|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
Widać że ten Twój gin do niczego się nie nadaje.. jak najbardziej po porodzie zmień lekarza.. Co do rodziny doskonale Ciebie rozumiem.. mnie irytuje jak wszyscy w koło mówią ze mam ich albo mąż informować jak juz będę w szpitalu. . A szczerze to nie chce bon juz sobie wyobrażam jak mojemu mężowi wszyscy będą tyle truc on na telefonie zamiast być kolo mnie bez tego wynalazku :/ ewentualnie 2 najbliższe osoby i to tyle.. reszta się dowie juz po
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Malinka ciekawe czy ta lekarka nie dzwoniła się skonsultować z Twoją gin
![]() Na szczęście już znasz termin i możesz sobie czekać ![]() Cytat:
Dla Gabrysi też mam taki tylko mały DLa niej zamawiałam dwa
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego cieszę się, że będę mieć córeczkę Zawsze to jakaś większa pomoc niż syna
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
CO do odwiedzin to do mnie tez wszyscy mówią żebym napisała jak będę jechała rodzić i jak urodze. No nic tylko na tel będę wisieć
![]() JA to już pisałam, że się boję, że teść mi wpadnie z kamerą i będę go musiała w końcu zamordować
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dziekuje bardzo ![]() Ja jeszcze swojej rodzinki nie uświadomiłam, że nie chce pielgrzymek w szpitalu Chce tylko tż, a rodzinka tzn mama czy tata wytrzyma jak będziemy już w domu...juz nie wspomne o dalszej rodzinie, którą mogłabym nawet po miesiącu u siebie widzieć
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-09-28 o 12:57 |
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
no więc czekam cierpliwie
za tydzień już będzie po wszystkim ![]() co do teściowej no to brak słów.. już nawet rozmawiałam dziś z jej partnerem jak mnie przywiózł ze szpitala. podziela moje zdanie. też ma dość jej wpychania się w nasze życie intymne.. jak usłyszałam od niej tekst żebyśmy odrazu dali znać jak będzie cięcie to ona do nas przyjedzie to myślałam że ją pogryzę ;p ja nie potrzebuję wycieczek na czas porodu i chwilę po nim. ja też nie będę w najlepszej kondycji a co ważniejsze - to jest ważne wydarzenie dla nas i chcę dzielić to z mężem a nie - z jakby nie patrzeć - obcą kobietą |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka - no szkoda ze ci nie zrobili teho ciecia, ale dobrze ze wiesz kiedy bedziesz juz miec synia przy sobie
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem o czym mówisz. Do mnie tez każdy, żebym koniecznie zadzwoniła, jak sie zacznie i będę juz w szpitalu, to oni przyjadą :/. Niestety, do moich rodziców nie dociera, ze pierwsze godziny po porodzie chce spędzić tylko z malutka i TŻtem :/. Jak im powiedziałam, ze sie dowiedzą po porodzie, to stwierdzili, ze mam ich w nosie i w ogole ich nie kocham, bo nie chce ich poinformować, ze wnuczka przychodzi na świat Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba Ją uświadomić, że wolicie być sami wtedy. Tylko zawsze lepiej jak się ktoś sam domyśli, bo wiadomo, że człowiek nie chce nikomu robić przykrości.Ja się boję, że np jak urodze w nocy to tescie już w południe będą, bo oni nie mają za grosz wyczucia i jeszcze im się wiecznie nudzi to rozrywka. NAjbardziej mnie irytuje to, że teść wapdnie z tymi swoimi głupimi tekstami i będzi emnie denerwował a ja może zestresowana będę KP czy zmęczona mocno i mu nawrzucam
|
|
#880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do teściowej to nie dalej jak z tydzień temu wpadłam z tego powodu w histerię... Rozmawiałam z nią przez telefon jakieś 2 tygodnie temu o różnych tematach w tym i rozpoczęciu porodu i jej mówię, że nie damy im znać jak będziemy jechać do szpitala, tylko po. Nie chce żeby się dodatkowo stresowali, poza tym chce mieć wtedy ciszę i spokój - taka jest moja decyzja i tyle. Tydzień później TŻ po pół godzinnej rozmowie z matką mówi mi, że obiecał jej że zadzwoni jak się zacznie. Wââ☠ââ☠ââ☠ââ☠iłam się nieprzeciętnie i wpadłam w taką histerię ( w sumie totalnie bez sensu, no ale hormony ), że aż wstyd... No ale potem mnie przepraszał, że przecież po to mi powiedział żeby zapytać się mnie o zdanie ( mimo iż wcześniej o tym rozmawialiśmy, że wszystkim mówimy po, ale jakoś nie skumał) i w końcu obiecał, że nigdzie nie będzie dzwonił póki Wiktor nie będzie z nami. No i teściowa ma u mnie minusa, ale z drugiej strony jest tak dobra i fajną kobietą i tyle mi w życiu pomogła, że jakoś bardzo się nie będziemy boczyć, ale dowie się PO ! Też totalnie nie rozumiem, czemu ludzie nie potrafią uszanować naszej prywatności ... To NASZE dzieci, a nie ich... Pierdziała nam o dzieciaku kilka lat, to te kilka dni jej nie zbawi... Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-09-28 o 13:10 |
|
|
|
|
#881 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Malinowawspółczuję wycieczki rodzinnej... wiadomo, ze babcie też chcą dzieciątko jak najszybciej zobaczyć... no ale kurde... to jest taka rodzinna chwila i powinni zrozumieć, że chcecie sami przebywać w swoim towarzystwie, żeby móc nacieszyć się Waszym cudem No nic... za tydzień już będziesz po wszystkim, więc jakoś dasz radę... a tż powinien powiedzieć swojej matce, że mają nie przychodzić i tyle... tylko delikatnie jakoś oczywiście żeby się nie obrazili ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Nie wiem czy to dobry pomysł żeby Twojego tż zmuszać do porodu, skoro otwarcie mówi, że ma uraz po poprzednim porodzie...
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Tż chce być przy porodzie..przynajmniej tak mówi. Powiedziałam, że ile ytrzyma to wytrzyma
Nic na siłe, bo to może przynieść odwrotny skutek
|
#883 |
|
|
Wózek jest do odbioru!!!
|
#884 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak strasznie chce mi się spać, że zaraz się rozpłaczę
![]() Myślałam, że jak wrócę z przedszkola to się zdrzemnę, ale od samego rana na balkonie się Panowie kręcą, coś chyba za malowanie się biorą, gadają, przeklinają i tak cały czas. Czuję się fatalnie, a za godzinę muszę się zebrać do lekarza. Zaraz pójdę się wykąpać.
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
u nich niestety tak w rodzinie jest.. na telefonie też jak dzwoni to wisi 2h dziennie i gada o dupie marynie.. o tym co córka jej koleżanki zrobiła, o psach, o tym że kupiła to i to i na obiad to zrobiła
no sorry ale co to wnosi do mojego życia? tylko czas się traci. a potem narzeka że nie ma czasu języka się uczyć a jakby lepiej u miała to by mogła do lepszej pracy iść i takie ☠☠☠☠☠☠☠enie.. mimo że mieszka niecałe 3km od nas to nie ma dnia żeby nie zadzwoniła, nie przyszła lub nie pisała do nas na fejsie.. tragedia. od swoich rodziców jestem ponad 1000km i jakoś nie rozmawiam z nimi codziennie, nawet będąc w szpitalu tylko informowałam po badaniach co i jak i tyle. a teściowa tylko truje tyłek bezsensownymi opowieściami.. wpycha się strasznie między mnie i męża, nawet my nie mamy kiedy porozmawiać bo non stop ona ... chyba zapomniała że mąż to już duży facet i teraz będzie mieć swoją rodzinę
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
A co dziś na obidek dziewczynki??
![]() Ja chtyba zrobie kluski kładzione..te szare takie z cebulką i kiełbaską podsmażaną
|
#888 | |
|
|
Malinowa współczuję... się ciesz, że z nią nie mieszkasz bo mogłby być jeszcze gorzej!!
To jak dzwoni do was to nie ciagnijcie za długo rozmowy, powiedzcie, ze niebardzo macie teraz czas rozmawiać i tyle.. może w końcu trochę odpuści... Mala nie wiem czy dziś będą fotki bo mój szanowny tż powiedział, że może lepiej jak już wszytsko będzie i w środę pojedziemy odebrać... ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dawno nie robiłam, zobaczymy co mi z nich wyjdzie
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinowa współczuje. Jedyne co możesz zrobić to powoli się odizolowywać. JA miałam na początku to samo z teściami. Chcieli żebyśmy najlepiej 2-3 razy w tygodniu byli u nich. W między czasie teść wiecznie wydzwaniał, że ocs tam z laptopem albo czymś jeszcze Zaczęłam to ukracać i było coraz mniej telefonówEwelinke my mamy paluszki rybne, ziemniorki, brokuły i sałatkę własnej roboty ze słoika z czerwonej kapuchy z selerem mniam ![]() Rany jak sie fatalnie czuję
|
|
#891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak swoją drogą to ubostwiam szare kluski... to te z surowych tartych ziemniaków prawda? Ja lubie je jeść z dużą ilością smazonej cebuli, a mężowi dodatkowo z watrobka
Ślubujemy 10.04.2015 ![]() Dzidziuś 10.10.2015 Edytowane przez sabonka123 Czas edycji: 2015-09-28 o 14:03 |
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo pizze teżbym zjadła
Ale problem jest taki, że nie mam już w ogóle piekarnika
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś spaghetti jadłam
a na dniach musze zrobić kluski śląskie w sosie pieczarkowym bo za mną chodzą od kilku dni. Mniam ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Czekam u gina. Pewnie nie wejdę na swoją godzinę. Norma
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- o tu z ziemniaków https://www.youtube.com/watch?v=TDJ5za8a8A8
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieeee http://smacznapyza.blogspot.com/2014...mniaczane.html Takie
|
|
#896 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
ja wczoraj wstałam na pełnię -nie powaliła mnie. Widzę, że dzisiaj jest dzień wizytowy dla wielu z Was, więc trzymam mocno kciuki. Dzisiaj mamy z Tżtem rocznicę ślubu, ale jakoś nie mam dzisiaj humoru na cokolwiek i chce mi się ciągle spaaaaaaaaaaaaać. Mala ale fajnie, że w końcu jakiś konkretny znak. To na pewno czop, więc...czekamy na Gabi! ![]() Malinowa szkoda, że nie wróciłaś z Briankiem, ale już niedługo, może mu tam dobrze u mamusi w brzuszku to niech sobie jeszcze pomieszka w ciepełku. Oliath biedny Kubulek, oby to się nie rozwinęło w jakieś choróbsko. Skonsultuj jeszcze z kimś tą pierś, może rzeczywiście jakiś doradca laktacyjny? Cytat:
Mniammmmm a w czym robisz? Bo widzę, że w Biedrze od 5.10 będzie taki mikser z kubkiem i myślę, czy by sobie nie kupić. Cytat:
))) Ale ja też jeden podkład wsadziłam Tżtowi do auta przy moim siedzeniu, w razie Wu ![]() Cytat:
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/p...-zachowac.html Muszę uświadomić Tżta, że jak już chce jego rodzina przyjść, to ma przeprowadzić dogłębny wywiad czy nie są chorzy i mają myć ręce przed wejściem na sale, tylko on pewnie się będzie wstydził tego powiedzieć. Ja tam moim powiedziałam to prosto z mostu i wiem, że rozumieją, a tu pewnie będzie pewnie tak jak mala kiedyś pisała, że niech się uodparnia dziecko itp.
|
|
|
#897 |
|
|
Mala mówię do niego, ze żeby za chwilę nie było, że stelaż odarty albo coś i zaraz się okaże, że wózka na pewno nie będzie na anrodziny.. to on mi na to, że mam wyluzować- dwa dni różnicy nie robi...
Więc skoro tak to nie wyprałam mu jego ulubionych jeansów... chociaż mnie ładnie poprosił żebym mu je dziś wyprała na jutro.... powiem mu żeby wyluzował... wypiorę w środę... dwa dni różnicy nie robią.. O ewlina ja też te mam na myśli... tylko kto mi zetrze ziemniaki??? nie lubię tego robić
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja włączę maszyne
tarki nie używam, bo się tylko potnę Dobra ide działać w kuchni bo głodna jestem
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-09-28 o 14:21 |
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie. Zrobił mi dopplera. Wszystko ok. Ja już gotowa na poród czekac mam tylko na skurcze. Jak nie to 5.10 wizyta a 8.10 wywołanie.
Ale tak mi grzebal że mam nadzieję że coś naruszył xd Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
#900 | |
|
|
Cytat:
pokaż jaką masz może się skuszę :PMalpka byłaś w biedrze patrzeć te torby?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ja już w domku niestety w dwupaku
a już mieli mi robić cesarkę w sobotę ale im się coś odwidziało ;(
no ręce opadają, napewno do niej nie pójdę już po porodzie ;/ no dobra nieważne. no i po badaniu mówi że jak zrobimy usg i okaże się że dziecko nadal pośladkowo ułożone to mnie zaraz na cięcie biorą. no to tż już cały blady bo wiedzieliśmy że mały tyłkiem ułożony. radość przeplatana ze strachem
no i poszliśmy na to usg , chyba najdłuższe jakie miałam
ale przyszła nowa lekarka i mówi że to nie są porodowe bo mają różne wartości ... no i zbadała mnie - szyjka zamknięta. dała czopki przeciwbólowe - masakra potem takie uczucie w tyłu przez cały następny dzień miałam że tragedia! nigdy więcej :/
jeszcze nic nie było wiadomo a tu wycieczka w środku nocy do mnie do szpitala razem z siostrą tż (nie wiem po co jak na cięciu i tak będę z mężem i chcę być w trójkę w tych pierwszych momentach!! ona jeszcze będzie miała czas się nacieszyć to się wpycha w ten wyjątkowy, intymny moment:/ już zapowiedziałam mężowi że nie życzę sobie nikogo oprócz niego za tydzień. chcę mieć tylko jego i syna przy sobie.) do tego pół jej rodziny i znajomych na nogi postawionych i wszyscy naraz do mnie piszą 

Bo ja jeszcze nie mam, a tez by się przydało 
05.07.2008 

Zaczęłam to ukracać i było coraz mniej telefonów