|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
z tymi przesądami to chyba jest tak, że więcej jest wyjątków od reguły niż jej potwierdzenia
)
|
|
#2762 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Fajowe. A to w serduszka to taka sukienusia?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, wszystkie macie zgrabniutkie brzuszki. Ja mam wrażenie, że tylko mój jest ogromny i zaczyna się mega wysoko - pod cyckami od razu ![]() Ja stwierdziłam, że konieczne muszę iść do fryzjera na dniach, bo już nie mogę w lustro patrzeć. Farbujecie włosy normalnie w ciąży? Ja już 2 razy farbowałam, a właściwie to trzy, bo na samym początku nawet nie wiedziałam, że w ciąży jestem. Teraz pójdę ostatni raz przed porodem. Jak często macie teraz wizyty u gina? |
||
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkim dziewczynom co wstawiły brzuchole piszę- Macie piękne brzuchy, każdy inny i każdy fajny ![]() maartucha Łączę sie z Tobą w bólu, mnie też dopadło choróbsko, rozwaliło mnie totalnie-gardło,głowa katar-słabo się czuję..Mam syrop prenalen i tabletki do ssania i tyle... kuruję się sokiem z malin..tzn kurowałam się jak byłam u mamy. Nie dość że ledwo oddycham to przez to przeziębieniem ledwo sapię...Masakra jakaś
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Joysky, teraz wizyty będę miała co 2 tygodnie
To w serduszka to taka sukienko-tunika ![]() A co do włosów to ja farbuje, ostatnio rozjasnialam, właśnie tez się wybieram do fryzjera ostatni raz przed porodem co by córka, mamy się nie przestraszyla
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zwykle choruje w takim okresie przejściowym ale miałam nadzieje, że do końca ciazy juz mnie to ominie Pozostaja nam cieple skarpety kocyk i czekanie
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję wam dziewczyny z tymi chorobskami
kurujcie się
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w tym lub następnym tyg idę do fryzjera ściąć włosy na boba i zafarbować bo włosy już starsznie marnie wyglądają a przecież nie będę wyglądać jak baba zmasakrowana ciążą- ja lubię być zadbaną kobietą od razu się lepiej czuję
Ahaaaa zapomniałam pogratulować poznaniance- kobieto gratulacje i w ogóle widzę, że od początku istnienia naszych listopadowych mam to ty zawsze wszędzie jeździsz na targi jakieś, a to dostaniesz full próbek a to coś wygrasz Fajnie Ci
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze chociaż, że mojemu Oliwierkowi się nie udziela moje złe samopoczucie bo ewidentnie właśnie ma poranna imprezke w brzuszku
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Tak, farbuję normalnie, aczkolwiek odkąd jestem na L4 to nie tak często - zapuściłam się, chodzę z odrostami na kilka cm A wizyty u gina - teraz akurat będę miała po 3 tygodniach (zawsze miałam po 4, nawet raz po 5 tygodniach), zobaczymy czy tak zostanie czy będę miała co 2 tygodnie. Ale co tydzień mam ktg w poradni diabetologicznej (po 35 tygodniu 2 razy w tygodniu) + u gin przed wizytą też będę teraz mieć. Cytat:
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie farbuję włosów bo mam ombre i chce je jeszcze raz zrobic no a ma zawartosc amoniaku więc sobie darowałam. za miesiac zrobie ;P
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
HEj dziewczynki po weekendzie
Poznanianka Ty szczęściaro, masz farta w tych konkursach ![]() Melduję się po usg Zuzia waży już 2338 gr, ma 47,5 cm Także za 2 tyg wizyta u mojej doktorki i myślę, że w takim razie za miesiąc o tej porze będę miała swoją kruszynkę w ramionach
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz fotke malutkiej?
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka ładna waga już
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam zdjęcie ale ono jest mega nie wyraźne, malutkie i mieści się w nim puls serduszka, profil chyba małej i jeszcze wszystkie pomiary. Także nawet nie wklejam bo nie ma na co popatrzeć
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, ja też potrafię się poplakac z byle powodu, a najbardziej jak mój syn placze albo jak mówi mi "kocham Cię mamusiu" od razu szkliste oczy...
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi jakie gaziki kupujecie do przemywania pępuszka i ile sztuk? Spisuję sobie co będę musiała zamówić (albo w doz albo w gemini) i nie wiem czy to mają być jałowe czy niejałowe, już zgłupiałam
Czy któraś zamawiała NaCl do przemywania oczu w którejś z tych aptek? Bo ja w doz widzę tylko opakowanie 100 sztuk... I co zamawiacie do przemywania rany krocza? Nam położna na SR mówiła, że wystarczy psikać Octeniseptem, a w naszej liście wyprawkowej jest mowa o mydle biały jeleń. Słyszałam też od niektórych o Tantum Rosa.
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Od 3dni strasznie boli mnie brzuch, wczoraj byliśmy w galerii i nie dałam rady obejść tego co mialam w planach, ale dzis to nie wiem czego boli jak leniuchuje, od rana bylam 2h na dworze z leo a tak to nic nie robie. W piatek czeka mnie 3,5godzinną podróż za kierownicą, zastanawiam sie jak to ogarnę.
Cytat:
śliczne! Mogłabym prosić link do tego sprzedawcy? Jaki wzielaś rozmiar i grubość? Cytat:
gratuluję! Ale ty jesteś obrotna! ![]() Cytat:
mi nic nie pomaga. To śmieszne rennie tez ![]() Cytat:
|
|
#2780 | |||||
|
Rozeznanie
|
Padam...dopiero co z kuchni wyszłam i już nie mam siły nic robić
Dzisiaj kalafiorowa, gulasz z kaszą jaglaną i korniszonami. Musiałam szybko robić żeby jeszcze mąż zjadł przed wyjściem do pracy.Cytat:
![]() Cytat:
http://www.castorama.pl/produkty/wyk...e-2-22-m2.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() nad farbowaniem się zastanawiam bardzo poważnie, mam siwych włosów dosyć sporo przy skroniach już a nie farbuje ponad 2 lata i mam całe swoje naturalne już do łopatek. Dlatego mam taki dylemat. Z jednej strony szkoda mi tego zapuszczania, bo wiadomo, ze włosy zdrowsze, ale naprawdę mam sporo tych siwych i nie wygląda to dobrze z wizytami nie wiem jak będzie teraz. Pod koniec tego tyg muszę iść zrobić podstawowe badania bo już minie tydzień odkąd skończyłam brać antybiotyk. No i w przyszłym tyg na wizytę, zobaczymy co dalej. Cytat:
zazdroszczę, że wiesz na czym stoisz. będziesz pewnie pierwszą z dzidzią na świecie.
|
|||||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak samo zamierzam robić
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ja też mam powrót zgagi i to ze zdwojoną mocą
|
|
|
#2783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie caly weekend bolal brzuch i mialam juz normalnie bolesne skurcze. Strasznie sie przestraszylam. Tz kupil mi nospe i magne b6, polezalam troche i pozniej juz tylko plecy mnie bolaly i to tak ze myslalam ze sie rozplacze, w gornej czesci, jakos tak dziwnie. No i postanowilam tez sie oszczedzac choc latwo nie bedzie z takim malym dzieckuem. Oby jic sie nie wydarzylo bo ja nie mam nawet z kim tu mojej Ninki zostawic Tz musi zarabiac, jestem wystraszona Chyba musze wszystko tez juz przygotowac i pokupic bo sil mniej i mniej. Nie wiedzialam ze tak ciezko bedzie mi w drugiej ciazy. Jakos to wszystko inaczej niz wtedy I na nic czasu nie ma ani sil. Boje sie :/Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo z pępkiem, tym gazikiem nie dojdziesz tak dobrze w ta szczeline. bialy jeleń zwykły odkaza wiec można przemyć ranę.
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
W uk sie niczym nie psika, normalnie kapalam mala w wanience i potem delikatnie osuszalam recznikiem. Szybko odpadl bez zadnych komplikacji.
Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
iclosemyeyes Faktycznie dla pacjentek bezpłatnych może być ciężko. To znieczulenie tylko na plus, koleżanka niedawno rodziła i bardzo chwaliła. Ona chyba miała lepszą salę porodową, bo uczęszczała do przyszpitalnej szkoły rodzenia.
Ceny pakietów i tak mniej powalające niż szpital medicoveru w Warszawie Barzdo zgrabnie wyglądasz, nie zgadzam się, że córki odbierają urodę. Trzymam kciuki za wizytę ![]() peachella Dzięki za odpowiedź Uroczy brzuszek. poznanianka Zadowolona, wózek wygląda na nówkę - jest raczej solidny. U nas niestety odpadł ze względu na wagę (mieszkamy na III piętrze, nie mamy wózkowni i wózek nie zmieści się do piwnicy). Wzór nieważny dla mnie, ważne, że lekki Wcześniej spodobał mi się Amelis, na plus był ABC Design Cobra/ Mamba.fasterka Bardzo ładnie wyglądasz U nas dzieć też ma jakąś wzmożoną fazę dręczycielstwa ![]() Gaviscon jest też w syropie, podobno lepsze. Lexie Wow, piękne rzeczy ![]() Agusiek Bardzo zgrabnie wyglądasz ![]() czekolada Piękna piłeczka ![]() Cytat:
![]() Gdzie kupowałaś? Cytat:
![]() srebrna_smuga Ale duża No i naprawdę niedługo pojawi się na świecie poziomkowa Odpoczywaj ![]() Miałam dziś specyficzną sytuację na zakupach w lokalnym mięsnym. Chciałam wziąć zwykłą szynkę konserwową (takie ciążowe zachcianki), a pani ekspedientka popatrzyła na mnie z troską i powiedziała, że dla mnie się nie nadaje. Wskazała 5 wędlin tych najbardziej naturalnych i z nich mogłam wybierać ![]() Nie ma zmiłuj.
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria dobrze cie rozumiem
![]() Cytat:
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję się po dłuższej nieobecności. Przyznam się szczerze, że odeszła mi chwilowo chęć i ochota na pisanie.. Byłam trochę podłamana tym, że Wy wyprawki macie prawie gotowe, no a u mnie dalej to wszystko stało w miejscu.. Za to od ubiegłego piątku siedzę cały czas w necie i zamawiam, zamawiam, zamawiam Mam już za sobą jedno duże zamówienie od HubiWorld (szczerze nie pamiętam połowy rzeczy które wzięłam , bo leciałam odruchowo ), zamówiłam rożek -matę z minky (takie 2 w 1 ) oraz zestaw poduś, grubszy koc z minky i pluszaczki . Dodatkowo sobie zakupiłam spodnie ciążowe , bo jedne są na mnie już przyciasnawe ja nie wiem skąd mam prawie 10 + jak wszyscy mi wmawiają, że po mnie nie widać tych kilogramów.. do tego luźniejszą bluzę i narzutkę sweter. Jak wszystko mi przyjdzie to pochwalę się Wam ![]() Tydzień temu natomiast wrócił mój brat z Kanady, przywiózł część rzeczy dla maluszka min nianię elektroniczną, troszkę ubrań i buty.. najbardziej rozczuliły ręcznie szyte "emu" przez Indian reszta wyprawki zza Oceanu przyleci w paczce ![]() Również w tamtym tygodniu byłam na wizycie. Malutki waży 1700 g i ma długie nóżki (po mamusi ) ułożony główkowo pleckami do kręgosłupa.Decyzja nt wózka zapadła zamawiać będziemy Bebetto Torino , ale to dopiero w połowie października. Mebelki w tym tygodniu będą zakupione, za 2 tygodnie robimy szybki remoncik kącika, i razem z moim bratem poskręcamy meble dla małego Znajoma uszyje mi ochraniacz, organizer i prześcieradło do łóżeczka w ramach prezentu, więc wydaje mi się, że wszystko jest pod kontrolą Teraz muszę zacząć prać ubranka, bo z tym będzie najwięcej zachodu, zrobiłam zapas w Biedrze kapsułek do prania z Jelp'a bo cenowo wychodziło nawet 10 -12 zł taniej na opakowaniu niż po innych sklepach I to by było chwilowo tyle z wieści co u mnie
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2015-09-21 o 15:01 |
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Srebna_smuga dzisiaj rano patrzyłam na Pierwszą stronę i o tobie myślałam, że miesiąc i masz mała u siebie. Strasznie zazdroszczę. Ja będę zamykać peleton pewnie i po nogach ze strachu sikać.
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po kilku dniach nieobecności
![]() Przepraszam, ale nie dam rady każdej z osobna pocytować. Super wyprawki, ciuszki, brzuszki, wózki ![]() Wkleję tylko na szybko obiecane literki, na jednym zdjęciu leżą jeszcze na podkładce na stole a na drugim już wiszą na ścianie, jeszcze tylko serduszka brakuje na ścianie ![]() U mnie pranie w trakcie, właściwie już wszystko wyprałam, jak poschnie, to czeka mnie prasowanie. Łóżeczko już stoi złożone w sypialni, musieliśmy zrobić małe przemeblowanie, żeby jakoś to ogarnąć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

)

A mianowicie wanienkę w komplecie ze stelażem i tym siedziskiem do wanienki 
Ja zwykle choruje w takim okresie przejściowym ale miałam nadzieje, że do końca ciazy juz mnie to ominie 

Nasz ślub 16.08.2014 

Mam już za sobą jedno duże zamówienie od HubiWorld (szczerze nie pamiętam połowy rzeczy które wzięłam