- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-24, 14:24   #3241
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Postanowiłam sobie zrobić prezent za te męczarnie w ciąży Zamówię sobie jak Zuzia się już urodzi rzemyk z Lilou z grawerem co mam w podpisie i datę urodzin. A co, należeć będzie mi się za te męczarnie. Ciekawe czy mąż pomyśli chociaż o kwiatach Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe
też się zastanawiam czy mój mąż wpadnie chociaż na jakieś kwiaty ja sobie już dawno zażyczyłam skromny pierścionek za córę, zobaczymy a jaką chcesz zawieszkę?
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, co do siary no nie wygląda apetycznie ale maluchy będą się aż trzasc za tym jedzonkiem u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
tak u mnie tak samo. No ja myślę, że nie będą wybrzydzać
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
O kurde srebrna dobrze wiedzieć, bo ja od soboty czasem ściskam :/ dobrze, że wieczorem wizyta u gina to mi sprawdzi czy wszystko ok

Icolsemyeyes
co do Kopernika to wiem, że chwalą sobie ale ja zostałam tam okropnie potraktowana na SORze i nikomu bym nie poleciła tej placówki za to jak się tam zachowali, poszłam z krwawieniem a Pani z rejestracji nie wiedziała czy mogę się na SOR zarejestrować tylko kazała iść zapytać się lekarza. Lekarz na szczęście pozwolił, ale co z tego jak mówiłam i babce w recepcji i lekarce, że mam taki problem skoro ważniejsze były Panie na umówienie CC. Siedziałam tam 2 godziny i umierałam ze strachu więc nie mam dobrych wspomnień z tego szpitala.
ja tam kiedyś byłam w Poradni Patologii Ciąży i faktycznie te panie z rejestracji i położne nie są zbyt uprzejme ale lekarze za to świetni, coś za coś
Stary 2015-09-24, 14:31   #3242
wizaz_p_l
Raczkowanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Postanowiłam sobie zrobić prezent za te męczarnie w ciąży Zamówię sobie jak Zuzia się już urodzi rzemyk z Lilou z grawerem co mam w podpisie i datę urodzin. A co, należeć będzie mi się za te męczarnie. Ciekawe czy mąż pomyśli chociaż o kwiatach Pamiętam jak teściowa miała focha do swojego zięcia, że jej córce nawet kwiatka nie kupił hehe
Ja też coś takiego planowałam, tylko muszę delikatnie dać mężowi do zrozumienia, że chcę coś takiego Myślałam o naszych inicjałach, np. coś w stylu S+M=N na odwrocie data urodzenia
Póki mąż w Warszawie jest to mógłby to na miejscu załatwić, ale od listopada planuje już wrócić do domu i pracować z domu. No chyba, że go później specjalnie wyślę do Wwy, albo lepiej, pojadę z nim

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Iclosemyeyes, co do siary no nie wygląda apetycznie ale maluchy będą się aż trzasc za tym jedzonkiem u mnie kropelki są niektóre przezrocztste a niektóre żółte, tez tak macie?
Ja jeszcze w ogóle nie mam
Stary 2015-09-24, 14:32   #3243
lexie42
Zakorzenienie

Mi też zdarza się czasami wycisnąć taką żółtawą wydzielinę, ale po tym co piszecie już nie będę tego robić.

Mnie od wczoraj wkurza sąsiad nade mną nie wiem co on robi, czy to jego dzieci ale co chwila słychać takie łomotanie w jego podłogę. Tak jakby ktoś ciężki zeskakiwał, no nie wiem nawet co to może być, ale zdarza się to u nich często. Wczoraj chciałam się zdrzemnąć a tu co chwila takie łup łup no to zaczęłam walić w rurki od kaloryfera, pomogło ale na chwile. A teraz jeszcze puszcza mega głośno muzykę normalnie jak kiedyś będę miała jakieś nerwy to się przejdę do niego.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 14:33   #3244
cynamon_
Zakorzenienie

Wizaz, nie martw się niektóre kobiety nie mają wcale, dopiero po porodzie im się wydziela i karmią
Stary 2015-09-24, 14:39   #3245
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
O Agusiek pytam bo zauważyłam, że mamy podobne spojrzenie (ja jestem baran;p) i teraz tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby Zuzia była skorpionem Nie znałam nigdy nikogo a jak będę miała dwie wagi w domu to chyba nie wyrobie z podejmowaniem decyzji za dwie osoby i jeszcze ja Te charmsy też fajny pomysł, szczególnie jak macie wszyscy imię na "A"

O i z urodzinkami ale byście się wbiły hehehe Ale zaciskaj nogi to może uda się wbić w strzelca

Idę umyć lodówkę bo nie mogę już siedzieć a ta rwa mi nie przeszła, kuleję na jedną nogę a czasem łapie mnie też w drugiej

czasem wodniste mi leci a czasem mega gęste żółte. Bleee

Robusta zostaw cycki aż do min 38 tyg Chyba nie chcesz być w klubie leżących
A właśnie że ja bym chciała urodzić na początku listopada a nie pod koniec myślę że na tp byłaby już klucha duża z niej i weź urodź sn Więc może na początku listopada by się udało jakoś nie chciałabym żeby miała urodziny razem ze mną, zresztą nikt by nie chciał mieć urodziny razem z matką

A co do znaku skorpiona, to znak ogółem bardzo żywiołowy i erotyczny wszyscy to mówią. Więc dziewczyny uważajmy na swoje pociechy w przyszłości Są to perfekcjoniści, czyściochy, lubią wszystko i wszystkich ustawiać wg swoich upodobań, trochę egoiści, no i wiecznie planujący. A i lubią luksusy, często w życiu dążą do czegoś. Jak coś zdobędą to szukają nowego celu i tak w kółko tak jakby - wiecznie im mało i ciągle do czegoś dążą

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-09-24 o 14:41
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 14:40   #3246
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Wizaz, nie martw się niektóre kobiety nie mają wcale, dopiero po porodzie im się wydziela i karmią
Już nie raz, nie dwa tutaj na forum potwierdziło nam się, że każda ciąża inna
Stary 2015-09-24, 14:41   #3247
poznanianka1990
Zakorzenienie

U mnie widać że coś tam żółtego jest, ale jeszcze nigdy nie cieklo. Tzn raz wieczorem przed pójściem spać na piżamie była mała plamka, ale nie dam sobie ręki uciąć czy to od wiary czy woda mi kapnęła.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 14:49   #3248
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
nie chciałabym żeby miała urodziny razem ze mną, zresztą nikt by nie chciał mieć urodziny razem z matką
Ja mam urodziny 8 grudnia, a termin na 5 grudnia zobaczymy jak "wyjdzie"
Stary 2015-09-24, 14:49   #3249
fasterka90
Zadomowienie

Pojechałam do centrum handlowego, trochę pochodziłam i teraz padam ze zmęczenia. Kupiłam sobie biustonosz do karmienia w h&m,a przede wszystkim jechałam po niespodziankę dla tz, kupiłam mu nową fife na konsole
Plecy to mnie tak bolą że chyba zaraz spróbuje ciepłego prysznica :/
Mam straszną ochotę na kluski z sosem, skocze do biedronki po mrożone

cynamon Zazdroszczę warunków w szpitalu!

Ja to chyba jestem jakaś niewrazliwa, nawet ostatnio oglądałam te 600 gramów szczęścia ale mnie to... nudziło.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 14:51   #3250
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes myślę nad banałem serduszko albo szablon dziewczynki Pierścionek podsuwałam mojemu ale on stwierdził, że w takim razie jemu tez należy się prezent że zostanie ojcem Ja mówię, że dla niego prezent to Zuzia, którą urodzę a on że ona jest prezentem dla nas oboje. Nie chciało mi się nawet komentować jego durności Pierścionek to super pamiątka, co spojrzysz to jak na zaręczynowy, że to ważny i symbol pięknego wydarzenia

Cytat:
A właśnie że ja bym chciała urodzić na początku listopada a nie pod koniec myślę że na tp byłaby już klucha duża z niej i weź urodź sn Więc może na początku listopada by się udało jakoś nie chciałabym żeby miała urodziny razem ze mną, zresztą nikt by nie chciał mieć urodziny razem z matką

A co do znaku skorpiona, to znak ogółem bardzo żywiołowy i erotyczny wszyscy to mówią. Więc dziewczyny uważajmy na swoje pociechy w przyszłości Są to perfekcjoniści, czyściochy, lubią wszystko i wszystkich ustawiać wg swoich upodobań, trochę egoiści, no i wiecznie planujący. A i lubią luksusy, często w życiu dążą do czegoś. Jak coś zdobędą to szukają nowego celu i tak w kółko tak jakby - wiecznie im mało i ciągle do czegoś dążą
A tak mnie straszyli, że skorpiony takie okropne i nie grzeczne a tu proszę. Podkreśliłam wszystko co pasuje też do mnie No to mąż będzie miał nieźle z nami

O właśnie to jak wytrzymasz z małą Alą jak będzie podobna do Ciebie?

wizaz_p_l jak mąż nie ogarnie to zamów sobie online

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Wow

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 14:56   #3251
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes myślę nad banałem serduszko albo szablon dziewczynki Pierścionek podsuwałam mojemu ale on stwierdził, że w takim razie jemu tez należy się prezent że zostanie ojcem Ja mówię, że dla niego prezent to Zuzia, którą urodzę a on że ona jest prezentem dla nas oboje. Nie chciało mi się nawet komentować jego durności Pierścionek to super pamiątka, co spojrzysz to jak na zaręczynowy, że to ważny i symbol pięknego wydarzenia

ten szablon dziewczynki jest przeuroczy szkoda, że mi niewygodnie w bransoletkach

masz rację z tym pierścionkiem, tym bardziej, że ja zaręczynowego nie noszę, bo mi w ogóle nie pasuje do obrączki, więc miejsce mam na inny

a w temacie znaków zodiaku to nawet miałam Ci pisać, że zazdroszczę, że będziesz miała najprawdopodobniej małą wagę, najlepszy znak (to piszę ja, waga ) Może faktycznie z podejmowaniem decyzji nie jest łatwo, ale poza tym same zalety U nas się szykuje mały strzelec, zobaczymy, nie znam bliżej nikogo spod tego znaku.
Stary 2015-09-24, 15:03   #3252
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo to też podobnie

Cytat:

A tak mnie straszyli, że skorpiony takie okropne i nie grzeczne a tu proszę. Podkreśliłam wszystko co pasuje też do mnie No to mąż będzie miał nieźle z nami

O właśnie to jak wytrzymasz z małą Alą jak będzie podobna do Ciebie?

wizaz_p_l jak mąż nie ogarnie to zamów sobie online

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Wow
Dziwnie Twój mąż myśli nie rozumie, że to Ty rodzisz ten prezent dla Was Jakoś powinien to zrekompensować

O to rzeczywiście podobne jesteśmy
Mój mąż właśnie mówi, że jak Ala będzie tak samo wredna i krzykliwa jak ja to nie wie jak z dwiema taki babami wytrzyma No zobaczymy jak to będzie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ten szablon dziewczynki jest przeuroczy szkoda, że mi niewygodnie w bransoletkach

masz rację z tym pierścionkiem, tym bardziej, że ja zaręczynowego nie noszę, bo mi w ogóle nie pasuje do obrączki, więc miejsce mam na inny

a w temacie znaków zodiaku to nawet miałam Ci pisać, że zazdroszczę, że będziesz miała najprawdopodobniej małą wagę, najlepszy znak (to piszę ja, waga ) Może faktycznie z podejmowaniem decyzji nie jest łatwo, ale poza tym same zalety U nas się szykuje mały strzelec, zobaczymy, nie znam bliżej nikogo spod tego znaku.
Moja mama jest strzelcem, jest taką "Zosią Samosią", wszystko co ona zrobi to będzie najlepsze i wszystkim narzuca swoje zdanie ogółem jest dobrym człowiekiem, bardzo wrażliwym i troskliwym
Stary 2015-09-24, 15:04   #3253
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja akurat nie zwracałam uwagi na znaki zodiaku. Ja też miałam być wagą (mojej mamie bardzo zależało), a się pospieszyłam 2 tygodnie i jestem zodiakalną panną
Nie wiem czemu ale sobie tak ubzdurałam, że fajnie jakby się udało i miałabym termin na listopad (nie chciałabym w grudniu rodzić, tym bardziej że miałabym termin w Boże Narodzenie).
A jeśli będzie nas stać i zdecydujemy się na drugie dziecko to chciałabym rodzić na wiosnę lub latem Najlepiej w marcu, ewentualnie w czerwcu lub lipcu. W kwietniu nie, bo u nas w rodzinie wiele osób jest z kwietnia, w maju mąż ma urodziny, a w sierpniu mamy rocznicę ślubu. Po prostu chciałabym żeby dziecko miało swoje święto

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 15:07   #3254
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Słyszę to zdanie praktycznie codziennie Zobaczymy co nam będzie dane Generalnie wagi są ok tylko ja po tylu latach myślę, że mojemu mężowi np. brakuje tego zdrowego egoizmu. On strasznie lubi wszystkim pomagać, jak ktoś go o coś prosi to leci odrazu na skrzydłach i nawet nie pomyśli, że ludzie lubią wykorzystywać. Nie raz przez to dostaje w pupę i potem muszę gadać nieśmiertelne "a nie mówiłam?". Trzeba jednak przyznać, że jest pracowity, ma artystyczną duszę i jak wychodzimy do znajomych to zawsze robi dobre wrażenie i nikt mi nie wierzy potem jak na niego marudzę jaki potrafi być No i wagi też mają chyba tak, że najlepiej funkcjonują jak jest harmonia w domu i w pracy. No i zazdroszczę też mojemu mężowi dyplomacji. Ja to jak Agusiek, jestem z tych krzykaczy. Za grosz dyplomacji ;p

O strzelca znam jednego Premier Ewę Kopacz

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-24 o 15:11
Stary 2015-09-24, 15:15   #3255
olilina
Zakorzenienie

Kurczę nie ogarniam tych cukrów.
Wczoraj po krupniku 87, dziś ten sam krupnik to pomyślałam, że zjem jeszcze do niego kromkę chleba, żeby znowu nie było tak nisko i co cukier po godzinie 133

Co do znaków zodiaku, moja teściowa i szwagierka to skorpiony
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 15:18   #3256
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Kurczę nie ogarniam tych cukrów.
Wczoraj po krupniku 87, dziś ten sam krupnik to pomyślałam, że zjem jeszcze do niego kromkę chleba, żeby znowu nie było tak nisko i co cukier po godzinie 133

Co do znaków zodiaku, moja teściowa i szwagierka to skorpiony
Bo tego się nie da ogarnąć Ja też zjadłam na obiad to co wczoraj czyli zupę krem z kalafiora, tyle że wczoraj do tego miałam podsmazane ziemniaki (cukier po 1,5h - 114), a dziś zamiast ziemniaków zjadłam 2 kromki jasnego chleba. Zobaczymy ile dziś będzie.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 15:18   #3257
fasterka90
Zadomowienie

Mi się miesiąc listopad totalnie nie podoba powiem szczerze. A mam tak w samym środku termin że raczej się nie uratuje przed tym. Jak juz musi być listopad to niech będzie 2, wtedy mamy rocznicę. Byle nie 6 bo już z 6 jest siostrzenica.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 15:19   #3258
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja akurat nie zwracałam uwagi na znaki zodiaku. Ja też miałam być wagą (mojej mamie bardzo zależało), a się pospieszyłam 2 tygodnie i jestem zodiakalną panną
Nie wiem czemu ale sobie tak ubzdurałam, że fajnie jakby się udało i miałabym termin na listopad (nie chciałabym w grudniu rodzić, tym bardziej że miałabym termin w Boże Narodzenie).
A jeśli będzie nas stać i zdecydujemy się na drugie dziecko to chciałabym rodzić na wiosnę lub latem Najlepiej w marcu, ewentualnie w czerwcu lub lipcu. W kwietniu nie, bo u nas w rodzinie wiele osób jest z kwietnia, w maju mąż ma urodziny, a w sierpniu mamy rocznicę ślubu. Po prostu chciałabym żeby dziecko miało swoje święto
Ja jakbym miała wybierać kiedy chcę żeby moje dzieciątko się urodziło to listopad byłby ostatnią możliwością no i los spłatał nam figla. Osobiście też wolałabym późną wiosnę lub wczesne lato - można zrobić imprezę urodzinową na świeżym powietrzu

Cytat:
Słyszę to zdanie praktycznie codziennie Zobaczymy co nam będzie dane Generalnie wagi są ok tylko ja po tylu latach myślę, że mojemu mężowi np. brakuje tego zdrowego egoizmu. On strasznie lubi wszystkim pomagać, jak ktoś go o coś prosi to leci odrazu na skrzydłach i nawet nie pomyśli, że ludzie lubią wykorzystywać. Nie raz przez to dostaje w pupę i potem muszę gadać nieśmiertelne "a nie mówiłam?". Trzeba jednak przyznać, że jest pracowity, ma artystyczną duszę i jak wychodzimy do znajomych to zawsze robi dobre wrażenie i nikt mi nie wierzy potem jak na niego marudzę jaki potrafi być No i wagi też mają chyba tak, że najlepiej funkcjonują jak jest harmonia w domu i w pracy. No i zazdroszczę też mojemu mężowi dyplomacji. Ja to jak Agusiek, jestem z tych krzykaczy. Za grosz dyplomacji ;p

O strzelca znam jednego Premier Ewę Kopacz
ten brak zdrowego egoizmu chyba akurat nie jest cechą znaku, bo u mnie tego nie brakuje (mój mąż by miał wiele do powiedzenia w tej kwestii ), widocznie mąż ma taki charakter ale resztę cech opisałaś idealnie

haha o nie ten przykład mnie rozłożył na łopatki bardziej mi się podoba wersja Agusiek o wrażliwej Zosi Samosi
Stary 2015-09-24, 15:28   #3259
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Agusiek mój mąż myśli dziwnie bo jeśli mogę jeszcze dodać :P to on za nim wyda 2zł to musi przemyśleć to na wszystkie sposoby hehe. No a ja lubię wydać pieniążki na już. Jak coś potrzebuje to idę i kupuję. Aaa i nie lubię fuszerki. Jeśli kupuję to musi to być przynajmniej średnia półka a na prezent to już w ogóle. Tak samo mam jak urządzam imprezy albo jest ona na wypasie albo wcale

Poznanianka jesteś panną zodiakalną i już wiem, że u Ciebie też wszystko musi być perfekcyjnie. Przez to udaje Ci się nad tą cukrzycą zapanować

olilina i da się żyć? Śmieję się bo czytałam, że skorpiony nie lubią się z lwami (moja mama) i wodnikami (moja teściowa) i chyba Zuzia będzie dawała babciom w kość

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Ja jakbym miała wybierać kiedy chcę żeby moje dzieciątko się urodziło to listopad byłby ostatnią możliwością no i los spłatał nam figla. Osobiście też wolałabym późną wiosnę lub wczesne lato - można zrobić imprezę urodzinową na świeżym powietrzu

ten brak zdrowego egoizmu chyba akurat nie jest cechą znaku, bo u mnie tego nie brakuje (mój mąż by miał wiele do powiedzenia w tej kwestii ), widocznie mąż ma taki charakter ale resztę cech opisałaś idealnie

haha o nie ten przykład mnie rozłożył na łopatki bardziej mi się podoba wersja Agusiek o wrażliwej Zosi Samosi
Jak teraz pomyślę to ten egoizm on ma tylko właśnie wobec mnie czyli swojej żony a wobec innych nie. Wydaje mi się, moge się mylić, że on lubi być spostrzegany jako ten co ogarnia wszystkich i wszystko przy tym się nie myląc. I nie raz się kłóciliśmy bo ja mam gdzieś co inni myślą o mnie i o tym co robię a on musi mieć opinie nieskazitelną. No ale i tak go podziwiam, że ze mną tyle czasu wytrzymał A Twój mąż jaki znak?

Jesień to fajny czas dziewczyny Lato było takie ciężkie teraz, nie wyobrażam sobie rodzić i karmić w taki upał. Mnie się z kolei marzył maj <3

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 15:29   #3260
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek mój mąż myśli dziwnie bo jeśli mogę jeszcze dodać :P to on za nim wyda 2zł to musi przemyśleć to na wszystkie sposoby hehe. No a ja lubię wydać pieniążki na już. Jak coś potrzebuje to idę i kupuję. Aaa i nie lubię fuszerki. Jeśli kupuję to musi to być przynajmniej średnia półka a na prezent to już w ogóle. Tak samo mam jak urządzam imprezy albo jest ona na wypasie albo wcale

Poznanianka jesteś panną zodiakalną i już wiem, że u Ciebie też wszystko musi być perfekcyjnie. Przez to udaje Ci się nad tą cukrzycą zapanować

olilina i da się żyć? Śmieję się bo czytałam, że skorpiony nie lubią się z lwami (moja mama) i wodnikami (moja teściowa) i chyba Zuzia będzie dawała babciom w kość
A widzisz to ja z kolei mam coś wspólnego z Twoim mężem jestem oszczędna i każdy grosz przemyślam, nie kupuję nic na hop siup. Zawsze muszę się zastanowić czy mi to naprawdę potrzebne Panny też są oszczędne
Stary 2015-09-24, 15:43   #3261
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz to ja z kolei mam coś wspólnego z Twoim mężem jestem oszczędna i każdy grosz przemyślam, nie kupuję nic na hop siup. Zawsze muszę się zastanowić czy mi to naprawdę potrzebne Panny też są oszczędne
I chwała za to, ze są takie osoby Gdybyśmy byli wszyscy tacy sami to ja już dawno poszłabym z torbami a tak zawsze ta druga strona pilnuje porządku

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-24, 15:44   #3262
wizaz_p_l
Raczkowanie

Nie wiem spod jakiego znaku jest moja babcia (chyba ma urodziny pod koniec sierpnia, zawsze to ukrywa) ale jest najlepsza na świecie... właśnie przywiozła mi na rowerze knedle ze śliwkami
Stary 2015-09-24, 16:01   #3263
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, dziękuję Jestem bardzo pedantyczna, czasem chyba aż za bardzo...

Iclosemyeyes, ja ogólnie też wolałabym inny miesiąc, właśnie jakiś wiosenny, ale o staraniach zaczęliśmy myśleć w styczniu, bo pod koniec grudnia dostałam w pracy umowę na czas nieokreślony. Mój mąż też chciał żeby dziecko nie było z końca roku tylko z wiosny albo lata, ale już bardzo chcieliśmy się starać i wtedy właśnie stwierdziłam, że fajnie by było jakby się udało z terminem na listopad (tym bardziej, że wiedziałam, że termin będę mieć na koniec listopada, a nie początek).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-24, 16:12   #3264
cynamon_
Zakorzenienie

Wizaz, jeju taka babcia to skarb♡
Ja generalnie nie wierzę w znaki zodiaku, każdy ma swój "osobisty" charakter, w dużej części wymieszane geny
Stary 2015-09-24, 16:13   #3265
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

Jak teraz pomyślę to ten egoizm on ma tylko właśnie wobec mnie czyli swojej żony a wobec innych nie. Wydaje mi się, moge się mylić, że on lubi być spostrzegany jako ten co ogarnia wszystkich i wszystko przy tym się nie myląc. I nie raz się kłóciliśmy bo ja mam gdzieś co inni myślą o mnie i o tym co robię a on musi mieć opinie nieskazitelną. No ale i tak go podziwiam, że ze mną tyle czasu wytrzymał A Twój mąż jaki znak?

Jesień to fajny czas dziewczyny Lato było takie ciężkie teraz, nie wyobrażam sobie rodzić i karmić w taki upał. Mnie się z kolei marzył maj <3
aa no z tym dumaniem nad każdym zakupem to też tak mam, trochę mnie to męczy ale nie umiem tego zmienić tak jak kocyk dla małej mieliśmy wybrany już dawno, a ja dalej nie mogłam się zebrać i zamówić

mój mąż to lew, podobno idealnie do siebie pasujemy ale z lwem też nie jest łatwo, bardzo jest łasy na komplementy i pochlebstwa, a najmniejsza krytyka to nóż w serce

masz rację, że w tym roku lato byłoby okropne na rodzenie, podziwiam dziewczyny, które miały termin w sierpniu
Cytat:
Nie wiem spod jakiego znaku jest moja babcia (chyba ma urodziny pod koniec sierpnia, zawsze to ukrywa) ale jest najlepsza na świecie... właśnie przywiozła mi na rowerze knedle ze śliwkami
ale bym zjadła...
Stary 2015-09-24, 16:13   #3266
Robusta
Wtajemniczenie

Cytat:
też się zastanawiam czy mój mąż wpadnie chociaż na jakieś kwiaty ja sobie już dawno zażyczyłam skromny pierścionek za córę, zobaczymy a jaką chcesz zawieszkę?

tak u mnie tak samo. No ja myślę, że nie będą wybrzydzać

ja tam kiedyś byłam w Poradni Patologii Ciąży i faktycznie te panie z rejestracji i położne nie są zbyt uprzejme ale lekarze za to świetni, coś za coś
ja sobie zażyczyłam pierścionek od męża z tej okazji zwłaszcza, że zaręczynowego nie noszę bo mi go szkoda (jest piękny, ma dużą rozetę z diamentów, którą niestety często o coś wadziłam :/) mam w grudniu urodziny więc mówię, że będzie na wszystkie okazje no i dostałam co prawda msc temu, piękny pierścionek białe złoto z diamencikiem więc już nic nie marudzę

co do lekarzy na SORze to jedna babka taka młoda nawet USG by mi nie zrobiła gdyby nie to, że przyszedł lekarz taki straszy i jej powiedział żeby jednak mnie zabrała, ale może ja też tak trafiłam, sama nie wiem...

Srebrna
Obiecuję, że nie będę tykać. Nic o tym nie wiedziałam... Ale jak już skończę 37 tydz to czemu nie :P
Ale to w ogóle nie wolno "bawić się" sutkami ?

Agusiek
mój mąż Panna i jest mega oszczędny !!! Wręcz momentami do przesady ! Ja znów czasem jestem trochę rozrzutna (chyba tylko jak kupuję kosmetyki) ale potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy bo wiem, że nie są mi koniecznie potrzebne więc ze mną tragedii nie ma. A TŻta muszę czasem przekonywać jak się waha czy coś kupić czy nie, to muszę mu ładnie wszystko podeprzeć argumentami dlaczego tak a dlaczego nie :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-09-24 o 16:21
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 16:19   #3267
cynamon_
Zakorzenienie

Zgadzam się z dziewczynami co do listopada, słaby miesiąc, chyba najgorszy...ale cóż, ja liczylam na sierpień/wrzesień ale staranka się wydluzyly nieco

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Fajnie by było gdyby mała się wykluła pod koniec października

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Co do prezentow z okazji narodzin, ostatnio pokazalam mężowi jakie pierścionki mi się podobają, a jak nie "załapał" to kupie sobie sama charmsa do mojej bransoletki, ogladalam juz takie malusie smoczki różowe ♥ słodkie
Stary 2015-09-24, 16:32   #3268
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A czemu slabo ze listopad?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-24, 16:35   #3269
cynamon_
Zakorzenienie

Karoseria, jakos tak listopad kojarzy mi się ze smutnym świętem i z zimnem na dworzu
Stary 2015-09-24, 16:38   #3270
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Aa no tak. Troche smetny faktycznie.

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości