Mamy marzec 2016. Część III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-27, 16:58   #361
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Bez przesady ze w ciazy tylu rzeczy nie mozna :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 17:14   #362
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że orzechy laskowe można jeść w ciąży? Mam taką ochotę ale boję się zjeść za dużo.
Myślę, że można. Może są jakieś ograniczenia przy karmieniu piersią, ze względu na alergie, ale ciąży to raczej nie dotyczy, więc smacznegp
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 17:16   #363
Gosia02061980
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny będę się objadać
Gosia02061980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 17:40   #364
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Pieska nie udało się narazie żadnego przygarnac :-( trudno szukamy dalej...chociaż w opcji jest York :-P
Stres mnie ogarnia bo coś mojej cytrynki nie czuje....może gdzieś się przesunęła i dlatego?
a szukacie rasowego? Bo ja bym w pierwszej kolejności popatrzyła w schorniskach i na stronach fundacji

Ja tam jem prawie wszystko, oprócz surowego mięsa itp. Wczoraj byliśmy u rodziców na działce i pożeraliśmy maliny i winogrona prosto z krzaka to tylko zażartowałam, że mam nadzieję, że żadna chodząca toxoplazmoza na nie nie sikała

U mnie na obiad spaghetti, właśnie mi dochodzi w kuchni. Muszę meża obudzić bo po tym kocim spacerze wszyscy padliśmy i on dalej chrapie z kotem w sypialni
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 17:43   #365
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny myślicie, że orzechy laskowe można jeść w ciąży? Mam taką ochotę ale boję się zjeść za dużo.
Smacznego! Jadłam wczoraj i dziś też pójdę sobie nazbierać do miseczki
Stary 2015-09-27, 17:47   #366
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Weszlam dzisiaj na neta i przegladalam stronki z wyprawkami..jestem przerazona bo jakos nie czuje tego na razie a tu u was juz ciuszki, wozki, lozeczka. Kurcze nie wiem, ja dopiero ogarniam zmiany w moim ciele a gdzie tam jeszcze do kupowania tego wszystkiego. Owszem czasem wejde zobaczyc na jakies wozki czy ciuchy ale po paru minutach sie zniechecam bo jest tego taka masa ze musialabym chyba caly dzien nic nie robic tylko grzebac w necie.

Ja mam to samo, szczególnie jeśli chodzi o wózki, mebelki.. Wiem, że na razie i tak nie kupię, bo za wcześnie, więc nawet się nie zagrzebuję, bo łeb może pęknąć od ilości i możliwości Na razie temat wózków mnie przerasta i nie będę z tym walczyć

A co do nastroju to faktycznie ten bajzel tak Cię wyprowadził z równowagi czy kilka rzeczy się nazbierało?

Dzisiaj na wrześniówkach czytałam jak mąż jednej z dziewczyn jej pierścionek kupił oprócz kwiatów, za to że jest taka dzielna. I smutno mi się zrobiło, bo mój w życiu by nie wpadł na coś tak miłego

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Bez przesady ze w ciazy tylu rzeczy nie mozna :p

No dokładnie, popadamy w paranoję powoli
Stary 2015-09-27, 17:52   #367
_emma
Zakorzenienie

moniaaaa co sądzisz o suplementach dla ciężarnych z żelazem? Czytałam opinię, że żelazo w ciąży powinno być zapisywane przez lekarza tylko w razie jego niedoboru bo nadmiar może zaszkodzić dziecku i nie powinno się go przyjmować na własną rękę..
Stary 2015-09-27, 18:20   #368
mira81
Zadomowienie

Ktoregos dnia..wlasciwie to tylko ten bajzel mnie tak wkurzyl..z tym ze to jest nasz punkt zapalny od poczatku zwiazku.. i tak co jakis czas po prostu zbiera sie we mnie zlosc no i musze ja rozladowac. Wtedy przez jakis tydzien moj chodzi jak w zegarku..no a potem wszystko od nowa. I tak szczerze mowiac nie mam duzo takich wybuchow, bo ciaza raczej mnie "nosi na skrzydlach". Najgorzej jak jestem zmeczona, zle sie czuje wtedy takie sprawy jak balaganiarstwo mojego meza urasta do potegi n-tej.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 18:32   #369
misia880
Zakorzenienie

Moj maz znowu lubi porzadek. Jak wkladam cos do zmywarki to on poprawia hehe pranie robi, gary myje :p
Nie moge narzekac

Stary 2015-09-27, 18:35   #370
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Weszlam dzisiaj na neta i przegladalam stronki z wyprawkami..jestem przerazona bo jakos nie czuje tego na razie a tu u was juz ciuszki, wozki, lozeczka. Kurcze nie wiem, ja dopiero ogarniam zmiany w moim ciele a gdzie tam jeszcze do kupowania tego wszystkiego. Owszem czasem wejde zobaczyc na jakies wozki czy ciuchy ale po paru minutach sie zniechecam bo jest tego taka masa ze musialabym chyba caly dzien nic nie robic tylko grzebac w necie. W kazdym razie do konkretow mi jeszcze daleko.
mam to samo

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Pomocy! Właśnie wyszłam spod prysznica i zaobserwowałam na brodawkach takie żółte jakby plamy (takie coś jak przy ranie) one są takie jakby ja wiem ropne? nic nie nie boli, w ogóle nic nie czułam... I teraz nie wiem- zdrapać to delikatnie? Co to jest w ogóle?
Na calej szerokości brodawki, na obu na raz
w sensie takie jakby krostki? Jeśli tak, to całkiem normalne i nie ruszaj tego
Zapomniałam nazwę tego, ale wiem, że to nic takiego

Cytat:
No pewnie, a niby czemu nie?

Mam spadek nastroju coś dziś.
Stary 2015-09-27, 18:36   #371
misia880
Zakorzenienie

Tez mam spadek nastroju. Nie kupilam stanika jakiego chcialam wrr nie ma rozmiarow na mnie ;((

Stary 2015-09-27, 18:37   #372
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
misia_25_26
Kate Noir Tez mnie niestety zgaga dopada, ale lekarz przepisal mi syrop. Wczoraj wzielam pierwszy raz na noc i pomogl, a myslalam ze mi gardlo wypali.
Sama sobie byłam winna Zjadłam kawałek pizzy na noc

Kupiłam dzisiaj maszynę do szycia z lidla Znacie jakieś fajne strony, gdzie można pobrać wzory do szycia?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 18:41   #373
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Moj maz znowu lubi porzadek. Jak wkladam cos do zmywarki to on poprawia hehe pranie robi, gary myje
Nie moge narzekac
Pozazdroscic..

Stary 2015-09-27, 18:43   #374
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoregos dnia..wlasciwie to tylko ten bajzel mnie tak wkurzyl..z tym ze to jest nasz punkt zapalny od poczatku zwiazku.. i tak co jakis czas po prostu zbiera sie we mnie zlosc no i musze ja rozladowac. Wtedy przez jakis tydzien moj chodzi jak w zegarku..no a potem wszystko od nowa. I tak szczerze mowiac nie mam duzo takich wybuchow, bo ciaza raczej mnie "nosi na skrzydlach". Najgorzej jak jestem zmeczona, zle sie czuje wtedy takie sprawy jak balaganiarstwo mojego meza urasta do potegi n-tej
No ja znam sytuację od strony bałaganiarza bo sprzątam regularnie, ale tez robię bałagan w tempie błyskawicznym. Ja czasem nawet nie ogarniam jak on się robi tak szybko po prostu w pewnym momencie patrzę na pokój i zastanawiam się, kiedy z szaf wylazły te wszystkie ciuchy, z szuflady kosmetyki a ze skrzynki zabawki dla psa no i sprzątam, dwa dni cieszę się porządkiem i tym, że już zawsze tak będzie, bo będę pilnować, aż w końcu znów się dziwię co tu się stało i kiedy
Oczywiście nie usprawiedliwiam Twojego męża, bo to jest do nauczenia. Ja na szczęście jak nabałaganię to się biorę i sprzątam bez marudzenia i chyba to mnie ratuje, bo faktycznie łazić za kimś i pokazywać palcem co ma zrobić, to szału można dostać.
Stary 2015-09-27, 18:44   #375
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Pozazdroscic..

Z domu tego nie wyniosl, bo jego mama to okropna syfiara
Tak ma chlop czasem na mnie narzeka jak kubek po kawie w salonie zostawie czy cos, ale ma prawo skoro to myje
mam w nim mega pomoc

Stary 2015-09-27, 18:53   #376
nina1406
Wtajemniczenie

No to mam swoj pierwszy ciążowy zakup znalazlam na aukcji na olx Pani mieszka kilka blokow dalej więc byl spacerek na zakupy miala jeszcze takie kombinezony i nie wiem czy kupić. Wrzucic zdjecia i mi doradzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443371885759.jpg (55,3 KB, 32 załadowań)

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 18:55   #377
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
moniaaaa co sądzisz o suplementach dla ciężarnych z żelazem? Czytałam opinię, że żelazo w ciąży powinno być zapisywane przez lekarza tylko w razie jego niedoboru bo nadmiar może zaszkodzić dziecku i nie powinno się go przyjmować na własną rękę..
Jeśli chodzi o dawki i rodzaj żelaza w zestawach witamin to dla mnie to są tak znikome ilości, które i tak się prawie nie wchłoną, że to pic na wodę. Dlatego ja w ogóle nie jestem za witaminami, po co sztucznie dostarczać coś co przy odrobinie dobrej woli znajdziemy w codziennej diecie. Jak ktoś ma niedobór żelaza albo zaburzone wchłanianie żelaza to i tak tylko leki na receptę podniosą ten poziom.

sama ostatnio dumałam w pracy jaki magnez wziąc bo chciałam z potasem. No i tak myślę, że ten mi przez gardło nie przechodzi, ten dobry ale nie ekonomicznie itd. No i doszłam do wniosku, że sobie kupię suszonych moreli, do tego kilka orzechów dziennie i bedę miała witaminy

Ja swojemu mężowi napomknęlam, że za urodzenie dziecka chciałabym jakiś ladny brylancik
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:01   #378
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja swojemu mężowi napomknęlam, że za urodzenie dziecka chciałabym jakiś ladny brylancik
Ja mam nadzieję, że mi dziecko wszystkie trudy wynagrodzi, bo na więcej to raczej liczyć nie mogę
Stary 2015-09-27, 19:02   #379
misia880
Zakorzenienie

Moj kiedys mi powiedzial ze chcialby mi dac jakis ladny pierscionek z grawerem na urodzenie
Ale uciesze sie z kolczykow haha bo wiem ze nie ma u nas kokosow jak zmienilam prace :p

Stary 2015-09-27, 19:06   #380
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Pomocy! Właśnie wyszłam spod prysznica i zaobserwowałam na brodawkach takie żółte jakby plamy (takie coś jak przy ranie) one są takie jakby ja wiem ropne? nic nie nie boli, w ogóle nic nie czułam... I teraz nie wiem- zdrapać to delikatnie? Co to jest w ogóle?
Normalne to jest to będzie odpadac i pojawiać się nowe ;-)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
a szukacie rasowego? Bo ja bym w pierwszej kolejności popatrzyła w schorniskach i na stronach fundacji

Ja tam jem prawie wszystko, oprócz surowego mięsa itp. Wczoraj byliśmy u rodziców na działce i pożeraliśmy maliny i winogrona prosto z krzaka to tylko zażartowałam, że mam nadzieję, że żadna chodząca toxoplazmoza na nie nie sikała

U mnie na obiad spaghetti, właśnie mi dochodzi w kuchni. Muszę meża obudzić bo po tym kocim spacerze wszyscy padliśmy i on dalej chrapie z kotem w sypialni
U nas ziemniaczki piesi na parze faszerowane fetą, pieczarki na parze z mozarellą i pomidorki ze śmietaną ;-)
A co do pieska to chcemy takiego co nas za serce złapie Ale w związku z tym że już trochę ich poznaliśmy to mamy już swoje przemyślenia...schronisko odpada byłam raz i nie ma szans żebym wybrała jedną mordkę z tych wszystkich...jest mnóstwo ludzi którzy z różnych przyczyn oddają i takiemu pomożemy żeby nie trafił do schroniska. Nie musi być to york

Głowa mnie znów boli...to chyba nie jest normalne żeby co drugi dzień łeb mi pękał...
Stary 2015-09-27, 19:15   #381
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ziemniaczki piesi na parze faszerowane fetą, pieczarki na parze z mozarellą i pomidorki ze śmietaną ;-)
Chyba przebiłaś mój niedzielny rosół
Stary 2015-09-27, 19:19   #382
Kate Noir
Zakorzenienie

Mi na obiad mąż zrobił spaghetti carbonara a na drugi obiad szaszłyki z kurakiem i warzywami W piątek lekarz stwierdził, że brakuje mi żelaza i tż wziął sobie za honor by faszerować mnie mięsem przy każdej okazji
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:23   #383
_emma
Zakorzenienie

Moniaaaa

Biore aspargin, czy jego mialas na mysli? Fakt, ze gladko nie wchodzi ale widze, ze dziala bo oko mi nie skacze i podbrzusze nie boli. Chyba tez nie zdecyduje sie na zadne suplementy.. Postaram sie zdrowo odzywiac, a za 40zl miesiecznie zbadam sobie poziom witamin i bede wiedziala czego mi brakuje.. Witaminy z warzyw i owocow sa lepiej przyswajalne.
Stary 2015-09-27, 19:23   #384
diablica071086
Zadomowienie

Co do kp to ja powiem tak wychodziliśmy do kościoła i mieliśmy z 100m, młoda nakarmiona pielucha czysta a po 30m musiałam wyjąc ją i znowu dokarmiac taki belzebub, Czasem wracałam się do domu po 3 razy. Na szczeście było lato więc siadałam na huśtawce u cioci w ogrodzie i karmiłam. Wiele razy też karmiłam na rowie bo na spacerze się głodomór obudził a że na wsi mieszkaliśmy i do domku daleko a z rozdarciuchem to trudno spacerowac nawet po polnych drogach.

Dziś miałam płaczliwy dzień, pierwszy raz się tak rozkleiłam na widok mojego brzucha a raczej spodni ciążowych jak odstają pod bluzką a potem cos było nie tak i od razu łzy w oczach.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:27   #385
_emma
Zakorzenienie

A my wlasnie dopadlismy sie do babeczek z kawalkami czekolady, jeszcze cieple!
Stary 2015-09-27, 19:30   #386
Gosia02061980
Raczkowanie

Też biorę aspargin ma magnez i potas w składzie i także pomaga, ja to mam straszne skurczę i drętwieją mi ręcę a do tego jeszcze kręgosłup mnie ostatnio rozbolał.
Gosia02061980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:54   #387
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Monicca1989 dziekuje za informacje ws powrotu do pracy

Malinka9191 i Darolka - dzieki Wam dobre kobiety . Jak zaczelam czytac to przeszlam przez ropien sutka, pologowe cos tam i kilka innych nieznanych mi terminow... To jest takie jakby male strupeczki. Nie robic z tym zupelnie nic? zadnych okladow? Przyznam, ze mnie uspokoilyscie,ze to normalne . Jeszcze raz dziekuje

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:55   #388
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mam takie ponoc to normalne mam prawie od samego poczatku ciazy

Cytat:
Moj kiedys mi powiedzial ze chcialby mi dac jakis ladny pierscionek z grawerem na urodzenie
Ale uciesze sie z kolczykow haha bo wiem ze nie ma u nas kokosow jak zmienilam prace :p
super mnie sie marzy jakis lancuszek z ladna zawieszka i grawerem liteki dzidziusia i meza lub naszych wspolnych ciekawe czy moj cos planuje

Cytat:
Normalne to jest to będzie odpadac i pojawiać się nowe ;-)

Głowa mnie znów boli...to chyba nie jest normalne żeby co drugi dzień łeb mi pękał...
odpadac?!
tez sie zastanawiam czy to normalne... od tygodnia mam podobnie leb mi peka zwlaszcza jak wstaje po drzemce.. mama twierdzi, ze malo sie dotleniam, przez weekend spedzilam troche czasu na swiezym powietrzu a nic sie nie zmienilo, znow mnie cmi ;/

ja dopiero wstawilam obiad na jutro - kurczak z pesto, mozarella i pomidorami robie pierwszy raz i pierwszy raz bede jesc pesto zrobilismy z mezem trzecie podejscie do chinskiej restauracji za namowa znajomego i jednak to nie sa moje klimaty po raz trzeci zakonczylam posilek na frytach
jutro wizyta u poloznej dzidzi nie zobacze, ale nie moge sie doczekac zeby uslyszec serduszko bo jutro wlasnie bedziemy sluchac

co do witamin juz kiedys pisalam, ja biore zestaw 19 wiatamin i zastanawiam sie jak dlugo jeszcze powinnam je brac? do konca ciazy? musze popytac poloznej
Stary 2015-09-27, 19:58   #389
mira81
Zadomowienie

Ja sie rozkladam z herbatka z sokiem malinowym od tesciowej i z ksiazka..

Stary 2015-09-27, 20:06   #390
caro_83
Raczkowanie

co do tych prezentów z okazji narodzin to będę musiała męża poinformować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości