|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Witam się w 33 tygodniu
dzisiaj to nawet nie słyszałam jak mąż wstawał rano do pracy, dopiero usłyszałam jak drzwi zamykał zjem śniadanie i biorę się za jakieś porządki, nastawię pranie
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() cornflower ja to cie podziwiam że nie marudzisz na ten pobyt w szpitalu. Ja bym wpadła chyba w czarną rozpacz... Kurcze nie wiem z jakiej firmy mam i wkładki i te duże podkłady, wkładki dostałam jeszcze na samym początku ciąży od siostry tz,ale kupie chyba jeszcze jedno opakowanie innych bo tamte tak średnio jakościowo wyglądają. Ja juz dziś zjadłam pół opakowania ptasiego mleczka, teraz mi aż niedobrze...
|
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Teraz dojrzałam kombinezon wrzucony przez Cynamon,ale ekstra modniarski
zgrabniutki, od przodu to w ogóle go nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to czekamy na wieści po obchodzie ![]() Cytat:
![]() ja też się martwię, że będzie ciężko zajmować się takim maleństwem, uczyć się wszystkiego, wiedzieć jak reagować na różne sytuacje ale chyba każda mama przy pierwszym dziecku tak myśli, a jednak większość sobie radzi
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratki
Też się witam w 33tc, to brzmi tak poważnie. Cytat:
Cytat:
Ja coś czuję, że Młody będzie październikowy, a 27 sprawiłby mi prezent urodzinowy.W tym moim szpitalu nie jest źle - b.dobra opieka, świetne warunki, o wiele gorzej zniosłam pobyt na poprzedniej patologii ciąży. Sporo to kwestia podejścia - obejrzałam trochę za dużo dokumentów o wczesniaczkach - chcę zrobić wszystko, co w mojej mocy, żeby dziecko było zdrowe i miało jak największe szanse. Poza tym jestem trochę osłabiona po lekach, szpital mi aż tak nie przeszkadza
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby maluszek posiedział w brzuszku jak najdłużej.Wierzę, że to strach ma wielkie oczy Fajnie, że szpital Cię nie przytłoczył i radzisz sobie tam Lecę się ogarnąć i może spacerkiem wyjdę sobie po mleko ryżowe i może złapie trochę słońca to lepiej się poczuję
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
moja piłka z wczoraj
![]()
|
|
#3577 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się, dziś 36 tc!
![]() ![]() Cytat:
Nie pomagało nawet darcie się, czy jakieś skargi do położnych Cytat:
Cytat:
Mega fota! |
|||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, ale brzuch
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
nie, mój Tż focił
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie
ale naskrobałyście...I ja też rozpoczynam nowy tydzień, 33 Czytałam, że już dwie z nas w szpitalu ehh trzymajcie się Dziewczyny super zakupki i super brzuszki, zwłaszcza Czeko - bardzo pomysłowa fota U mnie też dziś noc praktycznie nieprzespana, dopiero o 6 rano mnie zmogło i spałam do 9 ciągnięcie brzucha przy przewracaniu się, nacisk na pęcherz co chwilę okropny, zgaga... Dziś lecę z mężem podpisać umowę o kredyt No nic, trzeba się sprężać ![]() U mnie pogoda wspaniała, moja ulubiona, chłodek jesienny i prażące słoneczko
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, wow ale pileczka
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie położne w ogóle nie powinny pracować, w głowie się nie mieści. Chociaż z tego co słyszę niektóre rodzące też nie przebierają w słowach i wrzaskach :p no ale takich tekstów położnych czy lekarzy nic nie usprawiedliwia. Trzymaj się tam jakoś Masz możliwość wybrać innego szpitala?
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej, może wreszcie uda mi się Was pocytować na laptopie, chociaż widzę, że chyba nie wszystko wzięło mi się w cytat przy wielocytowaniu, nie wiem czemu
![]() W każdym razie dziękuję za komentarze dotyczące ręcznika ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie na szczęście skurcze w łydkach w ciąży omijają, o dziwo, bo przed ciążą się zdarzały, więc wiem co to za ból. Cytat:
Kombinezon świetny, ja mam i misiowy i grubszy, jak myślisz jaki będzie lepszy na wyjście na przełomie października / listopada? Cytat:
![]() Cytat:
Ja podkłady mam Seni 60x90, takie polecała położna z mojej szkoły rodzenia. Co do wkładek laktacyjnych to mam jedne z rossmana, a drugie canpol, jakieś żelujące ulepszone, ale nie wiem jak się sprawdzą. fajny, mały brzusio Cytat:
i jeszcze ta pełnia ![]() świetne zdjęcie ![]() A to my w 36 tygodniu
|
|||||||
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
wizaz ja bym olała prowadzącą. Skąd wiesz czy akurat trafisz na jej dyżur na poród? Z resztą nie ma dyżuru cały czas a te 2 dni conajmniej w szpitalu będziesz też po porodzie.
Mój lekarz prowadzący w ogóle już nie pracuje w żadnym szpitalu, otwiera prywatną porodówke. czekooczekolada Super zdjęcie, fajny pomysł kasiulaśliczny brzuszek, malutki
|
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to wychodzę z założenia, że idę, robimy co mamy robić i gdzieś wszystko mam. Leżałam tam 4 razy, nigdy nie spotkałam się z jakimś chamstwem położnych czy pielęgniarek, wręcz przeciwnie, lekarz jak lekarz, to wiadomo, czasem księciunio, ale na to nic nie poradzisz, ludzie są różni. Jedna rodząca się przejmie, druga nie. Wiadomo, że jak wrażliwa to weźmie to do siebie, druga oleje. Jest tam lekarz, Kołodziejski się nazywa (koordynator patologii), no czasem cham jakich mało, jego sposób bycia też, ale świetny specjalista i ja już po kilku jego odpowiedziach na moje pytania nie reagowałam Wiedziałam, że dobrze radzi i nie dyskutuje jak nie ma potrzeby. Nie bez powodu połowa dzieci w Kieleckim się tam rodzi, a reszta rozkłada się na inne szpitale. Przeżyjemy, a potem będziemy mieć to gdzieś
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisze Fasterka, wcale nie jest powiedziane, że będzie miała dyżur w dniu, w którym będziesz rodzić. Moja koleżanka tak wybrała szpital, bo tam ordynatorem był jej prowadzący. Jak miała cc owszem był w pracy, ale miał pilniejszy przypadek, a jej mężowi powiedział tylko "sory nie dałem rady". Takie teksty położnych, które z założenia powinny wspierać rodzące, są poniżej wszelkiej krytyki. Tym bardziej, że to głównie położne się Tobą zajmują przy porodzie, a nie lekarz (o ile to nie cc). W moim mieście za podobne teksty położne straciły pracę (ktoś nagrał je dyktafonem). |
|
|
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
iclosemyeyes tsa nie widać,efekt czerni po prostu
![]() Agusiek super z mieszkaniem,mimo pracy przy preprowadzce nie ma to jak swoje 4 kąty,zazdroszcze ![]() Dzika sliwka wow 36 tc to brzmi poważnie ![]() olilina jej gdzie chowasz dzidziusia?jak na ten tydz malutki brzuszek,śliczny ![]() czekolada świetny pomysł z fotką też planuję podobne zdjęcie tylko czarno białe z wstążka i sobie wywołać na pamiątkę,tylko się zebrać nie mogę![]() Wizaz o matko co za patola co za masakra w tym szpitalu,takie podejście straszne po prostu
|
|
#3590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą tam jest taka zasada, że jezeli idzie wszystko gładko, to sama położna sobie poradzi. Lekarz siedzi w dyżurce, ma podgląd pod monitor i jeśli coś się dzieje, to przychodzi. A dyżurka drzwi obok
|
||
|
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Świetna sesja i piękne zdjęcie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybym trafiła do takiego miejsca, sama zastanawiałabym się nad szukaniem innej porodówki - nie sugeruj się lekarką prowadzącą - niekoniecznie możesz trafić w jej dyżur, a jednak poszanowanie Twoich praw jako pacjentki i dbanie o Twój komfort jest jak dla mnie ważniejsze. Poza tym, przy dobrze przebiegającym porodzie jednak będzie z Tobą położna, lekarz tylko na końcówce. Przez całą ciążę byłam na 2 oddziałach patologii ciąży, nie znałam ani lekarzy, ani położnych, a opieka była w porządku. Może warto rozważyć inny szpital? Zgrabnie wyglądasz
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2015-09-28 o 11:52 |
|||
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie i po choróbsku które już troszkę odpuściło
![]() Ale zeby nudno nie było, właśnie dziś byłam u lekarza, z malutkim wszystko super, niestety nie jest odwrócony jeszcze (32 tydzien) a u mnie jeszcze krótsza szyjka niz była O tyle dobrze, ze nie robi sie rozwarcie ale jest na tyle krotka, ze jutro jedziemy do szpitala z rana i najprawdopodobniej czeka mnie leżenie Powinni mi zaczac podawac sterydy na rozwój płucek dla Oliwierka naszego w razie gdyby urodził sie szybciej niż mamy termin. No nic, jutro z rana jedziemy na izbe przyjec i zobaczymy co lekarze inni powiedza ![]() Troche mam zaleglosci wiec zabieram sie za czytanie i zycze udanego dnia niech chociaz Wam sie lepiej zacznie tydzień niż mi !
|
#3593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to w ogóle nie do pomyślenia są takie odzywki. Nie twierdzę, że ktoś ma mnie traktować jak księżniczkę na porodówce, ale każdej z nas należy się szacunek przede wszystkim. A skoro takie teksty są tam akceptowane, bo ciężko uwierzyć że nie było jakichś skarg w związku z tym, to może lepiej dla własnego spokoju psychicznego wybrać inny szpital Cytat:
Dziewczyny jak tam u Was z pakowaniem torby do szpitala? Bo zabieram się do tego jak do jeża... Niby mam już wszystko kupione, ale jakoś ciężko się zebrać, żeby to chociaż przygotować w jednym miejscu... Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-28 o 12:16 |
|||
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
olilina Ja wiem kochana, my już leżemy od 22-23 tyg bo cały czas krótka ale teraz niestety znowu się jeszcze bardziej skrócila
Juz mi bokiem te lezenie wychodzi
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, pomocy!
siedzę sobie grzecznie w pracy, a tu nagle brzuch mi się napiął i boli - ale tak jakby za zewnątrz - skóra, a nie w środku. Jechać na ip???
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją mam w miarę ogarniętą. Młodego rzeczy leżą przygotowane, bo nie mam torby takiej malutkiej Od dziś są jakieś fitnessowe w Biedronce, zaraz jedziemy odebrać wózek to obczaję, bo są po 25 zł
|
|
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się!
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogarnęłam już jedno pranie i umyłam lodówkę. Teraz odpoczywam i zajadam czerwone winogrona
|
|
#3600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mmm winogrona, ja mogę sobie pozwolić tylko na kilka sztuk do jogurtu na podwieczorek przy tej cukrzycy
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

dzisiaj to nawet nie słyszałam jak mąż wstawał rano do pracy, dopiero usłyszałam jak drzwi zamykał

ja widziałam jak powoli zaczynało przysłaniać księżyc ale kazałam mu się obudzić jak będzie czerwony ;P i leżałam na łóżku, jak cały księżyc 'zniknął' to akurat zaszedł przy okazji za drzewo i nie widzieliśmy już potem nic
Jutro Tż jedzie do warszawy na cały dzień i też zaczynam schizować
ale chyba każda mama przy pierwszym dziecku tak myśli, a jednak większość sobie radzi
Oby maluszek posiedział w brzuszku jak najdłużej.

Nie pomagało nawet darcie się, czy jakieś skargi do położnych
jakoś tak się obudziłam, mała zaczęła szalec i czkac, później kot zaczął się wsciekac, męża męczył koszmar więc go obudziłam i tak się później przewracalismy z boku na bok do 8
niestety krwawej pełni nie widziałam, a wy?

takie położne w ogóle nie powinny pracować, w głowie się nie mieści. Chociaż z tego co słyszę niektóre rodzące też nie przebierają w słowach i wrzaskach :p no ale takich tekstów położnych czy lekarzy nic nie usprawiedliwia.

Nasz ślub 16.08.2014