Mamy marzec 2016. Część II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 17:12   #4411
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie jedna wizyta w nocy na siku to obowiązkowo i to już gdzieś od miesiąca. I to tak mi się chce jakbym pół dnia nie robila, a trzy litry wypiła
ja mam to samo wstaje raz, czasem dwa w nocy a potem nie moge zasnac najgorzej jak mam na rano do pracy, bo pozniej czuje sie niewyspana przez to wstawanie..

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj chodzilam po miescie i wszedzie zaczynaja sie wyprzedaze i mowie do Tz ze nie wiem czy dam rade nie kupowac nic do polowkowego, a on ze dam i ze jesli chce, to kupi mi skarbonke, zebym do niej wrzucala za kazdym razem kiedy bede miala ochote cos kupic. Wiem ze ma racje bo w pierwszy dzien swiat Bozego Narodzenia jest wyprzedaz w next 50%-70% i mamy plan tam zrobic zakupy dla dzidzi. A ja juz czuje ze robie sie niecierpliwa to co mowic do swiat
ojej, zupelnie zapomnialam o tych wyprzedazach w 2 dzien swiat w tym roku chyba bede stac od 5 rano pod dzieciecymi sklepami raz bylam po poludniu to straszne pobojowisko! zajrzalam do jednego sklepu i wrocilam pedem do domu

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Wlasnie doczytalam ze ta opaska to jest na reke niemowlaczka nie mamy
moze jedna jest dla dziecka o ktorej bylo karmione, a druga dla mamy ktorym cycem i zostaja polaczeni opaskami

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja mam tak samo.... jakoś się boję jeszcze kupować Dlatego czekam na poznanie płci bo myślę że to mnie odblokuje i będę się mogła w pełni cieszyć ciążą i zakupami dla maleństwa. Niestety dalej mam jakieś takie poczucie nierealności tego że za pół roku będzie z nami dziecko... że tak na prawdę ono już jest!
nie martw sie, czasami mam podobnie, dlugo nie moglam sie przyzwyczaic do tej mysli staram sie duzo wyobrazac jak to bedzie i to mi pomaga

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Siostra upolowała mi takie skarby. Niby ma być chłopczyk, ale gdyby jednak coś się zmieniło to będę miała w czym wybierać
jakie skarpetusie ja mam fiola na punkcie skarpet na jakie zakupy bym nie szla zawsze znosze kolejne pary a chodze tylko w ulubionych zawsze

a mnie dzis szybko zlecialo w pracy, mialam duzo energii jednak po musialam walnac sie na drzemke nadrobilam was juz wiec moge isc szykowac obiad na jutro - moje najukochansze placki ziemniaczane
Stary 2015-09-23, 17:26   #4412
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Mistrzyni w to mamusia mielaca chrupki kukurydziane :-D

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja się tego obawiam, że zamiast dziecku pozwolić się usamodzielnić będę wolała sama podać jedzenie, żeby nie patrzeć na taka brudną buzię i ręce w np.kaszce ;-)
Aż tak? Nie no, to chyba nie będę miała kłopotów. I chociaż sama nie lubię dotykać wielu rzeczy i wiele mnie obrzydza.. Olej, mięso, owoce bez skórki.. Dużo mam dziwactw., toa szczęście jak opiekowałam się dziećmi to przechodziło. Nie wiem jak to działa, ale i dzieci to nie to samo

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Co Wy tak dziś wszystkie z naleśnikami? Aż chyba sobie jutro zrobię w południe z jakimś dżemikiem
Obiad jadłam o 14 i myślę powoli czy by kilku nie usmażyć

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Może nie jest to niezbędne ale pozwala dziecku na poznawanie różnych owoców, warzyw samemu. Małemu dziecku nie podamy kawałka jabłka, brokuła czy marchewki bo może zakrztusić się małym odłamkiem, a w ten sposób możemy to bezpiecznie zrobić. Widziałam nieraz jak dziecko jadło z takiej siateczki i nie obrzydzało to ani mnie ani dziecka. Wręcz przeciwnie jest to wspaniała i bezpieczna forma zabawy i poznawania smaków przez dziecko. Bez problemu można to cudo wyczyścić, wyparzyć i nadaje się do wielorazowego użytku. Żałuję, że nie miałam tego przy pierwszej córce bo być może w formie zabawy polubiłaby smak marchewki czy brokuła bo do dziś ich nie lubi..
Ja też nie widzę w tej siateczce nic złego. Nie takie rzeczy maluch do buzi pcha, a to przynajmniej będzie do tego przystosowane. I do tego smakowicie wypełnione
Stary 2015-09-23, 17:33   #4413
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki a co z Ibis? Zdaje się że była w szpitalu s później się nie odzywała czy coś przegapiłam?
Odzywała się 2 dni temu, że z maleństwem wszystko ok i jak dobrze pójdzie, to w ten dzień wyjdzie ze szpitala.

Ale mam dzisiaj dzień do dupy, TŻ musiał obiad za mnie dokończyć.
Leżę pod kocem i popijam herbatkę, to mi dzisiaj najlepiej wychodzi.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 17:45   #4414
Szczeperka
Wtajemniczenie

Moje drogie ta siatka do jedzenia jest super bo przychodzi czas gdy dziecko nie chce jeść papek z blendera tylko najnormalniej w świecie uczyć się gryźć! I właśnie ta siatka, która jest wymienna, rozkładana, myta i poddana sterylizacji jest idealna. Bo nie trzeba się bać czy dziecko się zadławi.

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 17:45   #4415
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
też tak właśnie pomyślałam ale wolałam poznać zdanie innych osób a zrobić dwa takie same czy różne?? bo ja myślałam właśnie takie same zrobić
takie same

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Malinka

niestety ale sa dni kiedy rano i wieczorem mam mdłosci one nie ustały. W dodatku wcale nie moge jesc prawie nic mi nie wchodzi. Zupy zjadam 4 lyzki i czuje sie pelno. I miesa wcale nie jadam bo mam obrzydzenie.
to może faktycznie dobrze byłoby isć do szpitala na jakies kroplówki
Stary 2015-09-23, 17:48   #4416
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Olej, mięso, owoce bez skórki.. Dużo mam dziwactw., toa szczęście jak opiekowałam się dziećmi to przechodziło. Nie wiem jak to działa, ale i dzieci to nie to samo
Ja też nie widzę w tej siateczce nic złego. Nie takie rzeczy maluch do buzi pcha, a to przynajmniej będzie do tego przystosowane. I do tego smakowicie wypełnione
Ja też surowe mięso dotykam tylko przez rękawiczki
A co jak dziecko się całe osra? Miałam obawy, że będą mnie brzydziły wymioty Agatki ale myliłam się.. dla matki nie ma rzeczy obrzydliwych przy własnym dziecku
Stary 2015-09-23, 17:53   #4417
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Dziewuszki a co z Ibis? Zdaje się że była w szpitalu s później się nie odzywała czy coś przegapiłam?
Witam Was Kochane
U mnie troszkę lepiej. Krwawienie ustalo i w poniedziałek wyszłam ze szpitala (przyczyna krwawienia nieznana). Mam leżeć w domu do końca miesiąca. Nadal się jednak martwię, bo mnie trochę brzuch dołem pobolewa i jestem jakaś taka słaba... Ruchów Maluszka jeszcze nie czuję, może gdybym czuła byłabym spokojniejsza...
Muszę umówić się do mojego gina niech mi wszystko sam dokladnie posprawdza bo oszaleje...

Stąd też mało się udzielałam ale za to czytam Was regularnie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 17:57   #4418
_emma
Zakorzenienie

Byłam na wywiadówce.. znów wzięli mnie do trójki klasowej, dobrze, że teraz mam na to czas bo w zeszłym roku ciężko było pogodzić pracę, dom i przedszkole..

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ibis7 Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane
U mnie troszkę lepiej. Krwawienie ustalo i w poniedziałek wyszłam ze szpitala (przyczyna krwawienia nieznana). Mam leżeć w domu do końca miesiąca. Nadal się jednak martwię, bo mnie trochę brzuch dołem pobolewa i jestem jakaś taka słaba... Ruchów Maluszka jeszcze nie czuję, może gdybym czuła byłabym spokojniejsza...
Muszę umówić się do mojego gina niech mi wszystko sam dokladnie posprawdza bo oszaleje...

Miałaś robione usg w szpitalu?
Stary 2015-09-23, 18:00   #4419
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też surowe mięso dotykam tylko przez rękawiczki
A co jak dziecko się całe osra? Miałam obawy, że będą mnie brzydziły wymioty Agatki ale myliłam się.. dla matki nie ma rzeczy obrzydliwych przy własnym dziecku
Dla mnie są :-D stopy :-P mam stopofobie :-\ i o ile niemowlaków są cudowne to im większe Tym trudniej mi je znieść. 6 latki są jeszcze w miarę ale już dorosłe to masakra ;-) możecie się śmiać. Pozwalam :-D
Stary 2015-09-23, 18:01   #4420
m_moni
Zadomowienie

oj, ja tez bardzo licze na wyprzedaże w next. to mój ulubiony sklep z ubrankami dziecięcymi
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:03   #4421
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Małe dzieci są jak bąki, można wytrzymać tylko ze swoimi.

Cytat:
Witam Was Kochane

Kochana, chyba wszystkie z nas pobolewa podbrzusze.
Leż i odpoczywaj.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Dla mnie są :-D stopy :-P mam stopofobie :-\ i o ile niemowlaków są cudowne to im większe Tym trudniej mi je znieść. 6 latki są jeszcze w miarę ale już dorosłe to masakra ;-) możecie się śmiać. Pozwalam :-D
Też się brzydzę stóp, tylko moje są ładne, innych nie uznaję.
Do tego panicznie boje się ciem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-23, 18:04   #4422
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Byłam na wywiadówce.. znów wzięli mnie do trójki klasowej, dobrze, że teraz mam na to czas bo w zeszłym roku ciężko było pogodzić pracę, dom i przedszkole..

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Miałaś robione usg w szpitalu?
W szpitalu pobrali mi tylko krew (wyniki ok) i zrobili 2 razy usg - przy przyjęciu na oddział i przy wpisie. Przy wpisie trwało chyba 3 minuty, sprawdzili tylko że Maluszek się rusza, bije serduszko i tyle... :/
Stary 2015-09-23, 18:07   #4423
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

Kochana, chyba wszystkie z nas pobolewa podbrzusze.
Leż i odpoczywaj.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Też się brzydzę stóp, tylko moje są ładne, innych nie uznaję.
Taak najgorsze sa Tż :-D a on to wykorzystuje i mi dokucza sa takie normalnie Ale nie cierpię jak są bez skarpetek i zbyt blisko ;-) to się leczy?
Stary 2015-09-23, 18:17   #4424
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
A kto lubi cudze stopy.. fuj
Cytat:
W szpitalu pobrali mi tylko krew (wyniki ok) i zrobili 2 razy usg - przy przyjęciu na oddział i przy wpisie. Przy wpisie trwało chyba 3 minuty, sprawdzili tylko że Maluszek się rusza, bije serduszko i tyle... :/
Czy Ty czasem nie za dużo wymagasz od naszej służby zdrowia?
2 usg w ciągu tych paru dni to chyba wystarczająco?
Krwawienie ustało, a brzuch pobolewa bo ma boleć to zupełnie normalne.
Nie szukaj dziury w całym. Maleństwo ma się dobrze, a Ty masz tylko odpoczywać i dbać o siebie.
Głowa do góry!!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
z tymi bąkami to racja!

Ja panicznie boję się os, pszczół, szerszeni i bąków
Stary 2015-09-23, 18:21   #4425
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
A kto lubi cudze stopy.. fuj

Czy Ty czasem nie za dużo wymagasz od naszej służby zdrowia?
2 usg w ciągu tych paru dni to chyba wystarczająco?
Krwawienie ustało, a brzuch pobolewa bo ma boleć to zupełnie normalne.
Nie szukaj dziury w całym. Maleństwo ma się dobrze, a Ty masz tylko odpoczywać i dbać o siebie.
Głowa do góry!!
No dobra, podnoszę te moje uszy do góry!

Myślicie, że jakbym w tym tygodniu poszła na wizytę do gina to jest szansa na poznanie płci (13t/5d) czy to jeszcze za szybko?
Stary 2015-09-23, 18:23   #4426
darolka
Rozeznanie

Ciężko powiedzieć. Mi w 14 Tyg na 3D powiedział że za wcześnie aje dziewczyny niektóre już wstępnie widziały teraz czekam na 18 tydz może wtedy się uda ;-)
Stary 2015-09-23, 18:29   #4427
milenujdka
Wtajemniczenie

Ibis skoro wypisali Cię do domu tzn. że z Tobą i maluszkiem jest dobrze. Teraz to dbaj o siebie i wypoczywaj
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:31   #4428
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, podnoszę te moje uszy do góry!

Myślicie, że jakbym w tym tygodniu poszła na wizytę do gina to jest szansa na poznanie płci (13t/5d) czy to jeszcze za szybko?
To zależy od lekarza. Ja poszłam do takiego, który nie czeka do połowy ciąży. Ma super sprzęt i jeśli dziecko nie krzyżuje nóżek to bardzo chętnie mówi kto w środku siedzi. Dowiedziałam się w 13t2d
Stary 2015-09-23, 18:34   #4429
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Ciężko powiedzieć. Mi w 14 Tyg na 3D powiedział że za wcześnie aje dziewczyny niektóre już wstępnie widziały teraz czekam na 18 tydz może wtedy się uda ;-)
W takim razie będę trzymała kciuki żeby się udało

Dla mnie najważniejsze to tym razem donosic ciążę i żeby Maluszek był zdrowy, ale jak tak czytam, że wiele z Was już poznała płeć, to też pomału zaczyna mnie ciekawic kto tam u mnie zamieszkał)
Stary 2015-09-23, 18:39   #4430
monicca1989
Zakorzenienie

Po wizycie wszystko w porządku. Szyjka długa, wód dużo. Serduszko ładnie bije. Dzisiaj bez mierzenia dzidzi. Wyniki też idealne. Na następną wizytę mam powtórzyć toksoplazmoze.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:41   #4431
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Taak najgorsze sa Tż :-D a on to wykorzystuje i mi dokucza sa takie normalnie Ale nie cierpię jak są bez skarpetek i zbyt blisko ;-) to się leczy?
TŻ mi nie dokucza, ale za to ja jemu tak. macham mu stopami przed twarzą, choć wiem, że tego nie lubi.

Cytat:
[/COLOR]
z tymi bąkami to racja!

Ja panicznie boję się os, pszczół, szerszeni i bąków

Tego też się boję. W tym roku jest jakiś wysyp os. Codziennie przynajmniej jedna wlatywała nam do mieszkania.

Stary 2015-09-23, 18:45   #4432
nina1406
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! powróciłam do żywych
nie odzywałam się ostatnio bo musiałam dokończyć pracę mgr -dzisiaj wysłałam całość promotorce i mam nadzieję że będą tylko drobne poprawki do ogarnięcia i będę mogła być tu z Wami na bieżąco
coś ważnego / interesującego mnie ominęło?

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 18:51   #4433
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Szyjka długa, wód dużo. Serduszko ładnie bije.
Pięknie!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! powróciłam do żywych
nie odzywałam się ostatnio bo musiałam dokończyć pracę mgr -dzisiaj wysłałam całość promotorce i mam nadzieję że będą tylko drobne poprawki do ogarnięcia i będę mogła być tu z Wami na bieżąco
coś ważnego / interesującego mnie ominęło?
za pracę! Oprócz poznanych płci, które są zaznaczone na pierwszej stronie to chyba nic więcej Cię nie ominęło

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Córcia w brzuszku rozszalała się na całego Mam nadzieję, że w ostatnich miesiącach ciąży się uspokoi i nie połamie mi żeber
Stary 2015-09-23, 18:51   #4434
magda16262
Zadomowienie

Pomozcie mi

Namowiłam meza na usg 3d u nas 18 tydz. Kiedy jest dobry czas na to usg? Tak za 2tyg bym chciała w 20 tygodniu? Jutro zadzwonie umowic sie i moze cos doradzicie usg w innym miescie.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 19:02   #4435
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Pomozcie mi

Namowiłam meza na usg 3d u nas 18 tydz. Kiedy jest dobry czas na to usg? Tak za 2tyg bym chciała w 20 tygodniu? Jutro zadzwonie umowic sie i moze cos doradzicie usg w innym miescie.
20 tydzień, a nawet dwa tygodnie później to idealny czas na usg 3d, dziecko jest już rozwinięte, i wygląda jak człowiek. Będzie to tzw. usg połówkowe..
Stary 2015-09-23, 19:03   #4436
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko w porządku. Szyjka długa, wód dużo. Serduszko ładnie bije. Dzisiaj bez mierzenia dzidzi. Wyniki też idealne. Na następną wizytę mam powtórzyć toksoplazmoze.
Super wiadomość! Gratuluję!
Stary 2015-09-23, 19:03   #4437
nina1406
Wtajemniczenie

Rzeczywiście zrobiło się kolorowo na pierwszej stronie gratulacje wszystkim które poznały już płeć lokatorów
od tego siedzenia przed komputerem rozbolał mnie kręgosłup i chyba zaraz się położę...

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 19:06   #4438
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was Kochane

:tuli: Lepiej sprawdź u swojego czy wszystko ok. Nie ma co się stresować.
Czyli mam kompana w leżeniu? Leżę już ok 1,5 miesiąca, ale coraz lepiej sobie z tym radzę

Cytat:
Mi rozpoznał, lecz znam zbyt wiele przypadków, kiedy to płeć nagle uległa zmianie Także wierzę tylko połowicznie w to co powiedział lekarz.

Tak sobie myślę. Właśnie zaczęłam 15 tydzień i usg miałam robione już 9 razy. Kiedyś słyszałam, że zbyt częste usg może zaszkodzić dziecku, a z drugiej strony, że nie ma zupełnie wpływu na rozwój ciąży.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Córcia w brzuszku rozszalała się na całego Mam nadzieję, że w ostatnich miesiącach ciąży się uspokoi i nie połamie mi żeber
Mój na każdym usg strasznie skacze Jednak niestety jeszcze nie czuję ruchów, albo nie potrafię ich rozpoznać.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 19:08   #4439
Bonku
Wtajemniczenie

Najlepsze tygodnie na usg 3d to 20-23 wiadomo im później tym więcej widac mi sie zaczął od pn 17 ale zamierzam iść dopiero w listopadzie 2.11 bedzie wtedy 23 chyba ze nie wytrzymam to sie pod koniec października umowie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 19:21   #4440
ibis7
Raczkowanie

[QUOTE=Kate Noir;52873378]:tuli: Lepiej sprawdź u swojego czy wszystko ok. Nie ma co się stresować.
Czyli mam kompana w leżeniu? Leżę już ok 1,5 miesiąca, ale coraz lepiej sobie z tym radzę

Tak, masz teraz we mnie kompana w leżeniu
Zgodnie z zaleceniami oszczędzam się i dużo leżę, a że leżę już ponad tydzień to wszystkie gnaty już mnie trochę bolą... nie jestem przyzwyczajona do takiego bezruchu i wszystko mam chyba zastane... do tego mam za dużo czasu na durne rozmyślania czy aby na pewno jest wszystko dobrze... Normalnie jak jestem w pracy nie mam na to czasu

Ale czego się nie robi dla dobra Maluszka Do gina pójdę, bo bez tego chyba zwariuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości