- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-19, 22:00   #2641
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Dziękuję za wszystkie gratulacje Chodzę cały czas z bananem na twarzy

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Właśnie zapijam żelki mlekiem Też chciałabym kupić wózek, ale ojciec jest uparty i muszę czekać do porodu No i nadal nie wiem, czy kupić całość, czy też da jakąś kwotę. Musi spytać żony (drugiej) A poród zbliża się coraz bardziej. Dokładniej cesarka. Ciśnienie skacze mi nawet na 100, lewa noga znowu puchnie (wszystko mimo leków). Jedyna różnica jest taka, że wreszcie oddycham bez wysiłku Młody wciąż uparcie podkreśla swój indywidualizm. To, że inne dzieci odwracają się głową w dół nie oznacza, że on będzie robił to, co wszyscy. Nie będzie udawał nietoperza. Tak więc może pojawi się w okolicy Święta Niepodległości
Rozwaliłaś mnie tym

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 22:08   #2642
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość

Padam na pyszczek, tak się nałaziłam w tym primarku ze kręgosłup mi chyba pęknie hehe ale łowy są czadowe ♥ gdybyscie zobaczyly minę mina męża przy kasie
Ja wczoraj udałam blisko 3 stówy na ostatnie rzeczy dla maluszka. Masakra. Jeszcze został mi "katarek", smoczek, wkładki laktacyjne i laktator (to wszystko w razie potrzeby. Młody przecież nie będzie miał na powitanie kataru, a ja nie wiem, czy będę miała pokarm). Muszę kupić mu jeszcze jakąś oliwkę i płyn do kąpieli, chusteczki nawilżające (w każdym sklepie), pampersy (jak będę wiedziała jaki jest duży. Jak na razie wychodzi drobny), dla mnie podkłady poporodowe i majtki z siatki (w aptece, ogólnodostępne). Zamówiłam dla siebie podpaski poporodowe, bo myślę, że mąż by się nie odnalazł w temacie zwłaszcza, że ja normalnie podpasek nie używam. A tak, wszystkie ciuszki kupione, poprane i poprasowane (teściowa miała fazę i wszystko to zrobiła), łóżeczko jest (a nawet 2), pościel też, 2 ręczniki do kąpieli, pieluchy tetrowe, śpiworek i kombinezon również, wózek i fotelik po porodzie (wózek na dzień dobry nie będzie potrzebny, a fotelik jest wybrany, tylko trzeba kupić. Mąż sobie poradzi), paczki z nożyczkami, termometrem, grzebykiem, rożkiem, otulaczem, okryciem po kąpieli z kapturem, pieluchami flanelowymi, koszulami do karmienia, butelkami i nie pamiętam, czy jeszcze, są w drodze Aaa... Materac do łóżeczka też nadchodzi.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie gratulacje Chodzę cały czas z bananem na twarzy

Rozwaliłaś mnie tym
Indywidualista po mamusi

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-19 o 22:07
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-19, 23:14   #2643
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Literki mi przyszły!
Śliczne Z ciekawości spytam - ile kosztowały?

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Super ciuszki

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dziś mam knedle na obiad! wreszcie! 2 miesiące za mną chodziły i mama mi zrobi Ciekawe jak po tym cukier...ale może będzie ok.. bo nie przekracza mi często, ostatnio prawie wcale.
I jak cukier po knedlach? Ja dziś po śniadaniu i obiedzie miałam lekko przekroczony - 124... A na obiad jadłam to samo co wczoraj, a wczoraj miałam w normie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka fotek, głównie ciuszki, które udało mi się wyrwać od pewnej znajomej za grosze (jest ich ze dwa razy więcej, ale wybrałam te ciekawsze), kocyk minky z podusią, pieluszki z Rossmanna oraz śpiochy i body od Pinokio, które obiecałam
Śliczne ciuszki

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 00:38   #2644
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Gratuluję trzydziestki! to może z tej okazji 30 cebulek posadź?
Myślę, że całkiem możliwe, że właśnie tyle posadziłam ;-)

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

dzikasliwka
Super te literki ;-)

czekooczekolada
Kombinezon wymiata :-D
Stary 2015-09-20, 07:28   #2645
fasterka90
Zadomowienie

cynamon czekam na zdjęcia wczorajszych zakupów,tymbardziej że Ty to zawsze perełki wyłapujesz a minę męża też bym chciała widzieć, mój ostatnio też był mocno skołowany przy kasie w tkmaxxie, a wzięłam tylko 2 rzeczy

Już mi się nic nie mieści do torby do szpitala a jeszcze papier toaletowy, ręczniki papierowe i pewnie jeszcze parę jakiś rzeczy o których zapomniałam... I tak pomyślałam że do torby wezmę 1 paczkę tych podpasek wielkich a tz na drugi dzień przywiezie drugą....

A tak w ogóle to milej niedzieli Wam życzę
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 07:32   #2646
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja Rano obudził mnie mocny skurcz łydki... Na szczęście udało mi się go szybko rozmasować, mąż tez pomógł

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
cynamon czekam na zdjęcia wczorajszych zakupów,tymbardziej że Ty to zawsze perełki wyłapujesz a minę męża też bym chciała widzieć, mój ostatnio też był mocno skołowany przy kasie w tkmaxxie, a wzięłam tylko 2 rzeczy

Już mi się nic nie mieści do torby do szpitala a jeszcze papier toaletowy, ręczniki papierowe i pewnie jeszcze parę jakiś rzeczy o których zapomniałam... I tak pomyślałam że do torby wezmę 1 paczkę tych podpasek wielkich a tz na drugi dzień przywiezie drugą....

No te podklady są ogromne Sama byłam w szoku jak je wczoraj kupowałam

Kiedy masz następną wizytę? Dopisz sobie, bo ja wczoraj już te nieaktualne usunęłam.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 08:09   #2647
fasterka90
Zadomowienie

Ojej,Poznanianka współczuję takiej pobudki :/ Ja jak mam skurcz to nie dam się nikomu dotknąć Nie ma szans żeby tz pomógł rozmasować.
Ja jak już chciałam wstać to taki jakby skurcz w pachwinie mnie złapał.
Następna wizytę mam 19.10 więc to już chyba moja ostatnia będzie... Dopisałam do listy, dodało się chyba z tego co widziałam, a dostawałam z telefonu

Coś moja Mała dzisiaj spokojna... Jednak wolę jak kopie że aż boli niż jak się nie rusza.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 08:51   #2648
poznanianka1990
Zakorzenienie

fasterka90, tak, dodało się Późno masz tą wizytę, w sensie po 4 tygodniach. Ja teraz mam częściej. Zobaczymy czy tylko wyjątkowo mnie umowila po 3 tygodniach, czy teraz tak już będzie.

Mnie chyba wczoraj przewiało, bo od wczorajszego wieczora mam silny katar i w ogóle zimno mi było. Zresztą teraz też siedzę pod kocem i się smarkam...
Musimy z mężem ogarnąć trochę mieszkanie, potem na 14 jedziemy na to losowanie Trzymajcie kciuki!

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 09:08   #2649
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cześć dziewczyny

ja się troszkę od wczoraj męczę, bo jakieś bóle i kłucia w podbrzuszu mam - zastanawiam się, czy po prostu się wszystko rozciąga czy powinnam już panikować

Cytat:

I jak cukier po knedlach? Ja dziś po śniadaniu i obiedzie miałam lekko przekroczony - 124... A na obiad jadłam to samo co wczoraj, a wczoraj miałam w normie
Ja wczoraj w końcu miałam cukry w normie po obiedzie i po kolacji, a dla odmiany dziś na czczo zrobiło się 97 logika cukrów jest niezbadana

i trzymamy kciuki za losowanie

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 09:59   #2650
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ale jak Ty to liczysz? Bo ja miałam ostatnią miesiączkę 25.01 a termin mam na 01.11 Zapłodnienie koło 19.02 (walentynkowe dziecko). To masz mocno nieregularne te cykle. U mnie za to dluuuuugie
Hej u mnie też 25.01 i termin mam na 4.11 (ale na ostatniej wizycie mi dali 29.10)

Poznanianka bardzo ładny wózek

Ja też już mam swój wózek ale w PL. Więc tylko dokupię kilka rzeczy a allegro i kuriera zamawiam.
Wkurzyłam się tylko trochę bo wózek jest w większości szary a fotelik cały biały. Podejrzewam że po locie samolotem będzie czarny
A pochwalę się że już mamy bilety kupione bilety na Kanary na początek lutego

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:05   #2651
201604151126
Konto usunięte

Witam się i Ja. Wczoraj mąż łóżeczko skręcił, cieszę się, wiem że ten baldachim łapie tylko kurz ale mi się podobał i ochraniacz też wziełam chociaż mniejszy bo chciałam na całe łóżeczko ale po tym co pisałyście to zrezygnowałam z dużego . Pokoik jeszcze nie zaczęty niby farba kupiona ale mąż czasu nie ma tak samo i mebli jeszcze nie zrobił, pokoik będzie biało żółty nie jest to mój wymarzony ale będzie i tak się cieszę.

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 20:53
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:08   #2652
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny jakie przescieradlo kupic do lozeczka 120x60 ? też 60x120 czy 70x140 ? my mamy lozko w sypialni 160x200 i przescieradlo mam 180x200 zeby ladnie pozakladac .

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-20, 10:12   #2653
peachella
Rozeznanie

Witam się niedzielnie

Gratuluje udanych zakupów, wizyt itp

Wózek od przedwczoraj mamy w domu, dzisiaj pewnie złożymy,bo nie było kiedy. Kupiłam też te pieluchy tetrowe z Rossmannie i też już mam z głowy.
Wczoraj byliśmy na dniach otwartych w szpitalu. No i w sumie jestem zadowolona.
Ładne sale wyremontowane zarówno przedporodowe, porodowe i poporodowe. Ogólnie wrażenia pozytywne Ostatnio też znajoma z bloku rodziła tam i są bardzo zadowoleni. Niestety nie wiem jak ze znieczuleniem bo nie zdążyła wziąć drugie dziecko i po przyjeździe do szpitala 45 minut i po wszystkim.
Znieczulenie z tego co mówili jest dostępne normalnie, trzeba zgłosić przy przyjmowaniu do szpitala i pobierają krew do badań. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to podają i musi być tak od 4 do 7 cm rozwarcia. Mam nadzieję, że nie będzie z nim problemu.

Poza tym zaczynają się już u mnie "ciocie dobre rady".....chodzę jak struta ostatnio
Rodzina męża oczywiście ma najwięcej do powiedzenia. Pominę kwestię urządzania pokoju dla dziecka, ale co mnie wczoraj mocno zirytowało to kwestia karmienia piersią.

Stwierdziła, że matki, które karmią dłużej niż miesiąc są dosłownie poje*******, że łażą z tymi dziećmi i wywalają cyce. Żebym najlepiej karmiła pierwsze 2 tyg a później do już butla ze swoim z mlekiem a najlepiej to mieszać modyfikowane ze swoim. Ona już po miesiącu dawała jedzenie ze słoików. I co? i żyją jej dzieci i mają się dobrze.

Tak mnie wcięło, ze nawet tego nie skomentowałam.....:brzyda l:
pomyślałam, że tylko pogratulować heh

Dla mnie pół roku to taki optymalny okres karmienia piersią wraz z wprowadzaniem nowych rzeczy.

Już nie wspomnę o komentowaniu przyjazdu mojej mamy na kilka pierwszych dni do pomocy. Mamy małe mieszkanie i nie ma miejsca za bardzo ale jednak wolałabym żeby mi pomogła i pokazała parę rzeczy. Zawsze to pewniej się człowiek czuję jak mu pomoże ktoś kto się bardziej zna. Bo teściowa nie ma zamiaru przyjechać na dłużej niż weekend jak urodzę.......
No i teksty co do przyjazdu mojej mamy:
od siostry męża: "masakra"
od teściowej: " na cholere Wam ktoś w ogóle w domu, mnie moja matka nie pomagała, sama wszystko robiłam(była skłócona ze swoją matką). To jest beznadziejny pomysł itp itd.

po prostu ręce mi opadają. Boję się co to będzie jak już się dziecko urodzi....
Cały czas sobie mówię, ze przecież jestem z moim mężem a jego rodzina to dodatek, ale po prostu się nie da......
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:13   #2654
tylkokasia
Moderator

Cytat:
dziewczyny jakie przescieradlo kupic do lozeczka 120x60 ? też 60x120 czy 70x140 ? my mamy lozko w sypialni 160x200 i przescieradlo mam 180x200 zeby ladnie pozakladac .
Ja kupuję na gumce taki sam wymiar jak materac i ono ma już dodatkowe zakładki a nie tylko 60x120. W tym większym gumka wypada dalej czyli jest za dużo materiału.
Chyba że kupujesz bez gumki to może być większe.

Stary 2015-09-20, 10:15   #2655
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Witam się i Ja. Wczoraj mąż łóżeczko skręcił, cieszę się, wiem że ten baldachim łapie tylko kurz ale mi się podobał i ochraniacz też wziełam chociaż mniejszy bo chciałam na całe łóżeczko ale po tym co pisałyście to zrezygnowałam z dużego . Pokoik jeszcze nie zaczęty niby farba kupiona ale mąż czasu nie ma tak samo i mebli jeszcze nie zrobił, pokoik będzie biało żółty nie jest to mój wymarzony ale będzie i tak się cieszę.

Załącznik 6056213
piękne łóżeczko Pościel kładziesz od razu?
Stary 2015-09-20, 10:36   #2656
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
piękne łóżeczko Pościel kładziesz od razu?
Nie w spiworku będzie spał a na noc w kołysce w sypialni ale kupilam cały zastaw lozeczko, materac, pościel,baldachim, rożek łącznie 19 rzeczy bo nie chciało mi się osobno szukać.
Stary 2015-09-20, 10:42   #2657
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się niedzielnie

Gratuluje udanych zakupów, wizyt itp

Wózek od przedwczoraj mamy w domu, dzisiaj pewnie złożymy,bo nie było kiedy. Kupiłam też te pieluchy tetrowe z Rossmannie i też już mam z głowy.
Wczoraj byliśmy na dniach otwartych w szpitalu. No i w sumie jestem zadowolona.
Ładne sale wyremontowane zarówno przedporodowe, porodowe i poporodowe. Ogólnie wrażenia pozytywne Ostatnio też znajoma z bloku rodziła tam i są bardzo zadowoleni. Niestety nie wiem jak ze znieczuleniem bo nie zdążyła wziąć drugie dziecko i po przyjeździe do szpitala 45 minut i po wszystkim.
Znieczulenie z tego co mówili jest dostępne normalnie, trzeba zgłosić przy przyjmowaniu do szpitala i pobierają krew do badań. Jeżeli nie ma przeciwwskazań to podają i musi być tak od 4 do 7 cm rozwarcia. Mam nadzieję, że nie będzie z nim problemu.

Poza tym zaczynają się już u mnie "ciocie dobre rady".....chodzę jak struta ostatnio
Rodzina męża oczywiście ma najwięcej do powiedzenia. Pominę kwestię urządzania pokoju dla dziecka, ale co mnie wczoraj mocno zirytowało to kwestia karmienia piersią.

Stwierdziła, że matki, które karmią dłużej niż miesiąc są dosłownie poje*******, że łażą z tymi dziećmi i wywalają cyce. Żebym najlepiej karmiła pierwsze 2 tyg a później do już butla ze swoim z mlekiem a najlepiej to mieszać modyfikowane ze swoim. Ona już po miesiącu dawała jedzenie ze słoików. I co? i żyją jej dzieci i mają się dobrze.

Tak mnie wcięło, ze nawet tego nie skomentowałam.....:brzyda l:
pomyślałam, że tylko pogratulować heh

Dla mnie pół roku to taki optymalny okres karmienia piersią wraz z wprowadzaniem nowych rzeczy.

Już nie wspomnę o komentowaniu przyjazdu mojej mamy na kilka pierwszych dni do pomocy. Mamy małe mieszkanie i nie ma miejsca za bardzo ale jednak wolałabym żeby mi pomogła i pokazała parę rzeczy. Zawsze to pewniej się człowiek czuję jak mu pomoże ktoś kto się bardziej zna. Bo teściowa nie ma zamiaru przyjechać na dłużej niż weekend jak urodzę.......
No i teksty co do przyjazdu mojej mamy:
od siostry męża: "masakra"
od teściowej: " na cholere Wam ktoś w ogóle w domu, mnie moja matka nie pomagała, sama wszystko robiłam(była skłócona ze swoją matką). To jest beznadziejny pomysł itp itd.

po prostu ręce mi opadają. Boję się co to będzie jak już się dziecko urodzi....
Cały czas sobie mówię, ze przecież jestem z moim mężem a jego rodzina to dodatek, ale po prostu się nie da......
Współczuję takich dobrych rad najlepiej jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczać i robić swoje
Stary 2015-09-20, 10:42   #2658
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek od przedwczoraj mamy w domu, dzisiaj pewnie złożymy,bo nie było kiedy.

Pochwal się jaki wózek kupiliscie Możesz sobie dopisać na listę wózków, jest pod tą z wizytami

Dla mnie pół roku to też tak w sam raz, pytanie co u mnie z kp wyjdzie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-20, 10:43   #2659
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne Z ciekawości spytam - ile kosztowały?

Super ciuszki

Śliczne ciuszki
15 zł za sztukę.

Obudziłam się dziś o 2.30 i tak nie spałam do 6, to znaczy jak patrzyłam na zegarek to była 6:08 a ja nie spałam Jeeeee, kosmos jakiś to był
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 10:43   #2660
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Pochwal się jaki wózek kupiliscie Możesz sobie dopisać na listę wózków, jest pod tą z wizytami

Ja się nastawiałam na miesiąc kp a karmiłam 14,5 mc.

Stary 2015-09-20, 10:44   #2661
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Cykne później fotki jak ogarnę po śniadaniu i wyślę chłopaków na spacer
Stary 2015-09-20, 10:49   #2662
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, witam się w leniwa niedzielę

Poznanianko, trzymam kciuki za losowanie

Peachella, a jak w Ujastku z salami porodowymi i poporodowymi? Ile ich jest i ilu osobowe są? I co położne mówiły o aktywnym porodzie? Na Siemiradzkiego są na to otwarci, widziałam ze sale porodowe są wyposażone w krzesełka porodowe, piłki prysznice i można szalec

Tylkokasia, na jaką wyspę lecicie tym razem? Ale bym też chciała tam polecieć, zazdroszczę

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-20, 11:13   #2663
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Nie w spiworku będzie spał a na noc w kołysce w sypialni ale kupilam cały zastaw lozeczko, materac, pościel,baldachim, rożek łącznie 19 rzeczy bo nie chciało mi się osobno szukać.

aa no chyba, ze tak, w komplecie lepiej
Cytat:

Graco Evo XT(stelaż, gondola, spacerówka) + fotelik/nosidło Teutonia Tario

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w leniwa niedzielę

Poznanianko, trzymam kciuki za losowanie

Peachella, a jak w Ujastku z salami porodowymi i poporodowymi? Ile ich jest i ilu osobowe są? I co położne mówiły o aktywnym porodzie? Na Siemiradzkiego są na to otwarci, widziałam ze sale porodowe są wyposażone w krzesełka porodowe, piłki prysznice i można szalec

Tylkokasia, na jaką wyspę lecicie tym razem? Ale bym też chciała tam polecieć, zazdroszczę

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Sale przedporodowe są jednoosobowe, oczywiście przystosowane do porodu rodzinnego. Jest jakby jeden pokój przedporodowy( łazienka z prysznicem, łóżko, fotel dla osoby towarzyszącej i akurat ten co widzieliśmy miał wannę do porodu), z którego przechodzi się do porodowego i jest tam fotel, i cały sprzęt z wagą itp itd. Wszystko super, ładnie, prawie jak w hotelu
Sale poporodowe są tylko dwuosobowe tj. dwa łóżka miedzy nimi 2 szafki na kółkach, telewizor podwieszany na ścianie, zapewne wi-fi, łazienka tak samo super z prysznicem.
Co do ilości sal to nie mówili ale stronie jest podane, ze jest 39 łóżek . Raczej zachęcają do aktywnego porodu, jedynie mówiła położna, ze przy podawaniu znieczulenia trzeba leżeć, ale chodzi o to żeby znieczulenie się równomiernie rozchodziło, poźniej mozna wstawać.
Myślę, że warunki fajne, poza tym ostatnio 3 znajome osoby tam rodziły i każda zadowolona
Stary 2015-09-20, 11:14   #2664
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam lozeczko 140x70 i takie kupuje przescieradlo. Czytalam na jakims forum ze nawet lepiej by bylo 120x60 bo te na gumce sa zwykle luzniejsze, no ale nie ryzykuje. Najwyzej jak zobacze ze sie marszczy to kupie kolejne mniejsze. Tylko to tez od grubosci materaca zalezy. Zeby ladnie sie naciaglo
Stary 2015-09-20, 11:19   #2665
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja mam lozeczko 140x70 i takie kupuje przescieradlo. Czytalam na jakims forum ze nawet lepiej by bylo 120x60 bo te na gumce sa zwykle luzniejsze, no ale nie ryzykuje. Najwyzej jak zobacze ze sie marszczy to kupie kolejne mniejsze. Tylko to tez od grubosci materaca zalezy. Zeby ladnie sie naciaglo
Ja mam matetac 120x60 i wysoki na 8cm i przescieradlo 120x60 i leży dobrze.
Stary 2015-09-20, 11:21   #2666
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam matetac 120x60 i wysoki na 8cm i przescieradlo 120x60 i leży dobrze.
A pralas je juz moze ? Nie rozciagnelo sie lekko ? No.i masz frotte czy jersey ?
Stary 2015-09-20, 11:29   #2667
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
A pralas je juz moze ? Nie rozciagnelo sie lekko ? No.i masz frotte czy jersey ?
Pralam mam z frotte dwa cieńsze jeden grubszy, po jednym praniu wyglądają dobrze jak przed praniem, w sypialni tez mam z frotte i cienkie bawełniane i tez po wielu praniach są ok. Zależy może tez od jakości materiału ja miałam raz pościel tańsza i po jednym praniu wyrzucilam.
Stary 2015-09-20, 11:34   #2668
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Sale przedporodowe są jednoosobowe, oczywiście przystosowane do porodu rodzinnego. Jest jakby jeden pokój przedporodowy( łazienka z prysznicem, łóżko, fotel dla osoby towarzyszącej i akurat ten co widzieliśmy miał wannę do porodu), z którego przechodzi się do porodowego i jest tam fotel, i cały sprzęt z wagą itp itd. Wszystko super, ładnie, prawie jak w hotelu
Sale poporodowe są tylko dwuosobowe tj. dwa łóżka miedzy nimi 2 szafki na kółkach, telewizor podwieszany na ścianie, zapewne wi-fi, łazienka tak samo super z prysznicem.
Co do ilości sal to nie mówili ale stronie jest podane, ze jest 39 łóżek . Raczej zachęcają do aktywnego porodu, jedynie mówiła położna, ze przy podawaniu znieczulenia trzeba leżeć, ale chodzi o to żeby znieczulenie się równomiernie rozchodziło, poźniej mozna wstawać.
Myślę, że warunki fajne, poza tym ostatnio 3 znajome osoby tam rodziły i każda zadowolona
faktycznie warunki super, obczaiłam sobie zdjęcia na ich stronce no i wow dzięki za relację.
Stary 2015-09-20, 11:56   #2669
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:

:
NO cukier po knedlach (a zjadłam ich 5 bo nie mogłam się opanować- i to lekko z bułką i cukrem ciut ciut) 110..czyli ok.

Wczoraj jeszcze upiekłam moim placek kruchy z owocami- spróbowałam kawałek z kawą i ponad 120...

A dziś na śniadanie zjadłam znów 2 kawałki placka i wypiłam mleko z miodem bo jestem przeziębiona i zdołowana i po godzinie cukier 90!!

I bądź tu mądry człowieku....

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-20, 11:57   #2670
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Współczuję takich dobrych rad najlepiej jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczać i robić swoje
Tak też staram się robić, ale czasami po prostu nie da się powstrzymać przed okazaniem niechęci co do takich gadek. I oczywiście wychodzę na wiecznie złą olewającą zołzę. Już mnie to męczy ale muszę się zdystansować bo zwariuje. Do tego w końcu będę miała coś " tylko mojego/naszego" i nie pozwolę, żeby mi się ktoś wtryniał.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
faktycznie warunki super, obczaiłam sobie zdjęcia na ich stronce no i wow dzięki za relację.
Myślę, że warto się zastanowić nad Ujastkiem, nie słyszałam jakichś złych opini, same dobre a i warunki myślę, że naprawdę przyzwoite. Człowiek tak nie czuje, że jest w szpitalu No nic zdam relację już "po", będę jedną z pierwszych pewnie, dalej czuję, że urodzę wcześniej nie wiem czemu

I śmiać mi się chciało wczoraj, jak widziałam w szpitalu mamusie z z takimi małymi dziećmi w wózkach i te sale to już bym chciała urodzić

Aaaaaa i wiecie co, coraz więcej mi leci siary. Normalnie wczoraj 3 razy miałam dosyć dużą plamę na bluzce jako, że byłam w domu bez stanika

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-20 o 12:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości