|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
Ps. Jakbys tak bardzo szanowala swoj czas to bys nie jezdzila ogladac, macac i wąchac trzykrotnie tylko raz a porzadnie ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
Jak zwykle te sam problem - tu nikt nie jest anty-dzieciowy, po prostu współcześni rodzice nie dają sobie rady z wychowaniem i nie wszyscy maja ochote ponosić tego konsekwencje. To nie moja wina, ze ktos wyhodował rozszalałe zwierzę zamiast dziecka, to jego wina, niech on cierpi, nie ja. A do kupowania dziecku mebli dziecko absolutnie nie jest potrzebne, sa katalogi.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Z wątasku można dowiedzieć się, że w świcie wizażanek:
-wszystkie dzieci w sklepie to niewychowane bachory -dzieciaci kupują tylko mebelki dla dzieci i zabawki bo przecież innych pomieszczeń w domu nie ma -w mieszkaniu w bloku to się zawsze gnieżdżą trzy pokolenia i sypialnia dla rodziców to luksus -pytanie dzieci o zdanie w temacie kafelków to jakaś dziwna fanaberia -sklepom opłaca się wykluczyć ogromną rzeszę klientów przez 1/7 miesiąca, bo przecież single z kredytem mieszkaniowym są milion razy lepszym targetem (no i kupują też biurka i meble do sypialni, nie to co dzieciaci, którzy śpią zapewne na podłodze, komputery trzymają na stole, a ich dzieci lekcje odrabiają na kolanach a nie przy biurku) Ciekawy świat na prawdę. Ja jestem ze dniem bez singli i bezdzietnych w sklepach.
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
aaaaaa, to zmienia postac rzeczy! ja sie czuje przekonana, jednak jestem na nie!
w sumie to nie chodze w tygodniu, tylko w sobote, ale i tak jestem na nie, bo co jakbym ten jeden raz chciała pójść w czwartek i musiałabym zostawic dziecko w kąciku zabaw?!?!?! |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Co więcej są firmy które robią za klientów zakupy w IKEA i transportują je do domu! I to dostarczają je po całej Polsce! Można też (tak jak i jeździć 2 os porshe) robić zakupy w sklepach gdzie dzieci jest znacznie mniej np meble kler czy almi decor.. Btw dziecko kiedyś dorośnie i może też zostać klientem ikea - zwłaszcza jeśli będzie mu się dobrze kojarzyć
Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2015-09-29 o 13:16 |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
okej.dzień bez dzieci.
jak sobie to wyobrażacie? tak logistycznie.jakieś bilbordy informujące ? przed dziennikiem informacje? czasami takie wyjście do sklepu to cała wyprawa.zgrać wszystkich i wybrać.przyjedzie sobie taka rodzinka z dwójką czy trójką dzieci i pocałuje klamkę. o kurde.no tak dziś poniedziałek! dzień bez dzieci! mało pamiętania od rana milion rzeczy jeszcze trzeba pamiętac że w poniedziałek nie mozna zrobić zakupów we wtorek iśc do restauracji a w środę....... chyba by mnie k****wzieła.przylazłam chcę kasę zostawić a tutaj seprajz może zróbmy ze w jeden dzień nie mogą wejśc osoby z imieniem na K a inny poniżej 165cm itd itp. ja się na wszystko zgodzę ale weź to człowieku spamiętaj tak drogą żartu
|
|
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
jak rozumiem przed wejsciem fotel ginekologiczny, zeby sprawdzic czy nie rodziłas?
_ ja nie widzę problemu w sumie. Raz w miesiącu dzien kids free, a raz dzien przyjazny rodzinom z dziecmi. Serio pisze, dla mnie spoko pomysł, wszyscy zadowoleni. Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-09-29 o 13:19 |
|
|
|
|
#189 |
|
Konto usunięte
|
Po pierwsze zakaz wstepu dzieci do lat 3, bo moga polklnac male elementy i sie udławić. Po drugie kryterium wzrostu, zeby ich wózkiem nie rozjechać.
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja bardzo lubię dzieci, ale rzadko widuję grzeczne kilkuletnie dzieci spotkane w tak wielkich sklepach. |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Kolor Bzu, i po co to podkoloryzowane streszczenie?
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
no ja nawet nie jeden.. i to nie tylko w domu własnym ale nawet na mieście i o matko w ikea tez bywają
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- tam są ograniczenia wiekowe więc to nie załatwia sprawy |
|
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
od razu z armatą na ikee i inne przybytki konsumpcjonizmu
a może na początek przewalczcie coś na 'własnym podwórku' dlaczego na wizażu nie można zwracać uwagi na orty? jak myślicie dlaaaaczegoooo??? może petycje coś zmienią ?
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do PS - I kto napisał, że trzykrotnie? A może raz do jednego sklepu, raz do drugiego, a raz do trzeciego? Nie samą Ikeą człowiek żyje. Edytowane przez bubba_85 Czas edycji: 2015-09-29 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Poniewaz orty nie zmieniaja sensu wypowiedzi. Jeszcze tego brakuje na wizazu, zeby ortografia zostala argumentem w dykusji.
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To juz tylko ich problem. Nikt sie dotychczas tu nie czepial pomyslu tego dnia w tygodniu, wiec kto i dlaczego miałby zacząć? Nie mogą w ten czwartek, wtorek czy kiedytam - niech idą w inny dzień, ale będą przygotowani na to, ze mogą oberwać klopsikiem w restauracji czy wpasc na brajana |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
A serio, w poniedziałki jest aż tyle dzieci w IKEA ze zakaz coś zmieni?
Bo jak bywam tam po szklanki, to właśnie w tygodniu przed południem i nie ma żadnych hord, ani dorosłych, ani dzieci. BTW, Wy serio chodzicie na klopsiki przy okazji kupowania garnka i wycieraczki?
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam szans, zeby sie pojawic przed poludniem. A popoludniu wszedzie jest pelno malych szatanów. W marketach pojscie po 21 nic nie zmienia. Choc np. Bobas w pieluszce mi nie wadzi podczas zakupow w spozywczym to jednak niezmiernie mnie ten widok dziwi w godzinach 21-22.
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci nie lubię i jestem bardzo wyczulona na ich irytujące i uciążliwe zachowania. W IKEI faktycznie jest ich sporo ale nigdy nie spotkałam się z aż takim bydłem jakie opisujecie. Bardziej byłabym za hotelami bez dzieci. Łatwiej wytrzymać te kilka godzin zakupów niż mieć spieprzone wakacje.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
Wątek, którego - zdawać by się mogło - przeznaczeniem jest czyste
teoretyzowanie, przekazanie szerszej publiczności tego, że taka polityka sklepu się komuś nie podoba, a część osób miota się tak, jakby Ikea faktycznie brała pod uwagę takie rozwiązanie i czuły się tym zagrożone xD Szczerze, nie wyczułam w pierwszym poście tego tematu podejścia ANTY. Te zachowania (hałas, pałętanie się pod nogami, macanie wszystkiego nie zawsze czystymi łapkami - itp) irytują wielu ludzi - w tym rodziców. Mnie osobiście, jak już wspomniałam, bardzo podobałoby się coś takiego, ale nie bardzo wyobrażam sobie - na przykład - kampanię informacyjną takiej akcji. Stąd myślę, że to NIESTETY tylko teoria. |
|
|
|
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak to? Brajanki uwielbiaja chodzic do maka. Jeszcze nie wiedza o co kaman, ale Klaudia wie ze Brajanek lubi bigmaka z frytkami to mu kupuje.
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
kupiłam w tym roku 7 szaf pax, 4 drzwi lustrzane, 8 krzeseł, stół do jadalni, 12 wiszących szafek kuchennych, 5 stojących szafek kuchennych,13 szuflad, zlew, 2 blaty kuchenne, baterię do zlewu, durszlak, regał na książki, 3 patelnie, dwie deski do krojenia, 12 szklanek, 2 karnisze, 20 żabek, 2 m zasłonki, ileś półek, noże, wycieraczkę pod drzwi .... nie wiem co jeszcze
wszystko przywieźliśmy samochodem osobowym, kursów było kilkanaście i tyle samo wizyt w ikea, - dzieci mnie nie napadały, nie tratowały, nie właziły pod nogi |
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Wiedziałam, że wątek pójdzie w tym kierunku. Dlatego zasubskrybowałam xD
|
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;52939794]kupiłam w tym roku 7 szaf pax, 4 drzwi lustrzane, 8 krzeseł, stół do jadalni, 12 wiszących szafek kuchennych, 5 stojących szafek kuchennych,13 szuflad, zlew, 2 blaty kuchenne, baterię do zlewu, durszlak, regał na książki, 3 patelnie, dwie deski do krojenia, 12 szklanek, 2 karnisze, 20 żabek, 2 m zasłonki, ileś półek, noże, wycieraczkę pod drzwi ....[/QUOTE]
...a może frytki do tego? |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie na taka propozycje, ja oczywiscie tez tylko teoretycznie itd
Dzien na wizazu bez hejtu na dzieci i dzieciatych, bezdzietni przez jeden dzien w miesiacu zajmuja sie swoimi sprawami a nie dziecmi, dzieciatymi, mamuskami, tatuskami, babusiami, ozm, kupami, zupkami, krzykami, gdzie dzieci wchodza a gdzie nie, co z nimi robic i gdzie je zamykac lub wpuszczac. Jeden dzien w miesiacu ![]() Bo jak tak popatrzec na wizaz to nie mamy najczesciej gadaja tu o kupkach i zupkach, zuzytych pieluchach i innych takich
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

), więc sorry, ale dzieciaci są sporym targetem, nie jakimś tam ułamkiem (jak widać po ilości dzieciaków w Ikei).

Haters Gonna Hate