|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny będę się objadać
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam jem prawie wszystko, oprócz surowego mięsa itp. Wczoraj byliśmy u rodziców na działce i pożeraliśmy maliny i winogrona prosto z krzaka to tylko zażartowałam, że mam nadzieję, że żadna chodząca toxoplazmoza na nie nie sikała ![]() U mnie na obiad spaghetti, właśnie mi dochodzi w kuchni. Muszę meża obudzić bo po tym kocim spacerze wszyscy padliśmy i on dalej chrapie z kotem w sypialni
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to samo, szczególnie jeśli chodzi o wózki, mebelki.. Wiem, że na razie i tak nie kupię, bo za wcześnie, więc nawet się nie zagrzebuję, bo łeb może pęknąć od ilości i możliwości Na razie temat wózków mnie przerasta i nie będę z tym walczyć ![]() A co do nastroju to faktycznie ten bajzel tak Cię wyprowadził z równowagi czy kilka rzeczy się nazbierało? Dzisiaj na wrześniówkach czytałam jak mąż jednej z dziewczyn jej pierścionek kupił oprócz kwiatów, za to że jest taka dzielna. I smutno mi się zrobiło, bo mój w życiu by nie wpadł na coś tak miłego ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- No dokładnie, popadamy w paranoję powoli
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
moniaaaa co sądzisz o suplementach dla ciężarnych z żelazem? Czytałam opinię, że żelazo w ciąży powinno być zapisywane przez lekarza tylko w razie jego niedoboru bo nadmiar może zaszkodzić dziecku i nie powinno się go przyjmować na własną rękę..
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Ktoregos dnia..wlasciwie to tylko ten bajzel mnie tak wkurzyl..z tym ze to jest nasz punkt zapalny od poczatku zwiazku.. i tak co jakis czas po prostu zbiera sie we mnie zlosc no i musze ja rozladowac. Wtedy przez jakis tydzien moj chodzi jak w zegarku..no a potem wszystko od nowa. I tak szczerze mowiac nie mam duzo takich wybuchow, bo ciaza raczej mnie "nosi na skrzydlach". Najgorzej jak jestem zmeczona, zle sie czuje wtedy takie sprawy jak balaganiarstwo mojego meza urasta do potegi n-tej.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz znowu lubi porzadek. Jak wkladam cos do zmywarki to on poprawia hehe pranie robi, gary myje :p
Nie moge narzekac |
|
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapomniałam nazwę tego, ale wiem, że to nic takiego Cytat:
Mam spadek nastroju coś dziś.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam spadek nastroju. Nie kupilam stanika jakiego chcialam wrr nie ma rozmiarow na mnie ;((
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam kawałek pizzy na noc ![]() Kupiłam dzisiaj maszynę do szycia z lidla |
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sprzątam regularnie, ale tez robię bałagan w tempie błyskawicznym. Ja czasem nawet nie ogarniam jak on się robi tak szybko po prostu w pewnym momencie patrzę na pokój i zastanawiam się, kiedy z szaf wylazły te wszystkie ciuchy, z szuflady kosmetyki a ze skrzynki zabawki dla psa no i sprzątam, dwa dni cieszę się porządkiem i tym, że już zawsze tak będzie, bo będę pilnować, aż w końcu znów się dziwię co tu się stało i kiedy ![]() Oczywiście nie usprawiedliwiam Twojego męża, bo to jest do nauczenia. Ja na szczęście jak nabałaganię to się biorę i sprzątam bez marudzenia i chyba to mnie ratuje, bo faktycznie łazić za kimś i pokazywać palcem co ma zrobić, to szału można dostać. |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Z domu tego nie wyniosl, bo jego mama to okropna syfiara
Tak ma chlop czasem na mnie narzeka jak kubek po kawie w salonie zostawie czy cos, ale ma prawo skoro to myje ![]() mam w nim mega pomoc |
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
No to mam swoj pierwszy ciążowy zakup
znalazlam na aukcji na olx Pani mieszka kilka blokow dalej więc byl spacerek na zakupy miala jeszcze takie kombinezony i nie wiem czy kupić. Wrzucic zdjecia i mi doradzicie?
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama ostatnio dumałam w pracy jaki magnez wziąc bo chciałam z potasem. No i tak myślę, że ten mi przez gardło nie przechodzi, ten dobry ale nie ekonomicznie itd. No i doszłam do wniosku, że sobie kupię suszonych moreli, do tego kilka orzechów dziennie i bedę miała witaminy ![]() Ja swojemu mężowi napomknęlam, że za urodzenie dziecka chciałabym jakiś ladny brylancik
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kiedys mi powiedzial ze chcialby mi dac jakis ladny pierscionek z grawerem na urodzenie
Ale uciesze sie z kolczykow haha bo wiem ze nie ma u nas kokosow jak zmienilam prace :p |
|
|
|
#380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to będzie odpadac i pojawiać się nowe ;-)Cytat:
A co do pieska to chcemy takiego co nas za serce złapie Ale w związku z tym że już trochę ich poznaliśmy to mamy już swoje przemyślenia...schronisko odpada byłam raz i nie ma szans żebym wybrała jedną mordkę z tych wszystkich...jest mnóstwo ludzi którzy z różnych przyczyn oddają i takiemu pomożemy żeby nie trafił do schroniska. Nie musi być to york ![]() Głowa mnie znów boli...to chyba nie jest normalne żeby co drugi dzień łeb mi pękał...
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na obiad mąż zrobił spaghetti carbonara
W piątek lekarz stwierdził, że brakuje mi żelaza i tż wziął sobie za honor by faszerować mnie mięsem przy każdej okazji
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaaaa
Biore aspargin, czy jego mialas na mysli? Fakt, ze gladko nie wchodzi ale widze, ze dziala bo oko mi nie skacze i podbrzusze nie boli. Chyba tez nie zdecyduje sie na zadne suplementy.. Postaram sie zdrowo odzywiac, a za 40zl miesiecznie zbadam sobie poziom witamin i bede wiedziala czego mi brakuje.. Witaminy z warzyw i owocow sa lepiej przyswajalne.
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
Co do kp to ja powiem tak wychodziliśmy do kościoła i mieliśmy z 100m, młoda nakarmiona pielucha czysta a po 30m musiałam wyjąc ją i znowu dokarmiac taki belzebub, Czasem wracałam się do domu po 3 razy
. Na szczeście było lato więc siadałam na huśtawce u cioci w ogrodzie i karmiłam. Wiele razy też karmiłam na rowie bo na spacerze się głodomór obudził a że na wsi mieszkaliśmy i do domku daleko a z rozdarciuchem to trudno spacerowac nawet po polnych drogach.Dziś miałam płaczliwy dzień, pierwszy raz się tak rozkleiłam na widok mojego brzucha a raczej spodni ciążowych jak odstają pod bluzką a potem cos było nie tak i od razu łzy w oczach.
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Też biorę aspargin ma magnez i potas w składzie i także pomaga, ja to mam straszne skurczę i drętwieją mi ręcę a do tego jeszcze kręgosłup mnie ostatnio rozbolał.
|
|
|
|
#387 |
|
przyczajony tygrys
|
Monicca1989 dziekuje za informacje ws powrotu do pracy
![]() Malinka9191 i Darolka - dzieki Wam dobre kobiety . Jak zaczelam czytac to przeszlam przez ropien sutka, pologowe cos tam i kilka innych nieznanych mi terminow... To jest takie jakby male strupeczki. Nie robic z tym zupelnie nic? zadnych okladow? Przyznam, ze mnie uspokoilyscie,ze to normalne . Jeszcze raz dziekuje
|
#388 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponoc to normalne Cytat:
mnie sie marzy jakis lancuszek z ladna zawieszka i grawerem liteki dzidziusia i meza lub naszych wspolnych Cytat:
tez sie zastanawiam czy to normalne... od tygodnia mam podobnie leb mi peka zwlaszcza jak wstaje po drzemce.. mama twierdzi, ze malo sie dotleniam, przez weekend spedzilam troche czasu na swiezym powietrzu a nic sie nie zmienilo, znow mnie cmi ;/ja dopiero wstawilam obiad na jutro - kurczak z pesto, mozarella i pomidorami robie pierwszy raz i pierwszy raz bede jesc pesto zrobilismy z mezem trzecie podejscie do chinskiej restauracji za namowa znajomego i jednak to nie sa moje klimaty jutro wizyta u poloznej dzidzi nie zobacze, ale nie moge sie doczekac zeby uslyszec serduszko co do witamin juz kiedys pisalam, ja biore zestaw 19 wiatamin i zastanawiam sie jak dlugo jeszcze powinnam je brac? do konca ciazy? musze popytac poloznej
|
|||
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie rozkladam z herbatka z sokiem malinowym od tesciowej i z ksiazka..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
co do tych prezentów z okazji narodzin to będę musiała męża poinformować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Na razie temat wózków mnie przerasta i nie będę z tym walczyć 

Zjadłam kawałek pizzy na noc
bo sprzątam regularnie, ale tez robię bałagan w tempie błyskawicznym. Ja czasem nawet nie ogarniam jak on się robi tak szybko 

do konca ciazy? musze popytac poloznej