|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Np. herbatkę w zimę do takiego termoopakowania na spacer?
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
kamilka super, czyli teraz jest dobrze
oby tak cały czas! ![]() Cytat:
Super wyglądasz ![]() Ja się naoglądałam dzisiaj skarpetek i czapeczek i żadnej nie kupiłam w rezultacie Za to kupiłam półśpiochy i body
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz dawno nic nie kupilam, za duzo wydatkow ostatnio... takie wieksze rzeczy jak wozek, materac to bede dopiero w grudniu kupowac jak sie przeprowadzimy
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Czape zimowa tez jeszcze musze kupic
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Przesiadłem się na komputer i teraz Cię widzę MallaMi super wygladacie.
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
kamilka świetne wiadomości teraz trzymać tylko trzeba kciuki żeby taki stan się utrzymał.
Ja dopiero teraz się do wizażu dorwałam bo zaczęliśmy remont, w połowie ściana stoi i już mogę sobie wyobrazić jak dziecięcy pokój będzie wyglądał.
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Macałam dzisiaj ten kombinezon w h&m, o którym mówiłyście i jest świetny. Bardzo mi się spodobał, taki cieplutki się wydaje, ale cena też fajna
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny przeżyłam pierwszy dzień w szkole Nie jest tak źle jak myślałam.
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Hah u mnie remont w pełni, dzisiaj akurat wylewki robili i musiałam siedzieć u rodziców. Aktualnie chodzimy po deskach od pokoju do pokoju bo m.in. korytarz jest wylany. Pewnie to tak postoi z 2-3 tygodnie nim wyschnie i kupimy panele. Już marzę, żeby skończyć ten remont i skupić się na kompletowaniu wyprawki bo prawie nic nie mam, a szczerze powiedziawszy boję się, że poród może się zacząć wcześniej przecież tak dużo kobiet rodzi 1-2 miesiące wcześniej.
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
To widze, że u wszystkich remont pełna parą. Trochę się przemęczenie, ale później jakie efekty będą.
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niestety zacznie się jak urodzę, czyli w styczniu. Wtedy dom będzie zamknięty i będzie można działać w środku, aż się boję. Ale jak sobie pomyślę, że na całkowicie swoim, po swojemu, na swoim podwórku to aż mi się przyjemnie robi
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() Wczoraj bylismy na pikniku lotniczym poogladac F16 ![]() Kamilka, bardzo dobre wiesci U nas remont w pazdzierniku zaczniemy... Jak pomysle o tym balaganie to mi sie slabo robi. Dzis wycieczka do BRW bo maja -20% na wybrane szafy, to moze cos sie uda ustrzelic, jak nie to pewnie sami zrobimy, czego bym nie chciala. Spokojnej i slonecznej niedzieli zycze ![]() PS czy mam cos komus dopisac? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale piękna pogoda dziś słoneczko od samego rana świeci, dawno tak nie było. U nas dziś niedziela chandlowa, czyli jedna z dwóch w roku kiedy są sklepy otwarte, ale jak pomyślę o tych tłumach ludzi to aż mi słabo i zostaniemy w domu. Może gdzieś na mały spacer pójdziemy.
|
|
|
|
#1334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poza tym dobry szpital jest oczywiście w Ligocie (z tym ze tam głównie cesarki i ciąże z komplikacjami) i na Raciborskiej też jest niezły, ale tam już warunki gorsze. No i jest prywatna klinika na Łubinowej, warunki i wszystko super podobno, ale ja bym się tam nie odważyła rodzić bo nie ma żadnej opieki neonatologicznej, jak coś z Dzidzią nie tak to trzeba transport do innego szpitala organizować zdjęcia będą jak złożymy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn chyba polecam mój kombinezon już do mnie leci, więc mam nadzieję ze niedługo zdam relację czy wszystko z nim ok Wczoraj odebraliśmy to łóżeczko i przymierzyliśmy do miejsca gdzie planowaliśmy wstawić (między komodą a ścianą) no i zabrakło dosłownie jednego cm, nie damy rady tam go wcisnąć My dziś idziemy na roczek córeczki mojej koleżanki kinder party
|
|||||||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dooobry bardzo. Piekna mamy dzisiaj pogode
Ewusia myslalam tez o Bonifratow, moja mama uwaza, zebym nie robila scen z tym moim zadupiem, ze ona tam bedzie i nie da sie zbyc byle jakim tekstem. Kuurde no mam problem. Wiem, ze tam u mnie to bedzie maly problem logistyczny, na Slask bede musiala juz w grudniu przyjechac, a to sie znowu wiaze z rozlaka z tz, ktos musi w domu palic w piecu. Magda nie ma co sluchac innych. Kazdy Ci powie cos innego. Zrob tak jak czujesz. Jak uwazasz, ze nie dasz rady, to szkoda kasy. Inna sytuacja bylaby jakbys miala studia bezplatne, wtedy niczym nie ryzykujesz. 2000 zl to troche sporo, w szczegolnosci teraz, jak jest tyle wydatkow.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrr w temacie remontow...mam ochote zabic szwagierke.wie ze jestem w ciazy,rozwalila kawalek sciany miedzy naszymi mieszkaniami czyli slychac wszystko z jednego mieszkania do drugiego,a ta przychodzi w niedziele,rozpoczyna jakies spiewy ze swoim facetem,pogwizduje,a później biora wiertarke udarowa...nie rozumiem i nikt mi nie wyjasnil dlaczego musiala rozwalic kawalek sciany pomiedzy naszymi mieszkaniami...czy na glupote nie ma zadnego paragrafu?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Magda poza tym jak cos nie zaliczyla w czerwcowym terminie, to miala jeszze wrzesien. To jest troche inna sytuacja. A jak Ty czujesz? Dasz rade ogarmac studia, prace, dzidziusia? No chyba, ze juz masz wszystko dla dziecka kupione i przygotowane.
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Ps. Poza tym co w sytuacji iesli zaczniesz rodzic wczesniej. Jaaa wiem, ze wszystko bedzie dobrze, ale roznie bywa co jesli urodzisz w grudniu? Sesja w plecy, 2000 zl w plecy.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Baby dawaj ją
Cytat:
Wiem właśnie, że wszystko może się wydarzyć. W grudniu raczej nie urodzę (termin na koniec stycznia), ale obstawiam, że skoro moja mama przenosiła nas wszystkich o 2-3 tyg to pewnie u mnie też tak będzie. Czyli urodzę w pierwszych dwóch tygodniach lutego. A jeśli będzie tak jak ostatnio z sesją to albo na porodówkę pojadę z egzaminu albo z porodówki na egzamin Przyjaciółka mówi, że w takim razie mogę przedłużyć sesję i zdawać ją później. No, ale sam na sam z egzaminatorem? po prostu się boję a jeśli nie dostanę grzecznego dzieciaczka tylko z kolkami albo czymś Jeju ale mam dylemat! Tż powiedział, żebym brała. On właśnie zaczął szkołę (zaoczne liceum, ale nie musi być co weekend na zjazdach ) to akurat jak zrobię przerwę to we dwoje skończymy razem w tym samym czasie - ja licencjat zdam, on maturę. I wtedy będziemy mogli myśleć nawet o wyjeździe (i kolejnym dzieciaku ). Z drugiej strony teraz nie puszczę tego roku i skończę szybciej prawdopodobnie No nie wiem tragedia |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
I przedluzysz do 31.03, bo dluzej nie daja, da Ci to realnie 2 tygodnie dluzej, gdzie musisz juz chodzic na zajecia i zdawac zalegle egzaminy. Czerwcowa sesja pod tym wzgledem jest lepsza. We wrzesniu zajmujesz sie tylko sesja, a nie sesja i zajeciami plus malym dzieckiem. Poza tym jak bardzo stresujesz sie egzaminami, to moze miec to troche inny wplyw na Ciebie i rzeczywiscie mozesz urodzic wczesniej. Pamietam, ze u mnie to czasami juz w polowie grudnia latalo sie za wykladowcami.
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Styczeń to ustalanie gdzie, co i jak a 2 tyg pierwsze lutego to egzaminy. Dwa kolejne to sesja poprawkowa i ewentualny tydzień na przedłużenie. . Jeśli nie zdam w pierwszym terminie to mam tydzień-maks 2 tygodnie na zdanie, a nie 2 miesiące. Eh przerąbane |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, ze wczesniej pisalam, ze looz, ale tez nie wiedzialam, ze placisz za te studia. Tak jak pisalam dla mnie 2 tys zl, to bardzo duzo kasy na to zeby tylko wydac i nie skorzystac z tego. Teraz Ci sie bardziej przydadza na dziecko.
Zrob sobie liste za i przeciw, nie sugeruj sie opiniami innych ludzi, tylko swoim subiektywnym odczuciem.
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony wiem, że nie mogę zapomnieć o sobie i tylko skupić na dziecku. Masakra. Sorka, ze was tak męczę tym tematem |
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny nadrobiłam Was ale wszystkim nie odpiszę Gratuluje zakupów.Magda ja z szydełkiem dużo wspólnego nie miałam (no kiedyś coś próbowałam, ale niewiele), zaczęłam od czegoś takiego, niedawno robiłam z t-shirtów dywanik (najprostszy ścieg z możliwych), który niestety dalej jest niewykończony bo mi t-shirtów brakło A teraz robię drugą już bransoletkę, sznur szydełkowo-koralikowy. Nadal to najprostszy ścieg z możliwych, ale jaka duma, że taką drobnicę potrafię poskromić Także powodzenia, z pewnością dasz radę, rękawiczka nie wygląda na trudną ![]() W temacie remontów: mój genialny tż wymyślił, że rzeczy tamtego pokoju na czas remontu nie będzie wynosił do mieszkania teściowej (ma miejsce by trzymać nasz bałagan, np. stary pokój tż i ona nie ma nic przeciwko), tylko będą sobie u nas stać radośnie w pokojo-kuchni. Mówię mu że jak nie chce nosić to ok, wózek fotelik i tak będziemy prać, reszta to rzeczy w kartonach czy do wytarcia. Ale jest też krzesełko do karmienia, który dostaliśmy od teściowej. Najwcześniej używać będziemy go za jakieś 9 miesięcy No i mówię, by do tego czasu wynieść, bo po co ma zajmować miejsce w mieszkaniu? Niedużym, BEZ miejsca do przechowywania? A ten że nie, bo po co ma zajmować miejsce w domu mamy, a u nas w "pustym pokoju dziecka" przecież nie przeszkadza Ostatecznie i tak trzeba będzie to powynosić, bo jednak trzeba będzie pomalować tez cały kuchnio-pokój. W efekcie mam wszystko mocno zakurzone, mega zagracony pokój, a wynosić i tak trzeba to będzie. Plus uparciuch, który chce wszystko trzymać w mieszkaniu. Ja rozumiem, jak ma się strych, piwnice, pawlacz, cokolwiek. Ale na kij nam grat tej wielkości, który będzie nam póki co zupełnie niepotrzebny w niedużym mieszkaniu! Poza tym - paneli już w tamtym pokoju nie ma, dwa otwory wybite, ale następne rzeczy dziać się będą dopiero w środę. Czuję że do grudnia nie skończymy No i okazało się że musimy kupić nowe łózko, bo obecne raczej się do nowej sypialni nie zmieści, albo nie zmieści się szafa ![]() Przepraszam że tak marudzę, ale podejście tż do remontu mnie TOTALNIE rozwala...
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
25 zł. Komplet do wózka - poduszka i kołderka. Brać nie?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Tym to się nawet nie przejmuję - bardziej kiedy Tż będzie miał delegację czy coś A co do remontu Nienawidziłam tego okresu wyprowadzki/wprowadzki kiedy wszystko brudne, nie wiesz gdzie co jest i w ogóle Ale już nie długo będzie po a tymczasem marudź do woli ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- A i tam jest jeszcze mufka do wózka ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- I chciałam zauważyć, że sowy są niebieskie, a mój wózek jaki jest? a no niebieski To musi być przeznaczenie |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Brać!
O, mam jeszcze coś śmiesznego związanego z remontem. Kuli ściany. U nas remont trwa tak między 16 a 19, bo pan robiący oprócz tego pracuje normalnie. Po tym sprzątamy klatkę schodową (tzn. musieliśmy bo przy kuciu ścian strasznie się wszędzie kurzyło). Do ciszy nocnej później jest jeszcze kilka godzin. Sąsiadka ok. 18 wezwała policję, że hałasujemy Swoją droga jak ona miała fantazję zmienić sobie drzwi zewnętrzne to nie dość, że otwierają się one na schody, co jest niedozwolone i niebezpieczne, sprzątała tylko swoje półpiętro, i to tylko podłogi (a kurz był wszędzie, wiadomo), to nikt się nie skarżył.
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sąsiadka urocza ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Mam zarezerwowane do 20 Kocyk 70x90, podusia 25x35 Dobrze, że szybko napisałam, bo sekundę po mojej wiadomości napisała druga babka, że rezerwuje
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

oby tak cały czas! 

po co pokazałaś taki ładny kombinezon? teraz też taki chce
(a mam już dwa na start)

a tymczasem marudź do woli
To musi być przeznaczenie