|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba wszystko dobrze przemyśleć czy jest jakaś szkodliwośc i przesłanki czy nie
|
|
#543 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj biedna jestes z tymi wymiotami. A co na to Twoj lekarz? Czyzby wkrotce l4? Przydaloby Ci sie troche odpoczynku ![]() Cytat:
Cytat:
A moze ona ma usg w oczach? Zapewne bedziesz zdziwiona jak okaze sie ze dziewczynka Sliczne ubranka
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się piszę na gofry ![]() ![]() Oki Kochane, zabieram się po wyniki badań laboratoryjnych, co się odwlecze to nie uciecze, jutro mam wizytę i przydałoby się coś pokazać lekarzowi, boję się ale jadę pa |
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opowiedz cos o sobie ![]() Cytat:
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dotarło moje zamówienie z Dawanda.
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
ja tam bralam l4 i sie niezastanawialam, niechcialabym sie zarazic od pacjentow a dwa daleko dojezdzalam do pracy i bylam wykonczona
polly slicznosci |
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
i jak gatunkowo te rzeczy - bo właśnie też czekam na bodziaki z dawandy
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
super
a jak jakość? Faktycznie dobra?
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie jedyną osobą, która nie próbuje wywróżyć płci jest mój tata. Co mnie zdziwiło, bo on najbardziej przeżywa moją ciążę i co chwilę dzwoni i się pyta jak się czuje.![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Jakościowo wydają się ok. Bałam się, że te napisy będą sztywne i popękają podczas prania, ale ledwo je wyczuwam pod palcami.
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę śledzić ta strone moze jak bede kompletowac wyprawke to beda jakies promocje jeszcze
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Daj bezpośredniego linka, bo ja już nie mogę chodzić po sklepach online ![]() A z rana zadzwoniła do mnie na skype moja mama. Prosto z polskiego SH No i zrzuciłam z szafki mojego iphona Chyba muszę ładnie uśmiechnąć się do męża i przyspieszyć proces zakupu nowego telefonu
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, szkoda telefonu..
|
|
#554 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super ![]() Tez zaczynam miec takie obawy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale super! No i udalo mi sie Was nadrobic. Ide pod prysznic, cos zjesc i na 14.30 zbieram sie na spotkanie z polozna
|
|
#555 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nessea;52923934]
![]() Oj biedna jestes z tymi wymiotami. A co na to Twoj lekarz? Czyzby wkrotce l4? Przydaloby Ci sie troche odpoczynku ![]() to zależy od mojej wagi jak dalej będzie spadać to kroplówki na wzmocnienie dostanę.. 7 października idę już po zwolnienie tak umówiłam się z lekarzem bez wizyty :P także od 8 Października jestem wolna .... i odpoczywam .. jedziemy 8 października na potwierdzenie płci i sprawdzenie maluszka na 3d/4d do innego lekarza
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, dla każdego szkodliwe warunki to bedzie co innego.
Nie odnosiłam się do żadnej konkretnej sytuacji tylko do przekonania, że jak ciąża to i l4 się należy i to jak psu buda
|
|
|
|
#558 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
polly dzięki
Mam jutro pierwsze spotkanie z położną i kompletnie nie wiem, o co powinnam zapytać Pójdę tam jak taka sierotka...
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam Cię Monia podziwiam, że pracujesz na zmianach po 12 godzin, ja na pewno bym nie dała rady... chociaż mówiłaś też, że masz super zespół, pewnie gdybyś się gorzej poczuła to masz możliwość odpocząć itp.... ja w klasie byłabym sama, a gdybym zasłabła, czy nawet zachciałoby mi się wymiotować, to nie wiem co bym zrobiła, bo zostawić dzieci i wyjść z klasy mi nie wolno.... chyba, że na przerwie, kiedy inni nauczyciele mają dyżur... każdy musi decyzję o zwolnieniu podjąć sam... ja nigdy się nie migałam od pracy, szłam na zwolnienie kiedy już naprawdę wysoka temperatura, albo głosu z siebie nie mogłam wydobyć, no ale teraz... i Tż i mama i wszyscy łącznie z dyrektorką (co chyba najbardziej mnie przekonało) mówili, że lepiej dla wszystkich będzie jak pójdę na l4...
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
Rodzice wyjechali na wakacje, a ja na ten czas przejelam obowiazki mamy w firmie ;-) Ugotowalam dzis grochowa i owocawa. Obie wyszly pyszne. Nie zaluje ze jestem na l4. Nie zal mi zus-u. Nie wiem do konca co bylo przyczyna pierwszego poronienia wiec nie chce ryzykowac tej ciazy. Odpoczywam i dbam o siebie. Gdy mnie cos boli to sie klade, a jesli jestem glodna to jem. Zawsze mam co robic. Przy dziecku nie ma czasu na nude. Gdy jest w przedszkolu sprzatam i gotuje obiad, a gdy wraca mam reszte dnia dla niej. Nie dalabym rady przepracowac 8 godzic, caly czas na nogach, wsrod chorych ludzi przez calutka zime. Po powrocie z pracy nie mialabym juz sily nawet na rozmowe z nia. Jak dla mnie to ogromna roznica spedzic ciaze w domu i dostac takie samo wynagrodzenie jak za przepracowanie 160 godzin.. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dodam ze nigdy predzej nie bylam na l4 mimo to ze choruje ok 5 razy w roku.. Nigdy tez nie wzielam opiekunczego, a moje dziecko porzadnie przechorowalo caly poprzedni rok szkolny. Nie wiem kiedy i czy w ogole dostane emeryture wiec nie widze powodu dla ktorego mialabym teraz wybrac ciaze pelna przemeczenia, przeziebien, stresow? Nikt mnie za to nie wynagrodzi..
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza rybka była równo z zaczęciem 16 tygodnia (15 t 0d)
ale to taka rybka gdzie zaczęłam zdawać sobie sprawę, że to dziecko, bo wcześniej może i miałam jakieś ale nie zwracałam uwagi na to ![]() Cytat:
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam taki ciekawy artykul o Johnson & Johnson. Bardzo mnie zaciekawil bo po oliwce j&j mam cale czerwone i gorace cialo. Dermatolog zlecil mi jakas specjalna masc robiona na zamowienie wtedy pamietam.
https://parenting.pl/portal/firma-jo...je-rakotworcze
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-09-28 o 13:47 |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też zusu nie żal
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- No ta moja z którą mam pogadanki to taka równa babka, że właściwie rozmowa sama się kręci
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy pierwszej ciąży pracowała do 5 miesiąca w sklepie na zmianach 12 godzinnych, potem wylądowała w szpitalu że skurczami i rozwarciem,nie wiem co było przyczyną ale cieszę się że teraz moge być w domu i mam nadzieję że sytuacja się nie powtórzy. Jadę po corcie a potem do koleżanki na plotki
|
|
#567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
taki 56 bedziesz miec na 2 tyg gora pewnie..to tak jak ja ale juz dwa lata sniegu nie widzialam ani zimą ani wiosną i bardzo mi sie teskni...bo ciagle taka sama pogoda - albo slonce albo leje w tym roku w UK zapowiadaja sniezyce ![]() Cytat:
![]() jak po wizycie? ja juz wrocilam cisnienie w porzadku, mocz tez ok serduszko bilo jak dzwon myslalam, ze sie poplacze jak sluchalam, jeszcze polozna taka wpatrzona we mnie i moja reakcje, ze ja juz prawie smutno mi bylo, ze meza nie ma przy mnie ale na nastepna wizyte idziemy juz razem
|
|||
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ktoregos_dnia;52924 726]Mi też zusu nie żal
[COLOR="Silver"]Zgadzam się w 100% ja też ze względu, że jestem bardzo dobrym pracownikiem i nigdy nie ma ze mna problemów i ja tez nie miałam nigdy ze strony szefostwa zgodziłam się pracować do października ze względu na sezon by z czystym sumieniem iść teraz na zasłużony odpoczynek przed ciężkim etatem 24godz należy się każdej.. tyle co my mamy zabieranych pieniążków z naszych wypłat to czas by chociaż teraz coś do nas wróciło a i w sumie odliczając kase na dojazdy do pracy to lepiej wyjdę na siedzeniu w domu a dodatku zima kawał drogi do pracy więc z autami po drodze też różnie nie zamierzam się mordować będe miała teraz chwilę dla siebie a prawda jest taka, że nie ma ludzi niezastąpionych
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisałam się na wizytę, ale oczywiście nie umiem tego zrobić, żeby było po kolei.
Chyba mała ściąga by się przydała.
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o lotniskach, komunikacji miejskiej i drogach nie wspomnę ![]() Super, że po wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

należy się chorym osobom, a nie zdrowym, ale w ciąży. Jak ktos chce posiedzieć w domu przed kompem albo połazić po sklepach to może wziąć urlop albo rzucić robotę
A potem wszyscy się dziwią, że pracodawcy boją się zatrudniać młode kobiety albo że po macierzyńskim nie ma do czego wracać i zostaje bezrobocie.

niby to dopiero 17 tydz ale jestem coraz bardziej niecierpliwa. Młodego poczułam w 20stym więc staram się nie nakręcać w złą stronę ale to jakoś tak samo ;(
także proszę trzymajcie kciuki żeby wreszcie się pokazało ja już rozmowe z rana sobie z brzusiem pogadałam 

ale jadę pa 

Super!
Pójdę tam jak taka sierotka... 
w tym roku w UK zapowiadaja sniezyce
smutno mi bylo, ze meza nie ma przy mnie