|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
a w 1 trymestrze jak męczyły mnie wymioty masakra byla go polknąć i mam uraz ![]() Ja się obżarłam winogronem aż mi za słodko ![]() A jutro obydwoje z mężem mamy wolne, cudownie
|
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Co do prezentów, to mój się na pewno nie domyśli, ale mam jeszcze trochę czasu by go wyedukować
![]() A ze sprzątaniem, to przyznaję, że oboje jesteśmy bałaganiarze, ale ja od kilku dni mam zapał do sprzątania - lepiej się czuję i chyba syndrom wicia gniazda dla dzidziusia mi się włączył.. Mojego M. biorę sposobem. Np. posprzątałam kuchnię jak go nie było, ogarnęłam trochę łazienkę, i mówię mu "wiesz, bardzo mnie plecy bolą (co jest akurat prawdą) i nie dam razy z odkurzaczem się szarpać, a przydałoby sie odkurzyć" - na co on bohatersko "odkurzacza nie ruszaj, za ciężki, ja odkurzę" - na co ja "naprawdę? jesteś wspaniały Mieszkanie posprzątane i mąż szczęśliwy ![]() Ale już poszalałyście z zakupami ![]() Ja jakoś nie mogę jeszcze sobie wyobrazić rzeczy dla dziecka w mojej sypialni, chyba za wcześnie na to. Jakbym kupiła to pewnie by leżały w worku w szafie, a potem się "zapodziały"
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
Opadać to może źle określenie :-P chodzi o to ze to po prostu wyschnie nooo nie wiem jak to inaczej wyjaśnić Ale w pieszej ciąży tak miałam.później zniknęło i wróciło pod koniec ciąży jako siaRa...Ale na wizycie u położnej powiedz jej o tym i już
|
#394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ubranka poskladalam na kupki, polozylam na komodzie i narazie na nie patrze i sie rozczulam wypiore dopiero blizej porodu maz rano jak przynioslam i zaczelam prezentacje to zabral jedna pare spiochow i czapke, spiochy polozyl na klacie i objal, czapke na glowie i mowi: "moj dzidzius" i poszedl dalej spac ![]() ja uciekam do kapieli, jutro na rano do pracy (dobrze, ze tylko 5 godz bo sie zwalniam), pozniej wizyta u poloznej takze odezwe sie po poludniu dobrej nocy i przespanej |
||
|
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzieki wielkie za opinie na temat tego wozka.
Wlasnie wracamy od tesciowej no musze przyznac ze obiadek byl pyszny kluski slaskie z chudym duszonym mieskiem sosikiem i soroweczka ze swiezych warzyw na deser galaretka i serniczek tak wiec wracam z rozpietymi spodniami Co do prezentow po porodzie to watpie chociaz moze sie zdziwie bo lubi mnie rozpieszczac 😊 |
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma podziwiam ja jak kiedys pracowałam od 6 i musiałam wstawać o 5 to baaaardzo mnie to denerwowalo
ale kilka dni zawsze to inaczej niz codziennie
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam okazje kupić te cztery rzeczy każda po 10 zł, używane ale w dobrym stanie co uważacie ???
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie wstaję o 5 jak mąż miał na rano. A jak mam do pracy to 6 najpóźniej. Odkąd mamy kota to też często przed 6 trzeba wstać i wpuscić do nas do sypialni bo się budzi i nie chce spać sama. Ostatnio o 4 wstawałam sprzątnąć panience w kuwecie
także ja się śmieję, że nocne wstawanie do dziecka mi nie straszne ale na szczęscie ja z tych co wstaną w nocy, zrobią co mają zrobić i idą spać, nie mam problemu z ponownym zaśnięciem.Misia 2,3,4 brałabym. 1 nie bo po pierwsze dycha za to to za drogo,w sh kupisz taniej, a po drugie mi się wzór nie podoba. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-09-27 o 21:00 |
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze słyszę o prezencie po porodzie. Uważam, że to dziwny zwyczaj. Obie osoby zdecydowały się na dziecko, więc nie wiem w jakim celu miałby być prezent. Rozumiem, że ojcu dziecka też coś macie zamiar podarować? Dziecko nie wzięło się z powietrza ;-)
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to nie chodzi o przymus! O mily gest od meza swojego.. kwiaty czy cos..
To takie normalne, taki sposob aby kobiecie zrobilo sie milo.. |
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiaty ok, ale żeby od razu brylanty ;-)
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance mąż kupił bukiet kwiatów jak się dowiedziała, że jest w ciąży. I dla mnie to było mega fajne z jego strony. Chociaż sobie "nie zasłużyła" jeszcze czy jak to inaczej nazwać. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-09-27 o 21:10 |
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Bonku to łóżeczko się w końcu okazało, że jest jakieś rozchwiane i nie będziemy go jednak składać
nieznajomaO z tego co opisałaś to mogą być jakieś lekkie zmiany łojotokowe, czy to wygląda jak ciemieniucha u niemowląt? nasmaruj oliwką i nie ruszaj. nina1406 ale suuper poducha, też bym taką chciała |
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz tez mi kupil kwiaty jak mu pow o dzidziusiu
I kosz owocow haha |
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia, wszystkie ubranka fajne,ja bym brała
![]() Co do prezentów po porodzie to mi wystarczy jak mój mąż będzie cały czas przy mnie. |
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi nie wyświetlają się zdjęcia na telefonie.
Co do prezentu to mi podobnie jak kallinie_2014 wystarczy, że mąż będzie przy mnie cały czas i okres po porodzie w domu. Poza tym w czasie, gdy będę w szpitalu będzie musiał przygotować miejsce dla maluszka
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
misia880 co do ubranek, to chyba zależy jaki rozmiar. Jeśli malutkie, to ten ciepły kombinezon to nie będzie za długo służył, ja tez mam zamiar kupić jakiś używany na wyjście ze szpitala, ale raczej później, bo na razie nie wiem jakiego rozmiaru bobasa się spodziewać
![]() To w reniferki urocze, ale bożonarodzeniowe, tak mi się kojarzy. Poza tym - spokojnie, jest jeszcze czas, będzie jeszcze sporo okazji i na pewno niejedno wpadnie ci w oko
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niektórzy panowie się zastanawiają czy poród rodzinny to nie za dużo, bo może nie dadzą rady. Co złego jest w takim dopieszczeniu? i dlaczego miałaby to być przesada? kwiaty ok, ale biżuteria już nie? Przecież zamysł jest ten sam, kwestia tylko dostępnych środków skoro można robić prezenty bez okazji to chyba tym bardziej jak jest okazja, taka czy inna ja tam poczułabym się bardzo miło, chociaż jak już pisałam, nie spodziewam się.
|
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Milenujdka ale to kobieta ma mdlosci i inne dolegliwości i meczy sie przy porodzie ona w pewnym sensie daje dziecko mężczyźnie, prezent sie należy bo maja dziecko tak samo a nie musza sie 'meczyc' u nas w rodzinie to norma ze faceci dają cos kobiecie za to ze urodzila im dziecko
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam okazję kupić takie rzeczy: śpiworek i dwa kombinezony, ten jasny jest taki frotte a czerwony trochę lżejszy. oba mają podwijane rękawki i stópki żeby pozakrywać te części ciała.
|
|
#414 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie dostalam od tz zadnego prezentu za urodzenie dziecka,i jakos mi to nie przeszkadza wystarczylo ze pomogal mi przy porodzie I byl z nami caly czas teraz tez nie licze na zaden prezent ![]() cora znowu ma atak kaszlu latmy na zmiane z tz do jej pokoju I podajemy miske,biedna sie meczy okropnie ![]() ja zmykam juz do lozka,bo musze wstac o 2 dac jej antybiotyk,a tz bedzie czuwal do poki nie pojdzie spac dobrej nocy |
|||
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
ja bym się bardzo ucieszyła jakbym dostała coś od męża za urodzenie dziecka
nie będę mu o tym mówiła bo może sam na to wpadnie kwiaty na pewno przyniesie, chyba że z wrażenia zapomni ![]() Ja się już kładę, kolorowych i spokojnych snów wszystkim
|
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Owszem miło jest być obdarowanym prezentem, jednak poród to poród. Konsekwencja ciąży. Niestety nie można sobie wybrać tego, kto urodzi dziecko. Tylko kobieta ma predyspozycje do urodzenia dziecka. Myślę, że ojciec dziecka przez okres 9 miesięcy musi znosić nasze humory, zachcianki, dbać o nas. W razie potrzeby biec szybko do sklepu, apteki, posprzątać, ugotować. Mój mąż aktywnie się mną opiekuje. Chodzi do pracy, mms prawo być zmęczony bardziej niż ja,a jak trzeba to posprząta, zrobi zakupy, ugotuje. Mimo, że mam sporo wolnego czasu nie wymaga ode mnie, żebym cokolwiek w domu robiła.
Można tą pomoc rozpatrywać w kwestii obowiązku, jednak tak samo może ktoś powiedzieć, że kobieta ma obowiązek urodzić dziecko. Ja jestem daleka od takiego stwierdzenia
|
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polać jej :-D Dokładnie każdy na swój sposób ciążę przechodzi Ale same wiecie że marzę chłopaki nie maja lekko z nami teraz :-P
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na 'obowiązek' urodzenia dziecka podwoiła mi się wysypka na twarzy, dobrze że obie jesteśmy od tego dalekie ![]() Ja się kładę, dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie wiem czy można bol porodowy porównać do znoszenia humorków, pojscia do sklepu czy ugotowania i posprzątania jestem pierwsza zeby sie zamienić
jakaby nie byla pomoc jest to pomoc a nie sam porod no ale każdy ma prawo miec swoje zdanie ja za te meczarnie odczekuję jakiegoś prezenciku od męża
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja uważam, że to nie jest wina mojego męża, że to ja muszę urodzić dziecko i nie ma obowiązku dawać mi z tej okazji prezentu.
Zresztą ja wolę jak mi daje prezenty spontanicznie, bez okazji. Wymuszonych albo "bo tak trzeba", albo "bo mi się należy" ja akurat nie chcę. Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2015-09-27 o 23:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

a w 1 trymestrze jak męczyły mnie wymioty masakra byla go polknąć i mam uraz 

nie będę mu o tym mówiła bo może sam na to wpadnie