Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 19:14   #1561
Pasztetnik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
EMI gratulacje!!!! ogromnie zazdroszczę
przeszłam się dziś na spacerek do rodziców, a męża poprosiłam o wiesiołka, jak będzie wracał z pracy- późno bo późno, ale może coś da. będę brała 3x2 i liście malin niech też kupi

ja mam bardzo mało 56- 3 pajace, 5 na dlugi i 2 na krótki..najwięcej na 62. nastawiłam się, że dostanę od gości te malutkie i nie kupowałam

nie mogę się pochwalić jeszcze córeczką, więc wkleję pokoik. Mogłabym tam siedzieć godzinami (ale że plecy mnie bolą od siedzenia to sobie odpuszczam :P)
Ale przepiękny pokój
I ten fotel do karmienia ehh, zeby u nas bylo tyle miejsca.

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jesteście dopiero co po ślubie... Mam nadzieję, że po pojawieniu się Maksa mu się odmieni... Wiem, że już to robiłaś, ale nie ma wyjścia musisz z nim rozmawiać i mówić o swoich oczekiwaniach. Potem możesz nie mieć na to czasu i siły, jak się mały urodzi, a frustracja będzie narastać .
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
CHolera by mnie wzięła. Fajnie by było teraz to jakoś wyjaśnić, bo wątpię, że po porodzie coś mu się nagle odmieni i zamiast gier będzie tylko synuś Później jak Ty będziesz zmęczona i będziesz miałą kupę roboty przy dziecku to dopiero CIę będzie wkurzało to granie Eh cięzka sprawa
D
Ja juz chyba pod tym wzgledem na niego mam wylane, tyle prosb... Juz bylo tak, ze mowilam, ze jak chce grac to ok, ale w jakies normalne gry, typu FruitNinja, jakies quizy, strzelanki, z ktorych moze w kazdej chwili wyjsc. Jak gra w takie to jest ok. Ale nieee, on MUSI grac w te dziadowskie z fabułą co wciągają, np. Gothic II czy Diablo i tak siedzi w tym godzinami. Te "lekkie" gry to tak jakby ktos sobie co jakis czas piwko strzelil, a te wciagające, to jakby pojsc spiryt godzinami chlać I ciagle malo i mało. Ta jego poranna wscieklosc to tez chyba przez to granie, bo wlasnie po miesiecznej przerwie od kilku dni gra i zachowuje sie jak opetany... A jak nie gral byl taki do rany przyłóz

Qrde i jeszcze jak na złość chyba od tej wilgoci w gatkach po masazach i wiesiolkach jakas infekcja na sam koniec mi sie przyplątala bo cos cewka taka lekko podrażniona i dziwnie pędzi na kibel A juz posmarowalam Clotrimazolem i niebardzo widze efekt :/
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:14   #1562
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jeszcze Was nie nadrobilam. Chciałam się przespac ale jakoś się nie da.

Najpierw konkrety.

Ninka ma 2990g i 54 cm. Dostała 10 pkt. Jest drobniutka, główka tylko 30 cm, Klata 29 cm. Dla porównania syn miał 3390/54/34/34.

No to szybko napiszę jak było. Poszłam do tej wanny i tak z pół godziny leżałam, skurcze trochę bardziej bolesne się zrobiły ale nie wiem dokładnie jak często bo nie mierzyłam ale wydaje mi się ze ciągle co 5 min. Dopakowałam wszystko, męża obudziłam, zjedliśmy i w drogę. W szpitalu byliśmy o 3:30 i skurcze ucichły. Przy badaniu 3 do 4 cm rozwarcie i na porodówkę. Od wejscia mówiłam o Zzo, że chce bo wiedziałam ze przy 4-5 cm mogą podać a wiedziałam ze bole na tym etapie to początek. Podpięli ktg na ok pół godziny, zapisały się marne 4 skurcze na 40℅, dużo mniej bolały niż te w domu i w aucie. Położona na widok ktg mówi że to spinanie a nie skurcze i to pewnie przepowiadacze. Faktycznie było lajtowo i myślałam że mnie jeszcze na patologię cofną. Odpieła ktg i mówi że mnie zbada.
Bada i się pyta :
"Ile pani wiesiołka brała? "
ja jej że "3*2 w sumie 5 paczek poszło"
a ona: " aha - jest 8 cm".

Oczywiście jej nie uwierzyłam. Pół godziny minęło!!!!! Mówię ze sobie jaja robi i że przy 8 to mi zzo nie dadzą bo to za późno no i tak bylo.
Skurcze były bardzo lekkie więc żeby podkręcić zaczęłam na piłce skakać, spacerować i smyrać sutki. Zrobiły się mocniejsze, tż masował krzyż. Zbadała mnie i mówi że jest 9 cm, przebiła pęcherz i kazała się na bok położyć, 2 skurcze i rozwarcie na 10 i rodzimy. Poszło może na 3 czy 4 partych. 5:55 Nina się urodziła.
Od razu na mój brzuch, jeszcze na porodówce się przyssała. Normalnie lawina uczuć, potok słów, wielkie emocje, wzruszenie i łzy.... Było cudownie!!!! Urodziłam łożysko, potem szycie bo trochę pękłam. Późnej prosto na salę poporodową i tam 2 godziny z nią goluteńką przy cycu. Potem poszła z mężem na ważenie i mierzenie, wrócili i poszliśmy na salę. Ja o własnych siłach, rozgościłam się, zjadałam śniadanie, wzięłam prysznic i mąż pojechał. I tyle
Ale pięknie żeby każda tak z Nas miała chyba zwieksze ilość tego wiesiołka
Stary 2015-09-29, 19:16   #1563
Oliath
Zakorzenienie

Z malinami to nie załamujcie się, że w sklepie nie ma żeby odpowiednie działanie miały, to i tak kilka tygodni trzeba pić... ja piłam od 31 tc, po 1-1,5 litra mocnego wywaru dziennie. Smak pokochałam . Ale na wieśniaka nigdy nie za późno, a i maliny mają np. bardzo dużo żelaza i magnezu, więc zawsze korzyść jest
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:19   #1564
amelia177
Rozeznanie

Uznali moje odwołanie reklamacji w sprawie spodni
Jak widać warto walczyć! Zaraz za tą kasę kupię sobie jakąś fajną bluzkę do karmienia. A propos....doświadczone mamuśki macie jakieś sprawdzone "stroje" do karmienia?

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:20   #1565
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

MALINOWA marsz na cc
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:23   #1566
Amelie04
Zakorzenienie

Mala a to trzeba wycisnac z tej otoczki. ???Hahah, ja myslalam ze cala kapsulke wkladamy dopochwowo
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:25   #1567
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja jednak byłam w sklepie i dokupiłam parę rzeczy. Mam teraz 6 kompletów na 56. W razie czego się dokupi albo powie rodzinie czy znajomym, żeby kupowali najmniejsze ubranka, jak będą chcieli coś dać. Nawet już je wyprałam . Ale też mnie taki dół złapał. Wszyscy z wózkami spacerują, a ja dalej z tym brzuchem. Czasem mam wrażenie, że będę jak słonica - wiecznie w ciąży chodzić :/. Jeszcze z TŻtem się pokłóciłam, chociaż jest w pracy. Praca go wkurza, a na mnie się wyżywa i do mnie jakieś chore pretensje ma :/.
Stary 2015-09-29, 19:27   #1568
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
ech biedna Ty... żeby chociaż pomógł,zrobił o co prosisz bo bardzo źle to brzmi co opisujesz
:
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
No mój też jest gracz, ale jak trzeba coś zrobić to robi. Strzel mega focha i powiedz mu żeby się nacieszył tymi chwilami, bo zaraz będzie miał dziecko i niech zapomni.
:
On robi duzo Ale jak nie gra... O dziwo najbardziej chętny do pomocy byl, kiedy mial ostatnie 2 miesiace straszny zapiernicz w pracy - bo nie mial wtedy czasu na granie : A teraz ma lekki przestój w projektach i co? Odrazu do gier i obłed w oczach na sam moj widok.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mala a to trzeba wycisnac z tej otoczki. ???Hahah, ja myslalam ze cala kapsulke wkladamy dopochwowo
Cała sie wsadza, to sie zaraz rozpusci Wsadzaj przed samym snem bo jak sie ruszysz to wyleci.

Stary 2015-09-29, 19:32   #1569
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Lilusia jest juz na świecie od 11.55. 2930 50 10ptk. Szczesliwy tatus spi u mnie w nogach a córeczka słodko kweka i się usmiecha tatus mial byc do partych a wyszedl na szyciu nawet lozyska byl ciekawy. No i bez oxy się nie obeszlo. Gratulacje dla pozostalych świeżo upieczonych mam!
Gratuluję kochana

Ale dzisiaj był piękny dzień. Tyle emocji, tyle pięknych chwil i dzieciaczków na świecie.

Nie ma bata tez zwiększam ilość tego wiesiołka

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Ja się pytalam mamę czy jestem przenoszona czy nie a ona że nie pamięta. No kurde nie pamięta na kiedy miała termin? Xd

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
A nie masz swojej starej książeczki zdrowia?
Ja mam i urodziłam się w 41-42 t.c.
Stary 2015-09-29, 19:34   #1570
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
ale trafili , napewno nie splajtuje, Ty już o to zadbasz
Jak będę mieli fajne ciuszki i racjonalne ceny to będą mieli ode mnie na chleb

Cytat:

Kubuś póki co u nas, w koszu na biegunach ogląda z nami seriale wieczorem Drugi sezon Grimma obecnie ale już myślę, czy mu Wikingów nie zapuścić od początku
:
A co będzie tak od doopy strony oglądał. Od poczatku mu zapuść, bo nie wie biedak o co chodzi
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Uznali moje odwołanie reklamacji w sprawie spodni
Jak widać warto walczyć! Zaraz za tą kasę kupię sobie jakąś fajną bluzkę do karmienia. A propos....doświadczone mamuśki macie jakieś sprawdzone "stroje" do karmienia?
brawo
Cytat:
Nie no całą ale jak nie trafię i się trochę zmoczy od śluzu to nie mogę wcisnąć Szkoda, że nie mam dłuższych rąk
Stary 2015-09-29, 19:35   #1571
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
U mnie na sali jest dziewczyna, której młodzieniec jest ułożony pośladkowo i ona się uparła, że będzie rodzić naturalnie...
Szok
Stary 2015-09-29, 19:38   #1572
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
A niech Cię... omg, zjadłabym całego... ale u nas między 28 a 10 kolejnego miesiąca taka bida zawsze, że fajnie jak chleb i coś do chleba jest

hyhyhy, za takim poszłam na koniec świata, ale do ołtarza dopiero, gdy się oswoił i ustatkował 5 lat mu zajęło nim oczywistą prawdę pojął, że beze mnie już nie ma życia dla niego

MALINOWA marsz na cc

ech biedna Ty... żeby chociaż pomógł,zrobił o co prosisz bo bardzo źle to brzmi co opisujesz

Jak z katalogu, PIĘKNY

Kubuś póki co u nas, w koszu na biegunach ogląda z nami seriale wieczorem Drugi sezon Grimma obecnie ale już myślę, czy mu Wikingów nie zapuścić od początku

Też się bałam tego - a rzeczywistość totalnie mnie zaskoczyła, zero zazdrości u Lilo, za to ogromna czułość i delikatność wobec braciszka... szoooook
Zdradze ci sekret... To jest ciasto "dużą blacha" z delekty xD Dodalam tylko jajka, wodę i rozpuszczona margaryne. Plus polewa za 2.50 z delecty do rozpuszczenia i ot cały sekret. Wydalam niecałe 10zl

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Z malinami to nie załamujcie się, że w sklepie nie ma żeby odpowiednie działanie miały, to i tak kilka tygodni trzeba pić... ja piłam od 31 tc, po 1-1,5 litra mocnego wywaru dziennie. Smak pokochałam . Ale na wieśniaka nigdy nie za późno, a i maliny mają np. bardzo dużo żelaza i magnezu, więc zawsze korzyść jest
No ja z TŻ zjezdzilam cały Chorzów. Nie ma. Jedynie zielarskie. Ale zielarski to do 17 zawsze

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Gratuluję kochana

Ale dzisiaj był piękny dzień. Tyle emocji, tyle pięknych chwil i dzieciaczków na świecie.

Nie ma bata tez zwiększam ilość tego wiesiołka

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

A nie masz swojej starej książeczki zdrowia?
Ja mam i urodziłam się w 41-42 t.c.
Nic mi nie pisze. Jedynie waga i wzrost

Stary 2015-09-29, 19:41   #1573
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
EDIT: Jak na razie - niewiele w nim z bohatera.... właśnie udało mu się nasiurkać sobie na buzię
Hłe hłe hłe, strażak sam!

Cytat:
Dziewczyny Oliath tu wspomniala kiedys o prezencie dla rodzenstwa od dzidziusia, bedziecie robic?
Kupiłam małemu koparę, niech ma

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Dziekuje serdecznie dziewczyny. Oto zdjecie mojej krolewny

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Pięknota!!! Gratuluję po stokroć!

Cytat:
Haha, było słuchać dobrych rad, wieśniaka malinką zapijać
Jakby to powiedzieć... Exectly !) sesese!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 19:50   #1574
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
EMI gratulacje!!!! ogromnie zazdroszczę
przeszłam się dziś na spacerek do rodziców, a męża poprosiłam o wiesiołka, jak będzie wracał z pracy- późno bo późno, ale może coś da. będę brała 3x2 i liście malin niech też kupi

ja mam bardzo mało 56- 3 pajace, 5 na dlugi i 2 na krótki..najwięcej na 62. nastawiłam się, że dostanę od gości te malutkie i nie kupowałam

nie mogę się pochwalić jeszcze córeczką, więc wkleję pokoik. Mogłabym tam siedzieć godzinami (ale że plecy mnie bolą od siedzenia to sobie odpuszczam )
Ale pięknie

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Jesteście dopiero co po ślubie... Mam nadzieję, że po pojawieniu się Maksa mu się odmieni... Wiem, że już to robiłaś, ale nie ma wyjścia musisz z nim rozmawiać i mówić o swoich oczekiwaniach. Potem możesz nie mieć na to czasu i siły, jak się mały urodzi, a frustracja będzie narastać

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Bardzo ładny pokoik. To jest część sypialni czy oddzielny pokój ? Jeżeli oddzielny to planujesz od początku że córka będzie sama spała w pokoju ?

Ja na 56 mam dosłownie 3 pajace i 2 body i nie mam zamiaru kupować więcej. Mam dużo rzeczy na 62 i będę co najwyżej podwijać rękawki, a w najgorszym razie się dokupi. Ja małego grzdyla nie urodzę.
Ja również nie mam dużo ciuchów na 56 zobaczymy czy będzie często kupki walił na boki czy nie czy pralka da rade wyjdzie wszystko w czasie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Cięzko dostać liście malin w aptece. W zielarskim prędzej. JA zamawiałam, ale się dowiedziałą, że nie można przy nadciśnieniu więc oddałam Maggie moje

Maggie a Ty nie rodzisz przypadkiem, że tak cicho siedzisz?

Co z NAtalią
Nie rodze p ale miałam dzisiaj stresa. 5 skurczu porządnych w przeciągu 40 minut ale ustalo. A przed.tym 40 minut brzuch mnie bolał jak na @
Stary 2015-09-29, 19:55   #1575
amelia177
Rozeznanie

Ale mnie kusi, żeby jeszcze coś dokupić....

http://txm24.pl/sklep-dla-niemowlaka...ty=60&pageno=1

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-09-29, 20:09   #1576
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby to powiedzieć... Exectly !) sesese!
Kolejna będzie do biczowania, jak wiesiołek i maliny u mnie nie zdziałają
Zresztą pokrzywę też piję Mam to szczęście że lubię ziołowe herbatki. BTW. Czytałam ostatnio, żeby przy KP nie pić mięty, bo hamuje ponoć laktację.

Cytat:
hyhyhy, za takim poszłam na koniec świata, ale do ołtarza dopiero, gdy się oswoił i ustatkował 5 lat mu zajęło nim oczywistą prawdę pojął, że beze mnie już nie ma życia dla niego

Też mam niezgorszego, ma nawet teraz fryzurę na Vikinga
A kolejny sezon dopiero w przyszłym roku, ale to dobrze, bo dzieciaki powinny być już na tyle ogarnięte, że powinno dać oglądać w miarę "na żywo"

Cytat:
Pokaż jaki fotel[COLOR="Silver"]
Zrobię fotę jak dojedzie, bo nie ma go nigdzie w internecie. Miał być w tym tygodniu, ale póki co producent jeszcze nie dostarczył do sklepu.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:15   #1577
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Melduję się ze szpitala. Na razie nie rodzę, tyle że brzuch mi się stawia...ale że na hasło "o, pani ma skurcz!" reaguję "taaaaaaak?no skoro pani tak mówi...", to wolą mnie monitorować. Mają ze mnie ubaw
I tak sobie leżysz tylko? Twój lekarz tam pracuje tak? Będzie jakieś wywołanie czy nie chcesz? Bo w sumie jeszcze można czekać spokojnie

Cytat:
Lilusia jest juz na świecie od 11.55. 2930 50 10ptk. Szczesliwy tatus spi u mnie w nogach a córeczka słodko kweka i się usmiecha tatus mial byc do partych a wyszedl na szyciu nawet lozyska byl ciekawy. No i bez oxy się nie obeszlo. Gratulacje dla pozostalych świeżo upieczonych mam!

Słodko gratuluję!!!!!!!!!

Cytat:
Kurczę zaczynam się nieco stresować. Brzuch mnie boli co jakiś czas jak na @ i krzyż. Jakoś się dziwnie czuję i posprzątałam chatę. Już mnie tak wszytsko nie boli mocno. CO jest kurde grane Jeszcze ja się dzisiaj rozpakuję to będzie.
Była u mnie przyjaciółka na chwilę i mi opowiadała bez drastycznych szczegółów oczywiście jak to u niej wyglądało. Wg lekarz taki palant (mam nadzieję, że na niego nie trafie) głupie przytyki nawet do Jej męża że co On tu robi? To nie miejsce dla faceta. Facet powinien czekać na korytarzu itd i położne zdecydowanie były przeciwne oxy a ten hu. się uparł:/ W ogóle dziad z przychodni w moim mieście i jest chamski dla wszystkich co chodzą gdzieś prywatnie frajer

olejek rycynowy nie wolno!!!!!!!!!!!
Murzynka bym zjadła mniam

cudeńko

Kurde mam to samo a jeszcze bóle mam:/ gaciory zmieniałam na różowe bo w tamtych jakoś mi mokro było mimo wkładki a takie lycra czarne i nie widać na nich i obserwuję dalej

Ich w ogóle nie obchodzi grupa krwi wpisana w książeczce. W razie czego będą CI badali na szybko

A czemu by nie

Oj tak, oj tam. Machniesz dzisiaj Ewcie i spokój a ja nie wiem czy się nie przyłączę

7, 50 od godziny siedzenia przy lapku w nocy
Musze wysłąć tym co urodziły rachunki heheh
O ile sama nie wyląduję na porodówce
Uuuuuuu uuuuu może coś będzie tylko żeby taki lekarz głąb Ci się nie trafił.... Co za dziaaad!

No i dziewczyny chciałabym Wan gorąco podziękować za towarzystwo w nocy dzięki Wam było mi jakoś miło )))) Mała
Natalitka - mam nadzieję że szybko urodzisz!!!!!!!!
Tośka

Kochane jesteście. Czy kogoś pominęłam??? Mam nadzieję że nie, moje trio kochane popcorn i te sprawy hehe

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No myślę, że wiesiołek niewiele już by zmienił..chyba, że dowcipnie
W pierwszej ciąży zaczęłam wiesiołka od 38 tyg brać, rodziłam w 42 tyg i też fajnie szyjka się rozwierała tylko skurcze były do d. Teraz piłam więcej malin - 3 kubki dziennie.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Niezłe łowy!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:22   #1578
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Kolejna będzie do biczowania, jak wiesiołek i maliny u mnie nie zdziałają
Zresztą pokrzywę też piję Mam to szczęście że lubię ziołowe herbatki. BTW. Czytałam ostatnio, żeby przy KP nie pić mięty, bo hamuje ponoć laktację.

Też mam niezgorszego, ma nawet teraz fryzurę na Vikinga
A kolejny sezon dopiero w przyszłym roku, ale to dobrze, bo dzieciaki powinny być już na tyle ogarnięte, że powinno dać oglądać w miarę "na żywo"
.
No będziemy je biczować, jak maliny z wiesiołkiem nie pomogą Nie po to mi matka sie mordowala z rwaniem i suszeniem lisci zeby na marne poszlo

Mój tez na Wikinga, ale z długimi kręconymi włosami i brodą przypomina Rollo... a nie lubię Rolla Choc najbardziej drażni mnie Floki... w sumie to wszystkich tam nie lubie Ale sam serial kocham

Stary 2015-09-29, 20:27   #1579
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no myśle, że teraz przerwa...
Chociaż w sumie u Natali i Emi tez się coś dzieje Więc może one
U mnie od 3 w nocy rozwarcie 8 cm i zero skurczy. Dali oxy i jeszcze gorzej. Tak więc teraz leze i czekam na akcje bo z takim rozwarciem nie puszcza mnie do domu. A jak Emi?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-29, 20:32   #1580
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy przejść do apteki po tego wiesiołka. Tylko kurde iść 20 minut w jedna stronę to mi się średnio chce :p
ja właśnie miałam dzis kupić w drodze powrotnej z przedszkola ale młody urządził mi po drodze taki cyrk że myślałam że go pod jakimś sklepem zostawię wrrr...miałam potem skoczyć jak tż wrócił z pracy ale zapomniałam:/ no nic jutro kupie

Cytat:
Ale mi dzisiaj slicznie zrobiła rzęsy a i dałam rade wylezeć spokojnie tylko 1 przerwe robiłyśmy
zazdroszczę

Cytat:

nie mogę się pochwalić jeszcze córeczką, więc wkleję pokoik. Mogłabym tam siedzieć godzinami (ale że plecy mnie bolą od siedzenia to sobie odpuszczam :P)
cos pięknego!!!!! tak przestronnie, ja muszę upchać te moje potomstwo w jednym małym pokoju, nie bedzie tak elegancko
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:35   #1581
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
U mnie od 3 w nocy rozwarcie 8 cm i zero skurczy. Dali oxy i jeszcze gorzej. Tak więc teraz leze i czekam na akcje bo z takim rozwarciem nie puszcza mnie do domu. A jak Emi?
O kurcze, to 3mamy kciuki mocno! Na pewno wszystko się niedługo rozwinie i będziesz tulić swoje dzieciątko EMI urodziła!

Ale miałam dialog z Tżtem
-O jutro mój dzień (Dzień Chłopaka)
-Ty już nie jesteś chłopakiem, tylko mężczyzną, bo czy jest Dzień Dziewczyny?
- A Ty już nie obchodzisz Dnia Kobiety, tylko Dzień Matki

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-09-29, 20:40   #1582
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

No i dziewczyny chciałabym Wan gorąco podziękować za towarzystwo w nocy dzięki Wam było mi jakoś miło ))))
Mała
Tośka

Kochane jesteście. Czy kogoś pominęłam??? Mam nadzieję że nie, moje trio kochane popcorn i te sprawy hehe
Prosze bardzo Jeszcze Daisy warowała. Tylko kakao mi nie zrobiła, ale teraz za to piję

Cytat:

O matko. no ale co gorzej po oxy?
Oby szybciutko się zaczęło.
EMI urodziła przed 12 parę minut
Stary 2015-09-29, 20:41   #1583
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Biedna to nieźle się meczysz
Stary 2015-09-29, 20:41   #1584
toskaKrk
Wtajemniczenie

4 strony do nadrobienia nie można Was zostawić ani na chwilę

Cytat:
Bylam w lumpku i upolowalam rampersa dla Nel 62 rozmiar i dla Ingi taka fajna kurteczke szara wlochata idealna i smiesznie wyglada w niej, spodnie na 104 hehe moze za rok beda dobre ale sa swietne i musialam i bluzeczke jak nowa jest i tez rozmiar na teraz a mialam sobie cos kupic
Super zakupy

Cytat:
O której sex? Wow! Ty to nie próżnujesz mam nadzieję że się niedługo rozkręci bo zwiastuny porodu niezaprzeczalne
Wieczorem się nie dało, bo mnie po badaniu bolało w środku, a rano to przed wyjściem Tżta trzeba było
W końcu dłuższa przerwa nas czeka, to tak na zapas

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Załącznik 6061877 oto murzynek z polewą białej czekolady ^^
Mniam

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
a widziałam , że pisałyście, że herbata z pokrzywy pomaga w laktacji - ja odkąd zaczęłam pić to pojawiły się te wycieki nie wiem czy przypadek czy nie ale może coś w tym jest
To sobie rozbujałaś
A moje piersi dzisiaj się zrobiły twarde jak przy kp, bolesne trochę też
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:43   #1585
88maggie88
Wtajemniczenie

A ja o tych liściach zapomniałam leżały u mnie w cargo i dzisiaj mi o nich przypomnialyscie. Właśnie pije bez cukru i jest ok jak zielona herbatka tez będę z 3 kubki dziennie pić nie ma bata
Stary 2015-09-29, 20:44   #1586
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Oj bidulo ti się namęczyć trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło
Emi urodziła nie pamiętam dokładnie o ktorej
Stary 2015-09-29, 20:46   #1587
natalia_b
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj bidulo ti się namęczyć trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło
Emi urodziła nie pamiętam dokładnie o ktorej
To super!
Emi moje gratulacje!!!

Stary 2015-09-29, 20:48   #1588
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

A na kiedy ty w ogóle miałaś termin Kochana?
Stary 2015-09-29, 20:50   #1589
toskaKrk
Wtajemniczenie

Doczytuję Was wpierniczając czekoladę Studencką z wiśniami

Cytat:
Piękny pokoik, łóżeczko i wszystko

Cytat:
Jak młody był niemowlakiem wciągnęliśmy się w Walking Dead. Czasem Tż się zastanawia czy mu jakiejś krzywdy nie wyrządziliśmy oglądając ten serial jak spał obok
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 20:54   #1590
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
5:55 urodziła się cudowna, maleńka Ninka. Miałam wspaniały poród! Teraz malutka ssie cyca
super i na prawdę pozazdrościć porodu

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
to można opisy wklejać na 1 str
bardzo dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie (Gratulacje) i oczekujace. Nie mam czasu czytac dokladnie, ale widze, ze duzo sie dzieje.
Ja wlasnie odpoczywam z malutka, w nocy nie spalysmy wiec teraz nadrabiamy. Porod opisze pozniej z fragmentami na bialo nie chce straszyc
W skrocie: po intensywnych, 4 godz.zakupach w sobote czulam sie inaczej niz wczesniej, wiedzialam, ze sie zacznie... o 4 w nocy odszedl mi kolejny fragment czopu, tym razem krwisty ze skrzepami. Okolo 5 poczulam mocniejsze skurcze brzucha, bol kregoslupa trwal od wieczora. Mniej wiecej ok. 6 odeszly mi wody. Wzielam prysznic i pojechalismy do szpitala. Bylam przekonana, ze szybko trafie na cc... jakie bylo moje zdziwienie jak polozna oznajmila, ze musza podac 2 dawki antybiotyku w odstepie 4 godzin. Poza tym czekaja na rozkrecenie akcji.. nie wiem jak blisko bylo zakonczenia bo rozwaecie sprawdzili mi raz, ale na koncu skurcze byly co 2 min. Takiego bolu to chyba jeszcze nigdy nie doswiadczylam .... Po cc wstalam po 12 godz.i czuje sie super. Ostatni lek przwciwolowy chcialam wlasnie po 10 godz.po cc, od tej pory nic nie biore i da sie przezyc ( w skali od 1 do 10 to moze 4, skurcze porodowe przy tym to zdecydowanie 10. :/ Po zabiegu ja zostalam na sali pooperacyjnej , a mala z tata nie pamietam czy pisalam wszystkie wymiary wiec : waga 3740 g, 54 cm

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
super, że tak dobrze dochodzisz do siebie a i waga małej piękna...
a dlaczego Ty miałaś planowaną cc? Przypomnisz???

Cytat:
:d
masakra, dobrze, że to będzie moje pierwsze dziecko

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras miala problem lub zna osobe, ktora miala, z posiadaniem przy sobie podczas porodu wyniku badania grupy krwi?? Bo robilam w sierpniu i bylam pewna, ze mam go razem z reszta badan, a dzis patrze i tam go nie ma :/ Musialam gdzies go zgu bic po wizycie u gina... No i teraz klops, bo musze czekac na duplikat z laboratorium co zajmie z kilka dni, a co jak zaczne rodzic w miedzyczasie?? Oni zbadaja grupe w szpitalu czy jak? Bo w sumie mam wynik wpisany w karte ciaży i zatwierdzony przez gina jego podpisem i pieczątką...
zobacz czy na wyniku PTA czyli odczynu Coombsa nie napisałi, bo lekarka mi mówiła, że czasami piszą, bo wczoraj się jej pytałam czy uznają mi książeczkę krwiodawcy a ona stwierdziła, że zapomniała o karcie z grupą krwi, więc nie martw się ja też nie mam...

Cytat:
ale fajnie, się posypały porody, wielkie gratulacje!!! cudownie, że mąż był cały czas przy Tobie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie
No smutno tak jakos samej w sypialni siedziec, wolalabym np. obejrzec z nim jakis film czy cos... Ale on "musi troche pograc". Wgl jak weszlam po cos do salonu, to go taki slowotok zlapal i sie sam zaczal mi tlumaczyc, ze tylko chwile przeciez gra (taa, przed poludniem zaczal) i widzialam jak wscieklosc w nim zaczynanarastac ze w ogole tam weszlam, no tak jakbym alkoholika na chlaniu przylapala... a ja nawet nie sluchalam juz tego bo i po co mam sie denerwowac.
W sumie to mam zachcianki, np. zeby odkurzyl bo od kilku dni nie ma na to sily, dzis tez nie ma "bo byl 2h w pracy" - mi dluzej zajelo wyjscie na zakupy, przyniesienie sto kilo żarcia, porobienie prania, poprasowanie, teraz jeszcze obiad zrobilam a on w tym czasie siedzial na doopsku i gral... ale nie odkurzy, bo zmeczony, z reszta nadal go nie przeprosilam za poranne spiecie. A ja najchetniej strzelilabym sobie w łeb
Przykro mi czytać takie posty, mam nadzieję, że jak mały się urodzi to on otrzeźwieje, szkoda tylko, że teraz jak go najbardziej potrzebujesz to Cię nie wspiera...

Cytat:
pokój prześliczny

Cytat:
No i dziewczyny chciałabym Wan gorąco podziękować za towarzystwo w nocy dzięki Wam było mi jakoś miło )))) Mała
Tośka

i kakao

Elve powodzenia, żeby jednak akcja się dziś rozkręciła i aby wszystko przebiegło tak szybko i sprawnie jak u Ktosiuli

Mala kupiłam 2kartony mleka i kakao, piszesz się na dzisiejszą noc?!?!?!?!
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości