|
|
#481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Wydaje mi się że bez problemu
Teraz w sumie też mi dali tę dziekankę choć nie musieli i podpięli mnie pod "stan zdrowia", bo ciąży w regulaminie nie ma jako powodu udzielenia. Z resztą oni teraz raczej walczą o studentów, u nas na 100 miejsc na roku jest ok. 50 osób Z tym że na cześć zajęć chodzić będę musiała i tak, a mnie by zależało żeby sobie jak najwięcej przerzucić na "po 16", jak tż będzie po pracy. Najgorzej jeśli na angielski wrócę do tej kobiety co miałam w tamtym roku...Cytat:
Najwyżej będę składać nasze
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm ja muszę zamówić w takim razie chyba. A Tż już się cieszył, że koniec ubraniowych zakupów dla dzidziusia
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ej taka będzie spoko ? ![]()
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna, ale duża się wydaje, moja to taka malutka. Czytałam że obwód główki noworodka to 33-38 cm takie niby są normy, może Ci pomoże w rozmiarze.
|
|
|
|
#485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Może faktycznie jeszcze za wcześnie.. chociaż to 13 stopni nie jest przyjemne
W każdym razie wrzucę na fejsa pytanie w październiku to pewnie znajdą się jakieś mamy co mają czapeczki
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-09-21 o 23:21 |
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taką, tylko się zastanawiam czy ten pompon mi dziecka nie przewozy
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - najwyżej odetniesz
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zasadzie jest mało badań stwierdzających wpływ tych tabletek na Dzidziusia, ale na usg lekarz dokładnie wszystko sprawdził i mówi, że jest ok więc liczę, że tak jest i nic się nie zmieni.Dziewczyny - buciki i czapeczki śliczne
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ak samo,ciezko mi sie skupic na pracy i jestem niezbyt mila dla gosci. Teoretycznie od dzisiaj mialam miec dwa tygodnie urlopu ale nie podpisali mi wniosku,nie wiem co robic Mnie nie na szczescie,mam lepsza cere niz przed ciaza haha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Baby skontaktuj sie jeszcze raz z prawnikiem, bo kurde oni Cie mobbinguja, tam nie ma zadnego prawa pracy? No i co z Twoim mezem? Wyjasnilo sie cos?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#493 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry dziewczyny
o 7.00 krzywa cukrowa, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#494 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest teraz 6 stopni
![]() Ja też mam problem z tymi czapeczkami W weekend tyle ich oglądałam, ale nadumałam się tylko jaki rozmiar wziąć powinnam i na tym zakończyły się zakupy czapy Cytat:
Cytat:
ale ten pompon faktycznie słusznych rozmiarów ![]() Kruszynka mam nadzieje, że cały czas będzie ok joanna
|
||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, jaka rozprawa?
![]() Hariett, a coś nie tak było z babką od angielskiego? Może będziesz miała możliwość jej zmiany? Współczuję, ja miałam przejścia z babką od rosyjskiego na studiach, bo wróciłam po 3 tygodniach nieobecności, kiedy dopiero zaczynaliśmy się uczyć i kompletnie nic nie ogarniałam (cyrylica), a ona machnęła kartkówkę, zaraz następną, wzięła mnie do pytania i zadowolona. Nałapałam jedynek i wyłam do mamy, że nie dam rady ![]() A chodziło o to, że byłam tydzień w szpitalu + 2 tygodnie po operacji w domu, gdzie nawet pójście siku było problemem, a baba do mnie, czy nie mogłam 'na półleżąco się uczyć' ![]() Ostatecznie skończyłam rosyjski na 5.0 ![]() Joanna, powodzenia ![]() Ej, u mnie jest +2,5 stopnia
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
joannarol13 - powodzenia |
|
|
|
#497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już po wypiciu i wcale nie było tak źle, myślałam że to jest mega niesmaczne. Akurat u mnie w przychodni mieli gluloze o smaku cytrynowym (a wzięłam ze sobą nóż i cytrynę ). Dwa kłucia teraz (palec + ręka), a za 2 godziny kolejne
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam śliczna czapeczke ale obawiam sie ze będzie za duża
![]() Dziś wizyta o 17:30 A wyniki krwi znów podwyzszone leukocyty norma do 10 a jest 11,6, neutrofile norma to 7 a mam 8,8. Tak jest co miesiąc lekarz nic nie mówi wiec moze tak moze być. No i sie pojawiło za mało limfocytów norma to 20-45 a ja mam 16. Któraś wie czy to nic takiego? |
|
|
|
#499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- A i proszę, proszę mi dopisać wizytę na 29.09 wtorek to jest dokładnie, godzina 15.30 ciekawe czy z anemią się coś polepszyło, dopiero we wtorek się dowiem.
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
niedługo jadę do dentysty a po południu wizyta u gin
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
LUNE, takie wyniki w ciąży są ok, leukocytów możesz mieć do 16 (leukocytoza ciążowa; chyba że masz objawy infekcji, to wtedy się wkracza), zwiększone neutrifile to też norma, a mniej limfo bierze się stąd, że jak granulocyty rosną, one spadają, typowy obraz w ciąży. Po porodzie możesz mieć leuko ponad 20 i to nie będzie białaczka
![]() JOANNA, glukoza cytrynowa to bajer
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
lune - ja też na dwóch pierwszych wynikach miałam podwyższone leukocyty, a potem już były w normie. Nie ma się czym martwić. Wyniki ciążowe mogą mieć niewielkie odchylenia - tak mi lekarz mówił.
Powodzenia na wizytach
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
To mnie uspokoiłyście, dzięki wielkie
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży te wyniki mogą być lekko inne i dalej są w porządku. Jak lekarz mówi, że jest ok, to nie ma co myśleć.
![]() Powodzenia na wizytach dzisiaj! |
|
|
|
#505 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A usunięcie guza dopiero po urodzeniu. Cytat:
Cytat:
Podobno w szpitalu są sklepy, gdzie można kupić sobie jedzenie. Bo wiem że rodzina mnie w tym czasie nie odwiedzi, bo muszą zająć się chłopcami. Więc mam nadzieję że dam radę. i dokładnie tego się trzymam śliczna Cytat:
![]() udanych wizyt
|
||||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że jeszcze istnieją lekarze z powołaniem
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Witam we wtorkowy ranek
powodzenia dziewczyny na wizytach i glukozie, oczywiscie czekamy na relacje ![]() Kamilka, w ICZMP jest wszystko: bar, sklep, ksiegarnia, ubrania wiec tu nie musisz sie martwic. Szpital mocno trąci PRLem wiec no.... Gdyby cos to pisz mam nadzieje, ze po pobycie napiszesz nam dobre wiesci ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja oczywiscie tez mocno trzymam kciuki za wizyty:-*
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejny problem jest w tym,że jesli nie dostane zwolnienia teraz to już nie mam szans sie o nie ubiegac-juz zmienilam lekarza na te wyspe z tej na ktorej pracuje,bo jakbym poszla tam do lekarza i tam dostala zwolnienie to już do konca ciazy musialabym tam siedziec,bo w trakcir zwolnienia nie mozna zmieniac przychodni, a tu zwolnienia sa na tydzien,pozniej trzeba iść po nowe. A niedlugo juz nie bede mogla latac miedzy wyspami,wiec nie bede miala mozliwosci przylecenia na wizyte lekarska na jeden dzień :-D zreszta jak ostatnio lecialam to bardzo mnie brzuch bolal w obie strony,to niby tylko 40 minut ale taki malutki halasliwy samolot ktory caly wibruje. Z kolei przedwczoraj wzielam prom,niby troche lepiej bo bez halasu,ale Najpierw 2h autem do portu,pol godziny w porcie,2h na promie i prawie godzina do mieszkania-dojechalam polzywa. Maz...nie pracuje,reka w zalaczniku,nawet sam sie dobrze umyć nie moze,zakupow nie ma jak zrobic (Bo tu wszedzie autem sie jedzie),wczoraj ja pojechalam zrobic zakupy i oczywiście nabralam ciezkich rzeczy i malo nie zemdlalam,nastepnym razem kupie i zaplace 4e za dostawe do domu bo nie mam ochoty sie wiecej bawić w takie ryzykowne akcje :-P W tym hotelu w ktorym mial zaczac prace powiedzieli mu zeby sie zglosil jak juz bedzie bez gipsu,może cos mu znajda,pytanie brzmi kiedy to bedzie,zlamanie jest dosyc powazne. A ekipa remontowa miala juz ze dwa tygodnie temu zaczac a dalej sie nie pojawili,maz sie dalej na nich upiera. Jeśli do 1.10 sie nie pojawia to znajde kogos na wlasna reke i tyle,nie bede wiecej czekac bo juz zaczyna mnie to meczyc-po remoncie czeka mnie sprzatniecie i zorganizowanie wszystkiego i nie bede tego robic w grudniu :-/ Oczywiście nie jest tak ze wszystko widze w czarnych barwach i w ogóle nic tylko położyć sie i płakać :-D ale tylko wam moge ponarzekac-mezowi nie,bo mowi ze nie mam do niego zaufania skoro nie wierze ze znajdziemy wyjscie z sytuacji, mamie i siostra też nie,bo mowi ze maz frajer ze nie zdjal gipsu i nie poszedł do nowej pracy ze zlamana reka,że powinien wziac odpowiedzialnosc za rodzine :-/ a z rzeczy pracowych to w ogole nic mamie nie mowie bo wtedy sie zaczyna ze w polsce miałam dobra prace itd...tyle ze w polsce nie bylam szczesliwa. A i chcialam przeprosic ze siw nie udzielam i nie odpisuje,nie mam zasiegu w mieszkaniu meza,w ogole na tej drugiej wyspie malo zasiegu jest :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

Teraz w sumie też mi dali tę dziekankę choć nie musieli i podpięli mnie pod "stan zdrowia", bo ciąży w regulaminie nie ma jako powodu udzielenia. Z resztą oni teraz raczej walczą o studentów, u nas na 100 miejsc na roku jest ok. 50 osób
Z tym że na cześć zajęć chodzić będę musiała i tak, a mnie by zależało żeby sobie jak najwięcej przerzucić na "po 16", jak tż będzie po pracy. Najgorzej jeśli na angielski wrócę do tej kobiety co miałam w tamtym roku...

w zasadzie jest mało badań stwierdzających wpływ tych tabletek na Dzidziusia, ale na usg lekarz dokładnie wszystko sprawdził i mówi, że jest ok więc liczę, że tak jest i nic się nie zmieni.
zdziwiło mnie ze tata nie krzyczał 

azurki:
już po wypiciu i wcale nie było tak źle, myślałam że to jest mega niesmaczne. Akurat u mnie w przychodni mieli gluloze o smaku cytrynowym (a wzięłam ze sobą nóż i cytrynę