Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 14:54   #811
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A powiedzcie zamawialyscie podklady poporodowe i majtki? A jak tak to jakie i skad bo jakos nie wiem ktore najlepsze...
Ja myślę zamówić tylko nie wiem w jakiej ilości?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:56   #812
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
A powiedzcie zamawialyscie podklady poporodowe i majtki? A jak tak to jakie i skad bo jakos nie wiem ktore najlepsze...
no ja właśnie w tej dzisiejszej paczce dostałam podkłady. firma canpol, na początek wzięłam dwa opakowania. też nie wiem czy będą dobre majtek nie zamawiałam, bo koleżanka mówiła że została jej nieotwarta paczka to mi da.
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 14:56   #813
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Rozmawialam z mama jesli chodzi o majtki, to poleca siatkowe, na pewno nie fizelinowe one NIE oddychaja, a to przeciez rana jest, musi miec dostep powietrza. Baaa nawet mowila, ze czasami lepiej zrezygnowac z majtek, bo kobieta po porodzie i tak glownie lezy.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.

Edytowane przez malwi89
Czas edycji: 2015-09-23 o 14:57
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 15:05   #814
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja na kilka dni się żegnam, wyjeżdżamy do Wiednia odwiedzić przyjaciół i świętować rocznice ślubu
wracam po weekendzie!
udanego wyjazdu
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
jeszcze zapomniałam napisać, że z luteiną schodzimy, mam brać 3x1 czyli połowę do tej pory miałam 3x2. Trochę się boje, ale już powinno być dobrze, mam nadzieję.
będzie dobrze
ja już odstawiłam jakiś czas temu i poszło bez problemu
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
hej, ale piszecie znowu dziś
przyszła paczka od HubiWorld - wszystko zgodne z zamówieniem (nie było takiego wzoru smoczka jak wybrałam to Pan zadzwonił czy może być inny), dobrze zapakowane i szybko wysłane. także można zamawiać jakby co. zresztą mamy tego sprzedawcę już na pierwszej str
fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Jak się już urodzi, to ma bardzo duże szanse. Wycinają guza, a potem regularne badania u onkologa.
Istnieją pewne zagrożenia dla "upośledzenia" codziennego życia- ale to na razie nas nie dotyczy.
Ale musi się urodzić... A z racji że jesteśmy ledwo za połową będzie to dosć trudne... "to" zabiera małej krew, i serduszko może nie udźwignąć.... I po prostu się zatrzymać... ;( Na razie jest zdrowe, mała anemii nie ma. Cieszy mnie każdy jeden zakończony tc. Bo może się uda i za wczasu lekarze podejmą decyzję o szybszym rozwiązaniu, tak by ją uratować. Oby to było jak najpóźniej. Zeby jeszcze nie musiała być obciążona zbyt wieloma problemami wcześniactwa...
mam wielką nadzieję że Malutka da radę i będziecie mogli podjąć leczenie
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej ile smoczkow uspokajaczy na początek? Nie jestem optymistyczna aż tak matka żeby nie mieć moniusia mam jeden który dostałam w rossie za darmo, on jest z aventu. Trzeba więcej?
ja dostałam od koleżanki 2 i więcej nie kupuję

Zbieram się na warsztaty zaraz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 15:08   #815
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewusia ja juz sie turlam, mam godzine dojazdu :-P

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 15:17   #816
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
no ja właśnie w tej dzisiejszej paczce dostałam podkłady. firma canpol, na początek wzięłam dwa opakowania. też nie wiem czy będą dobre majtek nie zamawiałam, bo koleżanka mówiła że została jej nieotwarta paczka to mi da.
Olka miała z canpolu i były ok nie przebijaly mimo wylania się kupy także no

To mi jeden starczy pewnie i tak ktoś dokupi w prezencie

Uroki bycia niania. Karmie ja zupa i w momencie kiedy włożyłam jej łyżkę pełna zupy to kichnela. Oczywiście wszystko na mnie wyraziłam swoje niezadowolenie głośnym "awrrrrr...!" A ona do mnie: "to niechcący" susze bluzkę (akurat dziś ubrałam jasna!) a ta biega wkoło i się cieszy jak ja dmucham suszarka i ciągle teksty "ale fajna zabawa!"
Stary 2015-09-23, 15:27   #817
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
A nie mysleli, zeby przyspieszyc rozwoj dziecka. Wiem ze np na rozwoj pluc daje sie jakies laki, po prostu zrobic wszystko, zeby dziecko jednak urodzilo sie wczesniej, ale z szansa na zycie.
Na razie mam skończone 23tyg, więc na wszystko jest zbyt wcześnie... Nikt nie chce aż tak daleko wybiegać
Cytat:
Przy poprzednich dzieciach miałam kupione siatkowe. Użyłam tylko jedną parę- bo miałam ciecie. Tam w komplecie były w wersji wysokiej i niskiej. Ale i tak zwyciężyły zwykłe bawełniane majtasy, takie jak babcie noszą Były wielkie, szerokie, wysokie i nie uciskały mi rany- Chodziłam w nich przez ok miesiąc... Nadzwyczaj sexy sprawa Ale przynajmniej mnie nie gniotły
Cytat:
Uroki bycia niania. Karmie ja zupa i w momencie kiedy włożyłam jej łyżkę pełna zupy to kichnela. Oczywiście wszystko na mnie wyraziłam swoje niezadowolenie głośnym "awrrrrr...!" A ona do mnie: "to niechcący" susze bluzkę (akurat dziś ubrałam jasna!) a ta biega wkoło i się cieszy jak ja dmucham suszarka i ciągle teksty "ale fajna zabawa!"
Jak to dziecku niewiele trzeba do szczęścia...

Zaraz mnie czeka wywiadówka w pierwszej klasie... Zaczeło się
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 15:42   #818
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Mojakaren miłego urlopu, bawcie się dobrze

Magda no bo Ty rzeczywiście bardzo ładnie w tej ciąży się prezentujesz no i ja też najchętniej ciągle bym spała

Cytat:
Ja o podkładach poporodowych i majtkach poczytałam trochę i oto moje notatki

PODKŁADY POPORODOWE: podkłady poporodowe Bella Mamma - klasyczne podkłady poporodowe, chłonne, ale niestety kształt mają mało anatomiczny. Poza tym nie mają paska z klejem, który umożliwia utrzymanie podkładu na miejscu. Mimo tego są zdecydowanie najpopularniejsze, najbardziej naturalne - bez folii, pochłaniaczy cieczy, neutralizatorów zapachu. Cena opakowania (10 szt.) to ok. 4 zł.; podkłady poporodowe Aborygen - niewiele różniące się od Bella Mama. Dostępne są w 2 rozmiarach: 27 x 7,5 cm oraz 34 x 9 cm. Cena opakowania (10 szt.) ok. 3 zł.; wkładki urologiczne Seni Lady - mają wszystkie z ww. cech podkładów poporodowych, ale w przeciwieństwie do nich mają anatomiczny kształt. W pierwszym okresie połogu rekomendowany jest rozmiar Extra, następnie Normal. Cena opakowania Seni Lady Normal 20 szt. ok. 15 zł.; podkłady poporodowe BabyOno - prostokątne, cieńsze niż podkłady firmy Bella. Opakowanie (10 szt.) ok.
8 zł.; podkłady poporodowe Molimed Premium - podobnie jak produkty Seni mają anatomiczny kształt, są od nich jednak bardziej chłonne. Dostępne w kilku rozmiarach. Podkłady są szerokie, więc wychodzą poza bieliznę i raczej nie ma szans, żeby ją pobrudzić. Są bardzo długie, więc dają dobre zabezpieczenie w przód i tył, co szczególnie ważne przy konieczności spędzenia wielu godzin w pozycji leżącej albo zabezpieczeniu się na noc. Jednocześnie są dość cienkie i przez to dyskretniejsze. Trudno dostępne, Cena za opakowanie 30 szt. ok. 30 zł. Najlepiej przed porodem zakupić 1-2 opakowania najprostszych podkładów Bella Mama lub Absorygen na pierwszy dzień lub dwa po porodzie oraz jednego opakowania podkładów Molimed lub Seni Lady w dużym rozmiarze. Zależnie od intensywności krwawienia i ran poporodowych w pierwszym tygodniu po porodzie należy dokupić kolejne opakowania wybranego produktu.

Odnośnie majtek - majtki siateczkowe, ja mam zapisane ok. 5 szt
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 16:12   #819
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
hej, ale piszecie znowu dziś
przyszła paczka od HubiWorld - wszystko zgodne z zamówieniem (nie było takiego wzoru smoczka jak wybrałam to Pan zadzwonił czy może być inny), dobrze zapakowane i szybko wysłane. także można zamawiać jakby co. zresztą mamy tego sprzedawcę już na pierwszej str
Załącznik 6058170
Super zakupy dobrze wiedzieć o sprzedawcy bo też u niego sobie upatrzyłam.
Cytat:
Ja o podkładach też czytałam i tak jak Kruszynkaa pisze bella mamma kupię jedną paczkę, a drugą myślę z Canpol w razie gdyby te mi nie podpasywały czy coś. A ile sztuk to nie mam pojęcia. I majtki siateczkowe
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 16:38   #820
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny to juz bede mniej wiecej wiedziala

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 17:46   #821
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Co do podkladow jeszcze to polecam zabrac ze soba na porodowke juz jak mi odchodzily wody a przy porodzie babki mi szczedzily to uzywalam swoich
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 17:54   #822
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A to mendy.. Powinno im zależeć żeby nie było powodzi nie?
Stary 2015-09-23, 18:00   #823
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie

Wczoraj przyjechali moi rodzice, przywiezli paczki od kolezanki z wyprawka dla mnie no i kota podrzucili. Dzis rano odwiezlismy ich na lotnisko i wlasnie sie urlopuja w Turcji.... Ehhhhh zazdroszcze im....

Wyprawke mam juz spora bo dostalam worek ubranek, przewijak, karuzele na lozeczko, laktator reczny, oslonki na sutki, podgrzewacz do butelek, pojemniki do przechowywania pokarmu i jeszcze jakies drobiazgi o ktorych chwilowo nie pamietam (kalafior)....

Dziewczyny, gratuluje wizyt, dzieciaczki sa juz duuuuze

Karen, udanego wyjazdu

Kamilka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze

Czytalam Was ale jestem dzis padnieta i wiecej nie pamietam co mialam odp.... Wybaczcie

Dopisalam Magde i Kasiulenkowo z wozkami, jesli ktoras jeszcze cos nabyla to prosze o posta

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:03   #824
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Magda powodzi to moze by az nie bylo ale bym lezala w tych wodach na mokrym lozku....
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:05   #825
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Magda powodzi to moze by az nie bylo ale bym lezala w tych wodach na mokrym lozku....
No ale to później musiałyby sprzątać nie? Dziwna akcja?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 18:06   #826
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja zamówiłam wczoraj wózek i jutro ma być u mnie kurier Wybraliśmy baby design husky granatowy z zestawem winterpack
Stary 2015-09-23, 18:14   #827
lune1992
Zadomowienie

A ja dziś czytałam artykuł że 50% porodów spokojnie mogłoby się odbywać w domu pod okiem położnej, bez rutynowego nacinania krocza,przyspieszania akcji kroplówkami itp
No i było napisane że taka położna w domu stara się ze wszystkich sił aby było wszystko okej bo na niej leży odpowiedzialność. Za granicą to norma rodzić w domu z położna ale nie w Polsce. W szpitalu zazwyczaj lekarze się zmieniają, często chcą aby było szybko aby zwolnić łóżko i czasem to się źle kończy, jest czyjaś ingerencja niezgodna z naturą i kobieta czuje gorszy ból. Nie łagodzi się piłką czy porodem w wodzie. W razie złego lekarze umywają ręce, ciężko dochodzić swoich praw.
W sumie tak było w przypadku mojej mamy, wywoływany poród źle się skończył potem nie było komu za to odpowiadać, dostała listowne przeprosiny i tyle...
Gdyby wszystko było dobrze też bym się zdecydowała na poród w moim domu ale kontaktowałam się z położną i jest to niestety wydatek 2000 zł
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:14   #828
Casaa
Zakorzenienie

Pietrusiowata, dopisac Ci ten wozek?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-23, 18:16   #829
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
No właśnie, ja też tak jakoś jeszcze nie do końca wierzę tzn boję się że jednak może się zmienić. A bo mnie tak zmylili na początku i dlatego. Ale pocieszam się, że dziewczynkę łatwiej mi będzie ubrać w samochodzik, niż chłopczyka w sukienkę w razie gdyby
Co racja, to racja

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ja z wyprawką poszłam mocno do przodu

-dziś odbieramy wózek
-rożek po domu
-rożek do chrztu
-koszule do chrztu
-pajace skarpetki body kaftaniki czapeczki sweterki spodnie rajtki dresiki itp. do roku synuś ma w czym "chodzić"
-łóżeczko w kartonach póki co
-podkłady poporodowe
-majtki siateczkowe
-pieluchy tetrowe (25szt.) /flanelowa(1 szt)
-1 piżamka
-patyczki i waciki
-pampersy
-chusteczki nawilżające

brakuje:

-aspiratora do noska
-zestawu do pielęgnacji paznokci
-2 piżam
-poduszki i kołderki
-wanienki
-podpasek poporodowych
-SYNKA

To niewiele Ci brakuje. Wow... Ja mam tylko kilka ubranek i koniec.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no my sie z TŻem cały czas śmiejemy że wszyscy będą otwierać szampana z okazji nowego roku a my z okazji narodzin synka

no to widocznie tym razem miałaś owu książkowo

zrobione

to samo mówię
u nas od początku jest chłopczyk i żaden lekarz nie miał wątpliwości ale jakby się jednak okazała dziewczynka, to trudno, będzie chodzić w samochodzikach za to jakby było na odwrót to już ciężej, bo chłopca w kwiatuszki i serduszka jakoś ciężko ubrać, mój TŻ by na to na pewno nie pozwolił

wow jaka wyprawka już i nawet rzeczy do chrztu my o chrzcie nawet nie myślimy jeszcze w sensie ze kiedy itp....

Dlatego ja kupuję dość uniwersalne. Żadne serduszka, itp. No mam tylko kropeczki.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
To sie prezentujemy w 27 tygodniu :-D

Dziewczyny ile wy juz macie rzeczy. Ja chyba zaczne miec powoli parcie na wozek bo tak naprawde jeszcze nie wybralam jaki chce. Poki co zbieram opinie paski czy amortyzatory. Na tym tez moja wiedza na temat wozka sie konczy ale to chyba dopiero po remoncie ogarne, jak juz tz wroci do Pl, bedziemy jezdzic i szukac.
Spokojnie, ja nie mam prawie nic poza kilkoma ubrankami.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
ehhh ta glukoza ... Ja zaraz po tym wymiotowałam...

No i lepiej nie bedzie,... mysimy się przyzwyczaić

My po wizycie... Cóż... guz rośnie, czekamy co wyniknie w Łodzi... Popłakałam sobie trochę u położnej... Pozostaje mi czekać. Nadal nikt nie potrafi mi powiedzieć co mnie czeka jeśli mała obumrze. Poród naturalny czy cesarka. Niby cesarki się nie robi. Ale ja już 2 miałam... więc może lepiej by było... pozostaje czekać.... I pewnie się okaże już jak do tego dojdzie.
No dość moich smutków...
Trzeba się trzymać i nadzieję mieć...
Trzymam mocno kciuki. Musi się Wam udać

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam wczoraj wózek i jutro ma być u mnie kurier Wybraliśmy baby design husky granatowy z zestawem winterpack

No i gratulacje rozpoczętych tygodni.

Ja tak rozmyślałam nad kocem i rozmyślałam aż się promocja skończyła
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 18:19   #830
czarnulax
Zakorzenienie

candy no to poszalałaś z zakupami
Stary 2015-09-23, 18:22   #831
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Pietrusiowata, dopisac Ci ten wozek?

Wyslane z Lumia920.
Super by było mnie nie ma też na pierwszej z TP i płcią

Termin według OM 09.01.2016 i będzie chłopak

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

A jeżeli chodzi o wyprawkę to mam wczorajszą paczkę od cioci czyli głównie butelki i smoczki, kupa ubranek i pojedyncze kosmetyki dla małego. Muszę to jakoś ogarnąć i zacząć kupować z głową
Stary 2015-09-23, 18:23   #832
Casaa
Zakorzenienie

Termin i plec to do Ewusi

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-23, 18:27   #833
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
candy no to poszalałaś z zakupami
Nadal więc dumam i czekam na promocję

Coś bym kupiła, ale nie jestem zdecydowana na kolory. Może w weekend kupię otulacz w TK Maxx i kocyk , bo były piękne
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 18:40   #834
small_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Casaa mi możesz dopisać Baby Design Dotty

Ja właśnie uporałam się z zamówieniem na allegro od HubiWorld, pół dnia mi to zajęło

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:42   #835
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja się zastanawiam czy kupować w Tesco pieluchy flanelowe - 2szt za 12 zł. I 2 butelki z aventu za 35 zł.. 2 tetrowe za 5.54 i też nie wiem czy nie brać
Stary 2015-09-23, 18:48   #836
small_
Raczkowanie

Magda ja bym kupiła na allegro u tego r_p77 taniej Ci wyjdzie przynajmniej za butelki i flanelę
Za tetrę też plus on ma calkiem niskie koszty wysyłki

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę

Edytowane przez small_
Czas edycji: 2015-09-23 o 18:50
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:49   #837
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No właśnie tak myślałam. Powstrzymam się jednak i pójdę po sama wanienke

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 18:54   #838
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Magda ja bym kupiła na allegro u tego r_p77 taniej Ci wyjdzie przynajmniej za butelki i flanelę
Tez tak mysle. Ja wzielam 10 bialych, 6 kolorowych, 3flanelowe i butelke, szczotke do wlosow, nozyczki z cazkami 2op podkladow, op majtek i wyszlo niecale 85 zl. Mysle ze to calkiem spoko

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-23, 18:55   #839
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Tez tak mysle. Ja wzielam 10 bialych, 6 kolorowych, 3flanelowe i butelke, szczotke do wlosow, nozyczki z cazkami 2op podkladow, op majtek i wyszlo niecale 85 zl. Mysle ze to calkiem spoko
Myślę jeszcze do tego dołączyć przewijak i wyjdzie mi 100
Stary 2015-09-23, 19:00   #840
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę jeszcze do tego dołączyć przewijak i wyjdzie mi 100
Przewijak od siostry dostane ale moge domowic jeszcze 2 przescieradla do przewijaka i bedzie stowka

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości