|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI
Dobry! Ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Nie mam czasu ostatnio na nic, ale czasami tu zaglądam. ![]() Z takich zmian to to, że po nowym roku zamieszkam z TŻtem. Gratuluję nowej narzeczonej. Pierścionek piękny.
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętamy ![]() Wysłane z aplikacji , za błędy przepraszam
|
|
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie oglądam teraz sukien, obrączek, zaproszeń, sal i innych ślubnych rzeczy, bo chcę to zostawić sobie na czas pozaręczynowy. A wszystko zaczyna mi się co raz bardziej podobać, że już chciałabym zacząć interesować się tym "na poważnie" i ze spokojem przeglądać i szukać. A teraz w głowie mi siedzi pytanie: "po co? jeszcze nie teraz"
|
|
#3034 | |
|
wredna wizażanka
|
Cytat:
No witamy witamy!
|
|
|
#3035 |
|
Konto usunięte
|
Shan, gratuluję! Ta relacja jest mi bliska, bo też góry więc jak czytałam Twoją to wracałam wspomnieniami do moich zaręczyn
|
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Shan cudowne zaręczyny
A i pierścionek cudowny
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5285315 8]z
W naszym przypadku na pewno nic nie odwali bo rozmawialiśmy dużo na ten temat jeszcze przed zaręczynami więc jestem spokojna. Ewentualnie zmieniać się może lista osób, których chcemy zaprosić ale te fundamentalne sprawy typu jaki ślub, mniej więcej na ile osób, co chcemy a czego nie nam się pokrywają ![]() Co do relacji... here we go ![]() Cała wycieczka, a raczej jej kierunek była do ostatniej chwili tajemnicą. Wstaliśmy o 5, ruszyliśmy o 6 i od tej pory nie zmrużyłam oka bo śledziłam znaki na drodze ![]() Pech chciał, że w momencie patrzenia się w telefon akurat mijaliśmy drogowskaz co dodatkowo bawiło Tż i przez większą część czasu nie ogarniałam gdzie jestem ![]() Finalnie dotarliśmy do Szczawnicy. Zarezerwował pokój w willi, która usytuowana była przy promenadzie i Potoku Grajcarek, przez co rano budził nas szum wody. Było pięknie, pogoda nam dopisała idealnie. Początkowo zwiedzaliśmy miasteczko, wjechaliśmy wyciągiem na stok Palenica, potem weszliśmy na górę Szafranówka. Zabawy było dużo ![]() W końcu po powrocie zmęczeni wzięliśmy prysznic i poszliśmy na drzemkę. Obudził mnie i powiedział, że czas się szykować bo zabiera mnie na kolację. Wskoczyłam w małą czarną, włosy o dziwo same ułożyły mi się idealnie, wyglądałam jak milion dolarów Tż uprasował koszulę i przestrzegł mnie przed chłodem więc zarzuciłam marynarkę, on wziął bluzę w łapkę i idziemy. Szliśmy wieczorem promenadą, na której prawie nie było ludzi, widzieliśmy ich z daleka. Było cudownie. Ciemno, światła latarni, szumiąca woda potoku, bezchmurne niebo i gwiazdy Poszliśmy na kolację po czym zadzwoniliśmy do rodziców, którzy bardzo się ucieszyli ![]() Wracając skoczyliśmy do sklepu i kupiliśmy butelkę wina, a że nie mieliśmy lampek ze sobą to usiedliśmy na TEJ ławce i gapiąc się w szumiący potok i gwiazdy piliśmy wino z gwinta jak gimbaza Tż nie mógł spuścić ze mnie oka, ciągle na mnie patrzył i trzymał za rękę po czym powiedział, że teraz jest już spokojny i chociaż ręce nadal drżały stwierdził, że wybrał najlepiej jak tylko mógł. Jest pewien naszej przyszłości i widzi w niej tylko mnie W głowach zaszumiało, wzdychaliśmy jeszcze do siebie na tej ławce i wróciliśmy do pokoju. Z tych emocji (i zmęczenia po zdobyciu góry) oboje zasnęliśmy nawet nie wiemy kiedy ![]() Na drugi dzień zrobiliśmy naszą pierwszą narzeczeńską wyprawę. Wsiedliśmy na rowery i pojechaliśmy na Słowację do Czerwonego Klasztoru. Wypiliśmy grzańca, robiliśmy zdjęcia i nie wiem kiedy stuknęło nam ponad 30km drogi Pogoda była kapryśna, co chwilę padało ale górska wycieczka na ogromny plus, wróciliśmy zmęczeni, mokrzy i głodni a ja dodatkowo stęskniona za pierścionkiem, który zostawiłam w domu w obawie przed zgubieniem ![]() --- Polecam grillowanego oscypka z żurawiną. [/QUOTE]Super aż łzy lecą ze wzruszenia! Na takie momenty warto czekać Gratulacje!
|
|
#3039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry, ale nie czaję ![]() SHAN! Gratki |
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
A z tą kiecką to nie żart? Naprawdę masz ją w szafie?
![]()
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pisała kiedyś cptcook to ona nie chce typowej sukni ślubnej. I chyba białej tez nie chce jak mnie pamięć nie myli
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam taka elegancka granatowa która uwielbiam
|
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego się mocno zdziwiłam, kto trzyma suknię ślubną w szafie i czeka na pierścionek?
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
Podeślij link, poczytam
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
nie znajdę tego teraz, ale ogólnie chodzi o Kamilę z: http://www.newlifewithfashion.com/
Kiedyś pisała o swojej sukience ślubnej, która czeka na księcia z bajki
|
|
|
|
#3048 | |
|
wredna wizażanka
|
Cytat:
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Pokutnego wora Ala zmięte prześcieradło lub kaftan z domu wariatów
![]() . Bo ale...ślub w USC wiec nie ma co szaleć
|
#3050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Shan moje gratulacje!
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja lecę po swoją wymarzoną do sklepu, co będę czekać na jakieś zaręczyny
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Może ta blogerka kupiła fajna kiecke w sh i wie, ze chce w niej iść do ślubu.... To nie musi być jakaś jednorazowa beza. Faceci często idą do ślubu w garniaku który już maja, nie każdy szyje/kupuje specjalnie z tej okazji i jakoś nie ma z tego powodu sensacji xD. Ja np chce iść w sukience która będę mogła założyć jeszcze po ślubie na jakieś ważne okazje i w kolejne rocznice (jeśli się zmieszczę...:P).
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
W naszym przypadku na pewno nic nie odwali bo rozmawialiśmy dużo na ten temat jeszcze przed zaręczynami więc jestem spokojna. Ewentualnie zmieniać się może lista osób, których chcemy zaprosić ale te fundamentalne sprawy typu jaki ślub, mniej więcej na ile osób, co chcemy a czego nie nam się pokrywają ![]() Co do relacji... here we go ![]() Cała wycieczka, a raczej jej kierunek była do ostatniej chwili tajemnicą. Wstaliśmy o 5, ruszyliśmy o 6 i od tej pory nie zmrużyłam oka bo śledziłam znaki na drodze ![]() Pech chciał, że w momencie patrzenia się w telefon akurat mijaliśmy drogowskaz co dodatkowo bawiło Tż i przez większą część czasu nie ogarniałam gdzie jestem ![]() Finalnie dotarliśmy do Szczawnicy. Zarezerwował pokój w willi, która usytuowana była przy promenadzie i Potoku Grajcarek, przez co rano budził nas szum wody. Było pięknie, pogoda nam dopisała idealnie. Początkowo zwiedzaliśmy miasteczko, wjechaliśmy wyciągiem na stok Palenica, potem weszliśmy na górę Szafranówka. Zabawy było dużo ![]() W końcu po powrocie zmęczeni wzięliśmy prysznic i poszliśmy na drzemkę. Obudził mnie i powiedział, że czas się szykować bo zabiera mnie na kolację. Wskoczyłam w małą czarną, włosy o dziwo same ułożyły mi się idealnie, wyglądałam jak milion dolarów Tż uprasował koszulę i przestrzegł mnie przed chłodem więc zarzuciłam marynarkę, on wziął bluzę w łapkę i idziemy. Szliśmy wieczorem promenadą, na której prawie nie było ludzi, widzieliśmy ich z daleka. Było cudownie. Ciemno, światła latarni, szumiąca woda potoku, bezchmurne niebo i gwiazdy Poszliśmy na kolację po czym zadzwoniliśmy do rodziców, którzy bardzo się ucieszyli ![]() Wracając skoczyliśmy do sklepu i kupiliśmy butelkę wina, a że nie mieliśmy lampek ze sobą to usiedliśmy na TEJ ławce i gapiąc się w szumiący potok i gwiazdy piliśmy wino z gwinta jak gimbaza Tż nie mógł spuścić ze mnie oka, ciągle na mnie patrzył i trzymał za rękę po czym powiedział, że teraz jest już spokojny i chociaż ręce nadal drżały stwierdził, że wybrał najlepiej jak tylko mógł. Jest pewien naszej przyszłości i widzi w niej tylko mnie W głowach zaszumiało, wzdychaliśmy jeszcze do siebie na tej ławce i wróciliśmy do pokoju. Z tych emocji (i zmęczenia po zdobyciu góry) oboje zasnęliśmy nawet nie wiemy kiedy ![]() Na drugi dzień zrobiliśmy naszą pierwszą narzeczeńską wyprawę. Wsiedliśmy na rowery i pojechaliśmy na Słowację do Czerwonego Klasztoru. Wypiliśmy grzańca, robiliśmy zdjęcia i nie wiem kiedy stuknęło nam ponad 30km drogi Pogoda była kapryśna, co chwilę padało ale górska wycieczka na ogromny plus, wróciliśmy zmęczeni, mokrzy i głodni a ja dodatkowo stęskniona za pierścionkiem, który zostawiłam w domu w obawie przed zgubieniem ![]() --- Polecam grillowanego oscypka z żurawiną. [/QUOTE]Aż się łezka kręci w oku. Cytat:
![]() Ja jestem zdania, że ślub bierze się raz w życiu i warto wtedy wyglądać wyjątkowo, inaczej niż zawsze.
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sukienka to biała, ślubna z lat 90
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Konto usunięte
|
W naszym przypadku na pewno nic nie odwali bo rozmawialiśmy dużo na ten temat jeszcze przed zaręczynami więc jestem spokojna. Ewentualnie zmieniać się może lista osób, których chcemy zaprosić ale te fundamentalne sprawy typu jaki ślub, mniej więcej na ile osób, co chcemy a czego nie nam się pokrywają ![]() Co do relacji... here we go ![]() Cała wycieczka, a raczej jej kierunek była do ostatniej chwili tajemnicą. Wstaliśmy o 5, ruszyliśmy o 6 i od tej pory nie zmrużyłam oka bo śledziłam znaki na drodze ![]() Pech chciał, że w momencie patrzenia się w telefon akurat mijaliśmy drogowskaz co dodatkowo bawiło Tż i przez większą część czasu nie ogarniałam gdzie jestem ![]() Finalnie dotarliśmy do Szczawnicy. Zarezerwował pokój w willi, która usytuowana była przy promenadzie i Potoku Grajcarek, przez co rano budził nas szum wody. Było pięknie, pogoda nam dopisała idealnie. Początkowo zwiedzaliśmy miasteczko, wjechaliśmy wyciągiem na stok Palenica, potem weszliśmy na górę Szafranówka. Zabawy było dużo ![]() W końcu po powrocie zmęczeni wzięliśmy prysznic i poszliśmy na drzemkę. Obudził mnie i powiedział, że czas się szykować bo zabiera mnie na kolację. Wskoczyłam w małą czarną, włosy o dziwo same ułożyły mi się idealnie, wyglądałam jak milion dolarów Tż uprasował koszulę i przestrzegł mnie przed chłodem więc zarzuciłam marynarkę, on wziął bluzę w łapkę i idziemy. Szliśmy wieczorem promenadą, na której prawie nie było ludzi, widzieliśmy ich z daleka. Było cudownie. Ciemno, światła latarni, szumiąca woda potoku, bezchmurne niebo i gwiazdy Poszliśmy na kolację po czym zadzwoniliśmy do rodziców, którzy bardzo się ucieszyli ![]() Wracając skoczyliśmy do sklepu i kupiliśmy butelkę wina, a że nie mieliśmy lampek ze sobą to usiedliśmy na TEJ ławce i gapiąc się w szumiący potok i gwiazdy piliśmy wino z gwinta jak gimbaza Tż nie mógł spuścić ze mnie oka, ciągle na mnie patrzył i trzymał za rękę po czym powiedział, że teraz jest już spokojny i chociaż ręce nadal drżały stwierdził, że wybrał najlepiej jak tylko mógł. Jest pewien naszej przyszłości i widzi w niej tylko mnie W głowach zaszumiało, wzdychaliśmy jeszcze do siebie na tej ławce i wróciliśmy do pokoju. Z tych emocji (i zmęczenia po zdobyciu góry) oboje zasnęliśmy nawet nie wiemy kiedy ![]() Na drugi dzień zrobiliśmy naszą pierwszą narzeczeńską wyprawę. Wsiedliśmy na rowery i pojechaliśmy na Słowację do Czerwonego Klasztoru. Wypiliśmy grzańca, robiliśmy zdjęcia i nie wiem kiedy stuknęło nam ponad 30km drogi Pogoda była kapryśna, co chwilę padało ale górska wycieczka na ogromny plus, wróciliśmy zmęczeni, mokrzy i głodni a ja dodatkowo stęskniona za pierścionkiem, który zostawiłam w domu w obawie przed zgubieniem ![]() --- Polecam grillowanego oscypka z żurawiną. [/QUOTE]Wzruszyłam się czytając
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Choć gdybym była facetem bałabym się takiej panny co już ma sukienkę gotowa hehe. Ostatnio oglądałam damskie białe i kremowe garnitury, to tez mi się podoba pod katem ślubu w USC
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę prawdy o zaręczynach i ślubnych przygotowaniach:
http://viralka.pl/11-faktow-o-zarecz...awalo-ze-beda/
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre xD na szczęście kilka punktów mam przerobionych przed faktem . Bijonse nigdy nie będę
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Nie mam czasu ostatnio na nic, ale czasami tu zaglądam.