![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Ach. Nie dosc ze zab mnie nap... tak ze mam ochote go wyrwac a wizyta dopierow piatek to znow mnie zalalo 。。 i nie wiem czy to okres czy co znowu;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle po raz kolejny polecam książkę "Pierwsze dwa lata dziecka. Poradnik dla rodziców" wydana przez Medycynę Praktyczną. Super poradnik, bardzo prosto napisany i zawierający info o zdrowiu i pielęgnacji dzieci. Świetnie jet tam opisany system szczepień i po kolei wszystkie szczepionki.Stacjonarne chyba już nie do kupienia, ale w Sieci za ok 15 zł.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mravka ma Tymka ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny pamietacie jak pisalam o bolu kosci tam na dole? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym się z tym wybrała do lekarza jednak, zwłaszcza ze nie wiesz co to jest i się pogarsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, ale nie mam zaufania do innych lekarzy z przychodni, a prywatnie to dopiero w pon, a to juz wole poczekac na powrot mojej. Bede smarowac tak jak polozna mowila przez 3 dni, jak sie nie polepszy to w pon pojde.
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurde.. Ciekawe co to...
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
W necie wyczytalam, ze zapalenie gruczolu. Chodze i mam ochote plakac, bo nie jest to silny bol, ale bardzo uciazliwy i utrudnia siedzenie i chodzenie :/
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.s. właśnie siedzę na sofie i Zuzia leży mi na udach a Milenę trzymam na rękach; )
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Jeżeli to zapalanie gruczołu, to nie wiem czy o poniedziałku wytrzymasz z bólu. Tam po prostu zbiera się ropa i Clitrimazolum nie pomoże. Ewentualnie maścią ihtiolową można smarować, żeby wyciągnęła ropę na zewnątrz. Miałam to i boli jak cholera, nawet usiąść nie można i chodzić też. U mnie skończyło się nacinaniem na IP, ale czasem samo się "opróżnia". Nie radzę czekać, tylko skonsultować z jakimś lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Tak dlugo mnie nie bylo,ze az nie wiem co napisac. Wybaczcie ale.nie nadrobie. Mam nadzieje,ze wszystkie dzieciatka zdrowe i grzeczne a mamy w miare mozliwosci wyspane Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O hej ![]() Jestes nareszcie!!! A ja juz wywoływałam Cię tu do odpowiedzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Mravka ma też Adama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
My juz po kąpieli najedzone i powoli zasypiamy
![]() ![]() Mój panna bardzo rzadko robi mi kupki ostatnio po tygodniu czasu dalam jej trochę czopku to zrobila i teraz po pięciu dniach znów jej dalam to akurat jak sciaglam pampersa i szykowalam do kąpieli na w razie "w" podlozylam body i dolewalam zimnej wody to akurat narobila to taka zolta troche ciagnaca kupkę i nie mogłam jej sprać z bodow.. Zamoczylam na noc zobaczymy rano. Niby brzuszek miala miękki ale strasznie śmierdząco prukala wiec jej dalam. Ciekawe po ilu dniach sama by zrobila ale boje się tak czekać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tam u Was? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
jess wspolczuje bolu...az na sama mysl mnie boli...smigaj szybko do ginka
![]() Aaa i mravka miala.miec Tymka ale nie wywiązała sie z dilu ![]() ![]() mravka fajnie,ze jestes.pisz co u ![]() kasperka i jak tam synek pije bez kapturkow?mi dzis brodawki odpoczely bo daje przegotowane mleko ze wzgledu na zoltaczke.. lula trzeba sie pocieszyc,ze mali podrosna i bedzie lepiej...chybs ![]() ![]() :mmswow ale ladna waga synka ![]() ![]() TRZYMAJCIE JUTRO ZA NAS KCIUKI BO MAM KONTROLĘ Z MLODY W KWESTII ZOLTACZKI!
#951 | |
Rozeznanie
|
Cześćdziewczyny
![]() Próbuję nadrobić, ale jestem dopiero w połowie ![]() Cytat:
Ja gotuję ziarenka kminku i piję taki napar. Kilka razy podawałam go też Mateuszkowi. Jest jakaś gotowa herbatka do kupienia? Oprócz tego wyczytałam żeby codziennie zjadać trochę kminku mielonego i popijać wodą. Tak 1/4 łyżeczki. Wydaje mi się, że kminek pomaga u nas. Byliśmy ostatnio na usg brzuszka, bo maly przez ponad 2 tygodnie nie robił kupy!!! Różnych teorii się nasłuchałam. Pediatra w ośrodku w ogóle nas zlekcewazyla. Kazała podawać sok jabłkowy, po kilka kropelek. Nie podałam bo bałam się, że kompletnie rozreguluję tym jelitka. Na usg wyszły nam masa kałowa w okrężnicy, gazy, leniwa peryslatyka jelit i okreznica na 16mm co jest górną granicą normy. Przez te 2 tygodnie próbowaliśmy viburcolu, czopków glicerynowych, rurki windi i NIC. Przy rurkach wychodziła odrobina kupki. No i przedwczoraj w końcu poszło! Oczywiście z rurką. (Jutro minęłoby 3 tygodnie od ostatniej kupki). No bylo tego sporo, ale normalnej konsystencji, więc typowe twarde zatwierdzenie to nie jest. Za tydzień w środę mamy konsultację u chirurga. I hicior- w kupce znalazłam czopek viburcolu cały, a podałam go mniej wiecej 15 dni wcześniej... Co ja przeżyłam przez ten czas... Ale Mateuszek ogólnie nie wyglądał na cierpiącego. Pediatra przyznała, że być może prawie całkowicie trawi mój pokarm i tych kupek będzie mniej. No ale trzeba to skonsultować z chirurgiem. Chyba musze kupić jakąś super terenową spacerowke dla Małego. Jesteśmy u rodziców i nie ma tu normalnej drogi tylko taka wysypana kamieniem. Mam Mutsy IGO z piankowymi kołami i o ile w mieście jest super i nie zamieniłabym go na żaden inny wózek, to w terenie radzi sobie średnio. Polecicie cos? Na szczęście używam poduszki Angel's Wings, to trochę amortyzuje. Używam jej też do fotelika samochodowego i szczerze polecam (widziałam że rozmawiałyście o tych poduszkach). Jesteśmy po pierwszej dawce 5w1 i rota. Pneumokoki będziemy miec za darmo ze wzgl na wczesniactwo, za wszystko inne płacimy, a byłam przekonana, że 5w1 też będzie za free... Pneumokoki dopiero w listopadzie, bo na wtedy są terminy. Co do chrztu, to w listopadzie i ubranko kupie jakieś uniwersalne, może coś w next lub lindex znajdę. Bardzo brakuje mi podczytywania Was, pomimo tego, że mało się udzielałam, to byłam bardziej na bieżąco. Teraz mniej czasu, a jsk jest wolna chwila to trzeba siebie i dom ogarnąć. Aha, na suchość pochwy (ja pomimo cesarki czułam dziwne pievzenie co miało związek z hormonami) polecam globulki mucovagin. Mnie pomogły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz sie umowilam do ginekologa na jutro ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() |
#953 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje za pamięć! tak tak Ambi ma rację..Tymek miał być,ale się wywinęłam :P Także tj Dziewczyny piszą u mnie także Adaś ![]() Ambi powodzenia na kontroli w sprawie żółtaczki. Mam nadzieję,że Cię to pocieszy,ale u nas też nadal jest a w pt stuknie 8 tyg. Robiliśmy badania i jest na poziomie 5 co nadal jest powyżej normy. Też mialam odstawiać na 24h,ale w końcu tego nie zrobiłam. Bilirubina spadła w ciągu 2 tyg z 7 na 5 więc jest tendencja spadkowa Nie wiem od czego zacząć. Może zaczne od Adasia,bo to przecież najważniejszy człek teraz. W pt będzie miał 8 tyg(nawet nie wiem kiedy to zleciało). Chłop jak skwał...myśle,że teraz waży ok 6500kg(średnio pakiuje 0,5kg na tydz!). Ostatnie ważenie mieliśmy tydzień temu i wtedy miał 6 kg(jest tylko na cycu). Także mms nasze chłopaki chyba podobnej wagi ![]() Oczywiście nie myślcie,że pozostałą część śpi, a ja leżę do góry..nogami. Oprócz tych przypadłości podobnie jak brat ma mega problemy ze wzdęciami. Wybudza Go to doprowadzając do płaczu. Nasze noce praktycznie nie istnieją. Tzn.On śpi i przez sen jęczy,płacze,pręży się. Suma sumarum ląduje na moim brzuchu i tak to wygląda. Praktycznie nie sypiam. Niestety po cudownym Sab Simplex i Debridacie nie widzę żadnej poprawy. Jednak dzisiejsza wizyta doradcy chustonoszenia uświadomiła nam,że Adaśko ma wzmożone napięcie mięsniowe(zreszta to podejrzewaliśmy i już mieliśmy zaklepaną wizytę u neurologa) i Jego dolegliwości mogą być też tym spowoowane. A na to żadne kropelki nie pomogą. Czekamy na spotkanie z fizjoterapeutką i zaczynamy dzialać. Jak się "wyrówna" zaczynamy też nosić w chuście. Żeby było jeszcze bardziej kolorowo to niesamowicie ulewa(co jak się dzisiaj dowiedzieliśmy ma podobno związek ze wzmożonym napięciem). Praktycznie co karmienie. Wczoraj w nocy za to doprowadzil mnie prawie do stanu przedzawałowego ,bo stałam akurat nad łóżeczkiem(slyszałam jak znowu ulewa) i patrze,a On kręci głową i otwiera buzie niczym karp. Nie potrafił złapac powietrza. Podniosłam szybko i strzelił taką fontanne nosem i buzia. Wszystko obrzygane(choć to była jakby ślina/flegma, a nie strawione mleko). Aż nie chce myśleć co by było jakbym tam wtedy nie stała. Idziemy w pt na USG brzucha,bo takie chlustające wymioty mogą być spowodowane przerostowym zwężeniem odzwiernika. A to już się leczy operacyjnie, Mam jednak nadzieję,że to nie to. Jak więc widzicie nie nudzimy się. Jestem już wykończona psychicznie całą tą sytuacją,ale staram się nie rozmyślać,bo dostałabym na główę. Zresztą jest Rob, więc nie ma nawet kiedy się nad sobą poużalać. Jedyny plus tego to chyba fakt,że waga wróciła do tej sprzed ciąży,a nawet i lepiej. Jednak jakoś nie cieszy mnie to w obliczu sytuacji.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2015-09-23 o 20:58 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Powiedzial ze nie ma potrzeby podawac wszystkiego na raz. Najważniejsze rotawirusy bo czesto dzieci choruja. I to bardzo malutkie.
A pneumokoki jak skonczy 6 miesiecy. Bo Maja jest na nie szczepiona i na pewno nie przyniesie ze szkoly. Po za tym szczepiac od 6go miesiaca podaje sie jedna dawke mniej. Czyli 3 a nie 4 razy. A na koniec podamy meningokoki. Cytat:
ależ slodko :-* Cytat:
![]() Dzieciaczki akurat cześć przeziebiona :-(
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, mały pije bez kapturków ![]() ![]() ![]() Aż sama w szoku jestem ![]() Trzymamy kciuki za Tymka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche sie tego biednemu Adasiowi nazbieralo ![]() ![]() Nie moge juz wytrzymac z bolu ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej... Jesli to faktycznie ropa jak ktoś tu pisał to napewno musi Cie bardzo bolec, bidulko ![]() ![]() --- Mnie za to okropnie gardło rozbolało. ![]()
![]() |
#959 | ||
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)
Cytat:
![]() Cytat:
Mija godzina od karmienia a moje dziecię ma oczy jak dwa spodki i ani myśli iść spać ![]() Jednego nie rozumiem. Skoro dziecko jest w stanie przejąć złe emocje matki to dlaczego nie przejmuje zmęczenia? ![]() ---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Dobra koniec.. Odpalam szumisia i oby pomógł! ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ---------- I śpi! Teraz czas na mnie! Ale walnęlam monolog ![]()
![]() Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-09-24 o 03:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Mnie tez zaczyna bolec gardło a w domu nie mam nic o by mi pomoglo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.