Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 08:45   #4801
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że suplementacja DHA na wpływ na przenoszenie ciąży ale nie wiem, ile w tym prawdy

A baby shower to nie jest impreza przed porodem? Z jakiejś książki kojarzę
Ogolnie spora dawka dha jest zalecana dla kobiet narażonych na przedwczesny poród, aby donosić ciaze, więc myślę, że coś w tym jest, ale ona brała też właśnie zestaw witamin i mimo, że urodziła po czasie, to jej dziecko nie było duże, a powiedziałabym nawet ze takie z mniejszych skoro nie wazylo 3 kg

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ja swojej cukrzycy nie rozumiem. Znaczy może ja jej wcale nie mam? Wysoki cukier 146 po godzinie mam tylkobpo obiedzie gdzie jadłam np talerz zupy ze śmietaną ziemniakami lub po ziemniakach gołąbku i sosie. I to w sumie zrozumiałe bo ten posiłek objetosciowo jest największy. Po dwóch godzinach spada do 120-116.
Kazano mi też mierzyć ciała ketonowe w moczu na czczo i jak zjem kolacje według ich zaleceń to pojawiają się a jak zjem to na co mam ochotę wczoraj o 19 odsmazylam pierogi z kapusta a nienpowinnam smażyć to dziś ciał ketonowych nie miałam.
Nawet po miodzie, kakao z cukrem cukier był ok. Wiec juz nie wiem o co chodzi. W pon mam doktora to mi powie mam nadzieje
Hmm to faktycznie nie wiadomo co i jak masz jeść, przy cukrzycy ważny jest też tłuszcz, tzn jak zjesz coś co ma sporo tłuszczu to cukier wtedy uwalnia się dużo wolniej i dopiero po pewnym czasie jest wysoki, ale to pewnie wiesz. Dobrze, ze w poniedziałek idziesz do lekarza, powinien Ci wytłumaczyć co i jak
Cytat:
Witam się w deszczowy poranek
Dziewczyny, do czego będziecie zakładać body z krótkim rękawem? Nie planowałam ich kupować ale wylicytowałam za gorsze, no i są takie ładne, że chcę je wykorzystać. Co ciekawe, pogrupowałam je wczoraj rozmiarami i niektóre są całkiem z np jedno 56 jest na wielkość jak 62, inne 68 też jak 62. Na początku myślałam, żeby zakładać te body pod pajacyki ale wtedy mamy dwa razy więcej guzików do rozpinania i zapinania przy przewijaniu
Ja body z krótkim rękawem zamierzam właśnie nakładać jak będzie chlodniej pod pajacyk, albo jak ktoś ma kaftaniki, to pod kaftanik, tak jako bielizna

Witam się też w zachmurzona sobotę
Wstaje robić śniadanie i dzisiaj to już naprawdę muszę chociaż coś ogarnąć w domu, bo patrzeć nie mogę

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 08:47   #4802
SweetViolet
Zadomowienie

Ja tych tortów jednak widzieć nie chciałam

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 08:49   #4803
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello. Pospałam, co prawda na siku chodziłam chyba z 5 razy ale dopiero wstalam wiec odrobilam.

Witam sie w 30 tyg

Mala mi sie kreci w brzuchu. Jakie to śmieszne uczucie, nie są to kopniaki ani wypchniecia ale takie delikatne mielenie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 08:52   #4804
halwaya
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej ciąży brałam witaminy i dziecko wazylo 3,4kg - teraz biorę i witaminy i DHA - bo mnie od początku straszyli stanem przedrzucawkowym. Bycmoze okaże się to zbawienne ogolnie przy moich problemach. Póki co dziecko jest w normach.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 08:53   #4805
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie bo juz patrzeć nie mogę. Później do mamy jedziemy, potem na działkę. Jeszcze ciasto chce zrobić bo siostra z małym przylatują i mój brat wiec będzie przez tydzień wszyscy w komplecie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:12   #4806
sylwoha
Zakorzenienie

Masakryczna noc za mna
Jak jiz mi przeszlo z zoladkiem to nie moglam zasnac.
Potem siku-pic-siku-pic itd..
A potem takie chore sny ze az sie poplakalam.
Slad ta glowa to boerze? Masakra :jp jestem nie do zycia
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:14   #4807
rudaska
Zakorzenienie

Witam się i ja. Sylwoha za późno, 4 odcinek już obejrzałam, wiem co masz na myśli. Zaczęłam się wkręcać w ten dokument. O jak mi się nie chce wstawać a muszę iść na jakieś zakupy bo w lodówce pusto.

A co do body z krótkim no to jak dziewczyny pisały pod pajaca albo do kaftanika. A czy tak dużo guzików? Przy body masz tylko trzy

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-09-19 o 09:16
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:18   #4808
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem która mi poleciła mydełko Aleppo, ale po 2 miesiącach mycia buźki zniknęły mi pryszcze! Co prawda wychodzą jeszcze sporadycznie, ale po bolesnych grudach i czerwonych miejscach zostały tylko...przebarwienia Cieszę się jak głupia, bo od 2 lat nie mogłam sobie dać rady i żaden dermatolog tak samo.
Teraz szukam jeszcze kremu idealnego do buźki i w ogóle będzie baja
No i rozjaśniam Cepanem te przebarwienia, jakieś efekty już są, ale na lepsze chyba jeszcze długo poczekam Śmierdzi niemiłosiernie ta maść, w I trymestrze nie mogłam otworzyć tubki bo od razu leciałam rzygać, ale teraz ok.

Jeszcze raz dzięki za mydełko Aleppo !

A jeszcze jedno pytanie czy któraś używa serum z Biovaxu A+E? Chciałabym kupić do kompletu z maską (która swoją drogą "uleczyła" mi włosy po dekoloryzacji) ale nie wiem jak się sprawdza na dłuższą mete, bo używałam jedynie 2 razy z próbek.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Czubasek ja też dziś zrobiłam sobie spa Miałam faktycznie jeszcze bozene i inne czesci ciała oporządzic, ale juz mi sie nie chciało...wymoczyłam sie w wannie z maska na włosach i na ryjku i czuje sie jak nowonarodzona
Jeszcze stópki bede frezować jak dobrze wyschna i moge czekac na TŻ pachnąca i gotowa
Ogólnie możesz wrzucić link do tego mydła? Bo są różne czy tylko jedno?
Mi by się przydało coś takiego, bo ostatnio znowu coś się zaczyna dziać na mojej twarzy, a nie mogę teraz stosować maści, którą miałam od dermatolog

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
A tak w temacie sesji, planujecie sesje noworodkowe ?
My chcemy W październiku będę pisała do pani, na której mi bardzo zależy i mam nadzieję, że będzie wtedy w PL

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Aniqa my dzis poszliśmy do knajpy i zamowilam pizze hawajska

Widzę, że w ogóle pizza hawajska i frytki wczoraj rządziły

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A u mnie z przygodami oczywiscie..
jak staklam u mamy pod blokiem to mi reczny puscil......
Lewa tylnia lampa do wymiany
taka depresje polapalam tak sie zezloscilam,... nie wem co sie stalo zwlaszcza, ze jak juz odcjehalam po rozwaleniu bramki i obejrzeniu strat reczny niby mocno trzymal.....
auto u mechanika.. przegladu z ta rozbita lampa nie przejdzie..
okazuje sie ze mam jakies wyjatkowe ciemniejsze lampy z tylu..
wiec jak na zlomie nie bedzie ciemnej to musze wymienic dwie,,,,
mam depresje..
a TZ chodzi tuli ukoch.uje i mowi zebym sie usmiechnela a mnie blizej do placzu niz smiechu. jescze chyba mi sie wznowila choroba lokomocyjna...
jechalam z tata autem to niedobrze..w grecji w transferze tez mnie mulilo. nie wiem ocb, ;(
z kasa krucho a ja jeszcze lampe roz.je.balam... wspaniale...
w leb se strzele...
Ojej Adka współczuję... niby to tylko lampa, ale koszt jakiś jest... a najgorsze jest chyba takie zderzenie z rzeczywistością... Nie dość , że ogólnie ciężko się wraca z urlopu, to jak coś się od razu zaczyna dziać, to człowiek się załamać może...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA ale zapasy Ale fajna ta różowa buteleczka, też mogłam taka wziąć większą

ANI_QA zostaw te 2 paczki na razie, przecież zdążysz dokupić jak cos ja te kupie 2, a Ty od tego sprzedawcy cos zamawialas czy same pieluchy?

Dziewczyny a Wit d można bez recepty kupic? Co polecacie,bierzecie?
Tak sobie pomyślałam właśnie, że jedną różową zamówię dla Małej

Tak zrobię Tylko Pampersy u niego zamawiałam bo nic innego od tego sprzedającego nie potrzebowałam. Chciałam kupić je w sklepie, ale ani w Tesco nie było ani w Rossmannie. W Rossmannie tylko małe paczuszki. A wychodziło może 10 zł różnicy między internetem a sklepem, więc stwierdziłam, że więcej mi wyjdzie za paliwo i jeżdżenie za nimi niż kupić na all.

Ja dostałam receptę na krople Vigantol, tylko, że ja o nich zapominam i nie wiem czy nie zapytam o jakieś tabletki z wit.D jak będę na wizycie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie na dzisiejszy wieczór: kupowałyście chustę/nosidło? Albo ogarniałyście temat jakie najlepsze?
Ja się chusty boję... Nawet jak zobaczę w internecie jak się wiąże to boję się, że jednak źle to zrobię. Wolałabym gdyby mi ktoś pokazał jak to się robi... Więc chyba zaczekam aż będę mogła nosić w nosidełku.
Zresztą nie wiem czy byłabym zachwycona gdybym była tak obwiązana

Cytat:
A będziecie robić babyshower?

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się w 28 tygodniu!

Całą noc dzisiaj wstawałam. Jak nie siku, to deszcz łupiący o szyby mnie budził. A jak chciałam znowu usnąć, to Młody się budził i szalał jakby miał 8 kończyn przynajmniej.

Idę was nadrabiać.
Czyli III trymestr (bo masz dziś 27t0d tak? ).
Ja też tej nocy wstawałam. Nad ranem kiepsko spałam, bo obudziły mnie grzmoty i deszcz.
Na dodatek już nad ranem zaczął brzuch twardnieć :/ i boleć...
W końcu wstałam wcześnie, bo nie było sensu leżeć.

Cytat:
Dziewczyny, do czego będziecie zakładać body z krótkim rękawem? Nie planowałam ich kupować ale wylicytowałam za gorsze, no i są takie ładne, że chcę je wykorzystać. Co ciekawe, pogrupowałam je wczoraj rozmiarami i niektóre są całkiem z np jedno 56 jest na wielkość jak 62, inne 68 też jak 62. Na początku myślałam, żeby zakładać te body pod pajacyki ale wtedy mamy dwa razy więcej guzików do rozpinania i zapinania przy przewijaniu
Ja body z kr będę zakładać pod pajacyk gdyby była potrzeba, albo np.pod kaftanik i do półśpiochów

Dzień dobry
Mam nadzieję, że dobry Póki co boli mnie żołądek brzuch twardnieje i wcześnie wstałam i jestem niewyspana
No, ale dwa prania zrobione, ja już ogarnięta. Jeszcze sobie za chwilę kuchnię posprzątam i chyba pójdę leżeć, bo nie mam siły na nic.
Później muszę podjechać do mamy po ogórki i kompot.
Zaprosiłam ją i siostry na jutro na obiad na zapiekankę
Stary 2015-09-19, 09:19   #4809
czubasek20
Zakorzenienie

Dzien dobry
Co do witamin, w poprzedniej ciazy nie bralam a mala.wazyla 3,900 wiec roznie bywa

Ja bylam.juz w sklepie bo lodowka swiecila pustkami. Tz ogarnia w pokoju u malej, zaklada nowe kontakty itp a ja sprzatania ciag dalszy.
Na pierwsza jade do mamy po firany a pozniej lezenie.

I dzis na sniadanko tesciowa nas zawolala na swieza wedlinke. Tzn nasza wlasba wedzona, boziuuuu niebo w gebie

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Dzien dobry
Co do witamin, w poprzedniej ciazy nie bralam a mala.wazyla 3,900 wiec roznie bywa

Ja bylam.juz w sklepie bo lodowka swiecila pustkami. Tz ogarnia w pokoju u malej, zaklada nowe kontakty itp a ja sprzatania ciag dalszy.
Na pierwsza jade do mamy po firany a pozniej lezenie.

I dzis na sniadanko tesciowa nas zawolala na swieza wedlinke. Tzn nasza wlasba wedzona, boziuuuu niebo w gebie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:21   #4810
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn którym już coś z cycków leci: leci wam z obu równo czy z jednego mniej? Mi najwięcej z lewego i nie wiem od czego to zależy :/ tzn mam więcej takiego tłustego na sutku bo jako tako nic nie leci tyko widzę że coś tam się dzieje.
Nie przejmuję się tym, myślę że unormuje się jak zaczniemy karmić. Tylko mnie sutki bolą, bo cały czas są sterczące :/
Z lewego fontanna, z prawego różnie.

Cytat:
A będziecie robić babyshower?
Nie, wolę przyjmować gości w domu w małych ilościach po szczęśliwym porodzie.

Czytam od kilku dni o chustach i chyba się zdecyduję na kółkową na początek.

Kupiłam wczoraj mokre chusteczki, muszę do koszyka na allegro dorzucić jeszcze tylko majtki siateczkowe i jednorazowe wkładki laktacyjne do szpitala (do szpitala raczej nie będę brała wielorazówek, nie ma tego gdzie prać i suszyć) i chyba będę miała z pierdół higieniczno-kosmetycznych wszystko na początek. Koszyk będę realizować w poniedziałek, wykorzystam też ze małżonek ma wolne i pojedziemy do ikei. Czuję presję i strasznie się boję, że będę musiała iść do tego cholernego szpitala
Co prawda wczoraj brzuch mi stwardniał pierwszy raz dopiero wieczorem, ale jak instalowałam luteinę miałam wrażenie że szyjka jest bardziej miękka niż ostatnio :/
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:22   #4811
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek widziałam że dziś u was dzień dobry tefauen gości
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:26   #4812
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj mokre chusteczki, muszę do koszyka na allegro dorzucić jeszcze tylko majtki siateczkowe i jednorazowe wkładki laktacyjne do szpitala (do szpitala raczej nie będę brała wielorazówek, nie ma tego gdzie prać i suszyć) i chyba będę miała z pierdół higieniczno-kosmetycznych wszystko na początek. Koszyk będę realizować w poniedziałek, wykorzystam też ze małżonek ma wolne i pojedziemy do ikei. Czuję presję i strasznie się boję, że będę musiała iść do tego cholernego szpitala
Co prawda wczoraj brzuch mi stwardniał pierwszy raz dopiero wieczorem, ale jak instalowałam luteinę miałam wrażenie że szyjka jest bardziej miękka niż ostatnio :/
Kurde mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala u Ciebie... chociaż nie dziwię się, że zakładasz taką opcję, bo przy szyjce to nigdy nie wiadomo...
Sama się boję co to dalej będzie, bo u mnie niby szyjka trzyma, ale te twardnienia mnie martwią...
Dziś od rana mam z tym problem. Wzięłam Scopolan, ale widzę, że on chyba na mnie nie działa... Na dodatek teraz jak piję tak dużo wody i pęcherz non stop pełny to ten brzuch jest prawie cały czas napięty, ech
Stary 2015-09-19, 09:27   #4813
sylwoha
Zakorzenienie

Sa warsztaty z chustonoszenia ja sie z malym wyboeram
A to naprawde bardxo wygodne bo masz wolne rece

Co do body- po to kupuje koszulki z dlugim i krotkim
I dresiki taki mam plan
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:29   #4814
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ja swojej cukrzycy nie rozumiem. Znaczy może ja jej wcale nie mam? Wysoki cukier 146 po godzinie mam tylkobpo obiedzie gdzie jadłam np talerz zupy ze śmietaną ziemniakami lub po ziemniakach gołąbku i sosie. I to w sumie zrozumiałe bo ten posiłek objetosciowo jest największy. Po dwóch godzinach spada do 120-116.
Kazano mi też mierzyć ciała ketonowe w moczu na czczo i jak zjem kolacje według ich zaleceń to pojawiają się a jak zjem to na co mam ochotę wczoraj o 19 odsmazylam pierogi z kapusta a nienpowinnam smażyć to dziś ciał ketonowych nie miałam.
Nawet po miodzie, kakao z cukrem cukier był ok. Wiec juz nie wiem o co chodzi. W pon mam doktora to mi powie mam nadzieje
Mnie to wszystko dopiero czeka, ale liczę po cichu, że uda mi się załapać o co z tym cukrem chodzi, bo na razie nie wiem nic...a jakie miałaś wyniki z glukozy? Miałaś robioną 75g? i pomiar po jednej i po dwóch godzinach?Ja też mam mętlik w głowie, wczoraj jak byłam po skierowanie do poradni diabetologicznej, to lekarka, która mi je wystawiała popatrzyła na wyniki i powiedziała, że to jej zdaniem nie cukrzyca, bo wyniki nie wzrastały, tylko malały...i już zgłupiałam zupełnie...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 09:29   #4815
kalwinka
Zadomowienie

Spojrzałam jak wrześniówki się rozpakowują i zastanawiam się, czy nie dokupić troszkę ciuszków na 56, większość ich dzieciaczków poniżej tych 56 cm chyba się rodziła
Stary 2015-09-19, 09:32   #4816
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

I dresiki taki mam plan
U mnie w okolicy nie ma właśnie takich warsztatów. Gdyby były to nie byłoby problemu

W ogóle właśnie widziałam ile będzie kosztował Szumiś z funkcją CrySensor - 189 zł chyba lekka przesada
Stary 2015-09-19, 09:39   #4817
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mi by się przydało coś takiego, bo ostatnio znowu coś się zaczyna dziać na mojej twarzy, a nie mogę teraz stosować maści, którą miałam od dermatolog
w składzie powinny być tylko 4 składniki: 1.olea europaea(sodium olivate) 2.laurus nobilis oil(sodium laurate) 3.aqua4.sodium hydroxyde. Ja miałam to: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5470402097
Stary 2015-09-19, 09:44   #4818
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz je założyć pod śpioszki, pod sweterek, jako podkoszulkę możesz je traktować...na pewno się przydadzą

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Sylwoha za późno, 4 odcinek już obejrzałam, wiem co masz na myśli. Zaczęłam się wkręcać w ten dokument. O jak mi się nie chce wstawać a muszę iść na jakieś zakupy bo w lodówce pusto.

A co do body z krótkim no to jak dziewczyny pisały pod pajaca albo do kaftanika. A czy tak dużo guzików? Przy body masz tylko trzy
to ten program o wcześniakach? A można to w necie obejrzeć czy tylko powtórki w tv?

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-19, 09:47   #4819
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrzałam jak wrześniówki się rozpakowują i zastanawiam się, czy nie dokupić troszkę ciuszków na 56, większość ich dzieciaczków poniżej tych 56 cm chyba się rodziła
Moja koleżanka wrześniówka urodziła córeczkę 52 cm. Coś w tym jest Wczoraj wszystko podliczylam i na 56 mam 6 pajaców, 2 śpioszki, 4 body kr, 3 body dr i jeden kaftanik. Dokupię półśpiochy i kaftaniki i myślę, że będzie ok.
Stary 2015-09-19, 09:47   #4820
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Dokładnie tak Coraz bliżej do końca

Cytat:
Ale u nich spora część przez cc, czyli przed terminem. Może dlatego mniejsze...

Kurcze, nie mogę się ogarnąć.Siedzę w piżamie pod kocem, z herbatą w kubasie i mam taką ciężką głowę i nic mi się nie chce. A też mnie sprzątanie czeka.
A potem pierwszy raz spróbujemy z Mężem zrobić własnoręcznie sushi W poniedziałek mamy rocznicę ślubu, więc cały weekend planujemy taki lekko świąteczny

synek
Stary 2015-09-19, 09:48   #4821
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello. Pospałam, co prawda na siku chodziłam chyba z 5 razy ale dopiero wstalam wiec odrobilam.

Witam sie w 30 tyg

Mala mi sie kreci w brzuchu. Jakie to śmieszne uczucie, nie są to kopniaki ani wypchniecia ale takie delikatne mielenie
Ja ze dwa dni też tak śmiesznie ja czuje, bo jak przyłożenie dwie dłonie do brzucha, to nie kopie, tylko tak pływa z,jednej strony w drugą, przesuwa się tak śmiesZnie, a brzuch ma kulki raz z jednej raz Z drugiej strony
Cytat:
Masakryczna noc za mna
Jak jiz mi przeszlo z zoladkiem to nie moglam zasnac.
Potem siku-pic-siku-pic itd..
A potem takie chore sny ze az sie poplakalam.
Slad ta glowa to boerze? Masakra :jp jestem nie do zycia
Ojej nie ogladaj tego dokumentu, bo może od tego takie głupie sny masz ;/ obyś dzisiaj lepiej się już czuła.

Cytat:

My chcemy W październiku będę pisała do pani, na której mi bardzo zależy i mam nadzieję, że będzie wtedy w PL

Widzę, że w ogóle pizza hawajska i frytki wczoraj rządziły

Ojej Adka współczuję... niby to tylko lampa, ale koszt jakiś jest... a najgorsze jest chyba takie zderzenie z rzeczywistością... Nie dość , że ogólnie ciężko się wraca z urlopu, to jak coś się od razu zaczyna dziać, to człowiek się załamać może...

Tak sobie pomyślałam właśnie, że jedną różową zamówię dla Małej

Tak zrobię Tylko Pampersy u niego zamawiałam bo nic innego od tego sprzedającego nie potrzebowałam. Chciałam kupić je w sklepie, ale ani w Tesco nie było ani w Rossmannie. W Rossmannie tylko małe paczuszki. A wychodziło może 10 zł różnicy między internetem a sklepem, więc stwierdziłam, że więcej mi wyjdzie za paliwo i jeżdżenie za nimi niż kupić na all.

Ja dostałam receptę na krople Vigantol, tylko, że ja o nich zapominam i nie wiem czy nie zapytam o jakieś tabletki z wit.D jak będę na wizycie

Ja się chusty boję... Nawet jak zobaczę w internecie jak się wiąże to boję się, że jednak źle to zrobię. Wolałabym gdyby mi ktoś pokazał jak to się robi... Więc chyba zaczekam aż będę mogła nosić w nosidełku.
Zresztą nie wiem czy byłabym zachwycona gdybym była tak obwiązana

Ja też tej nocy wstawałam. Nad ranem kiepsko spałam, bo obudziły mnie grzmoty i deszcz.
Na dodatek już nad ranem zaczął brzuch twardnieć :/ i boleć...
W końcu wstałam wcześnie, bo nie było sensu leżeć.

Ja body z kr będę zakładać pod pajacyk gdyby była potrzeba, albo np.pod kaftanik i do półśpiochów

Dzień dobry
Mam nadzieję, że dobry Póki co boli mnie żołądek brzuch twardnieje i wcześnie wstałam i jestem niewyspana
No, ale dwa prania zrobione, ja już ogarnięta. Jeszcze sobie za chwilę kuchnię posprzątam i chyba pójdę leżeć, bo nie mam siły na nic.
Później muszę podjechać do mamy po ogórki i kompot.
Zaprosiłam ją i siostry na jutro na obiad na zapiekankę
Właśnie OGOLNIE napisz jakie to mydło, no ja też jestem zainteresowana, ile czasu je używasz juz?

Ja to pampersowl w takich dużych paczkach i za taka cenę to w rossmannie nie widziałam, więc też zamówie on mialam najtaniej, czy to pierwszy lepszy sprzedawca?

A ja Wit d to tylko mam w tym omegamed, ale dużo z Was bierze sporów dawki, a jak są takie niedobory, to ja też pewnie je mam, u mnie,jedną,kapsułka ma 800jm i tak się zastanawiałam czy sobie nie kupić...

To Ty już dzisiaj nic nie rób, jak od rana brzuch Ci dokucza ;/ pewnie jakieś wirus juz w powietrzu, skoro brzuchu bolą ;/

Cytat:
Nie przejmuję się tym, myślę że unormuje się jak zaczniemy karmić. Tylko mnie sutki bolą, bo cały czas są sterczące :/
Z lewego fontanna, z prawego różnie.

Nie, wolę przyjmować gości w domu w małych ilościach po szczęśliwym porodzie.

Odpoczywaj duzo, żeby jak najmniej się nadwyrezac. Kiedy idziesz teraz do lekarza? Dobrze, ze większość masz, bo w razie w będziesz przygotowana, ale obyś jak najdłużej mogła być w domku

Wczoraj zarobilam trochę kasy dodatkowej
Jak remontowalismy to mieszkanie, to było tu trochę mebli, bo studenci tu mieszkali niektóre jeszcze w niezłym stanie, więc wywiezlismy je na wies, a teraz moja kuzynka wynajmuje inne mieszkanie studentom i właśnie wczoraj pytała czy sprzedam jej jeden tapczan, bo potrzebuje i tak zarobilam 150 zl i już nawet wiem na co je wydam, na kocyk podusie i rożek minky dla Lilci

A przypomniało mi się jeszcze, wczoraj jak wracaliśmy od mamy to do teściów jeszcze wstapilismy i tam sąsiadka była i mówi do mnie o jak ładnie wyglądasz, a ja dziękuję itd, a potem ale co nie tylko na brzuchu przytylas, co? Ja w sumie nie załapałam o co chodzi, a ona no uda masz wieksze i w d.upe rochę poszlo, talii juz nie masz, chyba że 3 razy mi to powiedziała i to przy wszystkich, przy tesciowej, szwagierce i Mężu... no hello chyba jestem w ciazy, To muszę przytyć, nie będę chuda cały czas, ale nie musiała mi tego mówić, mam lustra w domu i wiem jak wygladam... tp tak a propo mojego wczorajszego małego brzucha i zgrabnie sylwetki

A ja zjadłam i ogarnęła kuchnię, ide dalej ogarniac.

Stary 2015-09-19, 09:50   #4822
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka wrześniówka urodziła córeczkę 52 cm. Coś w tym jest Wczoraj wszystko podliczylam i na 56 mam 6 pajaców, 2 śpioszki, 4 body kr, 3 body dr i jeden kaftanik. Dokupię półśpiochy i kaftaniki i myślę, że będzie ok.
Ja na 56 mam 5 bodziaków z krótkim rękawem, trzy pajace, dwie pary śpiochów i dwa kaftaniki. I jeszcze ze dwie pary śpiochów po mojej siostrze Na początek wystarczy, a jak się Młody urodzi to Mąż dokupi co trzeba

synek
Stary 2015-09-19, 09:52   #4823
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

I dresiki taki mam plan
Sylwia a gdzie są te warsztaty i ile to kosztuje? Chustę juz kupilas? Bo pamiętam, że zastanawialas się nad zakupem?

Cytat:
U mnie w okolicy nie ma właśnie takich warsztatów. Gdyby były to nie byłoby problemu

W ogóle właśnie widziałam ile będzie kosztował Szumiś z funkcją CrySensor - 189 zł chyba lekka przesada
A co to za funkcja? Już jest taki dostepny?

Stary 2015-09-19, 09:54   #4824
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
A przypomniało mi się jeszcze, wczoraj jak wracaliśmy od mamy to do teściów jeszcze wstapilismy i tam sąsiadka była i mówi do mnie o jak ładnie wyglądasz, a ja dziękuję itd, a potem ale co nie tylko na brzuchu przytylas, co? Ja w sumie nie załapałam o co chodzi, a ona no uda masz wieksze i w d.upe rochę poszlo, talii juz nie masz, chyba że 3 razy mi to powiedziała i to przy wszystkich, przy tesciowej, szwagierce i Mężu... no hello chyba jestem w ciazy, To muszę przytyć, nie będę chuda cały czas, ale nie musiała mi tego mówić, mam lustra w domu i wiem jak wygladam... tp tak a propo mojego wczorajszego małego brzucha i zgrabnie sylwetki
Pff, też coś. Mnie ta talia rozwaliła, bo jak ma być talia jak brzuch od cycków po majty? No chyba że jej się wydaje, że brzuch ciążowy to kształt klepsydry powinien przybrać

synek
Stary 2015-09-19, 09:54   #4825
cienwiatru
Wtajemniczenie

A co do sprzątania, to ja też niestety muszę dzisiaj ogarnąć w mieszkaniu...a tak mi się chce, że szok...dajcie mi kopa w tyłek, bo będę się opierdzielać do wieczora...

Moje serca dwa:
Stary 2015-09-19, 09:58   #4826
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na 56 mam 5 bodziaków z krótkim rękawem, trzy pajace, dwie pary śpiochów i dwa kaftaniki. I jeszcze ze dwie pary śpiochów po mojej siostrze Na początek wystarczy, a jak się Młody urodzi to Mąż dokupi co trzeba
Ja akurat mam same używki z paki z all, to wszystko mnie kosztowało mniej niż 50 zł z przesyłką

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Pff, też coś. Mnie ta talia rozwaliła, bo jak ma być talia jak brzuch od cycków po majty? No chyba że jej się wydaje, że brzuch ciążowy to kształt klepsydry powinien przybrać
Padłam jak sobie wyobraziłam ten brzuch w kształcie klepsydry co najlepsze, tylko kobiety mają takie głupie teksty
Stary 2015-09-19, 09:58   #4827
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Czubasek widziałam że dziś u was dzień dobry tefauen gości

Tvn, dwojka, jedynka. Normalnie przez dwa dni medialne miasto
Dobrze ze mam.dwadziescia km.do tego ☠☠☠☠☠☠☠nika bo szlag by mnie trafil jakbym musiala dwa dni to dudnienie koncertowe znosic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 10:00   #4828
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Kółkowa to tak od samego początku się nie nadaje, bo ona jest na biodro i dziecko powinno już trzymać mocno główkę, a nawet troszkę siadać

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
możesz je założyć pod śpioszki, pod sweterek, jako podkoszulkę możesz je traktować...na pewno się przydadzą

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

to ten program o wcześniakach? A można to w necie obejrzeć czy tylko powtórki w tv?
Jest online, musiałabyś poszukać tu na forum albo w google
Cytat:
ja sie trzymam tezy, że zimowe dzieci rodzą się większe. Nie mam nic na 56. Ani jednej rzeczy. Kupie dopiero w grudniu jak będę musiała jedno na wyjście najwyżej

Cytat:

A ja zjadłam i ogarnęła kuchnię, ide dalej ogarniac.

Przecież ty taka szczuplutka jesteś, a ta sąsiadka co? Taka chudzinka? Trzeba jej było przygadać
Stary 2015-09-19, 10:02   #4829
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Odpoczywaj duzo, żeby jak najmniej się nadwyrezac. Kiedy idziesz teraz do lekarza? Dobrze, ze większość masz, bo w razie w będziesz przygotowana, ale obyś jak najdłużej mogła być w domku

29 września mam następną wizytę.

za dodatkową kaskę. A sąsiadka milutka
Cytat:
A co do sprzątania, to ja też niestety muszę dzisiaj ogarnąć w mieszkaniu...a tak mi się chce, że szok...dajcie mi kopa w tyłek, bo będę się opierdzielać do wieczora...
Stary 2015-09-19, 10:10   #4830
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
w składzie powinny być tylko 4 składniki: 1.olea europaea(sodium olivate) 2.laurus nobilis oil(sodium laurate) 3.aqua4.sodium hydroxyde. Ja miałam to: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5470402097
O, dziękuję Ci bardzo! Poszukam i zamówię sobie. Mam nadzieję, że dla mnie też okaże się zbawienne!

Cytat:
Gryzelda chyba oglądała online

Cytat:
Kurcze, nie mogę się ogarnąć.Siedzę w piżamie pod kocem, z herbatą w kubasie i mam taką ciężką głowę i nic mi się nie chce. A też mnie sprzątanie czeka.
A potem pierwszy raz spróbujemy z Mężem zrobić własnoręcznie sushi W poniedziałek mamy rocznicę ślubu, więc cały weekend planujemy taki lekko świąteczny
O to fajny weekend się zapowiada

Cytat:
Ja to pampersowl w takich dużych paczkach i za taka cenę to w rossmannie nie widziałam, więc też zamówie on mialam najtaniej, czy to pierwszy lepszy sprzedawca?

To Ty już dzisiaj nic nie rób, jak od rana brzuch Ci dokucza ;/ pewnie jakieś wirus juz w powietrzu, skoro brzuchu bolą ;/

Wczoraj zarobilam trochę kasy dodatkowej
Jak remontowalismy to mieszkanie, to było tu trochę mebli, bo studenci tu mieszkali niektóre jeszcze w niezłym stanie, więc wywiezlismy je na wies, a teraz moja kuzynka wynajmuje inne mieszkanie studentom i właśnie wczoraj pytała czy sprzedam jej jeden tapczan, bo potrzebuje i tak zarobilam 150 zl i już nawet wiem na co je wydam, na kocyk podusie i rożek minky dla Lilci

Nie przeglądałam wszystkich aukcji, ale cena za taki zestaw była z tych niższych, więc zamówiłam u niego

Zobaczę jeszcze co z tą kuchnią zrobię. Może odpuszczę, bo i tak po niedzieli chcę wszystkie szafki w środku wysprzątać, więc znów się pewnie blat pobrudzi i wszystko.
Odkurzę tylko ewentualnie, bo wczoraj wszystko sprzątnęłam.

Ale fajnie, że kasa dodatkowa wpadła 150 zł to już coś I kupisz za to właśnie za to fajny zestaw Minky dla Małej
Ja przed chwilą przepadłam jeśli chodzi o kocyk... planowałam zamówić/ kupić jeszcze jeden cieńszy i miałam zamiar zmieścić się w przedziale cenowym do 25-30 zł... Przeglądam Dawandę, a tam takie cudo, że od razu zamówiłam Straszna jestem, wiem. Tym bardziej, że z przesyłką wyszło 99 zł

A ta sąsiadka to głupia, zazdrosna baba. Żaby każda w ciąży wyglądała jak Ty Ja bym pewnie nie wytrzymała i odwdzięczyła się jakimś 'dobrym' słowem Nie przejmuj się takimi komentarzami

Cytat:
A co to za funkcja? Już jest taki dostepny?
Premiera ma być 21 września
Chodzi o to, że jeśli dziecko zaczyna płakać to Miś sam się włącza i zaczyna szumieć i uspokajać dziecko
Tylko, że dziecko nie zawsze tego akurat potrzebuje
Tak czy siak ma być możliwość dokupienia samego urządzenia)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości