Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-21, 21:36   #451
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Kamilka Kruszynka witajcie tak czytam to wszystko i tak mysle ze moje problemy to pikus przy tym wszystkim... chorobie malej, chorobie Kruszynki. Kurcze nie doceniam zycia tego co przynosi los... nie ciesze sie z rzeczy z ktorych powinnam. Glupia baba jestem :-/

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:39   #452
kinga1701
Zakorzenienie

pietrusiowata ciesze się że wizyta udana, i synek już taki duży
candyyfloss z tych co pokazałaś to najbardziej ten Ecru

Kruszynkaa witaj super że wam sie udało i maluszek rośnie w brzuszku, dalej już musi być tylko lepiej

kamilka takie maleństwo i już taką wadę ma, bardzo wam współczuje bardzo trudne chwile teraz przed wami, kiedy masz mieć wyniki badań
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:42   #453
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia gratuluję córeczki!
small super płaszczyk
candy owieczki

Ja butelki mam LOVI.

A w płaszczu jesiennym jak na razie przeszyłam guziki i wygląda to w miare. Jak długo tak dam radę to nie wiem. Gorzej będzie z czymś na zimę.

Poza tym to glukoza wyszła ok
Stary 2015-09-21, 21:43   #454
kinga1701
Zakorzenienie

kamilka ta wada wyszła na USG tak, a miałaś robinią Amniopunkcję albo NIFTY na potwierdzenie?
Stary 2015-09-21, 21:45   #455
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W innym mieście

No to lipa.... Ale moze zanim znajda to Ty juz bedziesz na porodowce

Czarnula, super, ze wyniki w porzadku
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:46   #456
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula dziekuje bardzo :-* dolaczylam do Waszego zacnego grona coreczkowych mamusiek

Ja poki co odkopalam swoja parke. Poluznilam sciagacz w pasie i jest ok. Mam nadzieje ze do listopada przesmigam

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-21, 21:47   #457
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Mnie tak masaktycznie swedza, ale zauwazylam, ze jak zmienilam stanik usztywniany na taki miekki, to jest lepiej, skora oddycha, nic nie podraznia.

Muszę spróbować, bo ja faktycznie noszę same usztywniane noszę

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ! Śledzę wątek i czytam Was regularnie od pewnego czasu. Dokładnie przeczytałam wszystkie części, poznałam każdą z Was i nie ukrywam, że bardzo polubiłam Podobnie jak "Kamilka" do tej pory nie pisałam ze względu na kłopoty jakie mi towarzyszą... Choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego (wzjg) - bardzo nieprzyjemną i uciążliwą chorobę, z której niestety nie da się wyleczyć charakteryzuje się ona stanami remisji, czyli uśpienia choroby kiedy wszystko jest dobrze, fajnie i funkcjonuje jak normalny człowiek i niestety stanami zaostrzenia, kiedy występują krwiste biegunki (i nawet 20 wizyt w toalecie dziennie), bóle brzucha, brak apetytu i jeszcze kilka innych bardzo nie przyjemnych dolegliwości ze strony jelit i układu trawiennego. Udało mi się uzyskać stan remisji i doprowadzić swój organizm do normalnego stanu w lutym - marcu tego roku i postanowiliśmy z TŻ postarać się o Maleństwo. No i udało się ! i to bardzo szybko, bo już w maju zobaczyłam dwie kreski Obecnie jestem w 21t5d ciąży i wg OM nasz syn Adaś przyjdzie na świat 29 stycznia 2016 roku. Bardzo jesteśmy z tego powodu szczęśliwi Niestety mój lekarz gastroenterolog jak się dowiedział o mojej ciąży to kazał mi odstawić leki, czego jak się potem okazało robić nie wolno (leki trzeba brać dożywotnio, aby utrzymać stan remisji) no i moja choroba wróciła od ponad 8 tygodni (!!) walczę z biegunką (udało mi się powstrzymać krwawienie i od jakichś 4 tygodni została sama biegunka), okropnymi bólami brzucha, osłabieniem, bólami większości części ciała, brakiem apetytu i ogólnie złym samopoczuciem. Na szczęście powoli, po zastosowaniu tysiąca różnych sposobów/tabletek/itp rzeczy udaje mi się wracać do normalności i mam nadzieję, że tak pozostanie... Wybaczcie mi mój długi wywód :P mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie

Witam nową mamusię Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Niepozorna, ja mam identycznie z sutkami, skora az sie luszczy jest tak wysuszona mimo nawilzania kremami i oliwkami. Juz odpuszczam bo chyba nic sie z tym nie da zrobic.... A co do wysypki pod biustem to tez sklaniam sie ku potowkom

Ja też już powoli daję za wygraną, bo co mi się wydaje, że okej złuszczy się do reszty i teraz już będzie dobrze to to w kółko i w kółko jest tak samo

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Ja z LaMillou mam upatrzony komplet do łóżeczka podusia, kołderka i ochraniacz Sheep Family Mint ️ Ale jak dla mnie wszystkie z LaMillou są super

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Kruszynka ty juz masz na szczęście najgorsze za sobą... My jesteśmy dopiero przed. Termin mamy na 20styczen w teorii. Niestety w 20 tyg wykryto u nas wadę genetyczna. Niestety bardzo poważna, mała ma nowotwór. W środę kurtuazyjna wizyta u gina. W sobotę udało się nam sie wbić na echo serca na jakimś kursie, wiec tyle dobrze ze na termin nie musiałam długo czekać. Boje sie co wyjdzie, bo od tych badań będzie zależeć czy mamy szanse. A w przyszłym tyg czeka mnie szpital w odległym mieście

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kurcze strasznie współczuję Aż się wierzyć nie chce, że takie maleństwo może tak chorować

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:50   #458
kinga1701
Zakorzenienie

Te kocyki to kupujecie takie grubsze czy cienkie ?
Stary 2015-09-21, 21:52   #459
czarnulax
Zakorzenienie

witaj kruszynka strasznie masz z tą chorobą Mam nadzieje, że jakoś Cię ona oszczędzi choć trochę.
pietrusiowata super, że wizyta ok, no i maluch to już duży chłopczyk
kamilka to takie przykre, że takie maluszki, a już takie problemy ogromne...
Stary 2015-09-21, 21:53   #460
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja mam taki cienszy kocyk cos grubszego kupie pewnie do wozka
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 21:55   #461
kinga1701
Zakorzenienie

Bo tak się zastanawiam, czy ten grubszy piszą tutaj, że wypełnienie jest 1,5 cm a ten cienki jest 0,5 cm. I tak na zimę to fajnie takie ciepły, ale w lato już chyba jest za ciepły tym bardziej w domu. I co kupię kocyk za oko 70 zł tylko na 3 miesiące.

Ale jeszcze wiosna i jesień to chyba jednak ten grubszy, nie wiem ale mam problem z kocykiem

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-21 o 21:58
Stary 2015-09-21, 21:59   #462
kamilka
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki. Teraz jak patrzę na moich chłopców to dociera do mnie jak bardzo ich kocham i ile dla mnie znaczą. Nie, nie miałam dodatkowych badań, tylko usg. I to wystarczyło. Sama widziałam ze coś "jest tego za dużo". Mała ma guza, bardzo dużego, te paskudztwa bardzo szybko rosną, zabierając małej krew i serduszko bardzo często nie jest w stanie temu podołać . Dlatego teraz co 2 tyg echo nas czeka. Wybieramy sie do Centrum Matki Polki- bo któraś z was pytała. Z tego co wiemy mała ma duże szanse jak sie urodzi... Tyle ze doczekać w dwupaku do porodu będzie bardzo cieżko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:00   #463
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Pietrusiowata wow jaki duży ten Twój Synek już będzie z Niego duży facet

kamilka strasznie i szczerze współczuję to okropne ehhh... powodzenia na wizycie i żeby wiadomości były jak najlepsze. Musi być ! nie ma innej opcji

magda ja też myślę, że zanim coś znajdą to minie trochę czasu, pewnie do końca roku im zejdzie więc akurat

Dotka właśnie kiedy pisałaś, że Ciebie też dopadła ta "przyjemność" łączyłam się z Tobą w myślach, bo wiem doskonale co czułaś. Dietę oczywiście stosuję, zresztą leki, które muszę stosować - na samym początku leczenia, dopóki się do nich organizm nie przyzwyczai - powodują jadłowstręt, praktycznie nic przez gardło nie chce przejść, nawet woda po 3-4 tygodniach powoli chęć do jedzenia wraca. W czasie biegunek oczywiście dieta lekkostrawna, ubogoresztkowa, bezmleczna. Jak się osiąga stan remisji i jest już w miarę ok to wówczas można jeść wszystko - oczywiście jeżeli ewidentnie widać, że coś nam szkodzi (np. mleko) to wówczas to odstawiamy na stałe. Ale jak człowiek już dochodzi do siebie to i tak trzyma się dietę - mało smażonego, mało wzdymającego itd. bo marzy, żeby to cholerstwo nie wracało Choroba nie jest dziedziczna - na szczęście !
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:03   #464
czarnulax
Zakorzenienie

magda tak jak dziewczyny mówią, zakup mieszkania to nie takie hop siup trochę im pewnie zejdzie.
Stary 2015-09-21, 22:05   #465
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tylko ze wiecie oni szukają od pół roku już, właśnie przeglądal plany mieszkania - słyszałam rozmowę z jego kolega ze zarezerwował i do tygodnia ma znać. Oni mają pieniądze więc kupno mieszkania może odbyć się w ciągu paru tygodni. Eh.. No nic trudno pewnie wiadomość o ciąży wszystko przyspieszyla. Olka spi jadę do domu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:07   #466
Dotka90
Zakorzenienie

Kamilko, a jest opcja operacji małej jeszcze u Ciebie w brzuchu? Czy tylko po porodzie?

Kruszynka, uff, to całe szczęście, że to nie dziedziczne!

Jeeezu jak czytam Wasze rozmowy,jakie kocyk, jakie co, to mnie taka niemoc ogarnia z tym wszystkim
Może w listopadzie jak juz bede na 100% wolna to się na tym skupię, bo październik będzie zakręcony na maksa..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:14   #467
kinga1701
Zakorzenienie

kamilka czyli teraz najważniejsze, kontrolować rozwój guzka i wytrzymać w dwupaku jak najdłużej tak, a później po porodzie operacja małej. W Polsce są bardzo dobrzy specjaliście. Oglądałam kiedyś program własnie o chorobach genetycznych i wypowiadała się Dr. Joanna Szymkiewicz-Dangel (pediatra-kardiolog) nie wiem czy o niej słyszałaś.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Magda może kupią, ale wiesz jak jest najczęściej się chce jakiś remont zrobić, ściany przestawić itd. do końca roku może się przeciągnąć.
Stary 2015-09-21, 22:16   #468
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kinga
Jak dla mnie przy takim maluszku praktyczniejszy jest cienki kocyk.
Dla corki mialam grubszy minky I nie uzywalam na poczatku bo byl za sztywny I nie szlo nim tak fajnie otulic takiego malego okruszka

Poza tym w domu raczej nie uzywalam na poczatku, tylko na wyjscia a bede miala spiworek do fotelika I do wozka tez jakis komplecik wiec postawilam na cienki kocyk
Stary 2015-09-21, 22:17   #469
kinga1701
Zakorzenienie

Kruszynkaa co za ulga że choroba nie jest dziedziczna. Kurcze strasznie wykańczająca musi być ta choroba, ciągłe wizyty w toalecie itd. A jak duży wpływ na maleństwo mają leki które musisz zażywać?

zuken o właśnie nie pomyślałam, że może być sztywny, faktycznie takim cienkim się lepiej otuli czy to mniejsze czy starsze.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-21 o 22:20
Stary 2015-09-21, 22:18   #470
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Polecam kocyk z takiego materialu
Dla corki mialam z Biedronki I super sie sprawdzil, do dzisiaj wyglada jak nowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442866654255.jpg (40,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-09-21, 22:22   #471
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Zaszlam dzis do Biedronki zobaczyc te chusteczki o ktorych pisalyscie ale niestety zostal juz tylko kartonik po

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-21, 22:23   #472
Casaa
Zakorzenienie

Kamila, jesli bedziecie czegos potrzebowali to w miare moich mozliwosci moge Wam pomoc bo mieszkam pod Lodzia.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:23   #473
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka mam nadzieje, że dotrwacie w dwupaku jak długo będzie trzeba.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda może kupią, ale wiesz jak jest najczęściej się chce jakiś remont zrobić, ściany przestawić itd. do końca roku może się przeciągnąć.
miałam to samo mówić tak na prawdę mamy już dalej niż połowę września, zostają 3 miesiące do końca roku. Sama przeprowadzka + urządzenie mieszkania pod siebie to trwa. Może uda się dopracować do grudnia
Stary 2015-09-21, 22:27   #474
candyyfloss
Zadomowienie

Kamilka - trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze.

Ja będę mieć kocyk i cienki, i grubszy. Pozabtymbtrn grubszy posłuży tez później. Ale jak
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:30   #475
czarnulax
Zakorzenienie

Ja też myślę, że będziemy mieć i cieńszy i grubszy.
Stary 2015-09-21, 22:30   #476
candyyfloss
Zadomowienie

Magda a gdzie zdjecie wozka?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-21, 22:36   #477
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
miałam to samo mówić tak na prawdę mamy już dalej niż połowę września, zostają 3 miesiące do końca roku. Sama przeprowadzka + urządzenie mieszkania pod siebie to trwa. Może uda się dopracować do grudnia
mam nadzieję I też tak liczę, ale jeśli ktoś ma pieniądze i nie robi sam, a wynajmuje ekipę, która robi konkretnie bez przeciągania to trochę inaczej. Ale mam nadzieję, że kupią teraz, a skończą przed świętami
Ja wiem, że to trochę błahe i w ogóle, ale to moje takie małe problemy

Kamila - musi być dobrze i nie można się pozbywać tej myśli

Candy - zdjęcia będą Póki co Tż wnosi kółka od wózka od wczoraj i jakoś wnieść nie może W korytarzu stoi mi sama gondola i samo nosidełko A tak serio to wózek niczym się nie różni od tego co wam wrzucałam. Nówka sztuka Wpis na blogu będzie się tworzył powoli, może jutro porobię zdjęcia, bo akurat mam wolne od praktyk (miała być rozprawa, ale podzielili nas na pół, bo on ma aż 7 świadków - apropo trzymajcie kciuki, żeby zaplątali się w zeznaniach, a sędzina była mądra i nie uwierzyła w jego krętactwa )
Stary 2015-09-21, 22:43   #478
kinga1701
Zakorzenienie

Czy takie buciki na początek będą dobre, bo ten mój pierwszy kombinezon nie ma bucików.
http://allegro.attractive.pl/futrzaki/bfu021brown.jpg
Stary 2015-09-21, 22:46   #479
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Czy takie buciki na początek będą dobre, bo ten mój pierwszy kombinezon nie ma bucików.
http://allegro.attractive.pl/futrzaki/bfu021brown.jpg
moim zdaniem w porządku
Ja się zastanawiam nad ciepłymi czapeczkami.. jak i co?
Stary 2015-09-21, 22:52   #480
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
moim zdaniem w porządku
Ja się zastanawiam nad ciepłymi czapeczkami.. jak i co?
Ja mam 2 ciepłe czapeczki, były w cenie kombinezonu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości