|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Karmienie w kosciele hmm kontrowersyjne. Ale jak dziecko ma 2 lata i zajada krakersy to niech je nie mam nic przeciwko.
Czesto sa msze dla dzieci i rodzice przychodza chetnie bo nikt krzywo nie patrzx jak dziecko male biega. u nas ksiadz mowil ze TO JEST MSZA DLA DZIECI starsze osoby zaprasza wczesniej |
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas jest specjalna msza dla dzieci. Ta była dla dorosłych, więc rodzice powinni odpowiednio się zająć dziećmi, by nie przeszkadzały. Jak dziecko sobie cicho zajada to ok, też nic mi do tego, jeśli msza jest dla dzieci to też nic nie mówię ;-)
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Chciałam się przywitać i dołączyć do zacnego grona. W przyszłym tygodniu przeprowadzam się z Warszawy do Gorzowa Wlkp, czy któraś z Was jest z rejonu i może polecić lekarza? Ja czuję się doskonale, dodatkowo od tygodnia czuję ruchy dziecka (18tc). Niecierpliwie oczekuję na UZG, ponieważ poprzednie wykazała łożysko centralnie przodujące, kolejne (już za tydzień objawi czy stan się unormował). Naturalnie zależy mi na doskonałej opiece, dlatego jeśli któraś z Was jest z okolic Gorzowa i może polecić lekarza - będę wdzięczna. Pozdrawiam ciepło Dorota ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ponato co podpowiadają koleżanki, radzę nawilżać śluzówkę płucząc gardło zaparzonym, zmielonym siemieniem lnianym. |
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry wszystkim
ale dzisiaj pospałam, u mnie dzisiaj pochmurno. Mąż mnie wkurzył , poszedł se na piwo i wrócił o 6.00 rano więc się wściekłam ![]() Cześć dreamer_87 dlatego ja już wcześnie(coś 8-9t.c.) poszłam na L4 za namową mamy bo sama byłam za głupia chyba na początku. monica1989 na przeziębienie najlepszy czosnek, cebula, płukanie solą morską gardła, nieznajomaO ja kupowałam rzeczy dla ciężarnych stacjonarnie w Rzeszowie w sklepie "Lady Plus", są tam większe rozmiary ale też odzież ciążowa od rozmiaru "XS" w górę. Ja wzięłam L trochę luźne ale dzieciak może sobie pływać w spokoju ![]() Smerfetka mi jeszcze mleko nie leci ale to już chyba niedługo bo mam takie balony że też już się w żadne bluzki sprzed ciąży nie mieszczę i wyłazi wszędzie pół cycka hehe i ściśnięte pod szyję prawie, teraz to zostały mi koszule i luźne bluzki. Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-09-27 o 10:43 |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda u mnie piękna, mam nadzieję, że u Was też
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak to nie masz przyjeżdżać? Byłam 3 razy na pogotowiu w różnych miejscach i za każdym razem lekarz zajął się mną. Co prawda usłyszałam, że to wczesna ciąża itp, ale nikt mi nie odmówił pomocy. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2015-09-27 o 10:54 |
||
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
u mnie dziś śliczna pogoda, obiad mam ugotowany wczoraj przez mamę - więc szykuje się leniwa niedziela co do karmienia dziecka piersią w kościele to jeszcze się z tym nie spotkałam, mogła przecież wyjść na chwilę przed kościół.
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie ciężarówki!
Od 6 nie moglam spac. Dzis na obiad robie pizze. Na sniadanie byla jajecznica i nalesniki. Obejzalam wlasnie Porody na polsat cafe i oczywiscie sie poplakalam. Milego dnia grubaski 😉
|
#309 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Z tą rodzinką w kościele to szaleństwo. Też bym była zdegustowana. Co to za problem wyjść na karmienie gdzieś poza kościół?? Co do wózków to ten adamex fajnie wygląda. Słyszałam jakieś opinie na temat tej formy ale nie umiem sobie teraz przypomnieć czy były dobre czy nie Ogólnie to taka trudna sprawa z wyborem że trochę stresuje mnie wybieranie. Nie chcę by się okazało później że źle wybrałam...
|
|
|
|
#310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajmowała się nim rok od sierpnia ja jestem z nim w domu. I często pyta o nianie, czy przyjdzie, czy idę do pracy. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
W kwestii wózka to też nie wiem, jaki będzie najwygodniejszy. Najważniejsze jest dla mnie chyba jednak to, by był lekki i zwrotny, co pozwoli mi na zejście z 4 piętra i poruszanie się po różnej nawierzchni ;-) na razie jeszcze się nie rozglądam za wózkiem.
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jazda...
jestem w 15 tyg a nie mogłam zjeść śniadania bo zaczęło mnie tak mdlić że wylądowałam nad kibelkiem. nie spodziewałam się takich rzeczy już.
|
|
#313 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Teraz w nawiązaniu do tego serialu powstaje kolejny - Better call Saul (o tym prawniku z Breakinga). Sama też szukam czegoś ciekawego bo nie mam co oglądać
Cytat:
). Jedna (dziś 18l) biegała po kościele, chodziła sobie, kilka razy zawędrowała aż na ołtarz. Była nawet gdzieś pod nogami u księdza odprawiającego mszę . Mama prosiła, błagała, straszyła. Przed wyjściem do kościoła siostra się zaprzysięgała, że tym razem będzie grzeczna. I bach. Mama była na skraju wytrzymałości . Jak nie chciała siostry zabierać do kościoła to było płacz, darcie, proszenie "mamusiu ja chcę iść do Bozi", "będziesz grzeczna?" I w koło macieju. Pamiętam jak pewnego dnia (nie po niedzielnej mszy, jakoś chyba po różańcu) mama wzięła siostrę do zakrystii prosząc księdza (a był to kawał chłopa, z brodą, okularami, no fest) by ją postraszył, że księdza się będzie słuchać. Ksiądz tylko zaczął się nabijać z mamy, że się za bardzo przejmuje. I że jak siostra podrośnie to zmądrzeje. Teraz, po kilku(nastu) latach ludzie zaczepiają siostrę jak idzie z mamą czy babcią i pytają "czy to ta dziewuszka co tak mamie nerwów napsuła?". Siostrze jest wstyd, ale generalnie twierdzi, że to nie ona i że została z kimś pomylona Druga siostra chodziła po kościele, ale w niedalekiej odległości od mamy. Ludziom zabierała różańce w październiku. Pod koniec różańca mama szła z nią do wyjścia i oddawała ludziom ich różańce (obwieszona wręcz jak rumun )Cytat:
Cytat:
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Idę po rossnę
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole zadziwia mnie fenomen flipsów, krakersów, paluszków dawanych małym dzieciom na zapychanie się zawsze i wszędzie.Mąż rano zwlókł mnie z łóżka, także też już zaliczyliśmy kościół. Teraz śniadanie i wybieramy się pierwszy raz z kotem na spacer już biega w szelkach po ogródku i się oswaja śmiesznie będzie |
|
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam nic do dzieci chodzących po cichu po kościele i cichutko się bawiącym. Jednak dzisiaj to było przegięcie. Puszczanie auta na resorach, krzyki, wrzaski. Masakra. Też chodziłam do kościoła z rodzicami i rodzeństwem i rodzice rozsadzali nas pomiędzy sobą, żebyśmy nie wariowali i nie halasowali. Ta rodzinka dziś była zajęta tylko sobą, a po prostu przeszkadzali. Poza tym to jest tylko godzina, więc dziecko jest w stanie wytrzymać w spokoju. Te chociaż nie jadły, za to matka popijała wodę ha ha
Edytowane przez milenujdka Czas edycji: 2015-09-27 o 11:57 |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też. A później narzekanie, że dziecko taki niejadek, bo obiad to ledwo rozgrzebie Moja była bratowa tak robiła.. A to bułeczka, a to chrupki, krakersy, orzechy, a może trochę budyniu.. I dziecko wiecznie napchane, nawet nie miało kiedy nabrać apetytu.I też rozumiem, że nie da się dziecka super upilnować i czasem się rozpłacze, ale jednak trzeba próbować a nie, że może robić co chce, bo dziecko. Tak jak oczekujemy zrozumienia dla siebie, tak musimy zrozumieć, że jak ktoś poświęca ten czas na kościół, to mu się skupienie i czas na modlitwę należy. I obce dziecko nie powinno tego psuć co niedzielę. I uważam, że po to są specjalne, naprawdę fajne, śpiewane, wesołe msze dla dzieci, że dobrze jest z nich korzystać w miarę możliwości. Wtedy nikt nie ma pretensji i niech sobie dziecko urządza wycieczki skoro rodzicom to nie przeszkadza. |
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam malucha i niestety w kościele krzyczy i się źle zachowuje nie pozostaje nic innego jak stoję pod kościołem, są otwarte drzwi więc słyszę mszę i ganiam za małą, a jak była młodsza i domagała się jedzonka to karmiłam w samochodzie trochę się jednak krępuję tak z gołym cycuchem, nie muszą wszyscy widzieć i wiem że komuś może wydać się to niesmaczne więc się ukrywałam
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Malina dzieki za podpowiedz..wlasnie wyciagnelam crumble z piekarnika.. pachnie pieknie i oczywiscie juz od razu ociupinke sprobowalam. PY SZO TA
czemu ja tego wczesniej nie robilam??Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba uszanować że ktoś chce msze w spokoju przeżyć a nie z odglosem ciamkania... Pieska nie udało się narazie żadnego przygarnac :-( trudno szukamy dalej...chociaż w opcji jest York :-P Stres mnie ogarnia bo coś mojej cytrynki nie czuje....może gdzieś się przesunęła i dlatego?
Natalka 25.05.2009 Edytowane przez darolka Czas edycji: 2015-09-27 o 12:13 |
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Bonku mi też te kolorki się strasznie podobają
![]() Milenujdka mnie też czasami drażni takie zachowanie dzieci w kościele a już karmienie piersią w kościele o nie... powinna była wyjść napewno jest w kościele na to miejsce.Ja też wróciłam z kościółka u nas jak na razie są tylko dzieci biegające po kościele ale to jeszcze jakoś do wytrzymania. Co do wózków ja też jestem z 4 piętra![]() Darolka nie martw się na pewno jakiegoś znajdziecie teraz jest tyle ślicznych piesków czekających na nowych właścicieli Smerfeka jak Ci się przypomni opinia to dawaj znać. Bo naprawdę ten wózek pięknie wygląda zwłaszcza na żywo ten szary i białe rączki jest prześliczny i wydaje się wygodny ![]() Emma nawet mnie nie załamuj już prawie 4 kg do przodu a teraz właśnie jadę do teściowej na obiad i zaś będzie jedz Gosia no jedz... dobrze gotuje ale tłusto...Dobra uciekam kochane buziaki i do wieczorka |
|
|
|
#322 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do tego stopnia, ze pozniej rosol jadlam dopiero na drugi dzien, bo bardziej mi smakowal z mezem teraz rzadko gotujemy, on woli mieso a dwa dania to za duzo dla nas, ale nie powiem czasem mi brakuje takiego typowo niedzielnego obiadku domowego u mamusi a kiedys wybrzydzalam ![]() Cytat:
po wczorajszym Twoim gorszym dniu dzidzia dala Ci znac, ze wszystko jest dobrze i mama nie powinna sie tak zamartwiac ![]() Cytat:
czekam dalej.. dreamer_89 super, ze do nas wrocilas i ze wszystko dobrze u was ![]() Cytat:
![]() gosza82 ja ogolnie o wozkach adamex slyszalam dobre opinie ja dzis po imprezie wstalam rzezka maz i reszta znajomych zdycha rzeczy tak sliczne, ze.. gdybym miala pewnosc, ze bede miec synka to chyba wszystko od niej bym kupila lacznie z piekna kolyska w stanie idealnym powybieralam takie neutralne ubranka (lacznie 7 pajacow, 4 polspiochy, 8 bodow z krotkim rekawkiem, 3 koszulki i 2 czapeczki za jedyne 15 funtow ogolnie cala jej wyprawka byla w kolorach niebieskich i szarych, cudo mowie wam az zapragnelam synka a tu moje zdobycze |
|||||
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do kościołów i dzieci to slyszalam kiedys fajna historie
maly chłopczyk chodzil po kościele w końcu zobaczył księdza w konfesjonale przygląda mu sie chwile i nagle 'co tak cicho siedzisz zesrales sie?' Hahaha :hahaha: miny rodziców i ich czerwone twarze podobno bezcenne a ludzie w około mieli niezly ubaw
|
|
|
|
#324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
karmienie piersia w kosciele w tramwaju NIEEEEE
jesli to ma uspokoic dziecko to mozna mu dac w kosciele dlugiego chrupka czy biszkopta i miec to wczesniej luzem przyszykowane, bo grzebanie po wozkach wyciaganie paki chrupek otwieranie i bieganie z tymi chrupkami masakra jakas, jakby moje sie darlo w kosciele i biegalo przeszkadzalo itp to nastepnym razem poszlabym sama do tego kosciola jesli bym miala z kim zostawic dziecko, bedzie wieksze bedzie chcialo chodzic i bedzie rozumialo po co sie chodzi do kosciola itd to wtedy mozna zabierac, jak komus nie przeszkadza ich latajace po kosciele dziecko to ich sprawa ps.niedlugo znaczna w kosciele na mszy zmieniac pampersa... |
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
Fjolek zastanawiałam się z tym pampersem. To o czym piszesz przeszło mi przez myśl. Skoro dziecko się najadło to trzeba byłoby je przebrać. Ale to już byłoby znaczną przesadą. Jestem już po obiedzie, ale chodzi za mną coś i nie wiem co. Rozmrażam kiełbaski, ugotuję ryż, warzywa, podsmażę wszystko i może to będzie to ;-) teraz delektuję się herbatką z miodem i cytryną, pójdę na spacer i później zrobię sobie danie.
|
|
|
|
#327 |
|
przyczajony tygrys
|
Bonku, rozwalilas mnie
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
niewiem ale ja np nie ogarniam tego karmienia byle gdzie.. nie bylam jeszcze nigdy wciazy ale wydaje mi sie ze dzieci jedza raczej o stalych porach ..i jak sie ma w domu niemowlaka to mozna posiedziec polgodziny dluzej w domu i wyjsc dopiero jak zje i sie go przebierze i potem sie ma chyba z 2 godziny spokoju zanim bedzie z nowu glodne ewnetualnie mozna odciagnac pokarm do butelki awaryjnie
a tu wlaza te matki w krakowie do tramwaju maja podjechac 5 przystankow jeszcze ale cycek na wierzchu i karmi bo 15 minut niewytrzyma ..nie wiem nie rozumiem tego i tyle ja bym tak nie robila rozumiem 10 godzinna podroz pociagiem, sa przedzialy dla matek z dziecmi itd, tramwaj bus autobus co sie dluzej niz godzine nie jedzie jest to jakas parodia dla mnie, nie wiem co one chca pokazac jestem matka i sie tego nie wstydze i bede se karmic gdzie misie podoba nawet sie niebede zaslaniac a coz to cycka ktos nie widzial ;p przeciez obok takiej mlodej matki moze stac jakis psychol zboczeniec albo male dzieci ktore nie musza ogladac nagich piersi, a w ogole kobiety i mezczyzni maja prawo czuc sie skrepowani jak ktos przy nich wyciaga cycki i karmi |
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Nie bylo mnie wczoraj a tu na nowym watku i juz tyle stron musze was pozniej nadrobic a teraz biore sie za obiad.
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam tak z moją małą, że nie koniecznie jak była głodna to domagała się cycucha ale jak chciała spać to chciała się do niego przytulić, więc ja mało co wychodziłam w publiczne miejsca przez 6 miesięcy, ponieważ później sama odrzuciła przyjaciela
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Ja spałam dzisiaj w dzień i dodatkowo jestem teraz bardzo podekscytowana dzisiejszym wydarzeniem dlatego teraz spać nie mogę 
Hasałam sobie bez stanika po domu i nagle czuję że koło brodawki mam mokro. Zobaczyłam taką niedużą mokrą plamkę. Pomyślałam że przy sprzątaniu się czymś pomoczyłam więc zaraz o tym zapomniałam. Za parę godzin sytuacja się powtórzyła ale że nadal robiłam różne rzeczy w kuchni to pomyślałam że to zbieg okoliczności...
Ale jak przed chwilą sobie siedziałam i po raz trzeci zrobiło się mokro to żaróweczka mi się zaświeciła
Tamtum verde można ten w sprayu? Pamiętam, że pastylki brałam w poprzedniej ciąży.

Byłam 3 razy na pogotowiu w różnych miejscach i za każdym razem lekarz zajął się mną. Co prawda usłyszałam, że to wczesna ciąża itp, ale nikt mi nie odmówił pomocy. 

Ogólnie to taka trudna sprawa z wyborem że trochę stresuje mnie wybieranie. Nie chcę by się okazało później że źle wybrałam...

(obwieszona wręcz jak rumun 

czekam dalej..