Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 09:08   #2071
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Dzień dobry!

Mój też na razie bez ekscesow. Raz tylko poczułam kopa w żebro, a tak to tylko przeciąganki. Raz dupka po jednej stronie pępka, drugi raz główka z drugiej babka na USG powiedziała mi gdzie co jest, także mogę pogłaskać albo dać klapsa

Kurcze, już bym chciała też poprać ubranka.. ale balkon mamy ciągle zacieniony, na zewnątrz 6 stopni. . Do suszarni nie ma mi kto znieść miski z praniem. Tyle rzeczy jeszcze do ogarnięcia, a mały będzie już za 2 m-ce!

Miło mi ostatnimi czasy, bo w sklepach kasjerzy uśmiechają się do mnie i życzą wszystkiego dobrego wskazując na brzuszek i parę razy na ulicy mijałam taką zabuczałą osobę, a jak zobaczyła brzuch, to od razu się uśmiechała fajne to!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:13   #2072
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dolinka fajnie tak

Ja się zbieram i idę do pracy pogadać z szefową, bo ma doła a i ja dawno jej nie widziałam później do zegarmistrza odebrać zegarek i do szewca botki zamieść, bo robi się chłodno.

Rudaska dzięki, że zobaczysz te legginsy daj znać na pw jak coś

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Heheh miałam jeszcze odpisać co do wieczornej dyskusji o bonkach my z mężem od dłuższego już czasu nie mamy skrępowania wobec siebie z takimi rzeczami. Z tą tylko różnicą, że mój mąż zachowuje się przy tym jak przedszkolak i jak puści bonka pod kołdrę to ją podnosi do góry i każe mi wąchać

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:13   #2073
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Sylwuska u nas £100 używany. Ale za tyle samo sprzedam o nowce nawet nie marzyłam.
Ale będę mieć wersję bez bluetooth mogę tel po kablu podłączyć bajery takie hehehehe
Super, ze udało Ci się w takiej cenie dorwać
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Mnie też tylko ręcznie bada
Ja na tym fotelu to tylko raz na początku ciąży miałam badanie, a teraz tylko usg.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się znad kanapek z czosnkiem. Jednak siedzenie pod klimą zrobiło swoje... Moje gardło ;(

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt

Co do szyjki to moja miała 4,8 cm w połowie ciąży, a teraz sprawdzał mi tylko paluchem i mówił że długa i całkiem zamknięta.

Wypiję sobie jeszcze ciepłe mleko z miodem i wracam pod kołderkę.
Biedna, zdrowiej tam szybko, Wygrzewaj się ;*

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello nawet się wyspalam. Wstalam tylko dwa razy na siku i tylko na początku nocy.

Uwalilam się na prawym boku i zasnęłam jak dziecko. Podejrzewam, ze nawet nie drgnęłam rano jak się obudziłam to mnie aż ucho od odciśnięcia bolało haha

Dzis po poludniu usg. Zmolestuje ta genetyk o wszystko co tylko będę mogla.

Zbieram się do pracy.

Pewnie odezwe sie w drodze do Gdańska.
Trzymam kciuki za wizytę ;*

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Gratuluje wielkich dzieciaczkow niesamowite jak nam rosna !! ja dzisiaj ide na usg i az ciekawa jestem ile "mala" bedzie miec pewnie znowu termin mi sie przesunie na jeszcze wczesniejszy ;-)

Zauwazylam ze od 3 dni mam problem ze spaniem w nocy wierce sie strasznie do tego latanie do kibelka jakas masakra w konsekwencji wstaje bardziej zmeczona niz sie klade:/ czy to juz bezsennosc ciazowa? :/
Też trzymam kciuki za wizytę ;*;*

Ja ze spaniem to mam problem juz od 2 miesięcy chyba ;/

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Sylwuska revlon color stay od 2 lat jestem mu wierna

Andriuszka gratuluję udanej wizyty ! Duże juz te Twoje dziecie)

Koritsi_a prawie 2 kg !! Juuuuuuuuz? ??
Gigant chłopak ! Gratuluje

Moja w 29 tyg 1200 wiec w porównaniu do Waszych to maleństwo
Fionka kciuki za usg )

Wczorajsze zajęcia z porodu były chyba najfajniejsze ze wszystkich , odwiedziliśmy tez porodowke .

Oczywiście po powrocie musiałam poklocic się z tz .. denerwuje mnie jego zachowanie. . Brak zrozumienia w niektórych tematach .. i skończylo się na tym ze wziął poduszkę i spał na kanapie . W takim razie niech spada.. mam go w 4 literach. :[ :[
A znam, znam, a jakiego koloru używasz i do jakiej cery? Bez przerwy przez 2 lata uzywasz? Masz jakiegos sprawdzonego sprzedawce?

Fajnie, ze zadowolona z zajęć jesteś, a Tz sie nie przejmuj, oni po prostu myślą inaczej od nas ;/

Czesc i czolem ;*
Ja zbieram się już do wyjścia z domu, poranki teraz takie chłodne, trzeba uważać z tą temperatura, teraz szczegolnie ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:16   #2074
0enedue
Zadomowienie

Dolinka dokopalas się do przepisu ?
Ja nie mam balkonu :/ .. a z praniem czekam aż będę miała nowa szafę w salonie a do tej w sypialni dorobie półki .. bo nie mam nawet gdzie tego schować :/ większość ubranek mam u mamy ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:18   #2075
Konto usunięte

Ja tak czytam i czytam o Waszych wizytach. U mnie samo usg było tylko przy okazji prenatalnych. W gabinecie u mojego gina mam zawsze badanie na fotelu, wziernik, palce, usg dopochwowe i zwykłe usg. I płacę 120 zł, więc jakiś wielki majątek to nie jest. Dr też o wszystkim mówi, poświęca tyle czasu ile potrzeba, zawsze pyta się, czy mam jakieś pytania i cierpliwie odpowiada. Kiedyś z niego zrezygnowałam. Ale cieszę się, że wróciłam, bo raz że jest świetnym specjalistą i stale się dokształca, to dwa ma super podejście do pacjentek. Jedyne co mi przeszkadza to to, że nie pracuje w szpitalu. Za to z drugiej strony nie ciągnie 2 srok za ogon i nie jest zmęczony jak przychodzi do pracy jak większość lekarzy...

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:19   #2076
0enedue
Zadomowienie

Z reguły zamawiam albo z wizaz 24 albo z perfumesco. Teraz pierwszy raz z allegro .
Tylko latem używałam na codzień czegoś lżejszego. Normalnie 320 do skóry normalnej i suchej ale teraz jak jestem w ciąży mieszam go z takim jaśniejszym ale nie powiem Ci jaki nr bo mam zmasakrowana ta butelkę

Wczoraj też ubrałam się jak na jesień a po pół h myślałam że się rozpłyne tak ciepło się zrobiło . Trzeba uważać bo grypska się czają

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 09:22   #2077
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U nas o 7 termometr pokazywal 1 stopien, wiec czuc juz zime
W sumie pojutrze pazdziernik a w listopadzie zaczniemy juz hurtem leciec z rozpakowywaniem.

Milego dnia

Kciuki za wizyty
Matko to już coraz bliżej.. Przerażające i ekscytujące zarazem

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:23   #2078
0enedue
Zadomowienie

Gryzelda ja badanie dowcipne mam co 2 wizytę czyli co 4 tyg.. usg na każdej wizycie .. gin pilnuje wagi .. wyników .. dopytuje o dolegliwości ... pod tel jest praktycznie cały czas .. a jak nie jest to mam bezpośrednio kontaktować się ze szpitalem w którym jest ordynatorem.. czy tel czy podjechać .. wiec tez nie mogę narzekać

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 09:30   #2079
kalwinka
Zadomowienie

Ja z praniem czekam aż kupimy meble. Z resztą teraz czuję potrzebę wyprania wszystkich naszych ciuchów, które zostały w domu.
Ikea mnie zawiodła. Szukałam mebelków, spodobała mi się seria leksvik - oczywiście jest wycofana ;(
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:39   #2080
0enedue
Zadomowienie

Pewnie mieli jakiś powód żeby ją wycofać .. może na all znajdziesz ??

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Oprócz prysznica nie wyszłam jeszcze z łóżka :/ nawet jeść mi się nie chce ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 09:47   #2081
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Co do FB to tylko propozycja byla. Jeśli nie wszystkie mają to nie fair.
Co do cytowania to teraz podczas wątku można odpowiadać pod postem. U nas mamusiek 2012 FB rewelacyjnie się sprawdza. Jest nas tam ok 50 - połowa regularnie aktywna
Jasne
U mnie na grupie fb nie ma tej opcji odpowiedzi właśnie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z wizyty i USG

Dziecko rozwija się prawidłowo, ułożone główkowo, tzn, tak jak trzeba, ale pani doktor mówiła że to jeszcze i tak ma dużo czasu do porodu. Łożysko na ścianie przedniej. Serduszko prawidłowo się rozwija.
Wychodzi na to że moje dziecko będzie ,,wysokie,,? ,,długie''? tak to się chyba mówi, bo ma długie kości jak na swój wiek ciążowy, więc Pani doktor mówi że wskazuje to na to że maluch no będzie wysoki najprawdopodobniej, jak tata Płci dziś nie zobaczyliśmy bo tak się maluch pozwijał, że nie było jak go podejrzeć włożył pięty pod pupę, kolanka podgiął, rozprostował rączki i zasłonił buzię hehe
I teraz najlepsze, z pomiarów wszystkich USG wyliczyła Pani doktor że dziecko waży około 1700 - 1900 gram. Taki jest margines błędu 200 gram jakoś.
Dostałam kartę obserwacji ruchów dziecka codziennie mam liczyć od 9 rano i zaznaczać na karcie kiedy się pojawi pierwsze 10 ruchów.
Wow! Kawał dzieciątka nosisz! Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A co do Twojej fotki to jest świetna, tę ubranka na suszarce,tak uroczo wygladaja :Love:

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ilość wód płodowych, ten współczynnik AFI macie na jakim poziomie?
Ja do tej pory miałam tylko podawane, że w normie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jakie macie długie szyjki? od początku taka sama długość?
U mnie na dwóch usg taka sama czyli 42 mm

Cytat:
Aniqa cos za piekne skarpetusie !!
Dziękuję

Cytat:
Oczywiście po powrocie musiałam poklocic się z tz .. denerwuje mnie jego zachowanie. . Brak zrozumienia w niektórych tematach .. i skończylo się na tym ze wziął poduszkę i spał na kanapie . W takim razie niech spada.. mam go w 4 literach. :[ :[
Ech, co ten Twój Tż taki nieprzyjemny ostatnio... wystarczyłoby Wam tych kłótni i zajął by się poprawianiem Ci nastroju...

Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja po wizycie w przychodni. Moja gin twierdzi, że jestem odwodniona
Na dodatek mam złe wyniki moczu jej zdaniem. Morfologia też średnia.
Na leki dziś wydalam ponad 100 zł...
Mam brać żelazo i już się boję, bo nie wiem czy znowu zaparciami się nie skończy
Już się nic nie odzywałam... ona czasem tak ma, że się musi czegoś czepić. Dziś czepiła się wszystkiego, więc dałam sobie spokój
Za dwa tygodnie usg.
Stary 2015-09-29, 09:52   #2082
rudaska
Zakorzenienie

SweetViolet zdrówka
Fionka za wizytę, ktoś jeszcze dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Zważyłam się dzisiaj. Myślałam, że waga mi mocno skoczy teraz a tu pokazało kilogram mniej niż tydzień temu. Aż tż wołałam, czy dobrze widzę. Zaczynam się martwić, czy wszystko ok, jem normalne, nawet więcej słodyczy ostatnio, więc nie rozumiem
Normalne, nic się nie przejmuj. Waga w ciąży się rządzi własnymi prawami, ja też raz chudnę raz tyję, teraz akurat chudnę choć wpiep.rzam jak nigdy do tej pory

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52934010]Ja tak czytam i czytam o Waszych wizytach. U mnie samo usg było tylko przy okazji prenatalnych. W gabinecie u mojego gina mam zawsze badanie na fotelu, wziernik, palce, usg dopochwowe i zwykłe usg. I płacę 120 zł, więc jakiś wielki majątek to nie jest. Dr też o wszystkim mówi, poświęca tyle czasu ile potrzeba, zawsze pyta się, czy mam jakieś pytania i cierpliwie odpowiada. Kiedyś z niego zrezygnowałam. Ale cieszę się, że wróciłam, bo raz że jest świetnym specjalistą i stale się dokształca, to dwa ma super podejście do pacjentek. Jedyne co mi przeszkadza to to, że nie pracuje w szpitalu. Za to z drugiej strony nie ciągnie 2 srok za ogon i nie jest zmęczony jak przychodzi do pracy jak większość lekarzy...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
No może to jest przyczyna bo mój gin pracuje w przychodni, w szpitalu i jeszcze prywatnie. Ja go wybrałam ze względu na to że jest ze szpitala miejskiego. Jakby się coś działo z ciążą to na pewno chodziłabym dodatkowo prywatnie, ale jak prowadzący mówi że jest dobrze, na prenatalnych mówią że jest dobrze, to prywatnie umawiam się tylko żeby zabrać tż
Stary 2015-09-29, 09:53   #2083
0enedue
Zadomowienie

Aniqa nie wiem co mu jest .. oczywiście tersz to on ma focha na mnie .. sam nie wie o co .. a mi już nerwy puszczają nie mam na to siły

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 10:01   #2084
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa nie wiem co mu jest .. oczywiście tersz to on ma focha na mnie .. sam nie wie o co .. a mi już nerwy puszczają nie mam na to siły
A rozmawiałaś z nim dlaczego się tak zachowuje?
Ech współczuję Ci, bo teraz takie 'akcje' najmniej są Ci potrzebne... Jak każda z nas potrzebujesz teraz wsparcia, a Twój Tż się zachowuje tak jakby to on był pępkiem świata...
Stary 2015-09-29, 10:11   #2085
cienwiatru
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki podczytuję was i powoli dochodzę do siebie po chorobie Co prawda nadal kaszlę jak gruźlik, ale już widać, że mi przechodzi...
Widzę, że nam dzieciaki szybko rosną, niektóre mają już imponującą wagę
Trzymam kciuki za wizytujące dziś i w najbliższym czasie
Jestem z wami myślami (ale mi się rymnęło), na udzielanie jakoś brak mi jeszcze weny i chęci, ale liczę, że to kwestia dojścia do formy...
Pisałyście o wadze - ja też ważyłam 52,5 kg, a dzisiaj na wadze z rana 51,4 kg...i chociaż gin mówi, że jest wszystko ok a dzieciaczek pięknie rośnie, to jednak trochę się martwię, że to już 7 miesiąc, a ja mam na plusie około 3-4 kg...
A co co facebook'a , to o co chodzi? Bo nie mogę się dogrzebać?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:17   #2086
Konto usunięte

Cień Halwaya rzuciła pomysł grupy na fb, ale że nie wszystkie mają albo są przekonane to pomysł padł

Stary 2015-09-29, 10:23   #2087
0enedue
Zadomowienie

Aniqa nie da się z nim rozmawiać .. każda próba rozmowy kończy się tym że ja się czepiam .. ja zaczynam płakać bo brakuje mi słów a na nim to nie robi żadnego wrażenia ..
Denerwuje mnie to bo im bliżej do końca to czuje się coraz bardziej sama .. tydzień temu prosiłam go żeby podłogi umyl .. mimo że jak jestem w domu to praktycznie nie sprząta to do tej pory nie mógł tego zrobić .. tak jak po malowaniu prosiłam go żeby umyl szafki w kuchni od góry bo tam nie dosięgne.. nic zero ..

Jakby nie te moje plecy to bym go miała gdzieś sama bym sobie to wszystko zrobiła .. a nie słucham tylko ze on nie miał czasu i ze to zrobi .. ale żeby wczoraj pół dnia chodzić po lesie na grzybach z kolega to miał czas
..

Płacze chyba z tej bezsilności bo do niego chyba nie dociera ze mimo że nie mam jakiegoś dużego brzucha to jest mi poprostu ciężej ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 10:24   #2088
sylwoha
Zakorzenienie

Mysle ze chcac miec kontakt stsly po porodzie wiekszosc sie skusi ;p

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Oenedue nie pamietam historii, ale wy sie staraliscie o dziecko? Czy przypadek?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:28   #2089
0enedue
Zadomowienie

Staraliśmy. 3 straty od grudnia 2013.. a teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 10:40   #2090
sylwoha
Zakorzenienie

Kurcze, to moze on po prostu sie boi?
Stary 2015-09-29, 10:40   #2091
adka_19
Wtajemniczenie

Fionka kciuki za wizyte; *

Nie doczytam was bo czekam właśnie na szczepionkę.

Wszystko okej z dzidzia )
Skopal nawet położna za to ze tętno chciała zmierzyć mu Hahaha
Siku prawidłowe. Krew poleciała - jeśli cukier wyjdzie okej to nie mam glukozy
Następna wizyta za 4 tyg.
Szkoła rodzenia zabookowana - tzta biorę tlyko na poród. Będę rozkminiac w międzyczasie poród w wodzie jest jeden basen na 4 pokoje a oddziale niskiego ryzyka także może się udać oczywiście zdążyłam zapytać czy jeśli spania uje to mogę epidural nie ma problemu )
Brzuszek idealny znaczy macica 28 tc 29 cm

A z innych newsów spać nie moglam w nocy to zgwalcilam tzta o 4 hahaah
Dopiero jak mu po fakcie powiedziałam która godzina to się oburzyl ale uanal jak dziecko

Dolinka super ze 2 wizyta udana ! ja już zaczęłam prac bo dostaje paniki haha

0enedue nie żartuj kochana nawet ! Zobaczysz jak wam się zmieni świat jak maluch przyjdzie.

Pozatym tak wam powiem prawie między nami my szybko się postqralismg i niektórzy pytali czy nie za szybko a ja odpowiedziałam tak - dziecko mam na całe życie chłopa mogę zmienić

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:44   #2092
Konto usunięte

Enedue mój też długo podchodził do tematu z rezerwą po naszych 2 stratach. Dopiero ostatnio jakieś 2-3 tygodnie temu zaczął więcej z brzuchem rozmawiać, całować brzuch itp. A wcześniej mega rezerwa do wszystkiego. Może rzeczywiście on się boi

Stary 2015-09-29, 10:51   #2093
sylwoha
Zakorzenienie

Adka pjona!
Ja o 5 rano to samo zrobilam haha :p
Stary 2015-09-29, 10:54   #2094
cienwiatru
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52934818]Cień Halwaya rzuciła pomysł grupy na fb, ale że nie wszystkie mają albo są przekonane to pomysł padł

Dzięki za odpowiedź No ja też w zasadzie nie używam facebook'a (zaglądam sporadycznie i raczej się nie udzielam)

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:58   #2095
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52933838]Kalusia tak, i tego się będę trzymać

Czubasek coś Ty? Jakim hurtem? Ja tam nie chcę lubię być w ciąży

Ja w ciąży być nie lubię i zdecydowanie odliczam dni do rozpoczęcia 9 miesiąca

Co do kopania w pęcherz, to mój dwa razy tak kopnął, że ledwo utrzymałam zawartość pęcherza Jednakowoż każdy kop w pęcherz jest nieprzyjemny.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mam brać żelazo i już się boję, bo nie wiem czy znowu zaparciami się nie skończy
Już się nic nie odzywałam... ona czasem tak ma, że się musi czegoś czepić. Dziś czepiła się wszystkiego, więc dałam sobie spokój
Za dwa tygodnie usg.
To pij więcej! Ja liczę zazwyczaj na kubki ile wypiłam i jak wychodzi mi za mało, to wieczorem nadrabiam Ale mnie często suszy.
No leki są drogie, ale mam nadzieję, że pomogą.

0enedue ja też uważam, że on się po prostu boi tego jak to będzie. Mojemu też czasami coś odwali, ale potem wraca po rozum. Faceci już tak mają. W taki sposób pokazują swoje przerażenie, bo przecież nie przyzna się, że się boi, że sobie nie poradzi. Szkoda tylko, że Twój ma aż tak, że pomagać Ci nie chce. Mój wczoraj całe mieszkanie wysprzątał, włącznie z myciem podłóg, bo miałam kryzys i powiedziałam, że ten syf mnie wku.wia, ale sprzątać mi się nie chce
Swoją drogą ja coraz gorsza się robię

adka_19 super, że wszystko ok i życzę Ci, żeby udało się pominąć glukozę, skoro masz taką możliwość

Eh, zazdraszczam wam wygibasów łóżkowych. Ja już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz coś robiliśmy. A jak już było, to więcej niewygody niż przyjemności

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:07   #2096
sylwoha
Zakorzenienie

Gaha ni niestety coraz ciezej sie taczam tz sie smiejeZ zadyszke lapie
Ale spoko czasem warto haha
Stary 2015-09-29, 11:09   #2097
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry w to piękne wtorkowe przedpołudnie.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52931876]Co do szyjki to ja mam cały czas długą, twardą i zamkniętą, ale długość mi gin podał ostatnio pierwszy raz i to było 4.87cm. Mówił, że mega długa i chciałby, żeby wszystkie pacjentki taką miały na tym etapie ciąży[/QUOTE]

Ooo faktycznie długa. U mnie ostatnio było ciut poniżej 4 cm, gin powiedział, że bardzoooo dobrze.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja nawet nie wiem co z moją szyjką,ani razu nie miałam mierzonej. Co jakiś czas mam takie zwykłe badanie na fotelu, to jakby coś było nie tak to by chyba lekarz zauważył. Może żyję w nieświadomości
Jakby była mocno skrócona, to pewnie wyczuje palcami, ale dziwne, że chociaż co jakiś czas dla pewności nie sprawdza na USG.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie ja serio mam duzo tluszczu :p moze na zdjeciach nie widac ale mam :p
Tez jak pojde do lekarza to kaze mu zbadac kazdego palca bo czy to mozliwe ze nie mam bolesnych kopow?
U mnie tyle przewalanie i tak kule podskorne.
A moze wplyw na fakt ow ma to ze ja zawsze mialam wysoki prog bolu?
No w dzien to dopiero jak sie poloze czuje ruchy. Jak siedze zdarza sie ale rzadko
Moja Szwagierka mówiła, że tak miała. Że koleżanki ją straszyły bolącymi kopniakami, a u niej nic takie nie było. Tylko przepływanie, falowanie brzucha, wstające elementy.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52933535]Mój mały też mnie boleśnie nie kopie. Nie wiem co to nogi pod żebrami, tak naprawdę nawet nie wiem co to kop w pęcherz [/QUOTE]

Szczęściara.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52933770]Enedue takich ruchów też nie mam. Ogólnie mój mały to bardzo grzeczne dziecko lubi poranną kawę nie wali z jakąś wielką siłą, żeby matkę bolało, narządów nie wypycha, pęcherza nie kocha może jeszcze ma czas, żeby to zacząć robić po prostu [/QUOTE]

Ja myślę, że on sobie wszystkie te pomysły notuje i zbiera się do ataku. Jeszcze zobaczysz jak Cię kiedyś jakąś serią zaskoczy.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U nas o 7 termometr pokazywal 1 stopien, wiec czuc juz zime
W sumie pojutrze pazdziernik a w listopadzie zaczniemy juz hurtem leciec z rozpakowywaniem.
Weź nie strasz.

Ja mam przeczucie, że posypię się przed terminem. Tylko nie wiem póki co czy to strach, że za wcześniej, czy nadzieja, że jednak nie w święta.

Cytat:
Zważyłam się dzisiaj. Myślałam, że waga mi mocno skoczy teraz a tu pokazało kilogram mniej niż tydzień temu. Aż tż wołałam, czy dobrze widzę. Zaczynam się martwić, czy wszystko ok, jem normalne, nawet więcej słodyczy ostatnio, więc nie rozumiem
Ja myślę, że tu reguły nie ma - serio. Może więcej spalałaś w tym tygodniu. Z resztą ja mam czasem tak, że z dnia na dzień potrafię miec 0,5 kg róznicy - w zalezności czy sie mocno najadłam czy nie.

Ja się jedzeniowo w ogóle nie ograniczam. Jem na co mam ochotę - chociaż nie obżeram się, po prostu źle się później czuję, słodycze są codziennie, bo mam po prostu na nie apetyt. Na wadze niecałe 2 kg na plusie (koniec 28 tc).

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52934818]Cień Halwaya rzuciła pomysł grupy na fb, ale że nie wszystkie mają albo są przekonane to pomysł padł[/QUOTE]

Jestem za! Jestem w kilku takich grupach, gdzie dziewczyny poznałam na wizażu (np. Panny Młode) i fajnie to działa.
Jedynie trzeba się liczyć z tym, że wątek nam mocno siądzie.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52935225]Enedue mój też długo podchodził do tematu z rezerwą po naszych 2 stratach. Dopiero ostatnio jakieś 2-3 tygodnie temu zaczął więcej z brzuchem rozmawiać, całować brzuch itp. A wcześniej mega rezerwa do wszystkiego. Może rzeczywiście on się boi
[/QUOTE]

Dokładnie. 0enedue moze to taka reakcja obronna. Nie chce się przywiązac, wręcz 'odtrąca' bo boi się kolejnej straty.
Zachowanie jest na prawdę nie przyjemne i nie pochwalam, ale musi byc jakaś jego przyczyna. Z powietrza się to nie bierze.

U nas wporzo, chociaż wczoraj mielismy kiepską noc. Coś mi sie podziało z plecami, ale nie z kręgosłupem, więc obstawiam nerki i zaatakował mnie paskudny ból. Chcielismy już na IP jechać (po 2,5h męczarni), ale na szczęście po lekach przeszło. Nie wiem co to było, ale mam nadzieję, że nie wróci. Muszę tylko ginowi wspomnieć, bo przeraziłam się lekko.

Z fajnych newsów: wczoraj zostałam ciocią - Szwagierka urodziła córę. W końcu księżniczka tydzień po terminie postanowiła sie zjawić. Wymiary jak na modelkę: 3400g, 56 cm, więc idealnie - nie za dużo nie za mało. Dzisiaj jedziemy w odwiedziny, poznać kruszynę.

Właśnie: może głupie pytanie, ale.. można do szpitala wnieść kwiaty?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:24   #2098
0enedue
Zadomowienie

Ja rozumiem ze może się bać .. ja tez mam stresa ..ale niech chociaż coś powie .. pogada.. a tu nic .. w domu jak kiedyś pomagał nie robi już nic .. kiedys gotowal- teraz nie pamiętam kiedy ostatnio.. o to jak się czuje zapyta raz na 2 tyg .. jedyne rozmowy o ciąży to ostatnio się toczą jak mu mowie ile tyg zostało do porodu .. nie wiem już co mam o tym myśleć .. idę spać ..
Sorry za smecenie..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-09-29, 11:39   #2099
benita84
Zadomowienie

witam

kciuki za dzisiejsze wizyty

andriuszka super że po wizycie wszystko dobrze a maleństwo naprawdę spore!

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Ja też miałam dziś USG. Siusior nie odpadł a wg pomiarów syn waży 1918gw szoku byłam. Oczywiście termin wcześniejszy niż OM i wcześniejszy niż wstępny termin cc. Ciekawe co mój lekarz na to powie. Wielkościowo dzieć jest na 23.11. Poza tym jest zdrowy. Zapomniałam tylko o poziom wód zapytać.
hoho kolejny wielki maluch ciekawe jaką wagę na wyjście dzieciaczki osiągną

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie długie szyjki? od początku taka sama długość?
mi nigdy gin nie badał długości szyjki tzn. bada tylko ręcznie czy szyjka trzyma i tyle. I w pierwszej ciąży też tak było chociaż wtedy miałam innego lekarza.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:52   #2100
andriuszka77
Zadomowienie

Witam mamuśki,

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
B
Bylam dzis na strychu- kurde mam ze 100 sukienek. W zadna nie wchodze, kazda mi sie podoba.
Niech uj ujem staje ale schudne
Tylko na co mi 100 sukieniek.
Jakzesz sie rozstac z polowa chociaz jak mnie to strasznie boli.
Ehh jednak facetom to dobrze, ich ciało nie przechodzi takich rewolucji ciążowych jak nasze. Dla nich dziecko to tylko parę minut przyjemności i jest.

Cytat:
Andriuszka wozek fajowski !
Na tym etapie ciąży to jakoś tak dłuży mi się, trochę jestem zmęczona tymi ograniczeniami jakie stawia mi moje ciało.
i mnie tez.. jeszcze ta praca mnie dobija..

A co do rozpieszczania wnuka moja mama szyje sweterki !
Znaczy na drutach robi.

andriuszka sluze pomoca
[img=""]
a najlepiej zajrzyj
TUTAJ

MATKO KOCHANA ! DUZY TWOJ MALUCH
Jak super ze wszystko w porzadku
Jak milo takie dobre wiadomosci wieczorem poczytac ;D
Dziękuję za inspiracje fryzowe, oglądam, przebieram.

Mama Ci robi sweterki na drutach?booosko mieć taka kreatywną mamę.

Adka współczuję Ci tych przeżyć w pracy dziwni ludzie Ci Twoi szefowie.Ehh życzę Ci żebyś kiedyś tę pracę zmieniła na lepszą, dobrze płatną, gdzie ludzie inspirują i doceniają a nie tylko się wyżywają na swoich pracownikach.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52931876]Kupiłam dzisiaj legginsy ciążowe w netto i nie jestem w 100% zadowolona... Wzięłam m, fajnie się rozciągają, ale mogłyby być trochę dłuższe a jak poszłam wymienić to w jednym netto były tylko 1 i też m, a w drugim same xxl. Czy któraś z Was kupiła może l i chciałaby zamienić na m?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Co do szyjki to ja mam cały czas długą, twardą i zamkniętą, ale długość mi gin podał ostatnio pierwszy raz i to było 4.87cm. Mówił, że mega długa i chciałby, żeby wszystkie pacjentki taką miały na tym etapie ciąży

[/QUOTE]

Gryzia z wymianą nie pomogę, ale może doszyj na dole jakiś bajerancki kawałek materiału albo rozciągliwej koronki, będą dłuższe i oryginalne Ja obecnie mam nerwicę na spodnie z panelami więc dobieram sobie takie pod brzuch. Panele sprawiają, że mi gorąco w brzuch albo że swędzi.

Dobrze że szyjka tak jak trzeba
Zaawansowana ta nasza ciąża już trzeba się powoli nastawiać, że to już bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja nawet nie wiem co z moją szyjką,ani razu nie miałam mierzonej. Co jakiś czas mam takie zwykłe badanie na fotelu, to jakby coś było nie tak to by chyba lekarz zauważył. Może żyję w nieświadomości
Ja też mam badanie na fotelu zawsze na początku wizyty, lekarka mówi tylko że szyjka bardzo dobrze i że wszystko jest tak jak ma być. Nie wiem ile ma cm? No to jak w porządku, to nie wnikam.

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
andriuszka fajny wózek mi się jedo fyn bardzo podobają, często widzę na mieście te wózki. Koleżanka ma i mówi że jest zadowolona.

w sumie wózki, szczególnie gondole z perspektywy dziecka wszystkie takie same i niby większość dzieci lubi w nich jeździć poza takimi urwisami jak mój który miał wstręt wielki do spacerów i wyjście z nim na dwór to była dla mnie największa kara
Dziękuję
No właśnie, dzieci są różne hehe
My to chyba dopiero na wiosnę będziemy tak bardziej na spacery na dłużej chodzić, no bo jak maluchy urodzą się w grudniu to za bardzo nie pochodzimy w mrozy na spacery.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
P.S. od pocztaku ciąży schudłam 4kg
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Dzis po poludniu usg. Zmolestuje ta genetyk o wszystko co tylko będę mogla.

.
POWODZENIA!

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Gratuluje wielkich dzieciaczkow niesamowite jak nam rosna !! ja dzisiaj ide na usg i az ciekawa jestem ile "mala" bedzie miec pewnie znowu termin mi sie przesunie na jeszcze wczesniejszy ;-)

Zauwazylam ze od 3 dni mam problem ze spaniem w nocy wierce sie strasznie do tego latanie do kibelka jakas masakra w konsekwencji wstaje bardziej zmeczona niz sie klade:/ czy to juz bezsennosc ciazowa? :/
POWODZENIA!

Bezsenność - też mnie dopada, może nie co noc, ale są noce że oka nie mogę zmrużyć.

Cytat:
To chyba dobrze?EE raczej się nie martw, dziewczyny piszą że chudną i jest ok. Ja już bym nie chciała więcej przytyć, dość już mi przybyło

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Za dwa tygodnie usg.
Odwodniona? Uhmm ale czemu ciągle Ci to wmawia?
Też miałam gdzieś na początku złą morfo, ale zaczęłam brać żelazo i jest ok. Mogę Ci polecić to moje: BIOFER FOLIC, nie mam po nim problemów z zaparciami, jest ok. Plus Falvit mama biorę i wyniki sa super.

A może lekarka miała gorszy dzień, że się tak czepiała na wyrost?

0enedue - facetem sie nie przejmuj, co oni tam wiedzą, co my czujemy, jakie rewolucje przechodzi nasze ciało. Twój skoro nie pomaga to tylko pokazuje że niedojrzały jest trochę ;/ ?Pewnie po porodzie się ogarnie i zrozumie powagę sytuacji. Faceci to trochę duże dzieci.

cienwiatru - zdrówka! to nie dużo przytyłaś, fajnie. Myślę, że nie ma się co marwić, każda z nas ma inne geny, inny organizm, więc i ciąża inaczej przebiega. Ty to po ciąży będziesz dalej super laska

Cytat:
Fionka kciuki za wizyte; *

Nie doczytam was bo czekam właśnie na szczepionkę.

Wszystko okej z dzidzia )
Skopal nawet położna za to ze tętno chciała zmierzyć mu Hahaha
Siku prawidłowe. Krew poleciała - jeśli cukier wyjdzie okej to nie mam glukozy
Następna wizyta za 4 tyg.
Brzuszek idealny znaczy macica 28 tc 29 cm
Dobrze że dzidzia zdrowa i aktywna gratuluję

ADKA, SYLWOHA - ale chyba Wasi faceci nie skarżyli się na "gwałt"owną bezsenność żon hehehe?

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-01 o 15:28
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości