|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Historia kina w Popielawach -Kolski
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita:Sama nie wiem co napisać.Film intrygował,denerwował,pok azywał coś niedozwolonego,z czym sie nie zgadzam i wciągnął mnie w ten dziwny świat Lo.
9/10 i naprawde nie potrafie napisać co mnie zafascynowalo w tym filmie. Przez to,że jestem chora obejrze sobie,albo Georgia Rule,albo Miłość i inne nieszczęscia
|
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy ma prawo do swojej opinii wiec swoją też wtrące . Co do filmu- nie ogladałam ale w najbliższym czasie mam taki zamiar. Dopuszczam do siebie myśl że może być zrobiony na styl amerykańskiego gniota Volkodav jak dla mnie mieszanka 'Władcy pierścieni" z "13 wojownik" świetne zdjęcia plenerowe i klimat 7,5/10
|
|
#3544 |
|
BAN stały
|
a ja właśnie po raz któryś obejrzałam "Garfield 2"
tylko dla maniaków
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
Tesis Alejandro Amenabara. Madryt w listopadzie i podziemie snuff movies. Wciąga
|
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
"Nosferatu - symfonia grozy " czyli jakby nie było klasyka filmu ... horroru. Warto. Naprawdę warto zobaczyć od czego wychodziliśmy a jak daleko posunęła się technologia i sama kinematografia. Ale to nie wszystko bo mimo, ze taki stary to film zachwyca ... no nie spodziewałam się
Może przerażający nie jest... ale wrazenie robi. Nastrój grozy świetnie odzwierciedlony. Gra aktorów fantastyczna ( szczególnie odtwórcy roli Nosferatu - podobno potem sądzono, że aktor jest wampirem tak dobrze zagrał ) ... Widoki też piękne ... a same ujęcia wyglądają jak stare fotografie co dodaje im jeszcze uroku ... I gdyby nie piractwo toby się nie zachował A tak poważnie to po oskarżeniu reżysera o plagiat z Draculi, które wytoczyła i wygrała zona pisarza , miano zniszczyć wszystkie tasmy z nagraniem, ale zachowało się kilka nielegalnych i dzięki temu możemy się podelektować dobrym kinem - to tak w ramach ciekawostek o samym filmie ![]() 10/10
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Miłość i inne nieszczęście - no to naprawde nieszczęsliwy film
najgorsza komedia romantyczna bo tak szczerze mówiąc nie wiem,gdzie ten romantyzm i gdzie komedia no cóż daje hmm za piękną fryzure głównej bohaterki tu Brithany Murphy 2/10
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Fraoch, to może była ta projekcja z muzyką na żywo?
Spider-man 3 - tutaj twórcy postawili chyba tylko na efekty specjalne, przed którymi jak zwykle chylę czoła i których jestem wielką fanką (cieszę się, że żyję w czasach, w których mogę tego doświadczać jako widz ciekawe czy ktoś się nad tym czasem zastanawia? ). O ile w poprzednich częściach mieliśmy jako taką fabułę, w "3" została ona w ogóle spłaszczona do reszty (ktoś, kto nigdy chociażby nie rzucił okiem na komiks, nie będzie w ogóle wiedział np. po co i skąd się wzieła postać Gwen (blondynki) - niby taki niuansik, ale ja jestem zboczona jeśli idzie o takie rzeczy 6/10 (głównie za efekty) Bordertown - jak bardzo by się chciało wierzyć, że to tylko fikcja...niestety... Juarez to miejsce kaźni kobiet XXI w. i nikt się tym nie przejmuje. Dla mnie można to porównać do wydarzeń - choć fikcyjnych, a jednak prawdopodobnie 'zainspirowanych' prawdziwymi wydarzeniami - z Hostela. Mam tu na myśli grupkę bogatych i wpływowych, a przede wszystkim ochranianych przez najwyższe władze, całkowicie bezkarnych świrów, którzy z nudów, albo jakiegoś totalnego odmóżdżenia torturują i zabijają ludzi. Mój umysł nie może tego przetrybić. Nie wiem czy czyjkolwiek może. Czy ktoś jeszcze jest zdania, że gdyby to chodziło o mężczyzn, sprawa już by została rozwiązana, albo przynajmniej wzięta na serio pod uwagę? ![]() Dobra rola Jennifer Lopez. Ja jej będę bronić. Uważam, że jest utalentowaną i pracowitą kobitką. A zadrośnicy zawsze się znajdą, nie zwracam na nich uwagi ![]() 8/10
Wymienię Edytowane przez cheer Czas edycji: 2007-09-16 o 13:14 Powód: dodanie recenzji |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Twarda sztuka- Jane Fonda i Lindsay Lohan ( niecierpie) no cóż dziwne połączenie,a jednak film bardzo podobał mi się,byłam nastawiona do niego troche pesymistycznie i rozczarowałam sie na szczęście.Wiec 8/10 myśle,ze warto go obejrzeć,a opowiada o trudnych sprawach jak np.zaufanie
|
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
W świecie kobiet - Adam Brody i Meg Ryan byłam nastawiona na jakąś kmedię romantyczną tudzież romans, ale poza wątkiem miłosnym (?) ten film pokazuje relacje matki z nastoletnią córką, zdradzaną kobiete i duuuużo by wymieniać ale ogółem przyjemnie się go ogląda
8/10
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Pachnidło- wcześniej przeczytałam książkę i była zdecydowanie lepsza. Ale film też nienajgorszy
. Dobra muzyka i dobrze zagrana główna rola. 8/10Czego pragną kobiety- raczej nie przepadam za komediami romantycznymi, ale ta mnie mile zaskoczyła. Była bardzo zabawna i nie tak banalna jak inne komedie romantyczne. 7/10 (a to u mnie bardzo wysoko jak na tego typu film) |
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Ultimatum Bourne'a 7/10
Mimo ze nie pamietalam poprzednich czesci (drugiej nawet nie ogladałam), wystarczylo mi krotke streszczenie calej akcji i już moglam siedziec w kinie jak niejeden znawca historii Bourne'a. Film opiera sie na zasadzie: ON, genialny uciekinier z niepewna przeszloscia, ONI, źli i potezni zrzeszeni w polityczna organizacje "jakby" polityczna. Oczywiscie ONI chcą go zlapac, ale ON jest na tyle sprytny, ze im sie nie udaje. Cala moc filmu nie tkwi jednak w tym tendecyjnym scenariuszu, ale raczej w tym, ze momenty ucieczki sa tak sprytnie obmyślane, ze wciskaja w fotel. Bourne sam w sobie to polączenie pomysłowości McGyvera i fuksa Michaela Scolfielda. I po tym wyznaniu już chyba kazdy wie o co chodzi
|
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
"Telefon" z Colinem Farrellem
No nie wiem, oglądałam to trzeci raz w życiu. Pierwszy raz gdy byłam ekstremalnie zakochana w tym aktorze... http://www.kinomaniak.pl/osoby/colin...uze.php?zdj=29 http://www.kinomaniak.pl/osoby/colin...uze.php?zdj=32 Film nie jest szczytem ambicji, ale ze względu na sentyment stawiam 9/10... Ładny chłopiec z niego no... kiedyś wrócę do tego filmu pewnie, ale znowu po kilku latach
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
To ja na samym poczatku streszczę o czym będę pisać - wyleję swoje żale za schematyczność,monotonię i nieróżnorodność dzisiejszych horrorów
Klątwa 2 2/10 Początek mi się spodobał - lubię jak akcja toczy się w młodzieżowych klimatach,jednak to się szybko zmieniło.Fabuła do przewidzenia,wszystko toczy się wokół klątwy,która wciąż jest przekazywana dalej.Efekty kosz mar ne.Żyjemy w czasach,gdzie technika po prostu poszła tak daleko w przód,że wielu jej nie dogania,a tu taka chała.Jedyne co robiło wrażenie,to efekty dźwiękowe,ciężko bylo nie podskoczyć,jak coś ci huknęło prosto w bębenki Gra aktorska do zniesienia,chociaż irytujace było,że główna bohaterka większość filmu prszepłakała z otwarta buzią,niemogąc złapać powietrza.Silent Hill 3/10 Byłam na maratonie horrorów,więc jak drugi film się zaczął napawała mnie nadzieja,że coś się rozrusza.Błąd.Na początku rzeczywiście zaparło mi dech w piersiach ze względu na krajobraz( ),ale równie szybko znudził mnie film i koszmarne,po prostu żałosne efekty 'specjalne'.Nawet śmiać mi się nie chciało.Zdublowane,kilkak rotnie-_-',potworki,które czasem zdawały się być bardziej słodkie,a nie straszne.Na końcu jedynie dostałam gęsiej skórki,gdy reżyser złapał za naprawde czułe punkty,ale oczywiście od razu musiał to zepsuć,powtarzając ten sam efekt przez kolejne 20sekund.Tandeta.Posłańcy 5/10 O sobie myślę - nowość,może z czymś w końcu wyskoczą.Ehh jak o horror - słabe,oczywiście pomijając dźwięki,które rozrywały widzów.Przez większość filmu częściej było słychać wybuchy śmiechu,aniżeli krzyku.Standartowe sytuacje - ktoś wchodzi do pomieszczenia,drzwi się same za nim zamykają,jeżeli potwór się za tobą skrada - jak się odwrócisz go nie ma.Jedyne,co w tym filmie naprawdę mi się spodobało i poruszyło to przedstawienie relacji rodzice-nastolatka,w których najdziwniejsze,a jednak prawdziwe,przezycia dziecka są traktowane obojętne i lekceważąco i dopiero gdy stanie się coś naprawdę złego kochani staruszkowie zaczynają reagować.Z trzech wymienionych ten był napewno najlepszy + również za grę dziecka,które zdawalo się rozumieć tak samo jak reszta ekipy ![]() Podsumowując - dzisiejsze horrory są do bani.Jak może mnie poruszyć potworek,który widać z daleka,że jest wytworem komputrów? Sche mam nawiedzonej dziewczyny,która zawsze ma czarne tłuste włosy i jest bladozielona jest po prostu beznadziejny.O 3:30 wracałam sama z koleżanką przez miasto do domu i do dziś czuję niesmak i niedosyt,że mimo przesiedzianych 5 godzin w kinie nic-a-nic się nie bałam. Przerwana lekcja muzyki 10/10 Świetna gra Winnony Ryder,Angeliny Jolie i innych dalszoplanowych postaci. Życie.Nie każdy może tak do tego podejść,ale większości może to uświadomi,że tak naprawdę wystarczy,że przejdziemy się do psychologa/psychiatry i będąc szczerymi wszyscy byśmy zostali zamknięci w wariatkowie ![]() Btw.Jak mnie wkurzają polskie tłumaczenia,oryginalny tytył to 'Girl Interrupted'
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Becoming Jane-jestem właśnie na swieżo i napisze,że bardzo mi się podobał.Ot banalna historia pewnego romansu.Ale Anne Hathaway bardzo podobała mi się w roli Jane,tak samo James McAvoy jako Tom.
Aaa niech będzie przyznam się,że nawet łezke uroniłam (ale mam PMS więc już u mnie wszystko możliwe). wiec 9/10 (bo zawsze jest coś co mi się nie podoba tak jak zakończenie-a dzisiaj potrzebowałam happy endu,którego w tym filmie jednak nie znalazłam) Za to Duma i uprzedzenie film na podstawie ksiażki pani Jane Austin podobał mi się bardzo,bardzo i jemu dam 10/10 |
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś to doczytałam
![]() Chronicles of Riddick A już myślałam, że tylko ja jedna na świecie mogłabym go oglądać enty raz Ten film to arcydzieło s-f, i spodoba się nawet temu kto Diesla nie trawi. A oglądałaś Chronicles of Riddick: Dark fury? Opowiada o tym co się wydarzyło między Pitch Black a właściwymi kronikami. Krótkie (ok. 30 min.) animowane, ale świetne
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
Mozart and The Whale, czyli Zaklęte Serca.
Społeczeństwo postrzega ludzi dotkniętych syndromem Aspergera, czyli tzw. autyzmem intelektualnym, jako osoby nieprzystosowane do życia w grupie, które ze względu na swoje upośledzenie traktowane są z przymrużeniem oka. Wielu z nas się z nich naśmiewa, gdyż nie potrafimy zaakceptować ich odmienności i nie chcemy, a może po prostu nie możemy zrozumieć ich toku myślenia, przeżywania i przede wszystkim sposobu postępowania. Film Pettera Naessa pokazuje, że ludzie cierpiący na syndrom Aspergera są tacy sami jak my, tylko inaczej odbierają rzeczywistość, w której się znajdują. Podobnie jak zwykli ludzie przeżywają porażki sercowe, chcą coś osiągnąć, nawiązać przyjaźnie i przestać żyć samotnie. Ta amerykańska produkcja spychana siłą na margines kina obyczajowego, uświadamia ludziom, że wszyscy tak naprawdę walczymy z własnymi demonami, które niekoniecznie muszą czyhać na nas pod łóżkiem. Dobre, niedocenione kino – 9/10
|
#3560 |
|
Rozeznanie
|
"Niewinni Czarodzieje" Wajdy 1960 ... zagłębiam się w stare kino
Pamiętacie filmy puszczane w tvp 2 kiedyś i to się zaczynało zawsze jak taki Pan szedł po ekranie do kina i jedną nogą poruszał żeby sprawiało wrażenie naprawdę idzie ? Troche mi brakuje tego Pana ^^ A tak na poważnie to filmowi za to że wywołał usmiech u mnie na twarzy daje 9/10 no i wolę Wajdę za ten film niż za Pana Tadeusza
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie...ktoś mógłby sie wysilić na wymyślenie jakiegoś własnego wyobrażenia zła,nie musi być od razu różowe,ale mogłoby trochę odbiergać od postaci nieuczesanej,małej dziewczynki
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
W sobote ogladalam Twardą Sztukę (Georgia rule). Glowna role gra tam Lindsay Lohan, ktora lubie i miedzy innymi to sklonilo mnie do obejrzenia.Jak dla mnie super, fajna historia, opowiedziana w ciekawy sposob, aktorki grajace czolowe postaci wg mnie spelnily oczekiwania. Przez caly film mozna zastanawiac sie czy jednak jest 'tak a nie inaczej'(nie umiem inaczej tego powiedziec a nie chce zdradzac koncowki itp) Moje oczekiwania ta produkcja na pewno spelnilai jeszcze kilka razy z pewnoscias z mila checia do niej wroce. Spodziewalam sie ze bedzie to jakas zwykla komedia, a tu mile zaskoczenie. Zdecydowanie polecam.
Wczoraj: 28 dni późńiej-zachecona recenzja z ktoregos znanego portalu oraz rekomendacja osob z mojego srodowiska z mila checia odtworzylam sobie ten film. Coz troche sie na nim nudzilam, bylo pare ciekawych momentow, ktore mozna policzyc na placach jednej reki. Dla fanow gatunku-tak(ja lubie takie filmy, objerzalam i mam poczucie niedosytu), a Ci ktorzy chca sobie poogladac filmek o zombiakach to predzej Resident Evil. Luzacy-jedynie co rekompensowalo mi ten marniutki seans to Devon Sawa, reszta jest po prostu zalosna. Nie polecam. |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Ono Nie do końca przekonał mnie ten film. Próba zachwycania się światem i drobnymi jego szczegółami były nudnawe dla mnie. Słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat tego filmu, a mnie się nie do końca spodobał. Oglądało się dobrze, ale mnie nie zachwycił. 7,5
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Posłańcy do bani... myślałam, ze będzie ow iele lepszy... na moje 3/10
|
|
#3567 |
|
luckygirl
|
"Halloween" ta nowa wersja z tego roku.Film mnie ani nie powalił,ani nie był do bani.Musze sie nawet przyznać,że w niektórych momentach miałam gęsią skórkę
Nie wiem tylko czy to ze strachu czy z zimna"9 żyć" beznadziejny horror,w którym grała Paris Hilton.Film nie był ani trochę ciekawy,był wręcz nudny,w pewnym momencie to nawet przysnęłam |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
po raz kolejny Leon Zawodowiec - 10/10 ;]
jak zawsze super ;p |
|
|
|
#3569 |
|
luckygirl
|
kocham ten film
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Spiderman 2:
niezly,ale nie powalajacy...raczej nie jestem fanka tego typu filmow,typowo rodzinny film...a Tobey(czy jak mu tam)jest w tym filmie straszna ciota... 6/10 Disturbia: mnie sie podobal. dobra obsada,dobra gra aktorow,posmialam sie troszke i sie pobalam(obgryzlam 3 paznokcie...) 8/10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Każdy ma prawo do swojej opinii wiec swoją też wtrące
. Co do filmu- nie ogladałam ale w najbliższym czasie mam taki zamiar. Dopuszczam do siebie myśl że może być zrobiony na styl amerykańskiego gniota
Może przerażający nie jest... ale wrazenie robi. Nastrój grozy świetnie odzwierciedlony. Gra aktorów fantastyczna ( szczególnie odtwórcy roli Nosferatu - podobno potem sądzono, że aktor jest wampirem 
bo tak szczerze mówiąc nie wiem,gdzie ten romantyzm i gdzie komedia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Sche mam nawiedzonej dziewczyny,która zawsze ma czarne tłuste włosy i jest bladozielona jest po prostu beznadziejny.

A już myślałam, że tylko ja jedna na świecie mogłabym go oglądać enty raz