- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 12:35   #2761
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

z tymi przesądami to chyba jest tak, że więcej jest wyjątków od reguły niż jej potwierdzenia chociaż u mnie akurat jest tak, że praktycznie wszystko się spełnia co do joty (ciągota do słodyczy, kształt brzucha, odebranie urody )
Stary 2015-09-21, 12:46   #2762
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ok, chwale się zakupami
Fajowe. A to w serduszka to taka sukienusia?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

WYGRAŁAM!!! W dodatku to co chciałam, chyba wizualizacja działa cuda A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki Właśnie na tym mi bardzo zależało, bo jeszcze nie kupiliśmy, a przynajmniej mamy około stówy w kieszeni, no i nie jechaliśmy na marne Mężowi niestety nic się nie udało wygrać, ale i tak jesteśmy szczęśliwi Julka chyba czuje, bo szaleje
Brawo! Super ten zestaw i fajna oszczędność przy okazji

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Nasz sprzęt prezentuje się tak. Fotke mam tylko gondoli, mega podoba mi sie kosz(jego gabaryty), wozek jest lekki, wszystko na klik, składane w moment. Mamy jeszcze torbe do wozka, parasolke, folie przeciwdeszczowa i jeszcze bedziemy miec spiwor do spacerowki. No i oczywiscie moj ulubiony kolor czarny haha :-D
Mi się baaaardzo podoba, że jest cały czarny. Taki coolerski

Dziewczyny, wszystkie macie zgrabniutkie brzuszki. Ja mam wrażenie, że tylko mój jest ogromny i zaczyna się mega wysoko - pod cyckami od razu

Ja stwierdziłam, że konieczne muszę iść do fryzjera na dniach, bo już nie mogę w lustro patrzeć. Farbujecie włosy normalnie w ciąży? Ja już 2 razy farbowałam, a właściwie to trzy, bo na samym początku nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Teraz pójdę ostatni raz przed porodem.

Jak często macie teraz wizyty u gina?

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 12:56   #2763
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja "najmniejszy" brzuch mam rano i czasem jak się budzę w ciemnicy i go łapię to mam wrażenie, że znikną i potrafię wpaść w niezłą panikę, że uroiłam sobie tą ciążę. ...

no ale po za mną to w rodzinie wszyscy na głowę są zdrowi
Dobreeee

Wszystkim dziewczynom co wstawiły brzuchole piszę- Macie piękne brzuchy, każdy inny i każdy fajny

maartucha Łączę sie z Tobą w bólu, mnie też dopadło choróbsko, rozwaliło mnie totalnie-gardło,głowa katar-słabo się czuję..Mam syrop prenalen i tabletki do ssania i tyle... kuruję się sokiem z malin..tzn kurowałam się jak byłam u mamy.
Nie dość że ledwo oddycham to przez to przeziębieniem ledwo sapię...Masakra jakaś

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 12:58   #2764
cynamon_
Zakorzenienie

Joysky, teraz wizyty będę miała co 2 tygodnie
To w serduszka to taka sukienko-tunika
A co do włosów to ja farbuje, ostatnio rozjasnialam, właśnie tez się wybieram do fryzjera ostatni raz przed porodem co by córka, mamy się nie przestraszyla
Stary 2015-09-21, 13:03   #2765
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dobreeee

Wszystkim dziewczynom co wstawiły brzuchole piszę- Macie piękne brzuchy, każdy inny i każdy fajny

maartucha Łączę sie z Tobą w bólu, mnie też dopadło choróbsko, rozwaliło mnie totalnie-gardło,głowa katar-słabo się czuję..Mam syrop prenalen i tabletki do ssania i tyle... kuruję się sokiem z malin..tzn kurowałam się jak byłam u mamy.
Nie dość że ledwo oddycham to przez to przeziębieniem ledwo sapię...Masakra jakaś
Ahh Ja zwykle choruje w takim okresie przejściowym ale miałam nadzieje, że do końca ciazy juz mnie to ominie Pozostaja nam cieple skarpety kocyk i czekanie

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 13:05   #2766
cynamon_
Zakorzenienie

Współczuję wam dziewczyny z tymi chorobskami kurujcie się
Stary 2015-09-21, 13:07   #2767
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Ja też w tym lub następnym tyg idę do fryzjera ściąć włosy na boba i zafarbować bo włosy już starsznie marnie wyglądają a przecież nie będę wyglądać jak baba zmasakrowana ciążą- ja lubię być zadbaną kobietą od razu się lepiej czuję

Ahaaaa zapomniałam pogratulować poznaniance- kobieto gratulacje i w ogóle widzę, że od początku istnienia naszych listopadowych mam to ty zawsze wszędzie jeździsz na targi jakieś, a to dostaniesz full próbek a to coś wygrasz Fajnie Ci

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 13:11   #2768
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Współczuję wam dziewczyny z tymi chorobskami kurujcie się
Dobrze chociaż, że mojemu Oliwierkowi się nie udziela moje złe samopoczucie bo ewidentnie właśnie ma poranna imprezke w brzuszku

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 13:36   #2769
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość

Ja stwierdziłam, że konieczne muszę iść do fryzjera na dniach, bo już nie mogę w lustro patrzeć. Farbujecie włosy normalnie w ciąży? Ja już 2 razy farbowałam, a właściwie to trzy, bo na samym początku nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Teraz pójdę ostatni raz przed porodem.

Dziękuję
Tak, farbuję normalnie, aczkolwiek odkąd jestem na L4 to nie tak często - zapuściłam się, chodzę z odrostami na kilka cm Już na początku września powinnam iść do fryzjera... Jutro miałam mieć obronę pracy mgr, ale jednak mam przełożony termin na przyszły wtorek - i dobrze, może uda mi się umówić do fryzjera w tym tygodniu, bo już patrzeć na siebie nie mogę

A wizyty u gina - teraz akurat będę miała po 3 tygodniach (zawsze miałam po 4, nawet raz po 5 tygodniach), zobaczymy czy tak zostanie czy będę miała co 2 tygodnie. Ale co tydzień mam ktg w poradni diabetologicznej (po 35 tygodniu 2 razy w tygodniu) + u gin przed wizytą też będę teraz mieć.

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Ahaaaa zapomniałam pogratulować poznaniance- kobieto gratulacje i w ogóle widzę, że od początku istnienia naszych listopadowych mam to ty zawsze wszędzie jeździsz na targi jakieś, a to dostaniesz full próbek a to coś wygrasz Fajnie Ci
Dziękuję Lubię te warsztaty, a przy okazji zawsze coś się człowiekowi skapnie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 13:45   #2770
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja nie farbuję włosów bo mam ombre i chce je jeszcze raz zrobic no a ma zawartosc amoniaku więc sobie darowałam. za miesiac zrobie ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-21, 13:50   #2771
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

HEj dziewczynki po weekendzie Jaki wysyp pięknych brzuszków, zakupów i łóżeczko u magdaleny super

Poznanianka Ty szczęściaro, masz farta w tych konkursach

Melduję się po usg Zuzia waży już 2338 gr, ma 47,5 cm Wszystko jest w porządku, tylko pozycji już na 100% w moim przypadku nie zmieni, także nawet tu w szpitalu powiedziała mi p.doktor że będzie planowane cięcie. Super babka bo powiedziała, że u nich kładą wtedy od 37tyg, dają sterydy dla dzidziusia żeby miał mniejszy szok przy takim porodzie i że przy takim ułożeniu dzidziusia wyciągają w 38 tyg skończonym Także za 2 tyg wizyta u mojej doktorki i myślę, że w takim razie za miesiąc o tej porze będę miała swoją kruszynkę w ramionach Łobuziara mała za nogę się łapała i trzeba było brzuszkiem moim potrząsać żeby można było jej kości udowe zmierzyć. Już ją kocham

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 13:54   #2772
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
HEj dziewczynki po weekendzie Jaki wysyp pięknych brzuszków, zakupów i łóżeczko u magdaleny super

Melduję się po usg Zuzia waży już 2338 gr, ma 47,5 cm Wszystko jest w porządku, tylko pozycji już na 100% w moim przypadku nie zmieni, także nawet tu w szpitalu powiedziała mi p.doktor że będzie planowane cięcie. Super babka bo powiedziała, że u nich kładą wtedy od 37tyg, dają sterydy dla dzidziusia żeby miał mniejszy szok przy takim porodzie i że przy takim ułożeniu dzidziusia wyciągają w 38 tyg skończonym Także za 2 tyg wizyta u mojej doktorki i myślę, że w takim razie za miesiąc o tej porze będę miała swoją kruszynkę w ramionach Łobuziara mała za nogę się łapała i trzeba było brzuszkiem moim potrząsać żeby można było jej kości udowe zmierzyć. Już ją kocham
Gratuluję udanej wizyty masz fotke malutkiej?
Stary 2015-09-21, 13:54   #2773
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Super, że wszystko dobrze Rety już za miesiąc będziesz ją tulić i całować po buźce
Stary 2015-09-21, 13:57   #2774
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że z Zuzią wszystko ok Jaka ładna waga już

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-21, 14:00   #2775
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty masz fotke malutkiej?
Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko dobrze Rety już za miesiąc będziesz ją tulić i całować po buźce
Dzięki dziewczyny Jestem taka szczęśliwa, to już tak blisko aż mnie ciarki przechodzą. Będę płakać przy swoim porodzie i przy waszych
Mam zdjęcie ale ono jest mega nie wyraźne, malutkie i mieści się w nim puls serduszka, profil chyba małej i jeszcze wszystkie pomiary. Także nawet nie wklejam bo nie ma na co popatrzeć

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:06   #2776
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Jestem taka szczęśliwa, to już tak blisko aż mnie ciarki przechodzą. Będę płakać przy swoim porodzie i przy waszych
Mam zdjęcie ale ono jest mega nie wyraźne, malutkie i mieści się w nim puls serduszka, profil chyba małej i jeszcze wszystkie pomiary. Także nawet nie wklejam bo nie ma na co popatrzeć
Ja też będę płakać i przy swoim i przy Waszych ogólnie jestem wrażliwa a teraz w ciąży to już całkiem ehh
Stary 2015-09-21, 14:10   #2777
cynamon_
Zakorzenienie

Agusiek, ja też potrafię się poplakac z byle powodu, a najbardziej jak mój syn placze albo jak mówi mi "kocham Cię mamusiu" od razu szkliste oczy...
Stary 2015-09-21, 14:11   #2778
poznanianka1990
Zakorzenienie

Powiedzcie mi jakie gaziki kupujecie do przemywania pępuszka i ile sztuk? Spisuję sobie co będę musiała zamówić (albo w doz albo w gemini) i nie wiem czy to mają być jałowe czy niejałowe, już zgłupiałam
Czy któraś zamawiała NaCl do przemywania oczu w którejś z tych aptek? Bo ja w doz widzę tylko opakowanie 100 sztuk...
I co zamawiacie do przemywania rany krocza? Nam położna na SR mówiła, że wystarczy psikać Octeniseptem, a w naszej liście wyprawkowej jest mowa o mydle biały jeleń. Słyszałam też od niektórych o Tantum Rosa.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-21, 14:14   #2779
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! Od 3dni strasznie boli mnie brzuch, wczoraj byliśmy w galerii i nie dałam rady obejść tego co mialam w planach, ale dzis to nie wiem czego boli jak leniuchuje, od rana bylam 2h na dworze z leo a tak to nic nie robie. W piatek czeka mnie 3,5godzinną podróż za kierownicą, zastanawiam sie jak to ogarnę.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
No własne gniazdko najważniejsze
A minky wybrałam taki. chciałam coś uniwersalnego i pasującego - kosz mojżeszowy mam jasny/beż/ a łóżeczko mam czerwone a wózek szaro biały

śliczne! Mogłabym prosić link do tego sprzedawcy? Jaki wzielaś rozmiar i grubość?

Cytat:
Piszę z telefonu, więc fotki nadrobię później.

WYGRAŁAM!!! W dodatku to co chciałam, chyba wizualizacja działa cuda A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki Właśnie na tym mi bardzo zależało, bo jeszcze nie kupiliśmy, a przynajmniej mamy około stówy w kieszeni, no i nie jechaliśmy na marne Mężowi niestety nic się nie udało wygrać, ale i tak jesteśmy szczęśliwi Julka chyba czuje, bo szaleje

gratuluję! Ale ty jesteś obrotna!

Cytat:
Peachella, zimne mleko mi pomaga a jak juz jest tragedia to biorę rennie

mi nic nie pomaga. To śmieszne rennie tez

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Mi na zgage tylko rennie pomaga. A mam czesto, czasem az nie moge wytrzymac jakby mi zoladek do gardla podchodzil i pali zywym ogniem

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
No mam to samo

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:16   #2780
peachella
Rozeznanie

Padam...dopiero co z kuchni wyszłam i już nie mam siły nic robić Dzisiaj kalafiorowa, gulasz z kaszą jaglaną i korniszonami. Musiałam szybko robić żeby jeszcze mąż zjadł przed wyjściem do pracy.

Cytat:
Gratuluję rozpoczętego tygodnia Super zakupy

Śliczna piłeczka

Dopisałam Cię do listy wózków

Gratuluję rozpoczętego tygodnia A zgagi współczuję

Dziękuję

czekooczekolada, a te paski w aptece się kupuje? Ile kosztują? Mi też diabetolog mówiła, że jeśli będę miała te ciała ketonowe to mam więcej na II kolację zjeść. W poniedziałek lub wtorek będę robić badanie moczu na wizytę u ginekologa to tam chyba jest napisane czy one są czy nie, tak?

Agusiek89, dziękuję Śliczny brzuszek

W ogóle powiem Wam, że nagród było sporo, bo 49. I to jakie! Np. fotelik samochodowy taki od 9kg, nosidełko/fotelik do 9kg bodajże marki Romer, laktatory, termometr bezdotykowy, waga elektroniczna taka dla niemowląt, materac dziecięcy do łóżeczka, poduszka klin, poduszka fikuszka, zestawy butelek, zestawy pampers (podkłady higieniczne, chusteczki nawilżane i do tego pasta do zębów i szczoteczka Oral B), karuzela do łóżeczka, pałąk do wózka, huśtawka dziecięca Tako, krzesełko do karmienia Chicco (podobno wzór jedyny w Polsce) - facet wygrał to krzesełko, a zaraz po nim została wylosowana jego żona i wygrała właśnie ten fotelik samochodowy Wiele cennych, fajnych nagród

Zapisałam się też na warsztaty Bezpieczny Maluch, są w Poznaniu 9 października Były bodajże w lipcu, ale jakoś nie poszłam, bo koleżanka mi mówiła, że w sumie nic ciekawego nie było, ale stwierdziłam, że tym razem pójdę - będzie głównie pierwsza pomoc i temat bezpieczeństwa w podróży, ale inne tematy też będą.
Zastanawiam się też czy nie iść na Międzynarodowe targi Poznańskie Happy Baby, są w weekend 17-18 października, ale po pierwsze wejściówki są za 20zł/osoby i w sumie jak sprawdzałam to ciekawych wystawców zbytnio nie będzie, a ludzi na pewno masa... Ale ma być usg 3d za darmo w godzinach od 10 do 14 i tak się czaję czy jednak nie iść
Ty to masz farta i siły

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Wszystko przecudowne!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Szczęściara! Super!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Świetna bryka!

Na podłodze to są panele czy jakaś deska? Może pamiętasz producenta/model/kolor?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Wszystko superowe!
Uwielbiam oglądać Wasze zakupy
Dzięki ! a panele w Castoramie kupowaliśmy. Dawno bo jakieś 4 lata temu. Dokładnie te:
http://www.castorama.pl/produkty/wyk...e-2-22-m2.html

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka tak, ja mierzę po godzinie. bo potem już tylko spada, a mnie i moją diabetolog interesuje to jaki maksimum osiąga cukier

w ogóle to witam się z moim bebzolkiem w 8 miesiącu !!!

Wow jaki wystający, extra

Cytat:
Fajowe. A to w serduszka to taka sukienusia?

Mi się baaaardzo podoba, że jest cały czarny. Taki coolerski

Dziewczyny, wszystkie macie zgrabniutkie brzuszki. Ja mam wrażenie, że tylko mój jest ogromny i zaczyna się mega wysoko - pod cyckami od razu

u nas nie było opcji na inny kolor wózka
nad farbowaniem się zastanawiam bardzo poważnie, mam siwych włosów dosyć sporo przy skroniach już a nie farbuje ponad 2 lata i mam całe swoje naturalne już do łopatek. Dlatego mam taki dylemat. Z jednej strony szkoda mi tego zapuszczania, bo wiadomo, ze włosy zdrowsze, ale naprawdę mam sporo tych siwych i nie wygląda to dobrze Poza tym ileż można mieć jeden kolor na głowie

z wizytami nie wiem jak będzie teraz. Pod koniec tego tyg muszę iść zrobić podstawowe badania bo już minie tydzień odkąd skończyłam brać antybiotyk. No i w przyszłym tyg na wizytę, zobaczymy co dalej.

Cytat:

Super, że wszystko ok zazdroszczę, że wiesz na czym stoisz. będziesz pewnie pierwszą z dzidzią na świecie.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:16   #2781
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi jakie gaziki kupujecie do przemywania pępuszka i ile sztuk? Spisuję sobie co będę musiała zamówić (albo w doz albo w gemini) i nie wiem czy to mają być jałowe czy niejałowe, już zgłupiałam
Czy któraś zamawiała NaCl do przemywania oczu w którejś z tych aptek? Bo ja w doz widzę tylko opakowanie 100 sztuk...
I co zamawiacie do przemywania rany krocza? Nam położna na SR mówiła, że wystarczy psikać Octeniseptem, a w naszej liście wyprawkowej jest mowa o mydle biały jeleń. Słyszałam też od niektórych o Tantum Rosa.
Co do pepuszka to ja psikalam octaniseptem i czyscilam patyczkiem do ucha, oczka mylam przegotowana letnia woda gazikami, rane mylam białym jeleniem do higieny intymnej i wszystko było ok teraz tak samo zamierzam robić
Stary 2015-09-21, 14:23   #2782
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek, ja też potrafię się poplakac z byle powodu, a najbardziej jak mój syn placze albo jak mówi mi "kocham Cię mamusiu" od razu szkliste oczy...
Nie dziwię się

Dziewczyny ja też mam powrót zgagi i to ze zdwojoną mocą aż mi się treść żołądka cofa... pomaga mi woda z sokiem z cytryny i to w moment! więc polecam
Stary 2015-09-21, 14:28   #2783
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Wow. Gratulacje. Wiesz na czym jedziesz i kiedy wysiadasz 😁

Mnie caly weekend bolal brzuch i mialam juz normalnie bolesne skurcze. Strasznie sie przestraszylam. Tz kupil mi nospe i magne b6, polezalam troche i pozniej juz tylko plecy mnie bolaly i to tak ze myslalam ze sie rozplacze, w gornej czesci, jakos tak dziwnie. No i postanowilam tez sie oszczedzac choc latwo nie bedzie z takim malym dzieckuem. Oby jic sie nie wydarzylo bo ja nie mam nawet z kim tu mojej Ninki zostawic Tz musi zarabiac, jestem wystraszona Chyba musze wszystko tez juz przygotowac i pokupic bo sil mniej i mniej. Nie wiedzialam ze tak ciezko bedzie mi w drugiej ciazy. Jakos to wszystko inaczej niz wtedy I na nic czasu nie ma ani sil. Boje sie :/

karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:30   #2784
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pepuszka to ja psikalam octaniseptem i czyscilam patyczkiem do ucha, oczka mylam przegotowana letnia woda gazikami, rane mylam białym jeleniem do higieny intymnej i wszystko było ok teraz tak samo zamierzam robić
Ja tak samo z pępkiem, tym gazikiem nie dojdziesz tak dobrze w ta szczeline. bialy jeleń zwykły odkaza wiec można przemyć ranę.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-21, 14:41   #2785
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

W uk sie niczym nie psika, normalnie kapalam mala w wanience i potem delikatnie osuszalam recznikiem. Szybko odpadl bez zadnych komplikacji.

karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:42   #2786
cornflower_girl
Zakorzenienie

iclosemyeyes Faktycznie dla pacjentek bezpłatnych może być ciężko. To znieczulenie tylko na plus, koleżanka niedawno rodziła i bardzo chwaliła. Ona chyba miała lepszą salę porodową, bo uczęszczała do przyszpitalnej szkoły rodzenia.

Ceny pakietów i tak mniej powalające niż szpital medicoveru w Warszawie

Barzdo zgrabnie wyglądasz, nie zgadzam się, że córki odbierają urodę. Trzymam kciuki za wizytę

peachella Dzięki za odpowiedź Będę się dowiadywać więcej na temat.
Uroczy brzuszek.

poznanianka Zadowolona, wózek wygląda na nówkę - jest raczej solidny. U nas niestety odpadł ze względu na wagę (mieszkamy na III piętrze, nie mamy wózkowni i wózek nie zmieści się do piwnicy).
Wzór nieważny dla mnie, ważne, że lekki Wcześniej spodobał mi się Amelis, na plus był ABC Design Cobra/ Mamba.

fasterka Bardzo ładnie wyglądasz U nas dzieć też ma jakąś wzmożoną fazę dręczycielstwa
Gaviscon jest też w syropie, podobno lepsze.

Lexie Wow, piękne rzeczy

Agusiek Bardzo zgrabnie wyglądasz

czekolada Piękna piłeczka

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ja tez kupilam uzywkę Cameleona, juzstoi u mojej mamy iczeka az mi go zapakuje i wyśle, nie mogę się doczekać co do rad propos kupowania używki ,przeczytaj sobie:
Czytaliśmy z mężem te artykuły i mam wrażenie, że wiele polskich ofert to sprowadzane wózki z UK. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że opis sugeruje najnowszą wersję - a jak się przyjrzysz, to jednak starsza. No ale liczymy na szczęście
Gdzie kupowałaś?

Cytat:
Farbuję - fryzjer wie o ciąży, ufam mu w 200%. Teraz mam koloryzację szamponem (wcześniej farba) - bardzo bezpiecznym, nie odróżnia się od naturalnego koloru, a odcień jest bardzo głęboki i ładny. Zapowiedziałam fyrzjerowi, że będzie mnie czesał na porodówkę, on się oczywiście śmiał z tego

srebrna_smuga Ale duża No i naprawdę niedługo pojawi się na świecie

poziomkowa Odpoczywaj

Miałam dziś specyficzną sytuację na zakupach w lokalnym mięsnym. Chciałam wziąć zwykłą szynkę konserwową (takie ciążowe zachcianki), a pani ekspedientka popatrzyła na mnie z troską i powiedziała, że dla mnie się nie nadaje. Wskazała 5 wędlin tych najbardziej naturalnych i z nich mogłam wybierać
Nie ma zmiłuj.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 14:42   #2787
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Karoseria dobrze cie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się

Dziewczyny ja też mam powrót zgagi i to ze zdwojoną mocą aż mi się treść żołądka cofa... pomaga mi woda z sokiem z cytryny i to w moment! więc polecam
Byl czas ze cytryna mi pomagała ale potem przestała. Moze znów spróbuje

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-09-21, 14:52   #2788
Soul89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Melduję się po dłuższej nieobecności. Przyznam się szczerze, że odeszła mi chwilowo chęć i ochota na pisanie.. Byłam trochę podłamana tym, że Wy wyprawki macie prawie gotowe, no a u mnie dalej to wszystko stało w miejscu.. Za to od ubiegłego piątku siedzę cały czas w necie i zamawiam, zamawiam, zamawiam Mam już za sobą jedno duże zamówienie od HubiWorld (szczerze nie pamiętam połowy rzeczy które wzięłam , bo leciałam odruchowo ), zamówiłam rożek -matę z minky (takie 2 w 1 ) oraz zestaw poduś, grubszy koc z minky i pluszaczki . Dodatkowo sobie zakupiłam spodnie ciążowe , bo jedne są na mnie już przyciasnawe ja nie wiem skąd mam prawie 10 + jak wszyscy mi wmawiają, że po mnie nie widać tych kilogramów.. do tego luźniejszą bluzę i narzutkę sweter. Jak wszystko mi przyjdzie to pochwalę się Wam

Tydzień temu natomiast wrócił mój brat z Kanady, przywiózł część rzeczy dla maluszka min nianię elektroniczną, troszkę ubrań i buty.. najbardziej rozczuliły ręcznie szyte "emu" przez Indian reszta wyprawki zza Oceanu przyleci w paczce
Również w tamtym tygodniu byłam na wizycie. Malutki waży 1700 g i ma długie nóżki (po mamusi ) ułożony główkowo pleckami do kręgosłupa.

Decyzja nt wózka zapadła zamawiać będziemy Bebetto Torino , ale to dopiero w połowie października. Mebelki w tym tygodniu będą zakupione, za 2 tygodnie robimy szybki remoncik kącika, i razem z moim bratem poskręcamy meble dla małego Znajoma uszyje mi ochraniacz, organizer i prześcieradło do łóżeczka w ramach prezentu, więc wydaje mi się, że wszystko jest pod kontrolą Teraz muszę zacząć prać ubranka, bo z tym będzie najwięcej zachodu, zrobiłam zapas w Biedrze kapsułek do prania z Jelp'a bo cenowo wychodziło nawet 10 -12 zł taniej na opakowaniu niż po innych sklepach

I to by było chwilowo tyle z wieści co u mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150912_121557.jpg (64,4 KB, 28 załadowań)

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2015-09-21 o 15:01
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 15:02   #2789
wonderka
Zadomowienie

Srebna_smuga dzisiaj rano patrzyłam na Pierwszą stronę i o tobie myślałam, że miesiąc i masz mała u siebie. Strasznie zazdroszczę. Ja będę zamykać peleton pewnie i po nogach ze strachu sikać.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 15:08   #2790
olilina
Zakorzenienie

Witam się po kilku dniach nieobecności

Przepraszam, ale nie dam rady każdej z osobna pocytować.
Super wyprawki, ciuszki, brzuszki, wózki

Wkleję tylko na szybko obiecane literki, na jednym zdjęciu leżą jeszcze na podkładce na stole a na drugim już wiszą na ścianie, jeszcze tylko serduszka brakuje na ścianie

U mnie pranie w trakcie, właściwie już wszystko wyprałam, jak poschnie, to czeka mnie prasowanie.
Łóżeczko już stoi złożone w sypialni, musieliśmy zrobić małe przemeblowanie, żeby jakoś to ogarnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150917_13_01_15_Pro.jpg (107,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150921_14_25_21_Pro.jpg (39,7 KB, 14 załadowań)
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości