|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Witam się z przychodni.
Lekarz bedzie za godzine a przede mna 4 osoby. Mam nadzieje ze z mala wszystko dobrze. Bede pewnie tu do 10:00 siedziec. Wiec wreszcie Was poczytam |
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizycie!
|
|
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki mocne za wszystkie wizytujace:-*
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia na wizytach
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z rana szwagier odwiedzil i pobral mi krew na badania drugiego trymestru, z łóżka nawet nie musiałam wstawac :-D dzisiaj o 13.30 mam badanie neurologiczne (pamietacie,na samym poczatku komentowalam ze polozna chce mnir zaszczepic...otoz wczoraj miałam neurologa i powiedzial ze kategorycznie odpada,pod zadnym pozorem),a o 14.50 PUBLICZNEGO GINEKOLOGA. tak tak,istnieje cos takiego,tylko po prostu na tej poprzedniej wyspie nie maja!!!! Nie rozumiem jak moga nie informowac ze powinno sie zobaczyć ginekologa (no dobra ja widziałam prywatnie), dużo kobiet na pewno zdecydowaloby sie wsiasc w samolot albo prom i odbyc wizyte wiedzac o tym ze powinny. W czwartek mam polozna i kolejny raz pojde do rodzinnego lekarza (tylko wczesniej go zmienie),powiem mu szczerze jaka mam sytuacje w pracy i ze po prostu nie moge wrocic do roboty,może zaryzykuje i da mi zwolnienie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej w połowie się zaczyna ![]() Cytat:
Ja miałam na 6:30.. Przyszłam do pracy, Położyłam się w pokoju i pospalam z Olka godzinę jeszcze hehe Oglądam z Olka właśnie w ddtvn film o jezach ale.słodkie ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Baby oby
|
||
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że mdłości to 'przywilej' I trymestru
Wstałam dzisiaj z takimi, że nie wiedziałam, co się dzieje. Jak za 'starych czasów' mąż przynosił mi do łóżka biszkopty. med no to się mąż postarał ![]() Dotka biedny kotek. Daj znać co z nim. Powodzenia wizytującym! Za nas też trzymać kciuki. Mam nadzieje, że szyjka trzyma.
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna musi się trzymać
Ja jeszcze 4 h i będę siedzieć w kolejce |
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() Dotka daj znać co z kotkiem, mam nadzieję, że będzie okej ![]() Czarnula może to jednorazowe mdłości i jutro już będzie dobrze. Oby! |
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wczoraj żołądek bolał. I rano też czasem jest mi dziwnie jakby jednak żołądek chciał odmówić posłuszeństwa.. Na szczescie zawsze jakoś mija
|
|
|
|
#1571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1572 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby Baby w końcu poszło dobrze bo jak ten nie da to ja już nie wiem po prostu nie uwierzę.
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Med ale fajnie
Dotka daj znac co z kotem Baby moze w koncu trafisz na rozsadnego lekarza Czarnula mdlosci, wspolczuje, oby to tylko tak jednorazowo.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1574 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Dziewczyny macie tak ze Wam drętwieje brzuch ? Kurde jak dlugo siedze to czuje takie dretwienie w górze brzucha i to taki dyskomfort straszny, przechodzi jak poleze. Pytalam o to lekarza i mowil ze dopoki nie boli w dole brzucha to jest to ok, ale zastanawiam sie teraz czy tego nie skonsultowac z innym |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mega uplawy.. Tylko trochę śluzu reszta jakby woda. Matko myślicie że to plodowe? Czy po prostu rozrzedzony śluz? Dzisiaj to wybitnie siedzę i czuję jak leci
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
No gacie mam mokre jakbym się zsikala
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Z cyckow leci, z tamtąd leci. Boże co jeszcze ? |
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda nie przejmuj sie mi tez leci i tu i tu takze spokojnie
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Eh. Nie wiem czy iść z Olka na spacer.. Nie chce mi się strasznie.. A za 2 h wychodzę z pracy. Nie wiem ni
|
|
|
|
#1581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogę jeść: -jasnego pieczywa i innych wyrobów cukierniczych (ciasta, drożdżówki, ciastka), innych wyrobów z mąki pszennej (typu pierogi), - cukru, miodu, słodzonych napojów (to akurat żaden problem bo ja nic takiego nie piję, tylko miodu mi żal bo ostatnio polubiłam bardzo) - bardzo dojrzałych owoców (plus owoców które maja dużo cukru z natury jak np banany czy winogrona) - rozgotowanych warzyw, ziemniaków, kasz, makaronów, ryżu (ogólnie warzywa najlepiej surowe a jak nie to gotowane na pół twardo, makarony itp lepiej ciemne) No i oczywiście słodyczy ![]() No i ogólne wytyczne jedzenie max co 3 godziny (albo nawet częściej, nie dopuszczać do uczucia głodu), małe posiłki, jedzenie ostatniego posiłku niedługo przed spaniem żeby dostarczyć Dzidzi glukozy na noc), pić dużo wody (ewentualnie herbat ale ja nie lubię wiec zostanie woda) Cytat:
dla męża Cytat:
Cytat:
dokupić musiałam tylko paski bo w zestawie było tylko 5, co wystarcza na jeden dzień ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak jej nos zmarznie to szybciej zaśnie babce która ma mnie zastąpić. No i sama się dotlenie, bo później to jak siądę w domu to już tyle Haha
chyba się bujniemy, przejdziemy wokół bloków i będzie spoko
|
|
|
|
#1584 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całą noc mi się śniły glukometry pierwsze kłucie za mną, nie było źle, dałam radę, proste to jest ![]() No i na czczo wyszedł mi wynik ok bo 81, a ma być max 90. Teraz kończę śniadanie (wiem, dopiero, ale rano się zbierałam na kłucie na czczo i trochę mi zeszło ) i po godzinie kolejny pomiar Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
||||
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
medeline ale super gest męża
![]() Pochwal się butami! Ja wczoraj dostałam ogromny bukiet kolorowych kwiatów jest przepiękny dziewczyny powodzenia na wizytach! ![]() czarnula kurde mnie też wczoraj rano zaczęło mdlić, ale szybko zjadłam sniadanie i minęło, ale też się boję, że wszystko wroci, mnie mdłości trzymały 4 miesiące :/ magda1706 mi też się wydaje, że te upławy to normalna, mi gin zawsze na wizycie mówi, ze zwiększona ilość upławów = prawidłowo
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na wizyte bo lekarz na operacji i mial byc od 10:00. Zdazylam byc w domu juz bo do przychodni mam 15 minut pieszo.
Magda - to raczej sluz bo ja tez tak mam. Wiec to niemozliwe zeby az tyle nas mniej wiecej w tym samym czasie mialy saczace sie wody
|
|
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja karen Ty tez sie pochwal kwiatami
Ewusia no troszeczke Twoje menu sie uszczuplilo:-/ ale jakby mialo to pomoc to do konca ciazy bym same suchary jadla
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miala takie menú to nic bym nie jadla bo tu nie ma zdrowych rzeczy typu ciemne pieczywo :-D
Przed chwila powiedzialam mezowi ze od niego odchodze i jakoś mi lżej. Po porodzie wezme dziecko do Polski i tyle nie bede sobie wiecej glowy zawracac. Wiedzialam wczesniej ze mieszkanie w tym domu laczy sie z tym ze jego siostrzyczka jest tuz obok,ale niby obiecywal ze bedzie inaczej,że ona nie Bedzie do nas wchodzic itd...wczoraj jej krew okresowa na podlodze lazienki znalazlam,naszej lazienki,i dla mnie to już zbyt dużo. Nie chce z nim mieszkac.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren no mnie też chwilę trzymały
mam nadzieje, że to jakieś jednorazowe.
|
|
|
|
#1590 | |
|
Rozeznanie
|
Ewusia a jak wyniki beda dobre to bedziesz mogla odstawic pomiary ? Czy to juz niezaleznie od wyników?
Cytat:
Moze da się ustalić jakieś zasady współżycia z ta siostrą? Ewentualnie porozumiec sie z mezem ze nie chcesz tu mieszkać, niech nie robi remontu tylko szuka czegos innego dla Was zdala od rodzinki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

Wsadziłam mu koc do koszyka, jego do tego kosza i czekam aż otworzą weta.
Ten drugi od 8:30, to coś lepiej.
Pojechał do galerii i kupił, jestem w ciężkim szoku. Model i rozmiar miałam na wizytówce schowanej W torebce, wpadł na to, żeby ją odnaleźć i przyjechał z wielkim pudłem 
Oglądam z Olka właśnie w ddtvn film o jezach ale.słodkie
Wstałam dzisiaj z takimi, że nie wiedziałam, co się dzieje. Jak za 'starych czasów' mąż przynosił mi do łóżka biszkopty. 

dla męża