Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 12:21   #541
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jak USC zaakceptowało np. Żyrafa, to co tam Alicja z Krainy Czarów
Ty powaznie mowisz z ta Zyrafa???

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:24   #542
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDUSIA, no tak, jest imię Żyraf

BABY, uraziłaś ego biednego mężczyzny, co się dziwić współczuję, przecież takie nerwy wcale nie są Ci potrzebne

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:25   #543
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ty powaznie mowisz z ta Zyrafa???
Dotce chodzi o Żyrafa męskie imię. http://natemat.pl/10771,zyraf-nestor...ieciom-krzywde

Dotka zamierzam powiedzieć o ciśnieniu nawet zrobiłam tabelkę i zapisuję od wczoraj 3 razy dziennie ciśnienie + większe skoki
Stary 2015-09-22, 12:31   #544
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnio mam urwanie głowy w domu, w sobotę zaczynamy remont i po sklepach i marketach jeździliśmy szukając materiałów i inspiracji a potem zmęczona padałam i tylko was podczytywałam.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Nowym koleżanką życzę zdrowia dla nich i maleństw.

Ja chyba zaczynam mieć problemy z ciśnieniem (jako dorastająca nastolatka miałam straszne skoki) wczoraj rano mało w sklepie nie zemdlałam a po powrocie do domu miałam ciśnienie 104/70, a dzisiaj też koło 9 zrobiło mi się słabo sprawdzam cisnienie 140/74 i nieregularny puls 111. Myślicie że powinnam zgłosić się do lekarza?

A i ma pytanie do tych dziewczyn które szykują osobne pokoje dla dzieci o jakim oświetleniu, konkretnie lampach sufitowych myślałyście?

Ja mam takie światło u Małego w pokoju, troche jak dla dziewczynki ale nie będe zmieniać bo takie już było w tym mieszkaniu a mi się bardzo podoba
No i dodatkowo mam cotton balls z biedronki niebieskie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG4357-1.jpg (77,7 KB, 21 załadowań)
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:34   #545
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Haha o mamo przegiecie z tymi imionami. Juz myslalam ze dla dziewczynki Zyrafa, no ale Zyraf dla chlopca nie wiele lepsze:-D

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:38   #546
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja mam takie światło u Małego w pokoju, troche jak dla dziewczynki ale nie będe zmieniać bo takie już było w tym mieszkaniu a mi się bardzo podoba
ciekawe ale dużo czyszczenia
Cotton z biedronki też mam ale białe zamierzam je jeszcze owinąć troszkę żółtym, niebieskim i czerwonym kordonkiem (ale zobaczym czy mi zapału starczy)
Stary 2015-09-22, 13:08   #547
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Umowilam sie na wizyte dzisiaj o 15 bo bol nie ustapil od wczoraj... jak siedze z nogami wyprostowanymi albo leze to jest super, wystarczy ze wstane I masakra :/ najbardziej boli jak nastapne na lewa noge, nie wiem moze to maly sie jakos dziwnie ulozyl...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:11   #548
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Umowilam sie na wizyte dzisiaj o 15 bo bol nie ustapil od wczoraj... jak siedze z nogami wyprostowanymi albo leze to jest super, wystarczy ze wstane I masakra :/ najbardziej boli jak nastapne na lewa noge, nie wiem moze to maly sie jakos dziwnie ulozyl...
Współczuje ja też tak ostatnio miałam przez 3 dni plus ból pleców, leżałam, troche się pobujałam na piłce i przeszło
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:12   #549
kinga1701
Zakorzenienie

Co wy mówicie Zyraf, o matko czego to ludzie nie wymyślą.

zuken bardzo dobrze zrobiłaś, ciekawe co Ci powie, miejmy nadzieje że to faktycznie tylko mały się tak ułożył i nic się złego nie dzieje.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:16   #550
niepozorna
Zakorzenienie

Uao biedna Mam nadzieję, że Ci się ułoży wszystko...

Witam nową mamusie

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:16   #551
small_
Raczkowanie

Ajasiaga witaj gratulacje córeczki

Uaoo tak jak pisze Dotka, może lepiej by było spróbować terapii a dopiero potem jeśli nadal będzie kiepsko podjąć decyzję o rozstaniu.

niunia_leyla ja chcę sama zrobić taką lampę: http://sprzedajemy.pl/lampa-sufitowa...n-mis,10251502

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:16   #552
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zuken - Oby tylko naciskał Ci na coś
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:18   #553
Casaa
Zakorzenienie

Ajasiaga witaj

Widze, ze gang chlopakow zostanie zdominowany przez dziewczynki ;-)

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:22   #554
kinga1701
Zakorzenienie

small
jak śliczna ta lampa i faktycznie nie taka trudna w wykonaniu, kosz ten papierowy kosztuje grosze, do tego kolorowy sznurek, kilka kokardek, tylko ten koszyk na misia będziesz kupować czy też zrobisz sama?
Stary 2015-09-22, 13:25   #555
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki żeby to tylko złe ułożenie było.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Ajasiaga witaj gratulacje córeczki

Uaoo tak jak pisze Dotka, może lepiej by było spróbować terapii a dopiero potem jeśli nadal będzie kiepsko podjąć decyzję o rozstaniu.

niunia_leyla ja chcę sama zrobić taką lampę: http://sprzedajemy.pl/lampa-sufitowa...n-mis,10251502
Ciekawa lampa, i raczej prosta do zrobienia, muszę pomyśleć (do koszyka mogłabym koale włożyć skoro mają być na ścianie)
Stary 2015-09-22, 13:30   #556
MallaMi
Rozeznanie

witam wszystkich
miałam Wam ostatnio pokazać co przyszło w allegrowej paczce muszę tylko wpisać w moją tabelkę co doszło bo nie wiem czy to już koniec ciuszkowych zakupów czy jeszcze nie od męża mam już bana na ubranka
rozmiary 56/62/68

IMG_1372.jpg

IMG_1373.jpg

IMG_1374.jpg

IMG_1375.jpg

IMG_1378.jpg

IMG_1379.jpg

IMG_1380.jpg
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:30   #557
niepozorna
Zakorzenienie

Small lampa super. Jak ją zrobisz to koniecznie się pochwal

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-22, 13:31   #558
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do grona styczniowych mamusiek
Od tyg. jestem na L4 więc mam więcej czasu Jestem w 24 tyg. ciąży w tym tyg. czeka mnie test obciążenia glukozą <ble>, TP mam na 13.01.16 będzie córcia . Imię mieliśmy dla chłopca, a z imieniem dla dziewczynki mamy problem, bo albo nam się nic nie podoba, albo mamy kilka typów ale żadne to nie te jedyne :P Mi się podoba Iga, ale mężowi kojarzy się cytuję :"z grubą kobietą" nie wiem dlaczego :P
Miłego dnia dziewczyny
Witaj :roza;

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Na samym wyjeździe dobrze, obyło się bez kłótni, no może jedna na samym początku, ale dość szybko przeszło. Pozwiedzane, wypłata zostawiona (tam jest drożej niż w Gdyni ). Pokój piękny, wifi, mini mini dla córki, wszystko było. Ale.. po przyjeździe do domu już kłótnia, nie wyzywaliśmy się ani nic, ale jedno drugiemu zaczęło wypominać różne rzeczy, pytania po co nam ten ślub był itp, ja wykrzyczałam, że żałuje ciąży, tż stwierdził że dla mnie komputer najważniejszy (nie, bo on wcale nie siedzi przy nim i nie gra w glupia gre ), doszliśmy do wniosku że my się nie potrafimy ze sobą dogadać, ciągle krzyczymy na siebie i nic więcej. Do końca tygodnia daliśmy sobie czas. Jeżeli nam się nie ułoży, nic się nie zmieni to się wyprowadzam.

Moze wlasnie jakas terapia?

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
jest to jakiś pomysł nawet mi się podoba Alicja z Krainy Czarów tylko co na to USC

Witaj, mam termin dzien po Tobie i tez córka fajnie Iga ale mój mąż tez odrzucił.
Ostatnio czytalam o imionach i rzucilo mi się w oczy Inka - mąż stwierdził ze ok, ale później musi być chlopiec Anatol
Alicja piekne imie. Anatol polozyl mnie na lopatki.

Cytat:
cześć dziewczyny, przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnio mam urwanie głowy w domu, w sobotę zaczynamy remont i po sklepach i marketach jeździliśmy szukając materiałów i inspiracji a potem zmęczona padałam i tylko was podczytywałam.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Nowym koleżanką życzę zdrowia dla nich i maleństw.

Ja chyba zaczynam mieć problemy z ciśnieniem (jako dorastająca nastolatka miałam straszne skoki) wczoraj rano mało w sklepie nie zemdlałam a po powrocie do domu miałam ciśnienie 104/70, a dzisiaj też koło 9 zrobiło mi się słabo sprawdzam cisnienie 140/74 i nieregularny puls 111. Myślicie że powinnam zgłosić się do lekarza?

A i ma pytanie do tych dziewczyn które szykują osobne pokoje dla dzieci o jakim oświetleniu, konkretnie lampach sufitowych myślałyście?

Zglos te skoki cisnienia lekarzowi. Dziewne te skoki cisnienia, a to jest tak, ze po jakims wysilju czy np siedzisz i masz takie skoki?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ajasiaga witaj

uaoo do końca niewiele czasu, ale widze, że podjeliście poważniejsze kroki. Jak sie zapatrujesz na sytuację? faktycznie byłabyś w stanie się wyprowadzić?

niunia_leyla moim zdaniem koniecznie powinnaś te skoki ciśnienia zgłosić lekarzowi
Co do oświetlenia w pokoju Młodego to jeszcze nie wymyśliłam, na razie mam cotton balls, a możliwe, że ta lampa główna to bedzie coś w tym stylu: http://static.lajtit.nazwa.pl/Produc...383e9afbd9.jpg
Mnie sie ta lampa baaaardzo podoba, nawet myslalam, zeby taka kupic Malemu, ale pozniej moja mama wymyslila, ze kupi Mlodemu lampe do kompletu z firankami i kilkoma innymi rzeczami

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:31   #559
niepozorna
Zakorzenienie

MallaMi słodkie te ciuszki

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-09-22, 13:33   #560
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Small oryginalna lampa, jak bedzie kiedys cora, to taka jej zrobie

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:40   #561
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Zglos te skoki cisnienia lekarzowi. Dziewne te skoki cisnienia, a to jest tak, ze po jakims wysilju czy np siedzisz i masz takie skoki?
No właśnie dziwne bo bardzo niskie miałam po powrocie ze sklepu jak było mi słabo,(mini wysiłek spacerek do sklepu) a wysokie po siedzeniu na kanapie

MallaMi śliczne ciuszki.
Ja już troszkę po kupiłam nawet udało mi się śpiworek do wózka (taki z dziurkami do fotelika) w lupku znaleźć za 13zł, ale na razie przystopowałam z zakupami bo babcia ma mi przywieźć całe pudełko ubranek po synku kuzynki to kupować będę jak już będę wiedzieć co mam.
Stary 2015-09-22, 13:43   #562
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie też tak myślałam że skoki są mozliwe, ale męczące bo tak jak pisałam wczoraj prawie w sklepie zemdlałam ale postanowiłam po prostu nie wychodzić z domu sama bez kontroli ciśnienia i wychodzić tylko jak będzie dobre. Co do pulsu to zdarza się wysoki ale ja siedziałam na kanapie od ok godziny więc raczej nie z wysiłku.

Ja myślałam żeby zrobić lampę w takim stylu jak załącznik, konkretnie szary pokój i do tego trzy zwisy (czerwony niebieski i żółty) na białym plafonie. I nie wiem czy pamiętacie jak zastanawiałam się nad malowidłem na ścianę planuję coś takiego jak w załączniku (tylko liście w trzech kolorach: żółty, niebieski i czerwony)
Ciekawy pomysł ale u mnie by to nie zdało egzaminu bo mamy nisko sufity. Ja się rozglądam za naklejkami na ścianę, widziałam, że w lidlu od czwartku 5 rodzajów do wyboru będzie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Cotton balls górą też mam niebieskie

Cytat:
Dobrze, że umówiłaś się na wizytę. Na pewno wszystko będzie ok
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:44   #563
small_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
small
jak śliczna ta lampa i faktycznie nie taka trudna w wykonaniu, kosz ten papierowy kosztuje grosze, do tego kolorowy sznurek, kilka kokardek, tylko ten koszyk na misia będziesz kupować czy też zrobisz sama?
aż takich zdolności nie mam i koszy pleść nie umiem , ale mam w domu akurat taki mały koszyczek (kiedyś w Ikea sprzedawali zestawy koszyków wiklinowych chyba 4 szt w różnych rozmiarach) i zamierzam go wykorzystać. Miś też jest. Tak planuje może w przyszłym tygodniu się za to zabrać, jak zrobię to Wam pokaże jak wyszło

MałaMi śliczne ciuszki

Idę gotować zupę

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę

Edytowane przez small_
Czas edycji: 2015-09-22 o 13:47
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:46   #564
niunia_leyla
Rozeznanie

A to pierwsza maskotko-grzechotka mojego Mateusza kupiła mi ją przyjaciółka z którą się jakiś czas nie widziałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442922409873.jpg (36,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-09-22, 13:47   #565
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
MallaMi słodkie te ciuszki

Cytat:

MallaMi śliczne ciuszki.
Ja już troszkę po kupiłam nawet udało mi się śpiworek do wózka (taki z dziurkami do fotelika) w lupku znaleźć za 13zł, ale na razie przystopowałam z zakupami bo babcia ma mi przywieźć całe pudełko ubranek po synku kuzynki to kupować będę jak już będę wiedzieć co mam.
też chciałam właśnie taki śpiworek z dziurkami (widziałam na all takie) ale w sumie mam już dwa kombinezony, więc już chyba odpuszczę

---
właśnie dzwonił pan z HubiWorld i nie mają smoczków z barankami
no trudno ale jak dzwonił, to znaczy że właśnie kompletuje moje zamówienie. oby niczego nie pomylił bo trochę tego było
Stary 2015-09-22, 13:53   #566
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość

też chciałam właśnie taki śpiworek z dziurkami (widziałam na all takie) ale w sumie mam już dwa kombinezony, więc już chyba odpuszczę

---
właśnie dzwonił pan z HubiWorld i nie mają smoczków z barankami
no trudno ale jak dzwonił, to znaczy że właśnie kompletuje moje zamówienie. oby niczego nie pomylił bo trochę tego było
Ja w sumie już trzy takie śpiworki mam, wszystkie z lumpka tylko jeden jest różowy kupiłam zanim płeć poznałam bo za wszystko wtedy 30 zł zapłaciłam a z 20 rzeczy wzięłam ale pomysłam że się nie przejmuje mam plan w miejsce księżniczki naszyć samochodzik i już, a w granatowym muszę gumę wymienić i nie wiem czy nie za wielki jest.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442922796653.jpg (24,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1442922808760.jpg (27,8 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-09-22 o 13:59
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:57   #567
kinga1701
Zakorzenienie

MallaMiśliczne ubranka, przypomnij proszę sprzedawcę, bo gatunkowo też wydają się naprawdę fajne.
Stary 2015-09-22, 13:59   #568
niunia_leyla
Rozeznanie

Nie wstawiło mi granatowego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1442923154056.jpg (32,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-09-22, 13:59   #569
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Ja w sumie już trzy takie śpiworki mam, wszystkie z lumpka tylko jeden jest różowy kupiłam zanim płeć poznałam bo za wszystko wtedy 30 zł zapłaciłam a z 20 rzeczy wzięłam ale pomysłam że się nie przejmuje mam plan w miejsce księżniczki naszych samochodzik i już, a w granatowym muszę gumę wymienić i nie wiem czy nie za wielki jest.
aaa takie cos, czyli i tak kurteczkę jakąś musisz jeszcze sobie sprawić do tego. ja myślałam o czymś takim jak np tu http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...133982565.html
Stary 2015-09-22, 14:00   #570
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ua00 - a czemu nie chcecie iść na terapię?
To nic nie zmieni. Oboje musimy chcieć, się starać itp. Ja już nie wiem czy chce..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości