Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 03:43   #1951
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Ja nie mam cierpliwości do bycia matka...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 05:32   #1952
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kejti az tak zle?

Irmusia zdrówka dla młodego

Kaja wysterylizujcie ją i zbadajcie nerki bo jak sa chore to koty tak robią

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie będę jej sterylizować bo ja ją oddaje..
A sikać, sika już któryś raz tak w przeciągu roku.mam wrażenie ze ona robi to po złości.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 07:06   #1953
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Oj masz masz :-* to tylko chwilowy kryzys jesteś wspaniałą mamą :-*
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 07:35   #1954
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Co jest kochana.?

Kaja ubilabym ja normalnie chyba. Ale moze byc tak ze jest zazdrosna. Moj jeden kot sie wyniosl odkad dzieci sa w domu.

Mehja ogladalam go juz tydzien temu pierwsze co pomyslalam to to zebym jej tak powiedziala ze hoho.
Stary 2015-09-25, 08:02   #1955
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Selis współczuję nerwów przed chrzciami, paskudnie się zachowali

Szuu dobrze ze poszliście do innego lekarza, oby to co zalecił przyniosło poprawę

Moja w wózku lubi leżeć, najpierw patrzy na zawieszki robaczki a jak zaczyna marudzić to smok w buzię i śpi.
A macie w wózkach jakieś zawieszki? może się dzieci nudzą? moja patrzy zafascynowana jak te robaczki latają pod wpływem ruchu wózka
Na moją zadne zawieszki nie działają w wózku, na mega ryk to albo to przetrwac i jakims cudem uspac albo wracać do domu. Oczywiscie jak tylko włoże jej ręce pod pupe i wie, że zaraz będę ja wyciągać z wózka to wszystko jest inaczej. Najbardziej jeszcze toleruje spacer w foteliku po centrum handlowym gdzie jest dużo ludzi i dużo się dzieje.

Cytat:
Przyrzekam, że Wojtek będzie jedynakiem..
Tez coraz częsciej mam takie myśli... W tym tygodniu Michalina daje mega czadu ...

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:05   #1956
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, dlaczego ten ☠☠☠any kot sika mi na łóżko!!!???
Bo jest zazdrosna i ma jedna podstawowa wadę : jest kotem

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Amen! walczę od 2 godzin
Kochane dzieciaczki

Cytat:
E tam, każda z nas czasem nie ma. Tylko nie ma wyjścia 😄

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:07   #1957
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Oglądałam Zdecydowanie!!! ;-)

Apropos wózków i spacerów. Gdy moja Laura jest marudna to ja tylko kładę ją w wózek i jadę na spacer. Latem to spacerowałyśmy nawet po 8 godzin dziennie, aż mi nogi w dupę wchodziły. Teraz juz mniej ale zdarza nam się zrobić parę ładnych kilometrów, tym bardziej gdy wróciła do nas piękna pogoda. Mała albo śpi, albo w spokoju sobie obserwuje świat. Zdarza jej się też oczywiście pokrzyczeć ale rzadko. Nawet gdy pada deszcz to rano na zakupy jedziemy wózkiem, bo wtedy jakoś inaczej funkcjonuje to moje dziecko, gdy zaliczy spacer ;-)
Jakbym czytała o moim dziecku Mam wrażenie, że się nudzi w domu i marudzi jak szalony. Spacerujemy ile się da, bo chociaż w wózku jest spokojny i może zaspokajać swoją ciekawość. Zastanawiam sie co zrobimy w zimie...

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:11   #1958
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Mojego też wózek w tyłek parzy chyba, nie znosi po prostu więc czasem go nosimy chwilę, żeby z 10 minut poleżał w wózku albo z rykiem wracamy do domu.

Alek też daje czadu ostatnio, ale nadal nie chcę żeby był jedynakiem. Zwalam to na skok rozwojowy, który trwa od 14 do 19 tygodnia. Tylko dlaczego zaczął się budzić chwilę po 5, czyli godzinę wcześniej niż zawsze??? On potem idzie spać a ja zaczynam przypominać zombie

Edytowane przez pzs1
Czas edycji: 2015-09-25 o 08:12
pzs1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:15   #1959
kejtiCe
Zakorzenienie

Wojtek obudził się około 3, zjadł i ani myślał o spaniu. W kółko marudzil.. Byłam taka nerwowa, że powiedziałam Tzowi, że ma go ode mnie zabrać bo mu zaraz coś zrobię... i Tz uspal go w bujaczku, postawił obok nas na łóżku i tak spalismy do 7..
A rano jak mnie zobaczył to śmiał się w głos
22.06.2015
Stary 2015-09-25, 08:19   #1960
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtek obudził się około 3, zjadł i ani myślał o spaniu. W kółko marudzil.. Byłam taka nerwowa, że powiedziałam Tzowi, że ma go ode mnie zabrać bo mu zaraz coś zrobię... i Tz uspal go w bujaczku, postawił obok nas na łóżku i tak spalismy do 7..
Kejtice kazdy ma lepsze i gorsze dni. Bylas pewnie wkurzona dlatego ze cie obudzil i chcial sie bawic a tez jestes zmeczona. najlepiej wziac gleboki oddech wyjsc i sie uspokoic.
Stary 2015-09-25, 08:20   #1961
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:

Alek też czasem urządza sobie pobudki w środku nocy i ani myśli spać, mam wtedy ochotę normalnie przez balkon skakać, bo jeszcze żeby tylko nie spał ale on się zaczyna drzeć a ja robię wszystko żeby nikogo dookoła nie pobudzić. Ale dziwne jest to, że to właśnie te nocne pobudki wyzwalają w człowieku najwięcej nerwów, przynajmniej u mnie
Stary 2015-09-25, 08:23   #1962
mehja
Zakorzenienie

Kejti ją w dzień mogę być oaza spokoju ale jak kilka razy Lilka w nocy nie chciała spać to mi się wyc chciało.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

To prawda, w nocy najmniej cierpliwości

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-09-25 o 09:47 Powód: literówka
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:23   #1963
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja ryczalam wczoraj w łóżku właśnie.
Chodzi o to, że on mi pięknie noce przesypial. Zjadł i od razu zasypial. A teraz się kręci jakby miał robaki...
22.06.2015
Stary 2015-09-25, 08:38   #1964
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Co jest kochana.?

Kaja ubilabym ja normalnie chyba. Ale moze byc tak ze jest zazdrosna. Moj jeden kot sie wyniosl odkad dzieci sa w domu.

Mehja ogladalam go juz tydzien temu pierwsze co pomyslalam to to zebym jej tak powiedziala ze hoho.
Tz chciał ją już wywieźć na wieś gdzies, aby jak najdalej od domu.. Mam jej dość, przekonałam się tylko ze koty są głupie i ich nie lubię jutro będę dzwoniła do teściow że przywiozę ją tam..
Zazdrosna nie jest bo jak nie było Leny to też zdarzyło się jej siknac do łóżka ale myślałam ze jest mała i no zdarzy jej się. Ale teraz wiem ze robi to po złości. Sika tam Gdzie śpi pies. Dwa miechy były zamkniete drzwi do sypialni przed kotem ostatnio zaczęłam otwierać jak jestem w domu i ☠☠☠ana naszczala :/

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Bo jest zazdrosna i ma jedna podstawowa wadę : jest kotem

Kochane dzieciaczki

E tam, każda z nas czasem nie ma. Tylko nie ma wyjścia 😄

To bardzo poważna wada ze jest kotem :p

Cytat:
Chodzi o to, że on mi pięknie noce przesypial. Zjadł i od razu zasypial. A teraz się kręci jakby miał robaki...
Powiem Ci.. Będzie gorzej :p

Nie mam wody ! I nie na pół miasta ;( a ja mam tyle prania.

Lena
Stary 2015-09-25, 08:44   #1965
Selis
Zadomowienie

Cytat:
To piateczka! :/ Franek to samo! Obudził sie o 1 ani mysli spać. Po drugiej godzinie prob uspiania obudziłam TZ i on go uspil, bo ja chyba bylam za bardzo nerwowa w tym lulaniu i dokładnie to samo o 7 wielkie oczy i dzien dobry! Jeszcze gdyby on spal, albo w dzień, albo w nocy, a u niego ani jedno ani drugie. W dzien jak juz go uspie to śpi 30 min i wszytko w tym temacie. Wczoraj jak na spacerze spał ponad godzine to sprawdzałam czy oddycha
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:45   #1966
gabisun
Zakorzenienie

Witam! jak zwykle z doskoku

Kaja nasz kot robił to samo, zamykałam za każdym razem drzwi. Robił tak jak byl mały, po sterylizacji juz nigdy sie mu nie zdarzyło, do sypialni już nie wchodzi nawet jak drzwi są otwarte. I też miałam ochotę wystrzelić go w kosmos przekonałam się tylko, że wolę jednak psy
Tyle dobrze, że jest wychodzący i nie muszę ciągle kuchni pilnować, czy na blat nie wskakuje

Szuuu twój za szybko rośnie? a co ja mam powiedzieć jak młody jest już poza siatką centylową

O której wychodzicie na spacery? ja zawsze chodziłam po południu, ale teraz chyba trzeba zacząć chodzić w południe jak już szybko ciemno i zimno się robi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 08:50   #1967
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! jak zwykle z doskoku

Kaja nasz kot robił to samo, zamykałam za każdym razem drzwi. Robił tak jak byl mały, po sterylizacji juz nigdy sie mu nie zdarzyło, do sypialni już nie wchodzi nawet jak drzwi są otwarte. I też miałam ochotę wystrzelić go w kosmos przekonałam się tylko, że wolę jednak psy
Tyle dobrze, że jest wychodzący i nie muszę ciągle kuchni pilnować, czy na blat nie wskakuje

Szuuu twój za szybko rośnie? a co ja mam powiedzieć jak młody jest już poza siatką centylową

O której wychodzicie na spacery? ja zawsze chodziłam po południu, ale teraz chyba trzeba zacząć chodzić w południe jak już szybko ciemno i zimno się robi
No ja w bloku.. Wzięlismy go, tzn tz przyniósł zanim zaszłam w ciążę. I teraz nie wyobrazam sobie za chwilę rączkujacej Leny i kuwety. Albo wchodzącego kota na blat gdzie robię Lenie jedzenie.. Mam go dość. Pójdzie na wieś i będzie miał dobrze a ja spokój :p
Psy są takie mądre :p
Wysterylizowalabym ją jak by miała zostać ale do nowego mieszkania na wiosnę na 200000000% jej nie biorę.

Btw co żeś się nie odzywasz

Ja na spacer wychodze ok 12-13.

Lena
Stary 2015-09-25, 08:58   #1968
industria
Zakorzenienie

Kejti, mnie tez nocki istatnio zalamują.....grubcio piwknie mi spal od 20 do 4 potem mleko i znow do 8-8.30 teraz budzi sie o 2 ,o 5 a od 7 juz nie spi.... :wmur: moze faktycznie to ten skok 14-19 (czy jakos tak) no bo co innego? W sumie to sie jakos tak zaczelo chrzAnic ok 2 tygodni temu.....

Cytat:

Łeee to moja na szczescie tylko 97 centyl
Stary 2015-09-25, 09:03   #1969
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
No ja w bloku.. Wzięlismy go, tzn tz przyniósł zanim zaszłam w ciążę. I teraz nie wyobrazam sobie za chwilę rączkujacej Leny i kuwety. Albo wchodzącego kota na blat gdzie robię Lenie jedzenie.. Mam go dość. Pójdzie na wieś i będzie miał dobrze a ja spokój :p
Psy są takie mądre :p
Wysterylizowalabym ją jak by miała zostać ale do nowego mieszkania na wiosnę na 200000000% jej nie biorę.

Btw co żeś się nie odzywasz

Ja na spacer wychodze ok 12-13.
no tak jakoś się zebrać nie mogę a im dłużej mnie nie ma, tym trudniej nadrobić i się wbić wrzesień jeszcze aktywny, bo urodziny małej, potem chrzciny. Ale teraz będzie luzik to czas się znajdzie

no 12-13 to chyba najlepsza pora, bo ciepło i można rano coś ogarnąć. Muszę zmienić trochę organizację.

Kejtice tak bywa czasami, są gorsze momenty, ale to nie znaczy, że jesteś złą matką jak sobie pomyślę ile ja miałam kryzysów, ile razy się wydarłam na mala na Michałka jeszcze mi się nie zdarzyło, chociaż zdanie "a rycz sobie" padło kilka razy

Tyle dobrze, że zasypia bez problemu, takiego klocka nie dałabym rady lulać

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:04   #1970
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Przyrzekam, że Wojtek będzie jedynakiem..
Alessandro tez! !!!

A co sie Stalo ?
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:08   #1971
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o moim dziecku Mam wrażenie, że się nudzi w domu i marudzi jak szalony. Spacerujemy ile się da, bo chociaż w wózku jest spokojny i może zaspokajać swoją ciekawość. Zastanawiam sie co zrobimy w zimie...
No właśnie, też się zastanawiałam. Ja na pewno będę chodzić ale to na jeden spacer dziennie i nie tak długo jak teraz. Wtedy to mogą być marudy z tych naszych dzieci...

Cytat:
Laura też tak ma. Budziła się na jedzenie i na przewijaku się rozbudzała ale po odłożeniu do łóżeczka od razu zasypiała. A od trzech dni jak budzi się o 5.30 na jedzenie to bawi się potem i gada i jęczy i marudzi, zasypia po 6.30 jak ja juz musze wstać. Także od 5.30 nie śpię. Mam nadzieje, ze to chwilowe ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:10   #1972
poldzik
Zadomowienie

Kejti
Juz doczytalaM. U nas od paru dni pobudka o 4 i gadanie do 5!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:16   #1973
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ale się moja naryczala... Oboje wstali dużo za wcześnie, tż wychodził wcześniej i nic nie pomógł więc z małą na rekach robiłam śniadanie, ogarnialam syna, siebie. Chciałam nakarmić to zasnela na cycu a musiałam jeszcze ja ubrac więc ryyyyk, nie mogła się uspokoić. Pobieralam wszystkich, ja ululalam, wsadzam w fotelik i od nowa. Wychodzenie z domu z 2 dzieci na konkretną godzinę to masakra. W drodze powrotnej prawie zasnela a tu do domu trzeba i znów ryk. Teraz jak może spać to pewnie już nie zaśnie a ja się będę wściekac że nic nie zrobię a to jedyny czas w ciągu dnia kiedy mogłabym cokolwiek ogarnąć.. Po południu syn już nie w humorze, córka już na pewno nie zaśnie i nic nie idzie zrobić...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:29   #1974
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kejtice kazdy ma lepsze i gorsze dni. Bylas pewnie wkurzona dlatego ze cie obudzil i chcial sie bawic a tez jestes zmeczona. najlepiej wziac gleboki oddech wyjsc i sie uspokoic.

A Ty to w ogóle jesteś moim guru, ogarniasz twinsy i jeszcze myślisz logicznie

Btw pomaga Ci ktoś czy sama ? Do mnie czasem mama przychodzi ale za rzadko
Cytat:

Właśnie o to chodzi ze szybko przyzwyczajamy sie do dobrego i potem CYK dzieciak wszystko zmienia. Z dziećmi pewne jest tylko to ze nic nie jest pewne

U mnie tez zaczęła Po nocach jesc jak szalona . Mdleje 🏾

Stary 2015-09-25, 09:29   #1975
Domincia_1987
Zadomowienie

Ja tez się wkurzam bo ostatnio nic nie mogę zrobić bo Michalina cały czas się domaga uwagi, w domu ciagle sajgon

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:37   #1976
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Domi moja tez taka " mniej samodzielna " pewnie sie nudzą

Z tym klimatem to hujnia . Tez wynosiłam G na płac zabaw koło 17 w ramach spaceru a tu zaraz będzie ciemno

Stary 2015-09-25, 09:41   #1977
sylwka321
Wtajemniczenie

Miałam pocytowane i jak zwykle szlag trafił. Ehh

Ale coś tam pamiętam

Szuu jak dobrze, że poszliscie do innego lekarza. Wszystko się e końcu ułoży! I Konradek będzie miał rodzeństwo hihi

Jak moja płacze to zawsze lecę zobaczyć o co kaman, tez juz rozpoznaje jej płacz, zanim wezmę ją na ręce staram się zainteresować ja zabawka, gadam do niej, dopiero jak nie działa to tulę

Irmusia dużo zdrówka, tak dużo dużo dużo. Nie ma nic gorszego jak chore dzieciaczki

Monika ja i tak podziwiam, że masz dwójkę a jeszcze mimo wszystko znajdujesz czas na wizaż!!

Co do fotelików, to noo my na razie na etapie rozkminki czy wkładkę dla noworodka wyciągać nawet jeszcze nie myslalam o następnym foteliku

Kejti ja też tak spaceruje, Adelka lubi w wózku jeździć, zazwyczaj śpi, a jak nie śpi to sobie obczaja minionka albo krokodylka zawieszonego na budce ale zapominam endomondo włączać na spacery... Jak rolki czy bieganie to zawsze, a o soacerowaniu zapominam a to przecież też sport!!

Nam się wczoraj zamarzylo morze.. No i obecnie jesteśmy w drodze zostaniemy na noc lub dwie. Jedziemy do swinoujscia tż prowadzi, Adelka śpi, ja nadrabiam Wizaz, a pieseł w bagazniku obczaja drogę przez okno ciekawa jestem jak zareaguje na morze, to będzie jego pierwszy raz
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 09:44   #1978
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kejti ją w dzień mogę być oaza spokoju ale jak kilka razy Lilka w nocy nie chciała spać to mu się wyc chciało.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

To prawda, w nocy najmniej cierpliwości
Dokładnie.. Noce są najgorsze.

Cytat:
Powiem Ci.. Będzie gorzej :p
Nie strasz..

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
To piateczka! :/ Franek to samo! Obudził sie o 1 ani mysli spać. Po drugiej godzinie prob uspiania obudziłam TZ i on go uspil, bo ja chyba bylam za bardzo nerwowa w tym lulaniu i dokładnie to samo o 7 wielkie oczy i dzien dobry! Jeszcze gdyby on spal, albo w dzień, albo w nocy, a u niego ani jedno ani drugie. W dzien jak juz go uspie to śpi 30 min i wszytko w tym temacie. Wczoraj jak na spacerze spał ponad godzine to sprawdzałam czy oddycha
U mnie na kolanach podczas lulania śpi. Odkładam - zaczyna się wiercić i stękać. Drapie się po twarzy, wyrywa sobie smoka. Chyba zwiążę mu ręce.

Cytat:
Około 11. Generalenie dlatego, że to jest pora jego drzemki i wtedy właśnie śpi w wózku.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Kejti, mnie tez nocki istatnio zalamują.....grubcio piwknie mi spal od 20 do 4 potem mleko i znow do 8-8.30 teraz budzi sie o 2 ,o 5 a od 7 juz nie spi.... :wmur: moze faktycznie to ten skok 14-19 (czy jakos tak) no bo co innego? W sumie to sie jakos tak zaczelo chrzAnic ok 2 tygodni temu.....

Łeee to moja na szczescie tylko 97 centyl
Właśnie dziś rano uświadomiłam sobie, że może się zacząć skok i podwójnie się załamałam.
Tylko to u nas jest już od dawna, w sensie pobudka już o 22.

On kiedyś miał przed kąpielą drzemkę o 18.30, a teraz zaczęłam go kąpać w porze tej drzemki. Może to jest powód?

Cytat:

Kejtice tak bywa czasami, są gorsze momenty, ale to nie znaczy, że jesteś złą matką jak sobie pomyślę ile ja miałam kryzysów, ile razy się wydarłam na mala na Michałka jeszcze mi się nie zdarzyło, chociaż zdanie "a rycz sobie" padło kilka razy

Tyle dobrze, że zasypia bez problemu, takiego klocka nie dałabym rady lulać
Teraz mam chyba jeden wielki kryzys. Ogólnie nie krzyczę na niego, ale czasami mam go po prostu dość

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Laura też tak ma. Budziła się na jedzenie i na przewijaku się rozbudzała ale po odłożeniu do łóżeczka od razu zasypiała. A od trzech dni jak budzi się o 5.30 na jedzenie to bawi się potem i gada i jęczy i marudzi, zasypia po 6.30 jak ja juz musze wstać. Także od 5.30 nie śpię. Mam nadzieje, ze to chwilowe ;-)
Ja też mam taką nadzieję.

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Kejti
Juz doczytalaM. U nas od paru dni pobudka o 4 i gadanie do 5!
Dzieci nam się popsuły..

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale się moja naryczala... Oboje wstali dużo za wcześnie, tż wychodził wcześniej i nic nie pomógł więc z małą na rekach robiłam śniadanie, ogarnialam syna, siebie. Chciałam nakarmić to zasnela na cycu a musiałam jeszcze ja ubrac więc ryyyyk, nie mogła się uspokoić. Pobieralam wszystkich, ja ululalam, wsadzam w fotelik i od nowa. Wychodzenie z domu z 2 dzieci na konkretną godzinę to masakra. W drodze powrotnej prawie zasnela a tu do domu trzeba i znów ryk. Teraz jak może spać to pewnie już nie zaśnie a ja się będę wściekac że nic nie zrobię a to jedyny czas w ciągu dnia kiedy mogłabym cokolwiek ogarnąć.. Po południu syn już nie w humorze, córka już na pewno nie zaśnie i nic nie idzie zrobić...
Ciebie to już w ogóle można podziwiać!

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Właśnie o to chodzi ze szybko przyzwyczajamy sie do dobrego i potem CYK dzieciak wszystko zmienia. Z dziećmi pewne jest tylko to ze nic nie jest pewne

U mnie tez zaczęła Po nocach jesc jak szalona . Mdleje 🏾
Dokładnie! Co już mamy jakiś rytuał, to zaraz wszystko szlag trafia!

Nie pocytowało mi wszystkiego na lapku
Cos, podziwiam Cię za ogarnianie bliźniaków Jak one usypiają w dzień?

Uspałam Młodego o 9 i przynajmniej wzięłam sobie gorący prysznic. Teraz piszę do Was, a z sypialni słyszę nawoływanie już.
22.06.2015
Stary 2015-09-25, 09:48   #1979
sylwka321
Wtajemniczenie

Aa i ja cała noc mam zapalone cotton ballsy, bo nie chce mi się ich włączać i wyłączać także się pala ciągle. Już baterie musiałam zmienić, bo ledwo ledwo dyszały
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 10:04   #1980
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie wczoraj o tym myślałam, że trzeba będzie zmienić pory.
Teraz wychodzę z nią przed południem po zakupy a po południu na spacer jak jest już tż. za miesiąc przesuwanie czasu i ciemno będzie już o 16 więc zostanie nam chyba tylko ten poranny spacer
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości