- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-23, 20:12   #3151
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Nie przyszpitalna, po prostu na nfz z mojej przychodni, takze babka nie zachwala "swojego" szpitala ;-)
ok, bo zabrzmiało jakby to była SR przy Żeromskim trudno, mam nadzieję, że w innym szpitalu też pozwolą karmić dziecko po swojemu póki się krzywda nie będzie działa
Stary 2015-09-23, 20:18   #3152
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
noo piękny, identyczny jak na aukcji jakie masz w końcu wypełnienie? Ja zamówiłam taki z 1cm
Ja mam wypełnienie light, czyli chyba takie 1 cm wiosenne. I jest takie akurat, nie za grube nie za cienkie także jestem mega zadowolona
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 20:18   #3153
wizaz_p_l
Raczkowanie

Ale gnacie z tymi postami, dziś to chyba ze 6 stron poszło muszę podczytywać na komórce bo znów w tyle będę

Aż zacytować wszystkich nie da rady... więc tak po krótce:
Wszystkie ciuszki piękne, zazdroszczę Szumisia (chociaż może jeszcze go zdobędę), łóżeczko bardzo eleganckie

Wyskoczyłam dziś na pocztę żeby wysłać moje L4 do zusu no i oczywiście nie obyło się bez wizyty w rossmannie kupiłam termoopakowanie na butelkę, całkiem przyzwoite z babydream, a dla siebie skoncentrowany krem Palmers, bo był w promocji z kartą rossnę. Do tej pory smarowałam się Bio-oil, teraz planuję na przemian, jednym rano, drugim wieczorem. Póki co rozstępów nie mam

Dziewczyny, powiedzcie mi jakich producentów kupowałyście: majtki poporodowe, podkłady poporodowe... w ogóle co jeszcze z tych higienicznych gadżetów i ile sztuk?
Stary 2015-09-23, 20:28   #3154
wonderka
Zadomowienie

Matko ta zgaga mnie dobija...co ja mogę, rennie można albo coś innego? Nigdy zgagi nie miałam.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 20:33   #3155
Kasiula8708
Rozeznanie

iclosemyeyes dzięki też jestem zadowolona z zakupów akirat dziś dobry dzień miałam ale oczywiście teściowa stwierdziła że pół tych rzeczy małych nie ubiorę małej bo za dużo,ciekawe co by powiedziała na wasze ilości hehhe

Lexie ale świetny kocyk ja ciągle nie mogę się zdecydować na wzór i kolor tyle tego jest

Wizaz ja kupowałam podkłady higienieczne bella mama 2opakowania,majtki jednorazowe z baby ono 2op po 5 szt i wielorazowe 4szt,jeszcze takie podklady 90/60 na łożko z semi,dużo rzeczy nie brałam najwyżej mąź dokupi,miałam jeszcze zamówić wkładki laktacyjne z johnsona bo słyszałam dobre opinie ale się wstrzymam,może nie będzie mi taktz cyców lecieć

A ja mam pytanie ma któraś z was legginsy ciążowe?jak tak to jakie moźecie polecić żeby w miarę gruby materiał był,bo ja jakoś ogólnie nie lubię chodzić w leginsach z odkrytym tyłkiem,tzn muszę dłuższą bluzkę mieć,chyba że by były naprawdę gruby materiał,może coś polecicie
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud

Edytowane przez Kasiula8708
Czas edycji: 2015-09-23 o 20:36
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 20:41   #3156
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Chyba mi się Pawełek odwrócił Cały dzień się nie odzywał, a jak już to zrobił, kopał mnie po lewej stronie pod żołądkiem. Może jeszcze nie jest dokładnie głową w dół, ale zmierza do tego

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 20:41   #3157
peachella
Rozeznanie

Cytat:
ok, bo zabrzmiało jakby to była SR przy Żeromskim trudno, mam nadzieję, że w innym szpitalu też pozwolą karmić dziecko po swojemu póki się krzywda nie będzie działa
Też mam nadzieję, ze na Ujastku nie będzie problemów
Ta dziewczyna co narzekała na problemy z pierwszym dzieckiem rodziła w Rydygierze. I mówiła, ze tam dosłownie kazali jej karmić z butelki, bo twierdzili, ze głodzi dziecko. Nie chcieli jej ze szpitala wypuścić bo dziecko spadało z wagi i non stop naskakiwali na nią. W takich warunkach to się nie dziwię, ze nie mogła karmić spokojnie. Mówiła, że ogólnie tragedia i że zastanawia się nad porodem w domu z położną.

Generalnie babka mówiła żeby od razu prosić o doradce laktacyjnego bo zwykle położne z reguły nie są do tego przeszkolone i każda mówi co innego.

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-09-23 o 20:45
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 20:42   #3158
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Matko ta zgaga mnie dobija...co ja mogę, rennie można albo coś innego? Nigdy zgagi nie miałam.
Rennie chyba można. Mój gin mówił, że w razie czego mogę to brać. Ja miałam dotychczas tylko 1 epizod. Pomogło mi spanie na kilku poduszkach prawie na siedząco.

Stary 2015-09-23, 20:53   #3159
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Wonderka rennie na bank.mozna
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 21:03   #3160
lexie42
Zakorzenienie

limonka i jak, udało Ci się wyrwać na te warsztaty?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 21:18   #3161
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
limonka i jak, udało Ci się wyrwać na te warsztaty?
Niestety... Wstałam dziś o 5 i padłam koło 14 na 3 godziny. Spotkanie miało być na 16.30. Trudno... Drzemka była priorytetem

Stary 2015-09-23, 21:24   #3162
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes dzięki też jestem zadowolona z zakupów akirat dziś dobry dzień miałam ale oczywiście teściowa stwierdziła że pół tych rzeczy małych nie ubiorę małej bo za dużo,ciekawe co by powiedziała na wasze ilości hehhe

Wizaz ja kupowałam podkłady higienieczne bella mama 2opakowania,majtki jednorazowe z baby ono 2op po 5 szt i wielorazowe 4szt,jeszcze takie podklady 90/60 na łożko z semi,dużo rzeczy nie brałam najwyżej mąź dokupi,miałam jeszcze zamówić wkładki laktacyjne z johnsona bo słyszałam dobre opinie ale się wstrzymam,może nie będzie mi taktz cyców lecieć

A ja mam pytanie ma któraś z was legginsy ciążowe?jak tak to jakie moźecie polecić żeby w miarę gruby materiał był,bo ja jakoś ogólnie nie lubię chodzić w leginsach z odkrytym tyłkiem,tzn muszę dłuższą bluzkę mieć,chyba że by były naprawdę gruby materiał,może coś polecicie
Ja jeszcze dostałam dziś jedna paczke z polspiochami i kaftanikami, wrzucę jutro fotkę a co do ilości to niektóre dzieci potrzebują czestego przebierania że względu na ulewanie więc niestety i tak może się okazać, że jest mało

Rzeczy higieniczne kupiłam dokładnie te same co Ty, ale nie wiem czy polecam, bo jeszcze nieużywane tylko wkładki laktacyjne jakieś inne, nawet nie pamiętam jakie.

Legginsy takie grubsze mam fajne z h&m, ale kupiłam je na wyprzedaży i jak patrzyłam teraz na stronie to już ich nie ma te co są normalnie za 39.90 też mam ale nie są grube.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-23, 22:19   #3163
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nadrobiłam zdjęcia

Cytat:
U mnie była koleżanka ze swoim 10 miesięcznym szkrabem pogadałyśmy trochę, ale później mały zrobił się marudny i pojechała. I patrzcie co od niej dostałam, taki słodki kombinezonik
Jaki śliczny

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Chwale się lozeczkiem nie mamy jeszcze materacyka bo Nie wiem co z tym lateksem... położna mówiła żeby gryczany sobie odpuscic, więc muszę jechać do producenta materacy i popytać, na szczęście w okolicy jest dwóch 😊
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
tak jak wam pisałam byłam na zakupach w lumpku,zadowolona jestem bo obkupiłam Lenkę za grosze a ciuszki fajne,sobie nic nie kupiłam,no tylko balsam i farbę do włosów w rossmanie,jutro mąż będzie mnie farbował najlepsze że nabrałam jeszcze w rossku pieluchy tetrowe i i inne pierdoły przychodzi do płacenia a ja karty nie mam pani mi musiała odłożyć zakupy a ja wracałam do domu po kartę bo była u męża w portfelu,aż się popłakałam głupia dodaję fotki ciuszków,różowa bluzeczka i szare spodenki z pepco
Super zakupy, ta bluzeczka koronkowa i te spodenki szare mnie urzekły Ile kosztowały i jaki to rozmiar?

Cytat:
Już nadrabiam fotkę
Bardzo ładny

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-23, 23:55   #3164
wizaz_p_l
Raczkowanie

Właśnie zrobiłam zamówienie na allegro u sprzedawcy Swiat____Dziecka, jakieś pierdoły typu przybory higieniczne, smoczek i łańcuszek do tego, termometr do wanienki i suszarkę na butelki jak przyjdzie paczka to cyknę Wam fotkę
Teraz kanapka, bo nie zasnę na głodnego, kąpanie i spać!
Stary 2015-09-24, 07:51   #3165
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Witamy się z rana

Czy jest możliwość, żeby dziecko już w brzuchu miało adhd? Bo moja mała chyba ma jak wczoraj zaczęła harce o 20.50, to skończyła dopiero jak mąż wrócił z pracy i z nią pogadał o 21.40! mam już dość... wszystko skopane... i tak kilka razy dziennie takie tańce.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 08:17   #3166
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hejoo witam się w 9 miesiącu, 33 dni do tp z OM

Iclosemyeyes ryżowe jest pyszne Smakuje tak jak każde ;p ale ja uwielbiam. Gdyby jeszcze owsiane się pojawiło to już bym 7 niebo miała

Cytat:
Już nadrabiam fotkę
Jest śliczny Uwielbiam te wypustki Napewno kupię zimowy do wózeczka hihi

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny już pisały i też potwierdzam, że można rennie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Ale gnacie z tymi postami, dziś to chyba ze 6 stron poszło muszę podczytywać na komórce bo znów w tyle będę

Aż zacytować wszystkich nie da rady... więc tak po krótce:
Wszystkie ciuszki piękne, zazdroszczę Szumisia (chociaż może jeszcze go zdobędę), łóżeczko bardzo eleganckie

Wyskoczyłam dziś na pocztę żeby wysłać moje L4 do zusu no i oczywiście nie obyło się bez wizyty w rossmannie kupiłam termoopakowanie na butelkę, całkiem przyzwoite z babydream, a dla siebie skoncentrowany krem Palmers, bo był w promocji z kartą rossnę. Do tej pory smarowałam się Bio-oil, teraz planuję na przemian, jednym rano, drugim wieczorem. Póki co rozstępów nie mam

Dziewczyny, powiedzcie mi jakich producentów kupowałyście: majtki poporodowe, podkłady poporodowe... w ogóle co jeszcze z tych higienicznych gadżetów i ile sztuk?
Ja mam praktycznie wszystko z canpola, kupowałam wg sztuk z listy szpitala innego niż rodzę ale co tam

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witamy się z rana

Czy jest możliwość, żeby dziecko już w brzuchu miało adhd? Bo moja mała chyba ma jak wczoraj zaczęła harce o 20.50, to skończyła dopiero jak mąż wrócił z pracy i z nią pogadał o 21.40! mam już dość... wszystko skopane... i tak kilka razy dziennie takie tańce.
Moja Co prawda w nocy śpi ale jak tylko włączy się budzik i słyszy nasze głosy to tak od 6.20 przez calutki dzień daje popalić hehe

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 08:28   #3167
fasterka90
Zadomowienie

Hej, witam się w 34tygodniu
U mnie dziś szaro buro i ponuro i nie umiem wstać z łóżka. A zwykle o tej godzinie jestem po spacerze,po śniadaniu,ubrana i pomalowana... A dzisiaj powinnam się szybciej zebrać bo musze jechać parę spraw ogarnąć i o 14 mam sr... Ale w sumie nie wiem czy dziś te zajęcia będą jakieś bardzo przydatne, spotkanie ze stomatologiem ma być...

Nasza Kajka też z tych hiperaktywnych, cały czas się rusza,naprawdę nie wiem kiedy ona śpi,bo w nocy jak się budzę to też się wierci. Wieczorem zawsze palcami czy czymś mi grzebie w okolicach lewego biodra i to boli najbardziej...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 08:33   #3168
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hello za mną ciężka noc, obudziłam się z potwornym bólem głowy i nie mogłam długo zasnąć. Pewnie jeszcze dospie w ciągu dnia
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hejoo witam się w 9 miesiącu, 33 dni do tp z OM

Iclosemyeyes ryżowe jest pyszne Smakuje tak jak każde ;p ale ja uwielbiam. Gdyby jeszcze owsiane się pojawiło to już bym 7 niebo miała

Wow 9 msc już, a ja jeszcze tkwie w 7. Gratuluję, ale to zlecialo

Dziękuję, a próbowałas może go używać do kawy? Szukam mleka które się nie warzy, bo niestety czesto się tak dzieje. A owsiane mają w Rossmann i w promocji kosztuje 6 zł

Stary 2015-09-24, 08:40   #3169
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
U mnie dziś szaro buro i ponuro i nie umiem wstać z łóżka. A zwykle o tej godzinie jestem po spacerze,po śniadaniu,ubrana i pomalowana... A dzisiaj powinnam się szybciej zebrać bo musze jechać parę spraw ogarnąć i o 14 mam sr... Ale w sumie nie wiem czy dziś te zajęcia będą jakieś bardzo przydatne, spotkanie ze stomatologiem ma być...

Nasza Kajka też z tych hiperaktywnych, cały czas się rusza,naprawdę nie wiem kiedy ona śpi,bo w nocy jak się budzę to też się wierci. Wieczorem zawsze palcami czy czymś mi grzebie w okolicach lewego biodra i to boli najbardziej...
U mnie też taka pogoda smutna...ale o dziwo czuje się lepiej niż wczoraj. Może zrób sobie dobrą herbatkę/kawę i staniesz szybciutko na nogi Ciekawe co o stomatologu będą mówić na tym etapie, napisz potem co ciekawego mówili

Cytat:
Hello za mną ciężka noc, obudziłam się z potwornym bólem głowy i nie mogłam długo zasnąć. Pewnie jeszcze dospie w ciągu dnia

Wow 9 msc już, a ja jeszcze tkwie w 7. Gratuluję, ale to zlecialo

Dziękuję, a próbowałas może go używać do kawy? Szukam mleka które się nie warzy, bo niestety czesto się tak dzieje. A owsiane mają w Rossmann i w promocji kosztuje 6 zł

Grubo się ciśnienie zmieniło, jak będzie Cię bardzo bolało to weź sobie chociaż pół apapu Dzięki, teraz to już czas zleci. Ja urodzę a Ty będziesz czekała lada chwila na swoją kolej

Polecam Ci mleko kokosowe do kawy jest najlepsze. Nie waży się a próbowałam już wszystkie od ryżowych, owsianych, migdał. Najlepsze kokosowe

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 08:43   #3170
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja Wczoraj zaczęłam 8 miesiąc Jak ten czas szybko leci!

Zaraz wstaje i będę jadła śniadanie. Kręgosłup mnie boli, chyba źle spałam
Wy też jak wstajecie z łóżka to tak Wam ciężko? Ja to stękam jak nie wiem Brzucha przecież ogromnego nie mam, ale jak tylko jest mąż gdzieś w pobliżu to proszę go o pomoc, żeby mi rękę podał, tak mi ciężko...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 08:46   #3171
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Wstawanie to przeprawa, ale dla mnie największa poranna gimnastyka to zakładanie skarpet

Stary 2015-09-24, 08:54   #3172
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cześć
A mnie obudził telefon, jakiś "numer zastrzeżony" się dobijał, a ja takich nie odbieram
O dziwo przespałam dziś noc bez żadnych pobudek, tylko teraz ten telefon... normalnie spałabym jeszcze z godzinkę

Dziewczyny kiedyś pisałyście co kupujecie dla Maluszka do pielęgnacji skóry. Mam na myśli takie rzeczy do pępka, na odparzenia, itp. Mogłybyście mi przypomnieć? Bo nie odnajdę tego teraz w tej ilości postów
Stary 2015-09-24, 09:07   #3173
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Wy też jak wstajecie z łóżka to tak Wam ciężko? Ja to stękam jak nie wiem : Brzucha przecież ogromnego nie mam, ale jak tylko jest mąż gdzieś w pobliżu to proszę go o pomoc, żeby mi rękę podał, tak mi ciężko...
Gratki za nowy miesiąc mnie też jest ciężko się podnieść z łóżka/kanapy i wyprostować się. A ostatnio lezalam już w łóżku i mi trochę było niewygodnie, aż mąż z drugiego pokoju się mnie spytał co tak stekam

Cytat:

Grubo się ciśnienie zmieniło, jak będzie Cię bardzo bolało to weź sobie chociaż pół apapu Dzięki, teraz to już czas zleci. Ja urodzę a Ty będziesz czekała lada chwila na swoją kolej

Polecam Ci mleko kokosowe do kawy jest najlepsze. Nie waży się a próbowałam już wszystkie od ryżowych, owsianych, migdał. Najlepsze kokosowe
Ok to nie wiedziałam że apap można brać, jakby wróciło to zastosuje muszę spróbować tego mleka kokosowego, brzmi obłędnie a nie wpadłam na to

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość

Dziewczyny kiedyś pisałyście co kupujecie dla Maluszka do pielęgnacji skóry. Mam na myśli takie rzeczy do pępka, na odparzenia, itp. Mogłybyście mi przypomnieć? Bo nie odnajdę tego teraz w tej ilości postów
Do pępka na pewno octenisept, na odparzenia najmocniejszy jest chyba sudocrem. W drugim poście jest rozpiska wyprawki, ja się głównie jej trzymałam

Stary 2015-09-24, 09:32   #3174
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witamy się z rana

Hejka i ja się witam,u mojej adhd się zaczyna jak się do łóżka kładę spać,tak się rozpycha że aż boli,tłumacze jej żeby dała matce usnąć ale gdzie tam

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Wy też jak wstajecie z łóżka to tak Wam ciężko? Ja to stękam jak nie wiem Brzucha przecież ogromnego nie mam, ale jak tylko jest mąż gdzieś w pobliżu to proszę go o pomoc, żeby mi rękę podał, tak mi ciężko...

Mi też ciężko jest,noce są dla mnie okropne,nie mogę zasnąć,węddówki na siku,a przy przekręcaniu wczoraj cos mi tam strzelało,masakra

Gratuluje nowego msc bluzeczka z pepco jest na 68 to chyba najmniejszu rozmiar byl,kosztowała 14,90 a spodenki też 68 za 9,90 zobaczymy jak po praniu

Ja też nowy tc zaczęłam 34 wg aplikacji,ale już nie wiem jak liczyć,bo w ponoedziałek gin wpisał 32,także jakoś tydzień do tyłu niż ja liczę

Srebrna smuga jak samopoczucie w 9 msc
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 09:36   #3175
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Masakra...zaraz będę Tak mi się wszystko podnosi do gardła...Nie mogę leżeć, siedzieć ani chodzić...Ja pierdziele...

Myślałam, że gorzej już być nie może ale jednak..gdzieś mi mała uciska na nerw i od pośladka po koniec stopy przechodzi mi taki ból. Coś ala rwa...

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-24 o 09:49
Stary 2015-09-24, 09:55   #3176
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Ehh to widzę, że mamy tu dwie drużyny, albo mdłości albo zgaga

Tak piszecie, że wasze maleństwa szaleją i nie wiem czy się cieszyć czy martwić, że moja jest taka grzeczna - owszem rusza się ale bardzo delikatnie i bezboleśnie bardzo lubię czuć jak sobie puka w brzuch albo przesuwa się tak zaraz pod skórą w ogóle jak sobie myślę o tym, że już tak niedługo będzie ze mną na świecie to łzy mi same płyną do oczu

Stary 2015-09-24, 10:09   #3177
dzikasliwka
Rozeznanie

Nadrabiałam Was 2 godziny!

A ja byłam na wizycie we wtorek, ale miałam wczoraj taki młyn, że nie miałam jak napisać
Noi tak, klocek Jaś się ogarnął i przystopował z wagą Teraz jest idealnie co do terminu, a nie jak ostatnio 2 tygodnie przed Także cesarki przestaną mi się chyba śnić po nocach
Pytam jaką pani doktor ma wizję na temat mojego porodu, a ona mówi, że wypadałoby urodzić w ostatnim tygodniu przed 1 listopada, bo ciąży z cukrzycą nie powinno się dłużej nosić, niż do terminu No mi pasujeeeee Także luteinę mam dokończyć opakowanie, a potem jak to stwierdziła, od 38 tygodnia, "średnio" się oszczędzać Pytam jej, co jak nie ruszy do tego czasu, na co ona mówi, że jak nie będzie nic a nic rozwarcia, żadnych skurczy, ktg i usg w porządku to będziemy czekać, bo sama cukrzyca absolutnie nie jest wskazaniem do cc. Noi w tym ostatnim tygodniu położyłaby mnie do szpitala.

Wczoraj zakończyłam też karierę u diabetologa, nie ma już potrzeby kontroli bo jest idealnie. Dostałam od razu skierowanie na glukozę po porodzie, no ale ponoć formalność przy takich wynikach.

Zamówiliśmy wózek, fotelik akurat w ten sam dzień przyszedł z nową dostawą do sklepu, więc od razu wzięliśmy W sumie to tylko muszę się spakować i juuuuu

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Ja na swojej SR miałam spotkanie ze stomatologiem dziecięcym i głównie babeczka opowiadała o tym, jak zapobiegać próchnicy u dziecka, co powoduje najbardziej prochnice i generalnie higiena jamy ustnej począwszy od maluszka. Polecała np zakupić to:
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...556918282.html i masować te dziąsełka od samego początku. Najciekawszą i najważniejszą zasadą, która nam przedstawiła (ja byłam zaskoczona, ale potem przemyślałam i wydało mi się to baaaardzo logiczne) to to, że nie wolno całować dziecka po rączkach. Nakazała pilnować babcie, ciocie i wszystkich żeby nie całowały/li dzieciaczków po rączkach, bo dziecko zaraz te rączki do buźki weźmie, a tam milion bakterii od obcego organizmu. Przyznam się Wam szczerze, że oczywistym było dla mnie że nie wolno "oblizywać" smoczka (co dla mnie jest obrzydliwe), no ale te rączki to mnie zaskoczyły
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 10:10   #3178
cynamon_
Zakorzenienie

Witam się mamuśki pisze z tel więc nie pocytuje was, ale piekne zakupy porobilyscie, poznanianko i srebrna_smugo gratki za wejście w nowe tygodnie
Bylismy wczoraj na zwiedzaniu porodowki, oprowadzali nas i wszystko tlumaczyli przez 1,5 h generalnie bylam w ciężkim szoku i zbieralam szczękę z podłogi od razu widać było ze panuje tam intymna atmosfera, mega spokoj jak na porodowke, odbieraja srednio 5/6 porodów dziennie, jest 5 sal wyposażonych w wanny w których mozna rodzic, takie małe krzesełka porodowe, worki sako, piłki i kosmiczne okrągłe łóżka a z sufitu zwisaly jakies liny niczym z filmu 50 twarzy greya spodobały mi się światełka na suficie imitujące gwiazdy i bardzo delikatne światło wręcz półmrok. Do łagodzenia boli znieczulenie w kregoslup, gaz, i uwaga... AKUPUNKTURA! syna rodzilam w malym mieście w Polsce i wiec różnica jest ogromna... sale poporodowe jednoosobowe z tv, i łazienka, a na wozeczkach dla dzieci były baldachimy, no szok... zaznaczam ze to zwykły szpital nie jakas klinika prywatna, od razu się tam zapisalismy, jeszcze na msc przed tp mam u nich badanie, chcą nas obejrzeć i założyć dokumentacje. Tak mnie to pozytywnie nastawilo do porodu ze mam ochotę tam wrócić i rodzic
Stary 2015-09-24, 10:15   #3179
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam się mamuśki pisze z tel więc nie pocytuje was, ale piekne zakupy porobilyscie, poznanianko i srebrna_smugo gratki za wejście w nowe tygodnie
Bylismy wczoraj na zwiedzaniu porodowki, oprowadzali nas i wszystko tlumaczyli przez 1,5 h generalnie bylam w ciężkim szoku i zbieralam szczękę z podłogi od razu widać było ze panuje tam intymna atmosfera, mega spokoj jak na porodowke, odbieraja srednio 5/6 porodów dziennie, jest 5 sal wyposażonych w wanny w których mozna rodzic, takie małe krzesełka porodowe, worki sako, piłki i kosmiczne okrągłe łóżka a z sufitu zwisaly jakies liny niczym z filmu 50 twarzy greya spodobały mi się światełka na suficie imitujące gwiazdy i bardzo delikatne światło wręcz półmrok. Do łagodzenia boli znieczulenie w kregoslup, gaz, i uwaga... AKUPUNKTURA! syna rodzilam w malym mieście w Polsce i wiec różnica jest ogromna... sale poporodowe jednoosobowe z tv, i łazienka, a na wozeczkach dla dzieci były baldachimy, no szok... zaznaczam ze to zwykły szpital nie jakas klinika prywatna, od razu się tam zapisalismy, jeszcze na msc przed tp mam u nich badanie, chcą nas obejrzeć i założyć dokumentacje. Tak mnie to pozytywnie nastawilo do porodu ze mam ochotę tam wrócić i rodzic
zazdroszczę warunków!

Stary 2015-09-24, 10:17   #3180
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Masakra...zaraz będę Tak mi się wszystko podnosi do gardła...Nie mogę leżeć, siedzieć ani chodzić...Ja pierdziele...

Myślałam, że gorzej już być nie może ale jednak..gdzieś mi mała uciska na nerw i od pośladka po koniec stopy przechodzi mi taki ból. Coś ala rwa...
Oooo skąd ja to znam wczoraj przed spaniem czułam, że znowu się zaczyna u mnie rwa ale mężulek stanął na wysokości zadania i zrobił taki masaż zadka, że przeszło.
Magiczne rączki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości