|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Dzięki Kortisi. Znajoma mówiła że jednak przydatna rzecz więc dorzucam do listy. Ty też mi tu z ciastkami? Idę spać
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas przy którejś chorobie padło pytanie: Mają państwo inhalator? Bo tutaj najlepiej pomogłyby inhalacje. No to mąż od razu wypalił że nie mamy ale kupimy. No i pierwsi lepszy z apteki wzięliśmy za ok 100 zł. Moze jakbym grzebała po allegro to kupilibyśmy jakaś krowę hehe ale faktycznie przydatna rzecz. Teraz już czasem nawet jak sama widzę ze jakieś lekkie przeziębienie i katar to robię na własną rękę inhalacje z soli fizjologicznej. |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mogę spać przez ten księżyc. Piękny jest ale mnie wkurza
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaa tez
|
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry .. ja juz od 40 min walczę sama ze sobą ale no nie zasne :/ jeszcze miesiąc temu o tej porze jasno było a teraz środek nocy
![]() Pojechałam wczoraj dla zabicia czasu z tz zawieźć samochód .. 150 km w jedna stronę i to chyba był ostatni raz .. tak mnie plecy bolą ze masakra .. ułożyć się wczoraj nie umiałam , co pół h się budziłam .. :/ Idę Was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Halwaya śliczne foto Fionka gratulacje dla koleżanki ![]() Karmazynova kiedy będziesz miała fotki ? ![]() Rudaska śliczne osiolki Sweet ciesze się ze impreza udana ![]() Adka ja też co wyciągnę telefon żeby nagrać filmik to mała się uspokaja :/ ![]() Po 10 jadę dzisiaj do kumpeli (opowiadałam Wam kiedyś w klubie o niej i o jej przygodach w ciazy ..) i wkoncu się umówiliśmy przy okazji zawioze l4 .. I chciałabym dzisiaj do h&m skoczyć po leginsy i spodnie ciążowe .. zobaczmy
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstajac w nocy na siku to sobie poogladalam księżyc.. widziałam fazę czerwoną.. teraz jest zaćmienie
U nas księżyc odbił się na naszym śnie. Dziecko przyszło w środku nocy z płaczem - to ja wzięliśmy do łóżka.. Tz w nocy wstał i poszedł spac do jej łóżka, no stwiedzil, ze tak to sie nie wyspimy
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wstaję na badania. Czy to możliwe że przez ten księżyc miałam takie sny dziwaczne? Przespałam całą noc ale cieszę się że wstaję i mi się te głupoty już nie śnią
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska.. dziwne sny to ciaza
nie księżyc.. w trzecim trymestrze sa szczególnie odjechane
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska to cionża
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis jadę znow do Oxfordu.. konsultacje z diabetologiem i mają mi tam ponoć zrobić też KTG. Trzymajcie kciuki, żeby bylo ok.
i żeby moja córka tam pie.rdo.lca nie dostała, bo oczywiście musimy ja ze sobą ciagac
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Chociaż co do snów to mi się narazie uspokoily
![]() Pewnie od dzisiaj się zaczną
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Witam mamusie, mam nadzieje ze czujecie sie dobrze
nie pisalam sporo czasu, ale nie sposob za wami nadazyc. Piszecie z taaakim tempem... U nas sporo sie dzialo przez ten czas. Wiemy juz co bedziemy mieli - dziewczynke maz rozczarowany byl bo liczyl na syna. A dla mnie to nie ma znaczenia Chcemy dac jej na imie Maya. Poza tym czeka nas przeprowadzka juz za miesiac. Kupilismy dom i dzidzia przyjdzie na swiat juz na nowym miejscu. Jestem przeszczesliwa ale nie ciesze sie z samego faktu pakowania, przenoszenia i zmiany ginekologa... Tym bardziej ze to bedzie tylko miesiac przed data porodu. Wariactwo mam tez dla Was cos ciekawego do poczytania. "Poród Naturalny" autorki Ina May Gaskin. Bardzo polecam, swietna ksiazka! Dla tych co znaja angielski to jest dostepny ebook w wersji oryginalnej na chomikuj pl - Ina May's Guide to Childbirth. Widzialam ze pisalyscie na temat jezyka niemowlat. Ja osobiscie nie zgadzam sie ze sposobami tej autorki wprowadzania takiego rygoru od samego poczatku To za sztywne zasady wg mnie a dziecko to nie robot i potrzebuje jak najwiecej bliskosci, ale rozumiem ze nie zawsze mozemy poswiecic dziecku tyle czasu ile bysmy chcieli, dla niektorych mam to ratuje zycie. To jeszcze dwie ksiazki ktore bardzo polecam. "Zintegrowany mózg - zintegrowane dziecko" Daniel J. Siegel, Tina Bryson oraz "Grzeczne Dziecko" tych samych autorow. Musialam wyszukac polskie tytuly
Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-09-28 o 06:30 |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje z okazji kupna domu
niech wam się tam dobrze mieszka. No i gratulacje z okazji dziewczynki. Fajnie, że imię juz wybrane. U nas na razie 3 typy i kazdy ma inne. Ja chcę Inge, córka powtarza Nina, a Tz wczoraj wyskoczył z Liliana (akurat jego propozycja mnie nie przekonuje)
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do imienia to macie jeszcze trochę czasu, my w Lilianie zakochani Cytat:
no i powodzenia z przeprowadzaniem sie, chociaż wcale Wam tego nie zazdroszczę ;/ no ale najgorsze to te pakowanie,i rozplanowanie, później już będzie tylko lepiej ![]() A jak u Was z wyprawka? Do przodu? Dzięki za info o książkach, chociaż i tak pewnie nie będę miała kiedy czytać. Bry z rana ;* Ja mam wrazenie, że wcale nie śpię w nocy, a bardziej że mój sen to jakieś drzemki są a nie normalny sen, śpię tak czule, co chwilę sie budzę i tak jest co noc, wkurza mnie to, bo boję się, żeby Lili to nie zostało, wcześniej nie miałam takich problemów (przed ciaza) ;/ idę zrobię Tz śniadanie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska - ja do imienia Liliana nic nie mam, ale mam wrażenie, że robi się popularne i chce unikać
Pozatym Tz ma długie nazwisko, więc chce, by imię bylo krótkie 3-4 litery
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya trzymam kciuki mocno!
Beavercanoe powodzenia w przeprowadzce Nie wiem czy mi dziś zrobią tą krzywą labo jest od 7 do 9 byłam wcześniej a i tak jestem 4 w kolejce i nie wiem czy mi laborantka zdąży pobrać. Wy czekałyście równo 2h?
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem o tym, ze teraz coraz częściej pojawia się to imię, ale nam już po prostu się tak spodobało, ze będziemy musieli się z tym liczyć, bo inne nie wchodzi już w gre ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
a ja czekałam na czerwień księżyca i zasnelam na siedząco :/ także se mogę jedynie na zdjęciu zobaczyć. zła jestem bo bardzo chciałam widzieć Ale faktycznie chyba księżyc jakąś moc dziwna ma bo całą noc śniło mi się moje dziecko. W ogóle ze urodziłam już teraz,i ono było takie małe ale umiało mówić i mi powiedziało ze nie chce pić z cycka bo niedobre,w szpitalu było lepsze mleko A ja mu tłumaczyłam ze to jest to samo i w ogóle sam siadał już i chciał uciekać. Masakra. Jedziemy niedługo do labo do kierownika w związku z fałszywym wynikiem. Aż się boję żeby TŻ awantury nie zrobił,chociaż wiem ze moglibyśmy im narobić niezłego bałaganu zgłaszając sprawę do rzecznika praw pacjenta. ' |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż jeszcze jak weszłam do gabinetu to wszedł facet ze mną bo chciał pytać o szczepienia. Nie chcieli mi zrobić tej krzywej więc poprosiłam żeby chociaż sam mocz i mordo mi zrobiła jak jestem a ta krzywa to już trudno. W końcu rozrobiła mi tą glukozę a to ostatnie pobranie zrobi mi ktoś inny, z pretensją bo miałam być o 7. I tak sobie myślę że nawet jakby mnie ludzie puścili to ciekawe co by było jakbym nie była jedyna na krzywą. A sama glukoza jak dla mnie była ok, nawet mi smakowało
|
#1793 |
|
Konto usunięte
|
Rudaska strasznie w tym labie. Wiedzą przecież ile to trwa, widziały jaka była kolejka przed Tobą, to widzą ciężarną i nie mogą poprosić bez kolejki?
ala: ale dobrze, że Ci zrobią.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Masakra jak dzisiaj spac nie moglam a tu patrze na onet i juz od razu wiem ze to przez ksiezyc dobrze ze mi jeszcze po oczach nie swiecil ;-) nie dosc ze ciagle sie budzilam to jeszcze boli mnie szyja, kolano i kregoslup ehh paralityk :/
Zjadlam lekkie sniadanko zaraz sie bede zbierac na morfologie do labo moze dzisiaj wreszcie wezme sie za prasowanie rzeczy dla malej bo jakos trudno mi sie za to wziac ;-) Stanelam dzisiaj na wage i malo nie spadlam z wrazenia :/ przekroczylam magiczna granice 66kg, jest to niestety dla mnie magiczne bo pamietam jak dawno dawno temu zaczelam przygode z odchudzaniem sie to wlasnie te 66 kg bylo praktycznie niemozliwe do przekroczenia dla mnie a teraz sobie mysle ze od nowa bede z tym musiala walczyc :/ ladnych pare lat tyle nie wazylam |
|
|
|
#1795 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie a ja bym sprawę zgłosiła i żądała odszkodowania za stresy. I zwrotu kosztu badań z innego laboratorium.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska bez sensu przecież i tak pewnie tam siedzą dłużej niż 2 godziny :/
Ten księżyc podobno koniec świata zapowiada ![]() Nie mogę się doczekać najlepiej niech uderzy w uchodźców |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba im teraz trochę głupio bo mówiłam że byłam wcześniej. Ale teraz babka co chwila wygląda i się pyta czy u mnie ok.
Ogólnie wyobraziłam ro sobie
|
#1799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i od 3 dni mnie tez już boki kręgosłup, kluje mnie tak, jakby mi coś w niego wlazlo i uciska mi nerw ;/ Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya kciuki za wizyte kochana
Beavercanoe super ze dowiedzieliscie cię co się kryje w brzuszku ) gratulacje kupna domu ! Ogolnie co za sen hahah jedzie i robią awanturę :d Limonka dasz radę nie przejmuj się prawdopodobnie po porodzie będzie mniej już niż 66kg ! Ja się obudziłam właśnie.. Dobra budzik mnie obudził. Tż chrapie jeszcze. M a tu do roboty trzeba. Wyspana w miarę ale nie powiem ze bym jeszcze nie pokimala. Aleeee chyba humor się leczy zapowiada :F mimo poniedziałku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

i żeby moja córka tam pie.rdo.lca nie dostała, bo oczywiście musimy ja ze sobą ciagac

labo jest od 7 do 9 byłam wcześniej a i tak jestem 4 w kolejce i nie wiem czy mi laborantka zdąży pobrać. Wy czekałyście równo 2h?