|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
ale mi lekarka od poczatku mowila. Ze wieksze dziecko. Ciekawe ile teraz, ale juz raczej usg nie bede miec :-/ musze na wizycie zapytac jak widzi sprawdzenie wagi do porodu.Cytat:
Wy tez dzisiaj tak kiepsko sie czujecie? Ja caly dzien przelezalam, nie zrobilam juz nic po obiedzie. Ide zjesc kolacje i do lozka. Ciesnienie mierzylam, 102/60 a tetno 92 :-/ |
||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() ja się bardzo słabo dziś czułam, nie mogłam się zebrać, żeby cokolwiek w domu porobić
|
|
|
#2823 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Od ginekologa wzięłam receptę i kupiłam tabletki takie które się bieże raz na dzień. I uwaga po 1 tabletce 2 dni miałam spokoju. Dziś kolejny 2 dzień mija i zgagi brak. Tak więc polecam coś na receptę. Ulga ogromna. Cytat:
A od jakiegoś czasu używam Amway Spraj na plamy i jest ekstra. Jak plama nie jest mega stara i prana 10 razy tylko taka świeża to wszystko schodzi. Psika się a potem pierze. Polecam Cytat:
Najgrubszy kocyk i poduszkę (wybrałam standardową). Wymiary Kołderka 75 cm x 100 cm (+-3cm) Poduszka 30 cm x 40 cm (+-2cm) ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Ja dziś fatalny dzień - większość przeleżałam
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki kolor będziecie zamawiać?U mnie wizyta w porządku, z szyjką dobrze. Moje ukłucia to tylko rozciąganie, mam dużo odpoczywać i nic nie nosić. Mój kocyk minky jest już w drodze
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-09-21 o 20:07 |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy szaro czerwony, chyba, że pojawi się błękitny (na razie widziałam go na zagranicznej stronie). Do tego chcę kupić siatkę na zakupy i po zapasowej dętce na małe i duże koło. Z czasem do spacerówki organizer na pałąk.![]() ![]() Moje paczki też do mnie podążają Te kłucia są chyba normalne. Ja nawet mam czasem skurcze w dole brzucha i niby też jest ok![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-21 o 20:18 |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Lexie42: zastanawiam się pomiędzy sl7 (szarości) a sl12(granat) 😊
Dziewczyny kupowałyście ręczniki kąpielowe dla maluchów na allegro ? Macie może sprawdzone linki ? 😊 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak macie, że im bliżej porodu, tym większy macie apetyt? U mnie włączyło się to, co w 1 trymestrze. Ciągle bym jadła, a i tak burczy mi w brzuchu. Jak tak dalej pójdzie, jeszcze dziś będę musiała wyjść na zakupy, bo w lodówce są już prześwity. I wcale mi nie przeszkadza, że zagryzłam 2 kawałki ciasta 2 grejpfrutami...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie mamy sl7. Nie wiem czy widziałaś go na żywo ale ta szarość ze skóry wychodzi trochę ciemniejsza niż na fotkach
![]() Cytat:
dzisiaj ukroiłam dwa kawałki zwykłej babki i posmarowałam nutellą
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky dzięki
India_love ja sama robiłam literki tzn. z mala pomocą męża, bo on wycinał literki z takiej jakby plastikowej płyty a ja je obklejałam materiałem Fajny brzusio, większy od mojego ale Twoje dziecko też większe z tego co pamiętam ![]() Soul ja zamówiłam ręcznik w eurofiranach, tam jest też opcja haftu i wyhaftują mi imię ![]() Ja dziś też mam kiepski dzień, jakoś słabo się czułam, mala całą noc się nie ruszała, rano też, chyba dopiero kolo południa się poruszyła. Ostatnio gdzieś czytałam, że komuś położna powiedziała, że jak w ciągu 40 minut nie będzie żadnego ruchu to na IP, to ja bym musiała tam zamieszkać chyba ![]() Limonko ja też jestem ostatnio ciągle głodna, ale przez moją cukrzycę nie mogę sobie pozwolić na zbyt wiele. Między posiłkami zajadam paluszki a nie powinnam
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-21 o 21:24 |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, że te kolory wychodzą inaczej, niż na stronie Bebetto? My na żywo widzieliśmy czerwono szary i bardzo nam się spodobał. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten szary wpadł mi jako 1 do oka, a babeczka w sklepie namieszała mi w głowie z tym sl12 i mam mały dylemat :PCytat:
zaraz sobie popatrzę ![]() limonka: daj znać jak z jakością itd
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2015-09-21 o 21:47 |
||
|
|
|
#2832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Śliczny brzusio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. inne kolory, ale my też wybraliśmy Adamex Pajero ![]() Zaktualizowałam listę wózków i wizyt Śmiało się dopisujcie lub piszcie do mnie (może być na wątku, ale żeby zaznaczyć, że to do mnie, bo mogę pominąć) to Was dopiszę
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianko tak my też adamexa pajero zamówiliśmy
![]() Mam nadzieje, że będzie do porodu, bo czas oczekiwania to ok 6-7 miesięcy, ale październikowki mają niezłe przeboje z adamexem, jedna czekała 3 miesiące a druga jakoś dwa, ale przyszedł inny kolor niż zamawiała... A ostatnio w smyku babka nam mówiła, że jak teraz chcieli zamówić u nich wózki to im podali termin na grudzień bo tyle mają zamówień. Miejmy nadzieję, że nas takie przeboje ominą ![]() Edit: 6-7 tygodni miało być
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-21 o 21:58 |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
poznanianka1990: Możesz mnie dopisać na 7.10, nie chcę sama kombinować z listą, żeby jej nie zepsuć
![]()
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A tak to wiadomo, dziecko to nie robot jak to mowi moja lekarka. Rozne maja temperamenty. Jedne sie ruszaja wiecej inne mniej
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Mnie odrzuca na mięso znowu. I mdłości się mnie trzymają, nie tak jak na początku ale jednak są. I jak idzie sen to się denerwuje bo śpię coraz gorzej a ja niewyspana jestem zła jak osa.
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja apetytu wcale nie mam, jem żeby zaspokoić głód tylko. W żołądku mało mi się mieści, a jak przesadze to mnie mdli. Nie ma lekko
Zrobiłam wczoraj zamówienie w sklepie Pinokio (kupiłam polspiochy i kaftaniki), dzisiaj jeszcze pozmawialam na allegro śpiochy i pajacyki też z Pinokio w dobrych cenach i jak dojdą mi te wszystkie paczki to chyba ciuszki będę mieć skompletowane Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie liczenia ruchów - w poradni diabetologicznej dostałam takie coś do podpisu, a drugie dla mnie.
Szczerze, to ja tak dokładnie nie liczę, bo po prostu wiem kiedy Julka jest bardziej aktywna, a kiedy śpi
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Limonka wymioty... Oj, współczuję.
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianko no nam w sklepie w którym zamówiliśmy powiedzieli, że do 7 tygodni, ale też coś te babki wspominaly, że adamex im przyslal maila o dłuższym czasie oczekiwania.
Musimy być dobrej myśli ![]() Co do zaleceń dla kobiet z cukrzycą to fajnie, że u Ciebie są takie ![]() Mnie diabetolog nie chce już oglądać, jeżeli cukry będą ok, a ginekolog póki co nic o ktg nie mówiła, za to mówiła że szpital od 37 tygodnia
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Mi diabetolog powiedziała, że jeśli cukry będą ok to wizyta za miesiąc, a jeśli nie to za 2 tygodnie. Przekraczam czasem, ale nieznacznie, więc nie przyspieszam terminu wizyty - pójdę tak jak się umówiłam czyli po 4 tygodniach od poprzedniej wizyty.
A na ktg chodzę, skoro mi się na NFZ od nich należy, a po drugie - tfu, tfu- jakby coś wyszło, to żeby się nie przyczepili. Gdyby nie ta cukrzyca i ta poradnia, to bym u mojej ginekolog miała ktg co 2 tygodnie, a tak to mam co wizytę czyli - akurat teraz po 3 tygodniach od poprzedniej wizyty będę miała u niej ktg pierwszy raz. Stwierdziła, że bez sensu, żebym u niej specjalnie za ktg płaciła i przyjeżdżała.
|
#2845 |
|
Moderator
|
Ja też apetyt mam mniejszy.
Dziewczyny czy zamierzacie stosować - herbatkę z liści malin - masaż krocza - olejek z wiesiołka Lub te co mają dzieciaczki czy stosowałyście? Bo już czas się za to brać
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planowałam masaż od skonczonego 34. tygodnia. Teraz doczytałam na szybko o wiesiolku i herbatce i też wprowadze, ale to polecają od 37. tygodnia więc u mnie jeszcze kupa czasu
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2847 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Mnie ginekolog poleciła pić od tego tygodnia 1 szkl na dzień a po tygodniu 2. Wiesiołek wprowadzę za 2 tyg lub 3tyg. Masażu się jakoś boję więc chyba odpuszczę. Jeszcze jest balonik epino ale on to w ogóle mnie przeraża
|
|
|
#2848 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja apetytu nie mam, boje się jeść cokolwiek że zaraz znów będę miała zgage :/ nawet babcia po wizycie naskarzyla mamie że prawie nic nie jem. Że się niezdrowo odżywiam. Co do masażu też sobie napewno odpuszczę, z herbatką chyba jeszcze chwile poczekam. Mnie ktg chyba czeka dopiero na porodówce... Gin uznaje że moja ciąża jest idealna,wzorcowa, natura sama wie co robi i ogólnie on mi nie jest potrzebny, więc nawet teraz na końcówce wizyta co miesiąc. Chciałabym teraz spotkać tych 3 ginekologów którzy mówili że trudno mi będzie zajść w ciążę ![]() Zamawiała któraś wózek ze sklepu internetowego Dino? jak tak to jak szybko doszło,wszystko ok? Poznanianka mi też już można wózek dopisać do listy, baby design lupo kolor 07, dorzucam zdjęcie Mama już dokupiła do niego śliczny śpiworek
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się we wtorek
![]() Tak dziś na poprawę humorów coś mam:
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

chyba już to lubię