Mamy marzec 2016. Część II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-25, 15:47   #4861
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Dziewczyny, a ta wyprzedaż w next kiedy się w uk zaczyna? i w ogóle jakie sklepy z dziecięcą odzieżą warto odwiedzić w uk?
Rodzice chyba polecą za 2m-ce to bym ich wykorzystała bo mam kilka ciuchów z nexta z sh i boskie są, ładne, fajnie uszyte, materiały porządne.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 15:47   #4862
Olgietka
Zakorzenienie

Dobra.. udało mi się zweryfikować listę z h&m - 1308,30 zł
Natomiast doszedł smyk i tu mi wyszło 522,89 zł

i nie, nie stać mnie, żeby wydać prawie dwa klocki na ubranka, które posłużą max trzy miesiące

Help!
Stary 2015-09-25, 15:47   #4863
nyny15
Raczkowanie

Też oglądałam Rozmowy w Toku.
Ten pierwszy to jeszcze luz, kumaty nawet - ale ten drugi gościu to masakra jakaś, przełączyłam, bo nie mogłam patrzeć.

Śliczne ciuszki

Ja dziś rozkminiam trochę wózki, będzie ciężko. Miałam dostać, ale jednak nie dostanę, bo osoba od której miałam przygarnąć jednak nie będzie się go pozbywać. Więc trzeba rozkminiać temat
Stary 2015-09-25, 15:48   #4864
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ta wyprzedaż w next kiedy się w uk zaczyna? i w ogóle jakie sklepy z dziecięcą odzieżą warto odwiedzić w uk?
Rodzice chyba polecą za 2m-ce to bym ich wykorzystała bo mam kilka ciuchów z nexta z sh i boskie są, ładne, fajnie uszyte, materiały porządne.
oooo na nexta też choruję! Musiałaś mi przypominać?!
Stary 2015-09-25, 15:54   #4865
caro_83
Raczkowanie

Ja z ciuchami obrałam taką strategię, że w miesiącu staram się wydać na same ciuszki jakieś 200 zł, ale w tym wydałam jakieś 400 więc średnio się tego trzymam. tak czy siak do marca na pewno się tego uzbiera, mama też coś doniesie już zapowiedziała, że sobie nie daruje - niestety nie mam żadnych bliskich koleżanek po których mogłabym coś odziedziczyć, w rodzinie też jakoś do dzieci się nie kwapią, u męża podobnie więc wszystko we własnym zakresie , oczywiście dziadkowie i moja siostra tez coś na pewno dokupi
Stary 2015-09-25, 15:59   #4866
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Olgietka od dziś tylko wizaż, bo przepadniesz bez reszty

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Ja wiem, że pierwsze co odwiedzę jak już poznam płeć to h&m. Byłam, widziałam, zachorowałam i na pewno wyjdę z siatkami
A dla starszych dzieci już, tak 2, 3 latka uwielbiam ciuchy w Zarze, jakość może taka se, ale ciuszki według mnie boskie
Stary 2015-09-25, 16:03   #4867
Olgietka
Zakorzenienie

O rany! Dziewczyny Ja chcę z nexta WSZYSTKO już machnęłam koszyk na 632zł
Wdech... wydech... wdech... wydech.... ffffffffffff

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 16:03   #4868
mira81
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wybaczcie cisze z mojej strony ale chyba odreagowuje podroz i nie mam na nic sily.. a musze dzisiaj sie zebrac w sobie bo zaplanowalismy z mezem romantyczny wieczor ehhm...
Co do wozkow..jak bylam w pl nagadalam sie z bratowa ktora jest na wylocie tzn ma termin na 5 pazdziernika..ona kupila wozek baby merc. Obejrzalam w sklepie..no calkiem mi sie podoba. Mojemu mezowi bardziej podobaja sie bebetto. Zreszta nie moglam wyjsc z podziwu jak bardzo sie wkrecil w wozki..w sklepie szalal wypytywal kazal sobie wszystko pokazywac..gorzej niz ja
A co do ciuszkow to nie mam weny..
Musze sie wybrac do jednego sklepu gdzie maja stare kolekcje za przyslowiowe grosze..znaczy sie centy...
Malinka znasz sklepy Sympa na barbesie? Raj jesli chodzi o ciuszki dzieciecie..petit bateau, sergent major itp..czasem po 1-2 € tyle ze trzeba sie nagrzebac..zreszta dla doroslych tez mozna wylowic super rzeczy..naf naf, zara, etam a i haute couture sie trafi..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:05   #4869
_emma
Zakorzenienie

Od rana mi zimno.. Ciasto już prawie gotowe.. czekoladowe z wiórkami kokosowymi, zapraszam!
Stary 2015-09-25, 16:06   #4870
nyny15
Raczkowanie

caro83 to grubo!
Ja na razie nawet 400 nie wydałam na ciuchy dla siebie, kupiłam tylko 2 pary spodni, jedne legginsy i w lumpku jedna bluzkę z marszczeniem na brzuchu.

Co do krojów - też mam wrażenie, że pierwsze miesiące to najlepiej pajacyki, bo najmniej ściągania, a zdaje się, że trzeba będzie często pieluchę zmieniać
Stary 2015-09-25, 16:15   #4871
Olgietka
Zakorzenienie

Laski... Czy mi się wydaje, czy ja dziś zaczęłam 5 miesiąc? Tzn. Skończyłam 4 miesiąc. Bo dziś 18tydzień zaczynam
Stary 2015-09-25, 16:15   #4872
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wybaczcie cisze z mojej strony ale chyba odreagowuje podroz i nie mam na nic sily.. a musze dzisiaj sie zebrac w sobie bo zaplanowalismy z mezem romantyczny wieczor ehhm...
Co do wozkow..jak bylam w pl nagadalam sie z bratowa ktora jest na wylocie tzn ma termin na 5 pazdziernika..ona kupila wozek baby merc. Obejrzalam w sklepie..no calkiem mi sie podoba. Mojemu mezowi bardziej podobaja sie bebetto. Zreszta nie moglam wyjsc z podziwu jak bardzo sie wkrecil w wozki..w sklepie szalal wypytywal kazal sobie wszystko pokazywac..gorzej niz ja
A co do ciuszkow to nie mam weny..
Musze sie wybrac do jednego sklepu gdzie maja stare kolekcje za przyslowiowe grosze..znaczy sie centy...
Malinka znasz sklepy Sympa na barbesie? Raj jesli chodzi o ciuszki dzieciecie..petit bateau, sergent major itp..czasem po 1-2 € tyle ze trzeba sie nagrzebac..zreszta dla doroslych tez mozna wylowic super rzeczy..naf naf, zara, etam a i haute couture sie trafi..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Nie znam, ale pewnie teraz odwiedzę Tylko będę musiała męża wyciągnąć jak już przyjdzie pora na zakupy, bo zakazał mi na Barbes samej jeździć Ja czekam na Soldes zimowe i wtedy pewnie na sklepy coś ruszę
Z takich outletów to tylko La halle znam, ale tam nie ma jakiś rewelacyjnych cen niestety Chociaż perełki się zdarzają

Wieczoru romantycznego zazdroszczę Dawno już takiego nie mieliśmy i chyba trzeba coś będzie zaplanować

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-09-25 o 16:18
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:16   #4873
Olgietka
Zakorzenienie

Słabo coś piszecie dziś
Dziada trzeba wykończyć, bo nowy już czeka. Ładny taki Amerykanski Postarała się emma
Dawać! Dawać!
Stary 2015-09-25, 16:16   #4874
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Laski... Czy mi się wydaje, czy ja dziś zaczęłam 5 miesiąc? Tzn. Skończyłam 4 miesiąc. Bo dziś 18tydzień zaczynam
nie wydaje Ci się Początek 18 tygodnia to początek 5 miesiąca
Stary 2015-09-25, 16:16   #4875
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja się skupiam na pajacach i spioszkach to najlepiej sprawdzalo się przez pierwsze miesiące przy pierwszej córce, miałam dużo innych ubranek ale mało kiedy zakładałam
ja tez pajace I spiochy najwygodniejsze
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
super śliczne ciuszki

malinka9191 ładny avatar

marta1986222 fajnie, że masz zaopatrzone ciucholandy, ja ostatnio nie mogłam się w swoim dopatrzyć jednego sensownego bodziaka czy kawałka kaftanika, jutro idę szperać na rano i może coś wyhaczę

Na razie kupiłam tyle:
Załącznik 6059295
te dwa na górze z wyprzedaży Tesco- dwie piżamki , na dole ten pięciopak ze Smyka o którym już pisałam- 5 bodziaków z długim rękawem. Tych rzeczy z walizki od mamy nie będę wstawiała bo za dużo by zdjęć było hehe. Jutro jak coś wyszperam to wrzucę jeszcze

a zapomniałam gwiazdka997 3mamy kciuki za wizytkę oczywiście
sliczne ubranka

Cytat:
a najwieksze wyprzedaze sa w drugi dzien swiat ale w tamtym roku jak dobrze pamietam troche wczesniej sie zaczely

Cytat:

i nie, nie stać mnie, żeby wydać prawie dwa klocki na ubranka, które posłużą max trzy miesiące

Help!
Cytat:
O rany! Dziewczyny Ja chcę z nexta WSZYSTKO już machnęłam koszyk na 632zł
Wdech... wydech... wdech... wydech.... ffffffffffff
wdech wydech chyba nie mozesz ogladac stronek z ubrankami
na poczatku dziecko duzo nie potrzebuje bo szybko rosnie I moim zdaniem szkoda kupowac na zapas
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:18   #4876
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Słabo coś piszecie dziś
Dziada trzeba wykończyć, bo nowy już czeka. Ładny taki Amerykanski Postarała się emma
Dawać! Dawać!
Ciężko coś nam to dziś idzie
Stary 2015-09-25, 16:18   #4877
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Słabo coś piszecie dziś
Dawać! Dawać!
przy takim tempie to pewnie jeszcze kilka dni nam zejdzie
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:22   #4878
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
nie wydaje Ci się Początek 18 tygodnia to początek 5 miesiąca
Wooohoooo

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość

wdech wydech chyba nie mozesz ogladac stronek z ubrankami
na poczatku dziecko duzo nie potrzebuje bo szybko rosnie I moim zdaniem szkoda kupowac na zapas
Ja to wszystko WIEM.. i co z tego? Jak te śpioszki, pajacyki, skarpetusie i kombinezoniki są takie cudaśne, że to się nie da nie kliknąć

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Ciężko coś nam to dziś idzie
No ja nie wiem właśnie co się dziś dzieje z koleżankami?
Tak to zapierdzielają jak szalone a jak trzeba się spiąć to cisza

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
przy takim tempie to pewnie jeszcze kilka dni nam zejdzie
To nie może tak być!
Stary 2015-09-25, 16:23   #4879
nessea
Raczkowanie

Cytat:
U mnie wyprzedaz w next jest w drugi dzien swiat od 5 rano. Ja uwielbiam chodzic na wyprzedaze i zawsze z siostra (i zenska czescia rodziny, jak nas na swieta odwiedzaja) jezdzimy juz na 5. Fajne rzeczy mozna kupic w debenhams(tam jest duzo roznych firm), m&s, disney store, h&m, tesco, asda, mothercare, mamas&papas, primark (nie wiem jak z jakoscia dla niemowlakow teraz, bo 6 lat temu rozciagaly sie w praniu), BabiesRus, duzo rzeczy dla dzieci, niekoniecznie ubranek - Argos, House of Fraser (tez duzo roznych firm)
Sprawdz co jest u Ciebie w miescie.
Juz teraz zaczely sie wyprzedaze, takie do 50% a za pare tygodni beda 70-80%
A moje ulubione sklepy to next, disney store, tesco, asda i m&s

Cytat:
Help!
Mysle ze powinnas moze poczekac az pojedziesz w poniedzialek do tego duzego dzieciecego, a potem dokup to co bedziesz uwazala ze Ci brakuje. Ja w pierwszej ciazy mialam zdecydowanie za duzo ciuszkow, a przeciez te pieniazki mozna przeznaczyc na cos innego, tez fajnego. Ale w zupelnosci Cie rozumiem, chyba w pisaniu takich rzeczy jestem dobra, bo w rzeczywistosci tez ciezko bedzie mi sie powstrzymac, bo wszystko jest takie ladne, a potem nawet wmawiam sobie ze i potrzebne
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Od rana mi zimno.. Ciasto już prawie gotowe.. czekoladowe z wiórkami kokosowymi, zapraszam!
Juz kolejny raz sline przlykam myslac o tym ciescie.

Olgietka Juz piaty miesiac. Wooow Ale ten czas leci dziewczyny.
Z ciekawosci weszlam na maila i oto BellyBestFriend mowi ze dzisiaj wlasnie zaczynam 17 tydzien

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-25 o 16:26
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 16:23   #4880
Olgietka
Zakorzenienie

nyny, darolka.. Wy czasem sprawdzacie pocztę na wizażu?
Stary 2015-09-25, 16:26   #4881
Darkanddark
Zakorzenienie

Bla bla bla, ile jeszcze zostało?

Ja Dzisiaj powinnam dostać baty, bo zjadłam frytki.. Chyba szybko nadrobie te -4kg haha. A ciuszkom zrobię zdj później, bo się piorą :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:30   #4882
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
U mnie wyprzedaz w next jest w drugi dzien swiat od 5 rano. Ja uwielbiam chodzic na wyprzedaze i zawsze z siostra (i zenska czescia rodziny, jak nas na swieta odwiedzaja) jezdzimy juz na 5. Fajne rzeczy mozna kupic w debenhams(tam jest duzo roznych firm), m&s, disney store, h&m, tesco, asda, mothercare, mamas&papas, primark (nie wiem jak z jakoscia dla niemowlakow teraz, bo 6 lat temu rozciagaly sie w praniu), BabiesRus, duzo rzeczy dla dzieci, niekoniecznie ubranek - Argos, House of Fraser (tez duzo roznych firm)
Sprawdz co jest u Ciebie w miescie.
Juz teraz zaczely sie wyprzedaze, takie do 50% a za pare tygodni beda 70-80%
A moje ulubione sklepy to next, disney store, tesco, asda i m&s

Mysle ze powinnas moze poczekac az pojedziesz w poniedzialek do tego duzego dzieciecego, a potem dokup to co bedziesz uwazala ze Ci brakuje. Ja w pierwszej ciazy mialam zdecydowanie za duzo ciuszkow, a przeciez te pieniazki mozna przeznaczyc na cos innego, tez fajnego. Ale w zupelnosci Cie rozumiem, chyba w pisaniu takich rzeczy jestem dobra, bo w rzeczywistosci tez ciezko bedzie mi sie powstrzymac, bo wszystko jest takie ladne, a potem nawet wmawiam sobie ze i potrzebne

Juz kolejny raz sline przlykam myslac o tym ciescie.
Wiem, wiem... no przecież ja sama nie dopuszczam do siebie myśli, żeby wydać tyle kasy na pierwsze trzy miesiące życia dziecka na same ciuszki...
Spokojnie.. dam radę... na razie nic nie wywalam, ale usiądę sobie - spiszę na kartce co potrzebuję, żeby mi się jakoś strasznie ciuszki nie dublowały i będę przebierać i wywalać. Taki mam plan. Drogą eliminacji

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Bla bla bla, ile jeszcze zostało?

Ja Dzisiaj powinnam dostać baty, bo zjadłam frytki.. Chyba szybko nadrobie te -4kg haha. A ciuszkom zrobię zdj później, bo się piorą :-P
Frytki z majoooonezem A dopiero co makaron jadłam

Ja póki co nie piorę. Zrobię to hurtowo

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

do 5000 musimy dobić?
Ja się nie znam

Po prawej stronie masz numer postu...
Myślę, że jak się bardzo postaramy to jeszcze dziś dziada wykończymy

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Heeeelooooł ... ja sama nie udźwignę tematu
Stary 2015-09-25, 16:30   #4883
nessea
Raczkowanie

Olgietka Drogą eliminacji - rozbawilas mnie, bo ja zawsze tak robie jak jestem na wyprzedazy. Najpierw ponabieram rzeczy a potem musze sie pogodzic z tym ze niektore musze odlozyc, bo zwyczajnie nie sa mi potrzebne takie same ale z innym wzorkiem. Myslalam ze mi przejdzie jak synek podrosnie, ale nic sie nie zmienilo - to sie leczy jakos?
Stary 2015-09-25, 16:30   #4884
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem... no przecież ja sama nie dopuszczam do siebie myśli, żeby wydać tyle kasy na pierwsze trzy miesiące życia dziecka na same ciuszki...
Spokojnie.. dam radę... na razie nic nie wywalam, ale usiądę sobie - spiszę na kartce co potrzebuję, żeby mi się jakoś strasznie ciuszki nie dublowały i będę przebierać i wywalać. Taki mam plan. Drogą eliminacji

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Frytki z majoooonezem A dopiero co makaron jadłam

Ja póki co nie piorę. Zrobię to hurtowo
Tak się zastanawiam, bo pewnie kupie specjalny proszek i płyn do płukania prania dla dzieci i potem przepiore jeszcze raz wszystko w tym proszku, bo jednak używane z sh to warto porządnie.. Wiadomo.
I tu moje pytanie - może macie jakieś polecane proszki i płyny? Delikatne w zapachu i dla wrażliwej skóry?
A może nie ma to znaczenia i można w normalnym prać? :-P
Stary 2015-09-25, 16:32   #4885
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie wiem właśnie co się dziś dzieje z koleżankami?
Tak to zapierdzielają jak szalone a jak trzeba się spiąć to cisza
jak mnie nie ma, to potem kilka stron mam do nadrabiania a tak to ciiiiszaaa
Stary 2015-09-25, 16:32   #4886
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Olgietka Drogą eliminacji - rozbawilas mnie, bo ja zawsze tak robie jak jestem na wyprzedazy. Najpierw ponabieram rzeczy a potem musze sie pogodzic z tym ze niektore musze odlozyc, bo zwyczajnie nie sa mi potrzebne takie same ale z innym wzorkiem. Myslalam ze mi przejdzie jak synek podrosnie, ale nic sie nie zmienilo - to sie leczy jakos?
Jakby to powiedziała moja babcia: 'dzieci! Wam to biedy trzeba!' :-P
Stary 2015-09-25, 16:33   #4887
nessea
Raczkowanie

Darkanddark nie wiem czy w Polsce jest ale ja uzywalam FairyNonBio dla mojego synka i teraz tez zamierzam. Mysle ze powinien to byc proszek z przeznaczeniem dla maluszkow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-25, 16:34   #4888
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

do 5000 musimy dobić?
Ja się nie znam

Po prawej stronie masz numer postu...
Myślę, że jak się bardzo postaramy to jeszcze dziś dziada wykończymy
już coraz blizej finału
Stary 2015-09-25, 16:34   #4889
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Jakby to powiedziała moja babcia: 'dzieci! Wam to biedy trzeba!' :-P
Usmialam sie do lez Moja Babcia powiedzialaby zapewne to samo

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-25 o 16:37
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-25, 16:36   #4890
malinka9191
Zakorzenienie

Kur#a chleb mi się przypalil i całe mieszkanie zadymione i śmierdzi spalenizną
A chleb pewnie do kosza pojdzie wrrrr

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości