|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
trudno, mam nadzieję, że w innym szpitalu też pozwolą karmić dziecko po swojemu póki się krzywda nie będzie działa
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
|
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Ale gnacie z tymi postami, dziś to chyba ze 6 stron poszło
muszę podczytywać na komórce bo znów w tyle będę ![]() Aż zacytować wszystkich nie da rady... więc tak po krótce: Wszystkie ciuszki piękne, zazdroszczę Szumisia (chociaż może jeszcze go zdobędę), łóżeczko bardzo eleganckie ![]() Wyskoczyłam dziś na pocztę żeby wysłać moje L4 do zusu no i oczywiście nie obyło się bez wizyty w rossmannie kupiłam termoopakowanie na butelkę, całkiem przyzwoite z babydream, a dla siebie skoncentrowany krem Palmers, bo był w promocji z kartą rossnę. Do tej pory smarowałam się Bio-oil, teraz planuję na przemian, jednym rano, drugim wieczorem. Póki co rozstępów nie mam ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi jakich producentów kupowałyście: majtki poporodowe, podkłady poporodowe... w ogóle co jeszcze z tych higienicznych gadżetów i ile sztuk?
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Matko ta zgaga mnie dobija...co ja mogę, rennie można albo coś innego? Nigdy zgagi nie miałam.
|
|
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
iclosemyeyes dzięki też jestem zadowolona z zakupów akirat dziś dobry dzień miałam
ale oczywiście teściowa stwierdziła że pół tych rzeczy małych nie ubiorę małej bo za dużo,ciekawe co by powiedziała na wasze ilości hehhe![]() Lexie ale świetny kocyk ![]() Wizaz ja kupowałam podkłady higienieczne bella mama 2opakowania,majtki jednorazowe z baby ono 2op po 5 szt i wielorazowe 4szt,jeszcze takie podklady 90/60 na łożko z semi,dużo rzeczy nie brałam najwyżej mąź dokupi,miałam jeszcze zamówić wkładki laktacyjne z johnsona bo słyszałam dobre opinie ale się wstrzymam,może nie będzie mi taktz cyców lecieć ![]() A ja mam pytanie ma któraś z was legginsy ciążowe?jak tak to jakie moźecie polecić żeby w miarę gruby materiał był,bo ja jakoś ogólnie nie lubię chodzić w leginsach z odkrytym tyłkiem,tzn muszę dłuższą bluzkę mieć,chyba że by były naprawdę gruby materiał,może coś polecicie
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama Edytowane przez Kasiula8708 Czas edycji: 2015-09-23 o 20:36 |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi się Pawełek odwrócił
Cały dzień się nie odzywał, a jak już to zrobił, kopał mnie po lewej stronie pod żołądkiem. Może jeszcze nie jest dokładnie głową w dół, ale zmierza do tego![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ta dziewczyna co narzekała na problemy z pierwszym dzieckiem rodziła w Rydygierze. I mówiła, ze tam dosłownie kazali jej karmić z butelki, bo twierdzili, ze głodzi dziecko. Nie chcieli jej ze szpitala wypuścić bo dziecko spadało z wagi i non stop naskakiwali na nią. W takich warunkach to się nie dziwię, ze nie mogła karmić spokojnie. Mówiła, że ogólnie tragedia i że zastanawia się nad porodem w domu z położną. Generalnie babka mówiła żeby od razu prosić o doradce laktacyjnego bo zwykle położne z reguły nie są do tego przeszkolone i każda mówi co innego. Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-09-23 o 20:45 |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
Wonderka rennie na bank.mozna
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
limonka i jak, udało Ci się wyrwać na te warsztaty?
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ilości to niektóre dzieci potrzebują czestego przebierania że względu na ulewanie więc niestety i tak może się okazać, że jest mało Rzeczy higieniczne kupiłam dokładnie te same co Ty, ale nie wiem czy polecam, bo jeszcze nieużywane tylko wkładki laktacyjne jakieś inne, nawet nie pamiętam jakie.Legginsy takie grubsze mam fajne z h&m, ale kupiłam je na wyprzedaży i jak patrzyłam teraz na stronie to już ich nie ma te co są normalnie za 39.90 też mam ale nie są grube.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam zdjęcia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładny
|
|
#3164 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zrobiłam zamówienie na allegro u sprzedawcy Swiat____Dziecka, jakieś pierdoły typu przybory higieniczne, smoczek i łańcuszek do tego, termometr do wanienki i suszarkę na butelki
jak przyjdzie paczka to cyknę Wam fotkę ![]() Teraz kanapka, bo nie zasnę na głodnego, kąpanie i spać!
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z rana
![]() Czy jest możliwość, żeby dziecko już w brzuchu miało adhd? Bo moja mała chyba ma jak wczoraj zaczęła harce o 20.50, to skończyła dopiero jak mąż wrócił z pracy i z nią pogadał o 21.40! mam już dość... wszystko skopane... i tak kilka razy dziennie takie tańce.
|
#3166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejoo
witam się w 9 miesiącu, 33 dni do tp z OM ![]() Iclosemyeyes ryżowe jest pyszne Smakuje tak jak każde ;p ale ja uwielbiam. Gdyby jeszcze owsiane się pojawiło to już bym 7 niebo miała ![]() Jest śliczny Napewno kupię zimowy do wózeczka hihiCytat:
Cytat:
Cytat:
Co prawda w nocy śpi ale jak tylko włączy się budzik i słyszy nasze głosy to tak od 6.20 przez calutki dzień daje popalić hehe
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się w 34tygodniu
U mnie dziś szaro buro i ponuro i nie umiem wstać z łóżka. A zwykle o tej godzinie jestem po spacerze,po śniadaniu,ubrana i pomalowana... A dzisiaj powinnam się szybciej zebrać bo musze jechać parę spraw ogarnąć i o 14 mam sr... Ale w sumie nie wiem czy dziś te zajęcia będą jakieś bardzo przydatne, spotkanie ze stomatologiem ma być... Nasza Kajka też z tych hiperaktywnych, cały czas się rusza,naprawdę nie wiem kiedy ona śpi,bo w nocy jak się budzę to też się wierci. Wieczorem zawsze palcami czy czymś mi grzebie w okolicach lewego biodra i to boli najbardziej...
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
za mną ciężka noc, obudziłam się z potwornym bólem głowy i nie mogłam długo zasnąć. Pewnie jeszcze dospie w ciągu dnia Cytat:
Dziękuję, a próbowałas może go używać do kawy? Szukam mleka które się nie warzy, bo niestety czesto się tak dzieje. A owsiane mają w Rossmann i w promocji kosztuje 6 zł ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co o stomatologu będą mówić na tym etapie, napisz potem co ciekawego mówili Cytat:
Polecam Ci mleko kokosowe do kawy jest najlepsze. Nie waży się a próbowałam już wszystkie od ryżowych, owsianych, migdał. Najlepsze kokosowe
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Wczoraj zaczęłam 8 miesiąc Jak ten czas szybko leci!Zaraz wstaje i będę jadła śniadanie. Kręgosłup mnie boli, chyba źle spałam ![]() Wy też jak wstajecie z łóżka to tak Wam ciężko? Ja to stękam jak nie wiem
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Wstawanie to przeprawa, ale dla mnie największa poranna gimnastyka to zakładanie skarpet
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() A mnie obudził telefon, jakiś "numer zastrzeżony" się dobijał, a ja takich nie odbieram ![]() O dziwo przespałam dziś noc bez żadnych pobudek, tylko teraz ten telefon... normalnie spałabym jeszcze z godzinkę ![]() Dziewczyny kiedyś pisałyście co kupujecie dla Maluszka do pielęgnacji skóry. Mam na myśli takie rzeczy do pępka, na odparzenia, itp. Mogłybyście mi przypomnieć? Bo nie odnajdę tego teraz w tej ilości postów
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też jest ciężko się podnieść z łóżka/kanapy i wyprostować się. A ostatnio lezalam już w łóżku i mi trochę było niewygodnie, aż mąż z drugiego pokoju się mnie spytał co tak stekam Cytat:
muszę spróbować tego mleka kokosowego, brzmi obłędnie a nie wpadłam na to Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hejka ![]() Cytat:
Mi też ciężko jest,noce są dla mnie okropne,nie mogę zasnąć,węddówki na siku,a przy przekręcaniu wczoraj cos mi tam strzelało,masakra Gratuluje nowego msc bluzeczka z pepco jest na 68 to chyba najmniejszu rozmiar byl,kosztowała 14,90 a spodenki też 68 za 9,90Ja też nowy tc zaczęłam 34 wg aplikacji,ale już nie wiem jak liczyć,bo w ponoedziałek gin wpisał 32,także jakoś tydzień do tyłu niż ja liczę Srebrna smuga jak samopoczucie w 9 msc
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra...zaraz będę
Tak mi się wszystko podnosi do gardła...Nie mogę leżeć, siedzieć ani chodzić...Ja pierdziele...Myślałam, że gorzej już być nie może ale jednak..gdzieś mi mała uciska na nerw i od pośladka po koniec stopy przechodzi mi taki ból. Coś ala rwa...
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-24 o 09:49 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh to widzę, że mamy tu dwie drużyny, albo mdłości albo zgaga
Tak piszecie, że wasze maleństwa szaleją i nie wiem czy się cieszyć czy martwić, że moja jest taka grzeczna - owszem rusza się ale bardzo delikatnie i bezboleśnie bardzo lubię czuć jak sobie puka w brzuch albo przesuwa się tak zaraz pod skórą w ogóle jak sobie myślę o tym, że już tak niedługo będzie ze mną na świecie to łzy mi same płyną do oczu Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiałam Was 2 godziny!
![]() A ja byłam na wizycie we wtorek, ale miałam wczoraj taki młyn, że nie miałam jak napisać Noi tak, klocek Jaś się ogarnął i przystopował z wagą Teraz jest idealnie co do terminu, a nie jak ostatnio 2 tygodnie przed Także cesarki przestaną mi się chyba śnić po nocach Pytam jaką pani doktor ma wizję na temat mojego porodu, a ona mówi, że wypadałoby urodzić w ostatnim tygodniu przed 1 listopada, bo ciąży z cukrzycą nie powinno się dłużej nosić, niż do terminu No mi pasujeeeeeWczoraj zakończyłam też karierę u diabetologa, nie ma już potrzeby kontroli bo jest idealnie. Dostałam od razu skierowanie na glukozę po porodzie, no ale ponoć formalność przy takich wynikach. Zamówiliśmy wózek, fotelik akurat w ten sam dzień przyszedł z nową dostawą do sklepu, więc od razu wzięliśmy W sumie to tylko muszę się spakować i juuuuu ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/szczoteczka-do-zeb...556918282.html i masować te dziąsełka od samego początku. Najciekawszą i najważniejszą zasadą, która nam przedstawiła (ja byłam zaskoczona, ale potem przemyślałam i wydało mi się to baaaardzo logiczne
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się mamuśki
pisze z tel więc nie pocytuje was, ale piekne zakupy porobilyscie, poznanianko i srebrna_smugo gratki za wejście w nowe tygodnie Bylismy wczoraj na zwiedzaniu porodowki, oprowadzali nas i wszystko tlumaczyli przez 1,5 h generalnie bylam w ciężkim szoku i zbieralam szczękę z podłogi od razu widać było ze panuje tam intymna atmosfera, mega spokoj jak na porodowke, odbieraja srednio 5/6 porodów dziennie, jest 5 sal wyposażonych w wanny w których mozna rodzic, takie małe krzesełka porodowe, worki sako, piłki i kosmiczne okrągłe łóżka a z sufitu zwisaly jakies liny niczym z filmu 50 twarzy greya spodobały mi się światełka na suficie imitujące gwiazdy i bardzo delikatne światło wręcz półmrok. Do łagodzenia boli znieczulenie w kregoslup, gaz, i uwaga... AKUPUNKTURA! syna rodzilam w malym mieście w Polsce i wiec różnica jest ogromna... sale poporodowe jednoosobowe z tv, i łazienka, a na wozeczkach dla dzieci były baldachimy, no szok... zaznaczam ze to zwykły szpital nie jakas klinika prywatna, od razu się tam zapisalismy, jeszcze na msc przed tp mam u nich badanie, chcą nas obejrzeć i założyć dokumentacje. Tak mnie to pozytywnie nastawilo do porodu ze mam ochotę tam wrócić i rodzic
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magiczne rączki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

trudno, mam nadzieję, że w innym szpitalu też pozwolą karmić dziecko po swojemu póki się krzywda nie będzie działa

muszę podczytywać na komórce bo znów w tyle będę 
kupiłam termoopakowanie na butelkę, całkiem przyzwoite z babydream, a dla siebie skoncentrowany krem Palmers, bo był w promocji z kartą rossnę. Do tej pory smarowałam się Bio-oil, teraz planuję na przemian, jednym rano, drugim wieczorem. Póki co rozstępów nie mam

a co do ilości to niektóre dzieci potrzebują czestego przebierania że względu na ulewanie więc niestety i tak może się okazać, że jest mało
tylko wkładki laktacyjne jakieś inne, nawet nie pamiętam jakie.
te co są normalnie za 39.90 też mam ale nie są grube.
Nasz ślub 16.08.2014 

: Brzucha przecież ogromnego nie mam, ale jak tylko jest mąż gdzieś w pobliżu to proszę go o pomoc, żeby mi rękę podał, tak mi ciężko...
Tak mi się wszystko podnosi do gardła...Nie mogę leżeć, siedzieć ani chodzić...Ja pierdziele...
w ogóle jak sobie myślę o tym, że już tak niedługo będzie ze mną na świecie to łzy mi same płyną do oczu