Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 10:48   #511
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Ale mam masakrę, jęki, a teraz z 20 minut bek porządny nawet na rękach. Jak tylko z rąk zdejmuje to płacze, jakoś na chwile zainteresuje ją i za 5 minut płacz, cyc uratował sytuacje dopiero... Nawet już w akcie desperacji włączyłam bajki i to nie pomogło - musi ją coś męczyć ewidentnie 😢

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hej mozna dolaczyc?kiedys sie odzywalam w pierwszej czesci ale za wami nie nadazalam ale teraz mi to lepiej wychodzi bo jakis czas juz was podvzytuje

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Hej!
Stary 2015-09-30, 10:56   #512
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja tez czasem mam zamiar spać po tych nockach pobudkowych, ale jeszcze nigdy do skutku nie doszło i do północy chodzę zwykle heh bez żadnych dopalaczy inka only

Hehe no nie chcieli żeby potem matce głupio było jak zapomni

Ja pod Peoco waruję 😜 zaraz otwierają, ale muszę szybko wracać bo Adeczka zaraz wstanie i glodna będzie
ja nawet nie inka-w ogóle kawy nie lubię pić-ale uwielbiam zapach!
Jednak pospałam do 10 i od razu jestem do życia

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hej cud jakis moje dziecko dalej spi, kurde szkoda mi bedzie tego jej imienia co malowalam dla Niej na Ścianie, ona uwielbia patrzec na niego i gadac z tym napisem....
machniesz drugi..lepszy

Cytat:
Hej wiec.mialam cukezyce wciazy mloda ma na imieMaria.urodzila sie 23 kwietnia przez cc termin mialam trzy dni pozniej ale mloda osiagnela wysoka wage nawet jak na cukrzyce i trzeba bylo ciac.4500 55 cm.teraz jwst dluga ale nie wiem ile dokladnie cm i wazy 7.300 okolo.do 4.5 miesiaca byla karmiona mieszanie.teraz tylko butelka i sloiczki z jej wyboru bo pogardzila juz cycem niestety
jezdzimy na rehab.dwa razy w tyg bo mala ma asymetrie ulozeniowa wylrecala glowke i ukladala sie w C.
Mamy troche konsultacji lekarskich m.in centrum zdrowia dziecka i chyba naliczylam kolo 10 11 specjalistow.mamy niestety rozleglego naczyniaka na brzuszku i pleckach i problem z nereczka z takich gorszych rzeczy;( i spora anemie.od poczatku bierze zelazo.
Mielismy juz jeden pobyt w szpitalu mala jak miala siedem tyg miala biedunke.po trzech dniach od wyjscia ja trafilam na tydzien do szpitala bo mialam problem z nerka wysoka goraczke i moja mama zajmowala sie mloda razem z narzeczonym.

marysia jest pogodna wesola ladnie sie rozwija jest strasznie madralinska i to nas cieszy

Staralismy sie o nia.wyszla w drugim cykluta nasza druga kreseczka.tydzien po tym jak sie dowiedzialam o ciazy zmarl moj tata do 4 miesiaca krwawilam pozniej kolka nerkowa 4 pobyty w szpitalu przed porodem w 7 mcu sie przewrocilam.i lrwawilam i myslalam ze to juz koniec.jeszcze ta cukrzyca.udalo sie .mam nadzieje ze jak madralinska skonczy rok to duzo spraw sie wyprostuje bo mamy i szmery na serduszku ale ponoc to zanika.zobaczymy
Nie wiek co jeszcze wam napisac, i tak sie rozpisalam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Sorki za bledy tak to jest jak pisze z tel ale chyba da sie rozczytac

No to przeszłaś trochę ale widzę że podchodzisz do tego prawidłowo! Z uśmiechem więc musi się poukłądać.
A szmery na sercu to zanikają.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dla m to dlugo myslec nie trzeba

Hej. Ale przeboje, wspolczuje. A co o tym naczyniaku mowia lekarze? samo zejdzie czy coa dzialacie? My na to samo sie rehabilitujemy tez asymetria i pawelek nienawidzi tej rehabilitantki...
A jak u was z cwiczeniem?
Mój chciał w nocy ale byłam taka padnieta ze nie dałam rady..

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Tak. A dzis mnie Jasiek ugryzł. . Brrr..

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

No Hey witaj znów
Cyc cały?? Szybko się nauczy że nie wolno. Moja mnie kłapnęła może ze 3 razy zanim załapała że tego co daje jeść nie opłaca się gryźć:P:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:58   #513
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
j

Cyc cały?? Szybko się nauczy że nie wolno. Moja mnie kłapnęła może ze 3 razy zanim załapała że tego co daje jeść nie opłaca się gryźć:P:P
Uff.. Caly.
w złości to było. Płakał, zasnąć nie mogl, cycka niby chciał ale nie chcial.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:05   #514
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Twój Tz taki wrazliwy na dźwięki? Mojego nic nie rusza. Zwłaszcza jak zmęczony.

Młody sie obudził. Tylko 45min spal a wczoraj godz.dluzej
Mój to niestety ma niespokojny sen. Takie czuwanie - nie sen. Co innego tez jakby spał w nocy ale on bidok juz drugi miesiąc jak nie trzeci ciągnie na nockach :/

AGNES no to przejścia miałaś nie wesołe - dobrze ze wszystko dobrze się skończyło i zdrowia dla małej!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:13   #515
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Agnes dużo przeszliście, ale musi być już tylko lepiej!
Boleczka Gratulacje! 🍭🍟

Mój Tż delikatny na hałas strasznie, poduszkami głowę nakrywa, albo coś dziamga 😝 chociaż teraz musiał się trochę przyzwyczaić bo zawsze wcześniej od niego wstajemy i nieda sie chodzić ciagle na palcach, no ale staram się jednak np zmywarki nie rozpakowywać żeby nie szczękać.
Buncia padła, przygotowalabym obiad, ale za wcześnie jeszcze, może niedługo jakiś spacer wykombinujemy. Muszę ciuchy poskładać i zaraz rozwiesić coreczkowe ubranka

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Zablokowałam sobie przed chwila telefon... Pin mi się pomylił 😜 3 razy hehe tzn stary wpisywałam. Wystosowałam do Tż maila żeby do Orange zadzwonił po Puka
Stary 2015-09-30, 11:13   #516
gossip_girl21
Zakorzenienie

Moja specjalnie narzuca sobie pieluche na głowę bo wie ze wtedy przyjde jej ja zdjąć...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:32   #517
violka848
Zakorzenienie

Gossip nie obraź się, ale masz taki styl pisania jakbyś była ze wszystkiego niezadowolona co malutka zrobi. Bo chyba z tego narzucania pieluchy się cieszysz.. fajne ze tak zakumała tą zabawę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Kufa proszek Lovela tak mocno nie daje zapachy na całe mieszkanie niemoge sie doczekać kiedy mi się skończą he
Stary 2015-09-30, 11:35   #518
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Majka tak akurat położysz się wcześniej ale z telefonem
No ciekawe kiedy ząbek - od 22 września nasiliły nam się pobudki w nocy - aż sprawdziłam- to jeszcze pewnie z tydzień potrwa.
U nas 22 stopnie i wczoraj dziewczyna mi opowiadała ze dzwoniła do spółdzielni to jej powiedzieli, że dla jednej rodziny nie bedą włączać ogrzewania, bo ludzie dzwonią żeby jeszcze nie grzać haha na bank dzwonią haha u nas niema żadnych podzielników itp

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Dzisiaj dzień chłopaka- pamiętał ktoś ? Hehe ja właśnie w kalendarzu wyczaiłam
ja nie pamietałam to podobnie sie nam zaczęło, bo u nas nocki z pobudkami od 21.09. a beczenio-muczenie całodniowe od 27.09. Ja tam optymistka nie jestem, slyszala,że i miesiąc to trwać może, zwłaszcza że moim słabym okiem nic nie widze na dziąsełkach. a jeszcze mnie teraz Sylwia wystraszyła tym gryzieniem sutka ajc! TZ mówi, ze oslonki mi kupi, już widze jak mala chce jeść przez osłonki... tez 22 w domu mam i cieplo w miarę..15 na dworze a w weekend ma byc 20

Cytat:
Hej cud jakis moje dziecko dalej spi, kurde szkoda mi bedzie tego jej imienia co malowalam dla Niej na Ścianie, ona uwielbia patrzec na niego i gadac z tym napisem....
zrób zdjecię i wywołaj duże jak Ci sie nie chce malowac na nowo i w ogole to wrzuc zdjęcia na fb, bo nie pamiętam tego malowidla

Cytat:
nocka wporzo, maly 8,5h spal, wstal po 5, cycek i do 7:40 pociagnal, wiec git
nie boisz sie chwalić? chociaż dobrze,że piszesz, pocieszające to

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
GOCZEK tak mój też szczypie sutki. I tez właśnie jem śniadanie bo mały jest bardzo absorbujacy ostatnio. Musze pilnować żeby był w miarę cicho bo tz śpi po nocce wiec wciąż przy nim i go zabawiać. Sam pohusta się w huśtawce 10 min i juz mu się nie podoba. Polezy na macie chwile i juz maruda - mam nadzieje ze ten etap minie.
dzięki Bogu ktos wymyslił skoki wiec i nadzieją,ze to nie taki charakter na stale jest ! i chyba charakterystyczne dosyc dla tego skoku,skoro u tylu dzieci takie ekscesy

Cytat:
Hej mozna dolaczyc?kiedys sie odzywalam w pierwszej czesci ale za wami nie nadazalam ale teraz mi to lepiej wychodzi bo jakis czas juz was podvzytuje

Cześc Adnes ja Cie kojarzę chyba z wątku cukrzycowego
i nie dziewię,że czasu nie mialas na pisanie, sporo przeżyć miałyście, oby juz bylo tylko lepiej i spokojniej super ze masz córcie mądralinska i pogodną

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
W ogole u nas to rozszerzanie diety to smiech na sali. Zje dwie male lyzeczki i koniec. Trudno to posilkiem nazwac.
u nas tez tak. zielone warzywka ciut więcej, bo ze 3 łyzeczki

Cytat:
Ale mam masakrę, jęki, a teraz z 20 minut bek porządny nawet na rękach. Jak tylko z rąk zdejmuje to płacze, jakoś na chwile zainteresuje ją i za 5 minut płacz, cyc uratował sytuacje dopiero... Nawet już w akcie desperacji włączyłam bajki i to nie pomogło - musi ją coś męczyć ewidentnie 😢
Hej!
ale bryndza... ja piosenki małej puszczam ten zestaw 25 minut na kawe dla rodziców i filmik z Hanką, na którym się ona chichra, jak mi beczy w aucie np.
paracetamolem Adki nie faszerujesz? bo ja sie czasem zastanawiam czy jej nie dac tak w dzień...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

a co Wy tak wszystkie do pepco ruszylyscie? co rzucili?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:35   #519
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-pomyślisz, że ześwirowałam ale po Twoim pytaniu o stopien zasikania pieluch postanowiłam to sprawdzić i zważyłam wszystkie pieluchy z wczorajszego dnia
średnio zmieniam co 3h i ważyły od 138 do 156 a z nocy 193 gramy
teraz zmieniona 141 wyszła
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:37   #520
Hanka20
Zakorzenienie

VIOLKA biedne Wy!

BOLECZKA gratki 5 miesiąca!

Jadę na szoping ciekawe czy coś kupie! Kurde ale pizga dziś! !

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 11:38   #521
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-pomyślisz, że ześwirowałam ale po Twoim pytaniu o stopien zasikania pieluch postanowiłam to sprawdzić i zważyłam wszystkie pieluchy z wczorajszego dnia

Ześwirowalas na bank hehe do głowy by mi to nie przyszło
Stary 2015-09-30, 11:46   #522
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej hej, nie odzywałam sie wczoraj bo mi mężu zabrał telefon (nawigacje) bo pojechał do Londynu znowu. Dzisiaj tak samo więc odezwe sie jutro znowu bo nie lubie wizażu na laptopie.
Chciałam się pochwalić tylko że dzisiaj kończymy 5 miesięcy
Miłego dnia wszystkim
gratulacje!
jaka u Was pogoda?

moj Tż to hałasy nie ruszaja, ale za to światło budzi od razu, jak sie do mnie wprowadził to szybciorem blackouty kupił, bo spac nie mogł, nawet w nocy. tak sie zastanawiam, czy częstsze nocne pobudki malej to nie od tego,ze jak się ciut wybudzi to ma w pokoju teraz za jasno, bo okna bez rolet są i ksiezyc ostro świecil ostatnio. i lampa osiedlowa

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Gossip nie obraź się, ale masz taki styl pisania jakbyś była ze wszystkiego niezadowolona co malutka zrobi. Bo chyba z tego narzucania pieluchy się cieszysz.. fajne ze tak zakumała tą zabawę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Kufa proszek Lovela tak mocno nie daje zapachy na całe mieszkanie niemoge sie doczekać kiedy mi się skończą he
a co daje zapach na cale?

Cytat:
o rany, padłam
a te z kupa to cięzsze są?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:00   #523
cashmere
Zakorzenienie

Hej! U nas noc średnia, trzy pobudki na jedzenie, ostatnia o 7 rano. Wczoraj pospał w lozeczku w ciągu dnia ponad 5h w dwóch drzemkach, wiec czulam ze jeśli noc by była dobra by było za pięknie :P

Madzixx tak groszek z bobovity. I nieźle wykombinowalas z ta niespodziankowa kolacja

Goczek, mnie mój tez szczypiec za piers z której aktualnie je.

Agnes witaj! Sporo przeszliscie, teraz juz będzie tylko lepiej

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2015-09-30 o 12:04
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:05   #524
gossip_girl21
Zakorzenienie

Violka pisalam na szybko, akurat z tej pieluchy to śmiać mi sie chce 😉
Goczek zaraz wrzuce 😉 i raczej namaluje na nowo, opcje naklejek mnie nie przekonuja... Jak namaluje to bd miec kolory i wzory jakie chce... 😉
A dwa maz mi dal za zadanie wybrac kolory do mieszkania... Nie wiem jak to zrobic, bo w salonie mam przynajmniej 3 dominujace kolory z wyposazenia i jestem w kropce bo nie wiem jaki by je polaczyl, stad pytanie do was, moge wam wrzucic zdj. Z mieszkania z mebli jakie mam i pomozecie wpasc na jakiś srndowny kolor i pomysl?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-30, 12:13   #525
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Do dzieci na początku nieśmiały. Starszych dzieci to sie boi a z doroslymi od razu gadka

Nudzi sie tez szybko

A 10marca tez dzien chlopaka? Ja nie pamietalam
To może się wstydzi i dlatego nie chce chodzić na zajęcia do nowych osób z nowymi osobami

Cytat:
a wy bedziecie dalej cos z ta sprawa robic? pociagac do odpowiedzialnosci itp?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

ja pamietam, bo dzien po imieninach tzta :P

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

dzien Mezczyzny
pan z bhp mówił aby zbierać dokumentację, wszystko zależy czy będzie blizna

Gossip, a co z napisem się stało?

Hanka czemu płakać?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:23   #526
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To może się wstydzi i dlatego nie chce chodzić na zajęcia do nowych osób z nowymi osobami

pan z bhp mówił aby zbierać dokumentację, wszystko zależy czy będzie blizna

Gossip, a co z napisem się stało?

Hanka czemu płakać?
Przeprowadzamy sie... I musze ścianę tu zostawic... 😉😁

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-30, 12:25   #527
ewullka87
BAN stały

Cytat:

Serio? Ja tak tego nie odbieram...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ide grzac jej szoinak na obiad.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:25   #528
Konto usunięte

Cytat:
Goczek zaraz wrzuce 😉 i raczej namaluje na nowo, opcje naklejek mnie nie przekonuja... Jak namaluje to bd miec kolory i wzory jakie chce... 😉
A dwa maz mi dal za zadanie wybrac kolory do mieszkania... Nie wiem jak to zrobic, bo w salonie mam przynajmniej 3 dominujace kolory z wyposazenia i jestem w kropce bo nie wiem jaki by je polaczyl, stad pytanie do was, moge wam wrzucic zdj. Z mieszkania z mebli jakie mam i pomozecie wpasc na jakiś srndowny kolor i pomysl?
pewnie ze mozesz! ja rok temu mieszkanie urzadzałam, tyle zę ja mam taki kolorowy gust, na szaro to mam tylko sciany w kuchni do drewnianego koloru mebli,a pokoje jak na festynie ludowym kolorowiaste
Stary 2015-09-30, 12:31   #529
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Hej pamiętam Cie
Bardzo współczuję przejść, teraz tylko lepiej będzie!

Kopercie z kawą mam tak samo uwielbiam zapach, ale do ust nie wezmę..

Gorzej mój mi ciągnie za chcą, szczypie i cuda w ogóle robi z nim, często daje mu swoją rękę by nie szczypal

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Przeprowadzamy sie... I musze ścianę tu zostawic... 😉😁
Na fb wrzuc

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:33   #530
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Serio? Ja tak tego nie odbieram...[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

[/COLOR)]Ide grzac jej szoinak na obiad.

Masz prawo i masz podobny styl hehe niemieckość z Was wyszła hehe )))

Goczek na cały dom to Lovela w płynie Dla mnie tez pocieszające ze to nie tylko charakter jak czytam ze niektórzy maja podobnie.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Goczek mam nurofen w syropie - wczoraj w nocy dałam.
Stary 2015-09-30, 12:39   #531
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj foty 😊

Cytat:
Masz prawo i masz podobny styl hehe niemieckość z Was wyszła hehe )))

Goczek na cały dom to Lovela w płynie Dla mnie tez pocieszające ze to nie tylko charakter jak czytam ze niektórzy maja podobnie.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Goczek mam nurofen w syropie - wczoraj w nocy dałam.
Tak tez jestem zdania ze lovela w plynie lepiej pachnie 😊
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:45   #532
ewullka87
BAN stały

AGNES karmisz mn czy sciagasz swoje?

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Obiad zjedzony. Chyba jej dzisiaj pogotuje fasolke szparagowa na zapasy bo mam w ogrodku.
I piers kurczaka tez do poporcjowania i zamrozeniA.
Stary 2015-09-30, 12:48   #533
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Obiad zjedzony. Chyba jej dzisiaj pogotuje fasolke szparagowa na zapasy bo mam w ogrodku.
Dajesz filet z kurczaka? Te wlokna mnie wkurzaja dlugo trzeba blendowac... wole miesko z udek. Jaki masz blender?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 12:49   #534
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ewulka wspolczuje kupy po szpinaku 😂😂😂 juz foty robie i sorry za bajzel 😂😂😂

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-30, 12:54   #535
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, wrzucaj. Pomozemy

jestem mamą
Stary 2015-09-30, 12:54   #536
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Dajesz filet z kurczaka? Te wlokna mnie wkurzaja dlugo trzeba blendowac... wole miesko z udek. Jaki masz blender?
Jeszcze nie podawalam, tylko wlasnie uda. Blender mam baun multiquick 7, ale tez nowy i jeszcze nie sprawdzony.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Ewulka wspolczuje kupy po szpinaku 😂😂😂 juz foty robie i sorry za bajzel 😂😂😂
A co z ta kupa niby nie tak?
Stary 2015-09-30, 12:55   #537
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

A masz jakąś swojska czy normalnie ze sklepu?

jestem mamą
Stary 2015-09-30, 12:59   #538
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A masz jakąś swojska czy normalnie ze sklepu?
Fasolke swojska, a mieso normalne ze sklepu.
Stary 2015-09-30, 13:03   #539
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ewulka smród nieziemski 😉😂
Oki zdj poszly doradźcie cos 😉 wszelakie pomysly jakie macie, musualam zaslone zaslonic bo mi jarzy slonce po oczach bo sie odbija od parkietu

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-09-30, 13:04   #540
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
AGNES witaj! Zdrowka dla corci!

GOSIP namalujesz kolejny
Dziekujemy.mieszkasz kolo m.maz?dobrze pamietam?

Cytat:
Dla m to dlugo myslec nie trzeba

Hej. Ale przeboje, wspolczuje. A co o tym naczyniaku mowia lekarze? samo zejdzie czy coa dzialacie? My na to samo sie rehabilitujemy tez asymetria i pawelek nienawidzi tej rehabilitantki...
A jak u was z cwiczeniem?
Z naczyniakiem to taka historia bylismy w centrum zdrowia dziecka u pani dermatolog powiedziala ze jest ok bo jest plaski no ale duzy i ze bedzie malal pozniej a do 1 r.z moze rosnac i ze bedzie bladl zadnych wiecej konsultacji i ze jak bedziemy chcieli. To jak bedzie miala z 15 lat to laser.ale trzech innychspecjalistow pytalo czy propranolol bierzemy bo to jakas nowa metoda leczenia i mamy 15 pazdz.spotkanie z pania ordynator chirurgi dzieciecej
Rehabilitacje lubi
Cytat:
Trochę przeszliscie ale wszystko sie uklada wiec super.
Moj starszy synek mial szmery w serduszku przez zwiększony przepływ. Na szczęście to orzeszli chocuaz u nas późno bo jak mial ponad rok. Tez chodzilismy na rehabilitację wiec glowa do góry. Będzie dobrze
Rehabilitacja to najmniejszy problemmamy nadz.ze szmery tez przejda

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Jak dobrze, ze my sobie sami wlaczamy ogrzewanie.

Ja pamietalam wczoraj i nawet kupilam mezowi jego ulubiona czekolade, ale rano bylam tak nieprzytomna, ze zapomnialam.

Co do burakow, to wlasnie sie zastanawialam, czy nie zawieraja czegos, co lepiej by bylo podane pozniej. Tex myslalam o takim barszczyku.

W ogole u nas to rozszerzanie diety to smiech na sali. Zje dwie male lyzeczki i koniec. Trudno to posilkiem nazwac.

Agnes, ale przeszlicie, oby bylo juz tylko lepiej

Cytat:
ojej bidulka
tak, w swoim zawodzie, mam pomysł już ale musiałabym iść się dokształcić na podyplomowe

pamiętałam
u nas dziś zaczęli grzać, kaloryfery ciepłe lekko i temp wzrosła do 22,5 siedze w bluzce na ramiączka i jest optymalnie

namalujesz drugi

super, że udało sie bluzę znaleźć
u nas kamizelki też były schowane-te różowe a kremowa była jedna jedyna, więc niewiele myśląc chapnęłam

hej witaj kojarzę Twój nick

u nas pobudka o 6:50, potem zabawa z mamusią i tatusiem i o 8:20 panna Alicja poszła spać i śpi do teraz nie mogę jej rozgryźć, kiedyś spała tyle samo a teraz raz krócej, raz dłużej..nie wiem od czego to zależy. Wczoraj np o tej porze już była po drzemce 50 min i po drugim karmieniu hmm
Milo ze mnie ktos kojarzy

Cytat:
Tak. A dzis mnie Jasiek ugryzł. . Brrr..

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

No Hey witaj znów
Hej hej

Cytat:
Pierwsza ładna nocka po wejściu zabka, jeszcze cały na wierzchu nie jest .
Tak tak, pochwaliłam noc a dzień kiepski się zaczął. Mala maruda przy usypianiu, zasnął, obudził się i w ryk. Pół godz wył i dopiero zasnął. Usypiam go w stołowym po tz po nocce śpi więc może dlatego płacze. Ale te zeby to też ciężko sprawa. No ale trzeba przetrwać, podobno trójki i piątki najgorsze, więc cieszę się z tego jak jest

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Napewno wszystko się dobrze pouklada córcia tyle przeżyła, silna babka z niej, po mamusi. Trzymajcie się dziewczyny

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Gratki kolejnego miesiaca
Oj mamusiA ma juz dosc jezdzenia po lekarzach ale jak trzeba to trzeba

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja nawet nie inka-w ogóle kawy nie lubię pić-ale uwielbiam zapach!
Jednak pospałam do 10 i od razu jestem do życia

machniesz drugi..lepszy

No to przeszłaś trochę ale widzę że podchodzisz do tego prawidłowo! Z uśmiechem więc musi się poukłądać.
A szmery na sercu to zanikają.

Mój chciał w nocy ale byłam taka padnieta ze nie dałam rady..

Cyc cały?? Szybko się nauczy że nie wolno. Moja mnie kłapnęła może ze 3 razy zanim załapała że tego co daje jeść nie opłaca się gryźć
Ona jest tak cudowna i grzeczna ze do tego wszystkiego nie da sie inaczej podchodzisz

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój to niestety ma niespokojny sen. Takie czuwanie - nie sen. Co innego tez jakby spał w nocy ale on bidok juz drugi miesiąc jak nie trzeci ciągnie na nockach :/

AGNES no to przejścia miałaś nie wesołe - dobrze ze wszystko dobrze się skończyło i zdrowia dla małej!
Dziekujemy
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52949489]ja nie pamietałam to podobnie sie nam zaczęło, bo u nas nocki z pobudkami od 21.09. a beczenio-muczenie całodniowe od 27.09. Ja tam optymistka nie jestem, slyszala,że i miesiąc to trwać może, zwłaszcza że moim słabym okiem nic nie widze na dziąsełkach. a jeszcze mnie teraz Sylwia wystraszyła tym gryzieniem sutka ajc! TZ mówi, ze oslonki mi kupi, już widze jak mala chce jeść przez osłonki... tez 22 w domu mam i cieplo w miarę..15 na dworze a w weekend ma byc 20

zrób zdjecię i wywołaj duże jak Ci sie nie chce malowac na nowo i w ogole to wrzuc zdjęcia na fb, bo nie pamiętam tego malowidla

nie boisz sie chwalić? chociaż dobrze,że piszesz, pocieszające to

dzięki Bogu ktos wymyslił skoki wiec i nadzieją,ze to nie taki charakter na stale jest ! i chyba charakterystyczne dosyc dla tego skoku,skoro u tylu dzieci takie ekscesy

Cześc Adnes ja Cie kojarzę chyba z wątku cukrzycowego
i nie dziewię,że czasu nie mialas na pisanie, sporo przeżyć miałyście, oby juz bylo tylko lepiej i spokojniej super ze masz córcie mądralinska i pogodną

u nas tez tak. zielone warzywka ciut więcej, bo ze 3 łyzeczki :

ale bryndza... ja piosenki małej puszczam ten zestaw 25 minut na kawe dla rodziców i filmik z Hanką, na którym się ona chichra, jak mi beczy w aucie np.
paracetamolem Adki nie faszerujesz? bo ja sie czasem zastanawiam czy jej nie dac tak w dzień...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

a co Wy tak wszystkie do pepco ruszylyscie? co rzucili? [/QUOTE]
Dobrze kojarzysz

Cytat:

Od poczatku mialam problem ze sciaganiem a mialam 3 rozne laktatort wiec juz tylko na mm mloda.i tak walczylam ile sil jak bylam tydzien w szpitalu tez odciagalam co trzy godziny qalczylam do.konca ciesze sie ze chociaz tyle sie udalo

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości