Mamy marzec 2016. Część III - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-27, 20:15   #391
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Moniaaaa

Biore aspargin, czy jego mialas na mysli? Fakt, ze gladko nie wchodzi ale widze, ze dziala bo oko mi nie skacze i podbrzusze nie boli. Chyba tez nie zdecyduje sie na zadne suplementy.. Postaram sie zdrowo odzywiac, a za 40zl miesiecznie zbadam sobie poziom witamin i bede wiedziala czego mi brakuje.. Witaminy z warzyw i owocow sa lepiej przyswajalne.
Tak, Aspargin mi czesto w gardle staje a w 1 trymestrze jak męczyły mnie wymioty masakra byla go polknąć i mam uraz

Ja się obżarłam winogronem aż mi za słodko
A jutro obydwoje z mężem mamy wolne, cudownie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:24   #392
nyny15
Raczkowanie

Co do prezentów, to mój się na pewno nie domyśli, ale mam jeszcze trochę czasu by go wyedukować

A ze sprzątaniem, to przyznaję, że oboje jesteśmy bałaganiarze, ale ja od kilku dni mam zapał do sprzątania - lepiej się czuję i chyba syndrom wicia gniazda dla dzidziusia mi się włączył.. Mojego M. biorę sposobem. Np. posprzątałam kuchnię jak go nie było, ogarnęłam trochę łazienkę, i mówię mu "wiesz, bardzo mnie plecy bolą (co jest akurat prawdą) i nie dam razy z odkurzaczem się szarpać, a przydałoby sie odkurzyć" - na co on bohatersko "odkurzacza nie ruszaj, za ciężki, ja odkurzę" - na co ja "naprawdę? jesteś wspaniały "
Mieszkanie posprzątane i mąż szczęśliwy

Ale już poszalałyście z zakupami
Ja jakoś nie mogę jeszcze sobie wyobrazić rzeczy dla dziecka w mojej sypialni, chyba za wcześnie na to. Jakbym kupiła to pewnie by leżały w worku w szafie, a potem się "zapodziały"
Stary 2015-09-27, 20:33   #393
darolka
Rozeznanie

Opadać to może źle określenie :-P chodzi o to ze to po prostu wyschnie nooo nie wiem jak to inaczej wyjaśnić Ale w pieszej ciąży tak miałam.później zniknęło i wróciło pod koniec ciąży jako siaRa...Ale na wizycie u położnej powiedz jej o tym i już
Stary 2015-09-27, 20:34   #394
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja się obżarłam winogronem aż mi za słodko
A jutro obydwoje z mężem mamy wolne, cudownie
pozazdroscic!

Cytat:
Napisane przez nyny15 Pokaż wiadomość
Co do prezentów, to mój się na pewno nie domyśli, ale mam jeszcze trochę czasu by go wyedukować

Ale już poszalałyście z zakupami
Ja jakoś nie mogę jeszcze sobie wyobrazić rzeczy dla dziecka w mojej sypialni, chyba za wcześnie na to. Jakbym kupiła to pewnie by leżały w worku w szafie, a potem się "zapodziały"
moj tez nie wiem czy sie domysli, wiec bede musiala przygadywac

ja ubranka poskladalam na kupki, polozylam na komodzie i narazie na nie patrze i sie rozczulam wypiore dopiero blizej porodu maz rano jak przynioslam i zaczelam prezentacje to zabral jedna pare spiochow i czapke, spiochy polozyl na klacie i objal, czapke na glowie i mowi: "moj dzidzius" i poszedl dalej spac

ja uciekam do kapieli, jutro na rano do pracy (dobrze, ze tylko 5 godz bo sie zwalniam), pozniej wizyta u poloznej takze odezwe sie po poludniu dobrej nocy i przespanej
Stary 2015-09-27, 20:38   #395
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Niema mnie chwilę , a tu już nowa część i tyle postów. Ja cię 14 strona
Pewnie cały wieczór będę nadrabiać , jutro coś więcej napiszę

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:44   #396
gosza82
Rozeznanie

Dziewczyny dzieki wielkie za opinie na temat tego wozka. teraz wiem jakiego szukac i mam zamiar trafic na jakas dobra cene😀

Wlasnie wracamy od tesciowej no musze przyznac ze obiadek byl pyszny kluski slaskie z chudym duszonym mieskiem sosikiem i soroweczka ze swiezych warzyw na deser galaretka i serniczek tak wiec wracam z rozpietymi spodniami

Co do prezentow po porodzie to watpie chociaz moze sie zdziwie bo lubi mnie rozpieszczac 😊
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:45   #397
_emma
Zakorzenienie

Jeszcze dwa dni wstawania o 4.. Dobranoc mamusie!!
Stary 2015-09-27, 20:49   #398
Bonku
Wtajemniczenie

Emma podziwiam ja jak kiedys pracowałam od 6 i musiałam wstawać o 5 to baaaardzo mnie to denerwowalo ale kilka dni zawsze to inaczej niz codziennie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:53   #399
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny mam okazje kupić te cztery rzeczy każda po 10 zł, używane ale w dobrym stanie co uważacie ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38 (2).jpg (124,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40 (1).jpg (76,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 296552077_2_644x461_zestaw-ubranek-wyprawka-dla-chlopca-roz-62-dodaj-zdjecia.jpg (24,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 296552077_3_644x461_zestaw-ubranek-wyprawka-dla-chlopca-roz-62-ubranka-dla-dzieci.jpg (23,4 KB, 19 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:58   #400
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja codziennie wstaję o 5 jak mąż miał na rano. A jak mam do pracy to 6 najpóźniej. Odkąd mamy kota to też często przed 6 trzeba wstać i wpuscić do nas do sypialni bo się budzi i nie chce spać sama. Ostatnio o 4 wstawałam sprzątnąć panience w kuwecie także ja się śmieję, że nocne wstawanie do dziecka mi nie straszne ale na szczęscie ja z tych co wstaną w nocy, zrobią co mają zrobić i idą spać, nie mam problemu z ponownym zaśnięciem.

Misia
2,3,4 brałabym. 1 nie bo po pierwsze dycha za to to za drogo,w sh kupisz taniej, a po drugie mi się wzór nie podoba.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-09-27 o 21:00
Stary 2015-09-27, 21:04   #401
milenujdka
Wtajemniczenie

Pierwsze słyszę o prezencie po porodzie. Uważam, że to dziwny zwyczaj. Obie osoby zdecydowały się na dziecko, więc nie wiem w jakim celu miałby być prezent. Rozumiem, że ojcu dziecka też coś macie zamiar podarować? Dziecko nie wzięło się z powietrza ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:05   #402
misia880
Zakorzenienie

Oj to nie chodzi o przymus! O mily gest od meza swojego.. kwiaty czy cos..
To takie normalne, taki sposob aby kobiecie zrobilo sie milo..

Stary 2015-09-27, 21:06   #403
milenujdka
Wtajemniczenie

Kwiaty ok, ale żeby od razu brylanty ;-)
Stary 2015-09-27, 21:09   #404
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o prezencie po porodzie. Uważam, że to dziwny zwyczaj. Obie osoby zdecydowały się na dziecko, więc nie wiem w jakim celu miałby być prezent. Rozumiem, że ojcu dziecka też coś macie zamiar podarować? Dziecko nie wzięło się z powietrza ;-)
A dla mnie to jest przede wszystkim miły gest. Bo to kobieta jest w ciąży i kobieta musi to dziecko urodzić. I ja bym była szczerze zdziwiona gdyby mi facet po porodzie nawet kwiatka nie przyniósł. A brylanty czy inna biżuteria, dla mnie to byłaby bardzo ważna pamiątka z tego dnia.
Mojej koleżance mąż kupił bukiet kwiatów jak się dowiedziała, że jest w ciąży. I dla mnie to było mega fajne z jego strony. Chociaż sobie "nie zasłużyła" jeszcze czy jak to inaczej nazwać.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-09-27 o 21:10
Stary 2015-09-27, 21:10   #405
fasolka1987
Zadomowienie

Bonku to łóżeczko się w końcu okazało, że jest jakieś rozchwiane i nie będziemy go jednak składać

nieznajomaO z tego co opisałaś to mogą być jakieś lekkie zmiany łojotokowe, czy to wygląda jak ciemieniucha u niemowląt? nasmaruj oliwką i nie ruszaj.

nina1406 ale suuper poducha, też bym taką chciała
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:14   #406
misia880
Zakorzenienie

Moj maz tez mi kupil kwiaty jak mu pow o dzidziusiu
I kosz owocow haha

Stary 2015-09-27, 21:17   #407
kallina_2014
Wtajemniczenie

Misia, wszystkie ubranka fajne,ja bym brała

Co do prezentów po porodzie to mi wystarczy jak mój mąż będzie cały czas przy mnie.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:34   #408
milenujdka
Wtajemniczenie

Mi nie wyświetlają się zdjęcia na telefonie.
Co do prezentu to mi podobnie jak kallinie_2014 wystarczy, że mąż będzie przy mnie cały czas i okres po porodzie w domu. Poza tym w czasie, gdy będę w szpitalu będzie musiał przygotować miejsce dla maluszka
Stary 2015-09-27, 21:51   #409
nyny15
Raczkowanie

misia880 co do ubranek, to chyba zależy jaki rozmiar. Jeśli malutkie, to ten ciepły kombinezon to nie będzie za długo służył, ja tez mam zamiar kupić jakiś używany na wyjście ze szpitala, ale raczej później, bo na razie nie wiem jakiego rozmiaru bobasa się spodziewać
To w reniferki urocze, ale bożonarodzeniowe, tak mi się kojarzy.
Poza tym - spokojnie, jest jeszcze czas, będzie jeszcze sporo okazji i na pewno niejedno wpadnie ci w oko
Stary 2015-09-27, 22:03   #410
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słyszę o prezencie po porodzie. Uważam, że to dziwny zwyczaj. Obie osoby zdecydowały się na dziecko, więc nie wiem w jakim celu miałby być prezent.
Dokładnie, obie się zdecydowały, ale tylko jedna nosiła kilka miesięcy i rodziła a niektórzy panowie się zastanawiają czy poród rodzinny to nie za dużo, bo może nie dadzą rady. Co złego jest w takim dopieszczeniu? i dlaczego miałaby to być przesada? kwiaty ok, ale biżuteria już nie? Przecież zamysł jest ten sam, kwestia tylko dostępnych środków skoro można robić prezenty bez okazji to chyba tym bardziej jak jest okazja, taka czy inna ja tam poczułabym się bardzo miło, chociaż jak już pisałam, nie spodziewam się.
Stary 2015-09-27, 22:04   #411
Bonku
Wtajemniczenie

Milenujdka ale to kobieta ma mdlosci i inne dolegliwości i meczy sie przy porodzie ona w pewnym sensie daje dziecko mężczyźnie, prezent sie należy bo maja dziecko tak samo a nie musza sie 'meczyc' u nas w rodzinie to norma ze faceci dają cos kobiecie za to ze urodzila im dziecko
Stary 2015-09-27, 22:06   #412
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do prezentu to mi podobnie jak kallinie_2014 wystarczy, że mąż będzie przy mnie cały czas i okres po porodzie w domu. Poza tym w czasie, gdy będę w szpitalu będzie musiał przygotować miejsce dla maluszka
Uważam, że to obowiązek, a nie bonus
Stary 2015-09-27, 22:07   #413
nina1406
Wtajemniczenie

A ja mam okazję kupić takie rzeczy: śpiworek i dwa kombinezony, ten jasny jest taki frotte a czerwony trochę lżejszy. oba mają podwijane rękawki i stópki żeby pozakrywać te części ciała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03833.JPG (234,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03999.jpg (103,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04001.jpg (100,8 KB, 7 załadowań)

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:08   #414
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Pomocy! Właśnie wyszłam spod prysznica i zaobserwowałam na brodawkach takie żółte jakby plamy (takie coś jak przy ranie) one są takie jakby ja wiem ropne? nic nie nie boli, w ogóle nic nie czułam... I teraz nie wiem- zdrapać to delikatnie? Co to jest w ogóle?
Na calej szerokości brodawki, na obu na raz
ja tez tak mam,samo zniknie

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
No to mam swoj pierwszy ciążowy zakup znalazlam na aukcji na olx Pani mieszka kilka blokow dalej więc byl spacerek na zakupy miala jeszcze takie kombinezony i nie wiem czy kupić. Wrzucic zdjecia i mi doradzicie?
fajny zakup

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam okazje kupić te cztery rzeczy każda po 10 zł, używane ale w dobrym stanie co uważacie ???
fajne ciuszki

ja nie dostalam od tz zadnego prezentu za urodzenie dziecka,i jakos mi to nie przeszkadza wystarczylo ze pomogal mi przy porodzie I byl z nami caly czas teraz tez nie licze na zaden prezent

cora znowu ma atak kaszlu latmy na zmiane z tz do jej pokoju I podajemy miske,biedna sie meczy okropnie
ja zmykam juz do lozka,bo musze wstac o 2 dac jej antybiotyk,a tz bedzie czuwal do poki nie pojdzie spac
dobrej nocy
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:09   #415
fasolka1987
Zadomowienie

ja bym się bardzo ucieszyła jakbym dostała coś od męża za urodzenie dziecka nie będę mu o tym mówiła bo może sam na to wpadnie kwiaty na pewno przyniesie, chyba że z wrażenia zapomni

Ja się już kładę, kolorowych i spokojnych snów wszystkim
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:16   #416
milenujdka
Wtajemniczenie

Owszem miło jest być obdarowanym prezentem, jednak poród to poród. Konsekwencja ciąży. Niestety nie można sobie wybrać tego, kto urodzi dziecko. Tylko kobieta ma predyspozycje do urodzenia dziecka. Myślę, że ojciec dziecka przez okres 9 miesięcy musi znosić nasze humory, zachcianki, dbać o nas. W razie potrzeby biec szybko do sklepu, apteki, posprzątać, ugotować. Mój mąż aktywnie się mną opiekuje. Chodzi do pracy, mms prawo być zmęczony bardziej niż ja,a jak trzeba to posprząta, zrobi zakupy, ugotuje. Mimo, że mam sporo wolnego czasu nie wymaga ode mnie, żebym cokolwiek w domu robiła.
Można tą pomoc rozpatrywać w kwestii obowiązku, jednak tak samo może ktoś powiedzieć, że kobieta ma obowiązek urodzić dziecko. Ja jestem daleka od takiego stwierdzenia
Stary 2015-09-27, 22:18   #417
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Owszem miło jest być obdarowanym prezentem, jednak poród to poród. Konsekwencja ciąży. Niestety nie można sobie wybrać tego, kto urodzi dziecko. Tylko kobieta ma predyspozycje do urodzenia dziecka. Myślę, że ojciec dziecka przez okres 9 miesięcy musi znosić nasze humory, zachcianki, dbać o nas. W razie potrzeby biec szybko do sklepu, apteki, posprzątać, ugotować. Mój mąż aktywnie się mną opiekuje. Chodzi do pracy, mms prawo być zmęczony bardziej niż ja,a jak trzeba to posprząta, zrobi zakupy, ugotuje. Mimo, że mam sporo wolnego czasu nie wymaga ode mnie, żebym cokolwiek w domu robiła.
Można tą pomoc rozpatrywać w kwestii obowiązku, jednak tak samo może ktoś powiedzieć, że kobieta ma obowiązek urodzić dziecko. Ja jestem daleka od takiego stwierdzenia
Dobrze gada polać jej :-D

Dokładnie każdy na swój sposób ciążę przechodzi Ale same wiecie że marzę chłopaki nie maja lekko z nami teraz :-P
Stary 2015-09-27, 22:25   #418
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, nie dogadamy się w tej kwestii a na 'obowiązek' urodzenia dziecka podwoiła mi się wysypka na twarzy, dobrze że obie jesteśmy od tego dalekie

Ja się kładę, dobranoc wszystkim
Stary 2015-09-27, 22:36   #419
Bonku
Wtajemniczenie

Oj nie wiem czy można bol porodowy porównać do znoszenia humorków, pojscia do sklepu czy ugotowania i posprzątania jestem pierwsza zeby sie zamienić jakaby nie byla pomoc jest to pomoc a nie sam porod no ale każdy ma prawo miec swoje zdanie ja za te meczarnie odczekuję jakiegoś prezenciku od męża
Stary 2015-09-27, 23:47   #420
kallina_2014
Wtajemniczenie

A ja uważam, że to nie jest wina mojego męża, że to ja muszę urodzić dziecko i nie ma obowiązku dawać mi z tej okazji prezentu.
Zresztą ja wolę jak mi daje prezenty spontanicznie, bez okazji.
Wymuszonych albo "bo tak trzeba", albo "bo mi się należy" ja akurat nie chcę.

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-09-27 o 23:49
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości