![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
Haha dobry jest ![]() Dziewczyny zdrówka dla waszych maluchów ! Mój jakoś zaczął charczeć przy jedzeniu, oby go nic nie brało. W nosku czysto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byla lekarka. Rewelacja. Osluchala go z kazdej strony, popukala. Obejrzała przy okazji calego. Główkę, ptaszka, czy glowe trzyma itd. Jest przeziebiony, zawalone górne drogi oddechowe. Dostal kropelki, mam robic inhalacje nebulizatorem, klasc na brzuszek, często czyscic nosek, przemywac sola... Dostalam skierowanie do szpitala gdyby w nocy mial atak kaszlu z ktorym nie umialabym sobie poradzic. A taka stara czarownica powie ze dziecko zdrowe i szczepic w środę... Oczywiście mamy zakaz szczepienia. Opowiedzialam Tz o calej sytuacji. Tak sie wkurzyl ze poszedl do tej przychodni i wpadl lekarce do gabinetu. Powiedzial co o niej mysli i jej leczeniu ![]() ![]() Moj dzielny bohater hahahA Ale w sumie mial racje. Idzie sie do lekarza to sie oczekuje choc porządnego zbadania. A nie totalnego olania. W koncu skladki na to odprowadzamy a ona jest tam w pracy a nie na wczasach. To mam prywatnie lekarza brac bo jakiejs idiotce leczyc sie nie chce. Wrrr
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stara jędza ![]() Szybkiego powrotu do zdrowia dla Adama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze tz zrobil. Niech wie babsztyl, ze bezkarnie sobie tak "leczyc" nie moze. podobna lekarka przyjmuje w przychodni do ktorej ja jestem zapisana,.gowno za przeproszeniem sie zna. Dlatego ja malego zapisalam do innej, a dodatkowo poszlam jeszcze prywatnie. ![]()
![]() |
#785 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ha, zdolniacha ! Cytat:
Wiesz co, a spróbuj poproboeac z temperatura - miałam taki problem z Jankiem - wył już na widok wanienki. Daliśmy wodę trzy stopnie cieplejsza i pokochał kąpiele ![]() Cytat:
Dokładnie tymi szczepilam Janka, wszystkie było ok i Natalie też tak będę szczepilam Zdrowia dla chorych - małych i dużych :-* Lecę oglądać Top Szpadel ;-) Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w hm online darmowa dostawa
![]()
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Ale tu spokojnie dziś.
#789 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
O tej godzinie? Hehe... Pamietam jak w ciąży o 2 frytki robilam ;-)
Tez bym poszla spac ale nie umiem zasnąć. Boje sie ze malego nie uslysze. Nie wiem jakas chora wkretka przez to jego przeziebienie. Śpi dziś calutki dzień.
#791 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
To weź go do łóżka swojego ![]() ![]() Ja dzisiaj wysprzątałam calutkie mieszkanie, prasowanie ogarnęłam itd także bez podśmiewania się proszę ![]() ![]() Biedny Adaśko, taki malutki i tak się męczyć musi ;( Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-09-21 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierze ze nie możesz spać. Ja tak miałam z soboty na niedziele jak Julka wymiotowała... Caluteńka noc nie spaliśmy z tż. Dziś tez nie umiem zasnąć. Stresuje mnie jutrzejsze szczepienie, najgorsze jest to, ze muszę to ogarnąć sama bo tż w pracy... Muszę iść do przychodni, zbada lekarka Julkę, jeśli będzie wszystko ok to wypisze recepty na szczepionki, będę musiała zebrać mała, zajśc z nią po te szczepionki do apteki, znów z nią wrócić na szczepienie... A to wszystko w mega stresie, jakoś mnie stresuje to szczepienie... Grrrr... ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- kasperka co zes nakupiła w h&m?? ![]() ![]()
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nakupiłam piżamek różnych, spodni,czapki, body różne, bluzy, sweter z kapturem, skarpetki, kombinezony takie dresowe ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-09-22 o 00:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko prawie całą noc nie śpi... Zje, zanim zaśnie mija godzina i powoli wstaje na kolejne jedzenie....
Akurat dziś jak jestem sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
A ja miałam ryk od 19.00 do północy... Wróciły kolki... Wiec juz wiem na 100% ze musze dalej stosować sab.
Teraz obudził sie na karmienie dostal krople i oby zasnął bezproblemowo. Czuje ze zaczynam byc chora ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ---------- Uff.. Śpi! Wezmę tabsy i tez idę..
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
U nas tez kiepska nocka.
Julka jutro miała mieć szczepienie a dostała katar... Ściągnęłam teraz aspiratorem bo warczało jej, przeszkadzało w śnie i juz jej powoli przechodzą gilki z przezroczystego na żółte... ![]()
#797 |
Zakorzenienie
|
Ściągacie takim ręcznym aspiratorem, w sensie wssysacie ? Czy takim do odkurzacza ? Nie wiem od kiedy mozna taki do odkurzacza stosować. Wydaje mi sie brutalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Hejka, ja jakas taka nie do zycia... Maly spi, a ja wygladam jak skedem nieszczesc, oczy czerwone, pieka, glowa boli jakby zaraz miala eksplodowac... Brakowaloby tylko tego zebym sie rozchorowala, w sobote mamy wesele a za tydzien chrzest malego... Mam nadzieje ze dzis tz wroci z pracy wczesniej i wygrzeje, chociaz w rocznice by sie przydalo :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ten MNIAMNIUŚNY "usteczkowy" ![]() Ten typowy katarek do odkurzacza tez mi sie wydawał zbyt brutalny wiec odpuściłam. Poza tym nie wyobrażam sobie, ze tak jak dzis w nocy... Zeby o tej porze odpalać odkurzacz. ![]() Julce przeszedł katar... Hmmm...
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie też takim robię, ale mam wrażenie, że dużo jeszcze tego zostaje gdzieś głęboko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Katarek mozna uzywac juz od pierwszych dni... I on brzmi brutalnie przez ten odkurzacz ale przeciez on dziala na zasadzie systemu prozniowego, a ta sila ssaca jest zredukowana do bezpiecznej dla dziecka, i tak by dobrze oczyscic nosek. Przeciez jakby mial zrobic krzywde to nie wprowadziliby go na rynek. A on jest przeznaczony dla takich maluszkow az do nauki samodzielnego wydmuchiwania i dla osob z niepelnosprawnosciami... Spokojnie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, katarek tez nie bedzie na tyle mocno zasysać, ze na pewno odciągnie Ci wszystko. To tak jak z dorosłym, czasami dmuchasz do chusteczki a katar gdzieś tam ciagle siedzi. Tak samo z dziećmi. Siła ssania nie moze byc tak mocna, zeby az mózg wyssalo... Katarek po prostu zrobi za Ciebie to co dla niektórych wydaje sie po prostu niesmaczne a wręcz czasami obrzydliwe, mnie to generalnie nie rusza. Rzecz jak każda inna. No i jak dla mnie szybkie i ciche do obsługi w przeciwieństwie do katarka (tak jak juz pisałam - musisz mieć go ciagle w pobliżu w okresie kataru u dziecka no i w nocy włączanie odkurzacza - chyba bym sobie samych wrogów wsród sąsiadów nabawiła hehe). ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia ![]() Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-09-22 o 06:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka... Ale jest masakra teraz z przeziebieniami... Cytat:
Maly spal wczoraj caly dzien i cala noc. Teraz zjadl troszkę i patrzy sobie. Ale oczka sie kleją. Bidulek ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Tez wczoraj wysprzatalam calutkie mieszkanie na blysk. Adam ciagle spal, przebudzal sie jedynie na mleko. Wiec mialam czasu a czasu. Cytat:
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Angelcare z kamera też podłączony, a mały jakoś swojego łóżeczka nie lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wczoraj też był nawrót kolek, bo przez ostatnie 2 dni zaniedbywałam trochę podawanie diclacu i efektem tego był straszliwy płacz... ![]() Cytat:
![]() ![]() z tym, ze u nas na razie nie ma problemu z katarem, a jedynie z wydzielina, jaka zostaje w nosku, bo Malemu czasami sie tamtedy ulewa... Cytat:
![]() tak w ogole, to bylismy wczoraj na podcieciu wedzidelka... dlugo sie nad tym wahalam, aler ostatecznie zdecydowalismy sie na podciecie i wydaje mi sie, ze Maly lepiej ssie od wczoraj ![]() ![]() a i bylismy tez na kontrolnym usg glowki i wszystko w porzadku ![]()
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy biogaie trzeba trzymac w lodowce? Dopiero po otwarciu czy caly czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pytaj lepiej ile nasz kosztował ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj obudzil sie z takim charczacym noskiem, napsikalam mu wody morskiej i nic nie odciagnelam.. ![]() ![]()
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas jest coraz gorzej ze spaniem. W nocy coraz częściej się budzi? a w dzień śpi tylko z cycem w buzi. Odkładam ją to zaraz wrzask jest. Już mi się płakać chce, jak coś mam zrobić i nie mam jak. Z młodym mam dzisiaj wizytę u chirurga i czekam do 11 na mamę, bo nawet nie mam jak coś naszykować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U chirurga?! A co się stało ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.