|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Uwielbiam patrzeć jak moja się tak przesuwa albo wypina zawsze jak leżę to bluzka do góry i oglądam. I też się wzruszam na samą myśl, że jeszcze trochę i mała będzie z nami.
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cynamon, świetnie to brzmi, będziesz miała luksusowy poród
zaintrygowaly mnie te liny zwisające z sufitu haha Cytat:
Ja dokładnie to samo, bluzka do góry i patrzę sobie jak się przesuwa pod skórą Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję rozpoczętych tygodni
srebrna_smuga, a Ty Kochana już na ostatniej prostej jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie w Pepco mnie to wkurza, że najmniejszy rozmiar bluzeczek, spodenek itp to 68... Mogliby od 62 robić.Cytat:
A ile teraz Jaś waży? Zazdroszczę cukrów i że nie musisz już chodzić do diabetologa ![]() Gratuluję zamówionego wózka i kupna fotelika Jaki model wybraliście i jaki kolor? Piszę z komputera, więc mogę Ci wózek i termin kolejnej wizyty od razu dopisać do listy ![]() Cytat:
Nam we wtorek na zajęciach z SR położna mówiła, że z akupunkturą się nigdzie nie spotkała, że to raczej za granicą jest praktykowane. Także zszokowałaś mnie ![]() Cytat:
Generalnie Julcia mocno mnie nie kopie, ale czasem jak się wypnie przy biodrze lub pod żebrami to zaboli. Czyli raczej z tych spokojnych jest Oby jej tak zostało
|
|
#3184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, mieszkam w Niemczech
Iclosemyeyes, tez mnie to zszokowalo nawet niewiem jakbym miała tych lin użyć
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja jest spokojna bardzo w brzuszku. Ale czuje ja mocno jak sie przesuwa i obciera. Tylko ze ja nie wierze w te teorie ze bedzie taka sama jak sie urodzi. Bujda
![]() Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ale ze mnie gapa Kalafior ciążowy A co do lin to mi się to z Tarzanem kojarzy
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, spoko, tez mam kalafior ciążowy kazdemu może się zdarzyć
zartowalismy wczoraj z Tz-tem ze podwiaze się na tych linach i będę rodzila w powietrzu a on będzie lapał dziecko
|
#3189 |
|
Wtajemniczenie
|
poznanianka, kasiula wam też gratki za kolejny tydzień
![]() dzikasliwka pewnie nas dogonisz, mnie i indie Super, że masz z tymi cukrami już z głowy i wyprawkę już gotową Nie pakuj jeszcze torby bo wywołasz wilka z lasu cynamon jak to przeczytałam o tej porodówce to też rodzić mi się zachciało Szkoda, że u nas jest jak jest...Boli mnie dalej biodro i ta rwa ciągnie ;( Zuzia mnie kopie i wierci się jeszcze...dobrze, że przestało mi się podnosic do gardła ale i tak czuje dyskomfort i mega dziwne bo jeszcze w wc nie byłam.. Oglądam filmiki o karmieniu piersią i jak ściągać pokarm. Nie mogę patrzeć na ten sposób robienia tego ręcznie
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale naskrobane
Nie było mnie tylko od wczorajszego popołudnia Na szczęście udało się nadrobić ![]() Gratuluję rozpoczętych nowych tygodni Super zakupki dziewczyny, wszystko świetne Mi Malutka też spać nie daje, najpierw pod wieczór brzuch na dole mnie okropnie kłuł, ale położyłam się na boku, nie ruszałam i przeszło. Potem o godzinie 1:30 mnie obudziła swoimi tańcami aż mnie tarmosiło i tak do rana... Nie dało się jej uspokoić ![]() Z dobrych wiadomości mam taką, że przyznali nam kredyt A trochę gorsza jest taka, że czeka nas generalny remont, bo chcemy urządzić mieszkanko już tak jak chcemy żeby wyglądało, żeby potem nie bawić się w żadne remonty. No a że ja chciałabym rodzić na początku listopada to nie wiem czy zdążymy skończyć przed porodem... No ale jestem dobrej myśli ![]() Przedstawiam Wam film pt. "Mamusiu, taaaaaakie pyszne ciasteczko zjadłaś" hi hi http://www.megawrzuta.pl/download/d0...30c860e53.html
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, wspolczuje rwy, niewiem jaki to ból ale ostatnio tez mnie coś posladek bolal myslalam ze się zaczyna, ale przeszło uff
Moj mały przeziebiony i dzisiaj w domku go zostawilam, a jutro do Polski jedziemy
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Mój mały też jest spokojniutki
Raczej grzecznie sobie "pływa" , kilka razy tylko jakoś mi naciskał pod żebrami, że nie mogłam ani siedzieć ani leżeć, a tak to luuuzik ![]() ![]() cynamon_: wow z opisu wychodzi, że to porodówka marzeń . Ja muszę zapytać na następnej wizycie moją ginkę o szpital w którym chcę rodzić
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z akupunkturą się nie dziwię, też bym się nie skusiłaCytat:
my też ostatnio dostaliśmy, czekamy na uruchomienie, ale mnie to mało cieszy, bardziej przeraża czy sobie damy radę a macie już ekipę zaklepaną do remontu? faktycznie dzieciątku musiało smakować szaleństwo.
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusiek ale super!! Najważniejsze, że kredyt jest, klucze będą lada chwila
![]() Siedzę na szpilce dużej która kuje mnie w tyłek...miałam jechać z mężem na obiad do teściów ale nie wiem czy dam radę wstać ![]() Cynamon czeka Was kawałek drogi, róbcie przerwy częste i podziwiam że się zdecydowaliście jechać
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli macie jakiś sprawdzony i łatwy
przepis na szarlotkę to poproszę, bo mąż sobie zażyczył
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, dziekuje za troskę, to będzie jakieś 8 h jazdy, ale rozłoże sobie fotel na pół leżąco i dam rade
z dzieckiem i tak trzeba będzie przerwy robic bo "co chwile cos" także nie będzie źle
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za ciacho, że małej tak smakowało? ![]() Tak, dlatego moja gin mówi, że mam się nie martwić. Najważniejsze, że mała rośnie. Za tydzień mam wizytę to zobaczymy ile przez te 3 tygodnie przybrała.
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w takich warunkach to można rodzić ![]() mnie już zgaga przeszła na szczęście, 2 dni mnie trzymała. Na razie spokój ![]() Jeżeli chodzi o ruchy małej to mocno się wypina i trwa to czasem nawet pół godziny, często też nie widać na zewnątrz ale czuję " w środku", że się rusza. Wczoraj na sr jak siedziałam też zaczęła wariować i się zastanawiałam czy inni to widzą haha ![]() Dziś też idę na 16 Nic mi się nie chce, taka pogoda, ze poszłabym spać
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za gratulacje
ogromnie się cieszę, w końcu własna chatka o właśnie i Boże Narodzenie we własnym domku... Ekipy nie mamy, bo mój mąż budowlaniec (drugi fach) i się zadeklarował że sam wszystko zrobi i że najwyżej kogoś do pomocy tylko weźmie Tak że chyba wie co robi ![]() Cytat:
A szaleństwo ogromne Chyba bardzo lubi słodkie, bo zawsze po słodkim tak wariuje
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jakoś się nie mogę od wczoraj wbić w rozmowę
![]() Poznanianko - pytałaś o tortillę, ta była kupna zwykła pszenna, mąż wszędzie szukal pełnoziarnistej ale jak na złość nie było. Po dwóch takich tortillach z warzywkami, mięsem z kurczaka zamarynowanym i gotowanym i sosie z jogurtu naturalnego i łyżeczki majonezu, cukier po godzinie 110, więc spoko ![]() Czekolada nie martw się wagą, ja też od około 1,5 miesiąca albo nawet dwóch w ogóle nie tyję, waga stoi w miejscu, a dzidzia rośnie ![]() Dzika Sliwko gratuluję wizyty jak widać my słodkie mamy raczej nie mamy co liczyć na poród po terminie ![]() Ale moja gin to chyba ostatnio trochę przesadziła twierdząc, że w 37 tc już do szpitala. Jak na kolejnej wizycie już będzie 37 tc w trakcie, a ja jeszcze torba nie spakowana i jakoś mi nie spieszno do tego
|
|
|
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Robiłam wczoraj badania i wyszły te okropne robaki
Na jedno się cieszę, bo nie będę musiała leżeć w szpitalu i szukać przyczyny, ale z drugiej strony bardzo się boję tych leków, że coś zaszkodzą i w ogóle Znam dwie dziewczyny, które w ciąży były odrobaczane i urodziły zdrowe dzieci, ale wolałabym nie brać żadnych leków.. Ech zawsze coś. Jutro jadę do mojego ginekologa po dobór leków dla mnie i reszty rodziny...Z dobrych wiadomości to to, że znalazłam taki fajny kombinezon na zimę w Carrefourze za 35zł. Moja Mama chciała go kupić, bo jej się spodobał i powiedziała, że jak znajdę gdzieś jakiś co mi się bardziej spodoba, to wtedy sobie kupię sama, a ten będzie od niej. Wzięłyśmy na 6miesięcy (ale wcale nie jest jakiś duży) i stwierdziłam, że nie będę przepłacać w Smyku bo takie maleństwo szybko rośnie i bez sensu jest wywalać 140zł na trzy miesiące.
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jutro wyruszysz i będziesz na miejscu daj znać czy wszystko ok ![]() Agusiek mój mąż z teściem też remontowali sami mieszkanie nasze i robili to dzień w dzień, udało się w miesiąc ogarnąć Ściągnęłam filmik Słodko ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Kombinezonik super i faktycznie nie warto w smyku przepłacać ![]() Dziewczyny a planujecie jakieś sesje zdjęciowe rodzinne po porodzie? Oglądam sobie zdjęcia od fotografów i mam mega chęć. Mąż twierdzi, że oni tylko kase za to zbierają a ja uważam że dziecko tak szybko rośnie i warto mieć pamiątke Planujemy chrzciny dopiero 6 marca i też chcę fotografa bo u szwagierki były przypadkowe zdjęcia i beznadzieja...
|
|
#3206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny kombinezonik Cytat:
ale całymi dniami robili, czy tylko popołudniami? Bo mój mąż do 15 pracuje, to od popołudnia do nocy będzie robić...Dziękuję
|
|
|
#3207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem co się Biance stało, ale jak tylko wczoraj Wam ponarzekałam, że się tak mało rusza to od razu potem zaczęła porządnie brykać i cały dzień sobie szalała, tak że po raz pierwszy aż mnie to bolało momentami. Myślałam, że po takich harcach dzisiaj będzie miała znowu spokojny dzień, ale nie. Non stop się rusza. Uwielbiam to |
||||
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż kiedyś mówił, żeby chciał tortilli spróbować, to może zrobimy Ja ostatnio więcej jem na śniadania i kolacje, żeby choć trochę przytyć, albo przynajmniej nie chudnąć, ale uważam oczywiście na cukier. I tak po posiłkach mam w granicach 100-120 A wcześniej chudłam, bo jadłam mało, raczej więcej chrupkiego pieczywa i miałam cukry poniżej 100 zazwyczaj.Cytat:
Raczej gdybyś olała temat i nie leczyła tych robaków to wtedy pewnie mogłoby to źle wpłynąć na dziecko.A kombinezon bardzo ładny
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

bardzo lubię czuć jak sobie puka w brzuch albo przesuwa się tak zaraz pod skórą
w ogóle jak sobie myślę o tym, że już tak niedługo będzie ze mną na świecie to łzy mi same płyną do oczu

witam się w 9 miesiącu, 33 dni do tp z OM 
spodobały mi się światełka na suficie imitujące gwiazdy i bardzo delikatne światło wręcz półmrok. Do łagodzenia boli znieczulenie w kregoslup, gaz, i uwaga... AKUPUNKTURA! syna rodzilam w malym mieście w Polsce i wiec różnica jest ogromna... sale poporodowe jednoosobowe z tv, i łazienka, a na wozeczkach dla dzieci były baldachimy, no szok... zaznaczam ze to zwykły szpital nie jakas klinika prywatna, od razu się tam zapisalismy, jeszcze na msc przed tp mam u nich badanie, chcą nas obejrzeć i założyć dokumentacje. Tak mnie to pozytywnie nastawilo do porodu ze mam ochotę tam wrócić i rodzic
Nasz ślub 16.08.2014

haha
z akupunkturą się nie dziwię, też bym się nie skusiła
Kombinezonik super i faktycznie nie warto w smyku przepłacać