|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Byłam o 7 na usg flaczków. Mam zastój moczu w prawej nerce. Stąd ból nerki i wysokie ciśnienie. To by się zgadzało. Jednocześnie pojawił się ból i ciśnienie zaczęło szaleć. Mam dużo leżeć na lewym boku. Nie dostałam leków, bo jest to normalny objaw w ciąży, a wcześniej było wszystko ok. Na ciśnienie mam tabletki. Zazdroszczę kobietom, które czują się świetnie i mogłyby być w ciąży cały czas. Serio. Dla mnie ta końcówka jest straszna. Wszystko mi się sypie. Jak pomyślę, że na początku sierpnia chodziłam po górach (delikatnych) i jedynym dyskomfortem był dla mnie nieziemski upał i spuchnięte stopy, chce mi się wyć. Marzyłam o wrześniu i niższych temperaturach. No i mam. Z tym, że muszę leżeć...
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
A u mnie wręcz przeciwnie - mąż się męczy, bo by chcial, a u mnie libido minus 10000000. Po prostu seks mógłby teraz dla mnie nie istnieć! Fakt, że ja zawsze miałam kiepskie libido, ale teraz to już w ogóle jakaś masakra.
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się środowo,
Widzę, że moja ilość polspiochow wywołała dyskusję ![]() Większość z nich po prostu odziedziczyłam sama kupiłam 2 sztuki na 56 bo jakoś mi się wydaje, że przy niezagojonym jeszcze pępuszku body plus śpiochy albo pajac będzie najlepszą opcją ![]() Poza tym chcę wypróbować różne kombinacje i zobaczyć co u nas się sprawdzi, bo jak wiadomo ile mam tyle opinii ![]() Beautifuldream nie martw się, może to fałszywy alarm, a jeśli nie kilka dni i Cię podleczą :tuli: Srebrna smugi teraz takie huśtawki nastrojów pewnie będą u nas na porządku dziennym. Damy radę Ja nie wiem jakie to uczucie ciągłego wiercenia się dziecka, bo moja spokojna w brzuchu, co też mnie niepokoi. Pomyśl sobie, że przynajmniej nie musisz się zastanawiać czy na pewno wszystko u niej ok. Co do libido to u mnie ostatnimi czasy równe zero, jakoś inne myśli zaprzątają mi głowę - budzę się w nocy, leżę czasem godzinę lub dwie i zastanawiam się jak to będzie, czy damy radę, jakie będzie nasze dziecko itd. |
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Beautifuldream, trzymam kciuki za Ciebie, oby wyniki się poprawiły i było lepiej.
Fasterka, ojoj wspolczuje, niektórzy faceci boją się ze może jakoś uszkodza dziecko, wcale nie musi to oznaczać ze jesteś dla niego nie atrakcyjna z brzuszkiem kurcze w końcu nie zapuscilas się sadłem tylko nosisz pod sercem wasze dziecko.
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
wizaz ja to sama o sobie myślałam że potrzeb nie mam wcale i mogę całe życie być w celibacie... Ale po paru miesiącach okazuje się że jednak chociaż jakieś minimalne potrzeby mam
![]() I zakaz masz cały czas? Oj to też kiepsko...
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Agne, ale jesteś fit:P na porodowce będziesz szpagaty robila
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie myśl tak, że go odpychasz...on pewnie myśli tak jak mój. Jak za każdym razem podaje mu wagę i wzrost Zuzki to on już odmierza i widzi to oczami jaka ona jest w brzuszku duża i potem mówi mi, że nie wolno już jej teraz tam "dokuczać" i ma spokojnie sobie rosnąć. Mój mąż też lubi szczupłe dziewczyny ale cały czas mi mówi, że nic po mnie prócz brzuszka nie widać i że przesadzam bo np. pupa to w ogóle mi nie urosła. Mnie też przeraża to co piszesz właśnie, miesiąc bez seksu, wy jeszcze dłużej a po porodzie jeszcze 6 tyg. połogu i jak myślę, że trzeba będzie co 3h w najlepszym wypadku, wstawać do małej...Sama nie wiem czy strach ma wielkie oczy i mnie nakręca a nie będzie AŻ tak strasznie czy faktycznie tak będzie źle Ty jeszcze się męczysz ze zgagą...mnie ominęła ale za to mała mi odbija głową o żołądek i mdli mnie, czka mi się ehh... Bardzo ładne imię wybraliście
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam ostatni sex w jakiś 3 miesiącu chyba, potem nic. Teraz jak mi się chce, to mąż nie za bardzo coś. Stracha ma i tyle.
Ja mam 2 pary śpioszków, ze dwie jeszcze chciałabym dokupić. Tylko mało tego w sklepach jest. Ja kupiłam w Auchan. W trudnościami na końcówce - to mnie męczy zgaga i coraz większą część dnia mi wypełnienia i już nawet w nocy ją czuję. Na wieczór, po całym dniu czuje ciężkość brzucha i jestem tak padnięta, że muszę się po pracy godzinkę przespać. Generalnie wieczory są dla mnie ciężkie, bo się stresuję nocą, że będę słabo spała, bo każdy obrót to krocze boli i mnie budzi, wieczorem nie mogę się wygodnie usadowić, bo ciągle coś mnie ciśnie i uwiera. Straszną jęczydupą jestem po południu, mężowi nie zazdroszczę. On to chyba mnie masuje, żebym usnęła i mu nie smęciła nad uchem. |
|
|
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mój mąż to bardzo cierpliwa istota jest, na moje szczęście Tak szczerze to nawet jak mnie czasem ochota najdzie i pomyślę o czymkolwiek to przypominam sobie od razu jak mnie wszystko boli, np. przy przekręcaniu z boku na bok i mi się odechciewa momentalnie Cały czas sobie powtarzam, że nadrobimy po porodzie.
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, duzo z nas ma teraz problemy z sexem, jak nie urok to sraczka, ja z kolei nie mam zakazu przez lekarza, tz chce, ja tez a sprawia mi to ból niestety, jakas strasznie wrazliwa tam jestem, zdecydowanie bardziej wolę teraz czułe pieszczoty, sex francuski..
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobitki widzę że sex na tapecie
u mnie podobnie jak u poznanianki mąż musi mnie namawiać bo ja wogólę ochoty nie mam,tylko jeden raz niedawno mi się zachciało a tak to nic a nic,oczywiście staram się wynagradzać mężowi te ciężkie czasy dla niego![]() Fasterka srebrna smuga trzymajcie się ![]() Oki wstaję z łóżka bo Lenka chyba się śniadania upomina,dziś chyba wyskoczę polatać po lumpkach może coś znajdę fajnego Beautifuldream oby nic poważnego nie wyszło w badaniach
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zauważyłam, że mąż nie napiera, a zaspokaja się sam. Też odnoszę wrażenie, że stałam się aseksualna. Pytałam, czy fajnie wyglądam, czy go podniecam jeszcze i takie tam. Powiedział, że jestem w ciąży i moje ciało się zmieniło. Podobam mu się, ale... Ja to chyba odrzucam tym stękaniem, niepanowaniem nad gazami (typowo wysiłkowe. Z tym, że teraz wszystko jest dla mnie wysiłkiem), odbijaniem się (czasem mi się uleje) i wiecznym spoceniem...Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-23 o 09:51 |
|
|
|
|
#2985 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zresztą zobaczymy po porodzie jak ta aktywność ma się do tego co na zewnątrz Też tak mam...za nim zasnę myślę o wszystkim a potem nagle urywa mi się film. Te huśtawki są okropne...U mnie jeszcze ta tarczyca szaleje i boję się żebym po porodzie jakieś depresji nie złapała
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga imię chyba musiało być u nas zmienione, wcześniej bardzo mało mówiliśmy do brzucha czy nawet o brzuchu po imieniu. Tz tak się bronił przed tą zmianą ale chyba dla zasady
teraz sam cały czas mówi Kaja, Kajcia, Kajeczka prosił mnie tylko żebym nikomu z rodziny, z bliskich znajomych nie mówiła, powiemy po porodzie i tyle.
|
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
9 Msc miało być
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się dzisiaj snilo jak karmię malutką, mleko mi wręcz tryskalo
chyba za dużo o tym myślę, ja to jestem sfiksowana na tym punkcie
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czuję raczej ból, dyskomfort więc mnie nie ciągnie. A w ogóle boję się, że jeszcze w końcówce jakaś infekcja mi się przypląta.
Z kolei inne formy u mnie też odpadają bo w dwudziestym którymś tygodniu po orgazmach dostałam tych bóli jak na okres skurczowych i do dziś biorę leki. Ale mój mąż na szczęście wyrozumiały. Nigdy od niego nie usłyszałam, że lubi szczupłe czy coś w tym stylu. Zresztą ja oprócz brzucha na tej diecie cukrzycowej nie przytyłam a nawet gdyby tak było nie to jest przecież najważniejsze. Czasem żartowałam sobie co będzie jak np po ciążach bardzo przytyje, ale wiem, że dla niego to ma drugorzędne znaczenie jak wyglądam ![]() Srebrna smugo u mnie nie ma tych 10 ruchów po posiłku. U mnie z tymi posiłkami jest w ogóle inaczej bo jem w większości węglowodany złożone, które powoli uwalniają cukier, więc mala nie dostaje od razu takiego "kopa". Raz jak faktycznie długo się nie ruszała, zjadałam kostkę gorzkiej czekolady i zaskoczyła. U mnie jest tak, że albo te ruchy są niewyczuwalne dla mnie albo moje dziecko rusza się kilka razy na kilka godzin i posiłki niestety wpływu na to nie mają. Ostatnio położna na SR mówiła właśnie coś takiego, że przy cukrzycy dzieci są bardziej ospałe, ale u reszty naszych słodkich mam to się chyba nie potwierdza Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-23 o 10:08 |
|
|
|
#2990 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie to samo..,. Przed ciaza bylo kiepsko z mojej strony a w trakcie to jestem sucha jak wior.... Cynamon ja mam lepsze cialo w ciazy niz przed... Wyszly mi kosci policzkowe, obojczyki.... A przed ciaza to niska z wielkimi udami i pyza zamiast buzi, w szoku jestem ![]() Cytat:
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pierwszej wizycie pytałam doktorki to powiedziała żeby się wstrzymać, później pytałam chyba tylko raz, też powiedziała że lepiej nie więc już sobie dałam spokój bo i tak chęci mam nie za często
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Nasze marudzenie chyba jest normalne jak tak podczytywałam inne wątki na tym etapie...
Pamiętam siostrę tz po urodzeniu pierwszego dziecka -okropnie wspominała i ciążę i poród i mówiła że już nigdy więcej. Po paru miesiącach już starali się o drugie Ja szczerze mówiąc teraz tez mówię że już nigdy nie chce być w ciąży, dała mi w kość -najpierw okropne mdłości,które trzymały wyjątkowo długo,teraz ta zgaga i inne sprawy... Ale pewnie większość z nas za jakiś czas zapomni o tym i zacznie marzyć o drugim dzieciątku
|
|
#2993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula już myślałam, że każesz nam przechodzić to wszystko od początku
Cytat:
Mnie oral itp. wkurzają bo z tym brzuszkiem to nawet nie wiem jakbym miała się schylić, wygiąć...musiałabym na boku leżeć aaaale mi wyobraźnia idzie :P Sorrkiii Cytat:
![]() Swoją drogą w spermie jest naturalna oksytocyna i zamiast na koniec ciąży korzystać z tego co natura dała to, to jest tak urządzone że na koniec się odechciewa przez te wszystkie nie dogodności
|
|
#2994 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akrobatka Cytat:
Cytat:
Natomiast mąż mi mówi, że gdyby nie brzuch to wcale się nie zmieniłam, liczył na większe piersi a tu na razie nic No ale też 4 kg do przodu dopiero więc wiadomo.Cytat:
współczuje bóli dla mnie obecnie noce są tragicznie i nie wiem co będzie dalej.Cytat:
![]() Dziś i jutro mam zajęcia z sr, nie wiem jakie tematy, ale fajnie w końcu jakaś poza internetowa edukacja
|
|||||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Mi od jakiegoś czasu seks nie sprawia przyjemności dlatego odpuściliśmy. Zresztą ciężko się z tym brzuchem jakoś ułożyć a co dopiero znaleźć jakąś pozycje dogodną
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapomnimi nawet o bolu przy porodzie ja to w srod znajomych spotkalam sie tylko z opinia ze druga ciaza jest calkiem inna niz pierwsza jak w pierwszej bylo super to w drugiej zgaga i wymioty, i odwrotnie
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będziesz chciała to wpiszę na pierwszą stronę
|
|
#2998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha ha no tak to najważniejsze ![]() Cytat:
Powiiem Ci że chynaa coś w tym jest że soę po pewnym czasie zapomina,koleżanka która urodziła 2 msc temu mówiła od razu po że dziecko następne za 2-3lata chce po takim bólu,a teraz byłam u niej i mąż coś o staraniach córeczki wspomniał to już nie była taka twarda że stanowczo za wcześnie
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, zgadzam się w 100% z tym co slyszalas, pierwsza ciąża była u mnie super, tylko w 9 msc biodro mnie bolalo bo się rozszerzalo, a w tej czuje się jak hipopotam, co chwile jakieś bóle, poruszam się jak staruszka, przytylam więcej no masakra jak porownuje
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

Nasz ślub 16.08.2014 

kurcze w końcu nie zapuscilas się sadłem tylko nosisz pod sercem wasze dziecko.

Natomiast mąż mi mówi, że gdyby nie brzuch to wcale się nie zmieniłam, liczył na większe piersi a tu na razie nic
dla mnie obecnie noce są tragicznie i nie wiem co będzie dalej.