|
|
#571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Zuken oby przeszło szybko
Cytat:
), to sypialnia... Jest ciemna, bo nie ma okna, w dodatku ledwo tam zmieścimy łóżko plus szafę Chyba u nas dam jakieś coś takiego, do tego osobne światełka w szafie i gdzie się da jakieś oddzielne lampki, ale nie wiem Choć i tak pewnie tż się to nie spodoba Ajasiaga hej ![]() Dotka ta kobieta to masakryczny nauczyciel i raczej nie z tych "do dogadania" niestety, w tamtym roku bez sensu dali nam z nią zajęcia o 7.30 w poniedziałek, jak poprosiliśmy o zmianę to powiedziała że "nie ma sal" (taaa, UKW to taka malutka uczelnia i W OGÓLE nie ma wolnych sal ). No i za mna nie przepada od początku z wzajemnością Może jednak na przyszły rok dostane kogokolwiek innego Twoja z rosyjskiego to była wredna! Ja chciałam wziąć coś innego niż angielski, tyle że my nie mamy nauki od podstaw tylko dla tych znających już język
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-22 o 14:08 |
|
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na zdjęciach tak nie widać, ale na niektórych są oznaki częstszego prania. no ale cóż, wiedziałam że kupuje używane
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-09-22 o 14:14 |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, my angielski mieliśmy na takim poziomie, na jaki napisałaś test + rosyjski w właśnie od podstaw.
Ua00, a ja mam wrażenie, że jesteś strasznie 'na nie'. Nie jesteście od wczoraj ze sobą, macie jedno dziecko, kolejne w drodze, naprawę wolisz się po prostu wyprowadzić, niż próbować to jeszcze naprawić? Terapia jest do zrozumienia siebie, swojego partnera, do postawienia drugiej stronie oczekiwań, do powiedzenia co nas boli, do wspólnego wyciągania wniosków. Nie wiem, ja mając małe dziecko i kolejne w drodze, próbowałabym wszystkiego, o ile tylko dałoby się to ratować, tzn. nie facet, który chleje, albo mnie leje itd. Rozstać można się zawsze. |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi - ładne rzeczy
|
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i mamy tylko jeden język.
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym pewnie potem się okaże że i tak wszystkiego nie zdarzy wynosić bo wyrośnie -- dziewczyny odnośnie lamp to chyba w leroy merlin mają teraz jakąś akcję oświetleniową to może coś taniej upolujecie
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
ten bardzo fajny
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka mam podobne zdanie, ale z drugiej strony widzę w Uaoo rozczarowanie postawą Tżta, jego brakiem chęci do jakiekolwiek zmiany i po prostu zniechęceniem już do tego wszystkiego. Nie dość, że jedno dziecko to teraz drugie i jest po prostu zmęczona. Nie wiem wydaje mi się, że Uaoo chce od tego wszystkiego uciec, żeby spokojnie doczekać rozwiązania, nie martwić się tym teraz, nie zawracać sobie dodatkowo gitary. Na chwilę się uwolnić od tego chociaż psychicznie. To nie tak, że ona jest na nie. Ona po prostu nie ma siły, żeby chodzić na terapie, walczyć, starać się zwłaszcza teraz kiedy drugie w drodze. Tak mi się wydaje, tak widzę całą sytuację przedstawioną przez Uaoo. No nie wiem
Latwiej teraz spokojnie doczekać rozwiązania, a później powoli rozwiązywać problemy. Tak jest łatwiej, po prostu.---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Właśnie co do lamp - może nie tylko ikea, a leroy, castorama? My znaleźliśmy świetną za niecałe 100 zł w leroyu właśnie Ja nie wiem jakie oświetlenie zrobić dla dzidziusia dzisiaj przestawiłam mój boski regał w inne miejsce, a koło łóżeczka wstawiłam gondolę, żeby się nie brudziła w korytarzu. W ogóle ten pokój to chyba w końcu przemeblujemy odwrotnie bo mi się nie widzi póki co Nie wiem czy dać łóżeczko na tej samej ścianie co jest łóżko, czy na bocznej. W sumie na bocznej będę widzieć dzidziusia z łóżka, a na tej samej już nie. Ale jak zostawię na bocznej to mi znowu fotel nie wejdzie
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwiej? Z szalejącymi hormonami, płaczącym noworodkiem, drugim parolatkiem w domu, z połogiem, z nową sytuacją - na pewno nie będzie wtedy łatwiej rozwiązać tych problemów.. Ja rozumiem, ze jest zmęczona itp - kto by nie był. Ale sama pisała, że TŻ się stara, teraz wymyślił ten wyjazd itd. Popatrz też na drugą stronę, chciałabyś usłyszeć, że Twoja kobieta żałuje, że jest aktualnie z Tobą w ciąży? Zwłaszcza, że mniemam, że oboje się na to dziecko zdecydowali. Tutaj każde ma swoje za uszami, ale właśnie terapia po to by jest potrzebna, że każde powinno powiedzieć, co mu przeszkadza w drugim, czego oczekuje, z czym mu źle. I każde z nich powinno pracować nad sobą, a oboje - nad całym związkiem. A to, że jest na nie, dotyczyło tego, że jest wzmianka o terapii i od razu odpowiedź - to nic nie da. Skąd wiadomo, że nie da? |
|
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
Magda a nie myślałas o postawieniu łóżeczka chociaż na początek przy waszym łóżku? Zawsze miałabyś blisko do dzidziusia.
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Co do oświetlenia, to my też mamy biedronkowe cotton ballsy
Niebieskie I powiesimy nad naszym łóżkiem. Łóżeczko będzie przy naszym łóżku, światło z CB jest na tyle delikatne, że nie będzie bardzo wybudzać dziecka w nocy i TŻta, jak będę wstawać żeby małego nakarmić. Ale już do przewijania potrzebuję raczej coś mocniejszego, bo nic nie będę widzieć Ale też nie wiem jak to zrobić, bo akurat w tym kącie nie mam gniazdka. Nie uśmiecha mi się ciągnięcie kabli przez pół pokoju.Gniazdko jest, ale po drugiej stronie drzwi = jak podepniemy tam lampkę, to kabel będzie w progu ![]() Chyba, że kupię jakąś lampę stojącą, podepnę po drugiej stronie drzwi i jakoś to będzie? No bo kurde, nie będę co chwilę górnego światła świecić, bo TŻ zwątpi
|
|
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że w przypadku prostych, podstawowych produktów zazwyczaj nie ma aż tak dużych różnic cenowych. No i Ikea ma jedna ogromna zaletę - jak cokolwiek nam nie będzie pasowało to idziemy i zwracamy, nikt się nie pyta dlaczego i po co. Lubię mieć ten komfort psychiczny, że jak lampa nam nie spasuje to nie muszę się martwic, bo wymienię. A przecież jak lampa się będzie prezentować i czy da radę sprostać wymaganiom to nie przewidzę
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, akurat w Leroyu tez nie ma problemów ze zwrotami, teraz mają bezterminowe
Oddawaliśmy ostatnio farbę kupioną rok wcześniej
|
|
|
|
#588 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję córci ![]() dopisać ci do pierwszego postu czy czekasz na potwierdzenie? Cytat:
Cytat:
współczuję choroby, mam nadzieję ze będzie coraz lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby udało się Malutka wyleczyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej na chwilę się rozstać, odpocząć od siebie jeśli ma to zapewnić zdrowie psychiczne przyszłej mamy. Po prostu. Cytat:
od łóżka do łóżeczka mam odległość na ok. 100cm Więc to nie jest zawrotna odległość |
||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ale ona pisała też o tym, że ma / podejrzewa depresję u siebie.
Więc nienajlepszą opcją jest rozstanie i zostanie samej w ciąży + z małym dzieckiem, a potem z noworodkiem i kilkulatką. Ten brak siły, brak motywacji, brak energii, może brać się właśnie z tej depresji. |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
To tym bardziej moim zdaniem powinna się skupić najpierw na sobie, później na mężu. Zresztą to już mówiłam kiedyś, że specjalista nie musi od razu leków przepisywać
ale co zrobi Uaoo to jej decyzja. Byle dzięki niej była szczęśliwsza ![]() Co do pokoju to wygląda to mniej więcej tak jak w załączniku (miszcz grafiki ) i myślałam tak zostawić łóżeczko jak jest albo dać na tą samą ścianę co łóżko... Albo przetegować wszystko i dać łóżko na ścianę gdzie segment a łóżeczko wtedy pod okno.. tylko tam jest grzejnik i chyba nie bardzo nie?
|
|
|
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja uwazam ze Uaoo zrobi tak jak uwaza. Jezeli zdecydowala ze wyprowadzka bedzie dobrym rozwiazaniem niech tak zrobi. Zadna z nas tak naprawde nie wie co sie miedzy nimi dzieje. I mysle ze ona najlepiej wie co jest dobre dla niej i jej dzieci...
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my potrzebujemy na ten moment 6 lamp wiszących do każdego pokoju po jednej i dwie w salonie - nad częścia salonową i nad częścia jadalnianą. Nad stołem chcemy na pewno tą z BRW, ale jej cena http://www.brw.com.pl/oswietlenie/la...tna-black.html Że już nie wspomnę o lampach stojacych i tysiacu innych pierdół
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak..
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo a może Ci brakuje zainteresowania Twoja osobą z jego strony. Samo sprzątanie czy gotowanie to też nie wszystko, jeżeli między wami nie ma już tej "chemii" . Może zajęliście się normalnym życiem zapominając o pielęgnacji uczucia, jakieś wspólne wieczory czy spacery, kolacja przy świecach macie takie chwile dla siebie?
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje, tego w naszym małżeństwie brak.
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Jak idziemy na spacery, to nawet ze sobą nie rozmawiamy, bo nie mamy o czym. Dwa wieczory mieliśmy całkiem dla siebie w Łebie i co? Pierwszego dnia zasnął o 21, a drugiego oglądaliśmy.. SMERFY i ja zasnęłam. :/ Takie są nasze wieczory.
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizycie wszystko ok, mlody wazy kolo 650 g, szyjka dluga I zamknieta.
Mam tylko jakis zastoj w nerkach I dostalam troche lekow na to plus musze jutro leciec na badanie moczu... I ja cos wyjdzie nie tak to wtedy antybiotyk. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

bo mamy mały klosz w sypialni i bardzo razi światło, no przy maluchu patrzącym wprost w sufit to nie przejdzie. Bardzo mi się podobają takie jak wstawiłaś, tylko chyba się nie zdecyduję bo to niezły lapacz kurzu...
muszę tylko wpisać w moją tabelkę co doszło bo nie wiem czy to już koniec ciuszkowych zakupów czy jeszcze nie
Jest ciemna, bo nie ma okna, w dodatku ledwo tam zmieścimy łóżko plus szafę
Chyba u nas dam jakieś

Latwiej teraz spokojnie doczekać rozwiązania, a później powoli rozwiązywać problemy. Tak jest łatwiej, po prostu.
charakteryzuje się ona stanami remisji, czyli uśpienia choroby kiedy wszystko jest dobrze, fajnie i funkcjonuje jak normalny człowiek