![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Ja myślę zamówić tylko nie wiem w jakiej ilości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Rozmawialam z mama jesli chodzi o majtki, to poleca siatkowe, na pewno nie fizelinowe one NIE oddychaja, a to przeciez rana jest, musi miec dostep powietrza. Baaa nawet mowila, ze czasami lepiej zrezygnowac z majtek, bo kobieta po porodzie i tak glownie lezy.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-09-23 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już odstawiłam jakiś czas temu i poszło bez problemu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zbieram się na warsztaty zaraz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Ewusia ja juz sie turlam, mam godzine dojazdu :-P
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To mi jeden starczy pewnie i tak ktoś dokupi w prezencie ![]() Uroki bycia niania. Karmie ja zupa i w momencie kiedy włożyłam jej łyżkę pełna zupy to kichnela. Oczywiście wszystko na mnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaraz mnie czeka wywiadówka w pierwszej klasie... Zaczeło się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Mojakaren miłego urlopu, bawcie się dobrze
![]() Magda no bo Ty rzeczywiście bardzo ładnie w tej ciąży się prezentujesz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() PODKŁADY POPORODOWE: podkłady poporodowe Bella Mamma - klasyczne podkłady poporodowe, chłonne, ale niestety kształt mają mało anatomiczny. Poza tym nie mają paska z klejem, który umożliwia utrzymanie podkładu na miejscu. Mimo tego są zdecydowanie najpopularniejsze, najbardziej naturalne - bez folii, pochłaniaczy cieczy, neutralizatorów zapachu. Cena opakowania (10 szt.) to ok. 4 zł.; podkłady poporodowe Aborygen - niewiele różniące się od Bella Mama. Dostępne są w 2 rozmiarach: 27 x 7,5 cm oraz 34 x 9 cm. Cena opakowania (10 szt.) ok. 3 zł.; wkładki urologiczne Seni Lady - mają wszystkie z ww. cech podkładów poporodowych, ale w przeciwieństwie do nich mają anatomiczny kształt. W pierwszym okresie połogu rekomendowany jest rozmiar Extra, następnie Normal. Cena opakowania Seni Lady Normal 20 szt. ok. 15 zł.; podkłady poporodowe BabyOno - prostokątne, cieńsze niż podkłady firmy Bella. Opakowanie (10 szt.) ok. 8 zł.; podkłady poporodowe Molimed Premium - podobnie jak produkty Seni mają anatomiczny kształt, są od nich jednak bardziej chłonne. Dostępne w kilku rozmiarach. Podkłady są szerokie, więc wychodzą poza bieliznę i raczej nie ma szans, żeby ją pobrudzić. Są bardzo długie, więc dają dobre zabezpieczenie w przód i tył, co szczególnie ważne przy konieczności spędzenia wielu godzin w pozycji leżącej albo zabezpieczeniu się na noc. Jednocześnie są dość cienkie i przez to dyskretniejsze. Trudno dostępne, Cena za opakowanie 30 szt. ok. 30 zł. Najlepiej przed porodem zakupić 1-2 opakowania najprostszych podkładów Bella Mama lub Absorygen na pierwszy dzień lub dwa po porodzie oraz jednego opakowania podkładów Molimed lub Seni Lady w dużym rozmiarze. Zależnie od intensywności krwawienia i ran poporodowych w pierwszym tygodniu po porodzie należy dokupić kolejne opakowania wybranego produktu. Odnośnie majtek - majtki siateczkowe, ja mam zapisane ok. 5 szt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o podkładach też czytałam i tak jak Kruszynkaa pisze bella mamma kupię jedną paczkę, a drugą myślę z Canpol w razie gdyby te mi nie podpasywały czy coś. A ile sztuk to nie mam pojęcia. I majtki siateczkowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny to juz bede mniej wiecej wiedziala
![]()
#821 |
Zakorzenienie
|
Co do podkladow jeszcze to polecam zabrac ze soba na porodowke juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
A to mendy.. Powinno im zależeć żeby nie było powodzi nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Wczoraj przyjechali moi rodzice, przywiezli paczki od kolezanki z wyprawka dla mnie no i kota podrzucili. Dzis rano odwiezlismy ich na lotnisko i wlasnie sie urlopuja w Turcji.... Ehhhhh zazdroszcze im.... Wyprawke mam juz spora bo dostalam worek ubranek, przewijak, karuzele na lozeczko, laktator reczny, oslonki na sutki, podgrzewacz do butelek, pojemniki do przechowywania pokarmu i jeszcze jakies drobiazgi o ktorych chwilowo nie pamietam (kalafior).... Dziewczyny, gratuluje wizyt, dzieciaczki sa juz duuuuze ![]() Karen, udanego wyjazdu ![]() Kamilka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze ![]() Czytalam Was ale jestem dzis padnieta i wiecej nie pamietam co mialam odp.... Wybaczcie Dopisalam Magde i Kasiulenkowo z wozkami, jesli ktoras jeszcze cos nabyla to prosze o posta ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Magda powodzi to moze by az nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
No ale to później musiałyby sprzątać nie? Dziwna akcja?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
Ja zamówiłam wczoraj wózek i jutro ma być u mnie kurier
![]() ![]()
#827 |
Zadomowienie
|
A ja dziś czytałam artykuł że 50% porodów spokojnie mogłoby się odbywać w domu pod okiem położnej, bez rutynowego nacinania krocza,przyspieszania akcji kroplówkami itp
No i było napisane że taka położna w domu stara się ze wszystkich sił aby było wszystko okej bo na niej leży odpowiedzialność. Za granicą to norma rodzić w domu z położna ale nie w Polsce. W szpitalu zazwyczaj lekarze się zmieniają, często chcą aby było szybko aby zwolnić łóżko i czasem to się źle kończy, jest czyjaś ingerencja niezgodna z naturą i kobieta czuje gorszy ból. Nie łagodzi się piłką czy porodem w wodzie. W razie złego lekarze umywają ręce, ciężko dochodzić swoich praw. W sumie tak było w przypadku mojej mamy, wywoływany poród źle się skończył potem nie było komu za to odpowiadać, dostała listowne przeprosiny i tyle... Gdyby wszystko było dobrze też bym się zdecydowała na poród w moim domu ale kontaktowałam się z położną i jest to niestety wydatek 2000 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, dopisac Ci ten wozek?
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego ja kupuję dość uniwersalne. Żadne serduszka, itp. No mam tylko kropeczki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i gratulacje rozpoczętych tygodni. Ja tak rozmyślałam nad kocem i rozmyślałam aż się promocja skończyła ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
candy no to poszalałaś z zakupami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Rozeznanie
|
Super by było
![]() ![]() Termin według OM 09.01.2016 i będzie chłopak ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- A jeżeli chodzi o wyprawkę to mam wczorajszą paczkę od cioci czyli głównie butelki i smoczki, kupa ubranek i pojedyncze kosmetyki dla małego. Muszę to jakoś ogarnąć i zacząć kupować z głową ![]()
#832 |
Zakorzenienie
|
Termin i plec to do Ewusi
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Casaa mi możesz dopisać Baby Design Dotty ![]() Ja właśnie uporałam się z zamówieniem na allegro od HubiWorld, pół dnia mi to zajęło ![]()
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czy kupować w Tesco pieluchy flanelowe - 2szt za 12 zł. I 2 butelki z aventu za 35 zł..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Magda ja bym kupiła na allegro u tego r_p77 taniej Ci wyjdzie przynajmniej za butelki i flanelę
Za tetrę też plus on ma calkiem niskie koszty wysyłki
Nasz Wielki Dzień ![]() ![]() Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę ![]() Edytowane przez small_ Czas edycji: 2015-09-23 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Tez tak mysle. Ja wzielam 10 bialych, 6 kolorowych, 3flanelowe i butelke, szczotke do wlosow, nozyczki z cazkami 2op podkladow, op majtek i wyszlo niecale 85 zl. Mysle ze to calkiem spoko
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Wtajemniczenie
|
Przewijak od siostry dostane ale moge domowic jeszcze 2 przescieradla do przewijaka i bedzie stowka
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.