Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-27, 19:08   #1741
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Myślę, że przyda się dokupić spodenek/półśpiochów.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Chyba że body będą pod pajaca

A będziecie tak ubierac?

Body + pajac? Bo ja chyba nie. U mnie bardzo ciepło jest i sama nie wiem

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:11   #1742
kalusia87
Zakorzenienie

Zjadłam dzisiaj już trzeci talerz rosołu Ogólnie u nas TŻ się specjalizuje w robieniu rosołu ale dzisiaj mu naprawdę zayebiaszczy wyszedł

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A będziecie tak ubierac?

Ja raczej nie

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-09-27 o 19:12
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 19:14   #1743
Fionka_31
Zakorzenienie

W koncu zobaczylam Śliczny pierścionek. Taki delikatny.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
U nas od czwartku są

To u nas chyba się szybko rozeszly bo nie widziałam. Tylko takie kurteczki misiowe były

Stary 2015-09-27, 19:19   #1744
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
To u nas chyba się szybko rozeszly bo nie widziałam. Tylko takie kurteczki misiowe były
Kurteczki u nas też są ale duże rozmiary. Jeszcze chusteczki Dada 250 szt za 15 zł
Stary 2015-09-27, 20:03   #1745
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Dopiero? Ja już od dawna dostaję po żebrach. Dzisiaj jak wracaliśmy od rodziców to Młody się wściekł chyba, że go matka godzinę gniecie siedząc w samochodzie, bo tak się rozpychał, że aż mnie brzuch bolał. Nie wiem czy stopą czy kolanem, ale strasznie mocno. Oczywiście żeber i pęcherza nie oszczędzał... Taaaaaa... Słodziutkie kopniaczki
Mój sie dzisiaj tak ustawił, że tyłem był do mojego kręgosłupa i nogami pod prawe żebro (standard) a piąstki albo łokcie mi prawie że prze pępek wypychał. Pierwszy raz coś takiego widziałam, bo zazwyczaj rączki czuję bardziej w środku, na pęchcerzu itd.

Cytat:
Dobra to poproszę o podpowiedzi

Pajace 50x3, 56x5, 62x12

Pajace welurowe 56x1, 62x3

Body krótki rękaw 56x6, 62x11

Body długi rękaw 62x15

Spodenki 50x1, 62x5

Polspiochy 62x1

Sweterki x6

Bluzeczki 2x dl. rękaw, 1x krótki

Kaftaniki 50,56,62 x1

Rampers 56

Czapeczki, nie umiem ocenić, ze smyka mam 40-42 (to chyba obwód glowki jest?) a jedna niby 0-3m a wieksza. Łącznie 7 z czego jedna z polaru

No i tak się zastanawiam. Dokupić spiochy/ polspiochy?

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Od dzisiaj są?
ja bym dokupiła półśpiochów i jakieś cieplejsze skarpetki, chyba że masz. A body pod pajaca albo rampera to chyba będę zakładała na wyjście, w domu nie
Stary 2015-09-27, 20:04   #1746
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja dziś mam 7 rocznicę ślubu. W ramach romantycznych chwil idziemy na koncert fasolek. Hehe w tamtym roku byliśmy na chylinskiej, hyzym, okupnik.
Świat się zmienia po urodzeniu dziecka. Nie przeszkadza mi ze fasolki są mało romantyczne. Ciesze się ze spędzimy czas razem. Prezent tez cieszy mnie jak Piotrek dostaje a ja jakoś nie musze. Hehe.

Wczoraj zaszalalam. Kupiłam resztę rzeczy dla małej. A w tym torbę na pieluchy ale tak fajna ze później sama będę jej używała. Droga bo 100 kosztowała ale mnie się podoba. Także wanienka, teatrów, pampersy juz są. Kosmetyki zamówię dziś bo chyba na musieli się zdecyduje. Mała niech siedzi jeszcze pod skórą u mnie alenjuz w razie coś jestem gotowa. Nawet koszule sobie uprasowalam. Jakoś mnie wzięło.
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:27   #1747
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

SYLWOHA mnie tż namówił na prowadzenie takiego pamiętnika, gdzie wklejamy zdjęcia usg od początku, opisuję wizyty i wklejam nasze rozmowy z gg np. O dziecku. Zapisałam też pierwsze ruchy, pierwsze ruchy które poczuł tż i chyba do skończenia 1. Roku będę go prowadzić jak mi starczy wytrwałości
Ja w sumie wszystko notuję sobie póki co w kalendarzu Belly i zastanawiam się czy zrobić taki album, albo pisać listy
Można też założyć adres mailowy i wysyłać maile, a na 18-ste urodziny podać dziecku hasło (nie wiem czy tutaj o tym czytałam czy gdzieś indziej)...
Zobaczę czy zacznę i później będę w tym wytrwała

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Aniqa

Cytat:
Witam się po przerwie z czkawką w brzuchu
Ojej, 9 stron do nadrobienia, szalone.

Na weselu udało mi się wytrzymać do 1:30, byliśmy z Mężem w szoku. Nawet się najadłam i potańczyłam, dopiero po północy wysiadł mi kręgosłup. Ale ogólnie wesele zaliczam do udanych mimo że padał deszcz. Szkoda mi tylko pary młodej, bo dzisiaj tak słonecznie, a wczoraj się umęczyli w tę pogodę. Ale wszystko odbyło się chyba bez większych komplikacji (z punktu widzenia gościa )

Idę nadrabiać.
Fajnie, że wesele się udało i, że jednak zostaliście na dłużej Zawsze to jakaś odskocznia od codzienności

Cytat:
Skoczyliśmy do Biedronki bo strasznie mi się słodkiego chciało. A TŻ dał się namówić na bodziaki
Fajne! Byłam dziś u siebie, ale nie widziałam

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dzis lub jutro mamy dostac 2 zdjecia a reszte w pozniejszym czasie, bo ma chora coreczke w domu, ktora zajmuje jej wiekszosc czasu i jest do tylu z wysylaniem zdjec z sesji

Fotograf dzis mowila ze poszukuje kogos na reportaz z porodu. Sesja by byla za darmo bo jeszcze takiej nie robila. Moze jak nie znajdzie nikogo do naszego porodu to bysmy skorzystali...
Fajnie! Rozumiem, że się pochwalisz?

Co do reportażu z porodu to zależy jak się czujesz w obecności tej fotograf i czy to będą w miarę subtelne zdjęcia ukazujące najważniejsze chwile i emocje To jest dość intymna chwila (mimo personelu, który cały czas w jakiś sposób jest przy nas) i od Was zależy czy nie będzie Wam to przeszkadzało
No i czy w szpitalu się zgodzą na coś takiego

Cytat:
A będziecie tak ubierac?

Ja raczej nie
Stary 2015-09-27, 20:27   #1748
andriuszka77
Zadomowienie

Witam wszystkie mamuśki,

Chwilę mnie tu nie było, ciężko nadrobić, może jutro doczytam Was.

W tym tygodniu rodzice mieli w domu remont, więc pomagałam, sprzątałam. Dopiero dziś skończyłam robić porządki u mamy i dom zaczął przypominać znów przytulne gniazdko. Właśnie wróciłam do naszego mieszkanka, ale jestem zmęczona. Jak ja nie lubię remontów. Nawet sprzątanie wydaje się teraz wyczynem, schylanie się - katorga, łażenie po schodach - zadyszka, odkurzanie - zadyszka. Czuję się jak babcia 80 letnia co to własne ciało ją ogranicza. Noce bezsenne, gdzieś spać nie mogę. Kręgosłup żyje swoim życiem, czyli boli, rwie i dokucza. OO tak, czuję że żyję, bo codziennie coś mnie boli. Coraz bardziej budzi się we mnie szacun dla tych kobiet co rodzą po kilkoro dzieci, mają zdrowie! Ja przy jednej ciąży zaczynam wymiękać trochę.
To sobie ponarzekałam. Mam nadzieję że u Was wszystko okey, maluchy zdrowe a wizyty po Waszej myśli.

Z nowości:
- w Lidlu i Biedronce są tanie i przydatne zestawy nici+ bębenki do maszyny albo inne akcesoria krawieckie do wyboru, ceny koło 17 zł polecam, przydaje się,

- w Lidlu maszyna do szycia dla początkujących na promocji za coś około 300 zł,

- w Biedronce są fajne zestawy chusteczek dla niemowląt DADA z wygodnym pudelkiem za 17 zł, kupiłam, bo było dużo, może z czasem wykorzystam,
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:29   #1749
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

SYLWOHA mnie tż namówił na prowadzenie takiego pamiętnika, gdzie wklejamy zdjęcia usg od początku, opisuję wizyty i wklejam nasze rozmowy z gg np. O dziecku. Zapisałam też pierwsze ruchy, pierwsze ruchy które poczuł tż i chyba do skończenia 1. Roku będę go prowadzić jak mi starczy wytrwałości
Ja w sumie wszystko notuję sobie póki co w kalendarzu Belly i zastanawiam się czy zrobić taki album, albo pisać listy
Można też założyć adres mailowy i wysyłać maile, a na 18-ste urodziny podać dziecku hasło (nie wiem czy tutaj o tym czytałam czy gdzieś indziej)...

Cytat:
Dzień dobry Aniqa

Cytat:

Na weselu udało mi się wytrzymać do 1:30, byliśmy z Mężem w szoku. Nawet się najadłam i potańczyłam, dopiero po północy wysiadł mi kręgosłup. Ale ogólnie wesele zaliczam do udanych mimo że padał deszcz. Szkoda mi tylko pary młodej, bo dzisiaj tak słonecznie, a wczoraj się umęczyli w tę pogodę. Ale wszystko odbyło się chyba bez większych komplikacji (z punktu widzenia gościa )

Idę nadrabiać.
Fajnie, że wesele się udało i, że jednak zostaliście na dłużej Zawsze to jakaś odskocznia od codzienności

Cytat:
Skoczyliśmy do Biedronki bo strasznie mi się słodkiego chciało. A TŻ dał się namówić na bodziaki

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dzis lub jutro mamy dostac 2 zdjecia a reszte w pozniejszym czasie, bo ma chora coreczke w domu, ktora zajmuje jej wiekszosc czasu i jest do tylu z wysylaniem zdjec z sesji

Fotograf dzis mowila ze poszukuje kogos na reportaz z porodu. Sesja by byla za darmo bo jeszcze takiej nie robila. Moze jak nie znajdzie nikogo do naszego porodu to bysmy skorzystali...

Co do reportażu z porodu to zależy jak się czujesz w obecności tej fotograf i czy to będą w miarę subtelne zdjęcia ukazujące najważniejsze chwile i emocje To jest dość intymna chwila (mimo personelu, który cały czas w jakiś sposób jest przy nas) i od Was zależy czy nie będzie Wam to przeszkadzało

Cytat:
A będziecie tak ubierac?

Ja raczej nie

Wojniann wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ślubu! Kolejnych szczęśliwych lat razem!
Stary 2015-09-27, 20:40   #1750
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama jest po dwóch cc i jak jej powiedziałam, że chcę sn to stwierdziła, żebym nie robiła z siebie chojraka
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Zależy kto jakie przeżycia ma.. bratowa rodziła pierwsze cc a drugie sn.. sn u niej przebiegło szybko i ona zdecydowanie bardziej zadowolona jest z sn.
Mnie sn wymeczylo strasznie (20h na porodowce) więc myślałam, że cesarka byłaby zbawieniem. Chociaż boję się tego jak cho.lera
Noo wiadomo, że zależy jak przebiegnie poród sn, ale jeśli porównać sn bez komplikacji z cc bez komplikacji, to sn wypada lepiej pod względem zbierania się po całości. A mi właśnie najbardziej zależy, żeby się szybko zebrać po całości. Ogólnie ciężko znoszę wszelakie takie akcje głównie dlatego, że zostaję uziemiona. Boli, niedobrze, ok, rozumiem, przezyję, ale uziemienie w łóżku doprowadza mnie do szału. Dlatego cieszę się, że do tej pory nie musiałam leżeć i współczuję każdej, która musiała.

Cytat:

MUJER szczęśliwe dziecko to szczęśliwi rodzice, pierwsze tygodnie to będzie jazda a potem to trzeba już jakoś się ogarnąć i mieć choć odrobinę czasu dla siebie. Witam się. W niedzielę. Jaka piękna pogoda
A w drugą stronę to nie zachodzi? Szczęśliwi rodzice => szczęśliwe dziecko?

Jestem starą, niedojrzałą babą, nie wyobrażam sobie życia z przyklejonym niemowlakiem... I głupio mi trochę, że pewnie przez te 2 miesiące nic, poza zajmowaniem się dzieckiem nie będę w stanie zrobić... A no hmn mam niezmiennie masę roboty...

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Ja jeszcze ani razu nie dostałam w zebra. Czasami mam przez to schizy czy z nóżkami wszystko ok.

Juz się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty. Powiem lekarzowi, ze ma mi kazda kończynę i palec pokazać To się uspokoję
Hm właśnie ja w sumie nie dość, że wogle nie odczuwam kopniaków jako bolesne, w żebra nie dostałam, tylko mi chyba wypycha żołądek. I czuję jak fika czasem mocniej, tak, że np. kobieta w poczekalni spojrzałam podejrzliwie na skaczący brzuch. Ale to i tak nie wydaje mi się jakieś mocne...

Cytat:
Dopiero? Ja już od dawna dostaję po żebrach. Dzisiaj jak wracaliśmy od rodziców to Młody się wściekł chyba, że go matka godzinę gniecie siedząc w samochodzie, bo tak się rozpychał, że aż mnie brzuch bolał. Nie wiem czy stopą czy kolanem, ale strasznie mocno. Oczywiście żeber i pęcherza nie oszczędzał... Taaaaaa... Słodziutkie kopniaczki
Kurcze... mój tak nie robi... W sumie. Parę razy siadł na pęcherzu, wypchał żołądek, rusza się owszem, ale nie jakoś tak drastycznie, jak opisujecie. Łożysko mam z przodu, to więc może ogólnie przez brzuch czuję mniej, choć TŻ się cieszył, że jak spałam ostatnio, to młody sobie radośnie fikał Ale noo... jakby nie było te ruchy uważam za całkiem stonowane... Sama nie wiem, czy się martwić hm ;/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 20:49   #1751
Fionka_31
Zakorzenienie

Mujer to mamy podobnie. Mnie jeszcze ani jeden kopniak nie zabolal. Owszem mala uwali sie czasem na pecherzu i jest wtedy niekomfortowo ale żeby boleśnie to nie.

Łożysko mam na przednio bocznej ścianie w dnie macicy i wydaje mi sie ze to pewnie mocno amortyzuje ruchy. Jakby nie patrzeć takie łożysko to 20cm średnicy i ok. 2 cm grubości

Stary 2015-09-27, 20:50   #1752
rudaska
Zakorzenienie

Mujer no oczywiście że na odwrót napisałam. U ciebie kolejność prawidłowa. Sama siebie zadziwiam czasem jak ja piszę
Stary 2015-09-27, 20:56   #1753
sylwoha
Zakorzenienie

Muker nie martw sie tez tak mam
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:10   #1754
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer to mamy podobnie. Mnie jeszcze ani jeden kopniak nie zabolal. Owszem mala uwali sie czasem na pecherzu i jest wtedy niekomfortowo ale żeby boleśnie to nie.

Łożysko mam na przednio bocznej ścianie w dnie macicy i wydaje mi sie ze to pewnie mocno amortyzuje ruchy. Jakby nie patrzeć takie łożysko to 20cm średnicy i ok. 2 cm grubości
Hm może to łożysko... W sumie tez długo wogle nie czułam ruchów.
No nic, też sobie każę obadać dokładnie co się tam dzieje w środku... Ale to jeszcze ze 2 tygodnie...

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Muker nie martw sie tez tak mam
Z ruchami czy przyklejonym dzieckiem?
Stary 2015-09-27, 21:18   #1755
Koritsi_a
Zadomowienie

Fionka ja bym dokupiła pólśpiochy, bardziej wychodne niż śpiochy.

Pudełka z biedny na chusteczki są super

Ja zazdroszczę łożyska z przodu z córką tak miałam i kopniaki były mniej bolesne a teraz to masakra
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:18   #1756
sylwoha
Zakorzenienie

I tym i tym tez nie zaliczylam mega kopa zeby cos bolalo czycco
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:28   #1757
benita84
Zadomowienie

Witam wieczornie U nas walka z pakowaniem i przeprowadzką trwa. Niestety ja niewiele mogę zrobić bo zaraz brzuch boli i plecy siadają :/

Nadrobiłam ale już nie pamiętam co chciałam odpisac
A Wojniann wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Widze że sporo tu mamy wrześniowych par My niedawno świętowaliśmy 5 rocznicę

Co do ruchów to ja też nie czuje zbyt silnych. Kopa w żebra ani razu nie zaliczyłam. W pierwszej ciąży też nie. Czasem mam tylko wrazenie ze młody szpagat robi i rozciąga mi brzuch na boki to wtedy trochę zaboli, ale tez nie jakoś bardzo. A i czasem słyszę takie dziwne pstrykanie w brzuchu
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 21:48   #1758
rudaska
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z was ma nebulizator? Albo używała jakiegoś konkretnego?
Stary 2015-09-27, 21:52   #1759
mujer
Zadomowienie

Hm śpicie grzecznie na lewym boczku?
Bosz, mi wcale na lewym nie jest wygodnie. Wręcz często jest mi bardzo źle. I nadal dobrze mi się śpi na plecach.
Jakoś nie mogę uwierzyć, że jeśli naturalnie przyjmuję taka pozycję, to jest ona niekorzystna...
Stary 2015-09-27, 22:00   #1760
adka_19
Wtajemniczenie

Rudaska mój dziś takie cuda wyprawia e aż mi cały brzuch chodził!

Cześć Andriuszka
Fajne promocje macie

Mujer mnie coraz bardziej samo ciągnie na lewą stronę ale wtedy budzę się z łokciem tzta w oku hahaha

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Aaaa pypcia miałam ciasto cytrynowego na bazie muffinek zrobiłam na szybko hahahah

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:01   #1761
kalwinka
Zadomowienie

Ja śpię głównie na lewym boku, ale odkąd pamiętam tak mi najwygodniej (albo na brzuchu, ale odkąd urósł nie ma takiej opcji).

Czuję się niedołężna, trochę posprzątałam, brzuch stwardniał na kamień i rozbolał. Chciałabym być już po wizycie i wiedzieć na czym stoję przynajmniej
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:02   #1762
rudaska
Zakorzenienie

Ja śpię na plecach i na prawym też. W sumie to się wiercę jak śpię sama. Jak śpię z mężem to częściej na lewym
Stary 2015-09-27, 22:08   #1763
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość

Co do ruchów to ja też nie czuje zbyt silnych. Kopa w żebra ani razu nie zaliczyłam. W pierwszej ciąży też nie. Czasem mam tylko wrazenie ze młody szpagat robi i rozciąga mi brzuch na boki to wtedy trochę zaboli, ale tez nie jakoś bardzo. A i czasem słyszę takie dziwne pstrykanie w brzuchu
Może jak u Czubaska- dzidzia pstryka sobie paznokietkiem o paznokietek
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:23   #1764
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mujer mój też mnie nie naparza po wszystkich organach i nie bolą mnie jego kopniaki cieszę się tym póki mogę
Staram się na lewym, częściej wychodzi mi na prawym a leżenie najlepiej na plecach. To jest chyba ważne przy problemach z przepływami jak u Halwayi, żeby nie blokować dodatkowo tej żyły. Jak ciąża bezproblemowa to moim zdaniem nie ma to takiego znaczenia.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 22:26   #1765
adka_19
Wtajemniczenie

Któraś ma ochotę na ciasto?
Bo nie zezrem całego sama :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1443385559599.jpg (76,2 KB, 12 załadowań)

Stary 2015-09-27, 22:28   #1766
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś ma ochotę na ciasto?
Bo nie zezrem całego sama :P
Ja bym zjadła taka głodna jestem, a jutro mam glukozę już za późno żeby jeść bo dziś sobie pozwoliłam
Stary 2015-09-27, 22:34   #1767
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym zjadła taka głodna jestem, a jutro mam glukozę już za późno żeby jeść bo dziś sobie pozwoliłam
Ciepłe mleko wypij
Podobno syci bardzo. Ja nie wiem c
Ale czytałam bo mleka nie mogę

Stary 2015-09-27, 22:41   #1768
benita84
Zadomowienie

Jak opanowac nocne jedzenie? jeszcze o tej godzinie musiałam sobie jakąś kanapkę zrobić ehh a już tyle przytyłam tż już mi kilka razy mówił że karnet na siłownie mi sprawi tzn. z karnetu się cieszę bo chętnie się wyrwe z domu ale jak już on mi takie uwagi robi zbaczy że jest źle

Co do spania to u mnie albo lewy albo prawy bok. Na plecach już nie spię bo wtedy jeszcze bardziej biodro mnie boli. W ogóle porażka z tym bo chwilami tak boli że nie moge na noge stanąć

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Może jak u Czubaska- dzidzia pstryka sobie paznokietkiem o paznokietek
No ciekawe co on tam wyprawia ale to dość głośne jest to chyba jeszcze takich pazurków nie zapuścił, chociaż kto wie
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 23:36   #1769
Koritsi_a
Zadomowienie

Rudaska mamy inhalator sanity, kupiony bez większego analizowania jak była choroba i konieczność zakupu. Sprawdza się bardzo dobrze http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/zdro...t-amp-easy.jpg

Mujer ja ostatnio śpię na prawym :/ ręka mi drętwieje... Ale na lewej serce mi strasznie kołacze i Mały jest niespokojny.

Ja zrobiłam na wieczór muffinki czekoladowe chciało mi siw słodkiego i zamiast pochłonąć czekoladę to upiekłam ciastka haha
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-27, 23:37   #1770
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska uczył mnie youtube Moja babcia była krawcową ale ona mnie tylko nauczyła igłę nawlekać. Wypełniałam owatą poliestrową 80g, jak dla mnie akurat. Zostały mi jeszcze skrawki tych osiołków, może coś mi przyjdzie do głowy, bo też mi się bardzo podobają

Aniqa to wrzucę inaczej jeszcze

Fajnie, naprawdę ładnie Ci to wyszło
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Co do laktatora to ja narazie nie kupuje.
Tylko pewnie jak bedzie trzeba w szpitalu to przeplace :/

Dziewczyny czy ktoras prowadzi pamietnik dziecka?
Bo marzy mi sie dac takie cos mlodemu na 18 urodziny..
Kurczę czemu wcześniej nikt o tym nie wspomnial? Też bym to sobie zapisywala ;/

Cytat:
Rudaska ale super śpiworek. Tez nie widziałam wczesniej zdjęcia.

Sylwuska z mala wszystko ok. dziękuję. Ona miała łyżeczkowanie i byla szyta i jak pisala to wspomniała ze jest trochę nieprzytomna po znieczuleniu. Mala ma 57 cm.

Karmazynova pochwalisz sie jakimś zdjęciem nie?

Ja koszuli na poród nie kupuje. Szpital daje wiec mam z glowy
To córeczka w sam raz, dobrze ze wszystko ok

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Ale masz to w formie zeszytu? Do zeszytu wklejalas te zdjęcia i podpisywalas?

Cytat:

Idę nadrabiać.
Fajnie, ze się pobawilas i dobrze się czujesz

No wczorajsza pogoda faktycznie była niekoniecznie dobra na wesele, oby życie mieli lepsze
Cytat:
Jeśli chodzi o bodziaki to są rozmiary od 68 w górę, z chłopięcych są jeszcze takie marynarskie w kotwice itp, a z dziewczęcych większy wybór. 3pak za 14 zł
Super te body i jakie tanie, jak w dotyku ta bawelna?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Ja raczej nie
Też fajny pomysł, pozniej można np raz na rok chociaż w urodziny napisać takiego maila

My po kolacji, jutro chyba nie staje na wagę, bo po weekendzie to z 5 na plusie dodatkowo mam ;/;/
Chyba pora już spać...
A jeszcze co do spania to cały czas pamiętam o tym lewym boku i kładę się zawsze na nim, ale raczej nie śpię tak, tylko najwcześniej budzę się na prawym :/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-09-27 o 23:39
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości