Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 13:11   #2341
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ciekawe czy będziesz zadowolona. Ja zamawialam trzy kocyki i było super, motylka chciałam, ale miała zbyt odległy termin. Na zdjęciach u niej wyglądał ładnie, ale znalazłam krowy na allegro i kupiłam, żeby był komplet z kocykami. I są średnie :/ mogłam czekać u poli. Poza tym bardzo fajna z niej babka, wszystko mi waży żeby spr czy wysyłać do de czy do mamy do pl.

Ja też się zgadzam mi przebijali jak byłam po komunii już. Może już w czwartej klasie nawet. Tata na imieniny zabrał nas do kosmetyczki, a mama się na niego wściekła, bo nie konsultowal tego z nią. A my byłyśmy przeszczesliwe z siostrą, bo od dłuższego czasu marzylysmy o kolczykach.

Haha Markus podobnie. Jak już ze dwa trzy dni nie robił kupy to bąki są straszne.
W niedzielę dałam mu pierwszy raz butelkę, wczoraj zrobił bobka a dzisiaj dużą kupę i była dziwna. Normalnie jest wodnista, a tym razem była jak.. hmm... pasta? Nie wiem... żółta nutella ))

Dzisiaj kolejna walka o sen. Już był marudny, więc wpakowalam go w chustę i wreszcie zasnął.
Znalazłam książkę, którą kupiłam początkiem sierpnia. "Po prostu piersią" o karmieniu. Jest tam też o wprowadzaniu innych produktów, napisana przez autorki książki o BLW. Zapowiada się ciekawie. Gdybym miała jeszcze kiedy ją czytać. Dzisiaj udało się 20 stron na stojąco kiwajac się z młodym w chuście...
Oj tak, pisałam z nią o tym kocyku bo nie mogłam się zdecydować i taka miła babka ale wybrałam, zapłaciłam i teraz czekam na kocyk. Bez problemu zamówiła dla mnie materiał którego ju nie miała.

Wow tata jaki dobry
Mnie mój zawsze zabierał do sklepu jak wracał z trasy i kupował co chce do dziś mam maskotke którą sobie wybrałam. Tzn było na pewno ich więcej ale tą maskotke pamiętam nawet gdzie kupowalismy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:15   #2342
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Oj tak, pisałam z nią o tym kocyku bo nie mogłam się zdecydować i taka miła babka ale wybrałam, zapłaciłam i teraz czekam na kocyk. Bez problemu zamówiła dla mnie materiał którego ju nie miała.

Wow tata jaki dobry
Mnie mój zawsze zabierał do sklepu jak wracał z trasy i kupował co chce do dziś mam maskotke którą sobie wybrałam. Tzn było na pewno ich więcej ale tą maskotke pamiętam nawet gdzie kupowalismy
Dobry, bo nie mam pojęcia dlaczego mama nie chciała się zgodzić. Z nią o wszystko było ciężko, wszystko na nie :/
Stary 2015-09-29, 13:26   #2343
201710041131
Konto usunięte

Marei u mnie za to taka teraz poszła (nareszcie), że wsiąkła w pieluchę (jak zwykle) i nie mam jak pobrać, troche zeskrobalam z pampa ale nie wiem czy mi to przyjmą w labie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:58   #2344
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Marei u mnie za to taka teraz poszła (nareszcie), że wsiąkła w pieluchę (jak zwykle) i nie mam jak pobrać, troche zeskrobalam z pampa ale nie wiem czy mi to przyjmą w labie

Jak oddawałam Szymka kupkę to może z połowę tej szpatułki było i wystarczyło im.

Szymek jeszcze nie dotyka mojej twarzy. W rączkach tylko pieluche trzyma. Rzadko już trzyma zaciśnięte piąstki.
Zabawek jeszcze nie łapie. Bawi się swoimi rączkami.
Główkę trzyma ładnie sztywno.

Co do kolczyków to Wiki za 4 miesiące skończy 4 lata i nie ma przekłutych.
Jak sama będzie chciała to pójdę z nią do kosmetyczki.
U mnie w pracy obok była kosmetyczka i jak tylko widziała, że wchodzi któreś z rodziców z maluszkiem to z miejsca mówiła, że nie przekłuwa uszu.
Miała taką sytuację, że matka przyprowadziła córkę, może z 5 lat miała. Ta mała nie chciała kolczyków i bardzo się bała i widać było, że to widzimisie mamusi bo do tej małej z tekstem " nie zachowuj się jak dziecko"

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON

Edytowane przez siacha_ck
Czas edycji: 2015-09-29 o 14:08
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:17   #2345
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Jak oddawałam Szymka kupkę to może z połowę tej szpatułki było i wystarczyło im.

Szymek jeszcze nie dotyka mojej twarzy. W rączkach tylko pieluche trzyma. Rzadko już trzyma zaciśnięte piąstki.
Zabawek jeszcze nie łapie. Bawi się swoimi rączkami.
Główkę trzyma ładnie sztywno.

Co do kolczyków to Wiki za 4 miesiące skończy 4 lata i nie ma przekłutych.
Jak sama będzie chciała to pójdę z nią do kosmetyczki.
U mnie w pracy obok była kosmetyczka i jak tylko widziała, że wchodzi któreś z rodziców z maluszkiem to z miejsca mówiła, że nie przekłuwa uszu.
Miała taką sytuację, że matka przyprowadziła córkę, może z 5 lat miała. Ta mała nie chciała kolczyków i bardzo się bała i widać było, że to widzimisie mamusi bo do tej małej z tekstem " nie zachowuj się jak dziecko"

Jak ja oddawalam Wojtka, to też dawałam malutko.

Jezuuuuuu, straszna historia. Biedne dziecko
22.06.2015

Edytowane przez kejtiCe
Czas edycji: 2015-09-29 o 14:24
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:22   #2346
masija
Zakorzenienie

Heej

Tęskniłyście?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:26   #2347
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Czeeeeść!
Po powrocie z nad morza nie mogę się wbić w rytm. Było super, niby trzy dni a człowiek odpoczął. Adelka ogólnie była grzeczna, tylko droga powrotna była już tragiczna. Ostatnie 80 km to byl ryk, najgorsze ze ja prowadziłem bo tz chciał sobie piwko wypić i nie potrafił jej uspokoić :/ tak się wydzierała, że co chwilę musiałam sir zatrzymywać by ją utulić... A ostatnie 40 km na rekach u tż już jechała.... Modlilam się by być jak najszybciej w domu.
Główkę trzyma sztywno już, na brzuszku jak leży to całkiem długo i wysoko. Przewraca się tylko z pleckow na boki. Piąstki ma już raczej luźne, ale zdarza się jej jeszcze zacisnąć, zwłaszcza jak ma nerwa. Ostatnio uwielbia mate, zaciesza do tych zabawek, łapie za nie, cudowny widok

Kupy tylko znowu nie robiła już tydzień... Wczoraj mama była z nią na spacerze to zaczęła płakać przez sen, ale tak ostro, wzdęcia ja bardzo męczyły. W domu zrobiłam jej masaż brzuszka i dałam kropelki to jakby odpuscilo. W nocy tylko pierdziala dużo

Fajnie, że wyjazd się udał.

Czy ja dobrze zrozumiałam, że jechała na rekach bez fotelika?!!!
Ostatnio moja Laura tak ryczala, że też miałam ochotę to zrobić, ale nie odważyłam się. Teraz leczę ranę, bo w drodze pękło mi serce ;-)

Cytat:
Nie. Dla mnie małemu dziecku biżuteria nie potrzebna a tylko krzywdy może sobie narobic. Blance przeklulam na 4 urodziny bo bardzo chciała. Jak lena nie będzie chciała to nie będę jej przekluwala..

Też tak uważam!

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja przebije tylko wtedy jesli Michalina sama podejmie taka decyzje, poczekam az troche podrosnie i sama wyrazi swoją opinie.
Ja też przebiję jeśli Laura będzie chciała. Nie mam nic przeciwko ale musi dama chcieć.

Cytat:
Ja miałam przekluwanie w zerowce w nagrodę po dentyscie ale bardzo chciałam, tak samo jak i Blanka. Jeczala z rok aż w końcu uległam
Ja miałam też w zerówce. Wcześniej byłam namawiana, bo inne koleżanki mają, ale nie chciałam. Dopiero w zerówce do tego dojrzałam. Poszłam i wszystko było dobrze dopóki nie przebiła mi jednego ucha. Od tego pistoletu był taki huk, że się popłakałam i drugiego ucha juz nie chciałam dać ;-)

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja meczylam rodziców żeby mi uszy przebili w 2 klasie bi chciałam mieć na komunię. Lili też przebojem jak sama nas zacznie męczyć ale nie wcześniej niż za kilka lat.

Szokujące mnie niemowlęta z kolczykami w uszach. To tylko widzimusie mamusiek i głupota jak dla mnie. Nie chce nikogo broń boże urazić, to tylko moje zdanie. Na szczęście TŻ ma takie samo.

Czy ma ktoś ekspres dolce gusto na kapsułki?

W 100% moje poglądy!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
serioooooo?!

ja jestem przeciwna kolczykom u takich maleństw. no bo po co to komu? uważam tak samo jak Mehja - to tylko zachcianka mamy.
uszy przebiłabym córce dopiero, gdy byłaby tego w pełni świadoma, a nie w wieku np. 2-3 lat, bo to jednak wciąż jest mało.

jednak nie wiem czy ten problem będzie kiedykolwiek dotyczył bezpośrednio mnie. nadal uważam, że nie chcę więcej dzieci

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Powodzenia!

Sylwka, u nas drogi powrotne wyglądają podobnie. Chyba dzieci są zbyt zmęczone już tym wszystkim i dlatego tak płaczą.
Jak byliśmy nad morzem, jak Wojtek miał 3 tygodnie, to też go tak wyciągałam z fotelika, wtedy Tż się zatrzymywał i jak się uspokajał, to jechaliśmy dalej.
Strasznie stresujące..
Haha jeszcze zechcesz mieć dzieci ;-)

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Heej

Tęskniłyście?
Oczywiście :-* Gdzie się podziewałaś?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:27   #2348
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Fajnie, że wyjazd się udał.

Czy ja dobrze zrozumiałam, że jechała na rekach bez fotelika?!!!
Ostatnio moja Laura tak ryczala, że też miałam ochotę to zrobić, ale nie odważyłam się. Teraz leczę ranę, bo w drodze pękło mi serce ;-)
Niestety tak, bałam się ale nie mogłam już słuchać jak bidulka tak płacze i się zanosi.
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:45   #2349
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Niestety tak, bałam się ale nie mogłam już słuchać jak bidulka tak płacze i się zanosi.
No to musiała być juz niezła desperacja. Współczuję :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:48   #2350
mehja
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję że i u nas nocka się unormuja bo nie wiem co to się dzieje, tyle pobudek

Mycha zapomniała ci odpisac wcześniej. Z zabawek poprosilabym zawieszkę lamaze, szczeniaka uczniaczka, garnuszek na klocuszek, stoliczek edukacyjny
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:01   #2351
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Michalina od kilku dni non stop marudna, dużo płaczu matka powoli na wykończeniu - zwalam to na skok rozwojowy i z niecierpliwościa wyczekuje lepszych dnii
czyli wszystkie niestety przechodzimy to samo

wszyscy mówili że najgorsze pierwsze 3 miesiące- i nas pierwsze 3 miesiące były cudwne- dziecko idealne, aniołek. po skończeniu 3 miesięcy zaczeło sie marudzenie, płacz, częstsze pobudki w nocy......
ile to trwa ? może to jakiś kryzys 4 miesiąca czy co?

Cytat:
Szokujące mnie niemowlęta z kolczykami w uszach. To tylko widzimusie mamusiek i głupota jak dla mnie. Nie chce nikogo broń boże urazić, to tylko moje zdanie. Na szczęście TŻ ma takie samo.
tez tak mysle...ja bym takiemu maleństwo uszek nie przebijała
Gosi chce przebić, ale może za 2-3 lata
Stary 2015-09-29, 15:01   #2352
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Właśnie takie mieliśmy zazwyczaj.
Stary 2015-09-29, 15:04   #2353
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Heej

Tęskniłyście?
Pewnie!

Cytat:

Haha jeszcze zechcesz mieć dzieci ;-)

Oduczam go spania w bujaczku, więc 1000 razy bardziej nie chcę

Cytat:
Rozumiem. U mnie było tak samo.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

wszyscy mówili że najgorsze pierwsze 3 miesiące- i nas pierwsze 3 miesiące były cudwne- dziecko idealne, aniołek. po skończeniu 3 miesięcy zaczeło sie marudzenie, płacz, częstsze pobudki w nocy......
U nas też 3 miesiące były piękne, a teraz jest do dupy totalnie.

Może ten krwawy księżyc tak działa?
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 15:15   #2354
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście :-* Gdzie się podziewałaś?
Cytat:
Pewnie!

Miałam Was dość

Nie no - kurna, nie miałam neta od piątku! Taka burza przeszła że w całym mieście net padł.. Cholerna multimediaU nich byle deszcz i neta nie ma
Jeszcze jak na złość nie mamy od niedzieli tv

I oczywiście moja cudowna córka co? Jak w weekend spała po 30 min tak niedz/pon. przespała pod rząd 3 h
Byle tylko matce na złość

aaa, byłam ogl. wózki i spodobał mi się ten: http://www.ceneo.pl/27549150

co myślicie?

Stary 2015-09-29, 15:17   #2355
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam Was dość

Nie no - kurna, nie miałam neta od piątku! Taka burza przeszła że w całym mieście net padł.. Cholerna multimediaU nich byle deszcz i neta nie ma

I oczywiście moja cudowna córka co? Jak w weekend spała po 30 min tak niedz/pon. przespała pod rząd 3 h

co myślicie?
Bardzo fajny wózek
On jest właśnie bardzo podobny do Cadeta, chyba nowsza wersja.
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 15:20   #2356
Cos_
Zakorzenienie

Masija już sie martwilam
Stary 2015-09-29, 15:48   #2357
mehja
Zakorzenienie

Masija my o nim dużo pisałyśmy jak byłyśmy na etapie wybierania wózków, bo do niego można dokupić gondolę i wtedy masz wersję głęboką. Ja chorowałam na niego ale chcieliśmy używkę kupić a on jest nowością. Teraz zastanawiam się czy go nie kupić- tzn. samej spacerówki, na żywo jest cudowny!
Stary 2015-09-29, 15:51   #2358
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija my o nim dużo pisałyśmy jak byłyśmy na etapie wybierania wózków, bo do niego można dokupić gondolę i wtedy masz wersję głęboką. Ja chorowałam na niego ale chcieliśmy używkę kupić a on jest nowością. Teraz zastanawiam się czy go nie kupić- tzn. samej spacerówki, na żywo jest cudowny!
Jak jeszcze byłyśmy w ciąży?

Bo jak tak to ja wtedy nie uczestniczyłam w dyskusji i nawet nie czytałam tego bo wózek miałam. no ale i muszę kupić

Na allegro używek jest chyba 4 i najtańsza jest za 1000zł

Na żywo ogl. i też mi się podoba bardzo No i u mnie jest wyprzedaż i kosztuje 100 zł

Cos doobra, powiedz że umierałaś z tęsknoty

Stary 2015-09-29, 15:53   #2359
mehja
Zakorzenienie

Masija tak, jak w ciąży byłyśmy.
Żartujesz? 100zł kosztuje u ciebie nowy?! :O
kup mi!!!!
Stary 2015-09-29, 15:55   #2360
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że to wróci do normy
Ja też! Inaczej oszaleje

Cytat:
Ja mam nadzieję że i u nas nocka się unormuja bo nie wiem co to się dzieje, tyle pobudek

Mycha zapomniała ci odpisac wcześniej. Z zabawek poprosilabym zawieszkę lamaze, szczeniaka uczniaczka, garnuszek na klocuszek, stoliczek edukacyjny

Mehja, a ten garnuszek na klocuszek będzie odpowiedni dla rocznego dziecka?

Cytat:

Ja tez miałam cudowne dziecko do 3 miesięca

Cytat:

Miałam Was dość

co myślicie?
Dobrze ze jesteś z nami
Chcieliśmy ten wózek kupić, jest lekki zwinny i dobrze sie prowadzi, wygrał baby design, bo w tym przeszkadzało mi sreberko w spacerowce na daszku

Mie bylismy dzis na spacerze, mam lenia i zimno mi...bunt
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:56   #2361
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mie bylismy dzis na spacerze, mam lenia i zimno mi...bunt
Ja już drugi dzień nie poszłam
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 16:08   #2362
mehja
Zakorzenienie

U mnie też zimno ale idziemy jak tylko mała wstanie. muszę pampersy kupić. Ale zastanawiam się czy Dady nie wypróbować, 1-ki były kijowe ale większe są chyba lepsze?

Selis myślę, ze dla rocznego tak
Stary 2015-09-29, 16:15   #2363
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też zimno ale idziemy jak tylko mała wstanie. muszę pampersy kupić. Ale zastanawiam się czy Dady nie wypróbować, 1-ki były kijowe ale większe są chyba lepsze?

Selis myślę, ze dla rocznego tak
Ja używam 3 i nie narzekam
22.06.2015
Stary 2015-09-29, 16:18   #2364
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam 3 i nie narzekam
Ja też

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 16:21   #2365
mehja
Zakorzenienie

to chyba dam im jeszcze jedną szansę
Stary 2015-09-29, 16:41   #2366
Princesika
Zakorzenienie

My tez juz na 3, mamy dady i sa ok
Stary 2015-09-29, 16:46   #2367
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Masija tak, jak w ciąży byłyśmy.
Żartujesz? 100zł kosztuje u ciebie nowy?! :O
kup mi!!!!
Chyba komuś się zero zjadlo

Wózek całkiem spoko
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 16:47   #2368
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas ostatnie dni to samo... właściwie już dwa tygodnie prawie. W nocy często się budzi, nie chce zasypiać. Wykończona jestem, czasem nie wiem co mam robić, czy coś boli czy nie. I szał przy jedzeniu... już się bałam czy nie mam mleka znowu, no ale jak ściskam to leci..

Cytat:
U nas też nocki zepsute. Ale to się zaczęło też 2 tygodnie temu, więc nie obwiniam o to skoku od 14 tygodnia.
Zawsze jadł o 1 i o 4, a potem spał razem z nami do 7. Potem miał takich kilka dni, że budził się na jedzenie dopiero o 3, a potem o 6 i spał dalej do 8.
A teraz budzi się o 23:30, 2:30, 4:30, 5:30 - i tu wzięłam go dziś do łóżka, żeby łaskawie przespał się jeszcze godzinkę.

Cytat:

Czyli widzę, ze u wszystkich podobnie. Musi to być ten skok no bo co innego. Ja na nocki nie mogę narzekać i dziś mi chyba dziecko rekompensuje wczorajszy dzień bo grzeczniutka jak baranek.

Mocz złapany, co prawda na 2 tury, zaniesiony do przychodni zibaczymy co wyjdzie. Jak tak myśle to ja na początku ciąży co chwile cis łapałam wiec może i tego wirusa złapałam co spowodował głuchotę.

Oho pochwaliłam, lecę, jest ryk ;-)
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 16:55   #2369
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba komuś się zero zjadlo

Wózek całkiem spoko

możliwe a już się napaliłam jak dzik na szyszki

Princesika ile twoja córa waży? na moją 3-ki za duże jeszcze
Stary 2015-09-29, 17:06   #2370
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jeszcze byłyśmy w ciąży?

Bo jak tak to ja wtedy nie uczestniczyłam w dyskusji i nawet nie czytałam tego bo wózek miałam. no ale i muszę kupić

Na allegro używek jest chyba 4 i najtańsza jest za 1000zł

Na żywo ogl. i też mi się podoba bardzo No i u mnie jest wyprzedaż i kosztuje 100 zł

Cos doobra, powiedz że umierałaś z tęsknoty
Jasne ze umieralam z tesknoty przejrzalas mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości