Mamy marzec 2016. Część III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 06:45   #421
darolka
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Witam się w 16 tyd
Już nie cytrynka tylko brzoskwinka :-P
Oglądaliście zaćmienie? Ja w planach nie miałam Ale niestety obudziłam się o 3 więc już wyjrzałam przez okno zobaczyć ;-)
Mam nadzieję że ten tydzień będzie lepszy bo humor mimo nie wyspania dopisuje :-D miłego dnia :-*
Stary 2015-09-28, 07:20   #422
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Dzisiaj zaczynam 18t 5 miesiąc!

Ale zimno dzisiaj u nas 4 st. za oknem, na szczęście na później zapowiadają 17
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 07:32   #423
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Dzisiaj kolejny raz mi się śniło, że chłopak, to już chyba 5 raz.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 07:35   #424
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Oglądaliście zaćmienie? Ja w planach nie miałam Ale niestety obudziłam się o 3 więc już wyjrzałam przez okno zobaczyć ;-)

No niestety jak nie trzeba to śpię jak dziecko. Dzisiaj była pierwsza noc od dwóch miesięcy, że nawet na siku nie wstałam
Stary 2015-09-28, 07:37   #425
gosza82
Rozeznanie

Dzień dobry!!!
Ja dziś też poszalałam do 5 ze spaniem i do 7 się wierciłam z boku na bok...

Gratulacje dziewczyny rozpoczęcia nowych tygodni i miesięcy ja mam dziś 17tydzi3dz. o 12 idę na darmowe usg w 4D tylko dlatego się na nie zgodziłam bo wizytę do ginekologa mam na 6.10 a chciałabym bardzo dowiedzieć jaka płeć także proszę trzymajcie kciuki żeby wreszcie się pokazało ja już rozmowe z rana sobie z brzusiem pogadałam
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 07:46   #426
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
także proszę trzymajcie kciuki żeby wreszcie się pokazało ja już rozmowe z rana sobie z brzusiem pogadałam

No to mocne I czekamy na wieści
Stary 2015-09-28, 07:48   #427
gosza82
Rozeznanie

Ja też dziś miałam głupie sny

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No to mocne I czekamy na wieści
Dziękuję ktoregos_dnia
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 07:53   #428
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Tez mam spadek nastroju. Nie kupilam stanika jakiego chcialam wrr nie ma rozmiarow na mnie ;((
ja niestety się z mężem pokłóciłam, stąd ten spadek nastroju u mnie...

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj maszynę do szycia z lidla Znacie jakieś fajne strony, gdzie można pobrać wzory do szycia?
Wow, pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Malinka9191 i Darolka - dzieki Wam dobre kobiety . Jak zaczelam czytac to przeszlam przez ropien sutka, pologowe cos tam i kilka innych nieznanych mi terminow... To jest takie jakby male strupeczki. Nie robic z tym zupelnie nic? zadnych okladow? Przyznam, ze mnie uspokoilyscie,ze to normalne . Jeszcze raz dziekuje
ja ym tego nie ruszała, tylko na następnej wizycie pokazała lekarzowi i tyle.
A interenetów nie czytaj

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Oj to nie chodzi o przymus! O mily gest od meza swojego.. kwiaty czy cos..
To takie normalne, taki sposob aby kobiecie zrobilo sie milo..
U nas się czegoś takiego nie praktykuję i w sumie nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby mi mąż po porodzie coś kupował. Dla mnie to normalna sprawa i następstwo ciąży na którą zdecydowaliśmy się razem. Z każdą jej "wadą" i zaletą, włączając w to poród. Mi będzie miło jak mąż będzie ze mną rodził i będzie przy mnie.
No, ale jak ktoś chce albo jest u kogoś taka tradycja to nic mi do tego

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tyd
Już nie cytrynka tylko brzoskwinka :-P
Mam nadzieję że ten tydzień będzie lepszy bo humor mimo nie wyspania dopisuje :-D miłego dnia :-*
za nowy tydzień
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Dzisiaj zaczynam 18t 5 miesiąc!

Ale zimno dzisiaj u nas 4 st. za oknem, na szczęście na później zapowiadają 17
gratuluję nowego tygodnia
Cytat:
Dzień dobry!!!

Gratulacje dziewczyny rozpoczęcia nowych tygodni i miesięcy ja mam dziś 17tydzi3dz. o 12 idę na darmowe usg w 4D tylko dlatego się na nie zgodziłam bo wizytę do ginekologa mam na 6.10 a chciałabym bardzo dowiedzieć jaka płeć także proszę trzymajcie kciuki żeby wreszcie się pokazało ja już rozmowe z rana sobie z brzusiem pogadałam

Dzień dobry
Stary 2015-09-28, 07:58   #429
_polly_
Zakorzenienie

Gosza82, trzymam kciuki żeby dzidzia się nie wstydziła.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:08   #430
Bonku
Wtajemniczenie

Ja tez dzis zaczynam 18t i 5miesiac od om

Nie mogłam usnac przez pelnie ale szklanka na parapecie dala rade

Polly mi sie snila 2razy dziewczynka i jest chłopak takze tego byc moze dziewczynka u Ciebie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:19   #431
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Pomocy! Właśnie wyszłam spod prysznica i zaobserwowałam na brodawkach takie żółte jakby plamy (takie coś jak przy ranie) one są takie jakby ja wiem ropne? nic nie nie boli, w ogóle nic nie czułam... I teraz nie wiem- zdrapać to delikatnie? Co to jest w ogóle?
Na calej szerokości brodawki, na obu na raz
Też miałam w poprzedniej ciąży nic nie robiłam z tym samo zeszło.

Cytat:
Napisane przez Gosia02061980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że orzechy laskowe można jeść w ciąży? Mam taką ochotę ale boję się zjeść za dużo.
Wczoraj na spółkę z mężem i synkiem zjedliśmy chyba ponad 0,5kg

Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
A ja mam okazję kupić takie rzeczy: śpiworek i dwa kombinezony, ten jasny jest taki frotte a czerwony trochę lżejszy. oba mają podwijane rękawki i stópki żeby pozakrywać te części ciała.
Śpiworek super, na pewno bym wzięła. Przy pierwszym synku nie kupiłam, później mama kupiła mi w sh i okazało się, że to świetna sprawa. Z pod kocyka zawsze się odkrywał.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Polly mi sie snila 2razy dziewczynka i jest chłopak takze tego byc moze dziewczynka u Ciebie
A mi się śnił chłopak i jest chłopak
Stary 2015-09-28, 08:32   #432
Gosia02061980
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny, co do prezentów po porodzie to miłe dla kobiety, nieważne co to będzie nawet właśnie choć jeden kwiatek, to taki gest, powiem Wam że niestety mój zapominał i było mi przykro, teraz nie będę się upominać może sam się domyśli Miłego dnia.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Mi nie śniła się płeć malucha, na sto procent jeszcze nie wiem może dowiem się na wizycie 05.10 będzie prawie 19 tc.
Gosia02061980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:35   #433
milenujdka
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Już się nie wypowiadam w kwestii prezentów, jest to trudny temat, ale każdy ma prawo do własnego zdania i to szanuje ;-) ja dziś przespałam całą noc, nawet nie musiałam iść w nocy do toalety. Co do snów to zawsze miałam szalone, jednak z początkiem ciąży to były kolorowe, głośne, pełne przygód, rano byłam niewyspana, zmęczona. Doszło nawet do tego, że panicznie bałam się zasypiać. Na szczęście jakiś czas temu to minęło i mam sny, jak sprzed ciąży
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:48   #434
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja tez dzis zaczynam 18t i 5miesiac od om
Stary 2015-09-28, 08:51   #435
morelowo
Raczkowanie

Dzień dobry!!!
Obudziłam się dziś o 2 w nocy żeby oglądać zaćmienie i oczywiście nic jeszcze nie było widać, więc poszłam spać i nastawiłam budzik na 5, bo podobno zaćmienie miało trwać do 6. Noi.... jestem z siebie dumna, bo wstałam i zobaczyłam ten "czerwony"księżyc, który wg mnie był bardziej pomarańczowy
a teraz zwlekłam się z łóżka i zabieram się za robienie naleśników

Mój mąż ma ostrą angine i boję się, że mnie zarazi

aaa noi dziś mam 14tydzień i 1dzień
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 08:54   #436
mira81
Zadomowienie

Hejka, ja dzisiaj obiecalam sobie skonczyc ze swinstwami i przejsc na zdrowa diete bo po wczorajszym obzarstwie az sie zle czuje dzisiaj. Nie mowiac juz o boczkach ktore mi sie zaokraglaja..chyba nie bede miala takiego slicznego brzuszka z przodu tylko bede opasla naookolo
Odebralam wlasnie wyniki z toxo i mocz. Uff. Negatywne. Za kazdym razem przed odbiorem jestem zestresowana jak przed jakims egzaminem.

