![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
![]() Ale zdjęcia trzeba będzie mu ogarnąć. Założyłem sobie z ciekawości konto na Sympatii, wszedłem na jego profil (podał mi nick), obejrzałem zdjęcia (opis zresztą też) i... przeraziłem się. Zero uśmiechu, ponura nadęta mina, masakra. A przecież na codzień nie jest taki nadęty.
Waga: 90,8 - 90,7 - 90,6 - 90,5 - 90,4 - 90,3 - 90,2 Edytowane przez Bardzo_Szary_Kot Czas edycji: 2015-09-24 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
faktem jest, że dużo zdjęć przypomina coś w stylu "jezdem madafaka i wgl HWDP! Mam wywalone na cały świat a baby som gupie!"
Selfie - w ogromnej ilości przypadków nie dają korzystnych ujęć, sugerują narcyzm, perspektywa jest schrzaniona. Zdjęcia z duża grupą znajomych - "po co mam się angażować, skoro ten facet ma takie towarzystwo? Nie chcę być jedną z wielu, ale wyjątkową?" Najlepsze jest zdjęcie przedstawiające tylko siebie, podczas wykonywania interesującego hobby (np. na trasie w górach, na żaglówce) z lekkim sympatycznym uśmiechem (nie kpiarskim, szyderczym, nie z pełnym uzębieniem - po prostu miły, jakby ktoś powiedział właśnie coś zabawnego) Co do tekstu: - pierwszy narzuca charakter rozmowy. Dziewczyna czuje się zobowiązana do konkretnej deklaracji i oceny: fajny-niefajny - drugi jest wstępem do neutralnej rozmowy, która daje z czasem możliwość zaprezentowania walorów charakteru i intelektualnych. Nie wywołuje się presji, za to daje możliwość wygadania się o czymś, co się mile kojarzy dziewczynie. Z czasem, jak gadka się rozwinie, można przejść do zaproponowania kawy w parkowej kawiarni, by np. obejrzeć jej psa. Mój mąż miał fatalne zdjęcie w profilu ![]() Ale zagadał o moje hobby w sposób, który wymagał odpowiedzi. Przez jakiś czas pisywaliśmy tylko o tym hobby - przy czym chciałam go wkręcić w stowarzyszenie związane z owym hobby, w którym się udzielałam. To spowodowało, że spotkaliśmy się w większym gronie. Jako wprowadzająca czułam się "odpowiedzialna" za "nowego", wiec spędzaliśmy ze sobą więcej czasu i tak się rozwinęło. Zaprosił mnie na grzyby (uwielbiam zbierać), do zoo (uwielbiam ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-24 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
![]()
aderra no na żywo nie będzie, ale przynajmniej nie zmarnuje nikomu czasu
a jak jest dobry na żywo to prędzej czy później kogoś pozna, bez płacenia kosmicznego abonamentu w ogóle śmieszy mnie silenie się oryginalność podczas wysyłania wiadomości do tych lasek większość z nich w profilach ma powpisywane zainteresowania typu słuchanie muzyki albo bieganie xD albo wszystko naraz - boks żużel curling... ciężko znaleźć z taką wspólny temat tak od razu dla mnie laska, która skreśla gościa, bo napisał "hej, pogadamy?" zamiast napisać wiersz, jest dość pusta tak samo te wszystkie opisy dla mnie w takim opisie powinno się zawrzeć najważniejsze informacje jeśli już w ogóle go pisać a nie jakieś poetyckie cuda na kiju bo jest to pretensjonalne i żenujące kiedyś trafiłem na taką która napisała coś w stylu że jest jak szczyt góry, ciężko ją zdobyć aż się musiałem przejść z zażenowania, ale to akurat była zagraniczna strona dla mnie zdjęcia, które pokażą, że nie jesteś z patoli + przestrzeganie zasad ortografii w zupełności wystarczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Krewet, ale z drugiej strony jeżeli atrakcyjna dziewczyna dostaje kilkanaście wiadomości dziennie, no to trudno, żeby odpisywała na wszystkie. Więc trzeba się z czymś przebić.
Do mnie napisały jakieś dwie dziewczyny, ale też im nie odpisałem, bo mi się nie podobały. Czy to świadczy, że jestem pusty?
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
część z tych wiadomości to propozycje sponsoringu
część z nich to żenujące komplementy na dzień dobry także pisząc proste "Hej, porozmawiamy?" już jesteś wyżej od nich poza tym jak laska chce faktycznie tam kogoś poznać, a nie połechtać sobie ego, to przejrzy profile gości którzy do niej piszą, i odpisze tym atrakcyjnym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj napisałem do iluś ładnych lasek i odpisała mniej więcej 1 na 6. Czyli jednak czasem odpisują
![]()
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Raczej niekulturalny. Bo odpowiedzieć można było, bez deklarowania chęci na rozwijanie znajomości.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
- Hej, pogadamy? - Jasne, o czym chciałbyś poromawiać? - Nie wiem, ty coś wymyśl. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
No bo to tak jest:
łojezu baby som złe, bo żadna nie odpisuje. Ale pasztety do mnie napisały, udam, ze nie widzę i nie odpiszę.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Zapomniałaś dodać, że jeśli przeciętny facet nie wpadnie w oko ślicznotce, to od razu oznacza, że jest pusta i zapewne leci tylko na kasę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Miałam raz konto na sympatii, założone z ciekawości (chyba przez trzy dni)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
adeedra, ja startuję do takich co mi się podobają, a czy one są obiektywnie ładne to nie wiem Cytat:
Edytowane przez krewet Czas edycji: 2015-09-24 o 12:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Czy obiektywnie ładne czy nie to swoją drogą. Ale sądząc po Twoich przemyśleniach z innych tematów, to intelektualistki nie są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
no może i nie, ale ważne, że ja jestem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam lekturę 'Modern Romance', tam sporo jest o tym, że wiadomość 'hejka morze poklikhasz' nie jest czymś fascynującym dla kobiety, która dostaje średnio 30-40 wiadomości dziennie. Ja sama spotkałam się ze spora ilością facetów, pisałam z jeszcze większą, ale to 'hej co u ciebie' zazwyczaj kończyło się sebą z ograniczonymi horyzontami myślowymi więc po kilkunastu takich panach dałam sobie spokój.
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Edytowane przez Callitus Czas edycji: 2015-09-24 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dla mnie to jest OK. Nie mam problemu z tym, że takie reguły funkcjonują, akceptuję je.
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale jaki jest sens zawsze odpisywać, jak się już wie, że np. dana osoba totalnie się nie podoba i od razu nie jest się zainteresowanym? Lepiej odpisać, a potem się wysilać, żeby spławić dziewczynę?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Ale odpisujesz kategorycznie, że nie jesteś zainteresowana czy wdajesz się w jakieś rozmowy, które i tak w Twoim założeniu do niczego więcej nie doprowadzą?
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czacie tak, bo tutaj już pisaliśmy wcześniej i jak laska wysyła mi swoje zdjęcie i jest brzydka to jej o tym piszę Cytat:
lubią sobie połechtać ego tym, że ktoś o nie zabiega |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
plum plum
|
Cytat:
- Hej -Hej - Co teraz robisz? a mi szczena opada, jak można zadać tak głupie pytanie... Noż kuźwa, widać, że chyba nie uprawiam właśnie gimnastyki, nie maluję obrazów ani nie tańczę, jak jestem dostępna na portalu randkowym? Kolejnymi pytaniami z tego typu są: jak Ci mija dzień, jak leci. Albo mój mistrzowski: co robisz na tym portalu? Zawsze mam ochotę komuś pocisnąć: układam górki z fusów do kawy czy coś w ten deseń. Generalnie rozmowę należy zaczynać tak, by był punkt zaczepienia. Rzucić haczyk, wymagający odpowiedzi co najmniej kilku słownej. Bo na "hej, popiszemy" to ja odpowiadam: "tak". I to jest jedyny mój włożony w tą konwersację wysiłek. Ale Elfir to najlepiej wytłumaczyła. Ja też zagaduję sama, ale robię ścisłą selekcję, musi być jakiś ciekawy opis danej osoby i punkt zaczepienia, że mamy coś wspólnego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ale wy księżniczki jesteście, nie dziwię się, że tylu dobrych chłopaków jest samych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam swego czasu konto na badoo i wiadomości typu "cześć, co słychać, jak leci, co tu robisz " po czasie zaczęłam olewać, bo wiedziałam, że nic z tego nie będzie. Tak samo zaczęcie rozmowy od "hej" odpisałam "cześć" a chłopak mi na to " ![]() ![]() ![]()
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
plum plum
|
nie jestem żadną księżniczką. Mam konto na badoo, z konkretną informacją, co mnie ciekawi itp. Jak sama piszę wiadomość pierwsza, to stać mnie na więcej niż "hej, poklikash?", tego samego wymagam od faceta. Jeśli pisze do mnie jednocześnie kilkunastu chłopów, to naprawdę szybko odpuszczę sobie rozmowę składającą się głównie z emotek i pytań o to, czy długo jestem sama i gdzie pracuję.
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A skoro mam taki punkt widzenia, to w pełni rozumiem też kobiety, które wolą być wolne, niż wiązać się z pierwszym lepszym. One też mają prawo mieć jakieś oczekiwania.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Autorze, zajrzyj na wątek singielek- te tematy były już przemaglowane x razy, a do tego możesz poznać co najmniej kilka typów kobiet i ich myślenia
![]() Osobiście uważam, że jeśli szukasz czegoś na stałe, to powinieneś: 1) zmienić portal! 2) zrozumieć i pogodzić się z tym, że większość ludzi jest niewiele warta, ale to nie oznacza, że wszyscy tacy są ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
ależ ja rozumiem wymagania
rozumiem, że mogą odrzucać błędy ortograficzne lub nieskładne wiadomości tak samo brzydki wygląd, brak wykształcenia to wszystko jest zrozumiałe ale robienie poważnego biznesu z tego, że ktoś napisał "cześć" do obcego człowieka zamiast napisać mu elaborat/wiersz jest zabawne tłumaczyłem już - byłem na różnych portalach i większość lasek ma takie profile, że nie bardzo jest się do czego odnieść Cytat:
![]() co jest dziwnego w pytaniu gdzie pracujesz? ma się ciebie pytać co sądzisz o działaniach Ratko Mladicia w Srebrenicy 1995? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale to temat na inną dyskusję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.