![]() |
#3901 |
she-wolf
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
A mi - odpukać - już o niebo lepiej
![]() ![]() Nawet jak włączę facebooka i niechcąco wpadnę na jego zdjęcie - nic, a wcześniej było bolesne ukłucie ![]() W weekend wracam do miasta mojego studiów i nie mogę wręcz się doczekać, aż poznam tam nowych ludzi ![]() Jakoś tak bardziej pozytywnie. Jedyne, co by mnie chyba teraz ruszyło, to wiadomość, że spotyka się z inną. A tak - od paru dni bez doła, z samymi pozytywnymi myślami a propo przyszłości. U Was też tak będzie!!! ![]()
![]() |
#3902 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ani myśle o facetach, zostawiam ten temat głęboko, daleko. Przecież jeszcze niedawno on tulił mnie w ramionach, był w moich myślach od rana do nocy i w snach, wszystko było takie nasze, słowa, mysli wspólne, wspólny język..... Ja nie rozumiem, ja nie ogarniam. Ja teraz dopiero zrozumiałam że on mnie wcale nie kochał. Chyba nigdy.
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Raczkowanie
|
Nie daje sobie rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziwicie sie, że ja mam jeszcze nadzieję itd, nie odzywał się do mnie cały dzień, a teraz napisał dobranoc....za każdym razem kiedy docera do mnie, że to już koniec on robi takie rzeczy, to jest nie do zniesienia, nie wiem o co mu chodzi, czemu tak się mną bawi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
she-wolf
|
Cytat:
Wcześniej byliśmy ze sobą jakoś miesiąc, a jeszcze wcześniej było pół roku przerwy - z jego winy, bo zrobił coś, o czym nawet nie chcę myśleć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze smsy są wieczorami, potem leżysz i myslisz o nim, o rozstaniu. A bawi się Tobą, bo to zwykły dupek. Nie ma sensu marnować myśli na niego, trzymać nadzieji. Jeśli chcesz szybko o nim zapomnieć, zacząć nowe życie musisz to zacząć teraz. Zmienić numer, wykasować z fejsa, innych portali. Jakbyś zrobiła to od razu po rozstaniu nie musiałabyś teraz przejmować się jakimiś glupimi smsami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pojmuję tego. Dla mnie to nie do ogarnięcia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinna podać Ci powód, bo tak się zachowują dorośli ludzie. A nie odchodzę bo "tak lepiej"... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym polega miłość, że do ostatniej kropli chcesz wycisnąć coś jeszcze, ostatnią nadzieję ....
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie kolejny ciężki poranek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I szczerze mam nadzieję, że kominek_ss też taką podejmie najzwyczajnie w świecie dla swojego dobra. I bardzo trzymam za nią kciuki. ![]()
![]() |
#3914 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie nie powinnam kopać leżącego, ale może po prostu ten chłopak nie chce być z dziewczyną, która tak nisko ceni siebie? Może nie chce być z kimś, kto się go kurczliwie trzyma, chociaż w zasadzie jest już po rozstaniu. Może nie chce chce być z zapłakanym dzieckiem, a szuka kobiety i partnerki? Czytam ten wątek od dawna i niestety zauważyłam, że najczęściej porzucane są dziewczyny, które są słabe psychicznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() dlatego cieszę się, że powoli mi przechodzi, że powoli zaczyna docierać, że to skończony dupek i po prostu nie ma kim się przejmować.. spędziłam wspaniały weekend, szykuje się taki kolejny i tego się trzymam ![]() ![]() o facetach na razie nie myślę, dla mnie zdecydowanie za szybko
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;52865965]Pewnie nie powinnam kopać leżącego, ale może po prostu ten chłopak nie chce być z dziewczyną, która tak nisko ceni siebie? Może nie chce być z kimś, kto się go kurczliwie trzyma, chociaż w zasadzie jest już po rozstaniu. Może nie chce chce być z zapłakanym dzieckiem, a szuka kobiety i partnerki?
Czytam ten wątek od dawna i niestety zauważyłam, że najczęściej porzucane są dziewczyny, które są słabe psychicznie.[/QUOTE] Masz rację też to zauważyłam. Ja chodzę do psychoterapeuty od pół roku i widzę, że ceniłam siebie nisko, nie szanowałam siebie to i on pozwolił sobie na brak szacunku Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety kominek się łudzi, że jej facet powie, że ją kocha i żyć bez niej nie może... Zawsze będzie żyła nadzieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Konto usunięte
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;52865965]Pewnie nie powinnam kopać leżącego, ale może po prostu ten chłopak nie chce być z dziewczyną, która tak nisko ceni siebie? Może nie chce być z kimś, kto się go kurczliwie trzyma, chociaż w zasadzie jest już po rozstaniu. Może nie chce chce być z zapłakanym dzieckiem, a szuka kobiety i partnerki?
Czytam ten wątek od dawna i niestety zauważyłam, że najczęściej porzucane są dziewczyny, które są słabe psychicznie.[/QUOTE] Silne psychicznie kobiety też są porzucane, tylko one nie mają potrzeby żalenia się z tego powodu na forum internetowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma potrzeby generalizować, każdy jest inny. Ja zauważyłam że im bardziej chcę wywołać jakieś dobre wspomnienia z nim związane to zaraz na myśl przychodzą te negatywne. Oj od dawna się u mnie wypalało to uczucie, nie miało to szansy przetrwać.
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest tak jak z bitymi kobietami - pewna swojej wartości kobieta odejdzie po pierwszym incydencie, a kobieta słaba psychicznie da się bić przez kilka lat i ciągle powtarza mantrę "dlaczego on jest dla mnie taki niedobry, przecież ja go tak bardzo kocham". Zawsze winne są dwie strony, że doszło do rozstania, i zawsze winne są dwie strony, kiedy jakiś związek jest koszmarem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;52866458]No właśnie taka jest różnica, że one nie są porzucane, po prostu ich związek dobiega końca. Poza tym faceci częściej rezygnują z kobiet słabych psychicznie, niż z tych, które są pewne siebie, radzą sobie w życiu, dbają o siebie i znają swoją wartość. Bo kto normalny chciałby zostawić taką kobietę? A kto normalny chciałby być z zahukaną zapłakaną sierotką? To jest tak jak z bitymi kobietami - pewna swojej wartości kobieta odejdzie po pierwszym incydencie, a kobieta słaba psychicznie da się bić przez kilka lat i ciągle powtarza mantrę "dlaczego on jest dla mnie taki niedobry, przecież ja go tak bardzo kocham". Zawsze winne są dwie strony, że doszło do rozstania, i zawsze winne są dwie strony, kiedy jakiś związek jest koszmarem. [/QUOTE] Zgadzam się z większością Twojej wypowiedzi, poza stwierdzeniem, że tych silnych kobiet nikt nie porzuca. To nie jest prawda, czasem też ich związki kończą się wbrew ich woli z różnych powodów, a niektórych mężczyzn taka zaradność i świadomość własnej wartości przeraża. Pogrubione zdanie powinien wziąć sobie do serca mój eks. On zrzucił całą winę za rozstanie na mnie, bo tak mu było łatwiej i nie chciał naruszać swojej absurdalnie wysokiej samooceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Konto usunięte
|
Nie cierpią po rozstaniu to osoby, którym nie zależało, albo takie, które za żadne skarby nie pokażą i nie przyznają się przed nikim do tego co czują.
End of story. No chyba, że brak uczuć i generalne wyzucie z emocji by nazywać "siłą" - ale i tego człowiek sobie sam nie wybrał, ani nie wypracował, więc co to za siła, polegająca na postępowaniu w zgodzie z własną naturą? |
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Nie nazwałabym słabymi osób, które cierpią po rozstaniu. Popieram adeedra. Jak można nie cierpieć, gdy zostawia Cię osoba z którą planujesz życie. Słabością juz nazywam to , że ktoś nie chce się wyleczyć z tej tęsknoty. Jak ja. Kiedyś.
![]() |
#3925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kochasz, więc chcesz żeby było dobrze, starasz się naprawiać, a potem czasem zdajesz sobie sprawę z tego, jak bezsensowne to było. Przestań(cie) sobie wmawiać, że jesteście słabe, bo nóż się w kieszeni otwiera. Z takim nastawieniem to co? Nic tylko brnąć w kolejną beznadzieję. Nie jesteście słabe. Teraz jesteście mądrzejsze. W kolejnym związku już na coś takiego nie pozwolicie, więc może być tylko lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
No właśnie miałam napisać coś, ale nie wiedziałam jak to określić. Ale adeedra trafila w sedno. Ogólnie bardzo często się z Twoimi wypowiedziami na forum zgadzam.
Jedno zdanie powinno mówić wszystko. Miłość zaślepia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Konto usunięte
|
Wiesz no... siła, nie siła - co to ma do rzeczy - jak się złamie nogę, to żadna siła nie pomoże, biegać się nie da, trzeba trochę poleżeć, żeby móc znów chodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bycie w związku, który nas wyniszcza, to nie jest miłość i zaangażowanie, to po prostu autodestrukcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.