|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
baby przemyślałaś to dokładnie, czy to pod wpływem chwili decyzja?
|
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby i moze to by byla najlepsza opcja. Bo Ty sie tam dziewczyno psychicznie i fizycznie wykonczysz. Zero wsparcia od kolokolwiek. Na miejscu chociaz bys miala normalna opieke medyczna i rodzine przy boku...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-09-29 o 10:45 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
uroki ciąży
![]() I co tu więcej napisać? Jestem tego samego zdania.
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, współczuję... Miałam pisać to samo, co Kogiel. Naprawdę chcesz tak przekreślić to malżeństwo definitywnie? Nie szkoda Ci tego uczucia, małżeństwa? Bo już na pewno nie będzie powrotu, gdy tak zrobisz... Co na to mąż?
Jakoś nie umiem tak kapitulować od razu, na pewno próbowałabym najpierw postawić granicę między mieszkaniem a siostrą... Ewusia, glukometr w snach, słodka rzecz na dobranoc ![]() No, mąż się postarał, jak nigdy w życiu
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
medeline ale masz fajnego Tż, takie niespodzianki Ci robi.
Dotka biedny kotek, daj znać dlaczego mu się tak stało, ale musiał się nacierpieć Baby to jak to ani szwagier, ani szwagierka Ci nie powiedzieli, że istnieje publiczny ginekolog, co z tego że na innej wyspie, ale istnieje, mogłaś pojechać do niego wcześniej. I tak wszyscy ludzie na tamtej wyspie żyją w nieświadomości? trochę to dziwne. Mieszkanie z kimś zawsze jest trudne, czy to by była Twoja rodzina czy męża, musicie szczerze porozmawiać wyznaczyć jakieś jasne granice dla wszystkich. Ewusia dasz radę, dla mnie najgorsze to będą te częste posiłki magda1706 ja też mam takie upływy zwłaszcza jak dużo pochodzę, to zawsze tak jest i zawsze myślę, że to co innego i jak nie ma w pobliży łazienki to już zaczynam się stresować. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Powodzenia na wizytach dla wszystkich. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-29 o 11:18 |
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
A do mnie dzis prawdopodobnie dotrze kurier z lozeczkiem
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Baby cholernie to przykre, ale moze warto porozmawiac z siostra meza i wyznaczyc pewne granice. A jak nie zrozumie, to zaczac zamykac drzwi i nie otwierac, ewentualnie jawnie krytykowac jej zachowanie.
Do mnie dzisiaj gaciorki przyszly, jestem zakochana w nich, sa taaaakie mega miekkie no cudowne sa No i u nas juz prawie 7 miesiac, jak to leci...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi musialam wejsc przez przegladarke zeby zobaczyc Twj brzuszek
![]() Faktycznie nieduzy ale bardzo ladny, taki zgrabniutki, ja dla mnie odpowiedni na ten czas |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi brzuszek masz taki fajny malutki i spodnie super, udał Ci się zakup.
Magdusiaaa będziecie już je składać ? Jak tak to pochwal się już jak będzie stało. |
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcialabym bardzo no ale niestety chyba pozostanie w kartonie poki co. Bedziemy jeszcze malowac i delikatne poprawki w pokoju robic a nie chce zeby na darmo sie kurzylo...
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mi mowiła, że jak była ze mną w ciąży, to przytyła 26 kg, noo ja może się nie pilnuję jakoś super, ale słodkiego praktycznie nie jem, jakieś przetworzone jedzenie też rzadko. Może się uda utrzymać te maksymalne 12 kg
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, a jakie to są badania z krwi II trymestru?
![]() Ua00, tak, ja bym dała w łapę żeby mieć zwolnienie i świadczenia Okej, można się zwolnić i co z tego, skoro Baby zostaje wtedy bez jakiejkolwiek kasy? A przypominam, że jej mąż też jest na L4, więc szału nie ma, a kiedy do pracy wróci, to też nie wiadomo. Magda, ja zawsze noszę wkładki, bez wkładek to tak fujjj ![]() Polecam wkładki Lidlowe w wersji 'long' Mojakaren, mnie mdliło w niedzielę i wczoraj, nie wiem co to, mam nadzieję, że nie kolejna grypa żołądkowa ![]() Malwi, fajne ogrodniczki ![]() Baby, straszne emocje Tobą targają. U tego psychologa byłaś? Z kicią nieciekawie ![]() Wet powiedział, że to jest 'syndrom uchylnego okna'. Pojechaliśmy i po badaniu tak: niedowład w tylnych łapach - kompletnie bez czucia. Nie ma czucia głębokiego, czyli on go ściskał takimi szczypcami po łapach, tyłku, a kot tego nie czuje. Co gorsza, nie ma krążenia w tylnych łapach, bo ma zimne. Prawdopodobnie kot gdzieś zawisł i wisiał długo, uciskając na narządy wewnętrzne, stąd ten niedowład i brak krążenia. W oknie na 99% nie zawisł (nie skacze tak), ale schodzi/wchodzi po drabinie ze stodoły i obstawiam, że mógł tam zawisnąć i to nawet już wczoraj, bo wieczorem go wołaliśmy do domu, ale go nie było... Zostawili go na obserwacji, zrobili rentgen, dali kroplówki i mają robić jeszcze USG. I teraz tak: jak na USG wyjdzie skrzep w środku (kwestia tego, jak długo wisiał), to będą się skłaniać do uśpienia go A jak nie wyjdzie, to można próbować leczenia zachowawczego: leki przeciwzapalne, przeciwobrzękowe. Poprawa wtedy będzie, ale całkowita sprawność raczej nie wróci. Natomiast po takim zawiśnięciu za kilka dni może dojść do obrzęku w płucach, który postępuje tak szybko, że w większości przypadków nie ma czasu na odpowiednią reakcję i kotek umiera ![]() Albo, że toksyny nagromadzone podczas wiszenia, teraz się uwalniają i też mogą go zatruć. W każdym razie za wesoło nie jest. Szkoda mi go strasznie, bo to nie nasz kot, ale odkąd tam mieszkamy, to się zżyliśmy strasznie z nim, 'oswoił się', bo wcześniej był taki dość dziki, a teraz się zrobił przytulaskiem i mruczaskiem... |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie z kategorii dziwne, gdzie będziecie wrzucać brudne ciuszki dzidziusia, planujecie jakiś osobny kosz w pokoju czy coś w tym stylu ?
|
|
|
|
#1604 |
|
Rozeznanie
|
Biedny kotek, trzymam kciuki za niego.
Ale mam dzisiaj lenia Rano byłam z TŻ w Biedronce po zakupy i od tej pory leżę na kanapie i oglądam tv. Obiecałam faszerowane papryki na obiad więc muszę się ogarnąć. Nie lubię takiego lenistwa :p
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to nieciekawie z kotkiem, tak czy tak może być źle, jakie masz szanse na sprawność tych łapek?
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
I będziesz prac z waszymi rzeczami czy później segregować?
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Pytam bo przeglądałam blogi mamusiowe i wiele dziewczyn ma właśnie taki osobny kosz obok łóżeczka. A ja w sumie się nie zastanawiał jeszcze jak to robić. |
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede prac razem z naszymi
z corka na poczatku pralam w dzidziusiowym ale szybko z tego zrezygnowalam bo szkoda bylo zachodu
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, pewnie do tego celu użyjemy miednicy do prania
![]() Dotka, o kurcze, biedna kicia Malwi, fajnie wyglądasz w tych spodniach
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() akurat sucharów jeść nie mogę, chyba ze jakieś żytnie by były ![]() Cytat:
Cytat:
powiedziałabym raczej ze ostra, a nie słodka ![]() ja już widzę ze przy takich porcjach jak sa zalecane to częste posiłki to żaden problem, bo ja sie po prostu nie najadam minęły 2 godziny odkąd skończyłam jeść śniadania i znów mnie ssie, idę zaraz znowu coś przygotować... a gdzie tam do obiadu (obiad jemy jak mąż wraca z pracy czyli po 16...) Cytat:
![]() ja miałam taki w 11 tygodniu, ale mój brzuch jest nienormalny ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję ze wyzdrowieje Cytat:
Po śniadaniu cukier w normie
|
||||||
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Maz mowi ze po remoncie bedzie inaczej. Od ponad trzech lat slysze ze jak costam to bedzie inaczej.jego ostatni zwiazek rozpadl sie przez siostre Wlasnie potrafila przyjsc o 8 rano robic sobie sniadanie,nas juz kilka razy nakryla nago,korzysta sobie z moich ubran i kosmetykow bez pytania. Oni wychowali sie w duzej rodzinie i to jest dla nich normalne a dla mnie jest ohydnym chamstwem. Drzwi sa zamkniete ale wchodzi góra jak nas nie ma (mamy wspólny taras na dachu),sorry ale krew okresowa na podlodze....nir wiem,przeginka jak dla mnie. Czuje ze jesli nie zaszantazuje meza to nic sie nie zmieni.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam osobny kosz na rzeczy syna ale nie ze względów higienicznych. Jak w szafie zaczyna mu brakować spodni to łatwiej mi tak jego ciuchy znaleźć niż wszystko z jednego kosza przewalać.
|
|
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
|
Baby do porodu jeszcze trochę czasu może przed taką ważną decyzją warto spróbować ułożyć współżycie sąsiedzkie i być może sama szczerze porozmawiaj ze szwagierką i wyznacz granice, nie macie możliwości zamykać mieszkania? tak łatwo przejść z jednego do drugiego?
Dotka biedna kicia teraz chyba zostaje diagnostyka i podjęcie najlepszej dla niej decyzji. Można powiedzieć że wiem co czujesz rok temu trzeba było uśpić mojego pieska to był 12 letni bernardyn od 2 lat miał chore biodra, był doraźnie leczony w ciągu ostatnich kilku miesięcy miał lepsze i gorsze dni a pewnego dnia nawet z pomocą już nie był w stanie wstać nawet głowy nie mógł odnieść żeby się napić. Cytat:
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, no to faktycznie przykro z pieskiem
Ale 12 lat na bernardyna to i tak ładnie
|
|
|
|
#1616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szkoda zwierzaka, ale z drugiej strony jak masz się męczyć. Cytat:
Cytat:
nooo to może jest jakaś iskierka nadziei, że się obędzie bez insuliny, oby tak dalej ![]() Cytat:
||||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
malwi fajne ogrodniczki
![]() dotka biedny kotek. Człowiek się zawsze przywiązuje do zwierzaczka. |
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam o wyniki. Jadę po skierowanie do diabetologa
Napiszę wieczorem, może uda mi się wszędzie dziś dostać zobaczymy jak to oni tu załatwiają.
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze się nie zastanawiałam gdzie będę trzymać rzeczy dzieciowe.
|
|
|
|
#1620 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------ Czy tylko ja dzisiaj się tak fatalnie czuję? Całą noc mnie głowa bolała, teraz też boli chociaż trochę mniej, brzuch też pobolewa. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

minęły 2 godziny odkąd skończyłam jeść śniadania i znów mnie ssie, idę zaraz znowu coś przygotować... a gdzie tam do obiadu
(obiad jemy jak mąż wraca z pracy czyli po 16...) 

Wstałam dzisiaj z takimi, że nie wiedziałam, co się dzieje. Jak za 'starych czasów' mąż przynosił mi do łóżka biszkopty.