Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 13:25   #1681
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Nawet nie nadrabiam... dojechaliśmy wczoraj na miejsce o 12, Noemi cała podróż przespala, wstawala tylko na jedzenie, tutaj tak samo je i śpi dodam że nauczyła się przekrecac z pleców na brzuch i odwrotnie i robi to non stop! A i Chwyta świadomie za stopy itd jest supcio!!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:36   #1682
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
to co się dzieje? Co nagle taka zmiana?
U nas też żadnego odparzenia ani nic. Żadnego uczulenia też

Cos a ile kosztują?
Kupuje 40 szt.za 21,99

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Cos a jaki rozmiar? My mielismy 2 i były strasznie sztywne

4

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Nawet nie nadrabiam... dojechaliśmy wczoraj na miejsce o 12, Noemi cała podróż przespala, wstawala tylko na jedzenie, tutaj tak samo je i śpi dodam że nauczyła się przekrecac z pleców na brzuch i odwrotnie i robi to non stop! A i Chwyta świadomie za stopy itd jest supcio!!
Super! Udanego wypoczynku
Stary 2015-09-23, 13:40   #1683
Irmusia81
Zakorzenienie

Mycha- Franek też nie poleży na brzuchu. I ja go nie zmuszam 😉 główkę ładnie już trzyma na rękach. Na brzuchu kładę go co jakiś czas. Nawet nie codziennie i na króciutko.

Mehja- katarek powinien dać radę.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 13:43   #1684
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
to co się dzieje? Co nagle taka zmiana?
U nas też żadnego odparzenia ani nic. Żadnego uczulenia też

Cos a ile kosztują?
nie wiem dlaczego znów nie może się załatwić, nie wiem co jest. ogólnie mam dość. czekam na 9 pażdziernik bo wtedy mam pierwszy zjazd wyjdę z domu do ludzi bo już nie mogę
Stary 2015-09-23, 13:47   #1685
Irmusia81
Zakorzenienie

Aika- bardzo się cieszę!

Szuu- kciuki za wizytę.
Stary 2015-09-23, 13:48   #1686
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A po ile on je.?
Je po 150ml +proszek ale nie według rozpiski tylko o jedna miarkę mniej , tak zaleciła pediatra, na noc dostaje 170

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Pzs ja też mam duże dziecko, nie przejmuj się. Pomyśl ile byśmy się stresowały, gdyby nie przybierali na wadze.
A teściowe to zawsze mają coś ciekawego do powiedzenia. Niekoniecznie jest to coś, co chciałybyśmy usłyszeć.
To prawda, że niezbyt chętnie się słucha T. Ostatnio np. TZ był trochę przeziębiony bo zaraził się ode mnie i T. mu kazała wynieść się z sypialni, żeby małego nie zarazić. To się zapytałam czy po 1. ja też mam z dzieckiem nie spać w jednym pokoju a po 2 czy uważa, że w naszej rezydencji to coś da że będzie spał w salonie nie w sypialni bo taki mamy wielki metraż.
Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

PiS prawie rok w gondoli ?.? Teściowa to bez okularów obczajala czy zasłyszała te cudowna opowieść ?
Sorry nie chciałam być niemiła , ale tak mam jak słyszę historie ze strefy 11 głoszone przez T
Spoko nie czuję się urażona, ponoć T to na własne oczy widziała i nawet sama to robiła.
Cytat:

Ej, moja też jest duża..
groszko uwielbiam Twój słownik

nie wiedziałam, że Kaczyńskiego mamy na wątku
obiecuję, że jestem bezpartyjna

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Pzs wy chodzicie na rehabilitacje? zalecili wam jakieś ćwiczenia na tą asymetrię? bo żeby wszystko robić z tej mniej lubianej strony to wiem
Rehabilitujemy się w domu, prywatnie oczywiście i ze względu na asymetrię i napięcie, bo mały nie składał rączek przed sobą ani do góry ich nie wyciągał. Muszę małego podnosić i odkładać w określony sposób, nosić go na prawej stronie i ćwiczenia, które robimy podwójnie na prawą stronę.

Ej, moje dziecko nie interesuje się zabawkami praktycznie w ogóle ma jedną grzechotkę, którą lubi i bawi się kostką z rossmana resztę ma w
Stary 2015-09-23, 13:50   #1687
Irmusia81
Zakorzenienie

Kaczuszka - udanych wakacji!

Fartuch - przytulam...
Zezarlam wczoraj chipsy serowe i Frankowi nie spasowały😒 ulewa dziś sporo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 13:52   #1688
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Pzs moja też ma leciutka asymetrię, lubi jedną stronę więc może faktycznie ta pozycja na brzuszku z tego wynika
Mi to tez na asymetrie wyglada

Cytat:
Marei jak przyjdzie kryzys to ją już nie będę panikowac (chyba) bo wiem już że to przejściowe

A reszta dziewczyn z naszego wątku to chyba nie miała ani jednego kryzysu tylko my takie ,,szczęściary,, no i jeszcze Irmusia, Princesika i Country
ja pierwszy raz, ale tez chyba nie tak duzo nas kp. W sobote bylam na baletach i sie troche przeglodzilam bo nie chcialam jakiegos syfu na miescie jesc wiec moze od tego. Jak dlugo mozna przechowywac mleko w domowej zamrazarce?

Marei ja odradzam dukana, mialam straszne jojo po tej diecie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:16   #1689
Princesika
Zakorzenienie

Ja nie wiem co z Laurka problem z tym jedzeniem. Ssie chwilę i zaraz wypluwa i się śmieje. Ale naprawdę je 3 minuty. Jak jej daję jeść częściej to krzyczy już na widok piersi.
Stary 2015-09-23, 14:19   #1690
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzwonili ze szpitala, ze nam zrefunduja ten kask )))) kurczę strasznie sie cieszę. £2000 w kieszeni
Ale dobra wiadomość!!! Super

Cytat:
Kochane dziecko

Ej u mnie nic też dziś ciężka była, mała jadla chyba co godzinę, nie wiem dokładnie bo nie ogarnialam za bardzo, ale wrażenie że ciągle na cycu

Co do ćwiczeń, to mi brakuje systematyczności... No i jeszcze gadanie innych "po co masz ćwiczyć, dobrze wyglądasz, itp" w ogóle nie motywuje :p a właśnie też nie zależy mi na schudnieciu tylko na ujędrnieniu ciałka
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:21   #1691
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Kaja- Leoś chodzi w takich paputkach od samego początku. Są super wygodne ale dla leżącego dziecka raczej nie. One ciepła nie dają. To jest tylko cienka skórka.
Mhm czyli odpadają.. Chyba kupie jej po prostu grubsze skarpetki, bo mam jeszcze takie ocieplane kozaczki.

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
nic nie mow o diecie.. wczoraj w nocy TZ przyniosl do sypialni surowke i mielone.. a z rana zjadlam tiramisu.. kurcze, powiem WAM ze tyle czaem jem, a wcale nie widac tego ani na wadze ani na zewnatrz.. zostalo mi troche brzuszka ale juz nie ma tragedii i ogolnie jestem zadowolona ze swojego ciala..

masija oststnio wlasnie jak pojechalismy do znajomych to nie mialam jak kupic tych pampkow co zwykle uzywam i kupilam te z lidla, i powiem Ci ze daly rade..fakt, ze ca cienkie ale chlonne tez i mala nie miala zadnego odparzenia..

wczoraj wrzucilam kilka ciuszkow malej do naszego prania tylko uzylam plynu dzieciego do plukania i mala nie ma zadnego uczulenia nic
Ja już z miesiąc piore w naszym proszku. Miałam dość niedopranych ciuchow. Teraz był ariel ale kończy sie i jutro mam kupić lidlowy omo. Mam płyn cocolino, tata z przewozu dostał ale narazie nie plucze.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:21   #1692
Cos_
Zakorzenienie

Pzs ile placicie za rehabilitacje.?
To on dobrze je nie za duzo :/
Ja bym mu robila normalnie na 150,5 miarek
Stary 2015-09-23, 14:28   #1693
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mhm czyli odpadają.. Chyba kupie jej po prostu grubsze skarpetki, bo mam jeszcze takie ocieplane kozaczki.

Ja już z miesiąc piore w naszym proszku. Miałam dość niedopranych ciuchow. Teraz był ariel ale kończy sie i jutro mam kupić lidlowy omo. Mam płyn cocolino, tata z przewozu dostał ale narazie nie plucze.
Ja piore w persilu dla dzieci i wszystko jest czyste, tyle że jeszcze tak mocno się nie brudzi. Uwielbiam ten zapach

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Używacie jeszcze tej wkladki dla noworodka w foteliku?? Zastanawiam się kiedy ja wyjąć, bo jak jest cienko ubrana to wszystko pasuje, ale jak ma na sobie coś grubszego to jest już lekko ciasnawo, a nie chce też by jej głowa latala na boki
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:32   #1694
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Pzs ile placicie za rehabilitacje.?
To on dobrze je nie za duzo :/
Ja bym mu robila normalnie na 150,5 miarek
Płacimy 100pln za godzinę. Babka przyjeżdża do nas z własnymi rekwizytami typu piłka fitnesową bo nie mam swojej i w cenie jeszcze zakleja nam przepuklinę pępkową.

Generalnie to babka jest o tyle spoko, że nie naciąga na ilość wizyt, jak są postępy to każe ćwiczyć w domu i rzadziej przyjeżdża.

Macie może pomysł jak przekonać mojego syna do picia wody?
Stary 2015-09-23, 14:42   #1695
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Płacimy 100pln za godzinę. Babka przyjeżdża do nas z własnymi rekwizytami typu piłka fitnesową bo nie mam swojej i w cenie jeszcze zakleja nam przepuklinę pępkową.

Generalnie to babka jest o tyle spoko, że nie naciąga na ilość wizyt, jak są postępy to każe ćwiczyć w domu i rzadziej przyjeżdża.

No to tak jak u nas. Tylko u nas cwiczy pol godziny za 50 zl.
Jak nie chce wody zrob mu herbatki w kolorze slomkowym.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 14:50   #1696
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja piore w persilu dla dzieci i wszystko jest czyste, tyle że jeszcze tak mocno się nie brudzi. Uwielbiam ten zapach

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Używacie jeszcze tej wkladki dla noworodka w foteliku?? Zastanawiam się kiedy ja wyjąć, bo jak jest cienko ubrana to wszystko pasuje, ale jak ma na sobie coś grubszego to jest już lekko ciasnawo, a nie chce też by jej głowa latala na boki
my już dawno wyjeliśmy... z połtora miesiąca temu. powoli zaczyna się nie mieścic w ten fotelik poluje na używkę kolejną do naszej bazy ale rzadko się pojawia.
Stary 2015-09-23, 14:55   #1697
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuje 40 szt.za 21,99

To te Lidlowskie mają 50 szt za 29.zł

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego znów nie może się załatwić, nie wiem co jest. ogólnie mam dość. czekam na 9 pażdziernik bo wtedy mam pierwszy zjazd wyjdę z domu do ludzi bo już nie mogę

Cytat:

obiecuję, że jestem bezpartyjna

Ej, moje dziecko nie interesuje się zabawkami praktycznie w ogóle ma jedną grzechotkę, którą lubi i bawi się kostką z rossmana resztę ma w

Spoko, moja Lena też tak ma. Ma swoją gąsienicę i do niej drze sie, piszczu i w ogóle umiera z radości jak ją widzi. Reszta zabawek w tym kostka z Rossa, miśki, inne duperele ma głęboko w poważaniu

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:56   #1698
mehja
Zakorzenienie

poćwiczyłam! ale nie wiem czy dam radę 30 dni jeśli poziom trudności wzrasta bo dziś ledwo dałam radę 2 ćwiczen z tego cardio nie dałam rady zrobić
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:56   #1699
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ale dobra wiadomość!!! Super

Kochane dziecko

Ej u mnie nic też dziś ciężka była, mała jadla chyba co godzinę, nie wiem dokładnie bo nie ogarnialam za bardzo, ale wrażenie że ciągle na cycu

Co do ćwiczeń, to mi brakuje systematyczności... No i jeszcze gadanie innych "po co masz ćwiczyć, dobrze wyglądasz, itp" w ogóle nie motywuje :p a właśnie też nie zależy mi na schudnieciu tylko na ujędrnieniu ciałka
Cos ta noc widze ze nie tylko u nas byla kiepska
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 15:10   #1700
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzwonili ze szpitala, ze nam zrefunduja ten kask )))) kurczę strasznie sie cieszę. £2000 w kieszeni

ale super!

Cytat:

Kupiłam pampki z Lidla i powiem Wam, że są bardzo fajne.
Cienkie ale chłonne. Co prawda wydają się trochę sztywniejsze i bardziej sztuczne niż inne ale nie ma tragedii..
Lepsze niż Dady

to może większy rozmiar jest fajny bo jak kupiłam 2 to tragedia totalna- cienkie, papierowe (!) i w ogóle nie chłonne, po pół godziny dotknęłam ręką a pielucha mokra!

Cytat:
Aika super wiadomość

u nas masakryczna noc. Od 4 chyba co poł godziny wstawał. Nie mam siły ogólnie mam dość. A jescze tz chory jak cholera i nie zajmuje się małym w ogóle żeby go nie zarazić, a jak jestem zajechana jak wół :/

U mnie w ramach diety dziś muffiny czekoladowe

mój wczoraj wrócił z pracy zasmarkany! chyba ja go zaraziłam jak bylam chora

Cytat:

super! wypoczywajcie

Cytat:

To prawda, że niezbyt chętnie się słucha T. Ostatnio np. TZ był trochę przeziębiony bo zaraził się ode mnie i T. mu kazała wynieść się z sypialni, żeby małego nie zarazić. To się zapytałam czy po 1. ja też mam z dzieckiem nie spać w jednym pokoju a po 2 czy uważa, że w naszej rezydencji to coś da że będzie spał w salonie nie w sypialni bo taki mamy wielki metraż.

mój tż jest też przeziębiony i dziś wysłałam go spać na kanapę w salonie. Zawsze to mniejsze prawdopodobieństwo że mała złapie bo rano od razu poszedł do pracy a ja wywietrzyłam dokładnie całe mieszkanie.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 15:28   #1701
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Super!!!

Masija kupiłam ostatnio babydream też są fajne. Mięciutkie i trzymają dobrze wilgoć. I są dobrze wycięte bo dady mają szerokie te paski boczne.

O dobrze ze piszesz bo mi sień premium skończyły i nie wiem co na noc dać
Spróbuje te bo mam

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Kaja wieczorem postaram sie wstawić zdj to takie zwykle pudełka pet do żywności

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 16:14   #1702
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Melduje tylko ze jutro na 16 idziemy do innego lekarza

Juz tylko kręcenie suszarka pomaga. Wszystko tak jak kiedys

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
SUPER

u nas chyba kask nie bedzie potrzebny, bo mala ladnie patrzy w lewo wczoraj 15 minut lezala na brzuszku i swietnie trzymala glowke i sie smiala..do tego raczke podnosila lewa ciagle jakby chciala rownowage lapac i Lilly codzien mnie zadziwia.. takie dzwieki z siebie wydaje wrocila jej rutyna snu zasnela po 21 i wstala o 5, zjadla 150 ml , zasnela kolo 6 i do 10 spala ze mna w lozku.. teraz zasnela w wozku z glowka na wprost

wciaz czekam na list ze szpitala, ale u nas to moze potrwac dligo, bo na glupia konsultacje do okulisty czekalismy miesiac..

Marei- wyrobila juz paszport Markuskowi?

szuu- daj znac co powiedzial lekarz..

ide nadrabiac
Moja tez głowę obraca w obie strony bez problemu.

Cytat:

Udanego wyjazdu

Wróciłyśmy ze szczepienia. Ale był płacz
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 16:19   #1703
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mi to tez na asymetrie wyglada

ja pierwszy raz, ale tez chyba nie tak duzo nas kp. W sobote bylam na baletach i sie troche przeglodzilam bo nie chcialam jakiegos syfu na miescie jesc wiec moze od tego. Jak dlugo mozna przechowywac mleko w domowej zamrazarce?

Marei ja odradzam dukana, mialam straszne jojo po tej diecie
Na necie widziałam tabelke wpisz w google bo zależy od temperatury.

Kurcze a tak zachwalaja ta diete... kiedys na niej byłam, po trzech dniach czułam się jakbym miała kamienie w brzuchu. Bolało itd a błonnik jadłam ile trzeba. Okazało się, że to wina nietolerancji laktozy.
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co z Laurka problem z tym jedzeniem. Ssie chwilę i zaraz wypluwa i się śmieje. Ale naprawdę je 3 minuty. Jak jej daję jeść częściej to krzyczy już na widok piersi.
Może zje ile potrzebuje. Maluch też coraz krócej je.
Stary 2015-09-23, 16:54   #1704
k a j a
Zakorzenienie

Boże moje nogi.. Byłam od 12 na spacerze.. Padam..

Lena
Stary 2015-09-23, 16:56   #1705
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślałam że mój Wojtek nie chce wody, a on po prostu nie toleruje chłodnego picia. Musi być ciepłe. Może Twój też?

Aika, bardzo się cieszę! Super!

Kaczuszka udanego wyjazdu
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 17:10   #1706
Cos_
Zakorzenienie

Dukan to bardzo wyniszczajaca dieta
Stary 2015-09-23, 17:20   #1707
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Kciuki za wizytę

Moja tez głowę obraca w obie strony bez problemu.

Udanego wyjazdu

Wróciłyśmy ze szczepienia. Ale był płacz
u nas tez bl placz, teraz mala ma dwie kulki pod skora, dawalas dla Amy paracetamol zaraz po szczepieniu? mi o tym chyba 3 razy gp mowila..i dala jeszcze ulotke, na ktorej ze 30 razy napisane bylo o parcetamolu
Stary 2015-09-23, 17:22   #1708
Irmusia81
Zakorzenienie

Wkładkę dla noworodka już dawno wyjęliśmy.

Franek he z piersi tak samo długo od jakichś dwóch miesięcy - tzn około 10 minut 😉
Stary 2015-09-23, 17:30   #1709
k a j a
Zakorzenienie

A ja jeszcze nie wyjelam, lena wystarczająco jest taka zapadnieta w nim.

Ważyłam ją dziś i mamy 4850

Lena
Stary 2015-09-23, 18:18   #1710
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
my już dawno wyjeliśmy... z połtora miesiąca temu. powoli zaczyna się nie mieścic w ten fotelik poluje na używkę kolejną do naszej bazy ale rzadko się pojawia.
Jak to?? Już mu głowa wystaje z fotelika??
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości