Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 09:57   #2311
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja jestem w,stanie poświęcic jedną szafke kuchenna żeby zmieścił mi się stół marzy mi się pięknie udekorowany stół na obiad

Mi Makaszka wysłała dwa tyg :/ oni tego chyba nie szyja na zamówienie bo mi nie chcieli uszyc mniejszych matrioszek, ze mają tylko duże. Więc zamówilan u tej poli la handmade. Taki jak ja chce i kolor i rozmiar
Może mają teraz dużo zamówień i dlatego nie chciała Ci uszyć. Jak pytałam latem o ochraniacz na łóżeczko ze wzorem, którego nie było w proponowanych, to zgodziła się. Później poszłam do szpitala i zapomniałam o tym, to dzwoniła do mnie, czy nadal aktualne

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A moze czas na wspolny spacer ? mój zawsze przy was jest mega grzeczny to może i Zosi się udzieli
Co u Was słychać?

Nam przytrafil się katar Mamy zakaz wychodzenia z domu do środy Zwariuje! Cały plan dnia poszedł się sypać! Pewnie Tz coś przyniósł, coś wspominał że gardło go boli

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Rany oddajcie mi moje dziecko, tego krzykacza to ja nie chce. W nocy budzi sie co 2h
Moja Synowa daje tak popalić? Pewnie skok ma. Ja dzisiaj wzięłam Janka do łóżka rano, bo wzięło mu się na gadanie o 5 rano pogadal i pospalismy do 8!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 09:59   #2312
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Heeej. A my dzis wracamy do domu

Mamusie dziewczynek, czy planujecie przebijać uszka? Jeśli tak to kiedy?
Nie. Dla mnie małemu dziecku biżuteria nie potrzebna a tylko krzywdy może sobie narobic. Blance przeklulam na 4 urodziny bo bardzo chciała. Jak lena nie będzie chciała to nie będę jej przekluwala..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:00   #2313
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

Ja poczekam. D przeklinam ok 2 lat i miała super frajdę

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:00   #2314
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewbo przebijemy ale nie tak szybko, moze za 3 lata

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Może mają teraz dużo zamówień i dlatego nie chciała Ci uszyć. Jak pytałam latem o ochraniacz na łóżeczko ze wzorem, którego nie było w proponowanych, to zgodziła się. Później poszłam do szpitala i zapomniałam o tym, to dzwoniła do mnie, czy nadal aktualne

Co u Was słychać?

Nam przytrafil się katar Mamy zakaz wychodzenia z domu do środy Zwariuje! Cały plan dnia poszedł się sypać! Pewnie Tz coś przyniósł, coś wspominał że gardło go boli
a mialam do Was dzwonic albo szukac w parku. Jak Jasiek znosi siedzenie w domu? Udalo mi sie zalatwic wizyte szczepienna w szpitalu wczesniej o 2miesiace
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:01   #2315
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Wcześniej to może byc problem gdzieś pociągnie czy zahaczy

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:11   #2316
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Wcześniej to może byc problem gdzieś pociągnie czy zahaczy
Dokładnie. Znam taki przypadek ze dziewczynka wyrwała sobie kolczyk rozgrywając skórę no a poza tym skąd wiadomo czy będą chciały nosić kolczyki :p

Lena
Stary 2015-09-29, 10:11   #2317
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem w,stanie poświęcic jedną szafke kuchenna żeby zmieścił mi się stół marzy mi się pięknie udekorowany stół na obiad

Mi Makaszka wysłała dwa tyg :/ oni tego chyba nie szyja na zamówienie bo mi nie chcieli uszyc mniejszych matrioszek, ze mają tylko duże. Więc zamówilan u tej poli la handmade. Taki jak ja chce i kolor i rozmiar
Ojj mi tez sie marzy duży, biały stół w kuchni z lampami nisko zawieszonymi nad nim, na srodku w nowym mieszkaniu na pewno zrealizuje to marzenie

No to dalej czekam na zamowienie od Makaszki

Cytat:

Ja przebije tylko wtedy jesli Michalina sama podejmie taka decyzje, poczekam az troche podrosnie i sama wyrazi swoją opinie.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:15   #2318
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Dla mnie małemu dziecku biżuteria nie potrzebna a tylko krzywdy może sobie narobic. Blance przeklulam na 4 urodziny bo bardzo chciała. Jak lena nie będzie chciała to nie będę jej przekluwala..
Nie mam córki, ale całkowicie się zgadzam!

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Na pewbo przebijemy ale nie tak szybko, moze za 3 lata

a mialam do Was dzwonic albo szukac w parku. Jak Jasiek znosi siedzenie w domu? Udalo mi sie zalatwic wizyte szczepienna w szpitalu wczesniej o 2miesiace
O to super, że się udało!
Wczoraj byliśmy u lekarza i odsypial
Chrzciny, więc dzień jakoś zlecial. Dzisiaj zaczyna rozrabiac Musimy jakoś wytrzymać, bo nie chce żeby ten katar przeszedł w coś gorszego.

06.09.2014
Stary 2015-09-29, 10:15   #2319
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ojj mi tez sie marzy duży, biały stół w kuchni z lampami nisko zawieszonymi nad nim, na srodku w nowym mieszkaniu na pewno zrealizuje to marzenie

No to dalej czekam na zamowienie od Makaszki

Ja przebije tylko wtedy jesli Michalina sama podejmie taka decyzje, poczekam az troche podrosnie i sama wyrazi swoją opinie.
Ja białego raczej niee, ale taki jasne drewnoooo i białe krzesła.

Lena
Stary 2015-09-29, 10:18   #2320
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Znam taki przypadek ze dziewczynka wyrwała sobie kolczyk rozgrywając skórę no a poza tym skąd wiadomo czy będą chciały nosić kolczyki :p
Jaka głupota! Nam mama przekuwala uszy, jak zaczelysmy męczyć i drążyć poważnie temat. Ja miałam chyba 12 lat, a siostra 10. U blizniaczek nie pamiętam, ale na pewno po komunii, bo miały założone od razu kolczyki z komunii.

06.09.2014
Stary 2015-09-29, 10:21   #2321
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka głupota! Nam mama przekuwala uszy, jak zaczelysmy męczyć i drążyć poważnie temat. Ja miałam chyba 12 lat, a siostra 10. U blizniaczek nie pamiętam, ale na pewno po komunii, bo miały założone od razu kolczyki z komunii.
Ja miałam przekluwanie w zerowce w nagrodę po dentyscie ale bardzo chciałam, tak samo jak i Blanka. Jeczala z rok aż w końcu uległam

Lena
Stary 2015-09-29, 10:24   #2322
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Czeeeeść!
Po powrocie z nad morza nie mogę się wbić w rytm. Było super, niby trzy dni a człowiek odpoczął. Adelka ogólnie była grzeczna, tylko droga powrotna była już tragiczna. Ostatnie 80 km to byl ryk, najgorsze ze ja prowadziłem bo tz chciał sobie piwko wypić i nie potrafił jej uspokoić :/ tak się wydzierała, że co chwilę musiałam sir zatrzymywać by ją utulić... A ostatnie 40 km na rekach u tż już jechała.... Modlilam się by być jak najszybciej w domu.
Główkę trzyma sztywno już, na brzuszku jak leży to całkiem długo i wysoko. Przewraca się tylko z pleckow na boki. Piąstki ma już raczej luźne, ale zdarza się jej jeszcze zacisnąć, zwłaszcza jak ma nerwa. Ostatnio uwielbia mate, zaciesza do tych zabawek, łapie za nie, cudowny widok

Kupy tylko znowu nie robiła już tydzień... Wczoraj mama była z nią na spacerze to zaczęła płakać przez sen, ale tak ostro, wzdęcia ja bardzo męczyły. W domu zrobiłam jej masaż brzuszka i dałam kropelki to jakby odpuscilo. W nocy tylko pierdziala dużo
Super, ze wyjazd sie udał.

Cytat:

Nie, nie planuje. Jeśli kiedyś sama bedzie chciała to wtedy tak.

Ja dzis przeprowadzam akcje łapania moczu u Amy. Muszę w końcu zanieść ta próbkę do badania.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:48   #2323
mehja
Zakorzenienie

Ja meczylam rodziców żeby mi uszy przebili w 2 klasie bi chciałam mieć na komunię. Lili też przebojem jak sama nas zacznie męczyć ale nie wcześniej niż za kilka lat.

Szokujące mnie niemowlęta z kolczykami w uszach. To tylko widzimusie mamusiek i głupota jak dla mnie. Nie chce nikogo broń boże urazić, to tylko moje zdanie. Na szczęście TŻ ma takie samo.

Czy ma ktoś ekspres dolce gusto na kapsułki?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 10:51   #2324
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja meczylam rodziców żeby mi uszy przebili w 2 klasie bi chciałam mieć na komunię. Lili też przebojem jak sama nas zacznie męczyć ale nie wcześniej niż za kilka lat.

Szokujące mnie niemowlęta z kolczykami w uszach. To tylko widzimusie mamusiek i głupota jak dla mnie. Nie chce nikogo broń boże urazić, to tylko moje zdanie. Na szczęście TŻ ma takie samo.

Nie mam ale uzytkowalam a co.?
Stary 2015-09-29, 10:52   #2325
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

Mehja ja mam
Stary 2015-09-29, 10:55   #2326
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Uważam tak samo. Nie zapomnę krzyków u kosmetyczki jakiejs dziewczynki "tatusiu niee proszę" boże normalnie mam traume

Dolce gusto nie ale u mnie jest tchibo na kapsułki..

Lena
Stary 2015-09-29, 11:09   #2327
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny chodzi mi o sprawdzenie składu tych kapsułek, czy pełno chemii czy sama kawa i ewentualnie dodatki
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:18   #2328
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny chodzi mi o sprawdzenie składu tych kapsułek, czy pełno chemii czy sama kawa i ewentualnie dodatki
W tych gdzie jest sama kawa typu espresso, americana czy grande jest sama kawa, w tych smakowych typu macchiatto karmelowe to raczej z chemią, aromatami itp
Stary 2015-09-29, 11:30   #2329
sylwka321
Wtajemniczenie

Ja miałam kolczyki jak byłam bardzo mała, samego przekuwania nie pamiętam, traumy żadnej nie mam i krzywda mi się nie stała, dlatego też przekuje uszy jak będzie mała, bo uważam że lepiej to zniesie niż jako np trzylatka. Jak na razie to ja za nią decyduje we wszystkich kwestiach czy będzie miała przebijane uszy, czy będzie nosiła różowe sukienki czy będzie chrzczona itd.

Ja miałam dolce gusto ale sprzedalam, kapsułki wychodziły za drogo, były co prawda pyszne, no ale chemi mnóstwo.Teraz jak ekspres to tylko taki który mi świeżo zmieli kawę.
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:38   #2330
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej u nas fajna noc, po 21 zasnela, spala do 5.20 i pozniej wzielamja do lozka i dalej spala do 9.20

moja lapie zabawki w rece, coraz rzadziej ma zacisniete piastki i szaleje za kostka z Lamaze

co do kolczykow, to jeszcze nawet o tym nie myslalam.mi uszy przebijala kolezanka gdy mialam 18 lat.. a jak Lilly bedzie chciala sama to bedzie miala

Aika -powodzeniu w lapaniu moczu

sylwka - super ze wypad sie udal
Stary 2015-09-29, 11:41   #2331
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja miałam kolczyki jak byłam bardzo mała, samego przekuwania nie pamiętam, traumy żadnej nie mam i krzywda mi się nie stała, dlatego też przekuje uszy jak będzie mała, bo uważam że lepiej to zniesie niż jako np trzylatka. Jak na razie to ja za nią decyduje we wszystkich kwestiach czy będzie miała przebijane uszy, czy będzie nosiła różowe sukienki czy będzie chrzczona itd.

Ja miałam dolce gusto ale sprzedalam, kapsułki wychodziły za drogo, były co prawda pyszne, no ale chemi mnóstwo.Teraz jak ekspres to tylko taki który mi świeżo zmieli kawę.
Tez tak mysle. Zresztą znam wiele niemowlaków z przebitymi uszami i nigdy nie spotkalam się z zadnymi awariami. Ja jeszcze decyzji nie podjęłam ale nie jestem na nie.
Stary 2015-09-29, 11:58   #2332
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam tak samo. Nie zapomnę krzyków u kosmetyczki jakiejs dziewczynki "tatusiu niee proszę" boże normalnie mam traume
serioooooo?!

ja jestem przeciwna kolczykom u takich maleństw. no bo po co to komu? uważam tak samo jak Mehja - to tylko zachcianka mamy.
uszy przebiłabym córce dopiero, gdy byłaby tego w pełni świadoma, a nie w wieku np. 2-3 lat, bo to jednak wciąż jest mało.

jednak nie wiem czy ten problem będzie kiedykolwiek dotyczył bezpośrednio mnie. nadal uważam, że nie chcę więcej dzieci

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ja dzis przeprowadzam akcje łapania moczu u Amy. Muszę w końcu zanieść ta próbkę do badania.
Powodzenia!

Sylwka, u nas drogi powrotne wyglądają podobnie. Chyba dzieci są zbyt zmęczone już tym wszystkim i dlatego tak płaczą.
Jak byliśmy nad morzem, jak Wojtek miał 3 tygodnie, to też go tak wyciągałam z fotelika, wtedy Tż się zatrzymywał i jak się uspokajał, to jechaliśmy dalej.
Strasznie stresujące..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:03   #2333
201710041131
Konto usunięte

Jol jol Konrad pierdzi dzisiaj tak, ze szukam maski dla siebie bo padnę

Kupy nie było od piątku i widze ze go meczy

A potrzebuje mu pobrać do badania w tym tyg bo potem ide na dietę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:08   #2334
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Nie, nie dotyka. Głowę zaczyna trzymać ale nie jeszcze jakoś sztywno, jeszcze jej poleci czasem.
Raczki ma roznie, raz zaciśnięte raz nie.
Od paru dni sie za siadanie bierze, tak sie podciąga jakby chciała usiąść.

Co do imienin to ja nie obchodzę.

Mój Tz na szczęście nie chrapie, jeszcze nie

Dzisiaj ma jakiś tragiczny dzień, płacz non stop ale taki histeryczny, nie wiem o co chodzi. Zwalam na skok. Zobaczymy co będzie jutro.
U nas ostatnie dni to samo... właściwie już dwa tygodnie prawie. W nocy często się budzi, nie chce zasypiać. Wykończona jestem, czasem nie wiem co mam robić, czy coś boli czy nie. I szał przy jedzeniu... już się bałam czy nie mam mleka znowu, no ale jak ściskam to leci..
Stary 2015-09-29, 12:41   #2335
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas ostatnie dni to samo... właściwie już dwa tygodnie prawie. W nocy często się budzi, nie chce zasypiać. Wykończona jestem, czasem nie wiem co mam robić, czy coś boli czy nie. I szał przy jedzeniu... już się bałam czy nie mam mleka znowu, no ale jak ściskam to leci..
Mamy dokładnie to samo! Powróciło budzenie sie nawet po 1,5 godz dzis rano położyłam się spac razem z nim to on po pół godzinie wstał a ja nieprzytomna jeszcze bardziej z jedzeniem też jest tak samo niestety. Oby tylko szybko przeszło, bo już dziś w nocy "straszylam" go butla
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:50   #2336
kejtiCe
Zakorzenienie

U nas też nocki zepsute. Ale to się zaczęło też 2 tygodnie temu, więc nie obwiniam o to skoku od 14 tygodnia.
Zawsze jadł o 1 i o 4, a potem spał razem z nami do 7. Potem miał takich kilka dni, że budził się na jedzenie dopiero o 3, a potem o 6 i spał dalej do 8.
A teraz budzi się o 23:30, 2:30, 4:30, 5:30 - i tu wzięłam go dziś do łóżka, żeby łaskawie przespał się jeszcze godzinkę.
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 12:52   #2337
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
U nas też nocki zepsute. Ale to się zaczęło też 2 tygodnie temu, więc nie obwiniam o to skoku od 14 tygodnia.
Zawsze jadł o 1 i o 4, a potem spał razem z nami do 7. Potem miał takich kilka dni, że budził się na jedzenie dopiero o 3, a potem o 6 i spał dalej do 8.
A teraz budzi się o 23:30, 2:30, 4:30, 5:30 - i tu wzięłam go dziś do łóżka, żeby łaskawie przespał się jeszcze godzinkę.
To u nas bylo dokładnie to samo i nawet te same godziny kiedyś i teraz
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:53   #2338
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
To u nas bylo dokładnie to samo i nawet te same godziny kiedyś i teraz
Mam nadzieję, że to wróci do normy
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 13:02   #2339
k a j a
Zakorzenienie

Byłyśmy na szczepieniu, było o wiele lepiej niż na pierwszym chwilke poplakala.
Ma 66cm długości i waży w pampku 4850. Tyle samo co w ciuchach w czwartek.. Spadła na 3 centyl. Ale ped powiedziała żeby się nie sterować, nie dokarmiac, ma równo przybierac. A i jakaś alergia nam się przypaletala, na takie zsypane łokcie i że dlatego też mogła słabiej przybrać.
I wit d mam zastąpić jakimś omega med alergia. To wit d z dodatkowymi witaminami, bo ja w ciąży słabe wyniki, teraz jeszcze gorsze więc ją warto dowitaminować.

Lena
Stary 2015-09-29, 13:09   #2340
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy będziesz zadowolona. Ja zamawialam trzy kocyki i było super, motylka chciałam, ale miała zbyt odległy termin. Na zdjęciach u niej wyglądał ładnie, ale znalazłam krowy na allegro i kupiłam, żeby był komplet z kocykami. I są średnie :/ mogłam czekać u poli. Poza tym bardzo fajna z niej babka, wszystko mi waży żeby spr czy wysyłać do de czy do mamy do pl.

Cytat:
Nie mam córki, ale całkowicie się zgadzam!

O to super, że się udało!
Wczoraj byliśmy u lekarza i odsypial
Chrzciny, więc dzień jakoś zlecial. Dzisiaj zaczyna rozrabiac Musimy jakoś wytrzymać, bo nie chce żeby ten katar przeszedł w coś gorszego.
Ja też się zgadzam mi przebijali jak byłam po komunii już. Może już w czwartej klasie nawet. Tata na imieniny zabrał nas do kosmetyczki, a mama się na niego wściekła, bo nie konsultowal tego z nią. A my byłyśmy przeszczesliwe z siostrą, bo od dłuższego czasu marzylysmy o kolczykach.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jol jol Konrad pierdzi dzisiaj tak, ze szukam maski dla siebie bo padnę

Kupy nie było od piątku i widze ze go meczy

A potrzebuje mu pobrać do badania w tym tyg bo potem ide na dietę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Haha Markus podobnie. Jak już ze dwa trzy dni nie robił kupy to bąki są straszne.
W niedzielę dałam mu pierwszy raz butelkę, wczoraj zrobił bobka a dzisiaj dużą kupę i była dziwna. Normalnie jest wodnista, a tym razem była jak.. hmm... pasta? Nie wiem... żółta nutella ))
Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mamy dokładnie to samo! Powróciło budzenie sie nawet po 1,5 godz dzis rano położyłam się spac razem z nim to on po pół godzinie wstał a ja nieprzytomna jeszcze bardziej z jedzeniem też jest tak samo niestety. Oby tylko szybko przeszło, bo już dziś w nocy "straszylam" go butla

Dzisiaj kolejna walka o sen. Już był marudny, więc wpakowalam go w chustę i wreszcie zasnął.
Znalazłam książkę, którą kupiłam początkiem sierpnia. "Po prostu piersią" o karmieniu. Jest tam też o wprowadzaniu innych produktów, napisana przez autorki książki o BLW. Zapowiada się ciekawie. Gdybym miała jeszcze kiedy ją czytać. Dzisiaj udało się 20 stron na stojąco kiwajac się z młodym w chuście...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to wróci do normy
Ja też
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości