|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Kamilka Kruszynka witajcie
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata ciesze się że wizyta udana, i synek już taki duży
![]() candyyfloss z tych co pokazałaś to najbardziej ten Ecru Kruszynkaa witaj kamilka takie maleństwo i już taką wadę ma, bardzo wam współczuje bardzo trudne chwile teraz przed wami, kiedy masz mieć wyniki badań |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia gratuluję córeczki!
![]() small super płaszczyk ![]() candy owieczki ![]() Ja butelki mam LOVI. A w płaszczu jesiennym jak na razie przeszyłam guziki i wygląda to w miare. Jak długo tak dam radę to nie wiem. Gorzej będzie z czymś na zimę. ![]() Poza tym to glukoza wyszła ok |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka ta wada wyszła na USG tak, a miałaś robinią Amniopunkcję albo NIFTY na potwierdzenie?
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula dziekuje bardzo :-* dolaczylam do Waszego zacnego grona coreczkowych mamusiek
Ja poki co odkopalam swoja parke. Poluznilam sciagacz w pasie i jest ok. Mam nadzieje ze do listopada przesmigam
|
#457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować, bo ja faktycznie noszę same usztywniane noszę ![]() Cytat:
Witam nową mamusię Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
Ja też już powoli daję za wygraną, bo co mi się wydaje, że okej złuszczy się do reszty i teraz już będzie dobrze to to w kółko i w kółko jest tak samo ![]() Cytat:
Ja z LaMillou mam upatrzony komplet do łóżeczka podusia, kołderka i ochraniacz Sheep Family Mint ️ Ale jak dla mnie wszystkie z LaMillou są super ️Cytat:
Kurcze strasznie współczuję Aż się wierzyć nie chce, że takie maleństwo może tak chorować
|
|||||
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Te kocyki to kupujecie takie grubsze czy cienkie ?
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
witaj kruszynka
pietrusiowata super, że wizyta ok, no i maluch to już duży chłopczyk ![]() kamilka to takie przykre, że takie maluszki, a już takie problemy ogromne... |
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki cienszy kocyk
cos grubszego kupie pewnie do wozka
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tak się zastanawiam, czy ten grubszy piszą tutaj, że wypełnienie jest 1,5 cm a ten cienki jest 0,5 cm. I tak na zimę to fajnie takie ciepły, ale w lato już chyba jest za ciepły tym bardziej w domu. I co kupię kocyk za oko 70 zł tylko na 3 miesiące.
Ale jeszcze wiosna i jesień to chyba jednak ten grubszy, nie wiem ale mam problem z kocykiem
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-21 o 21:58 |
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki. Teraz jak patrzę na moich chłopców to dociera do mnie jak bardzo ich kocham i ile dla mnie znaczą. Nie, nie miałam dodatkowych badań, tylko usg. I to wystarczyło. Sama widziałam ze coś "jest tego za dużo". Mała ma guza, bardzo dużego, te paskudztwa bardzo szybko rosną, zabierając małej krew i serduszko bardzo często nie jest w stanie temu podołać
. Dlatego teraz co 2 tyg echo nas czeka. Wybieramy sie do Centrum Matki Polki- bo któraś z was pytała. Z tego co wiemy mała ma duże szanse jak sie urodzi... Tyle ze doczekać w dwupaku do porodu będzie bardzo cieżko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Pietrusiowata wow jaki duży ten Twój Synek już
będzie z Niego duży facet ![]() kamilka strasznie i szczerze współczuję to okropne ehhh... powodzenia na wizycie i żeby wiadomości były jak najlepsze. Musi być ! nie ma innej opcji magda ja też myślę, że zanim coś znajdą to minie trochę czasu, pewnie do końca roku im zejdzie więc akurat ![]() Dotka właśnie kiedy pisałaś, że Ciebie też dopadła ta "przyjemność" łączyłam się z Tobą w myślach, bo wiem doskonale co czułaś. Dietę oczywiście stosuję, zresztą leki, które muszę stosować - na samym początku leczenia, dopóki się do nich organizm nie przyzwyczai - powodują jadłowstręt, praktycznie nic przez gardło nie chce przejść, nawet woda Choroba nie jest dziedziczna - na szczęście !
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
magda tak jak dziewczyny mówią, zakup mieszkania to nie takie hop siup
trochę im pewnie zejdzie.
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ze wiecie oni szukają od pół roku już, właśnie przeglądal plany mieszkania - słyszałam rozmowę z jego kolega ze zarezerwował i do tygodnia ma znać. Oni mają pieniądze więc kupno mieszkania może odbyć się w ciągu paru tygodni. Eh.. No nic trudno pewnie wiadomość o ciąży wszystko przyspieszyla.
Olka spi jadę do domu |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilko, a jest opcja operacji małej jeszcze u Ciebie w brzuchu? Czy tylko po porodzie?
Kruszynka, uff, to całe szczęście, że to nie dziedziczne! Jeeezu jak czytam Wasze rozmowy,jakie kocyk, jakie co, to mnie taka niemoc ogarnia z tym wszystkim ![]() Może w listopadzie jak juz bede na 100% wolna to się na tym skupię, bo październik będzie zakręcony na maksa.. |
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka czyli teraz najważniejsze, kontrolować rozwój guzka i wytrzymać w dwupaku jak najdłużej tak, a później po porodzie operacja małej. W Polsce są bardzo dobrzy specjaliście. Oglądałam kiedyś program własnie o chorobach genetycznych i wypowiadała się Dr. Joanna Szymkiewicz-Dangel (pediatra-kardiolog) nie wiem czy o niej słyszałaś.
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Magda może kupią, ale wiesz jak jest najczęściej się chce jakiś remont zrobić, ściany przestawić itd. do końca roku może się przeciągnąć. |
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga
Jak dla mnie przy takim maluszku praktyczniejszy jest cienki kocyk. Dla corki mialam grubszy minky I nie uzywalam na poczatku bo byl za sztywny I nie szlo nim tak fajnie otulic takiego malego okruszka ![]() Poza tym w domu raczej nie uzywalam na poczatku, tylko na wyjscia a bede miala spiworek do fotelika I do wozka tez jakis komplecik wiec postawilam na cienki kocyk
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynkaa co za ulga że choroba nie jest dziedziczna. Kurcze strasznie wykańczająca musi być ta choroba, ciągłe wizyty w toalecie itd. A jak duży wpływ na maleństwo mają leki które musisz zażywać?
zuken o właśnie nie pomyślałam, że może być sztywny, faktycznie takim cienkim się lepiej otuli czy to mniejsze czy starsze. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-21 o 22:20 |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam kocyk z takiego materialu
![]() Dla corki mialam z Biedronki I super sie sprawdzil, do dzisiaj wyglada jak nowy
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaszlam dzis do Biedronki zobaczyc te chusteczki o ktorych pisalyscie ale niestety zostal juz tylko kartonik po
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, jesli bedziecie czegos potrzebowali to w miare moich mozliwosci moge Wam pomoc bo mieszkam pod Lodzia.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
kamilka mam nadzieje, że dotrwacie w dwupaku jak długo będzie trzeba.
Cytat:
tak na prawdę mamy już dalej niż połowę września, zostają 3 miesiące do końca roku. Sama przeprowadzka + urządzenie mieszkania pod siebie to trwa. Może uda się dopracować do grudnia
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka - trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze.
Ja będę mieć kocyk i cienki, i grubszy. Pozabtymbtrn grubszy posłuży tez później. Ale jak |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślę, że będziemy mieć i cieńszy i grubszy.
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Magda a gdzie zdjecie wozka?
|
|
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I też tak liczę, ale jeśli ktoś ma pieniądze i nie robi sam, a wynajmuje ekipę, która robi konkretnie bez przeciągania to trochę inaczej. Ale mam nadzieję, że kupią teraz, a skończą przed świętami Ja wiem, że to trochę błahe i w ogóle, ale to moje takie małe problemy Kamila - musi być dobrze i nie można się pozbywać tej myśli Candy - zdjęcia będą A tak serio to wózek niczym się nie różni od tego co wam wrzucałam. Nówka sztuka Wpis na blogu będzie się tworzył powoli, może jutro porobię zdjęcia, bo akurat mam wolne od praktyk (miała być rozprawa, ale podzielili nas na pół, bo on ma aż 7 świadków - apropo trzymajcie kciuki, żeby zaplątali się w zeznaniach, a sędzina była mądra i nie uwierzyła w jego krętactwa )
|
||
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Czy takie buciki na początek będą dobre, bo ten mój pierwszy kombinezon nie ma bucików.
http://allegro.attractive.pl/futrzaki/bfu021brown.jpg |
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam nad ciepłymi czapeczkami.. jak i co? |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

charakteryzuje się ona stanami remisji, czyli uśpienia choroby kiedy wszystko jest dobrze, fajnie i funkcjonuje jak normalny człowiek
Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku 

️ Ale jak dla mnie wszystkie z LaMillou są super
Aż się wierzyć nie chce, że takie maleństwo może tak chorować 

. Dlatego teraz co 2 tyg echo nas czeka. Wybieramy sie do Centrum Matki Polki- bo któraś z was pytała. Z tego co wiemy mała ma duże szanse jak sie urodzi... Tyle ze doczekać w dwupaku do porodu będzie bardzo cieżko.
będzie z Niego duży facet
ehhh... powodzenia na wizycie i
żeby wiadomości były jak najlepsze. Musi być ! nie ma innej opcji
Choroba nie jest dziedziczna - na szczęście !

- apropo trzymajcie kciuki, żeby zaplątali się w zeznaniach, a sędzina była mądra i nie uwierzyła w jego krętactwa