Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-26, 20:44   #1321
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Np. herbatkę w zimę do takiego termoopakowania na spacer?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 21:00   #1322
niepozorna
Zakorzenienie

MallaMi cudnie wyglądasz

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 21:07   #1323
czarnulax
Zakorzenienie

kamilka super, czyli teraz jest dobrze oby tak cały czas!

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
kupujecie termoopakowanie na butelkę? bo gdzieś w necie wyczytałam że jak już to lepszy zwykły termos, bo te opakowania wcale tak dobrze ciepła nie trzymają...

wklejam Wam moje zdjęcie z dzisiejszego poranka
22t0d, obwód 93cm, waga 60,7kg (jeszcze przed śniadankiem)
według naszej rozpiski na pierwszej stronie od jutra zaczynam 6 miesiąc
Ja dostanę. Jakiś czas temu się nad nim zastanawiałam, ale nie wiem, czy sama bym kupiła.
Super wyglądasz

Ja się naoglądałam dzisiaj skarpetek i czapeczek i żadnej nie kupiłam w rezultacie Była piękna czapa zimowa, ale raczej na ciut większego dzieciaczka Za to kupiłam półśpiochy i body
Stary 2015-09-26, 21:11   #1324
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja juz dawno nic nie kupilam, za duzo wydatkow ostatnio... takie wieksze rzeczy jak wozek, materac to bede dopiero w grudniu kupowac jak sie przeprowadzimy

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Czape zimowa tez jeszcze musze kupic
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 21:11   #1325
kinga1701
Zakorzenienie

Przesiadłem się na komputer i teraz Cię widzę MallaMi super wygladacie.
Stary 2015-09-26, 21:24   #1326
niunia_leyla
Rozeznanie

kamilka świetne wiadomości teraz trzymać tylko trzeba kciuki żeby taki stan się utrzymał.

Ja dopiero teraz się do wizażu dorwałam bo zaczęliśmy remont, w połowie ściana stoi i już mogę sobie wyobrazić jak dziecięcy pokój będzie wyglądał.
Stary 2015-09-26, 21:29   #1327
czarnulax
Zakorzenienie

Macałam dzisiaj ten kombinezon w h&m, o którym mówiłyście i jest świetny. Bardzo mi się spodobał, taki cieplutki się wydaje, ale cena też fajna
Stary 2015-09-26, 21:58   #1328
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja używałam takiego opakowania i bardzo się przydało. Jak była dłuższa wyprawa to wlewałam do butelki wrzątek i wkładałam do tego opakowania. Bardzo mi się przydało, ale to przy mm. Przy kp, bez możliwości mocnego podgrzania mleka, może się nie sprawdzić przy długich trasach.
U nas też się termoopakowanie sprawdziło. Używałam często i moim zdaniem to bardzo fajna rzecz.

Dziewczyny przeżyłam pierwszy dzień w szkole Jutro na szczęście tylko 5,5 h Nie jest tak źle jak myślałam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 22:57   #1329
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj u nas spokojnie, wszyscy na zakupach czy jak ?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Ja byłam i kupiłam jeden komplecik dla dzidziusia.
Hah u mnie remont w pełni, dzisiaj akurat wylewki robili i musiałam siedzieć u rodziców. Aktualnie chodzimy po deskach od pokoju do pokoju bo m.in. korytarz jest wylany. Pewnie to tak postoi z 2-3 tygodnie nim wyschnie i kupimy panele. Już marzę, żeby skończyć ten remont i skupić się na kompletowaniu wyprawki bo prawie nic nie mam, a szczerze powiedziawszy boję się, że poród może się zacząć wcześniej przecież tak dużo kobiet rodzi 1-2 miesiące wcześniej.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-26, 23:36   #1330
kinga1701
Zakorzenienie

To widze, że u wszystkich remont pełna parą. Trochę się przemęczenie, ale później jakie efekty będą.
Stary 2015-09-27, 08:47   #1331
uaoo
Zakorzenienie

U mnie niestety zacznie się jak urodzę, czyli w styczniu. Wtedy dom będzie zamknięty i będzie można działać w środku, aż się boję. Ale jak sobie pomyślę, że na całkowicie swoim, po swojemu, na swoim podwórku to aż mi się przyjemnie robi

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 10:30   #1332
Casaa
Zakorzenienie

Witam w niedzielny poranek

Wczoraj bylismy na pikniku lotniczym poogladac F16

Kamilka, bardzo dobre wiesci

U nas remont w pazdzierniku zaczniemy... Jak pomysle o tym balaganie to mi sie slabo robi.

Dzis wycieczka do BRW bo maja -20% na wybrane szafy, to moze cos sie uda ustrzelic, jak nie to pewnie sami zrobimy, czego bym nie chciala.

Spokojnej i slonecznej niedzieli zycze

PS czy mam cos komus dopisac?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 11:12   #1333
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry, ale piękna pogoda dziś słoneczko od samego rana świeci, dawno tak nie było. U nas dziś niedziela chandlowa, czyli jedna z dwóch w roku kiedy są sklepy otwarte, ale jak pomyślę o tych tłumach ludzi to aż mi słabo i zostaniemy w domu. Może gdzieś na mały spacer pójdziemy.
Stary 2015-09-27, 11:46   #1334
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Jestem załamana, wczoraj się dowiedziałam, że porodówka na której miałam rodzić, od grudnia zamykają na czas remontu i teraz mam problem. Na mojej wsi nie chcę rodzić, niby jest porodówka, ale jeśli cokolwiek zacznie się dziać najbliższy szpital specjalistyczny jest 45 km ode mnie w Kielcach. Ja wiem, że będzie wszystko w porządku i tego się trzymam, ale muszę być przygotowana na wszystkie ewentualności. Ta porodówka na którą chciałam iść do szpitala Matki i Dziecka ma 20 km rewelacyjną drogą. Chyba zostaną Katowice. Ma ktoś jakieś informacje na temat porodówek w Kato?
ja planuję rodzić u Bonifratrów, bo tam mam swojego lekarza, poza tym znam ten szpital, 2 razy tam leżałam na ginekologii i zawsze była super opieka no i super warunki są ja na publiczny szpital
Ale poza tym dobry szpital jest oczywiście w Ligocie (z tym ze tam głównie cesarki i ciąże z komplikacjami) i na Raciborskiej też jest niezły, ale tam już warunki gorsze.
No i jest prywatna klinika na Łubinowej, warunki i wszystko super podobno, ale ja bym się tam nie odważyła rodzić bo nie ma żadnej opieki neonatologicznej, jak coś z Dzidzią nie tak to trzeba transport do innego szpitala organizować
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Pochwal się później zdjęciem
zdjęcia będą jak złożymy
Cytat:
Napisane przez ania049 Pokaż wiadomość
Kupiłam taki sam tylko biały! Śliczny jest
Mi udało się kupić go w zestawie z MASĄĄĄ śpiochów i bodziaków za 150 zł z przesyłka

Cytat:
Ewusia o ty niedobra po co pokazałaś taki ładny kombinezon? teraz też taki chce (a mam już dwa na start)

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Malwi moj pierworodny ważył 3,750 a i tak z miesiąc chodziliśmy w 56. My wróciliśmy z tournee po Krakowie. Badanie na kursie mega długie bo prawie 1,5h za to mega dokładnie. Jakieś niewielkie nieprawidłowości sa, ale Pani dr stwierdziła ze to wcale nie musi znaczyć nic złego. Na tym etapie dzieci czasem tak maja... Musimy sie badać regularnie bo z tygodnia na tydzień moze byc niestety drastyczna zmiana. Narazie jest dobrze. Serduszko wydala i tego sie trzymamy . Potem obiad, zakupy... Trzeba było troche majtek kupic bo mi zad urósł i mnie cisną

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
super że badanie wyszło ok
Cytat:

wklejam Wam moje zdjęcie z dzisiejszego poranka
22t0d, obwód 93cm, waga 60,7kg (jeszcze przed śniadankiem)
według naszej rozpiski na pierwszej stronie od jutra zaczynam 6 miesiąc
ślicznie
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość

Ja się naoglądałam dzisiaj skarpetek i czapeczek i żadnej nie kupiłam w rezultacie Była piękna czapa zimowa, ale raczej na ciut większego dzieciaczka Za to kupiłam półśpiochy i body
ja nie mam żadnych skarpetek ani czapeczek bo wybór rozmiaru mnie pokonuje.... nie mam pojęcia jaki rozmiar dla noworodka, help
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Macałam dzisiaj ten kombinezon w h&m, o którym mówiłyście i jest świetny. Bardzo mi się spodobał, taki cieplutki się wydaje, ale cena też fajna
polecam Allegro
Tzn chyba polecam mój kombinezon już do mnie leci, więc mam nadzieję ze niedługo zdam relację czy wszystko z nim ok

Wczoraj odebraliśmy to łóżeczko i przymierzyliśmy do miejsca gdzie planowaliśmy wstawić (między komodą a ścianą) no i zabrakło dosłownie jednego cm, nie damy rady tam go wcisnąć no więc musieliśmy wymyślić nowy plan przemeblowania... jakoś niedługo planujemy przemeblować, rozłożyć łóżeczko i dopiero wtedy ocenimy jaki mebelek na dziecięce rzeczy jeszcze dokupimy...

My dziś idziemy na roczek córeczki mojej koleżanki kinder party

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 12:13   #1335
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hejo Siedzę przy cieście i coli

Gadałam wczoraj z przyjaciółką - ochrzaniła mnie za pomysł dziekanki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 12:19   #1336
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzien dooobry bardzo. Piekna mamy dzisiaj pogode
Ewusia myslalam tez o Bonifratow, moja mama uwaza, zebym nie robila scen z tym moim zadupiem, ze ona tam bedzie i nie da sie zbyc byle jakim tekstem. Kuurde no mam problem. Wiem, ze tam u mnie to bedzie maly problem logistyczny, na Slask bede musiala juz w grudniu przyjechac, a to sie znowu wiaze z rozlaka z tz, ktos musi w domu palic w piecu.

Magda nie ma co sluchac innych. Kazdy Ci powie cos innego. Zrob tak jak czujesz. Jak uwazasz, ze nie dasz rady, to szkoda kasy. Inna sytuacja bylaby jakbys miala studia bezplatne, wtedy niczym nie ryzykujesz. 2000 zl to troche sporo, w szczegolnosci teraz, jak jest tyle wydatkow.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 12:30   #1337
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda nie ma co sluchac innych. Kazdy Ci powie cos innego. Zrob tak jak czujesz. Jak uwazasz, ze nie dasz rady, to szkoda kasy. Inna sytuacja bylaby jakbys miala studia bezplatne, wtedy niczym nie ryzykujesz. 2000 zl to troche sporo, w szczegolnosci teraz, jak jest tyle wydatkow.
no tak tylko ona rodziła w sesję letnią więc mniej więcej była niedawno w podobnej sytuacji Choć dla mnie łatwiej było kiedy urodziła w czerwcu, zdała sesję i mogła te trzy miesiące siedzieć spokojnie w domu z maluszkiem. Ja mam tylko do wyboru miesięczny urlop albo roczny. Moim zdaniem było jej łatwiej ogarnąć się, dzidziusia się nauczyć, a jak mała miała te 3 miesiące skończone to wróciła w październiku normalnie na uczelnię.. Kurde no nie wiem
Stary 2015-09-27, 12:33   #1338
baby montana
Zakorzenienie

Wrrr w temacie remontow...mam ochote zabic szwagierke.wie ze jestem w ciazy,rozwalila kawalek sciany miedzy naszymi mieszkaniami czyli slychac wszystko z jednego mieszkania do drugiego,a ta przychodzi w niedziele,rozpoczyna jakies spiewy ze swoim facetem,pogwizduje,a później biora wiertarke udarowa...nie rozumiem i nikt mi nie wyjasnil dlaczego musiala rozwalic kawalek sciany pomiedzy naszymi mieszkaniami...czy na glupote nie ma zadnego paragrafu?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 12:37   #1339
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magda poza tym jak cos nie zaliczyla w czerwcowym terminie, to miala jeszze wrzesien. To jest troche inna sytuacja. A jak Ty czujesz? Dasz rade ogarmac studia, prace, dzidziusia? No chyba, ze juz masz wszystko dla dziecka kupione i przygotowane.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Ps. Poza tym co w sytuacji iesli zaczniesz rodzic wczesniej. Jaaa wiem, ze wszystko bedzie dobrze, ale roznie bywa co jesli urodzisz w grudniu? Sesja w plecy, 2000 zl w plecy.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-09-27, 12:46   #1340
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby dawaj ją

Cytat:
Magda poza tym jak cos nie zaliczyla w czerwcowym terminie, to miala jeszze wrzesien. To jest troche inna sytuacja. A jak Ty czujesz? Dasz rade ogarmac studia, prace, dzidziusia? No chyba, ze juz masz wszystko dla dziecka kupione i przygotowane.

Ps. Poza tym co w sytuacji iesli zaczniesz rodzic wczesniej. Jaaa wiem, ze wszystko bedzie dobrze, ale roznie bywa co jesli urodzisz w grudniu? Sesja w plecy, 2000 zl w plecy.
Mam już wszystko Wózek, łóżeczko, komodę pełną ciuszków. Brakuje mi kosmetycznych rzeczy, wanienki i pieluch tetrowych/flanelowych. Pod tym względem to jestem bardzo przygotowana

Wiem właśnie, że wszystko może się wydarzyć. W grudniu raczej nie urodzę (termin na koniec stycznia), ale obstawiam, że skoro moja mama przenosiła nas wszystkich o 2-3 tyg to pewnie u mnie też tak będzie. Czyli urodzę w pierwszych dwóch tygodniach lutego. A jeśli będzie tak jak ostatnio z sesją to albo na porodówkę pojadę z egzaminu albo z porodówki na egzamin Przyjaciółka mówi, że w takim razie mogę przedłużyć sesję i zdawać ją później. No, ale sam na sam z egzaminatorem? po prostu się boję a jeśli nie dostanę grzecznego dzieciaczka tylko z kolkami albo czymś Jeju ale mam dylemat! Tż powiedział, żebym brała. On właśnie zaczął szkołę (zaoczne liceum, ale nie musi być co weekend na zjazdach ) to akurat jak zrobię przerwę to we dwoje skończymy razem w tym samym czasie - ja licencjat zdam, on maturę. I wtedy będziemy mogli myśleć nawet o wyjeździe (i kolejnym dzieciaku ).
Z drugiej strony teraz nie puszczę tego roku i skończę szybciej prawdopodobnie No nie wiem tragedia Im dłużej to analizuję tym bardziej nie ma z tego wyjścia
Stary 2015-09-27, 12:52   #1341
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

I przedluzysz do 31.03, bo dluzej nie daja, da Ci to realnie 2 tygodnie dluzej, gdzie musisz juz chodzic na zajecia i zdawac zalegle egzaminy. Czerwcowa sesja pod tym wzgledem jest lepsza. We wrzesniu zajmujesz sie tylko sesja, a nie sesja i zajeciami plus malym dzieckiem. Poza tym jak bardzo stresujesz sie egzaminami, to moze miec to troche inny wplyw na Ciebie i rzeczywiscie mozesz urodzic wczesniej. Pamietam, ze u mnie to czasami juz w polowie grudnia latalo sie za wykladowcami.

Stary 2015-09-27, 13:09   #1342
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
I przedluzysz do 31.03, bo dluzej nie daja, da Ci to realnie 2 tygodnie dluzej, gdzie musisz juz chodzic na zajecia i zdawac zalegle egzaminy. Czerwcowa sesja pod tym wzgledem jest lepsza. We wrzesniu zajmujesz sie tylko sesja, a nie sesja i zajeciami plus malym dzieckiem. Poza tym jak bardzo stresujesz sie egzaminami, to moze miec to troche inny wplyw na Ciebie i rzeczywiscie mozesz urodzic wczesniej. Pamietam, ze u mnie to czasami juz w polowie grudnia latalo sie za wykladowcami.
No u mnie w grudniu zaczynają się kolokwia. Nie dość, że latasz za wykładowcami, to jeszcze angielski gdzie muszę jechać w piątek samochodem po pracy... A wiem, że z pogodą niestety jest już różnie..
Styczeń to ustalanie gdzie, co i jak a 2 tyg pierwsze lutego to egzaminy. Dwa kolejne to sesja poprawkowa i ewentualny tydzień na przedłużenie. . Jeśli nie zdam w pierwszym terminie to mam tydzień-maks 2 tygodnie na zdanie, a nie 2 miesiące.
Eh przerąbane
Stary 2015-09-27, 13:13   #1343
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ja wiem, ze wczesniej pisalam, ze looz, ale tez nie wiedzialam, ze placisz za te studia. Tak jak pisalam dla mnie 2 tys zl, to bardzo duzo kasy na to zeby tylko wydac i nie skorzystac z tego. Teraz Ci sie bardziej przydadza na dziecko.
Zrob sobie liste za i przeciw, nie sugeruj sie opiniami innych ludzi, tylko swoim subiektywnym odczuciem.

Stary 2015-09-27, 14:01   #1344
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja wiem, ze wczesniej pisalam, ze looz, ale tez nie wiedzialam, ze placisz za te studia. Tak jak pisalam dla mnie 2 tys zl, to bardzo duzo kasy na to zeby tylko wydac i nie skorzystac z tego. Teraz Ci sie bardziej przydadza na dziecko.
Zrob sobie liste za i przeciw, nie sugeruj sie opiniami innych ludzi, tylko swoim subiektywnym odczuciem.
Ja chcę być mamą na pełny etat a nie tylko pon-pt.. Przynajmniej spróbować, zobaczyć jak to jest Z drugiej strony wiem, że nie mogę zapomnieć o sobie i tylko skupić na dziecku. Masakra.

Sorka, ze was tak męczę tym tematem
Stary 2015-09-27, 14:43   #1345
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja chcę być mamą na pełny etat a nie tylko pon-pt.. Przynajmniej spróbować, zobaczyć jak to jest Z drugiej strony wiem, że nie mogę zapomnieć o sobie i tylko skupić na dziecku. Masakra.
Wiesz, z tym niezapominaniem o sobie to jest moim zdaniem prawda jak dziecko nie jest już noworodkiem i nie potrzebuje ciągłej zaangażowanej obecności. Przez pierwsze kilka miesięcy musisz dojść do siebie, ustalić z maleństwem plan dnia, odnaleźć się w nowej sytuacji... Studia (z dojazdami i tym wszystkim), egzaminy i świadomość, że tyle za nie płacisz raczej Ci w tym nie pomogą. Tym bardziej że Twój tż też pracuje i się uczy i z tego co piszesz nie da rady zastąpić Cię przez cały czas.

Dziewczyny nadrobiłam Was ale wszystkim nie odpiszę Gratuluje zakupów.
Magda ja z szydełkiem dużo wspólnego nie miałam (no kiedyś coś próbowałam, ale niewiele), zaczęłam od czegoś takiego, niedawno robiłam z t-shirtów dywanik (najprostszy ścieg z możliwych), który niestety dalej jest niewykończony bo mi t-shirtów brakło A teraz robię drugą już bransoletkę, sznur szydełkowo-koralikowy. Nadal to najprostszy ścieg z możliwych, ale jaka duma, że taką drobnicę potrafię poskromić Także powodzenia, z pewnością dasz radę, rękawiczka nie wygląda na trudną A jak się wciągniesz, to ojjj

W temacie remontów: mój genialny tż wymyślił, że rzeczy tamtego pokoju na czas remontu nie będzie wynosił do mieszkania teściowej (ma miejsce by trzymać nasz bałagan, np. stary pokój tż i ona nie ma nic przeciwko), tylko będą sobie u nas stać radośnie w pokojo-kuchni. Mówię mu że jak nie chce nosić to ok, wózek fotelik i tak będziemy prać, reszta to rzeczy w kartonach czy do wytarcia. Ale jest też krzesełko do karmienia, który dostaliśmy od teściowej. Najwcześniej używać będziemy go za jakieś 9 miesięcy No i mówię, by do tego czasu wynieść, bo po co ma zajmować miejsce w mieszkaniu? Niedużym, BEZ miejsca do przechowywania? A ten że nie, bo po co ma zajmować miejsce w domu mamy, a u nas w "pustym pokoju dziecka" przecież nie przeszkadza
Ostatecznie i tak trzeba będzie to powynosić, bo jednak trzeba będzie pomalować tez cały kuchnio-pokój. W efekcie mam wszystko mocno zakurzone, mega zagracony pokój, a wynosić i tak trzeba to będzie. Plus uparciuch, który chce wszystko trzymać w mieszkaniu.
Ja rozumiem, jak ma się strych, piwnice, pawlacz, cokolwiek. Ale na kij nam grat tej wielkości, który będzie nam póki co zupełnie niepotrzebny w niedużym mieszkaniu!
Poza tym - paneli już w tamtym pokoju nie ma, dwa otwory wybite, ale następne rzeczy dziać się będą dopiero w środę. Czuję że do grudnia nie skończymy No i okazało się że musimy kupić nowe łózko, bo obecne raczej się do nowej sypialni nie zmieści, albo nie zmieści się szafa
Przepraszam że tak marudzę, ale podejście tż do remontu mnie TOTALNIE rozwala...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 14:53   #1346
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

25 zł. Komplet do wózka - poduszka i kołderka. Brać nie?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Wiesz, z tym niezapominaniem o sobie to jest moim zdaniem prawda jak dziecko nie jest już noworodkiem i nie potrzebuje ciągłej zaangażowanej obecności. Przez pierwsze kilka miesięcy musisz dojść do siebie, ustalić z maleństwem plan dnia, odnaleźć się w nowej sytuacji... Studia (z dojazdami i tym wszystkim), egzaminy i świadomość, że tyle za nie płacisz raczej Ci w tym nie pomogą. Tym bardziej że Twój tż też pracuje i się uczy i z tego co piszesz nie da rady zastąpić Cię przez cały czas.
Akurat liceum Tż to najmniejszy problem Tym to się nawet nie przejmuję - bardziej kiedy Tż będzie miał delegację czy coś

A co do remontu Nienawidziłam tego okresu wyprowadzki/wprowadzki kiedy wszystko brudne, nie wiesz gdzie co jest i w ogóle Ale już nie długo będzie po a tymczasem marudź do woli

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

A i tam jest jeszcze mufka do wózka

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

I chciałam zauważyć, że sowy są niebieskie, a mój wózek jaki jest? a no niebieski To musi być przeznaczenie
Stary 2015-09-27, 14:56   #1347
hariett
Zadomowienie

Cytat:
25 zł. Komplet do wózka - poduszka i kołderka. Brać nie?

Brać!

O, mam jeszcze coś śmiesznego związanego z remontem. Kuli ściany. U nas remont trwa tak między 16 a 19, bo pan robiący oprócz tego pracuje normalnie. Po tym sprzątamy klatkę schodową (tzn. musieliśmy bo przy kuciu ścian strasznie się wszędzie kurzyło). Do ciszy nocnej później jest jeszcze kilka godzin. Sąsiadka ok. 18 wezwała policję, że hałasujemy Policja przyjechała, powiedziała że póki nie naruszamy ciszy nocnej to remont możemy sobie robić, pojechali i tyle. Ja wiem że to przeszkadza, ale no litości... Po cichu mamy kuć ściany?

Swoją droga jak ona miała fantazję zmienić sobie drzwi zewnętrzne to nie dość, że otwierają się one na schody, co jest niedozwolone i niebezpieczne, sprzątała tylko swoje półpiętro, i to tylko podłogi (a kurz był wszędzie, wiadomo), to nikt się nie skarżył.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 15:01   #1348
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Brać!

O, mam jeszcze coś śmiesznego związanego z remontem. Kuli ściany. U nas remont trwa tak między 16 a 19, bo pan robiący oprócz tego pracuje normalnie. Po tym sprzątamy klatkę schodową (tzn. musieliśmy bo przy kuciu ścian strasznie się wszędzie kurzyło). Do ciszy nocnej później jest jeszcze kilka godzin. Sąsiadka ok. 18 wezwała policję, że hałasujemy Policja przyjechała, powiedziała że póki nie naruszamy ciszy nocnej to remont możemy sobie robić, pojechali i tyle. Ja wiem że to przeszkadza, ale no litości... Po cichu mamy kuć ściany?

Swoją droga jak ona miała fantazję zmienić sobie drzwi zewnętrzne to nie dość, że otwierają się one na schody, co jest niedozwolone i niebezpieczne, sprzątała tylko swoje półpiętro, i to tylko podłogi (a kurz był wszędzie, wiadomo), to nikt się nie skarżył.
sprawdzę jeszcze allegro, pokażę TŻ jeszcze, ale musi się zgodzić

Sąsiadka urocza Nie ma to jak utrudniać innym życia

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Mam zarezerwowane do 20 Kocyk 70x90, podusia 25x35 Dobrze, że szybko napisałam, bo sekundę po mojej wiadomości napisała druga babka, że rezerwuje
Stary 2015-09-27, 17:08   #1349
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Podmienili mi Tżta Mówi - "no to jak fajne i tanie to bierz co się będziesz"
Stary 2015-09-27, 17:36   #1350
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Podmienili mi Tżta Mówi - "no to jak fajne i tanie to bierz co się będziesz"
No to się nawet nie zastanawiaj i bierz co się będziesz I takie odpowiedzi powinnyśmy słyszeć zawsze. To gdzieś niedaleko, będziesz już dziś mieć ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości