|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Szuu czyli niby wiecie a nie wiecie nic cholera jasna :/
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje Szuuu czyli dalej wszystko pod znakiem zapytania. U nas pobudka o 6:00, ja sie obudziłam z mega migrena. Zostawiłam mała z Tz i po 6:00 dymałam do sklepu po tabletki przeciwbólowe. Dziewczyny trzymajcie kciuki, na 9:50 idziemy do okulisty. Jak to oko wyjdzie złe to chyba sie zastrzelę. Chyba mnie to wszystko po mału zaczyna przerastać. Jeszcze naczytałam sie wczoraj o tym wirusie cytomegalii na który testują jej mocz i sie podlamalam. Co jeszcze wyjdzie po drodze :-( |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Aika, trzymamy kciuki
wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Wami
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh kciuki żeby sie to wszystko jakoś wyjaśniło ![]() Szkoda ze nie udało nam sie spotkać jak byłam w Elblągu ale nie chciałam Ci dupy zawracać jak masz taka maniane z Małym Cytat:
O kurde... Współczuje... Oby przeszło szybko U nas tfu tfu Młody chyba wraca do swojego rytmu, normalnie zasnął na pierwsza drzemkę podczas gdy ja jem śniadanie on zwykle swoją pierwsza drzemkę ma tak godzinę po przebudzeniu czyli wyglada jakby wracał do normy obyyy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Kciuki!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#2435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też coś ostatnio było a myślałam że to ciąża ;-) Cytat:
|
||
|
|
|
#2436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bądź tu człowieku mądry :/ Cytat:
hahaha Cytat:
o kurcze, współczuję bo wiem jak się czujesz. A Dominikę szczepiliście na rota? żeby tylko nie złapała ![]() Najpierw Islamskie dzieci a teraz Ormianie na wątku, coraz więcej tych uchodźców |
|||
|
|
|
#2437 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Juz sie nie chwaliłam ze dwie noce były ok a teraz znów tak jak u Ciebir plus kupa i kulanie o 5 jeżu wykończę sie Ja tez mam kubek w związku z mała ale po domu korzystam bo wyjsć nie mogę Cytat:
O kurcE współczuje ![]() Szuu oby sie wyjaśniło Auka kciuku !
|
|
|
#2438 |
|
Konto usunięte
|
Monika biedulo
Dobrze, ze mama przyleciała na ratunekKejti mówisz, ze wchodzisz na wyżyny rozrywki jadąc do szpitala do babci? Mi sie tez marzy wyjsć do sklepu chociaz ale ![]() Aika trzymam kciuki za oczko! Pierożku siedziałam jak debil w pokoju hotelowym cały dzien, jedynie na obiad udało mi sie wyrwać jak prawie zemdlałam bo 7 godzin nic nie jadłam, na szczęście kucharz zrobił specjalnie dla mnie jedzenie... Szkoda, ze nie mogłam wyjsć, juz nawet myślałam czy sie nie spotkać w hotelu ale Konrad uspokajał sie tylko przy suszarce wiec siedziałam z nim na kiblu Tylko kurna wtedy brzuch go nie bolał a dzis ewidentnie juz tak Fajnie, ze mały wraca "do siebie", moj jak ma lepsze dni tez ma taka drzemkę No dokładnie, niby wiemy a nic nie wiemy... Bede sie kontaktowała z dr jak tylko dostane wyniki posiewu. Nie chce nietolerancji laktozy, cały czas mysle o tym, zeby to jednak okazało sie jakaś alergia... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nic nie wyjdzie! Będzie dobrze, zobaczysz. Musi być I nie czytaj bo tylko się bardziej podłamiesz.. Naprawdę takie czytanie nie pomaga. U nas też Lena cyrki odstawia. Jak przez 2 tyg, nagle! zaczęła sama usypiać, gdzie dostała smoczek, opatuliłam kocykiem to zamykała oczy i tyle..Ja byłam w ciężkim szoku, poważnie ale nie chwaliłam się Wam, żeby nie zapeszyć ![]() Tak teraz? Od poniedziałku nagle zmiana. Śpi już prawie ale głową rzuca na wszystkie strony i ryczy. Trzeba wziąć ją na ręce, głowę dociskam do jej głowy, przytulam i wtedy zasypia ![]() Aaa no i śpi 15-20 min..
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-09-30 o 09:08 |
|||
|
|
|
#2440 |
|
Konto usunięte
|
Aaa u mnie niby Tz wczoraj zdążył wyjsć a cos leciało ze mnie "po", musze chyba zainwestować w ta spirale, zakłada któraś???
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Aika trzymam mocno kciuki! pewnie brzuch z nerwów boli
U nas pobudka o 2,3,4 i od 6 już nie śpi. Przy jedzeniu znowu zaczęła cyrki robić. Gdzie jest moje dziecko aniołek?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, monika, wspolczuje choróbska, duzo zdrowka
![]() Szuuu dawaj koniecznie znac co lekarz powie :tak: My jestesmy zmuszeni do gumek niestety... po miesiecznym okresie mam narazie dosc tabletek...musze sie nad tym ringiem zastanowic ale nie mam kiedy poczytac, ciagle zapominam :/ Mloda spi juz godzine. Moglabym ciagle na nia patrzec. Jak spi to straszne uczucia matczyne sie we mnie budzą...do momentu az zacznie ryczec ;-)
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sprawy to chyba nawet lepiej bo Pierog w piątek zachlal sie bimbrem z moim bratem i był mało wyjściowy Cytat:
My już jesteśmy super odpowiedzialni i lecimy na gumach W ogóle ciagle czekam na okres.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. położną też i mówią, że przy kp to normalne
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapomnialam! AIKA trzymam kciuki :-*
|
#2446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahaha;D też mi się taj skojarzyło Cytat:
![]() Aika będzie dobrze! Ja już od jakiegoś czasu robię duży błąd, otóż po pierwszym karmieniu Adelka zostaje u nas w łóżku... Ale jestem taka nieprzytomna że jak już ją nakarmię ti nie mam siły jej odłożyć do łóżeczka... Przez to nie wiem o której ja karmie i ile razy |
||
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja też muszę nad jakąś antykoncepcją się zastanowić ale póki kp to i tak za wiele się nie pobzykam, więc gumki, ale zamierzam karmić do 6mies a potem powoli wprowadzać butle i jak przejdę już całkowicie to wtedy pomyśle o czymś.. Ale raczej nie tabsy.. |
|
|
|
|
#2448 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak doszłam do chyba siedmiu... Muszę sobie zapisać nazwy tych zabawek ![]() Aa co kupić prawie dwulatce jak wpadnę w odwiedziny? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Muszę Markusowi sprawdzić ph kupy. Mam jeszcze te rękawiczki którymi sprawdzałam ph w ciąży. Szuuu zaburzenia wchłaniania nie są czasem normalne przy takich maluchach do 3 miesiąca? Co na to lekarz? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Trzymaj się nie myśl za dużo---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Bo groszek nam tu jakaś dewersje robi. Nim się obejrzymy a już u każdej w domu jedna rodzina ulokowana |
||||||
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Aika kciuki
U nas też koszmar. Nie mam już cierpliwości do tego dziecka. Wykąpany wczoraj nawet nie myślał zasnąć... padł koło pólnocy, budził się co 40 minut a od 4:40 nie śpi. Idę sobie zrobić harakiri.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie, byłam juz pare razy w kibelku aż w końcu stoperan wzięłam. Dzięki za kciuki Amy ma zakropione oczy i czekamy 20 min. Kurde jeszcze jakoś z tych nerwów sie zamotałam i złe pojechałam , potem weszłam do złego budynku. Ledwo zdążyłyśmy. Dam znać jak wyjdziemy. |
|
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie patrzę jak śpi tylko ogarniam co mogę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My też na gumkach. Ale ostatnio jakaś posucha... nie mam ochoty :|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra!!! Wspolczuje.
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko ok uffff okulista mówiła, ze nie wie co ten lekarz rodzinny sie tam dopatrzył w tym oku. Taka oni tu wiedzę maja a człowiek sie niepotrzebnie denerwuje. Dzięki za kciuki przydały sieWoooo fartuch współczuje, niezła jazdę Ci urządził |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super![]() Kurde, dzisiaj dzień chłopaka... no i środa... trza się przemóc i sprawić żeby mi się chciało
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ledwo na oczy patrzę... nie wiem co się z nim stało. Ale jak tak dalej pójdzie to ja wysiadam. Aika, chciałam Ciebie zapytać o podroż samolotem bo będziemy lecieć w grudniu. Jak Amy na zmianę ciśnienia? Wszystko ok? Miałaś ją w chuście? Nie robili problemu przy przejściu na bramkach? Wniosłaś mleko na pokład? ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Aika, dobrze z okie wszystko ok
Melduje sie po wizycie health visitor..mala ma 7350g i 62 cm dlugosci. Fajna babeczka , zapewnila mnie ze osobiscie zalatwi mi wizyte u pediatry i na pewno bedzie szczegolowo przebadana ![]() poza tym mowila o rozszerzaniu diety itp itp. ogolnie bardzo fajna kobieta i pomocna wczoraj mala zasnela o 20 i o 1 pozniej jadla i o 6.. spala ze mna w lozku do 8.. ide nadrabiac monika, fartuch, szuu -duzo sily dziewczyny.. chyba cos isi w powietrzy bo mnie tez wczoraj bolala glowa.. i od jutra zaczynam lezenie u dentysty a mala bedzie czekala na mnie w recepcji
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-09-30 o 10:57 |
|
|
|
#2459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to przespała większość lotu. Ona miała wtedy 9 tyg tak, ze było łatwo. Zmiany ciśnienia nie odczuła, dałam jej pic przy starcie i ładowaniu, żeby przełykała. Na bramkach nie było problemu, tylko w Polsce musiałam pokazać jej akt urodzenia bo ja na panieńskie nazwisko leciałam bo jeszcze nie wymieniłam paszportu. Co do mleka to ja kupiłam juz za bramkami butelkę mineralki i na tym jej robiłam, jej nie przeszkadza zimne. Jak poprosisz stewardesy o ciepła wodę to tez powinny Ci przynieść ( zależy tez jakimi liniami lecisz) a gdzie lecicie jeśli można wiedzieć? Z moja siostrzenica leciałam na Lanzarote jak miała właśnie 6/7 mcy to tez dobrze zniosła lot a był ponad 4 h. Tylko w drodze powrotnej był straszny wiatr i żaden samolot nie odlatywał i lot był opóźniony o 5 h. Wtedy to juz była marudna. Siostra nie przewidziała i nie wzięła więcej jedzenia i tak na styk wystarczyło. Tak ze właśnie musicie sie przygotować na każda możliwość , wziąść więcej jedzenia, pampersow bo ja to juz wszystko przeżyłam, opóźniony lot, trzymanie w samolocie przez 2 h bo cos tam sie zepsuło, odwołany lot, zgubiona walizka. Jeszcze tylko nie miałam ladowania na innym lotnisku tfu tfu tfu ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Ładna waga to dobrze, ze Ci załatwi tego pediatrę.I kiedy kazała rozszerzać, po 6 mcu? |
||
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

wszystko będzie dobrze, jesteśmy z Wami 

Tylko kurna wtedy brzuch go nie bolał a dzis ewidentnie juz tak 

no i środa...