Mielgo dnia mamuski.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:01   #437
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hejka, ja dzisiaj obiecalam sobie skonczyc ze swinstwami i przejsc na zdrowa diete bo po wczorajszym obzarstwie az sie zle czuje dzisiaj. Nie mowiac juz o boczkach ktore mi sie zaokraglaja..chyba nie bede miala takiego slicznego brzuszka z przodu tylko bede opasla naookolo
Odebralam wlasnie wyniki z toxo i mocz. Uff. Negatywne. Za kazdym razem przed odbiorem jestem zestresowana jak przed jakims egzaminem.

Mielgo dnia mamuski.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Ja codziennie sobie mówię, że od jutra na zdrową dietę przechodzę, a potem popijam coś colą albo wciągam inne rzeczy

Super, że wyniki ok
Stary 2015-09-28, 09:09   #438
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny, podpatruje was ale ostatnio nie mam sił się odzywać. Synek mój dalej choruje a lekarze karzą czekać, mieliśmy już dwie wizyty na izbie przyjęć i dwa razy powiedzieli nam to samo, w razie ataku chłodne powietrze i lek... Tak to pomaga ale tylko na czas ataku, a tych ataków jest zamiast mniej to więcej. Ale karzą czekać więc jeszcze czekamy, od tygodnia nie przespałam jednej nocy, i sama się przeziębiłam.

W tym tygodniu najpewniej w weekend się przeprowadzamy.

Wyżaliłam się i spadam... Miłego dnia
Stary 2015-09-28, 09:12   #439
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tak, Aspargin mi czesto w gardle staje a w 1 trymestrze jak męczyły mnie wymioty masakra byla go polknąć i mam uraz

Ja się obżarłam winogronem aż mi za słodko
A jutro obydwoje z mężem mamy wolne, cudownie
Mam to samo. Aspargin wielokrotnie stawal mi w gardle i polykalam go na kilka razy :/ okropny jest, ale pomaga. Moze by go lamac czy cos? Powinien byc powlekany,

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:14   #440
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, podpatruje was ale ostatnio nie mam sił się odzywać. Synek mój dalej choruje a lekarze karzą czekać, mieliśmy już dwie wizyty na izbie przyjęć i dwa razy powiedzieli nam to samo, w razie ataku chłodne powietrze i lek... Tak to pomaga ale tylko na czas ataku, a tych ataków jest zamiast mniej to więcej. Ale karzą czekać więc jeszcze czekamy, od tygodnia nie przespałam jednej nocy, i sama się przeziębiłam.

W tym tygodniu najpewniej w weekend się przeprowadzamy.

Wyżaliłam się i spadam... Miłego dnia
A może do innego jakiegoś lekarza się wybierzcie? Bo to nie jest normalne, żeby to się wszystko nasilało zamiast słabnąć

Głodna jestem, ale nie chce mi się tyłka podnosić i robić śniadania Normalnie leń poziom master
Stary 2015-09-28, 09:15   #441
nina1406
Wtajemniczenie

Dzien Dobry ;-* super że mialyscie przespane noce, mi tez się dzisiaj dobrze spalo.
Zastawawialam się nad tym prezentem od męża i mam mieszane uczucia: byloby mi miło gdybym cos dostała, ale mówić nic mu nie będę a tym bardziej wymagać czegokolwiek- to musi być jego inicjatywa i pomysl. Dostawać prezenty zawsze jest miło

Cytat:
Śpiworek super, na pewno bym wzięła. Przy pierwszym synku nie kupiłam, później mama kupiła mi w sh i okazało się, że to świetna sprawa. Z pod kocyka zawsze się odkrywał
Dzięki za radę :-* tylko nie wien co z tymi kombinezonami: czy nastawiac sie jeszcze na cos pikowanego? Niby mam termin po polowie marca ale to w końcu marzec.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:23   #442
misia880
Zakorzenienie

Ja ten kombinezon biore bo za 10 zl to nawet na 2 razy dobry

Ja widzialam o 3.45 ksiezyc byl pomaranczowy!
A jak szlam spac po 23 to tak mega jasno swiecil, ze polecialam do kuchni sprawdzic kto lampe przed domem o tej godzinie swieci haha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:24   #443
magda16262
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny

Mało się udzielam ale po piątku 12 godz w pracy i sobocie dodatkowo 6 nadszedł lekki spadek formy. Nie dość, że co jakiś czas występują wymioty to mdłości nie odpuszczają nawet na chwilę.. a to 18 tydzień.. chyba tak jak kilka kobiet w rodzinie będę zmuszona przeżywać to do końca ciąży... Chodzę jakaś zmęczona niedospana a śpie bardzo dużo wczoraj o 21 spałam i wstałam dziś przed 8 bo już od 9 jestem w pracy... jeszcze 6 dni pracujących po 6h i będę wolna wtedy to dopiero odpocznę do marca

Czekam na dużo energii i dobrego samopoczucia
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:29   #444
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!!

Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Mam to samo. Aspargin wielokrotnie stawal mi w gardle i polykalam go na kilka razy :/ okropny jest, ale pomaga. Moze by go lamac czy cos? Powinien byc powlekany,
pewnie, że można łamać a ja nawet o tym nie pomyślałam.

U nas dzisiaj pięknie słonecznie dobrze bo musimy trawę skosić i zaimpregnować taras przed zimą, a ja muszę zrobić porządek z kwiatami w donicach. Pogoda sprzyja
Dzisiaj miałam straszny sen i jeszcze bardziej nie mogę doczekać się wizyty i usg za tydzień.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:36   #445
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za radę :-* tylko nie wien co z tymi kombinezonami: czy nastawiac sie jeszcze na cos pikowanego? Niby mam termin po polowie marca ale to w końcu marzec.
Pierwszego synka rodziłam 21 marca wychodziliśmy 27 i było strasznie zimno. Pamiętam, ze kilka dni przed pojechaniem do szpitala spadło tyle śniegu, że martwiliśmy się, ze nie dojedziemy bo tak zasypało, że droga była nie przejezdna. Poniżej zdjęcie
Było na pewno poniżej 10 st na minusie. Wychodziliśmy w grubym kombinezonie. Także nie wiadomo co się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0074.jpg (103,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-09-28, 09:45   #446
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwszego synka rodziłam 21 marca wychodziliśmy 27 i było strasznie zimno. Pamiętam, ze kilka dni przed pojechaniem do szpitala spadło tyle śniegu, że martwiliśmy się, ze nie dojedziemy bo tak zasypało, że droga była nie przejezdna. Poniżej zdjęcie
Było na pewno poniżej 10 st na minusie. Wychodziliśmy w grubym kombinezonie. Także nie wiadomo co się przyda
Teraz mamy coraz cieplejsze zimy to może się już taka sytuacja nie wydarzy :-D ale na wszelki wypadek chyba będzie trzeba zakupić jeszcze jakiś używany cieplejszy i grubszy kombinezon

Pani magister dietetyki
Stary 2015-09-28, 09:46   #447
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
A może do innego jakiegoś lekarza się wybierzcie? Bo to nie jest normalne, żeby to się wszystko nasilało zamiast słabnąć
Dajemy mu czas do jutra i jak mu nie przejdzie to pewnie się wybierzemy do naszego pediatry. Ale podobno to zapalenie krtani tak już działa że jak już raz załapie to trzyma i zdarza się co jakiś czas aż do 6 roku życia, oczywiście z przerwami, tylko że my właśnie czekamy na tą przerwę powinno po czterech dniach przejść a tu już szósty i dalej bez zmian...
Stary 2015-09-28, 09:48   #448
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mamy coraz cieplejsze zimy to może się już taka sytuacja nie wydarzy :-D ale na wszelki wypadek chyba będzie trzeba zakupić jeszcze jakiś używany cieplejszy i grubszy kombinezon
To nie było tak bardzo dawno bo 2,5 roku temu
Stary 2015-09-28, 09:49   #449
m_moni
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!
Obudziłam się dziś o 2 w nocy żeby oglądać zaćmienie i oczywiście nic jeszcze nie było widać, więc poszłam spać i nastawiłam budzik na 5, bo podobno zaćmienie miało trwać do 6. Noi.... jestem z siebie dumna, bo wstałam i zobaczyłam ten "czerwony"księżyc, który wg mnie był bardziej pomarańczowy
a teraz zwlekłam się z łóżka i zabieram się za robienie naleśników
mimo, że wstaję z 5 razy w nocy, to czerwonego nie udało mi się zobaczyć. chyba jestem za bardzo zmęczona tym wstawaniem

Cytat:
ja już kupiłam taki z misia lekko ocieplany

Anteria skonsultowałaś te ataki z innymi lekarzami? duzo siły Wam życzę!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-28, 09:51   #450
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie było tak bardzo dawno bo 2,5 roku temu
To był ten rok kiedy byla wielkanoc ze sniegiem? :-D

Pani magister dietetyki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości