|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Uaoo dobrze cie rozumiem, wiem jak to jest. Każdy potrzebuje z kimś porozmawiać. Mnie mama zawsze powtarzała ze udany związek to 50% seksu i 50% rozmowy. A jak z najbliższa osoba sie nie da to jest to bardzo ciężkie. Oboje zaszliscie w tym juz zbyt daleko. Moze od czasu do czasu dziecko ktoś ci wieczorem popilnuje a wy wyjdźcie gdzies razem. Nie siedźcie w domu. Idźcie do knajpy, na kolacje. Nie wiem. Zastanówcie sie czego chcecie. Czy chcecie ratować to co było. Jeśli tak to dumę trzeba schować w kieszeń i szczerze porozmawiać. Pytasz jak sie zdobywać? Heh my zaczęliśmy od seksu
głupi SMS kupuje stanik, wolisz czerwony czy czarny? Łatwiej na początku było zdobyć sie na rozmowę przez SMS, @ początki zawsze trudne. Nie wiem, bo z drugiej strony teraz potrzebujesz spokoju dla siebie i dzieci. To sie na nich odbija. Moze za kilka mięs łatwiej sie wam bedzie dogadać... Ciąża i zmiany to jedno, potem przy noworodku tez łatwiej nie bedzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
A i w 21t5d wygladamy tak. Czekam Wlasnie na kolezanke od 20kg rzeczy dzieciowych :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja myślałam o kokosowym, ale jak dawno temu tutaj pisałam to mówiłyście, że on się długo wchłania i później skóra zostaje tłusta. Ale tak własne do masażu..., taki masaż chwilę trwa to powinno się wmasować. Zobaczymy specjalnie go kupować nie będę mam w domu to skorzystam.
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Jaki malutki brzusio, właśnie bo to dzisiaj wtorek. |
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się dzisiaj babki na placu zabaw przygladaly.. No widać już kulkę i to wyraźnie u mnie. |
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
co do kosmetyków też wertowałam Srokę (szczególnie http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html)i na początek zamierzam kupić:
- Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli nr 1 jej rankingu (do włosów nic innego nie kupuje nie widzę sensu na początek) - Babydream, chusteczki do pielęgnacji, Oil Comfort(na wyjścia w domu woda + waciki) - Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme na odparzenia w razie "w" - krem : HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę lub Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej -pielęgnacja ciała: HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała - do masażu olej migdałowy (zapach mi odpowiada) też zauważyłam coś takiego tydzień temu, jakby uderzenia z lewej i prawej strony w jednym momencie.
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja dzisiaj kopie bardzo nisko. Chyba ustawila sie pionowo
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Kują otwory na drzwi! Na zewnątrz chmura z kurzu, na klatce powietrze można kroić siekierą, tż i pan robiący w bieli, a w mieszkaniu wszystko poprzestawiane... Zaczęło się
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
moje cały czas tak kopie ![]() Cytat:
Tesco ma fajna ofertę dla dzieciaczkow - patrzcie w gazetkę zabawa na całego
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Was to nie da się nadrobić
![]() Z tego wszystkiego to już nie wiem co komu |
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść na szkołę rodzenia w listopadzie ale nie wiem bo kolejna rozprawa akurat w pierwszy dzień szkoły, niby 2 h różnicy ale dzisiaj podobno trwało 2,5 h a ja muszę dojechać jeszcze godzinę.. Bu
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
pilnie potrzebuje opinii o wózku tako city move sydney
|
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Małgosia, mam 29 lat, termin porodu 29.01.2016, będę miała synka Adasia
ajasiaga witaj ! uaoo - kiepska sprawa, ale mam nadzieję, że się wszystko ułoży tak, żeby dla Was było najlepiej MallaMi niunia śliczne ubranka Small lampa cudna zuken super, że z Dzidziusiem wszystko ok no i oby tam w tym moczu nic nie bylo
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie podoba tako city move
poluje na niego!Ale ja szukam czegos uzywanego takze przegladam na biezaco allegro I olx I jak sie cos fajnego trafi to kupie
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy to łóżeczko ![]() A co do wózka to u nas na razie też faworytem jest Tako
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze wy mi pomozecie, bo sie kurde zastanawiam co zrobic tz kupil kombi dla Mlodego na rozmiar 56 moja mama dzisiaj kupila na 62 i tak mysle, czy zwracac ten 62, czy wymieniac na wiekszy. Kuuurcze nie wiem co zrobic...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ale jaki wiekszy?
Wydaje mi sie ze wiekszego niz 62 my nie wykorzystamy... Przyjdzie marzec/kwiecien to juz raczej nie bedziemy kombinezonow ubierac
|
|
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bie mam zamiaru kupować więcej ani większych ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- No właśnie 68 - to już bez sensu już lepiej kupować kurteczki na ten rozmiar albo polarki
|
||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Przy zalozeniu, ze urodze na poczatku stycznia, to mam caly styczen, luty moze nawet marzec. Jesli zakladajac, ze jeden rozmiar na miesiac,to powinno byc 68, ale biorac pod uwage jaka wielka jestem, to nie wiem czy to 56 nie bedzie za duze. Ech nie wiem co robic :-/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi nie wiem czemu liczysz rozmiar na miesiac? To tak raczej nie dziala
![]() "Ksiazkowo" rozmiar 68 jest na pol roku. Moja corka nosila kombinezon w tym rozmiarze jakos w lutym/marcu a urodzila sie w sierpniu Wiadomo ze dziecko moze urodzic sie wyjatkowo duze I szybko rosnac ale jak dla mnie kombinezony na przyklad I tak wypadaja duzo wieksze niz na przyklad spioszki czy body w danym rozmiarze... |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi mi też się wydaje ze nie ma sensu większego. I raczej kombinezon 62 posłuży dłużej niż miesiąc one mają większą rozmiarówke niż ubranka. Ja tez mam jeden na 56 i drugi na 62
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken ma rację
a nawet jeśli dziec urodzi się duży i 68 będziesz potrzebować w marcu czy kwietniu to po prostu kupisz wtedy moim zdaniem bez sensu kupować 68 póki co a w marcu czy kwietniu to nie widziałam dzieci w kombinezonach jak coś to kurteczki i ja bym jak już coś to zainwestowala w takiego misia z uszkami kurteczke na 68
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie
Mały zdrowy, waży 700g bardzo był ruchliwy ![]() siedzieliśmy godzine w gabinecie, dość długo trwało usg no i lekarzowi wzieło sie na pogaduchy z mężem
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
To jak mowicie, ze ten 62 jest ok, to nie bede kombinowac tylko go zostawie.
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oby leki pomogły Cytat:
ja tak wyglądałam w 11 tygodniu a skoro wtorek to zaczynam 26 tydzień w końcu sobie przypomniałam na czas ![]() Cytat:
![]() a jak coś Dzieciowi nie podpasuje to na wszelki wypadek sobie wypisałam z bloga Sroki i wpisałam do komórki (żeby już nie szukać później) inne kosmetyki które mają wg niej dobre składy i wyszła mi taka lista: - Do prania: Jelp color żel ,Miocare, Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn, Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft, Dzidziuś płatki mydlane - Chusteczki: Auchan BABY Natural/Sensitive, Babydream, Calendula/Oil Comfort/Sensitive, Cleanic Kindii, Skin Balance, Dada premium extra soft lavender, Fitti Classic, Gaga Premium Aloes, Hipp Babysanft/Babysanft Ultra Sensitive, Netto, Tibelly baby sensitive, Tami, Cotton, Natural Care/UltraSensitive, Tesco Loves Baby Chusteczki bezzapachowe do pielęgnacji noworodków/Chusteczki nawilżane dla dzieci i niemowląt, Tibelly premium/natural, Kaufland Wickies Soft - Krem ochronny przeciw odparzeniom HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme, Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme lub Dada Kojąco ochronny krem przeciw odparzeniom 2w1 - Do kąpieli: FlosLek: For Baby: Emulsja do kąpieli dla niemowląt i dzieci, HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli (!), Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli (!)/ Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (!)/Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula i inne, Dada Delikatny płyn do kąpieli hipoalergiczny - HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę, Nivea Baby, Krem na każdą pogodę, Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme - HiPP Babysanft, Krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała lub Babydream, med, krem intensywnie pielęgnujący moja koleżanka ma Tako City Move i jest bardzo zadowolona ja też rozważam Tako, w sumie jestem prawie zdecydowana ze będzie Tako Cytat:
(nie wiem czy we wszystkich modelach ale w tych które ja oglądałam w sklepie, oraz w City Move, na pewno można) Cytat:
![]() Cytat:
boję się ze kupię 56 i Dzieć zaraz wyrośnie, albo w ogóle się nie zmieści, a jak kupię 62 to będzie dużo za duży
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2015-09-22 o 20:57 |
|||||||
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Dzisiaj miałam zabiegany dzień, byłam w firmie zawieźć l4 i chyba z 2h nie mogłam się nagadać z koleżanką Dostałam paczkę od cioci, która jest położną i na oddziale dostają pełno próbek. Cieszyłam się jak dziecko kilka butelek małych avent, kilka smoczków avent i campol, małe buteleczki żeli i balsamów Johnson baby, Nivea, sudocrem. Kilka próbek płynów lovela, próbki witamin dla kobiet i kilka pieluch. Do tego gazetki i poradniki ale mam radochę, normalnie dzień dziecka
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostaw 62. Z rozmiarami to moja córka kombinezon 68 nosiła mając 10 miesięcy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

głupi SMS kupuje stanik, wolisz czerwony czy czarny? Łatwiej na początku było zdobyć sie na rozmowę przez SMS, @ początki zawsze trudne. Nie wiem, bo z drugiej strony teraz potrzebujesz spokoju dla siebie i dzieci. To sie na nich odbija. Moze za kilka mięs łatwiej sie wam bedzie dogadać... Ciąża i zmiany to jedno, potem przy noworodku tez łatwiej nie bedzie. 

Mam wrażenie, że mi zaraz z którejś strony wyjdzie 

boję się ze kupię 56 i Dzieć zaraz wyrośnie, albo w ogóle się nie zmieści, a jak kupię 62 to będzie dużo za duży