|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Przeciez na tym umrzec mozna :P Czarnula, wiem, wiem jak to jest. Moja szyjka lekarz tez nie jest zachwycony i tez czesto o niej mysle, a najgorsze, ze nie czuje sie tego ze sie skraca. Moj gin mowi, byle do 30 tyg, pozniej dziec juz jest dosc bezpieczny, sterydy na szybszy rizwoj pluc i bedzie git. Niby racja ale wiadomo stres jest. Z TZtem teraz przegladalismy instrukcje do usg i rzeczywiscie przez powloki mozna zmierzyc szyjke. Bedziemy probowac
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Sałatki są przecież dobre
Jest tyle różnych możliwości by je skombinować
|
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmm z feta moglby mi ktos podrzucic. Nie pogardze:-P
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Poki nie zrobilam gluko to ciesze sie wszystkim co jem
wlasnie wciagnelam talerz zurku i zapijam kasza manna na mleku ;-) heh ciaza pelna geba ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz mi dzisiaj powiedział, że w końcu wyglądam ciążowo
Nie wiem czy mam to potraktować jako komplement |
|
|
|
#1750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja szczerze mówiąc wolę knajpy ze "zdrowym żarciem", więc to się akurat nie zmieni ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Można sałatkę z kurczakiem
A ja zjadłam spaghetti i zmierzyłam po godzinie i mam 102 więc dobrze zmierzę jeszcze po 2 i zobaczymy. Co prawda makaron ciemny, mięso z indyka i przecier pomidorowy z przyprawami.---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Dwa główne posiłki i w miedzy czasie podjadałam owoce najczęściej. To i tak sie poprawiłam bo przed ciążą jadłam raz dziennie. A teraz wyzwanie 5 razy jeść. |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jem chyba z 10 razy dziennie
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się przyzwyczaiłam jakoś bo nigdy nie lubiłam jeść sama i zawsze czekałam jak ktoś będzie ze mną jadł. Tak już kilka dobrych lat jadłam. Wiem, że to bardzo złe bo z tego powodu mam nadwagę bo organizm magazynował, ale próbowałam się przestawić jeść częściej,ale to był tydzień i już. Ja też mam bardzo ubogi jadłospis bardzo dużo rzeczy nie jem. Jedynie jak pracowałam to jadłam śniadanie w pracy i później obiad z mężem i tyle.
|
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No zapach specyficzny jest, ale myślę, że się wypierze i będzie ok
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax - duze juz twoje maleństwo
![]() Ja juz waze jakies 63 kg wiec musze przystopowac ze slodkosciami... Zostalo jeszcze 7 kg zapasu a jeszcze tyle tygodni do konca Ide spac bo wstalamno 6:00 i senność mnie ogarnia. Do jutra. |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobalyscie
udalo mi sie jakos nadrobic!Co do szyjki moja ma 3,8. Lekarz tez mi nie mierzyl dopiero jak bylam na wizycie z tym bolem co wam pisalam to zmierzyl I zapisal. Teraz pewnie tez zmierzy dla porownania Glukoza jeszcze lrzede mna, w czwartek chyba uda mi sie isc bo w poniedzialek wizyta! Mozecie polecic jakis mocny magnez? Mam asmag I biore juz dluzszy czas ale od dwoch nocy jest jakas masakra. Tak mnie lapia skurcze w nogach ze nie moge nimi ruszac I az mi sie ryczec chcialo dzisiaj w nocy :/ |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Magnez B-6 Forte z Doppelherz ma 400 mg 2 tabletki dziennie i jest ok.
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kinga!
|
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku tak mi sie marzy taka goraca kapiel zeby po wyjsciu z wanny jeszcze ze mnie parowalo...
przychodzi jesien zima zawsze wyleguje sie w wannie ale niestety poki co przynajmniej do lutego trzeba zadowolic sie letnimi prysznicami:-/
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, mamy te same marzenia. Ja mam u siebie tylko prysznic ale jak do rodzicow jezdze to tam jest wanna na 180cm i mozna sie wylezec
no ale tak jak piszesz, na razie mozemy sobie pomarzyc o takim wrzatku ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja dziś kupiłam sobie termometr do wody, bo miałam ochotę na ciepłą kąpiel ale nie chciałam przesadzić. Jak się nie popsuje to dzidziuś będzie juz miał.
|
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie tez musze sie zaopatrzyc bo tak na oko nie umiem ocenic ile ma stopni.
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
siemanko
![]() nie spię już od 4:20 poszłam siku i do widzenia spanie piję ciepłą herbatkę z cytrynką co ja będę do 14;00 robić
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moj tez, rusza sie rano, jak się obudzę, potem jak jestem w pracy (ale z rana), potem dluuuugo spokój i szaleństwo jak zjem obiad + potem przed spaniem. Więc tak między 12, a 17 raczej jest spokój, no moze jakies pojedyncze stuknięcia się zdarzą. |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, lekarz miał wczoraj 2H opóźnienia i mając wizytę o 18.40 weszłam koło 20.30... wszystko z dzieciem ok, nadal syn, waży 979g, więc chyba przystopował ciut z rośnięciem o tydzień do przodu
szyjka trzyma, ale teraz mam jeszcze więcej leżeć i odpoczywać, sprzątanie itp. odpada, dalej no spa i magnez, na bóle kostne paracetamol. Ech. Kolejna wizyta 3.11, oby było Ok do tego czasu No i zamówiłam kołyskę, jednak kolor wybiorę dzisiaj, bo będą mieć szczegółowy cennik, kupiłam przewijak, żeby mąż miał czas przemyśleć jak zamontuje go na komodzie i w końcu. ..pierwsze ciuszki (5 sztuk) na rozmiar 62 na razie. Chyba trzeba będzie tak tygodniowo po kilka sztuk już zacząć kupować, żeby się wyrobić. Byłam w Pepco, ale nie było dalej najmniejszych rozmiarów, a jak było 2-3 sztuki to strasznie sztuczne rzeczy. Zrobiłam sobie też urodzinowy prezent i kupiłam czapkę z kominem w ORSAY ![]() KAMILKA, KASIULENKOWO, nie lubię takich nocy, cały dzień potem człowiek jest zmięty. KINGA, bat ci się należy za to jedzenie! P.S. lekarz co do ruchów powiedział., że jeszcze za wcześnie, ale mogę sobie ćwiczyć i ma być 10 ruchów na dzień
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-09-30 o 06:43 |
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Med, super że z małym wsio ok, już prawie kilo cukru masz
![]() A czemu masz leżeć jeszcze więcej? ![]() Tak btw odnośnie leżenia, to ostatnio jedna wizażanka z problemem przedwczesnego porodu, pisała że jej gin odradzał leżenie PLACKIEM, bo to ponoć jeszcze bardziej wzmaga stawianie się macicy. Wiadomo - nie sprzątać, nie dźwigać, nie biegać, nie ćwiczyć, ale powolutku coś tam sobie robić, iść na lekki spacer - jak najbardziej. Bo długie leżenie + potem wstawanie do WC nie jest wcale dobre. Ej, a te 10 ruchów na dobę, to jak mam liczyć? Jak ma okres aktywności, to czuję powiedzmy no nie wiem, z 20 ruchów w kilka minut. To jak się uaktywia, to ja mam liczyć te puknięcia? Czy liczyć, że 1x o tej szóstej, potem 1x o 11, 1x o 17 itd? Zbieram się na wizytę - znowu 2h czekania na wizytę, która trwa 3 minuty
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
ewusia dziękuję
![]() candy a ile już jesteś na +? ![]() kinga ojej raz dziennie? A nic nie podjadasz w ciągu dnia? (jakieś owoce na przykład) med super, że jest wszystko dobrze, synek rośnie ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj zaczynamy 27 tydzień i tym samym (jeśli patrzeć na termin z OM) dzisiaj mamy studniówkę ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Mój lekarz mi nie powiedział, że mam bezwzględnie leżeć. Powiedział, że jak się źle czuje, to dobrze, że odpoczywam, a jeżeli jedyną pozycją wtedy najlepszą jest horyzontalna, to mam leżeć. Ale jeżeli jest dobrze, to na ten moment nie ma konieczności leżenia, mam się iść dotlenić na lekki spacer. Dzisiaj to niestety dzień raczej spędzę mocno biernie. |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, bo mam doczekać cesarki w związku z macicą i brzuchem
zgłosiłam mu, że czasem brzuch boli mnie przy dotyku, drętwieje itp. do tego dochodzą bioder i bóle miednicy w najróżniejszych miejscach od nich, jedyne, co mogę robić to leżeć, by ich (i kolan) nie przeciążyć. Bo nawet siedzenie dłuższe jest już obciążeniem... no a nie powiem, jak mnie boli łono, pachwiny, krocze, pośladki aż do kości ogonowej to idzie się skończyć i nie marzę o niczym innym
|
|
#1770 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo to nie był mój prowadzący. Cytat:
Cytat:
Hmm... Mnie z USG wskazuje, że ja też mam dziś studniówkę, ale jeszcze nie zaczynam 27 tygodnia |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

ja szczerze mówiąc wolę knajpy ze "zdrowym żarciem", więc to się akurat nie zmieni 

Bo to nie był mój prowadzący.