|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
Gołąbki ok zwłaszcza, że nie mam nic na obiad, a koczuję w pracy
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podrzuć jedną
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że toczy się zacięta dyskusja na temat płci dziecka. Wiadomym jest, że każda z nas ma własne marzenia, wyobrażenia na temat dziecka i rodziny, którą tworzy. Należy jednak mieć przy tym wszystkim zdrowy rozsądek i umiar. Życie zweryfikuje później nasze poglądy i plany. Ja dziś znowu miałam intensywny poranek, pojechałam na pobranie krwi i czekam na konsultację do czwartku. Dla mnie najważniejsze jest teraz to, by z dzieckiem było wszystko dobrze. Co do płci to na 100% dopiero wiadomo na porodówce. Ja nie jestem ciekawa tego, kto siedzi w środku. Istotne są dla mnie parametry rozwoju i to czy mieszczą się w normie
nie chce poznać płci dziecka, bo ma być to dla mnie niespodzianka.
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark, ale fajnie, mam koleżankę z branży
Ja kończyłam medycynę 3 lata temu , zaczęłam specjalizację z pediatrii, dlatego tak fiksuję z tym zdrowym dzieckiem . Na pewno mnie rozumiesz, jak człowiek się napatrzy na patologię i się tyle oczyta to potem nie wierzy, że zdrowe dzieci się rodzą (chodziłam jeszcze na kółko z patologii noworodka na studiach) ale to już było jakiś czas temu i teraz jest lepiej i jestem już ukierunkowana na dzieciaki 3 miesiące byłam na stażu kierunkowym z Neonatologii w Pro-Familii, co wchodzi w specjalizację z pediatrii i dlatego się zdecydowałam na ten szpital bo mają dobrych lekarzy(wszystkich poznałam osobiście i polubiłam, to naprawdę ludzie z pasją) i pielęgniarki też fajne, młode, nie dają sobie w kaszę dmuchać hehe ale za to je lubiłam widziałam jak robią tam CC, porody SN. Porodów już się naoglądałam więc to jasne, że chciałabym CC, (nie zjedzcie mnie hehe, zobaczymy jak wyjdzie). W moim macierzystym szpitalu pracuję od roku, gdzie robię specjalizację z pediatrii ( nie chcę zdradzać gdzie) odbieramy na dyżurach też porody, w dzień są Neonatolodzy, i powiem Wam że czasami to się sama wzruszałam przy tych porodach nie mogę się doczekać własnego dzieciaczka jak go zobaczę i On zobaczy Nas |
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
zgadza się
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chodziłam przed ciążą do City Fit w plazie i tam nie ma zajęć takich stricte dla ciężarnych i zamroziłam karnet. Ale widzę, że jest w Calypso pilates dla Kobiet w ciąży, super, szukałam czegoś takiego. Googlowałam ale wyszedł mi tylko ten na podpromiu. Chciałam zacząć aqua aerobic bo zawsze lubiłam basen ale przydałoby się też porozciągać bo zarzuciłam sport i zaczyna mnie kłuć i ciągnąć kręgosłup A jak prowadząca? tłumaczy wszystko, bo jak ja zaczynam coś to wszyscy idą w lewo a ja w prawo jak frekwencja ? dużo ludzi? napisz coś więcej |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie mieć niespodziankę
Tylko teraz niestety jest problem z uniwersalnymi ubrankami i to by mnie chyba przerażało tylko w niepoznaniu płci
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam i salatke i golobki i pewnie musialabym dodatkowe miejsce w samolocie brac na powrot, bo jak to moj maz mowi, gdy nie moge dorownac mu kroku"toczy, toczy, zoncia brzuszek uroczy" , tym razem pewnie nie bylby to tylko ciazowy brzuszek do toczenia...
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka ja tez chodziłam do cityfit i pisałam do managerki i koleżanki fitnesski ktora tam pracuje o zajęcia dla kobiet w ciąży maja sie zastanowić
ale bardzo lubię prowadzącą pilates w Calypso bo chodziłam do niej na orbital jakies 7lat temu jak jeszcze tych sieciowek nie bylo dawala niezły wycisk a tutaj jest spokojnie ale czuje ze pocwiczylam bo caaaly pierwszy trymestr balam sie ćwiczyć czasem poszłam na nordic walking i to wszystko brakowało mi ćwiczeń polecam naprawde przyjdź to sie poznamy dla ciężarnych sa specjalne karnety 79zl za 10wejsc (we wtorek 9:30 na hetmańskiej a w czwartek 10:30 w nowym świecie na krakowskiej)
|
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia rozumiem Twoje rozczarowanie.. Ale decydując sie na dziecko nie ma jak zrobic zamówienia na konkretna plec.. Jest 50/50 ja mając same siostry mam dość bab wiek dojrzewania to jest masakra mowie Ci
a chłopczyk to będzie Twój niunius przytulak malutki z biegiem czasu urośnie i będzie na pewno fajnym facetem bo na takiego go wychowasz nie raz dziewczyny sa gorsze od facetów pala pija chodzą wyrozbierane hormony przed okresem pamiętaj ze lepiej upilnować jednego faceta niz cale osiedle staram Ci sie tego chłopczyka przedstawić w idealnym świetle to będzie TWOJ SYN!! Istnieje tez jeszcze szansa jakbyście sie zdecydowali na 2 dziecko to sex przed owulacja daje większe prawdopodobieństwo na córkę jedynak bez rodzeństwa jest częściej rozpieszczony niz osoby które mają rodzeństwo ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Lala_la oczywiście bylam na zajęciach dla kobiet w ciąży instruktorka od lat prowadzi takie zajęcia takze mam do niej zaufanie ![]() Fasolka dziewczyn bylo razem ze mną 6 takze mala grupka ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ja tez nie jestem za tym żeby ubierać strikte na różowo czy niebiesko ale chodzi o sukienki czy spodnie kolor kolorem ale co kupować?? ![]()
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
...ale sex dzień przed owulacją to jednak chłopak, mówię z doświadczenia
trzeba jednak wcześniej celować ![]() Trochę rozumiem misię, ja może nie wpadłam w rozpacz ale lekkie ukłucie było i trochę martwię się jak będzie z synkiem. Zawsze byłam bardziej "dziewczyńska" i z małymi dziewczynkami się rozumiałam, ale czas teraz na nowe wyzwania. Na szczęście mam u boku męża, który będzie mnie wspierał i Ty Misia też masz tż, zobaczysz, będzie dobrze a może z czasem zmienicie zdanie, tak Wam się spodoba rodzicielstwo, że zdecydujecie się na drugie i jeszcze trafi się upragniona córcia, głowa do góry!
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Tzn chodzilo mi ze kilka dni przed owulacja, bo w owulacje i zaraz po czy nawet jeden dzien przed to bardziej chłopak
|
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo dotyczy wózka, pościeli i reszty wyprawki.
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej chodziło mi o motywy i o to, że większy wybór jest i można poszaleć
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak na początek w body (sa tez maluteńkie sukieneczki) ale w ciąży jest więcej czasu na zakupy niż jak sie urodzi maleństwo które szybko wyrasta ze wszystkiego
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jednak dziecko ma też ojca, który powinien się zająć nim podczas, gdy mama musi wyjść np. na zakupy, na spacer by odetchnąć od pieluch. Myślę, że nawet gdybym znała płeć dziecka nie odważyłabym się kupić sukienki. Tak jak pisałam wcześniej moim zdaniem gwarancję płci daje dopiero pojawienie się dziecka na świecie nie mówię, że technologia jest zła czy lekarze się nie znają. Tylko po prostu może coś się zawinąć czy podwinąć i z chłopca wyjść dziewczynka. Znam takie przypadki, więc oszczędzę sobie rozczarowania.
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czuję się zaproszona i cena przystępna. zawiesiłam się przed szafą, sortuję pranie
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
a ja po wizycie, obyło się bez badania, następna za 3 tyg a na dniach będę dzwonić i umawiać się na drugie prenatalne, także nic nowego...
idę odpocząć i poczytać książkę
|
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Uff nadrobione ![]() Co do płci to nie wyobrażam sobie nie wiedzieć do porodu , no chyba że nie będzie się chciało pokazać bo to co innego Witam nowe dziewczyny U nas dzisiaj gulasz !
|
|
|
|
#4078 |
|
Zadomowienie
|
ja wprosiłam się na obiad do rodziców u nich pierogi z kapustą i pieczarkami
Mąż do swoich jedzie bo teścia imieniny dziś
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam L4 od internisty :-P w końcu...Ale się naczekalam bo lekarz nie wiedział jaki kod wpisać bo pierwszy raz ciężarnej wystawia a pielęgniarki też się upierały że nie trzeba...jedna przy mnie dzwoniła gdzieś i mówi tak jej się wydaje a tu pacjentka w błąd ja wprowadza....noszz kurde przecież jej nie kłamię :-\ koniec końców polazla gdzieś i wróciła z wpisanym B
co za ludzie...
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A od kwietnia do 20/21 . I nie wyobrażam wiedząc że jest dziewczynka nie kupić maleńkiej sukieneczki Co do wózka to nie ma problemu , bo chce granatowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

zwłaszcza, że nie mam nic na obiad, a koczuję w pracy

, zaczęłam specjalizację z pediatrii, dlatego tak fiksuję z tym zdrowym dzieckiem 

ale wybaczcie mni
Uwielbiam i salatke i golobki i pewnie musialabym dodatkowe miejsce w samolocie brac na powrot, bo jak to moj maz mowi, gdy nie moge dorownac mu kroku"toczy, toczy, zoncia brzuszek uroczy"