|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
eeyesblue ale zaszalałaś! Super ciuszki
ja byłam po kartę do rossmanna i zaraz się zarejestruję. Zapomniałam, że rossmann koło mnie jest nieczynny w niedzielę i szukałam w ciemno następnego
|
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
A pamiętacie jak kiedyś była afera jak w autobusie kobieta przebierała pampersa z czymś grubszym
a kierowca zatrzymała autobus i kazał opuścić pojazd.
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
eeyesblue Cudowne ciuszki
dreamer_89 witaj spowrotem Witam tez nowe dziewczyny gosza82 sliczny ten wozek Ja tez nie uwazam ze nie moznaby zaplanowac sobie czasu karmienia. Zawsze planowalam wyjscia z domu tak aby dziecko bylo najedzone, a jesli wiedzialam ze bedzie glodne, przed wyjsciem z domu probowalam zlokalizowac miejsce gdzie moglabym je nakarmic. Mysle ze to jest do ogarniecia. Mimo ze sama krmilam i karmic zamierzam, to widok mamy karmiacej w miejscach publicznych mi sie nie podoba. Ja dzisiaj w koncu zabralam synka do parku. Mielismy isc wczoraj ale caly dzien przelezalam przez ten bol glowy. Porobilam zdjec, pozbieralismy skarby jesieni, powyglupialismy sie. Dzisiaj jest pieknie i slonecznie i myslalam ze dluzej zostaniemy, ale oczywiscie siku pokrzyzowalo nam plany i szybciutko musielismy wracac do domu. Po czym synek stwierdzil "Mamo, ja wiem czemu tak sie stalo, wszytko dlatego ze przed wyjsciem nie zapytalem sie Ciebie czy chcesz siku" (jak z nim gdzies wychodze zawsze sie go pytam przed wyjsciem czy chce siku, a tu prosze... )
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() U mnie się wypogodziło trochę, posprzątałam trochę mieszkanie, odkurzyliśmy . Dzisiaj do mnie zjeżdża familia, siostra z Krakowa i moja mama z tatą. Siostra pierwszy raz zobaczy moje nowe mieszkanko, tato będzie skręcał łóżeczko dla dziecka z moim mężem.U mnie na obiad schabowy ( bo 2 zostały z wczoraj) w bułce tartej i sezamie, ryż i buraczki. monica1989 kupowałam z "Lady Plus" tym w Full Markecie na alejach Rejtana, jakościowo bardzo dobre elastyczne rzeczy, nie psują się, piorę w płynie w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Cenowo trochę mnie to kosztowało ale normalnie też musiałabym coś na tyłek włożyć i kupić (chociaż może nie tak drogo ) kupiłam spodnie jeansy za 149zł, spódniczkę jeansową przed kolano 119zł, spodnie kremowe eleganckie 120zł i jeszcze płaszczyk jesienny 170zł. Ale wszystko super wygodne i mogę wyjść w tym do ludzi i nic mnie nie gniecie, jest taka jakby gumka wszyta i pani mi objaśniła jak to regulować i w zależności od obwodu brzucha można regulować gumkę.Widzę, że temat wózków powrócił, mi się podobają z Bebetto, jak dostanę wypłatę 10tego to ruszę na sklepy Z seriali to mogę polecić nieśmiertelnych "Friends", "Gotowe na wszystko", "Pokojówki z Beverly Hills". eeyesblue śliczne ciuszki <3 dla mnie tam dzieci to dzieci, nie zawsze uda się je "okiełznać" hehe Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-09-27 o 14:12 |
|
|
|
#335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
witam się w nowym wątku ![]() przepraszam że się nie odezwałam po wizycie ale nie miałam jak ![]() z maluchem wszystko ok wazy 150 g i na 90 % będzie dziewuszka
Edytowane przez 201610051940 Czas edycji: 2015-09-27 o 14:17 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam niedaleko Gorzowa, ale niestety nie mogę polecić żadnego ginekologa z tego miasta, bo po prostu żadnego nie znam. Ale słyszałam niepochlebne opinie na temat przychodni Hipokrates, sprzęt mają ok, ale podobno tylko to.![]() Znowu sobie drzemkę zrobiłam, nie poznaję samej siebie.
|
|
|
#337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słowa dotrzymalam ale i tak rosolku mi brakuje :-P ubranka kupilas śliczne ![]() Cytat:
Ja pamietam. Dobrze pamietam że w tv bronili matki ze kierowca nie powinien jej wyganiac?
|
|
|
#338 |
|
Konto usunięte
|
to ja poproszę o pokolorowanie
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
misia_25_26 zdrowka dla corci
Kate Noir Tez mnie niestety zgaga dopada, ale lekarz przepisal mi syrop. Wczoraj wzielam pierwszy raz na noc i pomogl, a myslalam ze mi gardlo wypali. Smerfetka1990 Mi nic nie wycieka z piersi. W poprzedniej ciazy nawet po urodzeniu musialam sie postarac zeby cos wylecialo, zobaczymy jak bedzie tym razem. Cytat:
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
autobus to nie toaleta i przebieralnia. Dla kierowcy jest to miejsce pracy,a dla ludzi środek transportu ;-)
|
|
|
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka po co tak wczesno łóżeczko?
ja zamierzam dopiero w marcu przed samym urodzeniem ale nie wiem bo podobno jest przesad ze po porodzie sie skręca zeby odpukać nic sie nie wydarzyło tata wraca do domu a zanim mama i dziecko wrócą to zdąży je skręcić niby nie wierze w przesady ale uslysze i siedzi w glowie
|
|
|
|
#342 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za genetyczneja zaszlam w ciaze po 8 latach z tz I 3 po slubie,a juz wiekszosc sasiadow/znajomych snula wizje ze napewno nie mozemy miec dzieci ![]() Cytat:
http://allegro.pl/buggy-board-lascal...372977427.html Cytat:
Cytat:
roznie bywa z dziecmi kp czasem nie potrafia wytrzymac do planowego czasu karmienia mi zdarzylo sie karmic kilka razy w sklepie(w wyznaczonym miejscu) czy za kierownica samochodu w niezbyt dozowolnym miejscu ale zawsze sie zaslanialam w kosciele to faktycznie troche przesada,chociaz jakby kobieta sie zakryla to nie przeszkadzaloby mi to ![]() u nas nocka nawet spokojna antybiotyk chyba zaczna dzialac![]() milej niedzieli |
||||
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym karmieniem to dluuugo by gadac. Ja nie mam nic przeciwko karmieniu np w centrum handlowym. Sa chusty, mozna zaslonic. Jak ktos ma takt to nie gapi sie jak porabany na taka sytuacje. A zboczency sa wszedzie, na plazy tez a chodzimy w kostiumach.
Co do komunikacji miejskiej hmm brudno glosno syf i pewnie niewygodnie. W ogole z 2-3 miesiecznym maluchem bym nie wsiadla do autobusu.. Ale mnie to na szczescie nie dotyczy, kocham samochod hehe |
|
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje u nas rosol jest kilka razy w tyg jest to ulubiona zupa corki,a ze w ciazy wyjatkowo mi samkuje taki mocno doprawiony to jemy razem
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2015-09-27 o 14:39 |
|
|
|
|
#345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam teraz na jakąś regulację ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze jest ciepłe właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że wszystko ok i gratuluję dziewczynki
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-09-27 o 15:57 |
|||||
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zaś wszystko będzie ok, to myślę o jednym z powiatowych szpitali, dobre opinie ma Skwierzyna, Drezdenko, Międzychód. Nic to, będzie dobrze, bo musi być
Edytowane przez palau Czas edycji: 2015-09-27 o 16:31 |
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to zapomniałam się przywitać
![]() Dzień dobry
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam lenia dzisiaj. Cały dzień w piżamie.
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś na grzybkach byliśmy
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogladam sobie teraz meczyk, siatkowka kobiet. Też mam dzień lenia
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam tyyyyyyle planów na dzisiaj.
i wyszło jak wyszło.
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
zdarza się
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka, gratuluję
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez palau Czas edycji: 2015-09-27 o 16:29 |
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi zwolnieniami w trakcie ciąży i docinkami ze strony współpracowników to przykra sprawa. U mnie w pracy na porządku dziennym były rozmowy o dzieciach, ciążach, więc koleżanki wiedziały, że się staramy o dziecko. Po urlopie zakomunikowałam wszystkim, że jestem w ciąży i że będę na l4. Wszyscy dobrze to przyjęli, przykro im było, że nie będę już pracować, że wrócę kiedyś tam ;-) ale wszystko odbyło się w dobrej atmosferze. Zawsze mogę do nich podejść i poplotkować. Lubię swoją pracę, ale ze względów bezpieczeństwa siedzę na l4.
|
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
A my wlasnie wrocilismy ze spacerku i zastanawiam sie co wrzucic " na ruszt". Cos by sie zjadlo ale co?
Weszlam dzisiaj na neta i przegladalam stronki z wyprawkami..jestem przerazona bo jakos nie czuje tego na razie a tu u was juz ciuszki, wozki, lozeczka. Kurcze nie wiem, ja dopiero ogarniam zmiany w moim ciele a gdzie tam jeszcze do kupowania tego wszystkiego. Owszem czasem wejde zobaczyc na jakies wozki czy ciuchy ale po paru minutach sie zniechecam bo jest tego taka masa ze musialabym chyba caly dzien nic nie robic tylko grzebac w necie. W kazdym razie do konkretow mi jeszcze daleko. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Wogole od wczoraj mam spadek nastroju. Wczoraj zrobilam awanture o bajzel. Dzisiaj nawarczalam na M od samego rana, a potem mi bylo glupio i sie poryczalam. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#357 |
|
przyczajony tygrys
|
Pomocy! Właśnie wyszłam spod prysznica i zaobserwowałam na brodawkach takie żółte jakby plamy (takie coś jak przy ranie) one są takie jakby ja wiem ropne? nic nie nie boli, w ogóle nic nie czułam... I teraz nie wiem- zdrapać to delikatnie? Co to jest w ogóle?
Na calej szerokości brodawki, na obu na raz
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2015-09-27 o 16:54 |
|
|
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślicie, że orzechy laskowe można jeść w ciąży? Mam taką ochotę ale boję się zjeść za dużo.
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Z tym karmieniem piersią w miejscach publicznych, to mi zasadniczo nie przeszkadza, choć sama nigdy tego nie robiłam i raczej można tak wyjście zaplanować, żeby tego uniknąć. Ale dzieci są różne, więc jak trzeba, a mama sie odpowiednio zasłoni to czemu nie. Ale w kościele to jednak przesada. I zupelnie nie rozumiem mam, które karmią piersią w miejscu publicznym starsze dziecko, np. ponad roczne. Przecież takiemu można dać cokolwiek innego do jedzenia, jak jest głodne. Ale niestety byłam świadkiem i takich sytuacji.
Co do biegających i przeszkadzających dzieci, to moja niestety taka jest. A nam szkoda ją zostawiać, bo jak byśmy tak chodzili na raty, to tracimy pół niedzieli. A poza tym uznaliśmy, że tak się nigdy nie nauczy. No i córka też prosi i obiecuje, że będzie grzeczna. Ale my po prostu wychodzimy, gdy uznamy, że komuś może przeszkadzać. A msze dla dzieci są najczęściej w porze, gdy maluchy mają porę spania, niestety. I musze się pochwalić, że nastąpił jakiś przełom i od dwóch tygodni jest grzeczna, odpukac. |
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

ja byłam po kartę do rossmanna i zaraz się zarejestruję. Zapomniałam, że rossmann koło mnie jest nieczynny w niedzielę i szukałam w ciemno następnego

a kierowca zatrzymała autobus i kazał opuścić pojazd.
) kupiłam spodnie jeansy za 149zł, spódniczkę jeansową przed kolano 119zł, spodnie kremowe eleganckie 120zł i jeszcze płaszczyk jesienny 170zł. Ale wszystko super wygodne i mogę wyjść w tym do ludzi i nic mnie nie gniecie, jest taka jakby gumka wszyta i pani mi objaśniła jak to regulować i w zależności od obwodu brzucha można regulować gumkę.

Ale słyszałam niepochlebne opinie na temat przychodni Hipokrates, sprzęt mają ok, ale podobno tylko to.