|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zgagi współczuję Dziękuję czekooczekolada, a te paski w aptece się kupuje? Ile kosztują? Mi też diabetolog mówiła, że jeśli będę miała te ciała ketonowe to mam więcej na II kolację zjeść. W poniedziałek lub wtorek będę robić badanie moczu na wizytę u ginekologa to tam chyba jest napisane czy one są czy nie, tak? Agusiek89, dziękuję ![]() W ogóle powiem Wam, że nagród było sporo, bo 49. I to jakie! Np. fotelik samochodowy taki od 9kg, nosidełko/fotelik do 9kg bodajże marki Romer, laktatory, termometr bezdotykowy, waga elektroniczna taka dla niemowląt, materac dziecięcy do łóżeczka, poduszka klin, poduszka fikuszka, zestawy butelek, zestawy pampers (podkłady higieniczne, chusteczki nawilżane i do tego pasta do zębów i szczoteczka Oral B), karuzela do łóżeczka, pałąk do wózka, huśtawka dziecięca Tako, krzesełko do karmienia Chicco (podobno wzór jedyny w Polsce) - facet wygrał to krzesełko, a zaraz po nim została wylosowana jego żona i wygrała właśnie ten fotelik samochodowy Wiele cennych, fajnych nagród ![]() Zapisałam się też na warsztaty Bezpieczny Maluch, są w Poznaniu 9 października Były bodajże w lipcu, ale jakoś nie poszłam, bo koleżanka mi mówiła, że w sumie nic ciekawego nie było, ale stwierdziłam, że tym razem pójdę - będzie głównie pierwsza pomoc i temat bezpieczeństwa w podróży, ale inne tematy też będą.Zastanawiam się też czy nie iść na Międzynarodowe targi Poznańskie Happy Baby, są w weekend 17-18 października, ale po pierwsze wejściówki są za 20zł/osoby i w sumie jak sprawdzałam to ciekawych wystawców zbytnio nie będzie, a ludzi na pewno masa... Ale ma być usg 3d za darmo w godzinach od 10 do 14 i tak się czaję czy jednak nie iść
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama możliwe, że tam urodzę. Jakbym mieszkała w mieście gdzie jest jeden szpital-mordownia to też bym myślała o prywatnej klinice. Na szczęście w Krakowie porodówek jest aż 6, do wyboru do koloru
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka nazywają się Keto-diastix a kosztują chyba coś koło 15 zł ? ale nie jestem pewna, bo u mnie w każdej aptece inna cena. np w jednej aptece za paski do glukometru (100szt) płacę 6 zł (!) a w drugiej 22
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Jakby mnie było stać to chętnie bym tam rodziła, wiem że tam jest najlepszy personel we Wrocławiu, wyposażenie z najwyższej półki i gdyby nawet coś było nie tak to 5minut do szpitala klinicznego. Dla tej znajomej te 6tys to tyle co nic, miesięcznie zarabia 4razy tyle.... Jakoś jej sobie nawet nie wyobrażam w zwykłym szpitalu.
|
|
#2737 | ||||
|
Rozeznanie
|
jeju zazdroszczę piękne zakupy też chcę Cytat:
świetna bryka,oby się dobrze użytkowała Cytat:
super że imie zaakceptowane,oby się już nie zmieniło bo namieszacie małej w głowie U nas Lenka za to wczoraj nadzwyczaj spkojna,chyba po sobocie odpoczywała bo jak byliśmy w kinie to tak się wyginała przez dobre pół h że nie mogłam wysiedzieć,nawet mąż się śmiał bo się nie spodziewał że ona tak może ,stwierdziłam że kino już nie dla mniebrzuszek super,wydaje mi się mały i jak zwykle psinka wpatrzona w Cb ![]() Dzięki za kciuki ![]() Cytat:
Powodzenia na wizycie ,a na mdłości może mięte spróbuj się napićCytat:
To szkoda że mnie nie widziałaś jak wczoraj dół ogarniałam,normalnie śmiech na sali Dobra mykam się szykować na wizytę,nie chce mi się z domku wychodzić bo zimno i wietrznie jest brr,milego dzionka
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tych Keto-diastix jest dużo w opakowaniu? Bo to się mierzy tylko raz dziennie, na czczo, tak? Już się boję co by mi wyszło, aczkolwiek wcześniej w moczu na pewno ich nie miałam.
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dwa razy, i teraz tylko tam kupuje ![]() tzn jest ich troche, ja na początku mierzylam codziennie na czczo, ale potem jak juz widzialam ze np przez tydzien nic nie bylo w moczu to teraz tak sprawdzam raz na 5 dni ![]() ja jak mierzylam pierwszy raz to mialam WYSOKIE stezenie, to prawie na samym koncu a potem jak zaczelam jesc o 22 to spadało, spadało i teraz nie mam w ogóle.
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2015-09-21 o 11:28 |
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, widzę, że Ty też dziś wizytujesz
u mnie też pogoda paskudna, a czeka mnie spacerek do przychodni ![]() przypomniałaś mi o mięcie, ratowała mnie w pierwszym trymestrze w pracy, muszę się zaopatrzyć i popijać Cytat:
![]() Ja osobiście na tę placówkę w Krakowie bym się nie zdecydowała - do każdego innego szpitala jest bardzo daleko (myślę, że pół godziny drogi przy małym natężeniu ruchu) + jednak nie przekonuje mnie miejsce, które nawet nie może nazwać się szpitalem do tak poważnego zabiegu, jakim jest cesarka
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada, to dobrze, że piszesz - zanim wykupię u siebie to zapytam o cenę
Bo ostatnio wykupowałam w aptece koło tej przychodni - zresztą to diabetolog kazała mi tam iść, żeby mi glukometr dali.W takim razie od dziś będę się bardziej pilnować i coś porządniejszego zjem przed spaniem. Bo zawsze jadłam chrupkie pieczywo, a wczoraj około 1,5h przed spaniem zjadłam 1 kromkę chleba razowego z białym serem i też cukier na czczo miałam w normie, także spoko A dziś po śniadaniu miałam 123, czyli tragedii nie było, a zjadłam trochę inaczej, bo 2 kromki chleba razowego i 1 chrupkiego z serem żółtym i 1 plastrem szynki z kurczaka. Naprawdę się dobrze najadłam, więc jestem w szoku.
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-09-21 o 11:33 |
|
|
|
#2742 | |||
|
Raczkowanie
|
Wszystko przecudowne!
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Na podłodze to są panele czy jakaś deska? Może pamiętasz producenta/model/kolor? ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Uwielbiam oglądać Wasze zakupy
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa
Lecę liczyć i segregować ubranka
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzis mialam po sniadaniu 122 po 1,5 kromce chleba razowego z zurawina, serem zoltym i rzodkiewka. ale juz przestalam sie przejmowac tym ze po sniadaniu mam zawsze podobnie - 122,123,126. a potem najem się jak świnia i jest ok. wczoraj na kolacje jajecznice z kielbasa na tluszczu jadlam i miałam 100 po godzinie.
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziś pierwszy raz prasowałam ciuszki dla Nelki chyba już to lubię Dziewczyny, które są już mamusiami, chociaż może i pozostałe też... macie jakieś sprawdzone środki/patenty na plamy na ubrankach dziecinnych? Dziś o 16 mam wizytę, już nie mogę się doczekać, jadę razem z mężem
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli Ty mierzysz po 1h tak? Mi teraz kazała mierzyć po 1,5h ,mam nadzieję, że już tego nie zmieni ![]() Ciekawa jestem ile będę mieć po obiedzie, wczoraj elegancko bo 102 Ale gotowane mięso jadłam
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Poprasowane,popakowane, plecy mi chyba zaraz pękną na pół ...
odpoczne i jeszcze łóżeczko "ubiore".
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka tak, ja mierzę po godzinie. bo potem już tylko spada, a mnie i moją diabetolog interesuje to jaki maksimum osiąga cukier
w ogóle to witam się z moim bebzolkiem w 8 miesiącu !!!
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj widzę, że dzień wrzucania fotek to ja też dorzucę swoją, ale moja brzuch nie jest taki fotogeniczny jak wasze Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada, Iclosemyeyes, śliczne brzuszki
Ja mam wrażenie, że mój stoi w miejscu
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Czeko ty chudzinka jesteś i wszystko w brzuch poszlo, że się nie przewracasz do przodu to podziwiam
U mnie dziś piękna jesień, łażę sobie po budowie, mała kopie jak szalona a mnie sen bierze, chyba idę na drzemkę do biura Fasterka fajna fotka, nie byłaś brunetką czasem? |
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja z tych przykościastych ![]() tyle że przez dietę cukrzycową waga spadła w dół teraz
|
|
|
#2753 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudownosci ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam się po weekendzie, niestety dopadło mnie choróbsko i dziś jestem ledwo żywa a to dopiero początek (Dziś szkoła rodzenia i temacik połóg... Ehh głowa mi pęka ![]() Ja póki co do końca miesiaca dałam sobie zakaz na zakupki bo nie znam umiaru :P wiec odliczam do nowego i dokoncze wypraweczke ![]() Miłego dnia i udanych wizyt życzę A my pakujemy się pod kocyk
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle bardzo na twarzy przytyłam, buuu zawsze miałam trochę pućki, ale teraz to już przesada...Czeko, mi się właśnie takie sterczące podobają najbardziej, od razu wiadomo że to ciąża a nie obżarstwo ale ja mam z tego co słyszałam, taki typowy brzuch na dziewczynkę czyli bardziej okrągły i szeroki chociaż Ty i Cynamon nie potwierdzacie tego przesądu
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-09-21 o 12:13 |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne macie brzuszki dziewczyny
![]() Poznanianka, nie martw się, masz i tak spory brzuszek
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie u nas najpierw mial byc syn, wiec ja nawet mowilam ze brzuch mam taki spiczasty jak na syna a tu proszę, jednak córa a brzuch też spiczasty ;P
|
|
|
#2757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ubralam kurtke w ktora jeszcze z 2-3 tyg sie zapielam mimo ze ledwo ledwo ale wczoraj to nawet nie moglam zamka zlapac
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Ja "najmniejszy" brzuch mam rano i czasem jak się budzę w ciemnicy i go łapię to mam wrażenie, że znikną i potrafię wpaść w niezłą panikę, że uroiłam sobie tą ciążę. ...
no ale po za mną to w rodzinie wszyscy na głowę są zdrowi
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas mam 88cm...
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc nie wiem, czy te brzuchy i inne oznaki wskazujące płeć są coś warte. Pamiętam jeszcze, że jak jeszcze nie znaliśmy płci, razem z koleżanką zastanawiałyśmy się nad płcią naszych dzieci. Ona ma termin ciut wcześniej. Mój brzuch od początku zaczynał się od żeber i był rozlany, a jej rósł od spojenia łonowego i był szpiczasty. Do tego miałyśmy zupełnie inne smaki. Ja zero przypraw i mięsa, a ona pożerała mięso i wszystko na ostro. Mówiłam, że nasze dzieci na bank będą odmiennej płci. Obie będziemy miały chłopców![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

gratuluję wygranej, super wanienka 

Nasz ślub 16.08.2014
przez to wstać z łóżka mi się nie chce...
,a na mdłości może mięte spróbuj się napić

a potem jak zaczelam jesc o 22 to spadało, spadało i teraz nie mam w ogóle.

odpoczne i jeszcze łóżeczko "ubiore".
dzisiaj widzę, że dzień wrzucania fotek to ja też dorzucę swoją, ale moja brzuch nie jest taki fotogeniczny jak wasze